Νέα

4 Φεβρουαρίου! Η τελικη μαχη για τη ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ μας!!

• Μέλος που άνοιξε το νήμα ΦΑΚΙΡΗΣ
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 11K
  • Εμφανίσεις 205K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Πως κρίνεται την συμφωνία ?

• Πολύ Καλή

Ψήφοι: 36 11,9%
  • Καλή

Ψήφοι: 30 9,9%
  • Μέτρια

Ψήφοι: 26 8,6%
  • Κακή

Ψήφοι: 34 11,3%
  • Πολύ Κακή

Ψήφοι: 156 51,7%
  • Δεν μου καίγεται καρφάκι

Ψήφοι: 20 6,6%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    302

Gotham

Μέλος
Εγγρ.
4 Αυγ 2011
Like
10
Πόντοι
6
ρε τυπε τους δικους σου που ηταν χτες στο πανηγυρακι  :S

τους εθνικιστες ντε

Και γιατι να τους πω ψεμματα πως ειμαι γκει; Δε με λενε πουστη βαγκον σαν εσενα. Μπερδευεσαι μαλλον. Εσυ συχναζεις σε αναρχικα στεκια που κανουν ελευθεριακες αλλαξοκωλιες, οχι εγω.

Gotham

Μέλος
Εγγρ.
4 Αυγ 2011
Like
10
Πόντοι
6
Πολύ πρωτότυπη μαλακία !!  :headbang: :headbang:

Εσυ πουστρακο μιλας συνεχεια για τον Τζημερο που τον λατρευεις ως γκει. Γκει τον ανεβαζεις, γκει τον κατεβαζεις αρα πιστευεις μονο εσυ οτι ειναι γκει γιατι εισαι υστερικη πουτανα. Κανενας φυσιολογικος ανθρωπος δεν τον θεωρει γκει, μονο σχιζοφρενεις οπως εσυ. Παρε τα φαρμακα σου και τελος.

Gotham

Μέλος
Εγγρ.
4 Αυγ 2011
Like
10
Πόντοι
6
τυπε μην ανυσυχεις εγω κανω τα τριο μου με καλα μουνακια
για σενα δε ξερω :S

Καλα μουνακια; απλυτα βρωμερα μουνια σαν εσενα εννοεις. αναρχοκαθυστερημενε. Αντε πανε να παρεις λιγη ακομη ηρωινη να ψοφησεις.

Νεαρχος Κουκης

Σεβαστός
Εγγρ.
22 Οκτ 2014
Κριτικές
15
Like
6.093
Πόντοι
1.496
Ο αλυτρωτισμος ειναι  εδω και χρονια στον πυρηνα των Σκοπιανων, απο τους σκληρους της διασπορας τους μεχρι τον τελευταιο κρατικο λειτουργο. Τι να πρωτοθυμηθουμε. Γκρουεφσκι, Ιβανοφ,  Μιλοσοσκι, υποτιθεται αμερικανοτραφεις, πολιτισμενοι, ειχαν απιστευτο μενος κατα της Ελλαδας και εδαφικες βλεψεις εναντιον της. Περα απο τη πολιτισμικη καπηλεια της Μακεδονιας. Τι συζητηση να κανεις με τετοιους ανθρωπους; Γι αυτο σε παλαιοτερο θεμα εδω για τα Σκοπια ειχα ταχθει ξεκαθαρα υπερ της διαλυσης του κρατους αυτου.  Τωρα που φαινεται το αδιεξοδο και το ματαιο των διαπραγματευσεων μετα και τις δηλωσεις Νιμιτς περι Μακεδονων, ερχεται παλι στην επικαιροτητα. Και εννοειται αν διαλυθει, η Ελλαδα θα εχει εναν ρολο, εστω και μικρο. Μονο τυχαιο δεν ειναι οτι η Ελλαδα επι Ανδρεα Παπανδρεου προχωρησε σε ενα ακραιο διπλωματικα μετρο που προκαλεσε διεθνη αισθηση. Το εμπαργκο. Και πετυχε την αμετακλητη αποσυρση απο τους Σλαβους του Ηλιου της Βεργινας, η αλλιως Αστερι της Μακεδονιας.

georgebest

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Οκτ 2007
Κριτικές
7
Like
378
Πόντοι
366
Νομιζω οτι αυτη ειναι η καλυτερη δυνατη λυση, γιατι εξορισμου το " φυσικοτερο" η πραγματικο , ειναι και το σωστο. Μονο πιστευω πως η Ελλδα δεν πρεπει να διεκδικησει κανενα εδαφος.
Αρκετα εχουμε και αυτα που εχουμε δεν εχουμε τι να τα κανουμε.

γράφει ο jay ότι πρέπει να προωθήσουμε αυτήν τη λύση και συμφωνείς. Λύσε μου την απορία, πώς θα την προωθήσουμε; Να αρχίσουμε τώρα να λέμε σε όλο τον κόσμο ότι δεν πρέπει να υπάρχει καν αυτό το κράτος; Αυτήν τη στιγμή αυτοί σου λένε ότι αισθάνονται μια ξεχωριστή εθνότητα. Και όλος ο κόσμος (κι εμείς μαζί) τους το έχουμε αναγνωρίσει. Ο Σαμαράς στο βίντεο, αν κατάλαβα, πρόβλεψη κάνει και δεν προτείνει κάτι.

koble

Μέλος
Εγγρ.
12 Φεβ 2010
Like
913
Πόντοι
86
ΤΕΛΕΤΕΞ---ΑρμαγεδοΜακεδονικο Πραχτωρειο  Ειδησεων---ΤΕΛΕΤΕΞ

Τα μπάσταρδα του Τίτο θα συμφωνήσουν σε κόκκινη λύση
Η «Νέα Μακεδονία», (Nova Makedonija -Нова Македонија), όπως και το «Νέα Ελλάδα», ήταν το κομμουνιστικό πολιτικό Σύνθημα.Το Κομμουνιστικό «Αντιφασιστικό Συμβούλιο Εθνικής Απελευθέρωσης της Μακεδονίας», (Антифашистичко Собрание за Народно Ослободување на Македонија), έχτιζε τη Νέα Μακεδονία  και έτσι βάφτισαν το καθημερινό πολιτικό όργανο του Κόμματος, που κυκλοφόρησε στις 29 Οκτωβρίου 1944, με απόφαση του Προεδρείου του ASNOM.«Νόβα Μακεντόνια», σημαίνει Τίτο, Σοσιαλιστική Δημοκρατία της «Μακεδονίας», Ένωση Γιουγκοσλάβων (Τιτοικών) Κομμουνιστών, «Παιδομάζωμα», ΣΝΟΦ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο.
Νίνα Γκατζούλη #Συλλαλητήριο «Αλίμονο στα χέρια εκείνα που θα ψηφίσουν την παράδοση της Μακεδονίας μας στους Σλάβους»

Λιάνα Κανέλλη για Σκοπιανό: Αν δεν ικανοποιηθεί το ΝΑΤΟ θα έρθει αίμα στα Βαλκάνια

Αιχμές Φράγκου κατά Ιερώνυμου για το «όχι» στα συλλαλητήρια Καμία περίπτωση στην ονομασία των Σκοπίων να μπει ο όρος Μακεδονία. Να μην δικαιολογούνται, ότι το 2008 στο Βουκουρέστι, είχε μπει το σύνθετο όνομα. Και γιατί ξεκίνησαν από εκεί και δεν ξεκίνησαν από την αρχή. Γνωρίζουν ότι Σκοπιανοί παίρνουν κιτάπια από τα αρχεία της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και διεκδικούν ήδη και θα διεκδικήσουν εδώ, δήθεν περιουσίες Σκοπιανών-«Μακεδόνων»; Γνωρίζουν ότι αυτό είναι έμπρακτος αλυτρωτισμός; Πώς προστάτευσαν την ελληνική μειονότητα στα Σκόπια;

Κουτσούμπας: Πρέπει να προηγηθεί της ονοματολογίας συμφωνία για το απαραβίαστο των συνόρων
Τυχόν χρήση του όρου Μακεδονία ή παραγώγου της είναι αποδεκτή μόνο ως γεωγραφικός προσδιορισμός και πρόσθεσε: «Δίνουμε βάρος στα ζητήματα των εγγυήσεων και των προϋποθέσεων, της καταδίκης του αλυτρωτισμού, του εθνικισμού, των αναγκαίων αλλαγών στο Σύνταγμα της γειτονικής χώρας. Να μην υποχωρήσουμε από θέσεις αρχών, κάτω από την πίεση των ΗΠΑ, για άμεση ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ τον Ιούλη»

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
306
Πόντοι
386
Χα,χα....δεν ξέρεις τίποτα μεγάλε ! Η αρχική θέση της Ελλάδας το 1991 που προέκυψε το θέμα ήταν διάλυση αυτού του κράτους και κανένας διάλογος μαζί τους ! Αντίθετα αυτοί είχαν τον μετριοπαθή Γκλιγκόροφ που παρακαλούσε για συμβιβασμό, ενόσω εμείς κάναμε συλλαλητήρια μίσους τα οποία επαναλαμβάνουμε και τώρα...

Επειδη επιμενεις και κανεις και τον εξυπνο απο πανω.

www.cecl.gr/RigasNetwork/databank/REPORTS/r1/Fyrom_R1_Cvetkovski.html]http://www.cecl.gr/RigasNetwork/databank/REPORTS/r1/Fyrom_R1_Cvetkovski.html[/url]

Aρθρο του Σκοπιανου καθηγητη Cvetan Cvetkovski.

"The Constitution of the Republic of Macedonia of 1991 not so long after its adoption was amended. The Amendment I and the Amendment II to the Constitution were promulgated on January 6th, 1992, as addendum and as a replacement to Article 3 and Article 49 of the Constitution. The Amendment I declares that the Republic of Macedonia has no territorial pretensions towards any neighboring state and that the borders of the Republic of Macedonia can only be changed in accordance with the Constitution and on the principle of free will, as well as in accordance with generally accepted international norms. The Amendment II declares that in the exercise of this concern the Republic of Macedonia will not interfere in the sovereign rights of other states or in their internal affairs.

Those principles, as provided for in Article 3 and Article 49 and as amended by Amendment I and Amendment II, were later applied in the Interim Accord Between the Republic of Macedonia and the Republic of Greece, signed on September 13th, 1995, as well in the Joint Declaration Between the Prime-minister of the Republic of Macedonia and the Prime-minister of the Republic of Bulgaria, signed on February 22nd, 1999. According to Article 6 of the Interim Accord and Item 11 of the Declaration, the Republic of Macedonia declared that nothing in its Constitution can or should be interpreted as constituting the basis of any claim to any territory not within its existing borders, nor the basis for interference in the internal affairs of another state in order to protect the status and rights of any persons in other states who are not citizens of the Republic of Macedonia. "

Λεει λοιπον ο Σκοπιανος συνταγματολογος οτι επειτα απο πιεσεις (οχι μονο της Ελλαδας αλλα και της Βουλγαριας εγιναν τροποποιησεις στο Συνταγμα, ωστε να αλλαξουν τα αρθρα 3 και 49.
Παμε να δουμε τι ελεγαν τοτε αυτα τα αρθρα.

Article 3The territory of the Republic of Macedonia is indivisible and inalienable.The existing borders of the Republic of Macedonia are inviolable.They may only be altered in accordance with the Constitution. Article 49The Republic shall safeguard the status and rights of citizens of neighbouring countries who are of Macedonian origin and of Macedonian expatriates, shall assist their cultural development and shall promote relations with them.The Republic shall safeguard the cultural, economic and social rights of citizens of the Republic abroad.

Δηλαδη το αρθρο 3 αφηνε ανοιχτα ενδεχομενο εδαφικης αλλαγης και το 49 επεμβασης στα εσωτερικα αλλων κρατων. Ειδικα το αρθρο 49 ειναι μνημειο προκλητικοτητας και επεμβατικοτητας με θρασος στα εσωτερικα αλλων κρατων. Ολα αυτα δεν ηταν ουτε δηλωσεις , ουτε ενεργεις ακραιων , ουτε προτασεις , ουτε αρθρα σε εφημεριδα, ηταν ΑΡΘΡΑ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ.

Φυσικα και η υιοθετηση του Ηλιου της Βεργινας ενος συμβολου που ανασκαφηκε σε ελληνικο εδαφος, σαφως και υποννοουσε αξιωσεις επι του εδαφους στο οποιο βρεθηκε.
Για να μη πουμε για χαρτες και προβολη αξιωσεων με διαφορες αλλες μορφες και σε αυτα αναφερομαι μονο στις επισημες ενεργειες της κυβερνησης. Να μη πουμε για διαδοση εθνικιστικης προπαγανδας ανεπισημα κλπ. που υπαρχει ακομη και τωρα δηλαδη.

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
306
Πόντοι
386
γράφει ο jay ότι πρέπει να προωθήσουμε αυτήν τη λύση και συμφωνείς. Λύσε μου την απορία, πώς θα την προωθήσουμε; Να αρχίσουμε τώρα να λέμε σε όλο τον κόσμο ότι δεν πρέπει να υπάρχει καν αυτό το κράτος; Αυτήν τη στιγμή αυτοί σου λένε ότι αισθάνονται μια ξεχωριστή εθνότητα. Και όλος ο κόσμος (κι εμείς μαζί) τους το έχουμε αναγνωρίσει. Ο Σαμαράς στο βίντεο, αν κατάλαβα, πρόβλεψη κάνει και δεν προτείνει κάτι.

Δεν ειπα " να την προωθησουμε" . Ειπα οτι ειναι η καλυτερη λυση και αν προκυψει χωρις αναμιξη της Ελλαδας, καλοδεχουμενη. Παρακατω σε αλλο ποστ εγραψα οτι η Ελλαδα το μονο που εχει να κανει ειναι απλα να επιμενει σε μη αναγνωριση και απο εκει και περα αν διαλυθουν τα Σκοπια, να μη κανει κατι για να το αποτρεψει ( οπως ειχε κανει το 2001 που ο Τσοχατζοπουλος ειχε πει οτι " η Ελλαδα εγγυαται την εδαφικη ακεραιοτητα της FYROM").

koble

Μέλος
Εγγρ.
12 Φεβ 2010
Like
913
Πόντοι
86

Ολόκληρη η επιστολή του Μίκη Θεοδωράκη για τα Σκόπια
Κύριε Νακόσκι,
Υποθέτω ότι είσθε πολύ νέος και επομένως δεν γνωρίζετε ορισμένα γεγονότα που συνέβησαν πριν από πάρα πολλά χρόνια και που εξηγούν τη σημερινή στάση μου στο θέμα των σχέσεων ανάμεσα στους δύο λαούς μας.
Πριν τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, όταν το νεαρό και αδύνατο τότε ΚΚΕ θέλησε να γίνει μέλος της Κομμουνιστικής Διεθνούς (Μόσχα), το Βουλγαρικό και το Γιουγκοσλαβικό Κομμουνιστικό Κόμμα έθεσαν ως προϋπόθεση για την ένταξή του να δηλώσει ότι συμφωνεί να σχηματισθεί ανεξάρτητο κομμουνιστικό κράτος με το όνομα «Μακεδονία» που να συμπεριλαμβάνει όλη την Βόρειο Ελλάδα.
Όπως ήταν φυσικό, ξεσηκώθηκε θύελλα στην Ελλάδα, που ανάγκασε το ΚΚΕ να αναθεωρήσει αυτήν τη θέση. Του έμεινε όμως ένα μεγάλο στίγμα, που νομίζω ότι έσβησε όταν το ΚΚΕ μπήκε στα 1941 επικεφαλής της Αντίστασης κατά των Γερμανών.
Στο τέλος του πολέμου, δημιουργήθηκε η Κομμουνιστική Γιουγκοσλαβία και τότε ο Τίτο έδωσε στο νότιο τμήμα της χώρας, στην περιοχή του Βαρδάρη, το όνομα «Μακεδονία», με την ελπίδα ότι θα μπορούσε να βρεθεί στο μέλλον η ευκαιρία να φτάσουν τα σύνορα της χώρας του στο Αιγαίο.
Το δυστύχημα για τη χώρα μας ήταν ότι μετά την απελευθέρωσή της από τους Γερμανούς οδηγηθήκαμε στον Εμφύλιο Πόλεμο, κατά τον οποίο η κυβέρνηση των Αθηνών εξαρτούσε την επιβίωσή της από τη βοήθεια των Δυτικών Δυνάμεων. Ήταν εντελώς εξαρτημένη και, όπως φάνηκε, ειδικά οι Άγγλοι δεν ήθελαν να ενοχληθεί ο Τίτο, με την ελπίδα ότι θα έκανε αυτό που τελικά έκανε. Δηλαδή να διακόψει τις σχέσεις του με τη Μόσχα.
Γι' αυτό τον λόγο οι ελληνικές κυβερνήσεις δεν διαμαρτυρήθηκαν τότε, ενώ όλος ο κόσμος γνώριζε ότι με το όνομα αυτό ο Γιουγκοσλάβος ηγέτης δημιουργούσε τον Δούρειο Ίππο για να επαναλάβει αυτό που έκανε ως άνθρωπος της Κομμουνιστικής Διεθνούς. Δηλαδή τη δημιουργία της Μακεδονίας του Αιγαίου.
Τότε δημιουργήθηκε ο μύθος της καταγωγής των κατοίκων της περιοχής αυτής από τον Μέγα Αλεξάνδρο, με όλα τα γνωστά που περιλαμβάνονταν (και δεν ξέρω αν περιλαμβάνονται ακόμα) και στο Σύνταγμα της χώρας σας. Δηλαδή της Μεγάλης Ιδέας του Αλυτρωτισμού με την οποία γαλουχήθηκαν πολλές γενιές, οι οποίες έχουν συνδεθεί -όπως κι εσείς υποθέτω- με την ιδέα αυτή ολοκληρωτικά. Κι εγώ τους καταλαβαίνω απολύτως που θεωρούν τον εαυτό τους Μακεδόνες, αφού με τον μύθο αυτόν μεγάλωσαν.

Θα πρέπει όμως να αναγνωρίσετε κι εσείς ότι κι εμείς έχουμε δίκιο όταν με βάση αυτό το όνομα στέλνετε χάρτες της Μακεδονίας του Αιγαίου που φτάνουν ώς τον Όλυμπο, διατείνεσθε ότι εμείς οι Έλληνες είμαστε κατακτητές της ίδιας μας της συμπρωτεύουσας, της ελληνικής Θεσσαλονίκης κ.λπ. κ.λπ., αμφισβητώντας έτσι την ίδια την ακεραιότητα της χώρας μας.
Πώς λοιπόν ζητάτε από μένα να είμαι… «κοσμοπολίτης» όταν με όλα αυτά τα μυθεύματα κάποιοι επιδιώκουν να ακρωτηριάσουν την πατρίδα μου;[/b]
Η μοίρα όμως, αγαπητέ κύριε Νακόσκι, το έφερε έτσι, ώστε να μάθω από πρώτο χέρι τις δολοπλοκίες της γιουγκοσλαβικής ηγεσίας, προκειμένου να γίνω κι εγώ συνεργός σ' αυτή την πολιτική της «Μεγάλης Μακεδονίας». Ήταν τότε που συνέθετα τη μουσική για τη μάχη της Σιουκέσκα και επισκεπτόμουν συχνά την ενιαία τότε Γιουγκοσλαβία, προσκεκλημένος του σ. Τίτο που τόσο θαύμαζα και εκτιμούσα.
Τότε λοιπόν ο ίδιος ο Τίτο μου ζήτησε να γράψω τη μουσική για μια σκοπιανή ταινία. Όταν διάβασα το σενάριο, το οποίο εμφάνιζε εμάς τους Έλληνες ως κατακτητές της Θεσσαλονίκης και καταπιεστές των κατοίκων της, τότε όχι μόνο αρνήθηκα να γράψω τη μουσική αλλά είχα και το θάρρος να έρθω σε έντονη αντιπαράθεση με τον Τίτο. Διότι διαπίστωσα ότι ήταν ο ίδιος που θεωρούσε ότι αφού η Μακεδονία «η δική του» ήταν ιστορική αναγκαιότητα, σύμφωνα με τη δική του «κομμουνιστική» αντίληψη, νομιμοποιείτο να δημιουργήσει ένα κομμουνιστικό κράτος σε βάρος μιας χώρας καπιταλιστικής όπως ήταν η Ελλάδα.
Οι σχέσεις μας τότε διαταράχθηκαν, ιδίως όταν του τόνισα ότι δεν έπρεπε αυτός που έθεσε την πατρίδα του πάνω από τη Μόσχα και τον Στάλιν να μη μπορεί να εκτιμήσει τον δικό μου πατριωτισμό που κι εγώ έχω το θάρρος να τον θέτω πάνω απ' όλα.

Στη ζωή μου ολόκληρη απέδειξα, νομίζω, πόσο είμαι πραγματικά ταγμένος στην υπόθεση της ειρηνικής συνύπαρξης των λαών.
Και δεν έχω κανένα δισταγμό να δηλώσω ότι δεν έχω τίποτα με τον λαό σας, που τον αισθάνομαι πολύ κοντά μου, όπως τότε που διηύθυνα τον «Ζορμπά» στα Σκόπια.
Όταν όμως βλέπω την υπόθεση αυτή της ειρηνικής συνύπαρξης των λαών μας να γίνεται πρόσχημα στα χέρια κάποιων σκοτεινών δυνάμεων που εκμεταλλεύονται τους λαούς και το τελικό αποτέλεσμα να είναι να κινδυνεύει αυτήν τη στιγμή η εδαφική ακεραιότητα της πατρίδας μου, δεν είναι δυνατόν να μην αντιδράσω με όλες μου τις δυνάμεις.
Μετά τιμής
Μίκης Θεοδωράκης

Αναλυτικά η επιστολή του Μίκη Θεοδωράκη, όπως δημοσιοποιήθηκε στην προσωπική του ιστοσελίδα, έχει ως εξής:

«Το Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών στα 1992 αποφάσισε για μια εθνική κοινή γραμμή πλεύσης σε μια ονομασία στην οποία δεν θα περιέχεται η λέξη "Μακεδονία".
Τυχόν υποχώρηση από αυτή τη γραμμή θα έχει ολέθρια αποτελέσματα για το μέλλον της χώρας μας, δεδομένου ότι, μετά την οκταετή καταλήστευση του ελληνικού λαού που μας οδήγησε στην σημερινή δραματική κατάσταση, το μόνο που μας απομένει είναι η διαφύλαξη της εθνικής μας ακεραιότητας. Η κυβέρνηση των Σκοπίων απειλεί χωρίς προσχήματα την ακεραιότητα της πατρίδας μας. Με όχημα το όνομα "Μακεδονία" και παραμορφώνοντας τα ιστορικά γεγονότα σε βαθμό γελοιότητας, επιδιώκει την επέκταση των συνόρων της εις βάρος των δικών μας για τη δημιουργία της λεγόμενης "Μακεδονίας του Αιγαίου".
Ο στόχος αυτός λειτουργεί εδώ και δεκαετίες ως βασικός εθνικός στόχος της γειτονικής χώρας, με αποτέλεσμα να έχουν γαλουχηθεί γενιές Σκοπιανών με την ιδέα αυτή και να έχουν σήμερα την πεποίθηση ότι είναι κατευθείαν απόγονοι των βασιλέων της Μακεδονίας Φιλίππου και Μεγάλου Αλεξάνδρου. Με μια κολοσσιαία πραγματικά προπαγάνδα, κατόρθωσαν να παρασύρουν σ' αυτή την ιστορική γελοιότητα μεγάλο αριθμό κρατών, επωφελούμενοι συγχρόνως και από τη στάση των Ελλήνων υπευθύνων που δεν έκαναν καμία προσπάθεια να ανασκευάσουν στα μάτια των ξένων αυτήν τη χονδροειδή παραποίηση της Ιστορίας.
Και φτάσαμε στο θλιβερό σημείο που μας θίγει ως λαό, να είμαστε αναγκασμένοι να απολογούμεθα για τον πατριωτισμό μας!
Εάν υποχωρήσουμε αυτήν τη στιγμή από τη θέση μας για το όνομα είναι σαν να ανοίγουμε τους ασκούς του Αιόλου. Οφείλουμε να επαγρυπνούμε για τη διαφύλαξη της εθνικής μας ακεραιότητας, δεδομένου ότι υπάρχουν ισχυρές διεθνείς δυνάμεις που έχουν στόχο τους τη σαλαμοποίηση της περιοχής των Βαλκανίων. Η περίπτωση της Γιουγκοσλαβίας είναι νωπή. Το επόμενο θύμα θα είναι η χώρα μας. Τα μαύρα σύννεφα που μας απειλούν γίνονται κάθε μέρα και περισσότερο ορατά. Εάν υποχωρήσουμε τώρα στην ανοιχτή πρόκληση των Σκοπίων, που χωρίς να έχουν παραιτηθεί από τον κύριο στόχο της εθνικής τους πολιτικής επιδιώκουν σήμερα να γίνουν μέλος του ΝΑΤΟ με την ψήφο τη δική μας, για να μπορούν αύριο-μεθαύριο να μας απειλούν από μια θέση υψηλότερη και ισχυρότερη, τότε θα είμαστε άξιοι της μοίρας μας.
Κύριοι της ελληνικής κυβέρνησης, το βάρος που καλείσθε να σηκώσετε είναι ασήκωτο. Και γι' αυτό μην το κάνετε. Μείνετε πιστοί στην κοινή εθνική γραμμή του 1992. Οι ευθύνες που φορτωθήκατε στον οικονομικό τομέα είναι μεγάλες. Όμως εκείνες που έχουν σχέση με την εθνική μας ασφάλεια και ακεραιότητα είναι συντριπτικές και το δυστύχημα είναι ότι δεν θα παρασύρουν μόνο εσάς αλλά ολόκληρη τη χώρα.
Την ίδια έκκληση που απευθύνω στην κυβέρνηση την απευθύνω και στον λαό μας που θα πρέπει να εγκαταλείψει τη νάρκη στην οποία έχει περιπέσει αυτό τον καιρό.
Το να μας οδηγούν στην πτώχευση και τη διάλυση του κοινωνικού μας ιστού είναι ένα τεράστιο θέμα. Το να φτάνουμε όμως στο σημείο να απειλείται η ακεραιότητα της χώρας μας, αυτό δεν είναι μόνο τεράστιο θέμα αλλά κανονικός θάνατος. Γιατί δεν θα μπορέσει να αντέξει η πατρίδα μας αν χάσει ακόμα και ένα τετραγωνικό μέτρο ελληνικής γης. Υπερβολή; Σκεφτείτε μόνο ποιος αλήθεια θα μπορούσε να διανοηθεί τον διαμελισμό της άλλοτε ισχυρής Γιουγκοσλαβίας;

Οι καιροί ου μενετοί.
Όταν φοβάσαι να πεις ότι αγαπάς την πατρίδα σου κι όταν -ακόμα χειρότερα- την ξεπουλάς, αυτό είναι ραγιαδισμός.
Όταν δεν φοβάσαι να πεις ότι την αγαπάς και έχεις το θάρρος να το βροντοφωνάξεις, αυτό δεν είναι εθνικισμός, είναι πατριωτισμός!
Και η Ελλάδα σήμερα, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, έχει ανάγκη από πατριώτες!
Αθήνα, 7.1.201
Μίκης Θεοδωράκης»

georgebest

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Οκτ 2007
Κριτικές
7
Like
378
Πόντοι
366
Δεν ειπα " να την προωθησουμε" . Ειπα οτι ειναι η καλυτερη λυση και αν προκυψει χωρις αναμιξη της Ελλαδας, καλοδεχουμενη. Παρακατω σε αλλο ποστ εγραψα οτι η Ελλαδα το μονο που εχει να κανει ειναι απλα να επιμενει σε μη αναγνωριση και απο εκει και περα αν διαλυθουν τα Σκοπια, να μη κανει κατι για να το αποτρεψει ( οπως ειχε κανει το 2001 που ο Τσοχατζοπουλος ειχε πει οτι " η Ελλαδα εγγυαται την εδαφικη ακεραιοτητα της FYROM").

κοίτα σε τι απαντάς (και νόμισα ότι συμφωνείς):
Έχει μία λογική μία τέτοια λύση, είναι και καθαρή. Προσωπικά αρχίζω να τείνω προς τέτοια λύση και όπως λέει και ο Σαμαράς στο βίντεο, ως Ελλάδα δεν έχουμε να φοβηθούμε κάτι από μία τέτοια λύση. Ειδικά αν μάς δώσουν και την περιοχή γύρω από το Μοναστήρι (κατόπιν συνεννόησης με τους Βούλγαρους φίλους και συμμάχους μας).

[size=16pt]Απορώ πώς δεν την προωθούμε αυτή την λύση[/size] και κολλάμε στην μαλθακή θέση, πόσο έχουμε ανάγκη λέει σαν buffer αυτό το κρατίδιο στα βόρεια σύνορα. Αρχίδια.

Αφού δεν τους θεωρούμε Μακεδόνες κάτι πρέπει να είναι. Άρα είναι Βούλγαροι και Αλβανοί.

jaygatsby

Μέλος
Εγγρ.
5 Αυγ 2010
Κριτικές
1
Like
346
Πόντοι
86
Έγραψα να προωθήσουμε αυτή την λύση αν και δεν νομίζω να είμαστε ως χώρα σε θέση να προωθήσουμε οτιδήποτε.

Εδώ δεν μπορούμε ως χώρα να συμφωνήσουμε σε επίπεδο κωμόπολης Πελοποννήσου αν θα κάνουμε ολοκληρωμένη γεωργία ή όχι (λεπτομέρεια που ξέρω από τον επαγγελματικό μου χώρο, άρα γάμησε τα).

georgebest

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Οκτ 2007
Κριτικές
7
Like
378
Πόντοι
366
Έγραψα να προωθήσουμε αυτή την λύση αν και δεν νομίζω να είμαστε ως χώρα σε θέση να προωθήσουμε οτιδήποτε.

Εδώ δεν μπορούμε ως χώρα να συμφωνήσουμε σε επίπεδο κωμόπολης Πελοποννήσου αν θα κάνουμε ολοκληρωμένη γεωργία ή όχι (λεπτομέρεια που ξέρω από τον επαγγελματικό μου χώρο, άρα γάμησε τα).

τύπε, μάλλον δεν καταλαβαίνεις πόσο επικίνδυνο θα είναι να φανεί ότι η Ελλάδα επιδιώκει τη διάλυση της χώρας αυτής. Το αν διαλυθούν μόνοι τους ή από αλλουνού παρέμβαση είναι εντελώς διαφορετικό. Το να φανεί όμως ότι η Ελλάδα προωθεί κάτι τέτοιο, την άλλη μέρα ο ΟΗΕ θα μας στήσει στον τοίχο!

Gotham

Μέλος
Εγγρ.
4 Αυγ 2011
Like
10
Πόντοι
6
τύπε, μάλλον δεν καταλαβαίνεις πόσο επικίνδυνο θα είναι να φανεί ότι η Ελλάδα επιδιώκει τη διάλυση της χώρας αυτής. Το αν διαλυθούν μόνοι τους ή από αλλουνού παρέμβαση είναι εντελώς διαφορετικό. Το να φανεί όμως ότι η Ελλάδα προωθεί κάτι τέτοιο, την άλλη μέρα ο ΟΗΕ θα μας στήσει στον τοίχο!

Δεν καταλαβαινεις την διεθνη πολιτικη. Αν κανουμε μια καλη συμφωνια με αμερικανικες πετρελαικες για το Αιγαιο, οχι μονο μας δινουν τη μιση Φυρομ, θα μας κανουν και αερα. Αν δωσεις, παιρνεις. Ετσι ειναι.

dCorso

Μέγας
Εγγρ.
8 Μαΐ 2015
Κριτικές
33
Like
7.474
Πόντοι
4.746
Βούλιαξε η Θεσσαλονίκη στο συλλαλητήριο για το Σκοπιανό - «Η Μακεδονία είναι Ελλάδα»
Ήταν μια ογκώδης και μαχητική συγκέντρωση, γεμάτη παλμό και συναίσθημα, στην οποία
συμμετείχαν άνθρωποι κάθε ηλικίας και κοινωνικής προέλευσης.
Κανενα απο τα πολιτικα  κομματα σημερα δεν μπορει να συγκεντρωσει τοσο κοσμο. :sunglasses:

Συνημμένα

• 1318254_4349230 (1).jpg
    1318254_4349230 (1).jpg
    193,3 KB · Εμφανίσεις: 21

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom