peloponisios
Μέλος
- Εγγρ.
- 1 Σεπ 2005
- Like
- 3
- Πόντοι
- 16
Δηλαδή τον πρόδωσε και Ρωσία, και γυναίκα; Για αυτό τέτοιο ξύνισμα...
Και τι γυναίκα... Mary Damanakis. Για αυτό σου λέω, από τότε, κάπου λάσκαρε.
Δηλαδή τον πρόδωσε και Ρωσία, και γυναίκα; Για αυτό τέτοιο ξύνισμα...
Την ταινία δεν την έχω δει και έτσι δεν μπορώ να εκφέρω άποψη...
Θέλω όμως να πω μερικά πράγματα για την Αρχαία Σπάρτη και γενικά για τις τότε πολιτείες.
Δυστυχώς αντικειμενική ιστορία δεν μπορεί να υπάρξει, αφού ο καθένας μπορεί να τονίσει ή να μειώσει ότι τον συμφέρει σε κάθε ιστορικό γεγονός.
Ειδικά για την Αρχαία Σπάρτη η πληροφόρηση ακόμα και των αρχαίων ιστορικών είναι εμποτισμένη από την αντιπαλότητα με τις άλλες πόλεις-κράτη, ακριβώς επειδή η αρχαία Σπάρτη ήταν κλειστή στους ξένους. Έτσι για όλα όσα λέγονται για την Σπάρτη (Καιάδας, ευγονική κλπ.) οι πληροφορίες έρχονται είτε από τους υπερασπιστές της είτε από τους αντιπάλους της και επομένως δύσκολα μαθαίνουμε την ιστορική αλήθεια.
Ο Δανίκας (ΤΑ ΝΕΑ - 13/3) επανέρχεται δριμύτερος και επιμένει:
"Ένα ΜΙΚΥ ΜΑΟΥΣ έχει προκαλέσει τόση μαζική υστερία στο φιλοθεάμον κοινό της χώρας που μπορεί να φτάσει τα δύο εκατομμύρια θεατές. Δηλαδή οι "300" είναι η καλύτερη ταινία με το καλύτερο σενάριο, τις καλύτερες ερμηνείες και την καλύτερη σκηνοθεσία όλων των εποχών. Επειδή τίποτα από όλα αυτά δεν συμβαίνει και επειδή στη Τέχνη δεν ισχύει το δίκιο της πλειοψηφίας όπως στις βουλευτικές εκλογές, ο μοναδικός λόγος αυτής της υστερίας είναι εντελώς ψυχολογικός. Ως καρπαζοεισπράκτορες Αγγλίας, Αμερικής, Τουρκίας, Αλβανίας ακόμα και Fyromακεδονίας, ξεχαρμανιάζουμε εθνικοπατριωτικά βλέποντας στο πανί τριακόσιους χάρτινους Ράμπο να κάνουν φέτες εκατομμύρια εχθρούς. Να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους. Όλοι θα ήθελαν οι χώρες τους να είναι ιμπεριαλιστικοί μηχανισμοί. Ακόμα και οι Αφρικανοί. Προς το παρόν αυτο το σπορ το διατηρούν και το εξασκούν μόνο οι Αμερικανοί. Επομένω και το γνωστό: Όσα δεν φτάνει η ελληνική αλεπού τα κάνει πλαστικές Θερμοπύλες στο πανί."
Με προβλημάτισε όμως ..... μήπως πρέπει να πάω σε ψυχολόγο να κοιταχτώ επειδή μου άρεσε?
Για τις αυτοδιαχειριζόμενες κοινωνίες της Δανίας και το πως αντιμετώπισαν το πρόβλημα των ναρκωτικών δεν είσαι καλά πληροφορημένος.
Και παρά την κριτική που δέχονται (και εκ των έσω), σίγουρα έχουν πετύχει ένα αξιοθαύμαστο επίπεδο αυτοδιαχείρισης.
Κι εσένα πως σε άφησαν να μπεις, μεταμφιέστηκες σε χιπυ χασίκλα αναρχοκομμούνα;
Όσοι το έχουν δει λένε ότι πρόκειται για καταπληκτικό έργο... για εργάρα! Εγώ δεν το έχω βρει ακόμα σε torrent παρά μόνο σε screener μορφή.
Liomas κοιτα και ανεβαινουν συνεχεια καινουργια...
DvDrip κοκ.
εγω κατεβασα και ελληνικους υποτιτλους και ειναι οκ....οντως πολυ καλη ταινια...