Νέα

4 Φεβρουαρίου! Η τελικη μαχη για τη ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ μας!!

• Μέλος που άνοιξε το νήμα ΦΑΚΙΡΗΣ
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 11K
  • Εμφανίσεις 203K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 40 άτομα (0 μέλη και 40 επισκέπτες)

Πως κρίνεται την συμφωνία ?

• Πολύ Καλή

Ψήφοι: 36 11,9%
  • Καλή

Ψήφοι: 30 9,9%
  • Μέτρια

Ψήφοι: 26 8,6%
  • Κακή

Ψήφοι: 34 11,3%
  • Πολύ Κακή

Ψήφοι: 156 51,7%
  • Δεν μου καίγεται καρφάκι

Ψήφοι: 20 6,6%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    302

pussy wagon

Σεβαστός
Εγγρ.
13 Οκτ 2010
Κριτικές
18
Like
5.571
Πόντοι
1.796
Από τις κορυφαίες στιγμές της ζωής του ήταν η συμμετοχή του στον ισπανικό Εμφύλιο. Στρατευμένος αρχικά στη δημοκρατική πολιτοφυλακή, πολέμησε και τραυματίστηκε, για να συγκρουστεί αργότερα και με τους κομμουνιστές. Στο βιβλίο του Πεθαίνοντας στην Καταλωνία (1938) αποτύπωσε μοναδικά τις εμπειρίες και τη δράση του.
Β' Παγκόσμιος Πόλεμος
Με την έκρηξη του Β' Παγκόσμιου Πολέμου τοποθετήθηκε διευθυντής της Ινδικής Υπηρεσίας του BBC, απ' όπου αποχώρησε το 1943. Ως λογοτεχνικός συντάκτης, εν συνεχεία, στην εφημερίδα Tribune, διαμόρφωσε πολιτικές θέσεις με σοσιαλιστική κατεύθυνση, διαφοροποιημένος ωστόσο από την επίσημη γραμμή των Εργατικών. Στην περίοδο αυτή ανήκουν μερικά από τα καλύτερα δοκίμιά του.

pussy wagon

Σεβαστός
Εγγρ.
13 Οκτ 2010
Κριτικές
18
Like
5.571
Πόντοι
1.796
Λάθος, το 1984 γράφτηκε όταν ο Όργουελ είχε δει τι συναίβαινε στην Ε.Σ.Σ.Δ., νομίζω πως αναφέρει κάπου πως το έγραψε έχοντας στο μυαλό του την Σοβιετική Ένωση.

ναι διοτι ηταν αντισταλινικος κομμουνιστης

Gotham

Μέλος
Εγγρ.
4 Αυγ 2011
Like
10
Πόντοι
6
Λαθος. Παγκοσμίως το κρατος μειωνεται. Πολλες ταινιες βλεπεις.

Εισαι ανοητος. Ζεις στον κοσμο σου. Το κρατος σε αλλες χωρες σε κανει ο,τι θελει. Σου παιρνει τα παιδια εαν δεν σε θεωρει καλο γονεα, σε υποχρεωνει να κανεις συγκεκριμενα πραγματα για να μην πας φυλακη κτλ. Δεν επιτρεπεται καν να εχεις συγκεκριμενες ιδεολογιες και πολλα αλλα που δεν θα χασω τον χρονο μου να σου ΔΙΔΑΞΩ επειδη εισαι παντελως ασχετος. Δεν εχεις ιδεα απο παγκοσμια νομοθεσια στις λιμπεραλ-φασιστικες χωρες οπου το κρατος μπαινει μεσα στο βρακι σου οποτε θελει. Το κρατος αυξανεται, δε μειωνεται. Ελεγχεσαι πληρως. Το φακελωμα που υπαρχει σημερα, δεν υπηρξε ποτε αλλοτε.

sparkling_water

Σπουδαίος
Εγγρ.
20 Μαρ 2010
Κριτικές
11
Like
171
Πόντοι
2.287
Εισαι ανοητος. Ζεις στον κοσμο σου. Το κρατος σε αλλες χωρες σε κανει ο,τι θελει. Σου παιρνει τα παιδια εαν δεν σε θεωρει καλο γονεα, σε υποχρεωνει να κανεις συγκεκριμενα πραγματα για να μην πας φυλακη κτλ. Δεν επιτρεπεται καν να εχεις συγκεκριμενες ιδεολογιες και πολλα αλλα που δεν θα χασω τον χρονο μου να σου ΔΙΔΑΞΩ επειδη εισαι παντελως ασχετος. Δεν εχεις ιδεα απο παγκοσμια νομοθεσια στις λιμπεραλ-φασιστικες χωρες οπου το κρατος μπαινει μεσα στο βρακι σου οποτε θελει. Το κρατος αυξανεται, δε μειωνεται. Ελεγχεσαι πληρως. Το φακελωμα που υπαρχει σημερα, δεν υπηρξε ποτε αλλοτε.
Φίλε μου δεν έχεις γνώση της ιστορίας για να κάνεις σωστή σύγκριση και καταλήγεις να περιγράφεις τα πράγματα όπως τα έχεις στο μυαλό σου.

Σύγκρινε οποιαδήποτε εποχή με την σημερινή, πότε είχες παλαιότερα λιγότερο κράτος; Μπορείς να μου δώσεις ένα παράδειγμα;

pussy wagon

Σεβαστός
Εγγρ.
13 Οκτ 2010
Κριτικές
18
Like
5.571
Πόντοι
1.796

ρε ζωαδι ζεις σε καπιταλιστικο κρατος τι σκατα φιλελευθερος εισαι και λες οτι ειναι κακο το κρατος
δε ζζεις στη βορεια κορεα ρε ηλιθιε ψυχασθενη στη δυση ζεις

sparkling_water

Σπουδαίος
Εγγρ.
20 Μαρ 2010
Κριτικές
11
Like
171
Πόντοι
2.287
Από τις κορυφαίες στιγμές της ζωής του ήταν η συμμετοχή του στον ισπανικό Εμφύλιο. Στρατευμένος αρχικά στη δημοκρατική πολιτοφυλακή, πολέμησε και τραυματίστηκε, για να συγκρουστεί αργότερα και με τους κομμουνιστές. Στο βιβλίο του Πεθαίνοντας στην Καταλωνία (1938) αποτύπωσε μοναδικά τις εμπειρίες και τη δράση του.
Β' Παγκόσμιος Πόλεμος
Με την έκρηξη του Β' Παγκόσμιου Πολέμου τοποθετήθηκε διευθυντής της Ινδικής Υπηρεσίας του BBC, απ' όπου αποχώρησε το 1943. Ως λογοτεχνικός συντάκτης, εν συνεχεία, στην εφημερίδα Tribune, διαμόρφωσε πολιτικές θέσεις με σοσιαλιστική κατεύθυνση, διαφοροποιημένος ωστόσο από την επίσημη γραμμή των Εργατικών. Στην περίοδο αυτή ανήκουν μερικά από τα καλύτερα δοκίμιά του.
Το "πεθαίνοντας στην Καταλονία" είναι καταπληκτικό βιβλίο, αν και το "ημέρες της Μπούρμα" μου άρεσε περισσότερο.

Λένε πως όταν ήταν στην Ισπανία, δρούσε σαν πράκτορας των Άγγλών, δεν νομίζω να έχει αποδειχτεί όμως.

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.284
Πόντοι
8.006
Για δωσε παραδειγματα ρε σχετικέ?

Gotham

Μέλος
Εγγρ.
4 Αυγ 2011
Like
10
Πόντοι
6
το 1984 ρε ηλιθιε γραφτηκε απο κομμουνιστη τροτσκιστυ που πολεμησε φασιστες στην ισπανια

ηλιθιε πανυβλακα
ζωοοονννν

Ρε αμορφωτο τουβλο, ο Οργουελ μολις τελειωσε ο Β Παγκοσμιος Πολεμος εγινε πολεμιος του σταλινισμου και του κομμουνισμου εν γενει. Αφου δεν ξερεις τιποτα, σκασε επιτελους. Θα ρωτας μονο δεν θα μιλας αλλο εδω μεσα. Μονο μαλακιες και ψεμματα βγαζει το σκατενιο στομα σου ηλιθιο κατασκευασμα. Βγαλε το σκασμο μαλακισμενο.

pussy wagon

Σεβαστός
Εγγρ.
13 Οκτ 2010
Κριτικές
18
Like
5.571
Πόντοι
1.796
Ρε αμορφωτο τουβλο, ο Οργουελ μολις τελειωσε ο Β Παγκοσμιος Πολεμος εγινε πολεμιος του σταλινισμου και του κομμουνισμου εν γενει. Αφου δεν ξερεις τιποτα, σκασε επιτελους. Θα ρωτας μονο δεν θα μιλας αλλο εδω μεσα. Μονο μαλακιες και ψεμματα βγαζει το σκατενιο στομα σου ηλιθιο κατασκευασμα. Βγαλε το σκασμο μαλακισμενο.

ρε μπουρδελο τους φασιστες πολεμησε μαλακα

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.284
Πόντοι
8.006
Φίλε μου δεν έχεις γνώση της ιστορίας για να κάνεις σωστή σύγκριση και καταλήγεις να περιγράφεις τα πράγματα όπως τα έχεις στο μυαλό σου.

Σύγκρινε οποιαδήποτε εποχή με την σημερινή, πότε είχες παλαιότερα λιγότερο κράτος; Μπορείς να μου δώσεις ένα παράδειγμα;
Σωστο. Ποτέ δεν ειχαμε λιγοτερο κρατος απο οσο σημερα. Και ποτέ αλλοτε δεν ηταν πιο προσβασιμη και επηρεασιμη η εξουσια απο τον απλο κοσμο. Μην τρελαθουμε κιολας.

sparkling_water

Σπουδαίος
Εγγρ.
20 Μαρ 2010
Κριτικές
11
Like
171
Πόντοι
2.287
εστω
παντως ανηκε στον ευρυτερο προοδευτικο χωρο της αριστερας
Εκείνη την εποχή η αριστερά δεν ήταν αυτό που ονομάζουμε σήμερα αριστερά. Τεράστιες ιδεολογικές αλλάγες για εκατομύρια λόγους.

Όμως υπάρχει μεγάλη διαφορά μεταξύ κομμουνισμού και σημερινής αριστεράς.

Μην πέφτεις στην παγίδα πως μπορεί να υπάρξει "καλός κομμουνισμός". Δεν υπήρξε ποτέ μέχρι τώρα, γιατί;

sta4tanakia

Μέλος
Εγγρ.
6 Απρ 2016
Like
81
Πόντοι
16
Το κρατος αυξανεται, δε μειωνεται. Ελεγχεσαι πληρως. Το φακελωμα που υπαρχει σημερα, δεν υπηρξε ποτε αλλοτε.

Σωστότατο !!

Υπάρχει σύγχυση σε κάποιους όταν ακούνε "κράτος",
ίσως μπερδεύονται με τις αποκρατικοποιήσεις των ΔΕΚΟ πχ.

sparkling_water

Σπουδαίος
Εγγρ.
20 Μαρ 2010
Κριτικές
11
Like
171
Πόντοι
2.287
Σωστο. Ποτέ δεν ειχαμε λιγοτερο κρατος απο οσο σημερα. Και ποτέ αλλοτε δεν ηταν πιο προσβασιμη και επηρεασιμη η εξουσια απο τον απλο κοσμο. Μην τρελαθουμε κιολας.
Αδερφέ με εσένα μπορώ και μιλάω κανονικά. Γιατί είσαι δεξιός; Νομίζω από προηγούμενα ποστ σου βλέπω μια μικρή εθνικιστική τάση.
Δεν κάνει ρε μάγκα μου. Κρίμα είναι.

Gotham

Μέλος
Εγγρ.
4 Αυγ 2011
Like
10
Πόντοι
6
Για δωσε παραδειγματα ρε σχετικέ?

Απειρα.

Ψαχτα σε δημοσιευματα. Δεν εχω χρονο να απαντω σε ολους τους ασχετους εδω μεσα. Απο το ολοκαυτωμα μεχρι την χρηση "ρατσιστικων" ορων, ατομα πανε φυλακη σε Ευρωπη και αλλου. Στην Αγγλια εδωσαν λευκα παιδακια σε θετους γονεις μουσουλμανους! Γινονται οργια και εσυ κοιμασαι ορθιος.

sparkling_water

Σπουδαίος
Εγγρ.
20 Μαρ 2010
Κριτικές
11
Like
171
Πόντοι
2.287
Απειρα.

Ψαχτα σε δημοσιευματα. Δεν εχω χρονο να απαντω σε ολους τους ασχετους εδω μεσα. Απο το ολοκαυτωμα μεχρι την χρηση "ρατσιστικων" ορων, ατομα πανε φυλακη σε Ευρωπη και αλλου. Στην Αγγλια εδωσαν λευκα παιδακια σε θετους γονεις μουσουλμανους! Γινονται οργια και εσυ κοιμασαι ορθιος.
Δεν εννοεί παραδείγματα πως τώρα στερούμαστε ελευθερίας, αλλά παραδείγματα παλαιότερων κρατών που έδιναν περισσότερη ελευθερία στους πολίτες.
Δηλαδή την ίδια ερώτηση που σου έκανα και εγώ και αρνείσαι να απαντήσεις.

pussy wagon

Σεβαστός
Εγγρ.
13 Οκτ 2010
Κριτικές
18
Like
5.571
Πόντοι
1.796
Απειρα.

ναι ρε μαλακα εχεις ακουσει το καμια ελευθερια στους εχθρους της ελευθεριας???

λες η ανθρωποτητα να κανοι τα λαθοι του παρελθοντος ψυχωτικε και να αφηνει τους ναζι να δρουν ελευθερα

στο μπαλαουρο τους πεταει στο σκουπιδοντενεκε

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom