Νέα

Υπερβολικό κόστος σε εστιατόρια και ταβέρνες

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Σαλονικιος
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 501
  • Εμφανίσεις 22K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Τι είδους φαγητό προτιμάτε

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    94

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.273
Πόντοι
8.006
Τα πραγματικά λεφτά σε αυτή τη χώρα...τα ζεστά μετρητά που γυρνάνε στην αγορά και μπαίνουν στα δημόσια ταμεία τα φέρνει μόνο ο ιδιωτικός τομέας και οι ελέυθεροι επαγγελματίες. Εαν συνεχίσουν να γαμάνε αλόγιστα τα πάντα και να χρεώνουν τη χώρα....όταν θα βαρέσει το κανόνι...ο δημόσιος υπάλληλος που θα φάει τη στάση πληρωμών δεν θα ξέρει που να απευθυνθεί. Ουκ λάβεις παρά του μη έχοντος.

Ο επαγγελματίας θα την βρει την άκρη πιο εύκολα...και ιδιαίτερα όποιος έχει μάθει να δουλεύει και να παλεύει....κάτι κόπροι που πάνε στη δουλειά 9 και βάζουν ξυπνητήρι στις 13.00 για να φύγουν......θα πεθάνουν στην ψάθα σε περίπτωση χρεοκοπίας της χώρας. Ο μητσοτάκης και ο χατζηδάκης θα είναι ήδη στο εξωτερικό δεν θα τους ξαναδεί κανείς.
Τύπε, πολυ αφελώς τα περιγραφεις.
Εγω ας πουμε, δεν ζημιωθηκα ως ΕΕ, οταν οι δημοσιοι υπαλληλοι πελατες μου εφαγαν μειωση μισθου και δεν ειχαν να με πληρωσουν?
Με ποια λογικη αν μεινουν απληρωτοι οι ΔΥ, θα την γλυτωσουμε εμεις?
Οι ΕΕ δεν τα γεννάνε τα λεφτα, καποιοι τους τα δινουν. Και μεταξυ αυτων και οι ΔΥ.

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.273
Πόντοι
8.006
Ε τι τι?

Δεν το διάβασες αυτό που έγραψα? Δεν κατάλαβες τι εννοώ?
Τι να καταλαβω?
Οχι, δεν καταλαβαινω.
Εννοεις οτι αν μεινουν απληρωτοι οι ΔΥ, εμεις οι ΕΕ θα την σκαπουλαρουμε, επειδη δεν μας πληρωνει το Δημοσιο?
Σοβαρα μιλας τωρα? Θελεις να το συζητησουμε σοβαρα αυτο?
Μα το Θεο, θα ηθελα να ξερω με τι ασχολεισαι. Υποτιθεται οτι εχεις σοβαρη επιχειρηση, δεν μπορει να λες τετοια πραγματα.

Thanasaks

Μέλος
Εγγρ.
21 Φεβ 2019
Like
169
Πόντοι
1
είπα έφτασε δεν είπα ότι έγινε.

Δεν τα λέω καλά? δεν έφτασε κοντά και στις 2 περιπτώσεις?
Η ανάρτηση συγχωνεύτηκε αυτόματα:

δεν είπα ότι έγινε...είπα ότι έφτασε....κοντά....

για να τονίσω ότι και το δημόσιο δεν είναι εξασφαλισμένο.
Η ρευστότητα του κράτους είχε φτάσει στα όρια του, είχαν μαζέψει όλα τα ταμειακα διαθέσιμα απο όλες τις υπηρεσίες, αλλα όχι δεν έγινε στάση, αυτά επι Βαρουφάκη. Τελικά βρέθηκε λύση με την αποφυγή της μετωπικής χρεωκοπιάς και την έξοδο από το ευρω και τις αγορές, ξαναξεκινησε ο δανεισμος που προφανώς με την εισροη δανεικών απο έξω ξαναυπηρχε ρευστό για να συνεχίσει να πληρωνεί το κράτος τους υπαλληλους του.

Τελευταία τροποποίηση:
OP
OP
Σ

Σαλονικιος

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Φεβ 2023
Like
1.993
Πόντοι
206
Στην Αθήνα γνωστός μου πηγε με την κοπέλα του για φαγητο σε εστιατόριο κυριλε και πληρωσε 460 ευρω....
Και μαλιστα η κοπελα δεν του ειπε ουτε ενα ευχαριστω καθως τα πληρωσε όλα αυτος !
Το περιεργο ειναι οτι δεν τον πειραξε τόσο τα πολλα λεφτα που χαλασε για την εξοδο τους,αλλα οτι δεν εδειξε να ικανοποιηθηκε και ιδιαιτερα η κοπελα του.
Εμενα μου κανει εντυπωση παντως οτι ο νεαρός αυτος ειναι κι απο οικογενεια που μεγαλωσε δυσκολα,κι οχι κανα βουτυρόπαιδο....Οκ δουλευει και βγαζει καποια λεφτα,αλλαδεν ειναι πλουσιος σε καμια περιπτωση.
Τουλάχιστον την σπρώχνει

Ντουνταράς

Σεβαστός
Εγγρ.
4 Μαρ 2020
Κριτικές
11
Like
6.759
Πόντοι
1.346
Επί του θέματος κυρίως σε χασαποταβέρνα πάω - αν βαριέμαι να ψήνω κατ' οικίαν - κι αν τύχει και κατέβω προς την πρωτεύουσα (τοπική) και πάω κατά παραλία πετάγομαι σε ψαράδικο.

Ότι πρέπει να θυσιαστούν όλα
για αυτόν
Μην ανησυχείς/είτε. Θα έλθουν πάκηδες κι όλα καλά.

OP
OP
Σ

Σαλονικιος

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Φεβ 2023
Like
1.993
Πόντοι
206
εγω παντως που εχω μεγαλωσει σε σχετικα φτωχη οικογενεια,δεν θα πηγαινα ποτέ εκει να δωσω τοσα λεφτα για να φαω ενα βραδυ...
Για εμάς τους απλούς ανθρώπους μια δυο φορές να πάμε σε ένα τέτοιο μέρος μας αρκεί . Απλά να δούμε την φάση και να το απομοιθοποιησουμε

OP
OP
Σ

Σαλονικιος

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Φεβ 2023
Like
1.993
Πόντοι
206
41% τον ιούνιο .

Αν θάψει τα 2/3 των επαγγελματιών με το φορολογικό που ετοιμάζει .... πόσο λες θα γίνει το 41% ;;;;
Έλα ρε φίλε μην τα λες αυτά εμείς οι Έλληνες έχει μείνει στο γονίδιο μας ο ραγιαδισμός τόση πουτσα τρώμε άλλο τόσο προσκυνάμε

Saul

Μέγας
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
14.966
Πόντοι
3.656
Τύπε, πολυ αφελώς τα περιγραφεις.
Εγω ας πουμε, δεν ζημιωθηκα ως ΕΕ, οταν οι δημοσιοι υπαλληλοι πελατες μου εφαγαν μειωση μισθου και δεν ειχαν να με πληρωσουν?
Με ποια λογικη αν μεινουν απληρωτοι οι ΔΥ, θα την γλυτωσουμε εμεις?
Οι ΕΕ δεν τα γεννάνε τα λεφτα, καποιοι τους τα δινουν. Και μεταξυ αυτων και οι ΔΥ.
Τι να καταλαβω?
Οχι, δεν καταλαβαινω.
Εννοεις οτι αν μεινουν απληρωτοι οι ΔΥ, εμεις οι ΕΕ θα την σκαπουλαρουμε, επειδη δεν μας πληρωνει το Δημοσιο?
Σοβαρα μιλας τωρα? Θελεις να το συζητησουμε σοβαρα αυτο?
Μα το Θεο, θα ηθελα να ξερω με τι ασχολεισαι. Υποτιθεται οτι εχεις σοβαρη επιχειρηση, δεν μπορει να λες τετοια πραγματα.
Πράγματι και οι δ.υ. ξοδεύουν....αλλά δεν εξαρτάσαι μόνο από αυτούς..και αν εξαρτάσαι από αυτούς την πάτησες....στενομυαλιά είναι...από τους ιδιωτικούς υπαλλήλους που τώρα πεινάνε δεν εξαρτάσαι???

Εννοώ ότι θα πρέπει το κράτος να φροντίζει περισσότερο την ισορροπία μεταξύ δημοσίου και ιδιωτικού τομέα και να μην κοιτάει μόνο να τα παίρνει από τον έναν για να ταΐζει τον άλλον που τον ψηφίζει.

Είπα ότι θα την βρεί την άκρη πιο εύκολα όχι ότι θέλω να γίνει ούτε ότι δεν θα ζημιωθούν όλοι.

Παραβλέπω τις μαλακίες που λες...πες ότι είμαι αυτός που σου δίνει το καρότσι του σούπερ μάρκετ....μην δίνεις βάση.

Το ζουμί είναι ότι ο μόνος λόγος που υπάρχει η μονιμότητα των δημοσίων υπαλλήλων είναι επειδή κάποιοι ξεβρακώνονται για να τους την προσφέρουν και σίγουρα δεν είναι οι βουλευτές ούτε οι η οικονομική ελιτ που έχει 40 τρόπους να μετατρέπει τους βεβαιωμένους φόρους σε συμφέροντα.

Οι ΕΕ δεν γενάνε τα λεφτά...γεννάνε όμως την δουλειά...την επιχείρηση και την προσφορά....και μεταξύ τους και μόνο μπορούν κάπως να επιβιώσουν....δεν ασχολούνται όλοι με τη λιανική. Ούτε εγώ μπορώ να ζήσω φυσικά σε μια οικονομία που θα γαμηθεί τόσο πολύ.

Αν μέχρι τώρα δεν έχεις καταλάβει τι θέλω να πω δεν μπορώ να το εξηγήσω καλύτερα. Άσε τις προσωπικές κρίσεις που έβγαλες και συμπέρασμα μπορώ να σου βγάλω και εγώ συμπεράσματα από δω μέχρι την Κρήτη.

OP
OP
Σ

Σαλονικιος

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Φεβ 2023
Like
1.993
Πόντοι
206
Επίσης έξω σχεδόν κανείς δεν φτιάχνει οκ κεμπάπ. Το κεμπάπ θέλει κιμά από αρκετό "μπροστινό" αρνιού, λίγο πρόβατο μπούτι και λίγο μοσχάρι. Ότι άλλο βάλεις λέγεται μπουρδέλο. Πρέπει να βάλεις πιπεριά Φλωρίνης αλεσμένη όπου θα στραγγίξεις τα υγρά της πολύ καλά και θα τα πεταξεις μαζί με τα σπόρια, αλάτι, πιπέρι, αρκετό κρύο κρεμμύδι και λίγο κύμινο. Υπάρχουν βέβαια κι άλλα μυστικά που κανείς δεν θα σας πει πότε και σε καμία περίπτωση. Βασικό το πώς θα δέσει ως μίγμα διότι δεν πρέπει να έχει μέσα ψωμί η φρυγανιά παρά μόνο κρέας. Δενει λοιπόν με μπόλια αρνιού και ζυμώνεται όλο αυτό μαζι σε ζυμωτήριο. Θα μείνει ψυγείο για 3 ώρες σκεπασμένο και μετά θα περαστει για ψήσιμο.
Αν βάλετε μέσα χοιρινό κιμά, θα αρπάζει στο ψήσιμο και θα σας κάνει γραμμές. Δεν θα είναι ιδια η γεύση. Για να μην αρπάξει πρέπει να βάλετε μουστάρδα αλλά θα αλλάξει λίγο το χρώμα. Οπότε μην βάλετε ποτέ χοιρινό κιμά. Αυτό παρόλο που η συνταγή είναι λίγο λειψή, είναι ένα αυθεντικό σεβαστό κεμπαπ που ελάχιστοι φτιάχνουν στην χώρα μας.

:rockon:
Κεμπάπ μόνο Τουρκία φίλε

Maximilien

Ανώτερος
Εγγρ.
28 Δεκ 2018
Κριτικές
8
Like
34.829
Πόντοι
6.536
10 χιλίαδες παππαδες ρε μαλακές, 1η στον κόσμο σε αναλογια παπαδων / κατοίκων. Το Βυζάντιο έχει καταλάβει κανείς γιατί έπεσε ? ή νομίζεται ότι τους πρόδωσε κάποιος που τους έδειξε την κερκοπορτα ? ή ότι τους πούλησε η δύση ?
Έπεσε τύπε γιατί όλοι θέλανε να γίνουν μοναχοί και τράγοι,να δουλεύουν την ροδέλα κάργα.
:effemine:
Και μείνανε 3000 να πολεμήσουν μαζί με 4000 ξένους την μουσουλμανική πλημμυρίδα.....

Saul

Μέγας
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
14.966
Πόντοι
3.656
Η ρευστότητα του κράτους είχε φτάσει στα όρια του, είχαν μαζέψει όλα τα ταμειακα διαθέσιμα απο όλες τις υπηρεσίες, αλλα όχι δεν έγινε στάση, αυτά επι Βαρουφάκη. Τελικά βρέθηκε λύση με την αποφυγή της μετωπικής χρεωκοπιάς και την έξοδο από το ευρω και τις αγορές και η συνέχιση του δανεισμού που προφανώς με την εισροη δανεικών απο έξω ξαναυπηρχε ρευστό για να συνεχίσει να πληρωνεί το κράτος τους υπαλληλους του.
Συμφωνώ....

Αυτό λέω και εγώ ακριβώς...η σιγουριά του δημοσίου δεν είναι τόσο σίγουρη ότι και να γίνει

αυτό ακριβώς είπα...έχουμε φτάσει στο παρά πέντε 2 φορές σε στάση πληρωμών. Αυτό σημαίνει ότι ο ιδιωτικός τομέας δεν μπορεί για πάντα να στηρίζει το υπέρογκο και μη παραγωγικό δημόσιο.

Δεν διαφωνούμε κάπου.

Maximilien

Ανώτερος
Εγγρ.
28 Δεκ 2018
Κριτικές
8
Like
34.829
Πόντοι
6.536
το τονισμενο το γραφει συνεχεια ο επομενος μρ.μαλακας 2023 μπαροκ ,ενω και η κυβερνηση που στηριζεις λεει ακριβως το ιδιο και στηνει οριζοντιο νομοσχεδιο -λαιμητομο με αυτο ακριβως το σκεπτικο....τυπε νομιζω πρεπει να αποφασισεις τι στον πουτσο συμβαινει μεσα στο δεξιο γαμιωκεφαλο σας!....εχετε σοβαρα θεματα!
Μπά έχουμε αλλά 2 φαβορί που προηγούνται παρασάγγας....
Λάκης και ο χαζός από Ελλεεινίδες....
Έχουμε και κιθαρίστα μετά...

:coffee:

Maximilien

Ανώτερος
Εγγρ.
28 Δεκ 2018
Κριτικές
8
Like
34.829
Πόντοι
6.536
Επί του θέματος κυρίως σε χασαποταβέρνα πάω - αν βαριέμαι να ψήνω κατ' οικίαν - κι αν τύχει και κατέβω προς την πρωτεύουσα (τοπική) και πάω κατά παραλία πετάγομαι σε ψαράδικο.
Αργύρης στην Μάραθο φοβερός μαν.
Μπαρμπουτσέλια και κουτσομούρες....

:wanker:

Nikos P.

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
28 Σεπ 2023
Like
1.021
Πόντοι
206
Για εμάς τους απλούς ανθρώπους μια δυο φορές να πάμε σε ένα τέτοιο μέρος μας αρκεί . Απλά να δούμε την φάση και να το απομοιθοποιησουμε
εγω ουτε αυτό...Δεν θεωρώ οτι ειναι κατι τρομερό σαν εμπειρια να πας σε ενα εστιατόριο τετοιο...Εγω μονο μια φορα ειχα παει με καποιον φιλο που μου σκοτιζε τα αρχιδια να παμε,και πρωτον τα φαγητα δεν μου αρεσαν καθολου γιατι εχω μαθει στα απλά σουβλακια,πιτσες και σπιτικη κουζινα κι οχι σε αυτες τις μαλακίες απο σεφ που δεν τρωγονται και δευτερον δεν μπορουσα να ανταπεξελθω γιατι εγω τρωω παντου σαν να ειμαι στο σπιτι μου κι οχι συμφωνα με savoir vivre που δεν εχω ιδεα απο τετοια!

Εγγρ.
13 Αυγ 2019
Like
10.924
Πόντοι
3.556
Παντως η ψαλιδα μεταξυ ΔΥ και ΙΤ εχει κλεισει παρα πολυ μετα την κριση, ειδικα για νεους υπαλληλους. Σε μερικες περιπτωσεις να μην πω πως θυμιζει την παλια εποχη του ΔΥ 3 και 60

Ναι μεν αραλικι στο δημοσιο, αλλα σε πολλες περιπτωσεις τα λεφτα ειναι πολυ λιγα. Ουτε δωρα, ουτε αυξησεις, ουτε μπονους, ουτε δυνατοτητα για κατι καλυτερο.

Απορω πως καποιοι ασχολουνται ακομη εμμονικα για να μπουν στο δημοσιο λες και ειμαστε ακομα στο 2005

Maximilien

Ανώτερος
Εγγρ.
28 Δεκ 2018
Κριτικές
8
Like
34.829
Πόντοι
6.536
Και κωλομπαράδες δεν υπήρξε Βυζάντιο.
Ανατολική Ρωμαϊκή αυτοκρατορία λεγόταν.

:coffee:

Μάγος του ΟΖ

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
23 Σεπ 2022
Like
1.434
Πόντοι
206
Στην Αθήνα γνωστός μου πηγε με την κοπέλα του για φαγητο σε εστιατόριο κυριλε και πληρωσε 460 ευρω....
Και μαλιστα η κοπελα δεν του ειπε ουτε ενα ευχαριστω καθως τα πληρωσε όλα αυτος !
Το περιεργο ειναι οτι δεν τον πειραξε τόσο τα πολλα λεφτα που χαλασε για την εξοδο τους,αλλα οτι δεν εδειξε να ικανοποιηθηκε και ιδιαιτερα η κοπελα του.
Εμενα μου κανει εντυπωση παντως οτι ο νεαρός αυτος ειναι κι απο οικογενεια που μεγαλωσε δυσκολα,κι οχι κανα βουτυρόπαιδο....Οκ δουλευει και βγαζει καποια λεφτα,αλλαδεν ειναι πλουσιος σε καμια περιπτωση.
Η μεγαλομανία δεν έχει ταξικούς φραγμούς. Ο τελευταίος φτωχομπινές ξόδευε στα 90s μια περιουσία στα λουλούδια στα μπουζούκια για να νιώσει κάποιος

Nikos P.

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
28 Σεπ 2023
Like
1.021
Πόντοι
206

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom