Νέα

Υπερβολικό κόστος σε εστιατόρια και ταβέρνες

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Σαλονικιος
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 501
  • Εμφανίσεις 23K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Τι είδους φαγητό προτιμάτε

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    94

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.284
Πόντοι
8.006
Και κωλομπαράδες δεν υπήρξε Βυζάντιο.
Ανατολική Ρωμαϊκή αυτοκρατορία λεγόταν.

:coffee:
Ορθό.
Ο προσδιορισμός "βυζαντινή αυτοκρατορια" εμφανιζεται ιστορικα τον 17ο αιώνα, 200 χρονια μετα την Αλωση.

Thanasaks

Μέλος
Εγγρ.
21 Φεβ 2019
Like
170
Πόντοι
1
Συμφωνώ....

Αυτό λέω και εγώ ακριβώς...η σιγουριά του δημοσίου δεν είναι τόσο σίγουρη ότι και να γίνει

αυτό ακριβώς είπα...έχουμε φτάσει στο παρά πέντε 2 φορές σε στάση πληρωμών. Αυτό σημαίνει ότι ο ιδιωτικός τομέας δεν μπορεί για πάντα να στηρίζει το υπέρογκο και μη παραγωγικό δημόσιο.

Δεν διαφωνούμε κάπου.
Εννοείτε, δεν πρέπει να είσαι πυρινικος επιστημονας για να το καταλάβεις.
Οι άριστοι όμως προτιμουν να δυσαρεστησούν και να ζορισουν τους ελευθ. επαγγελματίες παρά τους ΔΥς (που μάλλον είναι πιο πολλοί και πιο σιγουράκι, ετσι τα βλέπω), θα το πάνε όσο πάει πριν να γίνει επανάσταση, ένα κλικ πριν θα σταματήσουν. Με το που θα μπούμε ξανά σε προεκλογική περίοδο θα το χαλαρώσουν, για να μπορέσουν να κερδίοσυν και από αυτή την μέρια ότι μπορούν. Δεν νοίαζεται κανεις για το κοινό καλό σε αυτήν την χώρα, ίδιως οι πολιτικοί και είναι κάποια πράγματα που δεν θα τα αγγιξουν πότε ή θα αλλάξουν με τοσο αργό τρόπο που θα είναι σαν πότε, εκτός και αν γίνει κάτι πολύ ακραίο (σαν) επανασταση.

Εγγρ.
24 Μαρ 2022
Κριτικές
30
Like
20.502
Πόντοι
8.846
Εγγρ.
4 Μαρ 2020
Κριτικές
11
Like
7.346
Πόντοι
1.346
Αργύρης στην Μάραθο φοβερός μαν.
Μπαρμπουτσέλια και κουτσομούρες....
Να έρθω στο Μάραθο, να κάνω τι; :think:
Θα μου μαραθεί η ντούντα, ε αφού έχουμε πει ότι πάω στην Καλαμάτα μέσω Μεσσήνης :zfuck:
Άσε να με ρίξω κανένα δελτίο μπας και βγει τίποτα κι αν τα τσ€πώσω θα περνάω κι από εκεί :confused:

Maximilien

Ανώτερος
Εγγρ.
28 Δεκ 2018
Κριτικές
8
Like
34.786
Πόντοι
6.536
Να έρθω στο Μάραθο, να κάνω τι; :think:
Θα μου μαραθεί η ντούντα, ε αφού έχουμε πει ότι πάω στην Καλαμάτα μέσω Μεσσήνης :zfuck:
Άσε να με ρίξω κανένα δελτίο μπας και βγει τίποτα κι αν τα τσ€πώσω θα περνάω κι από εκεί :confused:
Εσύ χάνεις......

Έχει και στη Γιάλοβα,πιο κοντά σε σένα.

