Νέα

Απριλιανή Επανάσταση 1967-1973

• Μέλος που άνοιξε το νήμα trixotos kavliaris
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 259
  • Εμφανίσεις 12K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)
Κατάσταση
Κλειδωμένο - κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

mufflover

Μέλος
Εγγρ.
19 Απρ 2007
Like
0
Πόντοι
0
1. Την ελευθερία μου την έχω γιατί το θέλω εγώ κι όχι γιατί ο κάθε στρατιωτικός αποφασίζει πότε θα μου κάνει τη χάρη να μου την παρέχει.

Την ελευθερία μας ΝΟΜΙΖΟΥΜΕ οτί την έχουμε! Τα μεταπολιτευτικά καθεστώτα αποδείχθηκαν τυρρανικότερα όλων, επαινόντας τους ασύστολους προδότες του Ελληνισμού (ΕΑΜ/ΕΛΑΣ-ΚΚΕ) και αναγορεύοντάς τους σε πρώτυπα ηρώων και "Αντιστασιακών" αν και οι συγκεκριμένοι ούτε καν γνώριζαν τι χρώμα είχαν οι στολές των Γερμανών. Και άντε σήμερα να τα πεις αυτά... Μαύρο φίδι που σ'έφαγε!

2. Οι υπερασπιστές της έλευθερίας απέτυχαν να κάνουν αυτό για το οποίο πληρώνονταν, χάνοντας την Κύπρο...

Σφάλμα του Ιωαννίδη ο οποίος ανέτρεψε τον Παπαδόπουλο, οπότε μην συγχέουμε τον δεύτερο με την απώλεια της Κύπρου.
Και, έτσι για να το έχουμε υπόψη μας: η αρχική πρόθεση του
Ιωαννίδη ήταν να κάνει ΕΝΩΣΗ με την Κύπρο, αλλά απέτυχε στρατιωτικά και για αυτό καταδικάστηκε ως προδότης. Δεν διαφωνώ. Ο Σημίτης, του οποίου η στρατιωτική επέμβαση στα Ίμια απέτυχε εξ ίσου οικτρά, καταλήγοντας τελικά να τα παραδώσει στους Τούρκους, γιατί δεν κατηγορήθηκε για προδοσία;;;; (Αναρωτιέμαι εγώ, τώρα...!)

3. Για την διαφύλαξη της τάξης της χώρας υπάρχουν νόμοι κι όχι κάποιοι μπαμπούλες με αστεράκια που μας κάνουν που και που ντα-ντα, για να μας φυλάξουν από τις τραγικές συνέπειες της ελευθερίας μας...

...Παρόλα αυτά, όμως, αυτοί οι νόμοι, αυτού του "σεβαστού, δημοκρατικού" καθεστώτος είναι εντελώς ανίκανοι να μας φυλάξουν από μία παρέα 100 μαστουρωμένων κουκουλοφόρων, οι οποίοι δεν διστάζουν να πυρπολήσουν ζωντανό τον οποιονδήποτε αθώο περαστικό βρεθεί στο πέρασμά τους. Μήπως άραγε, οι νόμοι αυτής της παράξενης δημοκρατίας μας, διαφυλάττουν το δίκαιο των ολίγων να διαδηλώνουν, παραβλέποντας το δίκαιο των πολλών να απαιτούν μία στοιχειώδη ασφάλεια; Μα τότε, τι δημοκρατία είναι αυτή;

Και μέσα σε όλα αυτά, μερικοί τηλεοπτικοί μαϊντανοί, προερχόμενοι βεβαίως από τον χώρο της αριστεράς, τους υποστηρίζουν, λέγοντας ότι οι λεηλασίες τους, "...είναι κι αυτές μία μορφή διαμαρτυρίας, οπότε, σαν δημοκρατία που είμαστε, έχουμε καθήκον να τη διαφυλάξουμε" !!!

Ε, το κάνεις το πραξικόπημα ή δεν το κάνεις;

OP
OP
T

trixotos kavliaris

Μέλος
Εγγρ.
6 Νοε 2006
Like
2
Πόντοι
16
...Παρόλα αυτά, όμως, αυτοί οι νόμοι, αυτού του "σεβαστού, δημοκρατικού" καθεστώτος είναι εντελώς ανίκανοι να μας φυλάξουν από μία παρέα 100 μαστουρωμένων κουκουλοφόρων, οι οποίοι δεν διστάζουν να πυρπολήσουν ζωντανό τον οποιονδήποτε αθώο περαστικό βρεθεί στο πέρασμά τους. Μήπως άραγε, οι νόμοι αυτής της παράξενης δημοκρατίας μας, διαφυλάττουν το δίκαιο των ολίγων να διαδηλώνουν, παραβλέποντας το δίκαιο των πολλών να απαιτούν μία στοιχειώδη ασφάλεια; Μα τότε, τι δημοκρατία είναι αυτή;

Και μέσα σε όλα αυτά, μερικοί τηλεοπτικοί μαϊντανοί, προερχόμενοι βεβαίως από τον χώρο της αριστεράς, τους υποστηρίζουν, λέγοντας ότι οι λεηλασίες τους, "...είναι κι αυτές μία μορφή διαμαρτυρίας, οπότε, σαν δημοκρατία που είμαστε, έχουμε καθήκον να τη διαφυλάξουμε" !!!

Δημοκρατία φίλε μου θέλουμε στην Ελλάδα όσο τα τσογλάνια αυτά δε καίνε το σπίτι μας 'η το αυτοκινητό μας. Διαφορετικά η δημοκρατία στα σκουπίδια.....

Εγώ πάντως επιμένω να χαρακτηρίζω την σωτήρια και επιβεβλημένη επέμβαση του στρατού Επανάσταση....

Athens1

Μέλος
Εγγρ.
25 Μαρ 2006
Like
1
Πόντοι
6
XORA BOURDELO -  LAOS ILITHION - STRATOS ANIKANON  -  TELOS PROFANES ......

str81977

Τιμημένος
Εγγρ.
17 Απρ 2006
Κριτικές
2
Like
6
Πόντοι
166
Δημοκρατία φίλε μου θέλουμε στην Ελλάδα όσο τα τσογλάνια αυτά δε καίνε το σπίτι μας 'η το αυτοκινητό μας. Διαφορετικά η δημοκρατία στα σκουπίδια.....

Εγώ πάντως επιμένω να χαρακτηρίζω την σωτήρια και επιβεβλημένη επέμβαση του στρατού Επανάσταση....

Από το να κατεβάζεις τα τανκς στους δρόμους (αν λειτουργουν) δεν θα ήταν προτιμότερο απλά να εφαρμόσεις τους νόμους χωρίς να νιώθεις σύνδρομα ενοχής προς ο,τιδήποτε δηλώνει αριστερό;
Διότι με τους νόμους που έχουμε οι μπάτσοι πχ στη Ν. Ιωνία μπορούσαν να ανταποδώσουν τα πυρά...
Ως και ο Πρετεντέρης συμφωνεί με αυτό...
Αν όμως η πολιτική σου καθοδηγείται από μια οργανωμένη μειοψηφία η οποία είναι έτοιμη να δημιουργήσει καλτεζτάδες κάθε φορά που απλά εφαρμόζεται ο νόμος, τότε δεν την χρειάζεσαι τη δικτατορία...Την έχεις ήδη απλά δεν έχει τάνκς αλλά μαρκούτσια και πένες Μοντ Μπανκ!
Και είναι απείρως επικινδυνότερη...
Διότι στην Ελλάδα δεν έγινε τελικά μεταπολίτευση αλλά μεταχούντευση.

Επισκέπτης
Μήπως άραγε, οι νόμοι αυτής της παράξενης δημοκρατίας μας, διαφυλάττουν το δίκαιο των ολίγων να διαδηλώνουν, παραβλέποντας το δίκαιο των πολλών να απαιτούν μία στοιχειώδη ασφάλεια; Μα τότε, τι δημοκρατία είναι αυτή;

Α, δεν στα 'πανε? Αλλιώς είναι "δημοκρατία" στην Ελλάδα! Γιατί στο κάτω-κάτω βρε αδερφέ, εμείς στήσαμε πρώτοι την δημοκρατία, εμείς θα την αλλάξουμε και κατά πως μας συμφέρει! Δεν κατάλαβα! Δεν έχουμε αυτό το δικαίωμα? :)

Αμέεεεε! Κάντο και δεν θα χάσεις!

OP
OP
T

trixotos kavliaris

Μέλος
Εγγρ.
6 Νοε 2006
Like
2
Πόντοι
16
Από το να κατεβάζεις τα τανκς στους δρόμους (αν λειτουργουν) δεν θα ήταν προτιμότερο απλά να εφαρμόσεις τους νόμους χωρίς να νιώθεις σύνδρομα ενοχής προς ο,τιδήποτε δηλώνει αριστερό;
Διότι με τους νόμους που έχουμε οι μπάτσοι πχ στη Ν. Ιωνία μπορούσαν να ανταποδώσουν τα πυρά...
Ως και ο Πρετεντέρης συμφωνεί με αυτό...
Αν όμως η πολιτική σου καθοδηγείται από μια οργανωμένη μειοψηφία η οποία είναι έτοιμη να δημιουργήσει καλτεζτάδες κάθε φορά που απλά εφαρμόζεται ο νόμος, τότε δεν την χρειάζεσαι τη δικτατορία...Την έχεις ήδη απλά δεν έχει τάνκς αλλά μαρκούτσια και πένες Μοντ Μπανκ!
Και είναι απείρως επικινδυνότερη...
Διότι στην Ελλάδα δεν έγινε τελικά μεταπολίτευση αλλά μεταχούντευση.

Φίλε μου όταν στην Ελλάδα οι νόμοι εφαρμόζονται κατά το δοκούν ή και καθόλου κάτι πρέπει να γίνει και όχι ευχολόγια....

Αν όμως χθές οι αστυνομικοί ανταπέδιδαν τα πυρά ως είχαν δικαίωμα και κατ' εμέ όφειλαν και είχαμε θύματα, τί θα ακούγαμε σήμερα στις ειδήσεις;;; " Οι μπάτσοι βαράν στο ψαχνό" και διάφορα τέτοια απείρου κάλλους....

OP
OP
T

trixotos kavliaris

Μέλος
Εγγρ.
6 Νοε 2006
Like
2
Πόντοι
16
Αν εφαρμόζονταν οι νόμοι τότε όλοι αυτοί που λένε ότι μόνη λύση είναι το πραξικόπημα θα πρεπε να είχαν κληθεί στο τμήμα για εξηγήσεις. Διότι αν δεν το γνωρίζουν η υποκίνηση σε στάση είναι κακούργημα.

Αν εφαρμόζονταν όπως λές οι νόμοι δε θα μιλούσε κανείς για Επανάσταση, γιατί δε θα χρειζόταν η αναμόρφωση του Έθνους...

SANIM

Σπουδαίος
Εγγρ.
15 Αυγ 2006
Κριτικές
10
Like
1.397
Πόντοι
2.537
Αφου επανηλθε ενα κλειδωμενο θεμα πρεπει να επανελθουν ολα...ειδικα εκεινο για το αν πρεπει η οχι να γαμαμε Μ.Παρασκευη!!

Todok

Μέλος
Εγγρ.
21 Ιουλ 2006
Like
12
Πόντοι
16
Είμαστε σε μία χώρα όπου όποιος έχει την εξουσία (ή μέσο τέλος πάντων) αυθαιρετεί, δε σέβεται τους νόμους, τους έχει όλους γραμμένους και όταν τον λένε κλέφτη ή απατεώνα ή οτιδήποτε άλλο αυτός μπορεί να βγάζει λόγους για τις σκοτεινές δυνάμεις που τον πολεμάνε. Ο δάσκαλος ή ο καθηγητής μπορεί να είναι ένα ρεμάλι αγράμματο και αισχρό και να μην ανησυχεί για τη θέση του. Ο γιατρός μπορεί να μην έχει καν δίπλωμα ιατρικής. Μία απόφοιτη λυκείου μπορεί να χειρίζεται δις. Ένας απόφοιτος ΤΕΛ ή εκκενωτής βόθρων που δε ξέρει να γράψει το όνομά του μπορεί να το παίζει διευθυντής. Για το μέσο έλληνα που τα ανέχεται όλα αυτά το να πάρει ο στρατός την εξουσία θα είναι το πρόβλημα;

SANIM

Σπουδαίος
Εγγρ.
15 Αυγ 2006
Κριτικές
10
Like
1.397
Πόντοι
2.537
Ποσο πλουσια χωρα θα ημασταν αραγε αν καταργουσαμε τους χαραμοφαηδες του στρατου; υπολογιστε και τους εξοπλισμους...ποια Ελβετια μπροστα μας!!!!

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
304
Πόντοι
386
Δε γίνεται ρε φίλε όμως να καταργηθεί ο στρατός

SANIM

Σπουδαίος
Εγγρ.
15 Αυγ 2006
Κριτικές
10
Like
1.397
Πόντοι
2.537
Λεμε....καλα που θα ηταν.....οχι ομως πως χρειαζετε κιολας....

Todok

Μέλος
Εγγρ.
21 Ιουλ 2006
Like
12
Πόντοι
16
Λεφτά δε πάνε μόνο στους εξοπλισμούς αλλά και στο εκπαιδευτικό σύστημα. Αυτό γιατί να μη το καταργήσουμε;

SANIM

Σπουδαίος
Εγγρ.
15 Αυγ 2006
Κριτικές
10
Like
1.397
Πόντοι
2.537
Το ιδιο πραγμα ειναι; αν ειναι να το γαμησουμε....πολυ ευχαριστως.....

SANIM

Σπουδαίος
Εγγρ.
15 Αυγ 2006
Κριτικές
10
Like
1.397
Πόντοι
2.537
το θεμα εννοουσα

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
304
Πόντοι
386
Φίλε βάλε με το μυαλό σου τι μπορεί να συμβεί αν δεν υπάρχει στρατός. Στρατός δε σημαίνει κατ ανάγκην πόλεμος. Πόλεμος είναι μια κατάσταση του ανθρώπου. Ο σκοπός των οργανωμένων στρατών ήταν να ορθολογικοποιήσει και να τιθασεύσει το κοινωνικό φαινόμενο του πολέμου.

SANIM

Σπουδαίος
Εγγρ.
15 Αυγ 2006
Κριτικές
10
Like
1.397
Πόντοι
2.537
Ο σκοπος σημερα του στρατου ειναι για να κερδιζουν τρισεκατομμυρια οι πολεμικες βιομηχανιες  καθε τοσο δημιουργουν μια τεχνητη ενταση σε καποιο μερος του κοσμου,αδειαζουν τα αποθεματα οπλων και παλι απο την αρχη......δηλαδη αν εμεις δεν ειχαμε στρατο τι θα ειχε γινει τα 40 τελευταια χρονια;

thanoss

Μέλος
Εγγρ.
26 Φεβ 2007
Like
21
Πόντοι
66
δηλαδη εσυ φιλε μου πιστευεις οτι δεν θα πρεπει να υπαρχει στρατος..?????

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
304
Πόντοι
386
δηλαδη αν εμεις δεν ειχαμε στρατο τι θα ειχε γινει τα 40 τελευταια χρονια

Θα ήμασταν μέρος μιας μεγαλύτερης χώρας που θα είχε αυτή στρατό ούτως ή άλλως. Διαλέγεις λοιπόν. Ή ο στρατός της χώρας σου ή των άλλων χωρών.

thanoss

Μέλος
Εγγρ.
26 Φεβ 2007
Like
21
Πόντοι
66
δηλαδη πριν λιγα χρονια που ειχανε ανοιχτει απορητα αρχεια και φακελοι πολεμου λογω της εντασης που εγινε με τα Ιμια και ολος ο στρατος ητανε σ επιφυλακη και ετοιμοι για πυρ τι θα γινοτανε αν δεν ειχαμε και στρατο..???εγω παντως ειμαι πολυ υπερηφανος για τον στρατο που εχουμε..!!

Κατάσταση
Κλειδωμένο - κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom