Νέα

4 Φεβρουαρίου! Η τελικη μαχη για τη ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ μας!!

• Μέλος που άνοιξε το νήμα ΦΑΚΙΡΗΣ
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 11K
  • Εμφανίσεις 203K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 36 άτομα (0 μέλη και 36 επισκέπτες)

Πως κρίνεται την συμφωνία ?

• Πολύ Καλή

Ψήφοι: 36 11,9%
  • Καλή

Ψήφοι: 30 9,9%
  • Μέτρια

Ψήφοι: 26 8,6%
  • Κακή

Ψήφοι: 34 11,3%
  • Πολύ Κακή

Ψήφοι: 156 51,7%
  • Δεν μου καίγεται καρφάκι

Ψήφοι: 20 6,6%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    302

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
304
Πόντοι
386
Αν κρίνω πως είναι στο συμφέρον μου, ίσως να το κάνω.
Αν όμως, έστω και βλακωδώς κρίνω πως δεν θέλω να πάω, τότε θέλω να μην με εμποδίσουν.

Καταλαβαίνεις πως επιχειρηματολογώ σε ηθική βάση, έτσι δεν είναι;

Απλα δεν αντιλαμβανομαι την εννοια  " ηθικη" μια και εαν αυτη δεν απορρεει απο καποια υπερβατικη, υπερκοσμικη αρχη, απλουστατα δεν εδραζεται πουθενα και στο τελος η ωμη δυναμη ειναι αυτη που αποφασιζει, περα και πισω απο οποιοδηποτε περιτυλιγμα και η ηθικη καταντα ενα απλο προσχημα. Γιατι για παραδειγμα η ατομικη ελευθερια να ειναι ηθικη αρχη?Και εγω λεω πχ οτι η κυριαρχια της λευκης φυλης ειναι η μεγαλυτερη ηθικη αρχη. Η πχ η εξοντωση ολων των καπιταλιστων.
Επισης μια και πιασαμε τις αναγνωρισεις, εχει ενδιαφερον γιατι απο τη μια ( δεν αναφερομαι σε εσενα τωρα, μονο, γενικα) αναγνωριζεται οτι " τα Σκοπια μπορουν να ονομαζονται Μακεδονια και εχουν δικαιωμα αυτοπροσδιορισμου", αλλα οταν το Ισραηλ θελει να μεταφερει την πρωτευουσα του στην Ιερουσαλημ,μια πολη της επικρατιας του, εκει δεν αναγνωριζουν αυτο το δικαιωμα και το Ισραηλ ειναι κακο και φασιστικο.

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.284
Πόντοι
8.006
Μηδέν.
Δεν με ενδιαφέρουν καν αυτά τα μουσεία. Τρώνε χώρο.
Και η Ακρόπολη δεν μου αρέσει, μου φαίνεται σαν να τρώει χώρο από κάτι που θα μπορούσε να είναι καλύτερο.
Εισαι ενας δυστυχισμενος αλλά δεν το ξερεις καν. Κριμα.

sta4tanakia

Μέλος
Εγγρ.
6 Απρ 2016
Like
81
Πόντοι
16
Σωστα, το 41-44 καποιοι εφυγαν απο τα σπιτια τους για να προετοιμασουν τον κοκκινο φασισμο μολις θα αποχωρουσε ο μαυρος.

Βεβαια στο Ισραηλ αυτες οι μαλακιες δεν περνανε.
Γι αυτο επιζει αναμεσα σε εχθρους επι δεκαετιες.

Εκει δεν υπαρχουν αυτά τα θολοκουλτουριαρικα εμετικα αριστερίστικα πούστικα.

Δεν συσχετίζονται όσα λες .
Οι Παλαιστίνιοι τελούν υπό κατοχή των ΕΚΛΕΚΤΩΝ
και δικαιωματικά αντιστέκονται (σαπούνι να γίνουν)
Και οι ΕΔΕΣ Ψαρός αντιστάθηκαν στην κατοχή.

sparkling_water

Σπουδαίος
Εγγρ.
20 Μαρ 2010
Κριτικές
11
Like
171
Πόντοι
2.287
Εισαι ενας δυστυχισμενος αλλά δεν το ξερεις καν. Κριμα.
Μπορεί να είμαι και να μην το ξέρω.
Μπορεί να μην είμαι και να νομίζω πως είμαι.
Μπορεί να είμαι και να το ξέρω.
Μπορεί να μην είμαι και να μην το ξέρω.

Αλλά το να είμαι επειδή δεν δίνω δεκάρα για αρχαίες "κληρονομιές" μου φαίνεται λίγο υπερβολικό.
Ίσως εσύ να είσαι επειδή βασίζεσαι υπερβολικά σε αυτές.
Ίσως να μην σου αρκεί ο εαυτός σου και να είσαι δυστυχισμένος και να ψάχνεις διέξοδο σε αρχαίες δόξες.
Λέω, μια εικασία και αυτή, όπως και η δική σου.

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
304
Πόντοι
386
Σιγα ρε τύπε, που με τα ψιχουλα που δινεις για φορολογια καθε χρονο, ξεπληρωνεις την περιθαλψη, την παιδεια, το στρατο, την πυροσβεστικη. Δηλαδη αν ηταν ολα ιδιωτικα, θα τα καλυπτες με τα ψιχουλα που δινεις?
Ούτε τον ετησιο μισθο ενος τραυματιοφορεα του ΕΚΑΒ αν πεσεις και σπασεις το ποδι σου και πρεπει να πας στο νοσοκομειο δεν πληρωνεις.
Αυτο ειναι το οφελος της Πολιτειας. Οτι σου παρεχει ολα οσα ο ιδιωτης θα ηθελε τα δεκαπλασια για να σου παρεχει.

Επιπλέον η Πολιτεια σου εξασφαλιζει μια ειρηνευση μεσω της οποιας εξελισσεσαι ως προσωπικοτητα.

Βασικα πραγματα ειναι αυτα. Κατα τα αλλα το παιζεις ψαγμενος αλλά εθελοτυφλεις σε βασικα. Τοσο πολυ που καταντάς υποπτος, αν οχι αφελης.

Καταλαβαινεις οτι παραλογιζεσαι ετσι? Αν ολοι εδιναν " ψιχουλα", τοτε πως συγκεντωνονται οι ποροι ωστε το κρατος να αναλαμβανει ολα αυτα που αναλαμβανει ( ασχετα αν καλως η κακως).
Πεφτουν ως μανα εξ ουρανου?

Pierrot Lunaire

Μέλος
Εγγρ.
22 Δεκ 2009
Κριτικές
2
Like
26
Πόντοι
1
Μηδέν.
Και η Ακρόπολη δεν μου αρέσει, μου φαίνεται σαν να τρώει χώρο από κάτι που θα μπορούσε να είναι καλύτερο.

Αρα δεν αντιλαμβανεσαι συνολικα την εννοια του πολιτισμου. Ενδιαφερον...

sparkling_water

Σπουδαίος
Εγγρ.
20 Μαρ 2010
Κριτικές
11
Like
171
Πόντοι
2.287
Απλα δεν αντιλαμβανομαι την εννοια  " ηθικη" μια και εαν αυτη δεν απορρεει απο καποια υπερβατικη, υπερκοσμικη αρχη, απλουστατα δεν εδραζεται πουθενα και στο τελος η ωμη δυναμη ειναι αυτη που αποφασιζει, περα και πισω απο οποιοδηποτε περιτυλιγμα και η ηθικη καταντα ενα απλο προσχημα. Γιατι για παραδειγμα η ατομικη ελευθερια να ειναι ηθικη αρχη?Και εγω λεω πχ οτι η κυριαρχια της λευκης φυλης ειναι η μεγαλυτερη ηθικη αρχη. Η πχ η εξοντωση ολων των καπιταλιστων.
Εγώ έχω την δική μου ηθική. Οι άλλοι την δική τους.
Εγώ δεν θα σκότωνα για την δική μου.
Οι άλλοι θα με σκότωναν για την δική τους.

Αν η ωμή δύναμη είναι η μόνη ηθική, θα κάνω ότι μπορώ για να ξεγελάσω τους δυνάστες μου.
Αντί να σημαδεύω Τούρκους, θα σημαδεύω τους αξιωματικούς μου.

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.284
Πόντοι
8.006
Εδω συμφωνω εν μερει με τον sparkling water και διαφωνω μαζι σου. Το ελληνικο κρατος εισπρατει πολυ υψηλους φορους και οι υπηρεσιες που προσφερει ειναι μονωπολειακες και πολυ χαμηλου επιπεδου. Αν ο ιδιωτης λειτουργει σε εναν υγιη καπιταλισμο, δεν θα θελει αναγκαστικα τα 10πλασια γιατι λειτουργει ο ανταγωνισμος.
Οχι, δεν με καταλαβες. Δεν μιλαμε συγκεκριμενα για το ελληνικο κρατος. Μιλαμε γενικα για τις κρατικές οντοτητες και το οτι εφοσον προσφερουν ειρηνευση και ευνομουμενη πολιτεια, οφειλεις ως πολιτης να τις υπερασπιστεις. Η απαντηση "ναι αλλά πληρωνω φορους" ειναι εντελως ακυρη, ειναι εκτός επιχειρηματος. Και τον γιατρο που θα φερεις σπιτι να σε κανει καλα θα τον πληρωσεις, αλλά αν δεν υπαρχει γιατρος, θα βαλεις απλα τα λεφτα στον κωλο σου και θα ψοφησεις απο την αρρωστια.

pussy wagon

Σεβαστός
Εγγρ.
13 Οκτ 2010
Κριτικές
18
Like
5.571
Πόντοι
1.796
Σωστα, το 41-44 καποιοι εφυγαν απο τα σπιτια τους για να προετοιμασουν τον κοκκινο φασισμο μολις θα αποχωρουσε ο μαυρος.

Βεβαια στο Ισραηλ αυτες οι μαλακιες δεν περνανε.
Γι αυτο επιζει αναμεσα σε εχθρους επι δεκαετιες.

Εκει δεν υπαρχουν αυτά τα θολοκουλτουριαρικα εμετικα αριστερίστικα πούστικα.

εκει υπαρχουν μονο εκρηξεις και τυφλη βια 60 χρονια μονο

Νεαρχος Κουκης

Σεβαστός
Εγγρ.
22 Οκτ 2014
Κριτικές
15
Like
6.092
Πόντοι
1.496
Μηδέν.
Σε συνεχεια της ελληνικης γλωσσας που ειναι σαν ολες τις γλωσσες. Λαθος κανουν ολοι οι ξενοι που την εκθειαζουν. Ετσι και με αυτα τα ελληνικα δημιουργηματα τεχνης που ειναι γεματα ολα τα μουσεια των πολιτισμενων χωρων και τα εκθετουν ως κατι το μοναδικο, κατι το πανανθρωπινο. Και συρρεουν ανθρωποι να τα θαυμασουν.  Οπως και ολα τα δημοσια κτιρια σε ολες τις χωρες, εχουν ελληνικο αρχιτεκτονικο ρυθμο γιατι δινει κυρος. Αφηνουν  μια αισθηση σιγουριας. Δικαστηρια, μουσεια, πανεπιστημια, υπουργεια, χρηματιστηρια.  Αλλα για σενα δε σημαινει τιποτα.

sparkling_water

Σπουδαίος
Εγγρ.
20 Μαρ 2010
Κριτικές
11
Like
171
Πόντοι
2.287
Οχι, δεν με καταλαβες. Δεν μιλαμε συγκεκριμενα για το ελληνικο κρατος. Μιλαμε γενικα για τις κρατικές οντοτητες και το οτι εφοσον προσφερουν ειρηνευση και ευνομουμενη πολιτεια, οφειλεις ως πολιτης να τις υπερασπιστεις. Η απαντηση "ναι αλλά πληρωνω φορους" ειναι εντελως ακυρη, ειναι εκτός επιχειρηματος. Και τον γιατρο που θα φερεις σπιτι να σε κανει καλα θα τον πληρωσεις, αλλά αν δεν υπαρχει γιατρος, θα βαλεις απλα τα λεφτα στον κωλο σου και θα ψοφησεις απο την αρρωστια.
Τα κράτη δεν προσφέρουν ειρήνη. Τα κράτη είναι ο λόγος που υπάρχουν πόλεμοι.
Θα γίνονταν WWI, WWII, Γαλλό Πρωσικός πόλεμος, τριαντακονταετής πόλεμος, επταετής πόλεμος, Γαλλικοί πόλεμοι χωρίς την ιδέα του κράτους;

Επίσης, με την λογική σου, είτε βρίσκεσαι σε κράτος που επιτίθεται είτε που αμύνεται, είναι το ίδιο πράγμα: "οφείλεις".

Δεν οφέιλω σε κανέναν.

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.284
Πόντοι
8.006
Καταλαβαινεις οτι παραλογιζεσαι ετσι? Αν ολοι εδιναν " ψιχουλα", τοτε πως συγκεντωνονται οι ποροι ωστε το κρατος να αναλαμβανει ολα αυτα που αναλαμβανει ( ασχετα αν καλως η κακως).
Πεφτουν ως μανα εξ ουρανου?
Να με διαβασεις καλυτερα κι εσυ.

Pierrot Lunaire

Μέλος
Εγγρ.
22 Δεκ 2009
Κριτικές
2
Like
26
Πόντοι
1
Επίσης, αναγνωρίζω καλύτερα ξένα φαγητά από Ελληνικά, επίσης αναγνωρίζω καλύτερα ξένες αναφορές κουλτούρας από Ελληνικές.
Αλλά και να μην το έκανα, πάλι, δεν θα ήθελα να ανήκω στην φαντασιακή κοινότητα του έθνους, κανενός έθνους.

Ειναι δικαιωμα σου, και απο εμενα απολυτως σεβαστο, να μην θελεις να ανηκεις σε κανενα εθνος.
Αν δεν εχεις ζησει πολλα χρονια εκτος Ελλαδος, μου φαινεται παραξενο να αναγνωριζεις καλυτερα ξενα φαγητα σε σχεση με ελληνικα.

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.284
Πόντοι
8.006
Αντί να σημαδεύω Τούρκους, θα σημαδεύω τους αξιωματικούς μου.
Και προδότης λοιπον εκτος απο ανθελληνας και αρνητης του πολιτισμου.

Ποσο κενος ανθρωπος μα την αληθεια. Ξανα κριμα.

sparkling_water

Σπουδαίος
Εγγρ.
20 Μαρ 2010
Κριτικές
11
Like
171
Πόντοι
2.287
Αρα δεν αντιλαμβανεσαι συνολικα την εννοια του πολιτισμου. Ενδιαφερον...
Ή ίσως εσύ να έχουμε διαφορετική αντίληψη για τον πολιτισμό.
Ίσως εσύ να μην τον αντιλαμβάνεσαι.

Ενδιαφέρον...

sparkling_water

Σπουδαίος
Εγγρ.
20 Μαρ 2010
Κριτικές
11
Like
171
Πόντοι
2.287
Σε συνεχεια της ελληνικης γλωσσας που ειναι σαν ολες τις γλωσσες. Λαθος κανουν ολοι οι ξενοι που την εκθειαζουν. Ετσι και με αυτα τα ελληνικα δημιουργηματα τεχνης που ειναι γεματα ολα τα μουσεια των πολιτισμενων χωρων και τα εκθετουν ως κατι το μοναδικο, κατι το πανανθρωπινο. Και συρρεουν ανθρωποι να τα θαυμασουν.  Οπως και ολα τα δημοσια κτιρια σε ολες τις χωρες, εχουν ελληνικο αρχιτεκτονικο ρυθμο γιατι δινει κυρος. Αφηνουν  μια αισθηση σιγουριας. Δικαστηρια, μουσεια, πανεπιστημια, υπουργεια, χρηματιστηρια.  Αλλα για σενα δε σημαινει τιποτα.
Πράγματι, δεν σημαίνει τίποτα.
Όπως και δεν σημαίνει τίποτα ένας αρχαίος ναός 2500 χρόνων, και μια καλύβα 6000 χρόνων.
Στα @@ μου.
Θέλω να ζήσω την ζωή μου όπως εγώ επιθυμώ.
Όχι όπως εσείς την θέλετε.

pussy wagon

Σεβαστός
Εγγρ.
13 Οκτ 2010
Κριτικές
18
Like
5.571
Πόντοι
1.796
Έθεσε προτεραιότητες ο Στόλτενμπεργκ
Πρώτα λύση στο όνομα, μετά ένταξη στο ΝΑΤΟ για την ΠΓΔΜ

Την πρόσκληση από πλευράς ΝΑΤΟ για ένταξη στη Συμμαχία της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας ανακοίνωσε ο γενικός γραμματέας Γενς Στόλτενμπεργκ, σημειώνοντας πως για να γίνει κάτι τέτοιο θα πρέπει να έχει επιτευχθεί αμοιβαίως αποδεκτή λύση στο θέμα του ονόματος.

Μάλιστα, ο κ. Στόλτενμπεργκ απέκλεισε κατηγορηματικά ένα τέτοιο ενδεχόμενο να λάβει η γειτονική χώρα πρόσκληση για ένταξη στο ΝΑΤΟ νωρίτερα.

«Όχι. Η θέση του ΝΑΤΟ παραμένει αμετάβλητη. Όλες οι αποφάσεις στο ΝΑΤΟ λαμβάνονται στη βάση της συναίνεσης μεταξύ των κρατών-μελών του. Η Σύνοδος Κορυφής του Βουκουρεστίου και όλες οι μετέπειτα Σύνοδοι Κορυφής διατύπωσαν τη θέση ότι το ΝΑΤΟ θα προσκαλέσει τη χώρα σας να ενταχθεί στη Συμμαχία τη στιγμή που θα επιτευχθεί αμοιβαίως αποδεκτή λύση στο ζήτημα της ονομασίας στο πλαίσιο του ΟΗΕ» σημείωσε ο γ.γ. του ΝΑΤΟ.

Η δήλωση αυτή του κ. Στόλτενμπεργκ «έκοψε» τα φτερά των κυβερνητικών στελεχών της ΠΓΔΜ που ήλπιζαν ότι θα λάβουν πρόσκληση στη Σύνοδο Κορυφής της Συμμαχίας που θα διεξαχθεί τον Ιούλιο στις Βρυξέλλες, χωρίς την προϋπόθεση λύσης του ζητήματος της ονομασίας.

sparkling_water

Σπουδαίος
Εγγρ.
20 Μαρ 2010
Κριτικές
11
Like
171
Πόντοι
2.287
Και προδότης λοιπον εκτος απο ανθελληνας και αρνητης του πολιτισμου.

Ποσο κενος ανθρωπος μα την αληθεια. Ξανα κριμα.
Δεν αναγνωρίζω την λέξη προδότης.
Είναι δημιούργημα σας για να πείτε κάτι.
Αν με πάτε με την βία να σκοτώσω κόσμο, θα σκοτώσω εσάς.

Αν κάποιος που δεν θέλει να σκοτώσει και να σκοτωθεί είναι κενός, τότε αυτός που είναι πρόθυμος να σκοτώσει και να σκοτωθεί για μια ιδέα τι είναι;

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.284
Πόντοι
8.006
Δεν οφέιλω σε κανέναν.
Αν θελεις να μην οφειλεις να πας να ζησεις σε μια σπηλια.

Δεν εξαρταται απο την εγκριση ή την συναινεση σου αυτο.
Ολοι οφειλουν σε ολους, σε πολλα επιπεδα.

Εσυ ποιος νομιζεις οτι εισαι και λες "δεν οφειλω τιποτα σε κανεναν"?

pussy wagon

Σεβαστός
Εγγρ.
13 Οκτ 2010
Κριτικές
18
Like
5.571
Πόντοι
1.796
ρε μαστορια να μιλησουμε λιγο και για το θεμα

αυτη τη στιγμη μαλλον τα πραματα δεν φαινονται να οδευουν προς λυση