Saul

Μέγας
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
15.641
Πόντοι
3.656
Εννοείτε, δεν πρέπει να είσαι πυρινικος επιστημονας για να το καταλάβεις.
Οι άριστοι όμως προτιμουν να δυσαρεστησούν και να ζορισουν τους ελευθ. επαγγελματίες παρά τους ΔΥς (που μάλλον είναι πιο πολλοί και πιο σιγουράκι, ετσι τα βλέπω), θα το πάνε όσο πάει πριν να γίνει επανάσταση, ένα κλικ πριν θα σταματήσουν. Με το που θα μπούμε ξανά σε προεκλογική περίοδο θα το χαλαρώσουν, για να μπορέσουν να κερδίοσυν και από αυτή την μέρια ότι μπορούν. Δεν νοίαζεται κανεις για το κοινό καλό σε αυτήν την χώρα, ίδιως οι πολιτικοί και είναι κάποια πράγματα που δεν θα τα αγγιξουν πότε ή θα αλλάξουν με τοσο αργό τρόπο που θα είναι σαν πότε, εκτός και αν γίνει κάτι πολύ ακραίο σαν επανασταση.
Οι πολιτικοί (και οι διαχειριστές γενικότερα) δεν κάνουν ποτέ κάτι με μόνο μια προοπτική...πάντα κάνουν κάτι που έχει πολλαπλά συμφέροντα.

Στην δεδομένη χρονική στιγμή τσεπώνουν αυτό το 1 δις που το χρειάζονταν γιατί το κράτος χρεοκοπεί προφανώς....το δίνουν ως αύξηση στους δυ για να αντεπεξέλθουν και καλά στην ακρίβεια....κερδίζουν ψήφους από αυτούς στην προσπάθεια τους να γίνουν πιο κεντρώοι βλέποντας την διάλυση του συριζα....(ο σύριζα έχει πολλούς δυ που θέλουν να φάνε ως ψηφοφόρους).....

παρουσιάζουν στους χαζούς ότι χτυπάνε την φοροδιαφυγή και ταυτόχρονα δίνουν παράθυρο στους σοβαρούς φοροφυγάδες να αλωνίζουν αφού είναι σαν να σου λένε δεν έχουμε λεφτά και διάθεση για ελέγχους.

Εν τέλη θέτουν ένα μέτρο που δεν πρόκειται να φύγει ποτε...ούτε προεκλογικά...κανένα τέτοιο μέτρο δεν φεύγει....έφυγε ο ένφυα? το τέλος επιτηδεύματος? Αυτά μένουν.

Έχει πάρει χαμπάρι η νδ ότι το δεξιό καπιταλιστικό στοιχείο της δεν τραβάει και προσπαθεί να χωθεί και προς το κέντρο.

Το μόνο που δεν αλλάζει είναι ο κώλος που στήνει στα διαπλεκόμενα συμφέροντα...αυτά κερδίζουν και από αριστερά και από δεξιά.

Εγγρ.
4 Μαρ 2020
Κριτικές
11
Like
7.346
Πόντοι
1.346
Έχει και στη Γιάλοβα,πιο κοντά σε σένα.

Κάποτε είχε προς Κυπαρισσία ένα κωλάδικο (μετά τη στροφή από Καλό Νερό) αλλά τώρα είναι αποθήκη ξυλείας...
Συνεπώς θα πω στη Γλυκούλα (ως προμότορας) να ανοίξει κανένα μαγαζί προς την Τριφυλία κι έτσι θα κάνω και οικονομία στα καύσιμα αλλά κι ως τοπικιστής δεν θα αφήνω το χρήμα αλλού...
Τελικά αντί να συζητάμε για ταβέρνες το γυρίσαμε σε τσόντα :confused:

Thanasaks

Μέλος
Εγγρ.
21 Φεβ 2019
Like
170
Πόντοι
1
Και κωλομπαράδες δεν υπήρξε Βυζάντιο.

Πέστην όπως θες, αλλά θεωρείτε ιστορικά (διαφωνω εγω βέβαια) η συνέχεια του ελληνισμου και διδάσκετε στα σχολεία σαν δικη μας ιστορια. Αυτό που μετρα είναι η απίστευτη σύψη και αποξειωσει που υπήρχε, και οτι ας πουμε οι μισοι αντρες ήταν μοναχοί. Βλέπεις κοινα στην συγχρονη ελληνική κοινωνία ?

Maximilien

Ανώτερος
Εγγρ.
28 Δεκ 2018
Κριτικές
8
Like
34.786
Πόντοι
6.536
Πέστην όπως θες, αλλά θεωρείτε ιστορικά (διαφωνω εγω βέβαια) ή συνέχεια του ελληνισμου και διδάσκετε στα σχολεία σαν δικη μας ιστορια. Αυτό που μετρα είναι η απίστευτη σύψη και αποξειωσει που υπήρχε, και οτι ας πουμε οι μισοι αντρες ήταν μοναχοί. Βλέπεις κοινα στην συγχρονη ελληνική κοινωνία ?
Για το αν είναι η συνέχεια του Ελληνισμου είναι μεγαλη κουβέντα.
Θα διαφωνήσω εν μέρει με την κα Αρβελέρ.

Κοινά στην σύγχρονη Ελληνική κοινωνία δεν μπορούμε να δούμε καθώς δεν υπάρχει καμμία σχετικότητα στις 2 εποχές.

Οι τότε "Βυζαντινοί" δεν αισθανόντουσαν Έλληνες,και ας μιλούσαν Ελληνικά στην πλειοψηφία τους.
Πολλοί από αυτούς έβλεπαν τον Τούρκο σαν μια καλή ευκαιρία,λιγότερους φόρους και σαν μια λιγότερο δεσποτική διοίκηση από τους πεθαμένους "Βυζαντινους" και τους διάφορους δυτικούς που απομυζούσαν τα πάντα...

Maximilien

Ανώτερος
Εγγρ.
28 Δεκ 2018
Κριτικές
8
Like
34.786
Πόντοι
6.536
Κάποτε είχε προς Κυπαρισσία ένα κωλάδικο (μετά τη στροφή από Καλό Νερό) αλλά τώρα είναι αποθήκη ξυλείας...
Συνεπώς θα πω στη Γλυκούλα (ως προμότορας) να ανοίξει κανένα μαγαζί προς την Τριφυλία κι έτσι θα κάνω και οικονομία στα καύσιμα αλλά κι ως τοπικιστής δεν θα αφήνω το χρήμα αλλού...
Τελικά αντί να συζητάμε για ταβέρνες το γυρίσαμε σε τσόντα :confused:
Στο Μεμί λες.
Έχω πάει κάποτε να καθαρίσω για φίλους που τους τα φάγανε όλα οι άτιμες και δεν είχαν όλο το ποσό να πληρώσουν...
Ο τύπος που το είχε έχει φαγάδικο στην Αθήνα τώρα....

Thanasaks

Μέλος
Εγγρ.
21 Φεβ 2019
Like
170
Πόντοι
1
Για το αν είναι η συνέχεια του Ελληνισμου είναι μεγαλη κουβέντα.
Θα διαφωνήσω εν μέρει με την κα Αρβελέρ.

Κοινά στην σύγχρονη Ελληνική κοινωνία δεν μπορούμε να δούμε καθώς δεν υπάρχει καμμία σχετικότητα στις 2 εποχές.

Οι τότε "Βυζαντινοί" δεν αισθανόντουσαν Έλληνες,και ας μιλούσαν Ελληνικά στην πλειοψηφία τους.
Πολλοί από αυτούς έβλεπαν τον Τούρκο σαν μια καλή ευκαιρία,λιγότερους φόρους και σαν μια λιγότερο δεσποτική διοίκηση από τους πεθαμένους "Βυζαντινους" και τους διάφορους δυτικούς που απομυζούσαν τα πάντα...
Νομίζω συμφωνούμε σε αρκετα, είναι αλήθεια αυτο που λες "Πολλοί από αυτούς έβλεπαν τον Τούρκο σαν μια καλή ευκαιρία,λιγότερους φόρους και ...". Πόλλοι Έλληνες έκαναn πλούτο στην οθωμανικη αυτοκρατορία για αυτο που λες με λιγα λόγια. Είμαι πολύ ωρα on-line όμως και θα σταματήσω εδω για την ώρα. ;)

skatastamoutratous

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
3 Ιουλ 2019
Like
1.750
Πόντοι
216
Συμφωνώ....

Αυτό λέω και εγώ ακριβώς...η σιγουριά του δημοσίου δεν είναι τόσο σίγουρη ότι και να γίνει
Αδελφέ, στην Ελλάδα πρώτα ο ήλιος θα ανατείλει από την δύση και μετά θα μείνουν απλήρωτοι οι δημ. υπάλληλοι...

Saul

Μέγας
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
15.641
Πόντοι
3.656
Αδελφέ, στην Ελλάδα πρώτα ο ήλιος θα ανατείλει από την δύση και μετά θα μείνουν απλήρωτοι οι δημ. υπάλληλοι...
Δεν είναι έτσι ακριβώς...και ανέφερα 2 παραδείγματα που φτάσαμε στο παρά 5.

Δεν το λέω εγώ η ιστορία το λέει έτσι έγινε.

Στην οικονομία δεν υπάρχουν στάνταρ ούτε δεδομένα...υπάρχουν όρια και πρότυπα....

OP
OP
Σ

Σαλονικιος

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Φεβ 2023
Like
2.110
Πόντοι
446
αν ειναι να δινω 460 για να την ταίσω....ας μου λειπει!
Καλυτερα μονος και να γαμαω οποτε μου ρθει σε μπουρδελα
Φίλε μου άλλο η γκομενα άλλο τα μπουρδελα άλλο τα cg
Η ανάρτηση συγχωνεύτηκε αυτόματα:

Σωστός

skatastamoutratous

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
3 Ιουλ 2019
Like
1.750
Πόντοι
216
Δεν είναι έτσι ακριβώς...και ανέφερα 2 παραδείγματα που φτάσαμε στο παρά 5.

Δεν το λέω εγώ η ιστορία το λέει έτσι έγινε.

Στην οικονομία δεν υπάρχουν στάνταρ ούτε δεδομένα...υπάρχουν όρια και πρότυπα....
Το παρά 5 μέχρι και το και 5 απέχει πάρα πολύ...
Όχι μόνο αποκλείεται να μείνουν απλήρωτοι, αλλά δεν πρόκειται ούτε καν να καθυστερήσει 3ημέρες η πληρωμή...
Ξεχνάς ότι ακόμα και σήμερα είναι παγκόσμια οι μόνοι μισθωτοί που πληρώνονται προκαταβολικά τον μισθό τους ???
Γιαυτό σου λέω...τσάμπα ονειρεύεσαι...

OP
OP
Σ

Σαλονικιος

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Φεβ 2023
Like
2.110
Πόντοι
446
εγω ουτε αυτό...Δεν θεωρώ οτι ειναι κατι τρομερό σαν εμπειρια να πας σε ενα εστιατόριο τετοιο...Εγω μονο μια φορα ειχα παει με καποιον φιλο που μου σκοτιζε τα αρχιδια να παμε,και πρωτον τα φαγητα δεν μου αρεσαν καθολου γιατι εχω μαθει στα απλά σουβλακια,πιτσες και σπιτικη κουζινα κι οχι σε αυτες τις μαλακίες απο σεφ που δεν τρωγονται και δευτερον δεν μπορουσα να ανταπεξελθω γιατι εγω τρωω παντου σαν να ειμαι στο σπιτι μου κι οχι συμφωνα με savoir vivre που δεν εχω ιδεα απο τετοια!
Κοίταξε εγώ το θέμα το έθιξα μιας και έχω υπάρξει λάτρης της υψηλής κρεατοφαγίας δρακουλης βούλα Κολωνάκι φάρμα Μπράλου με τιμές λίγο πριν τον Κορωναίο σε πολύ λογικά επίπεδα 40 με 50 ευρώ το κεφάλι τώρα ακριβώς το ίδιο φαγητό στο ίδιο μαγαζί η τιμή είναι δυόμιση φορές επάνω ακριβώς το ίδιο πράγμα

argyrotoxos

Ανώτερος
Εγγρ.
16 Σεπ 2010
Κριτικές
63
Like
47.594
Πόντοι
9.297
Πέστην όπως θες, αλλά θεωρείτε ιστορικά (διαφωνω εγω βέβαια) η συνέχεια του ελληνισμου και διδάσκετε στα σχολεία σαν δικη μας ιστορια. Αυτό που μετρα είναι η απίστευτη σύψη και αποξειωσει που υπήρχε, και οτι ας πουμε οι μισοι αντρες ήταν μοναχοί. Βλέπεις κοινα στην συγχρονη ελληνική κοινωνία ?
Δηλαδή μας λες ότι άντεξε πάνω από χίλια χρόνια με τους μισούς άνδρες να είναι μοναχοί;
ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΩΡΑ;
Υποθέτω ότι είσαι κατά του χριστιανισμού και ότι δεν κάνεις τον σταυρό σου ούτε το Πάσχα...είσαι και κατά της μαζικής εισβολής λαθρομουσουλμανων ανθελληνων η απλά δεν σε νοιάζει;

argyrotoxos

Ανώτερος
Εγγρ.
16 Σεπ 2010
Κριτικές
63
Like
47.594
Πόντοι
9.297
Το παρά 5 μέχρι και το και 5 απέχει πάρα πολύ...
Όχι μόνο αποκλείεται να μείνουν απλήρωτοι, αλλά δεν πρόκειται ούτε καν να καθυστερήσει 3ημέρες η πληρωμή...
Ξεχνάς ότι ακόμα και σήμερα είναι παγκόσμια οι μόνοι μισθωτοί που πληρώνονται προκαταβολικά τον μισθό τους ???
Γιαυτό σου λέω...τσάμπα ονειρεύεσαι...
Παντως οι μισθοί ανά έτος είναι 12 ενώ στον ιδ.τομεα 14.
Γίνεται κάπου αλλού αυτό στον κόσμο η έστω στην Ευρώπη;

KALLIMAXOS

Ανώτερος
Εγγρ.
9 Νοε 2013
Κριτικές
26
Like
12.124
Πόντοι
6.166

Οταν ρωτησαν οι πρεσβεις τον Καποδιστρια λετε συνεχεια για Ελλαδα κυριε Καποδιστρια και ποια ειναι η αυτη Ελλαδα κυριε Καποδιστρια .
Καποδιστριας . Η Ελλαδα και οι Ελληνες ειναι ολα εκεινα τα εδαφη που διοικιτικα πριν καποσους αιωνες ανηκαν στην Αυτοκρατορια της Κωνσταντινουπολεως .
Δηλαδη οταν η Αυτοκρατορια της Κωνσταντινουπολεως Ελληνοποιηθηκε που σημαινει οτι η Ελληνικη γλωσσα συνεχισε να υπαρχει ,οπως και φυλετικα οι Ελληνες συνεχισαν να υπαρχουν ,αυτο που δεν υπηρχε ηταν οτι η γλωσσα της Αυτοκρατοριας ηταν η λατινικη στον στρατο και διοικιτκα μετα τον 8 αιωνα που εδαφικα περιορισετε στον χωρο τον Ελλαδικο στην Βουλγαρια, Κυπρο και Μικρα Ασια , περιπου με τον Λεοντα τον τριτο Αυτοκρατορα , αρχιζει ο εξηλλινισμος της διοικήσεως που ειχε αρχιζει ηδη απο Ιουστινιανο κλπ
Ο ΤΟΥΡΚΟΣ ΣΕ ειχει ΡΑΓΙΑ ησουν θρησκευτικα φυλετικα κατωτερος απο αυτον αν ειχαμε Οθωμανικη Αυτοκρατορια θα εγλειφες την κωλοτρυπιδα του Τουρκου μην σε ρουφιανεψει και πας σε Ισλαμικο δικαστηριο και φας γαμησι Οθωμανικο. Οσο οικονομικα υψηλα να ειχες φτασει θα ησουν ραγιας αιχμαλωτος των Τουρκων γιατι οποτε γουσταρε σε γαμαγε . Για αυτο εγινε η Ελληνικη Επανασταση γιατι αντιληφθηκαν πλουσιοι και φτωχοι Ελληνες οτι ηταν αιχμαλωτοι των Οθωμανων .Ο Τουρκος ειναι απο την φυση του Ρατσιστης γι αυτο κανει γενοκτονιες .Τελος

Τελευταία τροποποίηση:

Va81

Μέλος
Εγγρ.
14 Φεβ 2017
Like
194
Πόντοι
1
Σε μια χωρα που καλως για εμενα ψηφιοποιήθηκε σε μεγάλο βαθμο , και πρακτικα όλα τα κουτακια με τα στοιχεία τα γεμιζεις εσυ απο τον υπολογιστη σου
και απλα ο υπαλληλος δεν κανει τίποτα , ουτε σφραγιδες πια δεν βαζουν, απορώ ολοι αυτοι οι υπαλληλοι τι κάνουν τωρα..
Αν υποθεσουμε οπως ολοι ξερουμε οτι και πριν που ειχαν του κοσμου την δουλειά έξυναν τ αρχιδια τους τωρα καποιοι απο αυτους δεν πρεπει να κανουν απολυτως τιποτα ..γιατι αν κάνανε κάτι αλλο θα ειχε επιταχυνθει η κατασταση στα προβληματικα κομματια , αντιθετως ομως εχουν γινει συντομοτερα οτι ειναι ψηφιακά , τα άλλα συνεχίζουν να αργουν οσο αργουσαν και περισσοτερο..

Επισης το σοκαριστικό θέαμα πια ειναι οι εφοριες , επειδη πηγαινα συχνα παλαιότερα για διαφορους λογους :coffee: καφεδες , κουτσομπολιο , κανα βυσμα να με φτιαξει
εβλεπες ολοκληρους οροφους τιγκα στους υπαλληλους .. ξαφνικα μετα τον κοβιντ και πας και οι εφορίες ειναι ΑΔΕΙΕΣ , δεν υπαρχει ψυχη , λες και ειναι εθνικη εορτή και εχει μείνει εκτακτο προσωπικο

Τα ραντεβου εχουν κρατηθει , κανεις δεν ξερει τον λογο , μιας και ο κοβιντ εχει περάσει , και μου βαζουν κατι ραντεβου ανα μια ώρα στην καλυτερη..
για να μην εχει συνωστισμό :tooth::tooth::tooth:
Πηγα σε ειρηνοδικείο που γινόταν της πουτανας παλια απο υπαλληλους και τωρα ειναι 3 και ο κουκος , ρωτώντας εκει 2 υπαλληλους που βρηκα
και εψαχνα καποιους συγκεκριμένους ανθρωπους , οι απαντησεις ηταν , ο συναδελφος δεν εχει ερθει σημερα , ο αλλος δεν εχει ερθει σημερα κτλ κτλ
Ολοι ηταν καπου εκτος απο το γραφειο , μια γνωστη που βρηκα και ρωτησα μου λεει , ασε μην το ψαχνεις το θεμα τι γινεται..
Εχω αρχισει να πιστευω οτι υπαρχει μια συννενοηση μεταξυ τους και ανα βαρδιες κανουν ολοι κοπανες..
Στις εφοριες παντως πολλοι υπαλληλοι εχουν μετατεθει στα ελεγκτικα κεντρα που δημιουργηθηκαν.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom