Νέα

Αγορά καινούργιου υπολογιστή

• Μέλος που άνοιξε το νήμα savvass
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 184
  • Εμφανίσεις 16K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

dskoul

Μέλος
Εγγρ.
3 Απρ 2006
Like
438
Πόντοι
21
Εχω ενα παλιό λαπτοπ που σερνεται και ισως καποια στιγμη (στο εγγυς μελλον) αναγκαστω να το αντικαταστησω.

Θελω να δωσω τα λιγοτερα δυνατα χρηματα, για να εχω τις εξης λειτουργιες:

- Προβολη online video 1080p
- Κατεβασμα torrent σε λογικες ταχυτητες, χωρις να παραλυει η υπολοιπη δραστηριοτητα του υπολογιστη
- Facebook χωρις κολληματα

Και ΤΙΠΟΤΑ αλλο.

Μπορει καποιος να μου βγαλει μια προχειρη κοστολόγηση, και αν ειναι ευκολο να μου προτεινει και συγκεκριμενα προϊοντα??

Ευχαριστώ.
Αυτά που ζητάς γίνονται πολύ εύκολα αν βγάλεις τα win8 που έχεις στο λάπτοπ και βάλεις Ubuntu.
Είναι εξαιρετικά απλό και γλιτώνεις και χρήματα.

xenitemenos

Μέγας
Εγγρ.
14 Οκτ 2018
Κριτικές
15
Like
11.869
Πόντοι
3.846
superfast.png
Προφανώς είσαι τελειωμένος Intel fan που δεν έχεις ιδέα από σύγχρονους επεξεργαστές.
Βγες από την σπηλιά σου και μάθε λίγο τι κυκλοφορεί στην αγορά και πώς οι Ryzen κοντράρουν πλέον την Ιντελ στα ίσια και μετά ξαναποσταρε.

xenitemenos

Μέγας
Εγγρ.
14 Οκτ 2018
Κριτικές
15
Like
11.869
Πόντοι
3.846
τυπε υποβρυχιως θα τα τρεχεις αυτα ή βρεθηκε τροπος να μην ψηνεις οβελια πριν να κρασαρουν τα παντα λογω αυταναφλεξης???
Τυπε αν διαβάσεις και κανένα ξένο φόρουμ και όχι τους βλάκες που γράφουν εδώ χωρίς να ξέρουν, θα ήξερες ότι ακόμα και η στοκ ψύκτρα είναι αρκετά καλή ακόμα και για OC ing του 3600x που πήρα.
Αλλά παίζει ρόλο και το κουτί. Με το Coolermaster που έχω, δεν υπάρχουν θέματα υπερθέρμανσης μέσα στο κουτί μου.

Έτσι και για την ιστορία, είχα 10 χρόνια υδροψυξη και τα τελευταία 5 χρόνια αεροψυξη. Σύνολο 5,6 διαφορετικοί AMD. Ποτέ κανένα θέμα.

kosamf

Σπουδαίος
Εγγρ.
26 Δεκ 2009
Κριτικές
25
Like
1.915
Πόντοι
2.537
Αυτά που ζητάς γίνονται πολύ εύκολα αν βγάλεις τα win8 που έχεις στο λάπτοπ και βάλεις Ubuntu.
Είναι εξαιρετικά απλό και γλιτώνεις και χρήματα.

Εχω προσπαθησει να χρησιμοποιησω ubuntu παλιοτερα.

Epic fail...

gnnakos

Γλομπεο-Μύστης
Εγγρ.
13 Απρ 2019
Κριτικές
101
Like
15.005
Πόντοι
25.186
Εχει κανενας γνωστης αποψη για αυτό τον υπολογιστη απο την Quest?
Εχει καλα χαρακτηριστικα,εχει και ssd,τον θέλω μονο για ινετρνετ,word κλπ και τίποτα αλλο

Απλά εχω ενα κολλημα,να ειναι αθόρυβος εντελως...πως μπορώ να ξερω αν ειναι αθορυβος??γενικά ενας υπολογιστης.....σε κάποιους το αναφερει ή εχουν κριτικες που το αναφερουν πχ Dell

OP
OP
S

savvass

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
13 Μαΐ 2010
Κριτικές
6
Like
3.705
Πόντοι
736
Εχει κανενας γνωστης αποψη για αυτό τον υπολογιστη απο την Quest?
Εχει καλα χαρακτηριστικα,εχει και ssd,τον θέλω μονο για ινετρνετ,word κλπ και τίποτα αλλο

Απλά εχω ενα κολλημα,να ειναι αθόρυβος εντελως...πως μπορώ να ξερω αν ειναι αθορυβος??γενικά ενας υπολογιστης.....σε κάποιους το αναφερει ή εχουν κριτικες που το αναφερουν πχ Dell

Δεν είμαι σίγουρος αλλά ο δικός μου υπολογιστής είναι σχετικά αθόρυβος και δεν έχει καθόλου HDD , τώρα αν είναι ο HDD που κάνει θορυβο η κάτι άλλο δεν ξέρω. Πάντως απο οτι θυμάμαι ενα απο τα πλεονεκτήματα του SSD είναι και το οτι είναι αθόρυβος άρα ίσως να πρέπει να πας σε σύστημα με έναν μεγάλο SSD η δυο μικρούς , η τέλος πάντων πόση χωρητικότητα χρειάζεσαι.
Δηλαδή σε σύστημα χωρίς HDD.

pipadoros

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
13 Αυγ 2010
Κριτικές
9
Like
1.838
Πόντοι
216
Να αποφύγεις τα pre-builted PCs.
Οι κατασκευαστές βάζουν ότι τους περισσεύει μέσα ή ότι έχουν bad stock.
Με τα ίδια χρήματα μπορείς να συνθέσεις το δικό σου build με εξαρτήματα που έχεις επιλέξει εσύ και ταιριάζουν απόλυτα στις ανάγκες σου.
Για το θέμα του θορύβου, θα πρέπει να προσέξεις την ποιότητα των ανεμιστήρων του κουτιού, του τροφοδοτικού καθώς και την ψύξη του επεξεργαστή.
Μεγαλύτεροι ανεμιστήρες (12cm) αντί για 8cm που είναι οι κλασικοί, θα σου δώσουν το ίδιο airflow με χαμηλότερες στροφές (άρα και λιγότερο θόρυβο).
Οι σοβαροί κατασκευαστές τέτοιων περιφερειακών, στις προδιαγραφές αναφέρουν και το airflow καθώς και τον θόρυβο που κάνουν (db)

gnnakos

Γλομπεο-Μύστης
Εγγρ.
13 Απρ 2019
Κριτικές
101
Like
15.005
Πόντοι
25.186
Με τα ίδια χρήματα μπορείς να συνθέσεις το δικό σου build με εξαρτήματα που έχεις επιλέξει εσύ και ταιριάζουν απόλυτα στις ανάγκες σου.
Για το θέμα του θορύβου, θα πρέπει να προσέξεις την ποιότητα των ανεμιστήρων του κουτιού, του τροφοδοτικού καθώς και την ψύξη του επεξεργαστή.
Μεγαλύτεροι ανεμιστήρες (12cm) αντί για 8cm που είναι οι κλασικοί, θα σου δώσουν το ίδιο airflow με χαμηλότερες στροφές (άρα και λιγότερο θόρυβο).
Οι σοβαροί κατασκευαστές τέτοιων περιφερειακών, στις προδιαγραφές αναφέρουν και το airflow καθώς και τον θόρυβο που κάνουν (db)

Eυχαριστω πολύ φιλε μου.
Απλά δεν μπορώ να μπω στη διαδικασία συνθεσης γιατι δεν γνωριζω τιποτα,τα μαγαζια ειναι κλειστα και δεν εχω και χρονο-γνωσεις.

OP
OP
S

savvass

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
13 Μαΐ 2010
Κριτικές
6
Like
3.705
Πόντοι
736

Eυχαριστω πολύ φιλε μου.
Απλά δεν μπορώ να μπω στη διαδικασία συνθεσης γιατι δεν γνωριζω τιποτα,τα μαγαζια ειναι κλειστα και δεν εχω και χρονο-γνωσεις.

Αν θες ρίξε μια ματιά εδω , έχει διάφορες συνθέσεις έτοιμες με διάφορα budget.

gnnakos

Γλομπεο-Μύστης
Εγγρ.
13 Απρ 2019
Κριτικές
101
Like
15.005
Πόντοι
25.186

Eυχαριστω πολύ φιλε μου.

:hi:
Aυτα τι πλεονεκτημα προσφερουν απο το να παρω ετοιμο μιας καλης μαρκας πχ DELL?

Ταιριάζουν καλύτερα τα κομματια μεταξυ τους?

pipadoros

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
13 Αυγ 2010
Κριτικές
9
Like
1.838
Πόντοι
216
To dell πιθανότατα θα είναι αθόρυβο, αλλά θα το πληρώσεις χρυσάφι.
Υπάρχει περίπτωση τα εξαρτήματα του, πχ μητρική, τροφοδοτικό κλπ να μην είναι τα τυπικά που βρίσκεις στο εμπόριο, με αποτέλεσμα αν κάτι απο αυτά χαλάσει, να πρέπει να βάλεις το χέρι πολύ βαθιά στην τσέπη.
Η ένσταση μου είναι περισσότερο απέναντι στα builds των τοπικών computerομάγαζων πχ. eshop, plaisio, quest κλπ που θα βάλουν μέσα ότι να ναι, και λιγότερο για τους διεθνείς κατασκευαστές (dell, hp, lenovo κλπ), που ενώ θα είναι πιο ποιοτικά, σίγουρα δεν θα ενσωματώνουν τις τελευταίες τεχνολογίες.
Νομίζω η καλύτερη λύση είναι το link που αναφέρει ο Savvass παραπάνω.

Δ

Διαγραμμένο μέλος 186072

Επισκέπτης

Επισης προσπαθουν να σπρωξουν πραγματα που δε χρειαζεται. Πχ σε gaming pc το eshop βαζει 3400G με ενσωματωμενα γραφικα και μετα προσθετει και μια καρτα γραφικων :crazy:

palamas

Μέλος
Εγγρ.
22 Μαΐ 2008
Κριτικές
3
Like
441
Πόντοι
21

Έχεις δίκιο για τα pre_builted. Την έχω πάθει παλιά έτσι με μούφα μητρική.

HernestH

Μέλος
Εγγρ.
19 Απρ 2019
Like
2
Πόντοι
0
Μακριά από Dell. Δεν είναι αυτό που ήταν. Μετά από 1 desktop και 2 laptop μπορώ να πω με σιγουριά πως σέρνονται. Η ποιότητα κατασκευής και το άμεσο service είναι τα μεγάλα ατού της Dell. Αλλά τι να το κάνεις αν με τελευταίας γενιάς i5 πάνε πιο αργά από προηγούμενο i3. Θα δοκίμαζα Lenovo.

xenitemenos

Μέγας
Εγγρ.
14 Οκτ 2018
Κριτικές
15
Like
11.869
Πόντοι
3.846

Eυχαριστω πολύ φιλε μου.

:hi:
Aυτα τι πλεονεκτημα προσφερουν απο το να παρω ετοιμο μιας καλης μαρκας πχ DELL?

Ταιριάζουν καλύτερα τα κομματια μεταξυ τους?
Καλά έναν φίλο να σε βοηθήσει με την σύνθεση δεν έχεις;

Εγγρ.
13 Μαΐ 2020
Like
2.009
Πόντοι
216
Φίλε πρόσεχε με τη σύνθεση αν δεν ξέρεις.
Κι εγώ έκανα σύνθεση και πήρα καινούργιο υπολογιστή, αλλά δεν ήξερα ότι ο κάθε επεξεργαστής θέλει ειδική RAM σε ταχύτητα.
Πήρα μια πιο αργή στα 2400 ενώ ο επεξεργαστής ήθελε 3000 και το PC μου έβγαζε blue screen of death κάθε λίγες ώρες. Και αναγκάστηκα να ξαναπάρω RAM.
Βασικά μόνο αυτό ήταν το πρόβλημα, αν και δεν ήξερα πολλά πράγματα.
Οπότε αν πας για σύνθεση πρόσεχέ το αυτό.
Σε πολλά μαγαζιά έχει διαδικασία που συνθέτεις το PC σου και μετά στο φτιάχνουν κιόλας.

sperminator_tx

Μέλος
Εγγρ.
19 Ιαν 2009
Like
4
Πόντοι
1
θα θελα να ρωτησω τα σαινια της παρεας να μου πουν τα βηματα για να βρω ενα αρχειο στον σκληρο που δεν ξερω που εχει αποθηκευτει για windows 10

jean-Claud

Σεβαστός
Εγγρ.
27 Φεβ 2018
Κριτικές
9
Like
7.826
Κι εγώ έκανα σύνθεση και πήρα καινούργιο υπολογιστή, αλλά δεν ήξερα ότι ο κάθε επεξεργαστής θέλει ειδική RAM σε ταχύτητα.
Πήρα μια πιο αργή στα 2400 ενώ ο επεξεργαστής ήθελε 3000 και το PC μου έβγαζε blue screen of death κάθε λίγες ώρες. Και αναγκάστηκα να ξαναπάρω RAM.
Σε πολλά μαγαζιά έχει διαδικασία που συνθέτεις το PC σου και μετά στο φτιάχνουν κιόλας.
βασικα πρεπει να κοιτας τι επεξεργαστη βαζεις αλλα οταν κανει καποιος συνθεση ας μην τσιγγουνευεται στη ραμ,αφου σκαει τοσα για τον επεξεργαστη ας βάλει μια 8ρα ραμ να ειναι κομπλε αντι για 4αρα και το κοστος λιγο πιο υψηλο.
Προσοχη στη μητρικη αλλα και στις υποδοχες και ποσο επεκτασιμη μπορει να γινει.
Επισης τροφοδοτικο μακρια απο τουρμοχ του πλαισίου αξιζει να βαλετε ενα μέτριο επωνυμο και με λιγα περισσοτερα βατ απο τα προβλεπομενα.

fylobios30

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Δεκ 2012
Κριτικές
2
Like
2.207
Πόντοι
606
Για συμβατική χρήση και gaming όχι πολυ υψηλών απαιτήσεων
επεξεργαστές vfm αυτή τη στιγμή είναι από amd o 3600
και από intel ο i5 10400. Με 16gb ram και στις δύο περιπτώσεις
Τροφοδοτικά βάζετε πιστοποιημένα και όχι κινέζικα γιατί μπορεί να σας κάψουν το σπίτι .
Και μητρικές να έχουν 4 σλοτ για ραμ , για να μπορεί να πάρει επιπλέον ραμ μελλοντικά.
Οπωσδήποτε δίσκος συστήματος τουλάχιστον απλός ssd και όχι hdd σε καμία περίπτωση.
Windows αν δεν είσαι χαζός, αγοράζεις κλειδί από το ebay με 3-4€ . Γνήσια χωρίς προβλήματα και μαλακίες.

Στην οθόνη επίσης επώνυμη όχι μπακατέλες, γιατί στραβώνεσαι .
Και αν δεν είσαι άπορος ή δεν μένεις σε τροχόσπιτο , δεν έχεις λόγο να πας κάτω από 27" .

Αν θες gaming σε μεγάλη ανάλυση όμως, πάνω από hd καλό είναι να έχεις υπόψη ότι πρέπει να τα σκάσεις χοντρά σε κάρτες γραφικών (ίσως και 2) .
Για απλό ίντερνετ κτλ όμως , βλέπεις ανάλυση 2Κ οικονομικά, οπότε άνετα πας σε μια οθόνη 2Κ 32" , χωρίς τραγική δαπάνη .

Εγγρ.
13 Μαΐ 2020
Like
2.009
Πόντοι
216
βασικα πρεπει να κοιτας τι επεξεργαστη βαζεις αλλα οταν κανει καποιος συνθεση ας μην τσιγγουνευεται στη ραμ,αφου σκαει τοσα για τον επεξεργαστη ας βάλει μια 8ρα ραμ να ειναι κομπλε αντι για 4αρα και το κοστος λιγο πιο υψηλο.
Προσοχη στη μητρικη αλλα και στις υποδοχες και ποσο επεκτασιμη μπορει να γινει.
Επισης τροφοδοτικο μακρια απο τουρμοχ του πλαισίου αξιζει να βαλετε ενα μέτριο επωνυμο και με λιγα περισσοτερα βατ απο τα προβλεπομενα.

Turbo-X είναι για τον πούτσο τελείως.
Είχα πάρει ένα UPS και ανατινάχτηκε :headbang:
Χέστηκα πάνω μου.
Πάλι καλά ήμουν στον υπολογιστή εκείνη την ώρα.
Αν είχε συμβεί την ώρα που κοιμόμουνα μπορεί να μου χε κάψει και το σπίτι.
Έπρεπε να τους κάνω μήνυση κανονικά.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom