Νέα

Είναι απαραίτητο ένας άντρας να μένει μόνος του για να ζήσει;

• Μέλος που άνοιξε το νήμα menios34
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 513
  • Εμφανίσεις 19K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Ψωριάρης

Μέλος
Εγγρ.
17 Δεκ 2007
Κριτικές
9
Like
23
Πόντοι
16
Βγαλε και κανα 20ρικο που θα κοβουν στην τελικη, κατι λεει...

Δεν εχω ιδεα ποσο ειχε το τμ στην νικαια, ειχε 2000 ανα τμ?
Ουσιαστικα ειναι απλο, αν δεν αγοραζει κανενας πεφτουν οι τιμες.

Ποιος να αγοράσει , μύγες βαράνε ...  οι μισθοί έχουν πέσει , ο κόσμος τρώει από τα έτοιμα για να πληρώσει τα χαράτσια που έβαλαν οι κοπρίτες ...

Προσωπικά μιλώντας , επένδυσα κάποια χρήματα που είχα σε ακίνητα .... και τώρα τα ΚΛΑΙΩ .
Δεν άφηνα τα λεφτά κλειστά στην τράπεζα να' μαι αρχηγός τώρα ??

kostas8000

Μέλος
Εγγρ.
7 Μαΐ 2011
Like
181
Πόντοι
16
Ποιος να αγοράσει , μύγες βαράνε ...  οι μισθοί έχουν πέσει , ο κόσμος τρώει από τα έτοιμα για να πληρώσει τα χαράτσια που έβαλαν οι κοπρίτες ...

Προσωπικά μιλώντας , επένδυσα κάποια χρήματα που είχα σε ακίνητα .... και τώρα τα ΚΛΑΙΩ .

κλειστα σε τραπεζα?????και αν σου τα κα'ναν δρχ????

Heartbreaker83

Μέλος
Εγγρ.
1 Μαΐ 2011
Like
12
Πόντοι
16

Mην στεναχωριεσαι τυπε, την δεδομενη στιγμη εκανες αυτο που πιστευες σωστο. Αν ειχες 200-300 χιλιαρικα στην τραπεζα απο το 2008 μεχρι σημερα θα ειχες παθει 1000 εγκεφαλικα με ολα αυτα που εγιναν. Θα τα ειχες κατω απο το στρωμα στανταρ...

Ψωριάρης

Μέλος
Εγγρ.
17 Δεκ 2007
Κριτικές
9
Like
23
Πόντοι
16
κλειστα σε τραπεζα?????και αν σου τα κα'ναν δρχ????

Αν , αν , αν..... με αυτή τη λογική αύριο μπορεί να με πατήσει κανα αμάξι , να κολλήσω τίποτα κοκ...  να τα έβαζα κάτω από το στρώμα να με σφάξει κανας  μαμαλούκος ? 
Δεν λέω πως έχεις άδικο αλλά εντάξει κάποια στιγμή επιλέγεις αναγκαστικά .
Την δεδομένη στιγμή πήρα ακίνητα - τώρα δεν προλαβαίνω να πληρώνω χαράτσια και φόρους .
Καλύτερα να έμενα σε νοίκι(τα οποία έχουν κατρακυλήσει οπότε πάλι θα κέρδιζα) , να τα είχα γραμμένα όλα στα αρχίδια μου και να ρουφούσα τους γλυκούς τόκους .

kostas8000

Μέλος
Εγγρ.
7 Μαΐ 2011
Like
181
Πόντοι
16
Αν , αν , αν..... με αυτή τη λογική αύριο μπορεί να με πατήσει κανα αμάξι , να κολλήσω τίποτα κοκ...  να τα έβαζα κάτω από το στρώμα να με σφάξει κανας  μαμαλούκος ? 
Δεν λέω πως έχεις άδικο αλλά εντάξει κάποια στιγμή επιλέγεις αναγκαστικά .
Την δεδομένη στιγμή πήρα ακίνητα - τώρα δεν προλαβαίνω να πληρώνω χαράτσια και φόρους .
Καλύτερα να έμενα σε νοίκι(τα οποία έχουν κατρακυλήσει οπότε πάλι θα κέρδιζα) , να τα είχα γραμμένα όλα στα αρχίδια μου και να ρουφούσα τους γλυκούς τόκους .

μην απεπλιζεσε...θα ερθει η αναπτυξη να τη νατη κοντοζυγωνει

περα απο την πλακα καλα εκανες και αγορσες ακινητο δεν θα το μετανιωσεις απλα για λιγα χρονια 3-4 θα πιεστει καπως....

yorkie

Global Πορνορεπόρτερ
Εγγρ.
11 Απρ 2012
Κριτικές
228
Like
18.812
Πόντοι
35.668
Αν τα έχεις κλειστά τα ακίνητα και δεν ηλεκτροδοτούνται επομένως δεν πλήρωνες τίποτα τότε η επιλογή σου ήταν πολύ σωστή.Μην κοιτάς τώρα που θα βάλουν τον ενιαίο φόρο και θα τα γαμήσουν όλα.Μια τέτοια επένδυση φαίνεται σε βάθος χρόνου.Ο περισσότερος κόσμος ΜΙΑ φορά αγοράζει ακίνητο στη ζωή του όλη κι όλη.Για την περίοδο χάριτος νέου οικοδομήματος που αναφέρεστε ισχύει 3 χρόνια αφότου κλείσει το έργο στα οικοδομοτεχνικά του ΙΚΑ(η λεγόμενη αποπεράτωση).Μετά απο αυτό πληρώνεται φόρος εκτός και αν το ΦΠΑ που κόπηκε κατα την κατασκευή ήταν μεγαλύτερο οπότε υπάρχει επιστροφή(λέμε τώρα..)

dimis74

Ανώτερος
Εγγρ.
30 Σεπ 2005
Κριτικές
10
Like
20
Πόντοι
5.825
Μυθος νο 1: μενω μονος = ειμαι ανεξαρτητος

Οι περισσοτεροι γνωστοι μου ειναι απο επαρχια, αρα καταλαβαινετε οτι εφοσον μενουν Αθηνα μενουν και μονοι τους. Σας πληροφορω οτι οι περισοστεροι δε δουλευουν, αλλα ακομα και σε αυτους που δουλευουν τσονταρουν οι γονεις. Μαλιστα δεν ξερω ουτε ενα κατω απο 30 ετων που μενει μονος του και ειναι οικονομικα ανεξαρτητος, δηλαδη δεν τσονταρουν τουλαχιστον κανα 200αρι οι γονεις.

Μυθος νο2: μενω μονος = γινομαι πιο υπευθυνος, οργανωτικος κτλ

Την ιδια πανω κατω μαλακια λενε και για το στρατο  :jerking:  ενας ανθρωπος που εχει ζησει 2-3 πραγματακια στη ζωη του δεν περιμενει το στρατο για να γινει ανδρας ουτε αποκτα σοβαροτητα και υπευθυνοτητα οταν μενει μονος. Ουτε γινεται πιο οργανωτικος επειδη αναγκαζεται να βαζει πλυντηριο και να πηγαινει στο σουπερμαρκετ, ελεος δηλαδη...

Επειδη εχω ζησει για αρκετα μεγαλο διαστημα μονος (2 χρονια αθροιστικα οταν ημουν εξωτερικο) πρεπει να πω οτι εχει το μεγαλο προτερημα οτι εισαι κυριος του εαυτου σου αλλα εχει και 2 μεγαλα κακα: α) τη μοναξια και β) το οτι πρεπει να αφιερωνεις χρονο ή χρημα για δραστηριοτητες που σχετιζονται με την επιβιωση σου (μαγειρεμα, καθαρισμα σπιτιου, πλυσιμο ρουχων, σιδερωμα).

σχετικά με το Νο2: νομίζω πως γίνεσαι οργανωτικός ακόμα και με το πλυντήριο... μην ξεχνάς όλο το πακετάκι, πλυντήριο χρωματιστά-άσπρα κλπ, άπλωμα, σίδερο...
με την ίδια λογική και το σούπερ μάρκετ, σε βάζει να οργανωθείς και να δεις τι καταναλώνεις και τι χρειάζεται να αγοράζεις...

maik_mk

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
3 Απρ 2009
Like
1.505
Πόντοι
266
παιδια επιδη καποιος ειπε ειχαμε εμπνευση το βραδυ
το να πει καποιος την αποψη του δεν ειναι κακο
πιστευω ακραδαντα οτι το να μεινει καποιος μονος ειναι μια καλη εμπειρια
το να μεινειμονος με βαση τις δυνατοτητες του παντα
και οχι με τους γωνεις να τσονταρουν
δεν τρεφω αυταπατες γιατι πλεον αυτο εχει γινει αδυνατο
εμενα μονος πολλα χρονια και εκατσα μονος και 4-5 μηνες απο την στιγμη που εμεινα ανεργος
συντηρουμενος απο τα ετοιμα
καποια στιγμη και εγω γυρισα στο σπιτι των γονιων
αυτα που διαβασα το βραδυ του
"να μεινω στους γωνεις για να μου μενει κατι παραπανω για τις εξοδους και την διασκεδαση μου"
τα βλεπω ομως παραλογα δηλαδη μου μενουν να περναω εγω καλα δεν μου μενουν  για να συνησφερω κατι στο σπιτι?
οι γωνεις δεν εχουν αναγκη απο βοηθεια?
πολυ απλα πραγματα αυτα που ρωταω και που πιστευω
το εχουν ριξει ολοι στο να φυγουμε στο εξωτερικο
τους ειπε κανεις οτι εκει μας τα εχουν στρωμενα?
εχω τον αδερφο μου στο βελγιο μια 5ετια τωρα, τον ξαδερφο μου τον ενα αυστραλια ο οποιος γενηθικε εκει και οι γονεις του γυρισαν ελλαδα οταν ηταν μικρος πραγμα που σημαινει οτι δεν εχει προβλημα υπικουοτητας, θειο στην γερμανια και ξαδερφη σουηδια(μιλαω για τους πιο στενους μου μονο).
ξερετε τι μου λενε?
και εδω προβλημα υπαρχει ανεργεια οποτε μην φτιαχνουμε ουτοπιες.
ναι κατω απο αλλες συνθηκες το να μενεις μονος σου ειναι εμπειρια με οτι συνεπαγετε αυτο
αλλα να μενεις μονος και να εξαρτασε απο σενα οχι να τσονταρουν και να συντηρουν οι γονεις για να περνας εσυ καλα
γιατι αυτο ηταν και ειναι το λαθος των ελληνων γονιων.
πλεον στην εποχη μας το να μεινει καποιος μονος το εκαναν αδυνατον
αλλα ρε γαμωτο δεν μπορω να ακουω το μενω με τους γωνεις αρα εγω οτι βγαζω τα τροω(αυτο που ακουγα το βραδυ)
λεω οτι ειμαι ενηλικος και υπευθηνος αρα μπορω να αναλαβω την ευθηνη του να τσονταρω και εγω στο σπιτι εστω και 50 ευρω το μηνα
μονο και μονο απο αυτοσεβασμο και φιλοτιμο και ας πιο και ενα καφε λιγοτερο η ας μην παω σινεμα
αυτα δεν ειναι απαρετητα στο να ζησω.
πρωτοεπιασα δουλεια στα 15 στα 17 νοικιαζα κρυφα ενα δυαρακι για 60.000 δρχ το μηνα και το συντηρουσα μονος για να πηγενω με καμια γκομενα
στα 21 εμεινα ολομοναχος και ταυτοχρωνα ειχα στο σπιτι και την πρωην αραβωνιαστικια μου μεχρι που χωρισαμε και αυτη δεν δουλευε
δεν ειπα οτι ηταν ευκολο αλλα με εκαναν υπευθηνο αυτα σε αυτο ομως ισως οφειλετε και η διαγωγη που μου εδωσαν
ισως το ξεροκεφαλο μου
αλλα τωρα λογο καταστασεων μενω στους γωνεις
ομως πρωτιμο να βγω λιγοτερο και να δωσω 50 ευρω στο σπιτι απο το να λεω πληρωστε  μαλακες να βγαινω εγω
ειπα φταιει το ξεροκεφαλο μου
αλλα απο την αλλη ισως τελικα μαλλον ο τροπος σκεψης και ο τροπος που εχει ζησει και η ανατροφη του καθενος κανει σωστη την οπτικη γωνεια των πραγματων αναλογα με το συμφερων του γιατι ετσι μας εμαθαν

Dawn

Τιμημένος
Εγγρ.
22 Ιαν 2006
Κριτικές
141
Like
134
Πόντοι
4.215
Μυθος νο 1: μενω μονος = ειμαι ανεξαρτητος

Οι περισσοτεροι γνωστοι μου ειναι απο επαρχια, αρα καταλαβαινετε οτι εφοσον μενουν Αθηνα μενουν και μονοι τους. Σας πληροφορω οτι οι περισοστεροι δε δουλευουν, αλλα ακομα και σε αυτους που δουλευουν τσονταρουν οι γονεις. Μαλιστα δεν ξερω ουτε ενα κατω απο 30 ετων που μενει μονος του και ειναι οικονομικα ανεξαρτητος, δηλαδη δεν τσονταρουν τουλαχιστον κανα 200αρι οι γονεις.

Μυθος νο2: μενω μονος = γινομαι πιο υπευθυνος, οργανωτικος κτλ

Την ιδια πανω κατω μαλακια λενε και για το στρατο  :jerking:  ενας ανθρωπος που εχει ζησει 2-3 πραγματακια στη ζωη του δεν περιμενει το στρατο για να γινει ανδρας ουτε αποκτα σοβαροτητα και υπευθυνοτητα οταν μενει μονος. Ουτε γινεται πιο οργανωτικος επειδη αναγκαζεται να βαζει πλυντηριο και να πηγαινει στο σουπερμαρκετ, ελεος δηλαδη...

Επειδη εχω ζησει για αρκετα μεγαλο διαστημα μονος (2 χρονια αθροιστικα οταν ημουν εξωτερικο) πρεπει να πω οτι εχει το μεγαλο προτερημα οτι εισαι κυριος του εαυτου σου αλλα εχει και 2 μεγαλα κακα: α) τη μοναξια και β) το οτι πρεπει να αφιερωνεις χρονο ή χρημα για δραστηριοτητες που σχετιζονται με την επιβιωση σου (μαγειρεμα, καθαρισμα σπιτιου, πλυσιμο ρουχων, σιδερωμα).

επειδή είμαι 30άρης και μένω μόνος επέτρεψε μου να σχολιάσω:

Μύθος νο.1: Ισχύει έχως ένα βαθμό. Αφού δεχτούμε οτι στην Ελλάδα οι συνθήκες και η δομή της οικογένειας δεν πρόκειται να σε κάνουν ανεξάρτητο ποτέ, το αν θα είσαι ανεξάρτητος αμα μένεις μόνος εξαρτάται σε ένα μεγάλο βαθμό αν μπορείς να λύσεις τα οικονομικά θέματα. Εγώ πχ (όπως και η γειτόνισσα) έχουμε δουλείες οπότε οικονομικά είμαστε οκ, δεν χρειάζεται να παίρνουμε λεφτά απο τους γονείς. Φυσικά υπάρχουν άλλοι που αναγκάζονται να ζητήσουν βοήθεια και ανάμεσα τους πολλά ΖΩΑ (κυρίως καλλιτέχναι και παρεμφερή παράσιτα) που θεωρούν οτι κάνουν dolce vita με τα λεφτά των γονιών.  

Παρόλα αυτά και ανεξάρτητος οικονομικά να είσαι οι γονείς πάντα βοηθάνε έστω και με το ζόρι, έρχονται, καθαρίζουν, ψωνίζουν ή αναλαμβάνουν κάποιες δουλείες που αναβάλεις να κάνεις (πχ να αλλάξουν κάποια κουρτίνα κ.α.).

Μύθος νο.2: Για κανένα λόγο. Ο υπεύθυνος άνθρωπος είναι υπεύθυνος είτε μένει μόνος, είτε όχι. Παρόλα αυτά το να μένεις μόνος δεν είναι άσχημο, αφιερώνεις χρόνο στον εαυτό σου, στρώνεις χαρακτήρα, μαθαίνεις να εκτιμάς πράγματα που σου λείπουν (πχ φίλοι, γυναίκες κ.α.). Μακάρι να μέναμε όλοι μόνο έστω και για κάποιο χρονικό διάστημα.

Ψωριάρης

Μέλος
Εγγρ.
17 Δεκ 2007
Κριτικές
9
Like
23
Πόντοι
16
Αν τα έχεις κλειστά τα ακίνητα και δεν ηλεκτροδοτούνται επομένως δεν πλήρωνες τίποτα τότε η επιλογή σου ήταν πολύ σωστή.Μην κοιτάς τώρα που θα βάλουν τον ενιαίο φόρο και θα τα γαμήσουν όλα.Μια τέτοια επένδυση φαίνεται σε βάθος χρόνου.Ο περισσότερος κόσμος ΜΙΑ φορά αγοράζει ακίνητο στη ζωή του όλη κι όλη

Αφού γράφω πως πληρώνω  χαράτσι , προφανώς ηλεκτροδοτούνται ....

maik_mk

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
3 Απρ 2009
Like
1.505
Πόντοι
266
επειδή είμαι 30άρης και μένω μόνος επέτρεψε μου να σχολιάσω:

Μύθος νο.1: Ισχύει έχως ένα βαθμό. Αφού δεχτούμε οτι στην Ελλάδα οι συνθήκες και η δομή της οικογένειας δεν πρόκειται να σε κάνουν ανεξάρτητο ποτέ, το αν θα είσαι ανεξάρτητος αμα μένεις μόνος εξαρτάται σε ένα μεγάλο βαθμό αν μπορείς να λύσεις τα οικονομικά θέματα. Εγώ πχ (όπως και η γειτόνισσα) έχουμε δουλείες οπότε οικονομικά είμαστε οκ, δεν χρειάζεται να παίρνουμε λεφτά απο τους γονείς. Φυσικά υπάρχουν άλλοι που αναγκάζονται να ζητήσουν βοήθεια και ανάμεσα τους πολλά ΖΩΑ (κυρίως καλλιτέχναι και παρεμφερή παράσιτα) που θεωρούν οτι κάνουν dolce vita με τα λεφτά των γονιών.  

Παρόλα αυτά και ανεξάρτητος οικονομικά να είσαι οι γονείς πάντα βοηθάνε έστω και με το ζόρι, έρχονται, καθαρίζουν, ψωνίζουν ή αναλαμβάνουν κάποιες δουλείες που αναβάλεις να κάνεις (πχ να αλλάξουν κάποια κουρτίνα κ.α.).

Μύθος νο.2: Για κανένα λόγο. Ο υπεύθυνος άνθρωπος είναι υπεύθυνος είτε μένει μόνος, είτε όχι. Παρόλα αυτά το να μένεις μόνος δεν είναι άσχημο, αφιερώνεις χρόνο στον εαυτό σου, στρώνεις χαρακτήρα, μαθαίνεις να εκτιμάς πράγματα που σου λείπουν (πχ φίλοι, γυναίκες κ.α.). Μακάρι να μέναμε όλοι μόνο έστω και για κάποιο χρονικό διάστημα.

ετσι φταινε και οι γονεις σε μεγαλο ποσοστο
εγω πιστευω οτι δεν θελουν να καταλαβουν πως το παιδι μεγαλωσε
και οι περισοτεροι εξακολουθουν να νιωθουν παιδια ή το εκμεταλευονται
εγω βασικα το ειπα και χτες η μανα μου στο σπιτι που πρωτονοικιασα εδω στην περιοχη μου ειρθε 2 φορες
καποια στιγμη ηρθε να μου φερει πραγματα και της ανοιξα το ψηγειο και της λεω "να τα βαλω που? ειναι γεματο"
δεν λεω σαν γονιος θα προσφερει μια στις τοσες
αλλα ο ελληνας γονιος στην ουσια δεν αφηνει τα παιδια να πατησουν στα ποδια τους
για μενα ανεξαρτητος δεν ειναι αυτος που μενει μονος
αλλα αυτος που βασιζεται στις δικιες του δυναμεις
τοτε γινεσε υπευθηνος και οργανωμενος τα κακα πχ σιδερωμα πλησιμο μαγειρεμα
ειναι πραγματα που σε κανουν να καταλαβεις 5 πραγματα
εγω προσωπικα πλεον ξερω την κουραση τους ειδικα οταν δουλευα 7.00-19.00
και δεν εχω γυρισει να πω μια φορα την περιβοητη φραση
"μα καλα τι κουραση ολη μερα σπιτι εισαι βαζεις και ενα πλυντηριο και κατι εγινε για αντε δουλεψε να δεις"
οταν λοιπν λεμε μενεις μονος ανεξαρτητος συνεπαγετε και ο χρονος που χρειαζεται για την συντηριση και επιβιωση σου
αλιως δεν εισαι ανεξαρτητος

Boldemort

Σεβαστός
Εγγρ.
4 Σεπ 2009
Κριτικές
12
Like
42
Πόντοι
1.220
εγω βασικα το ειπα και χτες η μανα μου στο σπιτι που πρωτονοικιασα εδω στην περιοχη μου ειρθε 2 φορες
καποια στιγμη ηρθε να μου φερει πραγματα και της ανοιξα το ψηγειο και της λεω "να τα βαλω που? ειναι γεματο"
αλλα ο ελληνας γονιος στην ουσια δεν αφηνει τα παιδια να πατησουν στα ποδια τους
"μα καλα τι κουραση ολη μερα σπιτι εισαι βαζεις και ενα πλυντηριο και κατι εγινε για αντε δουλεψε να δεις"
οταν λοιπν λεμε μενεις μονος ανεξαρτητος συνεπαγετε και ο χρονος που χρειαζεται για την συντηριση και επιβιωση σου

Kαθε μερα δουλευεις πολλες ώρες δηλαδη??? το 12ωρο που ειπες? Απο μαγειρεμα μετα πως τα πας?
μαγειρευεις καθε μερα ή εισαι κουρασμενος ?

Ψωριάρης

Μέλος
Εγγρ.
17 Δεκ 2007
Κριτικές
9
Like
23
Πόντοι
16

Εντάξει , ας μην φτάσουμε και στο άλλο άκρο σαν τους ξένους που μόλις τα παιδιά τους γίνουν 18 τα πετάνε έξω ...  είναι καλό πράγμα η συνοχή της Ελληνικής οικογένειας , από τα λίγα καλά που μας έχουν μείνει , δεν είναι ανάγκη να το γαμήσουμε και αυτό .

Dawn

Τιμημένος
Εγγρ.
22 Ιαν 2006
Κριτικές
141
Like
134
Πόντοι
4.215

είπες μεγάλες αλήθειες. Δυστηχώς οι Έλληνες γονείς δεν αφήνουν ποτέ τα παιδιά τους. Μια ζώη θα ανακατεύονται παντού. Βέβαια φαίνονται στις δυσκολίες όπου βοηθούν χωρίς αντάλλαγμα (true story απο φίλο Αργεντίνο που έπρεπε να κάνει εγχείρηση το παιδί του και ο πεθερός του "δάνεισε" ένα σκασμό λεφτά και μετα τον έπρηζε να τα γυρίσει κ.α.).

yorkie

Global Πορνορεπόρτερ
Εγγρ.
11 Απρ 2012
Κριτικές
228
Like
18.812
Πόντοι
35.668
Αφού γράφω πως πληρώνω  χαράτσι , προφανώς ηλεκτροδοτούνται ....
Λάθος μου τότε δεν το πρόσεξα.Και πάλι όμως με τον νέο ενιαίο φόρο τώρα πια δε θα γλυτώνει κανείς.Για το ενοίκιο έχεις ένα δίκιο μιας και το χαράτσι επιβαρύνει αποκλειστικά τον ιδιοκτήτη.Αν και γενικά θεωρώ το ενοίκιο πεταμένα λεφτά αν έχεις τη δυνατότητα να αγοράσεις(δε μιλάω για δάνεια φυσικά,μόνο αν τα'χεις). Για να σου μείνει και κάτι μετά απο 30-40 χρόνια να αφήσεις και στα παιδιά σου..

Boldemort

Σεβαστός
Εγγρ.
4 Σεπ 2009
Κριτικές
12
Like
42
Πόντοι
1.220
Λάθος μου τότε δεν το πρόσεξα.Και πάλι όμως με τον νέο ενιαίο φόρο τώρα πια δε θα γλυτώνει κανείς.Για το ενοίκιο έχεις ένα δίκιο μιας και το χαράτσι επιβαρύνει αποκλειστικά τον ιδιοκτήτη.Αν και γενικά θεωρώ το ενοίκιο πεταμένα λεφτά αν έχεις τη δυνατότητα να αγοράσεις(δε μιλάω για δάνεια φυσικά,μόνο αν τα'χεις). Για να σου μείνει και κάτι μετά απο 30-40 χρόνια να αφήσεις και στα παιδιά σου..

Και που θα τα βρει τα λεφτα να αγορασει αν δεν μιλας για δανεια φυσικα
ωστε μετα απο 30-40 χρονια να το αφησ στα παιδια σου.

maik_mk

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
3 Απρ 2009
Like
1.505
Πόντοι
266
Kαθε μερα δουλευεις πολλες ώρες δηλαδη??? το 12ωρο που ειπες? Απο μαγειρεμα μετα πως τα πας?
μαγειρευεις καθε μερα ή εισαι κουρασμενος ?

πλεον οπως ειπα ειμαι ανεργος
ναι καθε μερα δουλευα τετοιες ωρες
7.00-17.00 το κανονικο ωραριο και μετα υπερωριες
η κουραση παντα υπηρχε αλλα απο την στιγμη που μαθαινει μονος βαζεις σειρα
πχ γενικη φασινα μια φορα την βδομαδα και μετα απλα συντηρηση του σπιτιου
απο μαγειρικη τα παω πολυ καλα την λατρευω μαγειρευεις το βραδυ και εχεις και για την επομενη
αν λοιπον οχι καθε μερα μερα παρα μερα
καθεσε στην κουζινα σου τρως την μαζευεις και τελος
στο σαλονι πχ δεν πηγενα ποτε για φαγητο και απλα το συντηρουσα
βεβαια για μενα το χειροτερο σπιτι που μπορουσες να πιασεις ηταν γκαρσονιερα/στουντιο
με ενα δυαρακι με χωρισμενη κουζινα η συντηρηση του ειναι πολυ πιο ευκολη
οσοι εχουν μεινει μονοι καταλαβαινουν γιατι
τα 2  τελευταια σπιτια ηταν 3αρια που το 1 δωματιο το ειχα γραφειο για να εχω το πισι και οτι αλλο μου αρεσε πχ μοντελισμος
ακομα καλητερα περναγα τον περισοτερο χρονο εκει και ολο το σπιτι γιαλιζε
τα παντα ειναι θεμα σειρας αν τα βρεις τιποτα δεν σε κουραζει
ασε που μολις το βλεπεις καθαρο προσεγμενο η κουραση παει περιπατο γιατι ξερεις οτι μπορεις και μονος
ειναι μεγαλη αυτοικανοποιηση

Ghostrider

Μέλος
Εγγρ.
15 Φεβ 2006
Like
12
Πόντοι
1
Εντάξει , ας μην φτάσουμε και στο άλλο άκρο σαν τους ξένους που μόλις τα παιδιά τους γίνουν 18 τα πετάνε έξω ...  είναι καλό πράγμα η συνοχή της Ελληνικής οικογένειας , από τα λίγα καλά που μας έχουν μείνει , δεν είναι ανάγκη να το γαμήσουμε και αυτό .

Συμφωνώ επί χίλια.

Επίσης θεωρώ ότι πολλές από αυτές τις φιλοσοφίες "ανεξαρτησίας" που έχουν για παράδειγμα στην Αμερική είναι περισσότερο δημιουργημένες για να λειτουργεί καλύτερα ένα ανταγωνιστικό καπιταλιστικό σύστημα παρά για το καλό των ανθρώπων.

maik_mk

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
3 Απρ 2009
Like
1.505
Πόντοι
266
Εντάξει , ας μην φτάσουμε και στο άλλο άκρο σαν τους ξένους που μόλις τα παιδιά τους γίνουν 18 τα πετάνε έξω ...  είναι καλό πράγμα η συνοχή της Ελληνικής οικογένειας , από τα λίγα καλά που μας έχουν μείνει , δεν είναι ανάγκη να το γαμήσουμε και αυτό .
οχι δεν ειπα για αποξενοση απο την οικογενεια
συνοχη να υπαρχει
εκμεταλευση να μην υπαρχει
οι γονεις στην ελλαδα εχουν ξεπερασει τα ορια της συνοχης ομως και τα περισοτερα "παιδια" τα ορια της εκμεταλευσης
σε αυτο νομιζω συμφωνεις

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom