Νέα

Είναι απαραίτητο ένας άντρας να μένει μόνος του για να ζήσει;

• Μέλος που άνοιξε το νήμα menios34
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 513
  • Εμφανίσεις 19K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

dimis74

Ανώτερος
Εγγρ.
30 Σεπ 2005
Κριτικές
10
Like
20
Πόντοι
5.825
Ρε φιλε ξερεις ο καθενας τι σχεση εχει με τους γονεις του ή τι εχει συζητησει μαζι τους?  :jerking:
Το αν εχει φιλοτιμο ή οχι ενα παιδι εξαρταται μονο απο το αν του αρεσει ενας ευκολος τροπος ζωης με την συμφωνη γνωμη των γονιων του?
Ελεος πια...
Νταβατζης εισαι και παραεισαι γιατι μας τα εχεις πρηξει τοση ωρα με το κλαψομουνιασμα σου.
Γουσταρουμε να περναμε καλα και αν δεν σου αρεσει το μπουζουκι ωτοασπιδες  :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:

έχεις καταλάβει πως δεν μιλάμε για την περίπτωσή σου; κάνουμε μια γενική κουβέντα για το τι θεωρούμε σωστό και λιγότερο σωστό...
αν θεωρείς πως οι γονείς ΘΕΛΟΥΝ να πληρώνουν τα έξοδα διαβίωσης του παιδιού για να βγαίνει στα μπουζούκια πιστεύω πως κάνεις λάθος
μάλλον κοιτάς τον εαυτό σου όταν σκέφτεσαι την έννοια του νταβατζή
θέλεις μπουζούκια; πλήρωσέ τα

enallaktikos

Μέλος
Εγγρ.
23 Οκτ 2007
Like
281
Πόντοι
86
Ναι ειμαι καφρος και ειδικα κατι τυποι σαν και σενα με κανουν ακομα περισσοτερο.
Ειπαμε δεν πεφτει σε κανεναν λογο τι κανει ο αλλος στο σπιτι του οταν δεν ενοχλει και περναει καλα.
Τι κριτικαρετε σαν γιαγουλες καμμενες?
Σε ένα πολύ συγκεκριμένο λεγόμενό σου σε ρώτησα και βάση της συγκεκριμένης απάντησής σου σε χαρακτήρησα, τα μπερδεύεις.

erinal

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Δεκ 2008
Like
91
Πόντοι
866
Δεν διαφωνω μαζι σου αλλα οπως ειπα και πριν ειναι εκνευριστικο γιατι πολλοι το κατηγορουν κυριως επειδη θα ηθελαν να το κανουν και δεν μπορουν.
Το περι ηθους σηκωνει πολυ σηζητηση.
Αν οι γονεις ξαναλεω ειναι συμφωνοι και ΜΠΟΡΟΥΝ ΑΝΕΤΑ να χαρτζιλικωνουν το παιδι τους για να μην ζει σαν τον Βεγγο ποιο ειναι το προβλημα σου εσενα σαν ξενου.
Και γιατι να ειναι και ανηθικο αυτο.
Οταν δεν γινεται με το ετσι θελω...
κανενα. εσυ προφανως μιλας για πιτσιρικια που χαρτζιλικων οι γονεις, Εμεις μιλαμε για ενηλικες που εργαζονται και βγαζουν χρηματα οποτε μαλλον μιλαμε για αλλα πραγματα

maik_mk

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
3 Απρ 2009
Like
1.505
Πόντοι
266
Ποιος θα μας επιβαλει ρε τι ειναι σωστο και τι οχι?
Αντε χεσε μας με τα στερεοτυπα της κομπλεξικης κοινωνιας.
Ειπαμε αν αλλος ειναι ευτυχισμενος με τον συγκεκριμενο τροπο ζωης και δεν εχουν προβλημα οι γονεις με αυτο και περνανε ολοι καλα δικαιωμα τους.
Και δεν ειπα οτι ειναι υποχρεωμενοι να σε ταιζουν μια ζωη.
Αλλα οσο μπορουν και θελουν να πληρωνουν καποια εξοδα σου ή να σε στηριζουν οικονομικα για να μην ζεις σαν την πορνη απο την νιγηρια σε μια ποντικοτρυπα τοτε δεκτον και μαγκια τους.

και η δικια σου μαγκια παει περιπατο ετσι?
στερεωτυπο κομπλεξικης κοινωνιας για μενα προσωπικα ειναι το να βλεπω ατομα
στην ηλικια μου και να μην εχουν βγει εξω απο την πολη του
να καθοντε και να τα περιμενουν ολα απο τους γωνεις
και οτι βγαζουν οι ιδιοι να ειναι για να βγαινουν εξω και να το παοζουν καμποσοι
αυτο ειναι κομπλεξ
μια επιταγη χωρις αντικρισμα
γιατι αν του αφησεις μονους να τα βγαλουν περα καταστραφηκαν
οταν πρωτοπηγα στα εργα για δουλεια εμεινα σε ενα λειωμενο μεσα 3χ4
το μπανιο το μοιραζομουν με αλλον
στην πορεια μετα απο εναμιση χρονο επιασα ενα σπιτακι και αρχισα να μαζευω τα απαρετητα και τακτοποιηθικα μια χαρα
απο εκει και περα οπυ και να εμεινα εμεινα μονος γιαυτο ειμαι περηφανος
το κομπλεξ μου ειναι οτι αυτη την στιγμη δεν εχω δουλεια
βλεπω ενα πατερα που ειναι οδηγος 53 χρονων να ξενυχταει και να κανει 2-3 μερες να γυρισει σπιτι
μπορει και παραπανω
και οχι γα τα τρελα λεφτα
θεωρω μαλακια λοιπον να κοιταξω αυτα τα 5 φραγκα να τα φαω για τηνδιασκεδαση μου απο το να πω παρτε αυτα για το σπιτι
και αυτο το κομπλεξ λεγετε ΦΙΛΟΤΙΜΟ ΚΑΙ ΓΙΑΥΤΟ ΤΟ ΚΟΜΠΛΕΞ ΣΟΥ ΜΙΛΑΝΕ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΣΟΥ ΕΞΗΓΗΣΟΥΝ

Επισκέπτης
έχεις καταλάβει πως δεν μιλάμε για την περίπτωσή σου; κάνουμε μια γενική κουβέντα για το τι θεωρούμε σωστό και λιγότερο σωστό...
αν θεωρείς πως οι γονείς ΘΕΛΟΥΝ να πληρώνουν τα έξοδα διαβίωσης του παιδιού για να βγαίνει στα μπουζούκια πιστεύω πως κάνεις λάθος
μάλλον κοιτάς τον εαυτό σου όταν σκέφτεσαι την έννοια του νταβατζή
θέλεις μπουζούκια; πλήρωσέ τα

Και εγω δεν αναφερομαι καθολου στην περιπτωση μου. Ειπα και ξαναλεω οτι ειναι σπαστικια η εμμονη κριτικη σας.
Και πως ξερεις εσυ και το κοπανας με τοση σιγουρια ΠΟΙΟΙ γονεις ΚΑΙ ΠΟΣΟΙ εχουν προβλημα με αυτο?
Εχεις κανει πανελλαδικο Γκαλοπ? ΕΛεος πια.
Θελεις μπουζουκια? Δεν εχεις εξοδα επειδη εχεις δικο σου σπιτι ετοιμο ή μενεις με γονεις και παραλληλα τρως μαζι με τους γονεις? ΜΑΓΚΙΑ ΣΟΥ! ΚΑΝΕΤΟ
Εσυ τι σκουζεις?

maik_mk

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
3 Απρ 2009
Like
1.505
Πόντοι
266
κανενα. εσυ προφανως μιλας για πιτσιρικια που χαρτζιλικων οι γονεις, Εμεις μιλαμε για ενηλικες που εργαζονται και βγαζουν χρηματα οποτε μαλλον μιλαμε για αλλα πραγματα

:thumbsup: :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup:

Ghostrider

Μέλος
Εγγρ.
15 Φεβ 2006
Like
12
Πόντοι
1
κανεις λαθος. Δεν σου μιλαω με αυτη την νοοτροπια. Σου απαντω ξεκαθαρα τι πιστευω και σου εξηγω γιατι. Δεν περναω καν οσα εσυ ανεφερες αντιθετως μαλιστα.παρολα αυτα πιστευω οτι ο χαρακτηρας διαμορφωνεται απο τα δυσκολα οχι τα ευκολα. και ο χαρακτηρας θα χρειαστει σε ολους μας γιατι η ζωη δεν εινναι ροδινη. αργα η γρηγορα θα ρθουν τα δυσκολα. Οσο πιο ετοιμος ειναι καποιος τοσο καλυτερα. τα δυσκολα μπορει να ειναι σε πολλα επιπεδα οχι μονο οικονομικα.τεσπα μακαρι να χετε γονεις που σας τα παρεχουν ολα παντα.
εσυ βγαις απο το μυαλο μου με αντιγραφεις :2funny: :2funny: :2funny:

δεν ειναι ακριβως ετσι
μιλαμε για το σωστο
και νομιζω οτι το βλεπεις και εσυ ασχετα αν δεν θες να τυο παραδεχτεις
θα ηθελες να ησουν στην ηλικια των γονιων σου και να σου εκαναν το ιδιο τα παιδια σου?

Παιδιά συμφωνώ μαζί σας ότι το σωστό είναι να ζεις μόνος. Από την άλλη αν ζεις μόνος κάτω από άθλιες συνθήκες και περάσεις τα νεανικά σου χρόνια βουτηγμένος στα σκατά δεν πιστεύω ότι θα φτιάξεις χαρακτήρα αλλά μάλλον θα γίνεις κομπλεξικός και δυστυχισμένος.

Η ζωή έχει αρκετές δυσκολίες που κάνουν το να τηγανίσεις μόνος σου ένα αβγό η να στρώσεις το κρεβάτι σου αστείες δραστηριότητες.

Όπως ξαναέγραψα, δεν είμαι υπέρ του να μείνεις σπίτι με το έτσι θέλω. Αλλά από την στιγμή που τα οικονομικά σου δεν σου επιτρέπουν μία φυσιολογική ζωή μόνος σου και έχεις την δυνατότητα να συνεχίσεις να μένεις με τους γονείς δεν τίθεται θέμα.

Επίσης να σας υπενθυμίσω ότι ζούμε στην Ελλάδα του 2012. Πόσο έχει πάει αυτές τις μέρες ο βασικός? 500? 400?

Επισκέπτης
και η δικια σου μαγκια παει περιπατο ετσι?
στερεωτυπο κομπλεξικης κοινωνιας για μενα προσωπικα ειναι το να βλεπω ατομα
στην ηλικια μου και να μην εχουν βγει εξω απο την πολη του
να καθοντε και να τα περιμενουν ολα απο τους γωνεις
και οτι βγαζουν οι ιδιοι να ειναι για να βγαινουν εξω και να το παοζουν καμποσοι
αυτο ειναι κομπλεξ
μια επιταγη χωρις αντικρισμα
γιατι αν του αφησεις μονους να τα βγαλουν περα καταστραφηκαν
οταν πρωτοπηγα στα εργα για δουλεια εμεινα σε ενα λειωμενο μεσα 3χ4
το μπανιο το μοιραζομουν με αλλον
στην πορεια μετα απο εναμιση χρονο επιασα ενα σπιτακι και αρχισα να μαζευω τα απαρετητα και τακτοποιηθικα μια χαρα
απο εκει και περα οπυ και να εμεινα εμεινα μονος γιαυτο ειμαι περηφανος
το κομπλεξ μου ειναι οτι αυτη την στιγμη δεν εχω δουλεια
βλεπω ενα πατερα που ειναι οδηγος 53 χρονων να ξενυχταει και να κανει 2-3 μερες να γυρισει σπιτι
μπορει και παραπανω
και οχι γα τα τρελα λεφτα
θεωρω μαλακια λοιπον να κοιταξω αυτα τα 5 φραγκα να τα φαω για τηνδιασκεδαση μου απο το να πω παρτε αυτα για το σπιτι
και αυτο το κομπλεξ λεγετε ΦΙΛΟΤΙΜΟ ΚΑΙ ΓΙΑΥΤΟ ΤΟ ΚΟΜΠΛΕΞ ΣΟΥ ΜΙΛΑΝΕ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΣΟΥ ΕΞΗΓΗΣΟΥΝ

Καταρχην τα περι δικιας μου μαγκιας κτλ τα θεωρω παλι εγωιστικα κομπλεξ.
Αλλος θεωρει μαγκια να τρεχει σαν τον Βεγγο ολη μερα και να μην φτανει.
Αλλος θεωρει μαγκια να μην εχει εξοδα με το να εκμεταλευεται απο τα "ετοιμα" .
Δεν μπορεις να στησεις καλουπια και να πεις σε καποιον τι ειναι το σωστο και τι οχι οταν ΔΕΝ ΚΑΤΑΠΙΑΖΕΙ ΚΑΠΟΙΟΝ ΑΛΛΟ (Δηλαδη τους γονεις του)
Εσυ τωρα μου λες για συγκεκριμενη περιπτωση την δικια σου.
Και μαγκια σου και εισαι πολυ σωστος που δεν επιβαρυνεις τον πατερα σου επειδη ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΑΝΕΣΗ ΑΥΤΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ.
Αν την ειχε δεν θα το εβρισκα κακο.
Αν δηλαδη ηταν δημοσιος υπαλληλος και επαιρνε ξεκουραστα ενα καλο μηνιατικο και δεν ειχε εξοδα ιδιαιετερα ο ανθρωπος που το μεμπτο να φας και εσυ απο εκει σαν ποιο νεος για να περασεις καλα?
Ελεος δηλαδη!

Επισκέπτης

Οχι εκανα λογο και για ενηλικες που μπορει να γουσταρουν μια ζωη χωρις τρεξιματα.
Οταν μπορουν να εχουν μια πιο ευκολη λυση και ενα βολεμα γιατι να πουν οχι?
Καλα κανουν οι ανθρωποι. Ειδικα οσοι διατηρουν αριστες σχεσεις με τους γονεις τους.

dimis74

Ανώτερος
Εγγρ.
30 Σεπ 2005
Κριτικές
10
Like
20
Πόντοι
5.825
Και εγω δεν αναφερομαι καθολου στην περιπτωση μου. Ειπα και ξαναλεω οτι ειναι σπαστικια η εμμονη κριτικη σας.
Και πως ξερεις εσυ και το κοπανας με τοση σιγουρια ΠΟΙΟΙ γονεις ΚΑΙ ΠΟΣΟΙ εχουν προβλημα με αυτο?
Θελεις μπουζουκια? Δεν εχεις εξοδα επειδη εχεις δικο σου σπιτι ετοιμο ή μενεις με γονεις και παραλληλα τρως μαζι με τους γονεις? ΜΑΓΚΙΑ ΣΟΥ! ΚΑΝΕΤΟ
Εσυ τι σκουζεις?

φίλε, η πρώτη σου απάντηση ήταν πως οι γονείς εφόσον έκαναν παιδιά πρέπει να "λουστούν" τα έξοδα... από εκεί ξεκινά ο διάλογός μας
προφανώς όσοι γονείς θέλουν να πληρώνουν ας το κάνουν, το κακό είναι πως οι περισσότεροι ΔΕΝ θέλουν. Γκάλοπ δεν έχω κάνει αλλά έχω ρωτήσει όλους τους γονείς φίλων μου (και τους δικούς μου βεβαίως) και κανείς δεν θέλει να πληρώνει, αλλά το ανέχονται. Αυτό το εκμεταλλέυονται τα παιδιά για να περάσουν πιο καλά... με αυτό είμαι αντίθετος
τους χαρακτηρισμούς, σου τους επιστρέφω...

Επισκέπτης
φίλε, η πρώτη σου απάντηση ήταν πως οι γονείς εφόσον έκαναν παιδιά πρέπει να "λουστούν" τα έξοδα... από εκεί ξεκινά ο διάλογός μας
προφανώς όσοι γονείς θέλουν να πληρώνουν ας το κάνουν, το κακό είναι πως οι περισσότεροι ΔΕΝ θέλουν. Γκάλοπ δεν έχω κάνει αλλά έχω ρωτήσει όλους τους γονείς φίλων μου (και τους δικούς μου βεβαίως) και κανείς δεν θέλει να πληρώνει, αλλά το ανέχονται. Αυτό το εκμεταλλέυονται τα παιδιά για να περάσουν πιο καλά... με αυτό είμαι αντίθετος
τους χαρακτηρισμούς, σου τους επιστρέφω...

Το να λουστουν τα εξοδα πηγαινε στην περιπτωση παιδιων που δεν μπορουν να βρουν σταθερη δουλεια.
Αν στειλεις το παιδι σου σε μια ποντικοτρυπα να δουλευει για 400 η 500 ευρω τον μηνα ολη μερα και να μπορει να βγαλει ισα ισα μονο την στεγη του και το φαι του και να μην εχει στον ηλιο μοιρα ΤΟΤΕ εισαι ακομα περισσοτερο μαλακας απο το κακομαθημενο κωλοπαιδο που ανεχεται να τον πληρωνουν οι δικοι του ΕΝΩ ΔΕΝ ΤΟ ΘΕΛΟΥΝ.
Για αυτο οποιος θελει να κανει οικογενεια να κανει οταν θα ειναι τακτοποιημενος και θα ξερει οτι ισως θα χρειαστει να ανεκτει το παιδι του και για παραπανω απο οτι νομιζει αν χρειαστει.
Αλλιως τζαμπα θα κλαψομουνιαζει και θα ναι και μαλακας.

erinal

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Δεκ 2008
Like
91
Πόντοι
866
Εσυ τι σκουζεις?

θα σου πω γιατι κρινουμε. καταρχας γιατι ζουμε σε μια κοινωνια και κρινοντας - συγκρινοντας μαθαινουμε τι θελουμε. Μην ξεχνας οτι απο μωρα επειδη κρινουμε μεσω της μιμισης που ειναικριτικη διαδικασια μαθαινουμε να μιλαμε. .. καταλαβαινεις συνεπως οτι ειναι μια ανθρωπινη σημαντικη νοητικη διεργασια η κριση του κοινωνικου μας περιγυρου, συχνα και σημαντικη για την υπαρκη μας.
απο κει και περα εγω για παραδειγμα βλεπω γυρω μου τι συμβαινει, αποκτω αντιληψη του γεγονοτος κρινω, συνομιλω με αλλους και μεταδιδω την δικη μου κριση. αυτο λεγεται συνομιλια και διαλογος που εχει σαν σκοπο επισης την μαθηση. ετσι διαμορφωνομαι. αυτα καπως απλοικα βεβαια γιατι δεν ειναι και ευκολο να γραψω περισσοτερα. δεν πηγες σχολειο; δεν στα εμαθε κανεις ολα αυτα;εντυπωση μου κανει.
το θεμα ειναι παντως οτι οταν καποιος σε ενα φορουμ κανει ερωτηση για ενα θεμα ο καθενας λεει την γνωμη του. και με επιχειρηματα συμφωνει η διαφωνει κρινοντας προφανως την αποψη των αλλων θετικα η αρνητικα. στην συγκεκριμενη περιπτωση εγω κρινω οτι η δικη σου φιλοσοφια ζωης δεν με εκφραζει σε καμμια περιπτωση και πιστευω οτι οι γονεις σου σε αφηνουν εκθετο απο υπερπροστασια.  

dimis74

Ανώτερος
Εγγρ.
30 Σεπ 2005
Κριτικές
10
Like
20
Πόντοι
5.825
Το να λουστουν τα εξοδα πηγαινε στην περιπτωση παιδιων που δεν μπορουν να βρουν σταθερη δουλεια.
Αν στειλεις το παιδι σου σε μια ποντικοτρυπα να δουλευει για 400 η 500 ευρω τον μηνα ολη μερα και να μπορει να βγαλει ισα ισα μονο την στεγη του και το φαι του και να μην εχει στον ηλιο μοιρα ΤΟΤΕ εισαι ακομα περισσοτερο μαλακας απο το κακομαθημενο κωλοπαιδο που ανεχεται να τον πληρωνουν οι δικοι του ΕΝΩ ΔΕΝ ΤΟ ΘΕΛΟΥΝ.
Για αυτο οποιος θελει να κανει οικογενεια να κανει οταν θα ειναι τακτοποιημενος και θα ξερει οτι ισως θα χρειαστει να ανεκτει το παιδι του και για παραπανω απο οτι νομιζει αν χρειαστει.
Αλλιως τζαμπα θα κλαψομουνιαζει και θα ναι και μαλακας.

συμφωνώ, με την διαφορά πως όταν βγάζει κάποιος 400-500 ευρώ και θέλει να ζει σαν να βγάζει 1.000+ οι γονείς δεν πρέπει να υποστηρίξουν αυτό το στυλ ζωής αλλά να επαναφέρουν το παιδί στην πραγματικότητα

erinal

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Δεκ 2008
Like
91
Πόντοι
866
Οχι εκανα λογο και για ενηλικες που μπορει να γουσταρουν μια ζωη χωρις τρεξιματα.
Οταν μπορουν να εχουν μια πιο ευκολη λυση και ενα βολεμα γιατι να πουν οχι?
Καλα κανουν οι ανθρωποι. Ειδικα οσοι διατηρουν αριστες σχεσεις με τους γονεις τους.

γιατι το βολεμα συνιστα ανθρωπο παρτακια, εγωιστη, εκμεταλευτη, χωρις προσωπικοτητα,συμφεροντολογο κτλ. και τετοιας παστας ανθρωποι εμενα προσωπικα με απωθουν.

maik_mk

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
3 Απρ 2009
Like
1.505
Πόντοι
266
Καταρχην τα περι δικιας μου μαγκιας κτλ τα θεωρω παλι εγωιστικα κομπλεξ.
Αλλος θεωρει μαγκια να τρεχει σαν τον Βεγγο ολη μερα και να μην φτανει.
Αλλος θεωρει μαγκια να μην εχει εξοδα με το να εκμεταλευεται απο τα "ετοιμα" .
Δεν μπορεις να στησεις καλουπια και να πεις σε καποιον τι ειναι το σωστο και τι οχι οταν ΔΕΝ ΚΑΤΑΠΙΑΖΕΙ ΚΑΠΟΙΟΝ ΑΛΛΟ (Δηλαδη τους γονεις του)
Εσυ τωρα μου λες για συγκεκριμενη περιπτωση την δικια σου.
Και μαγκια σου και εισαι πολυ σωστος που δεν επιβαρυνεις τον πατερα σου επειδη ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΑΝΕΣΗ ΑΥΤΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ.
Αν την ειχε δεν θα το εβρισκα κακο.
Αν δηλαδη ηταν δημοσιος υπαλληλος και επαιρνε ξεκουραστα ενα καλο μηνιατικο και δεν ειχε εξοδα ιδιαιετερα ο ανθρωπος που το μεμπτο να φας και εσυ απο εκει σαν ποιο νεος για να περασεις καλα?
Ελεος δηλαδη!

μεχρι ενα σημειο θα το δεχτω να ειναι ανεργος ο αλλος
το να δουλευει και να περιμενει απο τον πατερα να πληρωσει τα παντα ομως ειναι λαθος
και ωραια το δεχομαι αυτο που λες
αυριο μεθαυριο αυτο το ατομο θα θελει να κανει οικογενεια
πως θα τα βγαλει περα θα τρεχει παλι στον μπαμπα?
αυτο που ειπαμε με την εριναλ ειναι οτι
αυτα τα περναω καλα στην ουσια δεν ειναι απαρετητα
περνας καλα και με πολυ λιγοτερα
συγνωμη αλλα αυτη την αποψη δεν την συμεριζομαι καθολου
και για την ιδια αποψη στο παρελθον σφακτικα πολλες φορες με την θεια μου που εκανε οτι λες
τωρα ομως ερχετε και κανει συνεχως παραπονα για τα παιδια της
και αυτο που της εχω πει αν την ξανακουσω να παραπονιετε θα την πεταξω εξω
γιατι οταν της μιλαγα σε συζητησεις με ελεγε χαζο και οτι ελεγα μαλακιες
μην νομιζεις λοιπον οτι ειναι μαγκια τους
ειναι μαλακια τους
και θα ερθει η ωρα που θα το καταλαβουν και μακαρι να ειναι και παλι εκει ο μπαμπας
αλλα αν δεν ειναι....?

Επισκέπτης
θα σου πω γιατι κρινουμε. καταρχας γιατι ζουμε σε μια κοινωνια και κρινοντας - συγκρινοντας μαθαινουμε τι θελουμε. Μην ξεχνας οτι απο μωρα επειδη κρινουμε μεσω της μιμισης που ειναικριτικη διαδικασια μαθαινουμε να μιλαμε. .. καταλαβαινεις συνεπως οτι ειναι μια ανθρωπινη σημαντικη νοητικη διεργασια η κριση του κοινωνικου μας περιγυρου, συχνα και σημαντικη για την υπαρκη μας.
απο κει και περα εγω για παραδειγμα βλεπω γυρω μου τι συμβαινει, αποκτω αντιληψη του γεγονοτος κρινω, συνομιλω με αλλους και μεταδιδω την δικη μου κριση. αυτο λεγεται συνομιλια και διαλογος που εχει σαν σκοπο επισης την μαθηση. ετσι διαμορφωνομαι. αυτα καπως απλοικα βεβαια γιατι δεν ειναι και ευκολο να γραψω περισσοτερα. δεν πηγες σχολειο; δεν στα εμαθε κανεις ολα αυτα;εντυπωση μου κανει.
το θεμα ειναι παντως οτι οταν καποιος σε ενα φορουμ κανει ερωτηση για ενα θεμα ο καθενας λεει την γνωμη του. και με επιχειρηματα συμφωνει η διαφωνει κρινοντας προφανως την αποψη των αλλων θετικα η αρνητικα. στην συγκεκριμενη περιπτωση εγω κρινω οτι η δικη σου φιλοσοφια ζωης δεν με εκφραζει σε καμμια περιπτωση και πιστευω οτι οι γονεις σου σε αφηνουν εκθετο απο υπερπροστασια.  

Υπαρχει και υγιης κριτικη..εννοειται δεκτη η κριτικη και δυστυχως εισαι η μονη που ασκει τοση ωρα υγιη κριτικη με επιχειρηματα και οχι ενα ατερμονο κλαψομουνιασμα με μια μιξη ηθικολογιας αοριστης.
Τα αγορια πιο πανω τα εκραξα επειδη ασκουν μια επιθετικη κριτικη που βασιζεται περισσοτερο σε φθονο για αυτον που εχει καποια πατηματα να κανει την ζωαρα του και δεν νιωθει ντροπη για αυτο.
Τελοςπαντων εννοειται οτι το υγιες ειναι επισης αν μπορει κανεις να ανεξαρτοποιηθει πληρως απο τους γονεις του αλλα αυτο που θελω να πω τοση ωρα ειναι να υπαρχουν και καποιες προοπτικες. Αν ειναι να εχει μια δουλεια 500 ευρω ε τοτε δεν μπορω να τον κατακρινω αν μεινει με τους γερους του να μην εχει εξοδα και να χαλαει αυτα τα 500 του ευρω σε πραγματα που τον ευχαριστουν.

Επισκέπτης
γιατι το βολεμα συνιστα ανθρωπο παρτακια, εγωιστη, εκμεταλευτη, χωρις προσωπικοτητα,συμφεροντολογο κτλ. και τετοιας παστας ανθρωποι εμενα προσωπικα με απωθουν.

Δεκτον. Να λεμε τα πραγματα με το ονομα τους.
Αλλο αν δεν σου αρεσει εσενα...

erinal

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Δεκ 2008
Like
91
Πόντοι
866
Υπαρχει και υγιης κριτικη..εννοειται δεκτη η κριτικη και δυστυχως εισαι η μονη που ασκει τοση ωρα υγιη κριτικη με επιχειρηματα και οχι ενα ατερμονο κλαψομουνιασμα με μια μιξη ηθικολογιας αοριστης.
Τα αγορια πιο πανω τα εκραξα επειδη ασκουν μια επιθετικη κριτικη που βασιζεται περισσοτερο σε φθονο για αυτον που εχει καποια πατηματα να κανει την ζωαρα του και δεν νιωθει ντροπη για αυτο.
Τελοςπαντων εννοειται οτι το υγιες ειναι επισης αν μπορει κανεις να ανεξαρτοποιηθει πληρως απο τους γονεις του αλλα αυτο που θελω να πω τοση ωρα ειναι να υπαρχουν και καποιες προοπτικες. Αν ειναι να εχει μια δουλεια 500 ευρω ε τοτε δεν μπορω να τον κατακρινω αν μεινει με τους γερους του να μην εχει εξοδα και να χαλαει αυτα τα 500 του ευρω σε πραγματα που τον ευχαριστουν.

στην τελευταια περιπτωση πιο εντιμο απεναντι στους ανθρωπους που σε μεγαλωσαν και αγαπας, ειναι να δινεις 250 στο σπιτι να κανεις καμμια δουλεια γιατι η ερημη μανα σε πλενει σε μαγειρευει κτλ και να σκορπας τα αλλα 250 για σενα.

dimis74

Ανώτερος
Εγγρ.
30 Σεπ 2005
Κριτικές
10
Like
20
Πόντοι
5.825

αν πας πίσω στο τι απάντησες, θα δεις πως είπες κάτι άλλο...

Επισκέπτης
μεχρι ενα σημειο θα το δεχτω να ειναι ανεργος ο αλλος
το να δουλευει και να περιμενει απο τον πατερα να πληρωσει τα παντα ομως ειναι λαθος
και ωραια το δεχομαι αυτο που λες
αυριο μεθαυριο αυτο το ατομο θα θελει να κανει οικογενεια
πως θα τα βγαλει περα θα τρεχει παλι στον μπαμπα?
αυτο που ειπαμε με την εριναλ ειναι οτι
αυτα τα περναω καλα στην ουσια δεν ειναι απαρετητα
περνας καλα και με πολυ λιγοτερα
συγνωμη αλλα αυτη την αποψη δεν την συμεριζομαι καθολου
και για την ιδια αποψη στο παρελθον σφακτικα πολλες φορες με την θεια μου που εκανε οτι λες
τωρα ομως ερχετε και κανει συνεχως παραπονα για τα παιδια της
και αυτο που της εχω πει αν την ξανακουσω να παραπονιετε θα την πεταξω εξω
γιατι οταν της μιλαγα σε συζητησεις με ελεγε χαζο και οτι ελεγα μαλακιες
μην νομιζεις λοιπον οτι ειναι μαγκια τους
ειναι μαλακια τους
και θα ερθει η ωρα που θα το καταλαβουν και μακαρι να ειναι και παλι εκει ο μπαμπας
αλλα αν δεν ειναι....?

Απλουστατα αν δεν εχουν τακτοποιηθει αυτα τα ατομα δεν κανουν οικογενεια.
Τι παλι τουτο?
Με το ζορι θα κανει καποιος οικογενεια?
Μπορει να μην γουσταρει ο αλλος ευθυνες.Ή να μην θελει να τρεχει σαν αλβανος εργατης και να τον περιμενουν τα κουτσουβελα στο στομα για μια μπουκια.
Οσο για την θεια σου τι παραπονα κανει δηλαδη?
Αλλο να ανησυχει επειδη δεν βλεπει να αποκαθιστανται τα παιδια της με αποτελεσμα να φοβαται οτι αν πεθανει την εχουν βαψει και αλλο να γκρινιαζει για ηθικομαλακιες...

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom