Με εθνικιστικες τυμπανοκρουσιες και βαρύγδουπες κορώνες εξωτερική πολιτική δεν γίνεται. Χωρίς συμβιβασμούς συμφωνίες σε τόσο σοβαρά εθνικά θέματα δεν υπάρχουν.Σιγουρα δεν συμφέρει την χώρα όλα όσα υπέγραψε Τσίπρας με τον Κοτζιά αλλά από την άλλη το διεθνές δίκαιο δίνει την δυνατότητα στο κάθε ένα λαό να αυτοπροσδιορίζεται όπως θέλει και επιθυμεί. Πόσο μάλλον όταν αυτός ο λαός κατοικεί στην γεωγραφική περιοχή της Mακεδονίας και αναγνωρίζεται από τις περισσότερες χώρες του κόσμου.Το ιδεατό για εμένα θα ήταν να μην υπήρχε η λέξη Μακεδονία στο όνομα. Αλλά δυστυχώς ο ρεαλισμός και ο πραγματισμός δεν το επιτρέπει. Διότι, είτε μας αρέσει, είτε όχι όλος ο κόσμος τους λέει έτσι. Αυτή η ταυτότητα που έχουν δεν αλλάζει εύκολα, διότι η πλύση εγκεφάλου που έχουν υποστεί είναι συστηματική και αποτέλεσμα δεκαετιών.
Υπήρχαν εθνικιστικές τυμπανοκρουσίες στις προηγούμενες ελληνικές κυβερνήσεις δεκαετιών ?
Δεν νομίζω !! Ούτε εσύ νομίζω πως ένιωσες εθνικιστής από την στάση των προηγούμενων κυβερνήσεων.
Μάλλον υπερβολική μετριοπάθεια υπήρχε με έλλειψη αλλυτρωτισμού,με πάντα ήπιες θέσεις,
ενώ όπως σωστά λες στα σκόπια οργίαζε η προπαγάνδα σε βάρος μας.
Το πως γαλουχήθηκαν οι σκοπιανοί να αυτοπροσδιορίζονται δεν μας απασχολεί,
δεν είναι δικό μας πρόβλημα,ούτε είμαστε συνυπεύθυνοι,ούτε χρωστάμε κάτι.
Ρεαλιστικά,πραγματιστικά όπως λες,
ο τσίπρας δεν έπρεπε να μπλέξει για ευτελείς προσωπικούς του σκοπούς(καρέκλα)
την Μακεδονία
και να παραχωρήσει τα πάντα που λογικά αρνούνταν οι προηγούμενοι μη "πρόθυμοι" πρωθυπουργοί
μην λαμβάνοντας απολύτως τίποτα για την Ελλάδα.
Ρεαλιστικά,
δεν ορίζεται σαν συμφωνία,σαν συμβιβασμός,ούτε καν σαν διπλωματία
οι ανόητες εμπλοκές σε θέματα που ενώ είσαι ισχυρότερος και εν δικαίω,
τελικά καταλήγεις ηττημένος πριμοδοτώντας αλλυτρωτισμούς σε βάρος σου.
Μειοδοσία ονομάζεται η εν καιρώ ειρήνης απώλεια εθνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων.
Δεν είναι δυνατόν μετά την ζημιά στην οικονομία
να πληρώσουν οι επόμενες(ίσως και μεις) γενιές των Ελλήνων τις αυταπάτες
του τσίπρα και στα εθνικά θέματα.
Σε κάθε περίπτωση για να μην μακρυγορούμε,
ρεαλιστικά,ορθολογικά,
το ψευδοκράτος δεν πρέπει ποτέ να συμπεριλαμβάνει το όνομα "μακεδονία" με δική μας συγκατάθεση
και ουδέποτε να γίνει μέλος του ΝΑΤΟ.