Μυθος νο 1: μενω μονος = ειμαι ανεξαρτητος
Οι περισσοτεροι γνωστοι μου ειναι απο επαρχια, αρα καταλαβαινετε οτι εφοσον μενουν Αθηνα μενουν και μονοι τους. Σας πληροφορω οτι οι περισοστεροι δε δουλευουν, αλλα ακομα και σε αυτους που δουλευουν τσονταρουν οι γονεις. Μαλιστα δεν ξερω ουτε ενα κατω απο 30 ετων που μενει μονος του και ειναι οικονομικα ανεξαρτητος, δηλαδη δεν τσονταρουν τουλαχιστον κανα 200αρι οι γονεις.
Μυθος νο2: μενω μονος = γινομαι πιο υπευθυνος, οργανωτικος κτλ
Την ιδια πανω κατω μαλακια λενε και για το στρατο
ενας ανθρωπος που εχει ζησει 2-3 πραγματακια στη ζωη του δεν περιμενει το στρατο για να γινει ανδρας ουτε αποκτα σοβαροτητα και υπευθυνοτητα οταν μενει μονος. Ουτε γινεται πιο οργανωτικος επειδη αναγκαζεται να βαζει πλυντηριο και να πηγαινει στο σουπερμαρκετ, ελεος δηλαδη...
Επειδη εχω ζησει για αρκετα μεγαλο διαστημα μονος (2 χρονια αθροιστικα οταν ημουν εξωτερικο) πρεπει να πω οτι εχει το μεγαλο προτερημα οτι εισαι κυριος του εαυτου σου αλλα εχει και 2 μεγαλα κακα: α) τη μοναξια και β) το οτι πρεπει να αφιερωνεις χρονο ή χρημα για δραστηριοτητες που σχετιζονται με την επιβιωση σου (μαγειρεμα, καθαρισμα σπιτιου, πλυσιμο ρουχων, σιδερωμα).