Νέα

4 Φεβρουαρίου! Η τελικη μαχη για τη ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ μας!!

• Μέλος που άνοιξε το νήμα ΦΑΚΙΡΗΣ
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 11K
  • Εμφανίσεις 201K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Πως κρίνεται την συμφωνία ?

• Πολύ Καλή

Ψήφοι: 36 11,9%
  • Καλή

Ψήφοι: 30 9,9%
  • Μέτρια

Ψήφοι: 26 8,6%
  • Κακή

Ψήφοι: 34 11,3%
  • Πολύ Κακή

Ψήφοι: 156 51,7%
  • Δεν μου καίγεται καρφάκι

Ψήφοι: 20 6,6%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    302

pussy wagon

Σεβαστός
Εγγρ.
13 Οκτ 2010
Κριτικές
18
Like
5.571
Πόντοι
1.796
και αλλη μια φορα θα λεμε που ειναι η γιουγκοσλαβια

μετα την διαλυση φουντωσαν τα μιση και οι εντασεις πολεμοι

φατε τωρα εθνικισμους

sta4tanakia

Μέλος
Εγγρ.
6 Απρ 2016
Like
81
Πόντοι
16
αυτο το τελευταιο ειναι εντελως λαθος
την επηρεαζουν πολυ την ανθρωπινη ιστορια κατι σαλεμενοι τυπου φαιδωνας χρονια τωρα
ολοι οι πολεμοι τετοιυς σαλεμενους εχουν που σπειρουν διχονοιες για να εκμεταλλευονται περιοχες

τους εθνικισμους ους χειραγωγουν αλλοι που ειναι στην απεξω και τα ζωαδια τυπου φαιδωνας μασανε το κουτοχορτο

Άν δεν σου αρέσει το ΙΣΡΑΗΛ δεν μάς καίγεται καρφάκι.
Χτυπήσου όσο θες μικρούλη γραφικέ,
είμαστε παντοδύναμοι ,είμαστε οι άρχοντες του πλανήτη.

pussy wagon

Σεβαστός
Εγγρ.
13 Οκτ 2010
Κριτικές
18
Like
5.571
Πόντοι
1.796
Άν δεν σου αρέσει το ΙΣΡΑΗΛ δεν μάς καίγεται καρφάκι.
Χτυπήσου όσο θες μικρούλη γραφικέ,
είμαστε παντοδύναμοι ,είμαστε οι άρχοντες του πλανήτη.

ρε παπαρα η γκομενα που εχεις στο προφιλ σου εισαι

sparkling_water

Σπουδαίος
Εγγρ.
20 Μαρ 2010
Κριτικές
11
Like
171
Πόντοι
2.287
Παραπέμπω στον μεγάλο αναρχικό διανοητή των ημερών μας Τσόμσκι.
Ο Τσόμσκι δεν θα πει τίποτα σχετικό με την συζήτησή μας, μόνο πως θα συμφωνήσει πως καμία γλώσσα δεν είναι ανώτερη ή κατώτερη από άλλες.
Θα μιλήσει για τον τρόπο κατασκευής του εγκεφάλου μέσα από την εξελικτική διαδικασία ώστε να μπορεί να επεξεργαστεί την γλώσσα με μεγάλη ευκολία.

Το αλφάβητο των Σλάβων είναι συγκεκριμένο δημιούργημα βυζαντινών λογίων. Απλά δεν είχαν αλφάβητο. Αν ανατρέξεις στα Βαλκάνια της αρχαίας περιόδου θα βρεις χωριά και νομάδες και όχι συγκεκριμένες ας τις πούμε κρατικές οντότητες. Αυτό απαντά και στα του πριν του Αλεξάνδρου.
Άλλο το αλφάβητο και άλλο η γλώσσα. Πριν είπες για γλώσσα.

Αναφέρομαι στην εποχή του Αλεξάνδρου γιατί αυτοί οι άνθρωποι πριν από 200 χρόνια ΔΕΝ ζήτησαν να ονομαστούν μακεδόνες. Ο Τίτο το έκανε ως ηγέτης της Γιουγκοσλαβίας. Στον ίδιο παλαιότερο επίσημο κρατικό χάρτη είναι VARDASKA. Η μακεδονία είναι επινόηση ενός και μόνο προσώπου. Του Τίτο.
Ναι αλλά θέλουν τώρα να το κάνουν. Πριν 200 χρόνια θα είχαν μεγαλύτερο δίκιο επειδή η περιοχή μίλαγε στο μεγαλύτερο ποσοστό της Σλάβικα.

Εντύπωση όμως μου προκαλεί η επιμονή σου.

Να υποθέσω και για τα Ίμια πάλι στο ίδιο μοτίβο. Όπως και για τους μουσουλμάνους της Θράκης όπως και για τη Βόρεια Ήπειρο? Αν κάνω λάθος διόρθωσε με.
Για τα Ίμια δεν δίνω δεκάρα, κάτι ξερονήσια, ας τους τα χαρίσουμε αν τα θέλουν τόσο πολύ. Και πετρέλαιο να έχει, όποιος το πάρει, πάλι οι πληθυσμοί φτωχοί θα παραμείνουν.

Αλλά η απέχθεια σου για το 'εθνικό' στη βάση μιας ιστορικής ματεριαλιστικής άποψης της ιστορίας σε εκθέτει ιστορικά. Σεβαστό ωστόσο, γιατί τουλάχιστον είσαι διαβασμένος.
Δεν είμαι Μαρξιστής για να έχω αναγκαστικά ιστορική ματεριαλιστική άποψη. Δεν λέω πως δεν βρίσκω ψήγματα αλήθειας σε αυτή την ιδιαίτερη ιστοριογραφική σχολή, αλλά δεν είναι η πέτρα της Ροζέτας για τα πάντα.

Σε διαφορετικές παραλλαγές έθνη πάντα υπήρχαν όλα τα χρόνια της ανθρώπινης ιστορίας είτε μας αρέσει είτε όχι. Να προσθέσω τον αγαπημένο μου νίτσε 'αυτοί που ονειρεύονται μια μελλοντική κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο μου μοιάζει σαν ζωή χωρίς οργανικές λειτουργίες'. Αυτό απαντά στη κοσμοθεώρηση σου που απέχει πολύ θεωρώ από τη πραγματικότητα και ευτυχώς ή δυστυχως βρίσκει έδαφος μόνο σε περιθωριακές ομάδες εντός των κρατών ως δείγμα αντίστασης και μένει εκεί σε όλο το κόσμο.
Οι παραλλαγές που αναφέρεις απείχαν τόσο πολύ μεταξύ τους. Υπάρχει ένα βιβλίο (δεν το έχω διαβάσει) που λέγεται: "Peasants into Frenchmen", αναφέρει πως υπήρχαν Γάλλοι χωρικοί πριν 200 χρόνια που δεν μίλαγαν καν Γαλλικά, δεν είχαν καμία αίσθηση κράτους, έθνους, εθνικής περιφάνειας. Το Γαλλικό κράτος με την σειρά του "φρόντισε" να "διορθώσει" αυτήν την ατέλεια.

Λες πως η σκέψη μου βρίσκει έδαφος σε περιθωριακές ιδέες. Φαντάζομαι θα έλεγες το ίδιο για τους Levellers της Αγγλίας, ή για οποιονδήποτε μπορεί να υπερασπίζονταν τον Μεσαίωνα πως στο μέλλον θα έχουμε δημοκρατίες. Τότε θα τον λέγαν τρελό.

Αναφέρεις επίσης 'εχω την αίσθηση πως ανήκω μόνο εκεί που θέλω'. Εδώ ακριβώς βρίσκεται και η πλάνη σου. Το τι θέλεις δεν είναι δικό σου στο βαθμό που πιστεύεις. Τόσο φιλοσοφικά όσο και στο πραγματικό κόσμο. Το τι θέλεις είναι σχετικό και το θέλεις επειδή είσαι σε αυτή τη θέση.
Όλοι επηρεαζόμαστε από τα πάντα, από το τι έχει ο γείτονας, από τις αφίσες γύρω μας, από τον λόγο ενός εκφωνητή.
Η επιλογή, ή έστω η ψευδαίσθηση της επιλογής παραμένει όμως δική μου και δεν θέλω κανένας να μου την φορτώσει ΜΕ ΤΗΝ ΒΙΑ! Αυτό που νομίζω πως επιλέγω, δεν είναι άλλου δουλειά παρά μόνο δική μου.

Δεν υπάρχει διαχρονικότητα στα θέλω σου.
Ίσως, αλλά αυτό τι σχέση έχει;

sta4tanakia

Μέλος
Εγγρ.
6 Απρ 2016
Like
81
Πόντοι
16
σοβαρεψου εσυ βλακα που αμα πας σε ακροδεξιους και φωναξεις ζητω το ισραηλ θα σε σπασουνε στο ξυλο

Όλοι υπάλληλοι δικοί μας είναι ,δουλάκια
και σένα εμείς οι αναρχοσιωνιστές σε κατευθύνουμε.

sparkling_water

Σπουδαίος
Εγγρ.
20 Μαρ 2010
Κριτικές
11
Like
171
Πόντοι
2.287

sparkling_water

Σπουδαίος
Εγγρ.
20 Μαρ 2010
Κριτικές
11
Like
171
Πόντοι
2.287
αυτο το τελευταιο ειναι εντελως λαθος
την επηρεαζουν πολυ την ανθρωπινη ιστορια κατι σαλεμενοι τυπου φαιδωνας χρονια τωρα
ολοι οι πολεμοι τετοιυς σαλεμενους εχουν που σπειρουν διχονοιες για να εκμεταλλευονται περιοχες

τους εθνικισμους ους χειραγωγουν αλλοι που ειναι στην απεξω και τα ζωαδια τυπου φαιδωνας μασανε το κουτοχορτο
Φίλε αυτό που λες μου θυμίζει το βιβλίο "ταξίδι στην άκρη της νύχτας", θα παραθέσω το απόσπασμα αργότερα.

pussy wagon

Σεβαστός
Εγγρ.
13 Οκτ 2010
Κριτικές
18
Like
5.571
Πόντοι
1.796
Φίλε αυτό που λες μου θυμίζει το βιβλίο "ταξίδι στην άκρη της νύχτας", θα παραθέσω το απόσπασμα αργότερα.

αυτο το βιβλιο ηθελα να το παρω αλλα το βρηκα στα 28ευρω στα παμπλικ και το αφησα
το εχεις ομως η πολιτεια γυρω στα 17-18

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
304
Πόντοι
386
και αλλη μια φορα θα λεμε που ειναι η γιουγκοσλαβια

μετα την διαλυση φουντωσαν τα μιση και οι εντασεις πολεμοι

φατε τωρα εθνικισμους

Ισχυει αυτο. Ηταν πολυ κακη εξελιξη απο καθε αποψη για ολη την περιοχη

sta4tanakia

Μέλος
Εγγρ.
6 Απρ 2016
Like
81
Πόντοι
16
Μιλάει για επίπεδο το ζώο που δύναται να σκοτώσει και να σκοτωθεί για ένα όνομα.

Η Λ Ι Θ Ι Ο Σ.

Σου ανταποδίδω την φιλοφρόνηση.
Όταν πάψεις να φέρεσαι σαν πρεζωμένος χουλιγκάνος,
θα ανεβάσεις το επίπεδο σου.
Όσο είσαι φανατισμένος, ότι λες στον εαυτό σου τα λες και σε χαρακτηρίζουν.

Στο δια ταύτα,
το ΙΣΡΑΗΛ το παραδέχεσαι που ισοπεδώνει και τηγανίζει με φώσφορο τους εχθρούς του ?

Hellenes

Μέλος
Εγγρ.
10 Ιαν 2018
Like
135
Πόντοι
6
Ο Τσόμσκι δεν θα πει τίποτα σχετικό με την συζήτησή μας, μόνο πως θα συμφωνήσει πως καμία γλώσσα δεν είναι ανώτερη ή κατώτερη από άλλες.
Θα μιλήσει για τον τρόπο κατασκευής του εγκεφάλου μέσα από την εξελικτική διαδικασία ώστε να μπορεί να επεξεργαστεί την γλώσσα με μεγάλη ευκολία.
Άλλο το αλφάβητο και άλλο η γλώσσα. Πριν είπες για γλώσσα.
Ναι αλλά θέλουν τώρα να το κάνουν. Πριν 200 χρόνια θα είχαν μεγαλύτερο δίκιο επειδή η περιοχή μίλαγε στο μεγαλύτερο ποσοστό της Σλάβικα.
Για τα Ίμια δεν δίνω δεκάρα, κάτι ξερονήσια, ας τους τα χαρίσουμε αν τα θέλουν τόσο πολύ. Και πετρέλαιο να έχει, όποιος το πάρει, πάλι οι πληθυσμοί φτωχοί θα παραμείνουν.
Δεν είμαι Μαρξιστής για να έχω αναγκαστικά ιστορική ματεριαλιστική άποψη. Δεν λέω πως δεν βρίσκω ψήγματα αλήθειας σε αυτή την ιδιαίτερη ιστοριογραφική σχολή, αλλά δεν είναι η πέτρα της Ροζέτας για τα πάντα.
Οι παραλλαγές που αναφέρεις απείχαν τόσο πολύ μεταξύ τους. Υπάρχει ένα βιβλίο (δεν το έχω διαβάσει) που λέγεται: "Peasants into Frenchmen", αναφέρει πως υπήρχαν Γάλλοι χωρικοί πριν 200 χρόνια που δεν μίλαγαν καν Γαλλικά, δεν είχαν καμία αίσθηση κράτους, έθνους, εθνικής περιφάνειας. Το Γαλλικό κράτος με την σειρά του "φρόντισε" να "διορθώσει" αυτήν την ατέλεια.

Λες πως η σκέψη μου βρίσκει έδαφος σε περιθωριακές ιδέες. Φαντάζομαι θα έλεγες το ίδιο για τους Levellers της Αγγλίας, ή για οποιονδήποτε μπορεί να υπερασπίζονταν τον Μεσαίωνα πως στο μέλλον θα έχουμε δημοκρατίες. Τότε θα τον λέγαν τρελό.
Όλοι επηρεαζόμαστε από τα πάντα, από το τι έχει ο γείτονας, από τις αφίσες γύρω μας, από τον λόγο ενός εκφωνητή.
Η επιλογή, ή έστω η ψευδαίσθηση της επιλογής παραμένει όμως δική μου και δεν θέλω κανένας να μου την φορτώσει ΜΕ ΤΗΝ ΒΙΑ! Αυτό που νομίζω πως επιλέγω, δεν είναι άλλου δουλειά παρά μόνο δική μου.
Ίσως, αλλά αυτό τι σχέση έχει;

Αμα θεωρεις τον τροτσκιστη Τσομσκι  διανοια γελανε και τα τσιμενα , εχει φτασει στο πατο η αξιοπιστια απο τοτε που επιτειθεται στο Τραμπ
Μιλαμε για ζωο ολκης

Pierrot Lunaire

Μέλος
Εγγρ.
22 Δεκ 2009
Κριτικές
2
Like
26
Πόντοι
1
Παίρνουμε θέση μάχης απέναντι σε κάθε εθνικισμό και αλυτρωτισμό που σπέρνει μίση ανάμεσα στους καταπιεσμένους και στα συμφέροντα που θέλουν την περιβόητη γραμμή του 1992.
Στρεφόμαστε ενάντια στα συμφέροντα του ΝΑΤΟ, της Ε.Ε. και των "προοδευτικών" δυνάμεων των δύο χωρών που θέλουν να μοιράσουν από την αρχή την τράπουλα στην περιοχή, σε βάρος της πολυεθνικής εργατικής τάξης των Βαλκανίων.

ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ, ΣΤΗ ΣΟΦΙΑ, ΣΤΑ ΤΙΡΑΝΑ, ΣΤΗΝ ΙΝΣΤΑΜΠΟΥΛ:
ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΟΣ ΤΑΞΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ

Συγκέντρωση ενάντια σε κάθε εθνικισμό: Πέμπτη 18/1 στις 18.00 στην Καμάρα
Μοτοπορεία ενάντια σε κάθε εθνικισμό: Σάββατο 20/1 στις 12.00 στην Καμάρα

Τώρα αυτά τα πιστεύετε κιόλας; Ή απλά το μεροκάματο να βγαίνει;

GIORGOSK

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
14 Σεπ 2005
Κριτικές
4
Like