Και εγώ, θα ήθελα να μάθω τι εννοείς....
Δεν εννοούσα εσένα.
Υπάρχει ένα δεδομένο. Ο war έφυγε.
Το λογικό σε τέτοιες περιπτώσεις, είναι να εκφράζει ο καθένας την λύπη του.
Μπορεί, ανάλογα με το πόσο συμπαθούσε ή όχι τον war, να ζητήσει την επιστροφή του, να την απαιτήσει ή να του είναι αδιάφορη.
Φυσικά έχει κάθε δικαίωμα να ρωτήσει και να μάθει τι συνέβη.
(Ούτε εγώ ξέρω τι έγινε. Θα με ενδιέφερε ίσως να μάθω.)
Υπάρχουν όμως και άλλων ειδών αντιδράσεις.
Υπάρχουν κάποιοι, με πάγια ή λιγότερο πάγια αιτήματα, τα οποία προβάλλουν σε κάθε περίπτωση. Ακόμα και άσχετη περίπτωση, όπως αυτή του war. Γιατί σε τέτοιες περιπτώσεις, ενεργοποιείται το κοινό αίσθημα, και υπάρχει η δυνατότητα να δημιουργήσουν ρεύμα και να τις περάσουν εκ πλαγίου.
Υπάρχουν άλλοι που θα δηλητηριάσουν το κλίμα. Με έμμεσες ή άμεσες απειλές. Με υπόνοιες ότι κάποιος επωφελήθηκε από την αποχώρηση του.
Υπάρχουν και αυτοί που θα συνεχίσουν στο ίδιο μοτίβο αντιπαραθέσεων, λες και δεν συνέβη τίποτα.
Προσωπικά με ενδιαφέρουν οι πρώτοι.
Έγραψα ότι θεωρώ την αντίδραση του war υπερβολική και αψυχολόγητη.
Δεν ήμουν παρών όταν συνέβησαν τα σχετικά, αλλά είδα πολλούς που του ζήτησαν να το σκεφτεί ήρεμα και να μην κάνει βλακείες. Και εγώ το ίδιο θα έκανα. Δεν τους άκουσε.
Από ένα τέτοιο περιστατικό, ήδη κάποιοι εντόπισαν μια ζοφερή κατάσταση.
'Οπως σε κάθε σχετική περίπτωση, άρχισαν να περιγράφουν με μελανά χρώματα το τι συμβαίνει εδώ.
Αυτό είναι και το πρώτο στάδιο. "Έχουμε σοβαρό πρόβλημα. Πεθαίνουμε".
Φυσικά το δεύτερο θα είναι, να ρωτήσουμε "και ποιος φταίει μπάρμπα; "
Και φυσικά, θα μας απαντήσει με ονόματα. ʼτομα που έχει επιλέξει και τα οποία πρέπει να σωπάσουν. Μπορεί να μας απαντήσει και με πλάνο δράσης. Που θα ήθελε να εφαρμοστεί σε κάθε περίπτωση. Γιατί θα ήθελε πάρα πολύ να υποκαταστήσει αυτούς που αποφασίζουν.
Φίλε Johnny. Το μόνο που θα ήθελα να πω είναι ότι όντως βρισκόμαστε σε μια περίεργη κατάσταση. Ίσως διαβάσεις και δεις πολλά. Ελπίζω να κρίνεις και να αποφασίσεις με βάση τις προσωπικές σου απόψεις, και όχι το τι σου λένε οι άλλοι. Και όχι εν θερμώ.
Προσοχή στους οργανωμένους.