Νέα

βοηθημα για πιρφορους και αγαμητους.

  • Μέλος που άνοιξε το νήμα arcans86
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 484
  • Εμφανίσεις 27K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

πως βρισκετε τα βιβλια?

  • ακολουθω πιστα τις οδηγιες και ελπιζω να βρω γκομενα.

    Ψήφοι: 6 11,3%
  • τα γνωριζω ηδη αυτα,αλλα δεν εχω βγαλει γκομενα ποτε.

    Ψήφοι: 13 24,5%
  • με βοηθησαν πολυ και εβγαλα γκομενα για 1η φορα στην ζωη μου.

    Ψήφοι: 3 5,7%
  • δεν ασχουλουμε με γκομενες.

    Ψήφοι: 23 43,4%
  • τα γραφω στα αρχιδια μου.ειμαι gay

    Ψήφοι: 8 15,1%

  • Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    53
OP
OP
A

arcans86

Μέλος
Εγγρ.
28 Οκτ 2012
Μηνύματα
2.082
Like
467
Πόντοι
36
Πριβετ Γιουρα. Δικε μου ελα και σου την πεφτουν. Δεν ειπα κατι για σενα που να μη μας το χεις πει στην παρεα παντως μη φοβασαι
αμα βρω το facebook του γιουρι,θα του γιαουρι εδω μεσα παντως.
μας το παιζει και γκομενος ο πουστρογιουρι.


γιουρι σε ψαχνει μια πουτσα απο γαιδουρι. :rockon: :rockon: :rockon: :rockon: :rockon: :rockon:
 
OP
OP
A

arcans86

Μέλος
Εγγρ.
28 Οκτ 2012
Μηνύματα
2.082
Like
467
Πόντοι
36
ι οδηγεί στην απιστία; Είναι διαφορετικοί οι λόγοι για τον άντρα και τη γυναίκα;


Όλοι οι άνθρωποι είναι αναπόφευκτο κάποια στιγμή στη ζωή τους να συναντήσουν κάποιον, που θα τους οδηγήσει έστω και να σκεφτούν να απατήσουν τον σύντροφό τους. Το σίγουρο είναι ότι δεν ανταποκρίνονται όλοι στον πειρασμό με τον ίδιο τρόπο. Για κάποιους η απιστία είναι κάτι το συχνό και απλό, για άλλους είναι κάτι το ανεπίτρεπτο και για κάποιους άλλους η απιστία είναι κάτι που δεν τους απασχολεί παρά μόνο αν συναντήσουν κάτι πολύ ξεχωριστό στη ζωή τους.

Η έλλειψη επικοινωνίας, η σεξουαλική στέρηση, ένα σεξουαλικό πρόβλημα, η ανάγκη για αυτοεπιβεβαίωση, ο σύγχρονος τρόπος ζωής, η έλλειψη ικανοποίησης-σεξουαλική προσδοκία είναι λόγοι που μπορούν να οδηγήσουν στην απιστία και τα δύο φύλα.

Είναι αλήθεια ότι πιο συχνά ο άντρας μπορεί να καταφύγει στη λύση της απιστίας, η οποία θα τον ανακουφίσει από τα προβλήματα της σχέσης του, θα του αναζωπυρώσει το ερωτικό και σεξουαλικό του ενδιαφέρον και θα τον κάνει να νιώσει ποθητός, σεξουαλικός και ερωτεύσιμος. Ο άντρας μέσα από την εξελικτική πορεία ψυχοσυναισθηματικής ωρίμανσης διαμορφώνει τον σεξουαλικό του ρόλο αναζητώντας την ικανοποίηση και την απόλαυση μέσα από τη συναισθηματική πληρότητα και την ηδονή που του προσφέρει η συντροφική σχέση. Ο σεξουαλικός ρόλος του άντρα προσδιορίζεται από την ψυχική ωρίμανση και τη βιολογική γνώση στην αναζήτηση της ηδονής.

Ο σύγχρονος άντρας είναι αρκετά επηρεασμένος από τις κοινωνικές επιρροές, οι οποίες του καλλιεργούν υπερβολικές προσδοκίες και τον βάζουν να κυνηγάει το τέλειο σεξ μέσα στη σχέση. Όταν δεν το έχει, μπορεί να νιώθει ανεπαρκής και να προσπαθεί να το βρει σε άλλες γυναίκες. Χαρακτηριστικό του άνδρα που απιστεί είναι ότι νιώθει νάρκισσος και πιστεύει ότι το σεξ εκτός σχέσης/γάμου θα τον κάνει να νιώσει δυνατότερος και κυρίαρχος. Τα προβλήματα επικοινωνίας και σεξουαλικής ρουτίνας που μπορεί να αντιμετωπίζει σε συνδυασμό με το άγχος της επαγγελματικής του καριέρας τον κάνει να χρησιμοποιεί την απιστία σαν ένα μέσο διαφυγής από την καθημερινότητα.

Η γυναίκα φαίνεται ότι είναι πιο ισορροπημένη στον σεξουαλικό της ρόλο και μπορεί να εκφράζεται σεξουαλικά μέσα από τη σχέση της. Ωστόσο, η γυναίκα στην ηλικία των 30-40 ετών ζητάει αρκετή προσοχή και τρυφερότητα από τον άνδρα της, ενώ βλέπει το πόσο αρέσει και στο περιβάλλον της. Στη 10ετία αυτή υπάρχει ο κίνδυνος να βάλει σε αμφισβήτηση τον τρόπο ζωής της, πίσω ίσως από κάποια συνηθισμένη εικόνα ρουτίνας, που μπορεί να την παρασύρει σε περιπέτειες. Σ’ αυτή την ηλικία ο γάμος, η μητρότητα, το επάγγελμα, ίσως να την κουράσουν και να θελήσει αλλαγές και ανανεώσεις και έτσι να οδηγηθεί στην αγκαλιά ενός άντρα που να ικανοποιήσει τις συναισθηματικές και σεξουαλικές της ανάγκες. Αν η γυναίκα δεν μιλήσει στον άνδρα-σύντροφο, να του εξηγήσει το πώς νιώθει και να του ζητήσει να κάνουν μαζί αλλαγές , ώστε να ξαναβρούν αυτό που ο χρόνος, η μονοτονία και η καθημερινότητα τους πήρε, τότε το τρίτο πρόσωπο είναι πολύ εύκολο να περάσει την πόρτα της σχέσης ή του γάμου. Όταν μάλιστα η γυναίκα αισθανθεί ότι ο σύντροφός της την παραμελεί, της γυρίζει την πλάτη και αδιαφορεί, τότε είναι πιο επιρρεπής η ίδια στην απιστία. Αυτή η γυναίκα που θα νιώσει εγκαταλειμμένη εύκολα θα παρασυρθεί από κάποιον άλλον που θα την κάνει να νιώσει σημαντική και θα της προσφέρει αυτό που ο δικός της σύντροφος έχει ξεχάσει πια.

Η σταδιακή αποδυνάμωση της εικόνας του συντρόφου, η αλλαγή του τρόπου με τον οποίο βλέπουμε τον εαυτό μας, σα ρόλο και ταυτότητα μέσα στη σχέση, είναι λόγοι που μπορεί να οδηγήσουν στην απιστία. Συγκεκριμένα, μετά από κάποιο χρονικό διάστημα, ζητήματα που απασχολούσαν αρκετά την πρώτη περίοδο της σχέσης, όπως η συχνότητα και η διάρκεια της σεξουαλικής επαφής, τα αισθήματα πόθου και πάθους που τρέφουν οι δύο σύντροφοι, η συνεχής αναζήτηση της παρουσίας του άλλου, δίνουν τη θέση τους στη λογική επεξεργασία της σχέσης και την προσδοκία για το μέλλον. Πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι ο σύντροφος κρίνεται όχι μόνο μέσα από την ερωτική επιθυμία και την αγάπη που τον διακατέχει για το ταίρι του, αλλά πολύ περισσότερο από την ικανότητά του να ανταποκριθεί στα νέα καθήκοντα και να προσαρμοστεί ικανοποιητικά στις απαιτήσεις του συντροφικού ρόλου, είτε αυτό αφορά οικονομικές διαστάσεις, είτε αφορά γονεϊκή ταυτότητα και ανάληψη αντίστοιχων ευθυνών. Στην περίπτωση λοιπόν που ο σύντροφος αδυνατεί, ή τουλάχιστον έτσι μεταφράζεται από εμάς, να ανταποκριθεί στις καινούργιες καταστάσεις, πολύ συχνά αυτό «μας κλειδώνει ερωτικά». Τότε έρχεται η κατάλληλη στιγμή και το έδαφος είναι έτοιμο για να μπει το τρίτο πρόσωπο, το οποίο θα προσφέρει για τον άντρα μια καινούργια ανανεωτική εμπειρία στη σεξουαλικότητά του, αφού θα τον ανεβάσει ως αρσενικό, θα νιώσει ερωτικός και επιθυμητός. Η γυναίκα θα μπει σε αυτό πιο δύσκολα και πιο εγκεφαλικά, αφού θα βρει κάποιον που την ακούει, την καταλαβαίνει και την κάνει να αισθάνεται θηλυκό και της θυμίζει πόσο επιθυμητή και σεξουαλική είναι.
 
OP
OP
A

arcans86

Μέλος
Εγγρ.
28 Οκτ 2012
Μηνύματα
2.082
Like
467
Πόντοι
36
20 ερωτήσεις - ταμπού για το σεξ

1. Το σεξ μέσα στο νερό είναι επικίνδυνο;

Είναι επικίνδυνο, επειδή μπορεί να πνιγούν δύο άνθρωποι. Και δυστυχώς έχουν αναφερθεί τέτοιες περιπτώσεις. Όσο και αν ακούγεται ακραίο αυτό, όταν επιχειρούμε να κάνουμε σεξ μέσα στο νερό, και κυρίως στη θάλασσα, πρέπει να πατώνουμε. Όταν πατώνουμε, δεν κινδυνεύουμε.

2. Οι γυναίκες αυνανίζονται στον ίδιο βαθμό με τους άντρες;

Όχι, οι άντρες αυνανίζονται περισσότερο. Πάντως, υπάρχουν περίοδοι στη ζωή μιας γυναίκας κατά τις οποίες μπορεί ν’ αυνανίζεται περισσότερο από έναν άντρα. Στον άντρα είναι απλώς πιο σημαντική και πιο αναγκαία αυτή η φάση της εκτόνωσης, ειδικά κατά την περίοδο της εφηβείας. Μόνο τότε ο αυνανισμός θεωρείται υγιής. Αν πάρουμε ένα κορίτσι κι ένα αγόρι στην εφηβεία, θα διαπιστώσουμε ότι ο αυνανισμός είναι πιο συνηθισμένος στο αγόρι, εξαιτίας της τεστοστερόνης αλλά και των στύσεών του οι οποίες του θυμίζουν τη διέγερσή του.

3. Τι πρέπει να προσέχουν άντρες και γυναίκες γι’ ασφαλή στοματικό έρωτα;

Αρχικά, θα πρέπει να διευκρινίσουμε πως δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος κατά την άσκηση του στοματικού έρωτα, εκτός και αν γίνει κατάποση του σπέρματος με αρκετή ποσότητα αίματος. Το αίμα μπορεί να προκύψει π.χ μετά από ρήξη αιμοφόρων αγγείων στην περιοχή του προστάτη ή σε μικρά αγγεία της ουρήθρας. Τότε, μπορεί να υπάρξει κίνδυνος για μετάδοση AIDS και διάφορων μορφών ηπατίτιδας. Γενικά, το στόμα δεν εγκυμονεί κινδύνους. Πολύς κόσμος φοβάται σεξουαλικές πρακτικές με το στόμα, γιατί θεωρεί ότι μ’ αυτό τον τρόπο μπορούν να μεταδοθούν διάφορες μολύνσεις. Κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Απαραίτητη προϋπόθεση όμως είναι το στόμα μας να είναι υγιές. Να μην υπάρχει πρόβλημα στα δόντια, κάποια φλεγμονή στη στοματική κοιλότητα ή κάποια ανοιχτή πληγή.

4. Τα προσπερματικά υγρά μπορεί να καταστήσουν μια γυναίκα έγκυο;

Είναι εξαιρετικά σπάνιο να συμβεί κάτι τέτοιο -το ποσοστό μετά βίας φτάνει το 1%. Μια ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη ωστόσο δεν αποτρέπεται, όταν ο άντρας θεωρεί ότι ελέγχει την εκσπερμάτισή του, τραβώντας το πέος του. Στην ουσία, τα ίδια τα προσπερματικά υγρά δεν περιέχουν ποσότητα σπερματοζωαρίων ικανή να οδηγήσει σ’ εγκυμοσύνη. Είναι πολύ πιθανό, όμως, μαζί με τα προσπερματικά υγρά -και χωρίς να το καταλαβαίνει ο άντρας- να φεύγει και μια ποσότητα σπέρματος που μπορεί ν’ αφήσει μια γυναίκα έγκυο.

5. Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης επιτρέπεται το σεξ και αν ναι πόσο συχνά;

Θα λέγαμε πως όχι μόνο επιτρέπεται, αλλά επιβάλλεται! Έχει αποδειχτεί ότι είναι ό,τι καλύτερο για έναν άντρα και μια γυναίκα προκειμένου να διατηρηθεί η σχέση τους ζεστή και συντροφική. Εξάλλου η γυναίκα στην εγκυμοσύνη έχει αυξημένη σεξουαλική επιθυμία λόγω των ορμονών που εκκρίνονται περισσότερο, δηλαδή των οιστρογόνων της. Εδώ να τονίσουμε πως το σεξ κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης επιβάλλεται, εφόσον ο γυναικολόγος δεν προβάλλει αντιρρήσεις για συγκεκριμένους λόγους που καθιστούν το σεξ απαγορευτικό. Ορισμένες γυναίκες, χωρίς να τους το απαγορεύει ο γυναικολόγος τους, φοβούνται να κάνουν σεξ κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Αυτό έχει να κάνει με το φόβο τους ότι το έμβρυο σε μια τέτοια περίπτωση θα εκτεθεί σε κίνδυνο. Ο γυναικολόγος τότε μπορεί να προτείνει στο ζευγάρι σεξουαλικές στάσεις που δεν είναι επικίνδυνες

6. Η χρήση ερωτικών βοηθημάτων μπορεί να είναι επικίνδυνη;

Σαφώς, μπορεί να είναι επικίνδυνη, εφόσον τεθεί θέμα κινδύνου της υγείας μας. Τα ερωτικά βοηθήματα επιλέγονται από ενήλικες οι οποίοι μπορούν να τα χρησιμοποιούν όπως θέλουν. Σε καμία περίπτωση, όμως, δεν πρέπει ν’ απειλείται η σωματική και η ψυχική υγεία ενός ανθρώπου. Η οποιαδήποτε μορφή βίας με τη χρήση ενός βοηθήματος ή η επιβολή μιας συμπεριφοράς που στο σύντροφό μας προκαλεί δυσφορία ή άρνηση είναι σαφέστατα επικίνδυνη.

7. Οι φαντασιώσεις λειτουργούν θετικά ή αρνητικά κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής;

Κατά βάση είναι θετικές. Είναι το αλατοπίπερο της σεξουαλικής επαφής. Οφείλουμε δηλαδή να έχουμε φαντασιώσεις. Πρέπει να πούμε ότι δεν υπάρχουν αρνητικές φαντασιώσεις, υπάρχουν όμως ενοχικές. Γενικά τις φαντασιώσεις μας μπορούμε να τις εκφράζουμε κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής. Είναι σημαντικό να μιλάμε μέσα από αυτές, εφόσον βέβαια καταλαβαίνουμε ότι ο σύντροφός μας δε νιώθει αμήχανα ή άσχημα ή δεν προσβάλλεται από αυτές. Ένα ζευγάρι που είναι απελευθερωμένο δεν πρέπει να φοβάται τις φαντασιώσεις του, γιατί αυτές αποτελούν ένα πολύ σημαντικό στοιχείο της ηδονής, της διέγερσης και του οργασμού και για τα δύο φύλα.

8. Η χρήση τροφίμων κατά τη διάρκεια του σεξ κρύβει κάποιο πρόβλημα;

Οτιδήποτε μας ερεθίζει στο ερωτικό παιχνίδι είναι θετικό. Αρκεί προφανώς να μην απειλεί την υγεία. Αυτό ισχύει και για τα τρόφιμα.

9. Μπορεί ο πληρωμένος έρωτας ν’ αποτελέσει ενδεδειγμένη διέξοδο σεξουαλικής ικανοποίησης για έναν άντρα στερημένο, είτε αυτός βρίσκεται μέσα σε σχέση είτε όχι;

Εάν δε βρίσκεται μέσα σε μια σχέση, βεβαίως και μπορεί ν’ αποτελέσει διέξοδο σεξουαλικής ικανοποίησης. Είναι προτιμότερο να χρησιμοποιήσει κανείς το αγοραίο σεξ από το ν’ αυνανίζεται και ν’ απομονώνεται. Αν, όμως, ένας άντρας βρίσκεται μέσα σε μια σχέση και απευθύνεται σε κοινές γυναίκες, τότε αυτό είναι ένα πρόβλημα της σχέσης.

10. Ο ταυτόχρονος οργασμός είναι μύθος ή πραγματικότητα;

Είναι μύθος. Δεν υπάρχει ταυτόχρονος οργασμός στα δύο φύλα. Υπάρχει οργασμός της έκφρασης. Δηλαδή, μπορεί ο ένας να τελειώνει μέσα στον οργασμό του άλλου. Αυτό μπορούν να το κάνουν δύο σύντροφοι οι οποίοι μαθαίνουν να ελέγχουν την κορύφωσή τους, πλησιάζοντας κατά κάποιο τρόπο ο ένας το χρόνο του άλλου.Συμπερασματικά, δεν υπάρχει ταυτόχρονος οργασμός μέσα σε μια σεξουαλική επαφή.

11. Υπάρχει θεραπεία για τις διαταραχές του γυναικείου οργασμού;

Υπάρχουν θεραπείες ψυχολογικές -αυτές που εντάσσονται 
σ’ ένα sex therapy program- που είναι ένα είδος εκπαίδευσης της γυναίκας, ώστε να μάθει να επικοινωνεί με τα γεννητικά της όργανα και να εκφράζεται και κλειτοριδικά και κολπικά. Από εκεί και πέρα πρέπει να γίνεται και ορμονικός αλλά και γυναικολογικός έλεγχος. Δηλαδή, πέρα από την ψυχολογική θεραπεία οφείλει ένας γιατρός να ελέγξει και οργανικά τη γυναίκα. Σε ό,τι αφορά το χάπι του οργασμού που ψάχνουν για τις γυναίκες, δεν υπάρχει καμία σοβαρή επιστημονική ανακάλυψη, και ας επενδύουν πολλά χρήματα πάνω στο συγκεκριμένο τομέα πολλές φαρμακοβιομηχανίες. Μάλιστα, ήμουν κι εγώ σε μια φαρμακευτική εταιρεία στην οποία επί τρία χρόνια κάναμε προσπάθειες προς αυτήν την κατεύθυνση και καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι τελικά ο εγκέφαλος της γυναίκας είναι το μέγα μυστήριο! Στον άντρα, τα πράγματα είναι πιο απλά. Κι εκεί δε βρήκαμε βέβαια οργασμική λύση, αλλά βρήκαμε λύση σε ό,τι αφορά τη στυτική λειτουργία. Ουσιαστικά, οι προσπάθειες στις γυναίκες γίνονται προκειμένου να βρεθεί κάτι, ώστε ν’ αυξηθεί η ερωτική τους επιθυμία, γιατί αυτό προβάλλουν οι γυναίκες ως το μεγαλύτερο πρόβλημά τους.

12. Υπάρχει τρόπος να διαπιστώσει ένας άντρας αν μια γυναίκα με την οποία συνευρίσκεται ερωτικά φτάνει όντως σε οργασμό;

Όχι, δεν υπάρχει πάντα τρόπος. Αλλά δεν πρέπει να είναι αυτό το άγχος του άντρα. Θα πρέπει να δέχεται τη στάση της και την έκφρασή της ως μια αληθινή σεξουαλική επαφή. Δεν πρέπει ν’ αγχώνει τη γυναίκα και να τη ρωτάει συνέχεια αν έφτασε σε οργασμό. Από εκεί και πέρα, ένας άντρας που έχει σταθερή σεξουαλική επαφή με μια γυναίκα με τα χρόνια τη μαθαίνει και την καταλαβαίνει καλύτερα. Υπάρχει βέβαια και η περίπτωση μια γυναίκα να υποκρίνεται για πάρα πολλά χρόνια στο σύντροφό της ότι είχε οργασμό χωρίς αυτό να συμβαίνει. Μάλιστα, ένα ποσοστό 6 με 10% των γυναικών έχει τέτοια συμπεριφορά.

13. Υπάρχουν διαφορετικά είδη προφυλακτικών για διαφορετικές σεξουαλικές επαφές;

Ναι, υπάρχουν. Τα υγρά προφυλακτικά, τα lubricants, τα προτιμούμε σε περίπτωση πρωκτικής συνουσίας. Αυτό συμβαίνει, επειδή μέσω της ουσίας με την οποία έχουν επικαλυφθεί μειώνονται οι τριβές κι επομένως και οι πιθανότητες να σπάσει το προφυλακτικό. Αν μιλάμε για κολπική συνουσία κατά την οποία η γυναίκα εμφανίζει μια καλή, υγρή συμπεριφορά, τότε μπορούν να χρησιμοποιηθούν τα dry προφυλακτικά.

14. Αν σπάσει το προφυλακτικό κατά τη διάρκεια της ερωτικής επαφής και μείνει κομμάτι μέσα στον κόλπο υπάρχει πρόβλημα;

Βεβαίως και υπάρχει πρόβλημα, και μάλιστα σοβαρό. Πρέπει να βγει οπωσδήποτε το προφυλακτικό. Είναι ένα ξένο σώμα. Ό,τι μείνει μέσα στον κόλπο ως ξένο σώμα θα δημιουργήσει τοπική φλεγμονή ή ακόμη και σηψαιμία, θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή της γυναίκας. Πώς απομακρύνουμε τώρα αυτό το ξένο σώμα: Αν π.χ το προφυλακτικό έχει σπάσει και έχει μείνει κομμάτι του στο έξω τριτημόριο του κόλπου, το κομμάτι βγαίνει πολύ εύκολα. Αν έχει σπάσει πιο μέσα, τότε η γυναίκα θα πρέπει να επισκεφθεί το γυναικολόγο της.

15. Πόσο υγιές είναι ν’ αυνανίζεται κάποιος-α κατά μόνας, ενώ βρίσκεται μέσα σε μια ερωτική σχέση;

Δεν είναι καθόλου υγιές. Ο αυνανισμός είναι λάθος και απομονώνει τη σεξουαλικότητα, ενώ παράλληλα εθίζει το άτομο σε αυτιστικό σεξ. Επομένως, δεν πρέπει ν’ αυνανιζόμαστε, όταν έχουμε μία ερωτική σχέση που μας ενδιαφέρει.

16. Πόσο ασφαλές είναι το πρωκτικό σεξ;

Το πρωκτικό σεξ δεν είναι καθόλου ασφαλές. Είναι η πιο ένοχη πρακτική για μόλυνση από AIDS. Αν θέλουμε να το απολαύσουμε, το πρωκτικό σεξ είναι ασφαλές, μόνο αν γίνεται με συστηματική χρήση προφυλακτικού κάθε φορά που επιχειρείται. Ακόμα και μεταξύ των μόνιμων συντρόφων πρέπει να χρησιμοποιείται προφυλακτικό, διότι ο πρωκτός είναι γεμάτος μικρόβια και κυρίως κολοβακτηρίδια τα οποία περνούν στην ουρήθρα του άντρα και μπορούν να προκαλέσουν από ουρηθρίτιδα και προστατίτιδα, μέχρι ακόμα και στείρωση.

17. Μπορεί μια γυναίκα να φτάσει σε οργασμό με πρωκτικό σεξ;

Η απάντηση είναι «ναι», βεβαίως και μπορεί να φτάσει. Ο πρωκτός ο ίδιος όμως δεν έχει οργασμική κορύφωση. Ο πρωκτός έχει νευρικές απολήξεις και στα δύο φύλα, δηλαδή μπορεί να φέρει οργασμό και στα δύο φύλα. Όταν τώρα μια γυναίκα νιώθει ηδονή, καθώς διεγείρεται διαμέσου του πρωκτού, η οργασμική της κορύφωση είναι αντανακλαστικού τύπου: μεταδίδεται νευρογενώς από την περιοχή του πρωκτού στην κλειτορίδα ή τον κόλπο.

18. Πώς εξηγείται ότι πολλοί άντρες αρέσκονται να εκσπερματίζουν στο πρόσωπο της ερωτικής τους συντρόφου;

Αυτό έχει να κάνει με τις φαντασιώσεις, με τη σαδιστική υποταγή. Πάρα πολλά αγόρια, έφηβοι και άντρες παρακολουθούν συχνά ταινίες πορνό, οπότε αναπαράγουν τις συμπεριφορές που βλέπουν. Μια συμπεριφορά όπως αυτή που θέσατε με την ερώτησή σας γαλουχείται: εκείνη τη στιγμή ο άντρας ταυτίζεται με το σούπερ αρσενικό. Είναι ο ισχυρός, αρρενωπός άντρας που υποτάσσει τη γυναίκα. Άλλωστε, πρέπει να ξέρετε πως η πιο έντονη συμπεριφορά φαντασίωσης μέσα στη σχέση του άντρα και της γυναίκας είναι η γυναίκα - πόρνη. Είναι ένα παιχνίδι που αρέσει σε πολλούς άντρες και σε πολλές γυναίκες και δεν υπάρχει και τίποτε περίεργο σε αυτό.

19. Το μέγεθος τελικά μετράει;

Όχι, δε μετράει, αρκεί να είναι φυσιολογικό. Αν δεν είναι φυσιολογικό, μετράει. Αν υπάρχει μικροφαλλία, που σημαίνει ότι ένα πέος είναι κάτω από 10, 11 εκατοστά, πιθανότατα να δημιουργηθούν προβλήματα κατά τη σεξουαλική επαφή. Από εκεί και πέρα ό,τι έχει να κάνει με το μέγεθος του πέους είναι μύθος και αυτό πρέπει να το ξέρουμε όλοι μας. Δηλαδή ένα πέος φυσιολογικό, που κυμαίνεται από 12 έως 15 εκατοστά, είναι ένα πέος που βρίσκεται στο μέσο όρο και μπορεί να ικανοποιήσει απόλυτα μια γυναίκα. Για να το κάνουμε πιο παραστατικό, είτε ένας άντρας έχει πέος που είναι 12 εκατοστά είτε έχει ένα 22 εκατοστών η γυναίκα θα βιώσει τον ίδιο οργασμό. Πιο πολύ το μέγεθος του πέους έχει να κάνει με τις φαντασιώσεις μας, το μυαλό μας, την... περηφάνια του αντρικού πληθυσμού και το θαυμασμό των γυναικών.

20. Υπάρχει περίπτωση ανατομικής δυσαναλογίας που να επηρεάζει το σεξ; Δηλαδή, ένας άντρας με μεγάλο πέος μπορεί να δυσκολευτεί με μια γυναίκα με μικρό κόλπο και αντίστροφα;

Αυτό έχει να κάνει περισσότερο με τη φυλή. Με την κατανομή των γεννητικών οργάνων βάσει του φυλοσυνθετικού μας επιπέδου. Οι άντρες της λευκής φυλής έχουν συμβατή εικόνα με τις γυναίκες της λευκής φυλής. Εάν τώρα ένας άντρας της λευκής φυλής έρθει σε σεξουαλική επαφή με μια γυναίκα της κίτρινης φυλής, που ανατομικά διαθέτει μικρότερα σε μέγεθος γεννητικά όργανα, ενδεχομένως εκεί να υπάρξει δυσανεξία και πόνος.
 

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Μηνύματα
21.594
Κριτικές
1
Like
304
Πόντοι
386
αμα βρω το facebook του γιουρι,θα του γιαουρι εδω μεσα παντως.
μας το παιζει και γκομενος ο πουστρογιουρι.


γιουρι σε ψαχνει μια πουτσα απο γαιδουρι. :rockon: :rockon: :rockon: :rockon: :rockon: :rockon:

Tυπε εδω την πατησες γιατι απλουστατα δεν εχει facebook :grin:
 
OP
OP
A

arcans86

Μέλος
Εγγρ.
28 Οκτ 2012
Μηνύματα
2.082
Like
467
Πόντοι
36
Τι είναι η εξάρτηση από τον έρωτα

Η ρομαντική αγάπη-έρωτας αναφέρεται στη βαθιά σχέση μεταξύ των συντρόφων, στα έντονα συναισθήματα του ενός προς τον άλλον, στη σωματική και ψυχική επαφή (Acevedo& Aron, 2009).  Αρκετοί ερευνητές διαχωρίζουν τις ερωτικές σχέσεις σε ώριμες και ανώριμες, με τις ώριμες να περιλαμβάνουν συναισθηματικό δόσιμο, κάλυψη των αναγκών του συντρόφου, ρομαντισμό και συντροφικότητα. Αυτή η μορφή έρωτα δίνει την ευκαιρία στους συντρόφους να εξελιχθούν και να αναπτυχθούν σαν προσωπικότητες.  Η ανώριμη σχέση από την άλλη περιλαμβάνει την άσκηση δύναμης του ενός προς τον άλλον, κτητικότητα, προστασία, λύπηση και παρεμβατικότητα, δημιουργώντας ένα νοσηρό περιβάλλον για τα μέλη της. Επίσης μπορεί να περιλαμβάνει στοιχεία εμμονής με τον άλλον, άγχος και αίσθημα ότι ο έρωτας είναι ανεξέλεγκτος. Όταν στην ανώριμη, λοιπόν, σχέση υπάρχουν: α) συνεχής ενασχόληση με τη ζωή του άλλου, β) παρεμβατική συμπεριφορά εκτός ελέγχου και γ) αρνητικές επιπτώσεις στη ζωή κάποιου, τότε μιλάμε για εξάρτηση από τον έρωτα (loveaddiction).

Ο εθισμός στον έρωτα θεωρείται μία διαδικασία εξάρτησης, όπου αρχικά υπάρχει ένα έντονο αίσθημα ευχαρίστησης, αλλά και διαρκούς σκέψης αυτού του συναισθήματος. Το άτομο δηλαδή έχει την ακατανίκητη ανάγκη να είναι μαζί με το αντικείμενο του πόθου του.  Η υπερβολική αυτή ανάγκη  τελικά οδηγεί σε αρνητικές συνέπειες για το άτομο (Sussman& Ames,2008, Fisher, 2006).  Στην ουσία ο ίδιος είναι περισσότερο εστιασμένος στα συναισθήματα που του προκαλεί ο έρωτας, με αποτέλεσμα να γίνεται δυσλειτουργικός. Συνηθισμένες φράσεις που αντικατοπτρίζουν την εξάρτηση αυτή είναι «Δεν μπορώ να ζήσω χωρίς εσένα..», «Δεν είμαι τίποτα, αν δεν έχω εσένα πλάι μου..», «Χωρίς εσένα είμαι μισός άνθρωπος..».

Εκτιμάται ότι 5-10% του πληθυσμού εμφανίζουν εθισμό στον έρωτα, ενώ τα άτομα που τον εμφανίζουν είναι κατά βάση αγχώδη και με ισχυρή την ανάγκη να πιστέψουν στην  «ιδανική αγάπη».

Όσον αφορά στην αιτιολογία της εξάρτησης αυτής τα ερευνητικά δεδομένα δείχνουν ότι έχει σχέση με λειτουργίες των νευροδιαβιβαστών του εγκεφάλου, οι οποίες είναι παρόμοιες με την επίδραση που έχουν οι ναρκωτικές ουσίες στον εγκέφαλο. Μάλιστα έχει βρεθεί ότι ο εθισμός στον έρωτα μπορεί να είναι ένα υποκατάστατο για ανθρώπους που κάνουν χρήση ναρκωτικών ουσιών (Yoder,1990).

Ισχυρός παράγοντας για αυτού του είδους της εξάρτηση φαίνεται να είναι τα κοινωνικά πρότυπα. Η κοινωνική μάθηση δηλαδή έχει άμεση σχέση με την ανάπτυξη αυτού του εθισμού, όπως αυτή γίνεται μέσα από τα ΜΜΕ και την κουλτούρα του κάθε λαού. Επιπλέον, οι πιο συχνές υποθέσεις για την αιτιολογία υποστηρίζουν ότι η διαδικασία αυτή ξεκινά στην εφηβεία, μαζί με άλλα προβλήματα συμπεριφοράς, όπως ο πειραματισμός με ουσίες (Peabody, 2005). Οι έφηβοι που παρουσιάζουν αυτό τον εθισμό μπορεί να εξιδανικεύουν τις σχέσεις των ενηλίκων και μπορεί να βιώνουν μια αγχώδη και εξαρτητική συμπεριφορά από τους άλλους. Επιπλέον, κάποιες τυπικές τάσεις που έχουν οι έφηβοι, όπως η εξάρτηση από συνομηλίκους, η εξιδανίκευσή τους, η ερωτική απογοήτευση, όταν είναι πολύ αυξημένες, μπορεί να οδηγήσουν σε εθισμό στον έρωτα ή και σε κατάχρηση ουσιών. Σημαντικό είναι ότι όσο νωρίτερα εμφανιστεί κάτι τέτοιο τόσο πιο ενδεικτικό είναι για άλλες εξαρτήσεις στο μέλλον.

Συσχετίζεται η εξάρτηση από τον έρωτα με άλλες διαταραχές;

Οι Sussman& Ames(2008) περιγράφουν την ανάπτυξη της εξάρτησης από ουσίες σαν τη σχέση με ένα αντικείμενο, που περιλαμβάνει τις αισθήσεις, την επικοινωνία και τις προσδοκίες. Μία αντίστοιχη αναλογία φαίνεται να υπάρχει και στις ερωτικές σχέσεις. Το γεγονός ότι το άτομο μπορεί να συμπεριφέρεται στο αντικείμενο του πόθου του σαν να είναι ναρκωτικό, δείχνει μία αντιστοιχία στις δύο διαταραχές.

Επίσης, ενδέχεται να συσχετίζεται με κάποιες διαταραχές προσωπικότητας, όπως εξαρτητική, δραματική ή ναρκισσιστική διαταραχή προσωπικότητας ή ακόμη και με σεξουαλική εξάρτηση. Κάποιοι ερευνητές εντάσσουν την εξάρτηση αυτή σαν μία καθαρά εξαρτητική συμπεριφορά. Άλλοι ερευνητές τη θεωρούν παρορμητική-καταναγκαστική συμπεριφορά (Wolfe,2000).

Υπάρχει θεραπεία για την εξάρτηση από τον έρωτα;

Οι θεραπείες που χρησιμοποιούνται για την απεξάρτηση από τον έρωτα περιλαμβάνουν βιβλία αυτοβοήθειας, ατομική θεραπεία ή θεραπεία ζεύγους, αλλά και προγράμματα ομαδικής θεραπείας.
 
OP
OP
A

arcans86

Μέλος
Εγγρ.
28 Οκτ 2012
Μηνύματα
2.082
Like
467
Πόντοι
36
41 μελη και 31 επισκεπτες.

ριξτε κανενα ψηφο ρε κουφαλες. :rockon: :rockon: :rockon: :rockon: :rockon: :rockon: :rockon: :rockon:
 
OP
OP
A

arcans86

Μέλος
Εγγρ.
28 Οκτ 2012
Μηνύματα
2.082
Like
467
Πόντοι
36
Εχει το δικο τους το vkontakte νομιζω αλλα δε ξερω το προφιλ του. Kαι νομιζω στο αλλο ρωσικο το odnoklasniki.
ισως τον βρει ο δηματρακης εκει μεσα.

ο γιουρι ειναι φαλακρος-μαυριδερος-αξυριστος και καζανοκεφαλος? :think: :think: :think: :think:

 
OP
OP
A

arcans86

Μέλος
Εγγρ.
28 Οκτ 2012
Μηνύματα
2.082
Like
467
Πόντοι
36
Ψυχοθεραπευτικές προσεγγίσεις της κατάθλιψης

Το παρόν άρθρο αναφέρεται στα ψυχοθεραπευτικά μοντέλα για τη θεραπείας της κατάθλιψης (Μιχόπουλος, Ι.Μ. και Ζέρβας, Γ.Μ. (2009). Ψυχιατρική, 20:211-221). Περιγράφονται οι προσεγγίσεις σύμφωνα με την ψυχαναλυτική, συμπεριφορική, γνωσιακή και διαπροσωπική σχολή. Τα αποτελέσματα πρόσφατων ερευνών συγκλίνουν στο συμπέρασμα ότι η ψυχοθεραπεία είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική σε όλες τις ηλικίες, ακόμη και στα άτομα που νοσηλεύονται με κατάθλιψη. Η ψυχοθεραπεία σε συνδυασμό με τη φαρμακοθεραπεία είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική στην κατάθλιψη μεγάλης βαρύτητας και συμβάλλει στην πρόληψη των υποτροπών της κατάθλιψης. Ακόμη η ψυχοθεραπεία επηρεάζει βιολογικές δομές του εγκεφάλου σύμφωνα με τα αποτελέσματα πρόσφατων μελετών λειτουργικής νευροαπεικόνισης του εγκεφάλου.

Ψυχαναλυτική προσέγγιση

Αρχικά ο Freud μίλησε για το ρόλο της απώλειας ως γενεσιουργό αίτιο της κατάθλιψης. Η κατάθλιψη θεωρείται σα μια έκφραση οργής προς τον ίδιο τον εαυτό μέσα από την ενδοβολή ενός χαμένου αντικειμένου. Μεταφροϋδικές θεωρίες μιλούν για στοματικές και ναρκισσιστικές ανάγκες του εγώ, με ένα αδύναμο εγώ, με ένα αυστηρό υπερεγώ ή με χαμηλή αυτοεκτίμηση. Επίσης η σχέση μητέρας-παιδιού είναι ιδιαίτερα σημαντική και πρώιμη στέρηση του μητρικού προσώπου συνδέεται με την εμφάνιση κατάθλιψης. Η βραχείας ψυχαναλυτική ψυχοθεραπεία εφαρμόζεται συχνότερα και βασικές τεχνικές είναι η ενσυναίσθηση, η διευκρίνιση, η ερμηνεία και η αντιπαράθεση.

Συμπεριφορική προσέγγιση

Η κατάθλιψη θεωρείται το αποτέλεσμα που προκύπτει μετά από ένα ερέθισμα ή γεγονός. Παράγοντες που συντηρούν την κατάθλιψη είναι η έλλειψη θετικών ενισχυτών και κοινωνικών δεξιοτήτων. Σημαντική έννοια είναι εκείνη της «μαθημένης αβοηθητότητας», όπου μετά από ένα σοκ υπάρχει δυσκολία στην κινητοποίηση, στη μάθηση και το συναίσθημα. Η συμπεριφορική θεραπεία είναι βραχεία διάρκειας και εστιάζει στην ανάπτυξη δραστηριοτήτων.

Γνωσιακή προσέγγιση

Το γνωστικό μοντέλο προτείνει ότι οι διαστρεβλωμένες ή δυσλειτουργικές σκέψεις (που επηρεάζουν τη διάθεση και τη συμπεριφορά του ασθενούς) είναι κοινές σε όλα τα ψυχολογικά προβλήματα. Η ρεαλιστική αξιολόγηση και η τροποποίηση των σκέψεων αυτών έχουν ως αποτέλεσμα τη βελτίωση της διάθεσης και της συμπεριφοράς. Η σταθερή βελτίωση προκύπτει από την τροποποίηση των υποκειμενικών δυσλειτουργικών πεποιθήσεων του ασθενούς. Πιο συγκεκριμένα, στη γνωσιακή θεωρία, έτσι όπως έχει προταθεί από τον Beck, αρνητικές απόψεις για τον εαυτό, τον άμεσο διαπροσωπικό κόσμο και το μέλλον - η γνωστική τριάδα - κυριαρχούν στην κατάθλιψη όπως και οι μη συντονισμένες με την πραγματικότητα αρνητικές υποθέσεις και τα σφάλματα λογικής ή γνωστικές παραμορφώσεις. Όλα τα παραπάνω μαζί με αυτόματες (αρνητικές) σκέψεις (π.χ. «Δεν είμαι καλός», «Κανείς δε με καταλαβαίνει») κρατούν το άτομο σε κατάθλιψη, καθώς αυτό εκτιμά αρνητικά το τι συμβαίνει μέσα του, στις σχέσεις του, το τι συνέβη στο παρελθόν ή το τι περιμένει να συμβεί στο μέλλον.

Αυτός ο εσφαλμένος τρόπος σκέψης οδηγεί το άτομο να υποτιμά τον εαυτό του, την αγάπη ή την επιδοκιμασία που του δίνουν ή του έδωσαν, τα επιτεύγματά του ή το τι του επιφυλάσσει το μέλλον - ηγνωστική τριάδα - το οδηγεί σε λάθος συμπεράσματα εξαιτίας των σιωπηλών υποθέσεων (π.χ. «Αν δεν κερδίσω την αγάπη του, δεν αξίζω», «Αν συμβεί κάτι κακό, είναι εξαιτίας μου») το οδηγεί σε σφάλματα λογικής, δηλαδή σε γνωστικές παραμορφώσεις (διαστρεβλώσεις).

Σε αντίθεση με την ψυχαναλυτικού τύπου ψυχοθεραπεία, η γνωσιακή είναι βραχύχρονη και προσανατολισμένη στο εδώ και το τώρα. Στόχος της είναι η εξάλειψη των συμπτωμάτων από τα οποία κάποιος άνθρωπος υποφέρει.

Διαπροσωπική προσέγγιση

Πρόκειται για βραχείας διάρκειας ψυχοθεραπεία που εστιάζει στα συμπτώματα της νόσου και θεωρεί γενεσιουργό αιτία τις προσωπικές κρίσεις του ατόμου. Βασικά στοιχεία της κατάθλιψης θεωρούνται τα συμπτώματα, η λειτουργικότητα και η προσωπικότητα του ασθενούς. Η θεραπευτική αυτή προσέγγιση εστιάζει στις σημαντικές διαπροσωπικές σχέσεις, στις προσδοκίες και στις αντιλήψεις του ασθενή. Η στάση του διαπροσωπικού θεραπευτή είναι θετική, ενεργητική και μη κριτική. Η θεραπευτική σχέση χρησιμοποιείται ως πρότυπο για τις σχέσεις του ασθενή. Οι βασικές προβληματικές διαπροσωπικές περιοχές που μπορεί να αποτελέσουν αντικείμενο της θεραπείας είναι το πένθος και οι διαπροσωπικές συγκρούσεις.

Αποτελεσματικότητα των θεραπευτικών προσεγγίσεων

Σύμφωνα με τα ευρήματα πρόσφατων ερευνών, προκύπτει το συμπέρασμα ότι η ψυχοθεραπεία είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική σε όλες τις ηλικίες ακόμη και στα άτομα που νοσηλεύονται με κατάθλιψη. Η ψυχοθεραπεία σε συνδυασμό με την φαρμακοθεραπεία είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική στην κατάθλιψη μεγάλης βαρύτητας. Ιδιαίτερα αποτελεσματική θεωρείται η γνωσιακή και η διαπροσωπική ψυχοθεραπεία. Η αποτελεσματικότητα της ψυχαναλυτικής προσέγγισης δεν έχει μελετηθεί αρκετά και υπάρχουν δυσκολίες σχετικά με τη μεθοδολογία των ψυχαναλυτικών ερευνών. Αντίστοιχα, η μελέτη της αμιγούς συμπεριφορικής προσέγγισης είναι μεθοδολογικά δύσκολη καθώς εμπλέκεται και ο γνωσιακός παράγοντας. Επίσης, οι ψυχοθεραπευτικές προσεγγίσεις γενικότερα συμβάλλουν στην πρόληψη των υποτροπών της κατάθλιψης.

Αλλαγή στα νευροβιολογικά δεδομένα του εγκεφάλου

Η  ψυχοθεραπεία επηρεάζει βιολογικές δομές του εγκεφάλου σύμφωνα με αποτελέσματα πρόσφατων μελετών λειτουργικής νευροαπεικόνισης του εγκεφάλου. Για παράδειγμα  ασθενείς με θετική αντίδραση στη γνωσιακή θεραπεία παρουσίασαν αλλαγές του μεταβολισμού της γλυκόζης με μείωση στον έσω προμετωπιαίο φλοιό, στον μετωπο-κογχικό φλοιό και στον κροταφο-ινιακό φλοιό.

Κατάθλιψη και διαγνωστικά κριτήρια βάση DSMIV

Η κατάθλιψη (Μείζων Καταθλιπτική Διαταραχή κατά το DSM-IV) ανήκει στις Διαταραχές της Διάθεσης ή Συναισθηματικές Διαταραχές, κύριο χαρακτηριστικό των οποίων είναι η διαταραχή της συναισθηματικής διάθεσης. Η συναισθηματική διάθεση είναι ο καθολικός και σταθερός συναισθηματικός τόνος που βιώνεται εσωτερικά και που σε ακραίες καταστάσεις μπορεί να επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό όλες τις πλευρές της συμπεριφοράς ενός ατόμου καθώς και την αντίληψή του για τον περιβάλλοντα κόσμο. Η εξωτερική έκφραση της συναισθηματικής διάθεσης είναι το συναίσθημα.

Οι Διαταραχές της Διάθεσης, σύμφωνα με το DSM-IV, διαιρούνται στις Καταθλιπτικές Διαταραχές, τις Διπολικές Διαταραχές, τη Διαταραχή της Διάθεσης Οφειλόμενη σε Γενική Ιατρική Κατάσταση, τη Διαταραχή της Διάθεσης Προκαλούμενη από Ουσίες και τη Διαταραχή της Διάθεσης Μη Προσδιοριζόμενη Αλλιώς.

Οι Καταθλιπτικές Διαταραχές περιλαμβάνουν τη Μείζων Καταθλιπτική Διαταραχή, τη Δυσθυμική Διαταραχή και την Καταθλιπτική Διαταραχή Μη Προδιοριζόμενη Αλλιώς.

Επιδημιολογία

Ο κίνδυνος εμφάνισης κατάθλιψης σε όλη τη διάρκεια της ζωής του ατόμου είναι 10%-25% για τις γυναίκες και 5%-12% για τους άνδρες, δηλαδή είναι διπλάσιος για τις γυναίκες. Τα ποσοστά αυτά δε φαίνεται να επηρεάζονται από την εθνικότητα, το μορφωτικό επίπεδο, την οικονομική κατάσταση ή από το αν το άτομο είναι ανύπανδρο, έγγαμο, χωρισμένο ή σε χηρεία.

Η κατάθλιψη μπορεί να αρχίσει σε οποιαδήποτε ηλικία. Η μέση ηλικία έναρξης είναι περίπου στα 25 έτη. Είναι δύο φορές πιο συχνή σε έφηβες και ενήλικες γυναίκες απ’ ότι σε εφήβους και ενήλικες άνδρες, αλλά είναι το ίδιο συχνή σε αγόρια και κορίτσια στην προεφηβική ηλικία. Η υψηλότερη συχνότητα και για γυναίκες και για άνδρες είναι μεταξύ 25 και 44 ετών, ενώ ελαττώνεται και για τους δύο μετά τα 65.       

Σημαντικό είναι να σημειωθεί ότι σεεπιδημιολογικές μελέτες που έγιναν σε ηλικιωμένους βρέθηκε ότι 10-25% εμφανίζουν σημαντικά συμπτώματα κατάθλιψης. Από αυτούς το 1-5% πάσχουν από μείζονα κατάθλιψη και το 2-8% πάσχουν από δυσθυμία. Σε μελέτες που έγιναν σε γηροκομεία και οίκους ευγηρίας το ποσοστό των ατόμων με μείζονα κατάθλιψη ανέρχεται σε 5-15%, ενώ ένα 30% επιπλέον αυτών εμφανίζει σημαντικά καταθλιπτικά συμπτώματα όπως δυσφορία, μελαγχολία, διαταραχές της όρεξης και του ύπνου. Τέλος σε μελέτες που έγιναν σε ηλικιωμένους ασθενείς γενικών νοσοκομείων ένα 5-10% εμφάνιζαν συμπτώματα μείζονος κατάθλιψης, ενώ ένα επιπρόσθετο 15-25% παρουσίαζαν σημαντική καταθλιπτική συμπτωματολογία.
 
  • Like
Αντιδράσεις: SKEF
OP
OP
A

arcans86

Μέλος
Εγγρ.
28 Οκτ 2012
Μηνύματα
2.082
Like
467
Πόντοι
36
Επίπτωση της οικονομικής κρίσης στη ψυχική υγεία στην Ελλάδα

Οι περισσότερες από τις σύγχρονες μελέτες που διερευνούν τις επιπτώσεις των οικονομικών κρίσεων στην ποιότητα ζωής των ατόμων, δείχνουν συσχέτιση ανάμεσα στην ανεργία ή άλλους οικονομικούς δείκτες και τα επίπεδα γενικής νοσηρότητας, θνητότητας, κατάθλιψης και αυτοκτονικότητας. Η τρέχουσα οικονομική κρίση στην Ευρώπη μπορεί να συγκριθεί με τις μεγαλύτερες οικονομικές κρίσεις του περασμένου αιώνα, ενώ πληθώρα επιδημιολογικών μελετών προβάλλει τη θετική συσχέτιση μεταξύ ανεργίας ή χαμηλότερου εισοδήματος και επιβαρυμένης ψυχικής υγείας.

Η σημασία των ψυχικών και ιδιαιτέρως των συναισθηματικών διαταραχών για τη δημόσια υγεία, διαφαίνεται από το γεγονός πως κατατάσσονται ανάμεσα στις πρώτες αιτίες που προκαλούν σημαντική έκπτωση στη λειτουργικότητα του ατόμου, ενώ αναμένεται να αυξηθούν και να γίνουν μέχρι το 2020 δεύτερες σε συχνότητα μετά την ισχαιμική καρδιοπάθεια (WHO, 2001a). Μελετώντας τις υπάρχουσες έρευνες διαπιστώνουμε τον αντίκτυπο των οικονομικών υφέσεων στη ψυχική υγεία, μέσα από την αύξηση των αυτοκτονιών, των ανθρωποκτονιών, των καταχρήσεων αλλά και των ψυχικών διαταραχών (Marmot & Bell, 2009) ενώ παρατηρείται ισχυρή συσχέτιση μεταξύ οικονομικής ανέχειας και εμφάνισης καταθλιπτικής διαταραχής (Scutella, Wooden, 2008) (Butterworth, Rodgers & Windsor, 2009). Παράμετροι όπως το χαμηλό εισόδημα, η ανασφάλεια, η απελπισία, η κοινωνική μεταβολή, ο κοινωνικός αποκλεισμός αλλά και η συν- νοσηρότητα με σωματικά νοσήματα ενισχύουν την συναισθηματική και ψυχική ευαλωτότητα των ανθρώπων που βρίσκονται αντιμέτωποι με μια ισχυρή οικονομική κρίση (Patel & Kleinman, 2003) (Patel, Gwanzura et.al, 1995). Σημαντικό ρόλο στη «ψυχολογική επιβίωση» των ανθρώπων αυτών παίζουν τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητάς τους τα οποία σχετίζονται με την αυξημένη ευαλωτότητα στην ψυχοκοινωνική απειλή, όπως νεύρωση ή χαμηλή ανοχή στην ματαίωση (Tivendell & Bouronnais, 2008), τα ατομικά χαρακτηριστικά που αντικατοπτρίζουν την ανάγκη αίσθησης ελέγχου των καταστάσεων (Judge & Bono, 2001) και τα ατομικά χαρακτηριστικά που αφορούν στο γενικό αίσθημα αυτοεκτίμησης και προσωπικής αξίας. Ενδιαφέρον προκαλεί η διαπίστωση πως η ψυχική υγεία όσων εργάζονται συχνά δεν επηρεάζεται αρνητικά ή ακόμη μπορεί να επηρεαστεί και θετικά μπροστά στο φαινόμενο της οικονομικής κρίσης -γνωστό ως «healthy worker effect» φαινόμενο- καθώς βιώνοντας τη συναισθηματική ασφάλεια μιας σταθερής εργασίας αλλά και υψηλότερα επίπεδα αυτοεκτίμησης, στέκονται ψυχικά υγιέστεροι απέναντι στη δίνη της οικονομικής δυσπραγίας.

Οι Stuckler et. Al (2009) μελέτησαν σε 26 χώρες της Ευρώπης, για το διάστημα 1970-2006, τον τρόπο με τον οποίο οι οικονομικές μεταβολές μπορεί να επηρέασαν τα ποσοστά θνησιμότητας στην Ευρώπη κατά τις τρεις τελευταίες δεκαετίες. Τα ευρήματα δείχνουν πως για κάθε αύξηση 1% στην ανεργία επακολουθούσε αύξηση της τάξης του 0,8% στις αυτοκτονίες στις ηλικίες κάτω των 65 ετών, καθώς και αύξηση 0,8% στις ανθρωποκτονίες. Αύξηση πάνω από 3% στην ανεργία είχε, αντιστοίχως, ακόμη μεγαλύτερη επίδραση στα ποσοστά των αυτοκτονιών (αύξηση >4%) στις ηλικίες κάτω των 65 ετών, καθώς και στους θανάτους από χρήση αλκοόλ. Σε αντίστοιχη έρευνα στην Κίνα (Philips et.al, 1999) βρέθηκε ότι οι κοινωνικές αλλαγές, περιλαμβανομένων των μεγάλων οικονομικών απωλειών σε οικονομικό επίπεδο καθώς και της εξασθένησης τωνν οικογενειακών δεσμών, οδηγούν σε αύξηση των ποσοστών των αυτοκτονιών, κυρίως μέσω της αύξησης των καταθλιπτικών διαταραχών. Τέλος, οι Chang et. Al (2009) μελέτησαν τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης κατά το διάστημα 1997-1998 σε ανατολικές και νοτιοανατολικές ασιατικές χώρες διαπιστώνοντας πως σε σύγκριση με το 1997, τα ποσοστά αυτοκτονιών των ανδρών το 1998 αυξήθηκαν κατά 40% ενώ η άυξηση των αυτοκτονιών στις γυναίκες ήταν λιγότερο αισθητή.

Με σκοπό τη διερεύνηση ενδεχόμενης επίπτωσης της τρέχουσας οικονομικής κρίσης στη ψυχική υγεία των Ελλήνων, διερευνήθηκε (Γιωτάκος, 2011) η συσχέτιση δύο ισχυρών οικονομικών δεικτών, του ποσοστού ανεργίας και της μεταβολής του μέσου εισοδήματος της τελευταίας εικοσαετίας σε σχέση με μια σειρά δεικτών που αφορούν την ψυχική υγεία: εισαγωγές σε ψυχιατρική κλινική, επισκέψεις σε εξωτερικά ιατρεία και επείγοντα ψυχιατρικών κλινικών, αυτοκτονίες, ανθρωποκτονίες, θνησιμότητα και διαζύγια την τελευταία δεκαετία. Μελετώντας τα ευρήματα της έρευνας παρατηρούμε πως βρέθηκε σημαντική συσχέτιση μεταξύ του ποσοστού ανεργίας και των επισκέψεων στα εξωτερικά ιατρεία όσο και στο τμήμα επειγόντων του Αιγινήτειου νοσοκομείου. Ακόμη, το ποσοστό ανεργίας βρέθηκε να σχετίζεται θετικά με τον αριθμό των ανθρωποκτονιών όπως επίσης και με τον αριθμό διαζυγίων κατά την ίδια περίοδο. Τα ευρήματα αυτά παρουσιάζουν σημαντικές ομοιότητες με τα ευρήματα σε έρευνες χωρών με αντίστοιχες οικονομικές κρίσεις, όπως σε χώρες του πρώην ανατολικού μπλοκ, στην Ασία και στις ΗΠΑ και συνηγορούν στο συμπέρασμα πως καθώς η οικονομική ανασφάλεια και η ρευστότητα αγγίζουν τις βασικές αξίες της επιβίωσης και του βιοπορισμού, κι ενώ το άγχος, ο φόβος και η συναισθηματική ανασφάλεια χαράσσονται βαθύτερα στο ψυχισμό του ατόμου, η εμφάνιση ψυχικών διαταραχών ευνοείται. Μάλιστα, εστιάζοντας στα σύγχρονα ελληνικά δεδομένα, παρατηρούμε πως βιώνοντας σημαντικές απώλειες, όπως αυτή της εργασίας, της προσδοκίας και των ονείρων, ο μέσος Έλληνας βρίσκεται αντιμέτωπος με μια ουσιαστική κρίση ταυτότητας και ένα έντονο άγχος επιβίωσης που σε βάθος χρόνου τον οδηγούν στη συναισθηματική απομόνωση αλλά και στην ανάπτυξη ψυχικών διαταραχών, με συχνότερη την κατάθλιψη.
 

ektor lopez

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
9 Αυγ 2008
Μηνύματα
36.184
Like
53
Πόντοι
366
Ποιος μιλαει......  :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:


Ελα παραδεξου οτι την περουκα την πετυχα !!!!!

Σου παει με τρελα και κορδελα και θα ξεχωριζεις στην συγγρου σαν πρωτη μουρη


τουλαχιστον δεν το αρνεισαι. οξω πουστη και ασχημε
 
OP
OP
A

arcans86

Μέλος
Εγγρ.
28 Οκτ 2012
Μηνύματα
2.082
Like
467
Πόντοι
36
:pipa1: :s&m_3:
αλβανε μουγκα εδω. μονο εγω σε ενοχλει να σου γαμω την αλβανια ε?  :fuck2:
γιουρι-γιουρι-γιουρι σε ψαχνει μια πουτσα απο γαιδουρι. :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:

μαλακα ρωσσοποντιε γιατι ντρεπεσε ρε για την ρατσα σου?
καζανοκεφαλε μαλακα. :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:
 

komis diablo

Μέγας
Εγγρ.
22 Ιουλ 2007
Μηνύματα
600
Κριτικές
7
Like
205
Πόντοι
3.983
Πόσες φορές επέστρεψες σπίτι σου, με την σκέψη ότι δεν κατάφερες
να της μιλήσεις? Την είδες, σου άρεσε, ίσως σε κοίταξε κιόλας αλλά εσύ
τίποτα. Κάτι σε πιάνει εκείνη την ώρα. Σαν να κοκαλώνεις. Σαν σα σου
φαίνονται χιλιόμετρα τα τρία μέτρα που σε χωρίζουν από την γυναίκα που
επιθυμείς. Σκέφτεσαι ότι θα γίνεις ρεζίλι, σκέφτεσαι ότι δεν έχεις τίποτα να τι
πεις. Φοβάσαι όλους αυτούς που θα σε δουν να πηγαίνεις να της μιλάς και θα
αποτύχεις. Σκέφτεσαι το τι θα πουν.
Μετά γυρνάς σπίτι σου και ξαφνικά έχεις τόσες ιδέες για το τι θα
μπορούσες να κάνεις. Τα σκέφτεσαι όλα πολύ πιο απλά. Λες από μέσα σου
σιγά το πράγμα. Θα μπορούσα να της τω αυτό, ή το άλλο και αυτή θα μου
απαντούσε και εγώ θα της απαντούσα και όλα καλά. Υπόσχεσαι στον εαυτό
σου ότι δεν θα ξανά συμβεί αυτό. Και όμως ξανασυμβαίνει. Πάλι και πάλι.
Μα πως τα καταφέρνουν μερικοί τύποι? Πιο είναι το μυστικό τους?
Υπάρχουν βέβαια και μερικοί που δεν έχουν πρόβλημα να πάνε να
μιλήσουν σε μια άγνωστη. Αλλά μετά τι? Έχουν απογοητευτεί πια μετά από
τόσες προσπάθειες χωρίς αποτέλεσμα.
Είμαι σίγουρος ότι στα περισσότερα που σου έγραψα παραπάνω, έχω
πέσει μέσα. Όχι δεν είμαι μάντης. Όχι δεν σε έχω παρακολουθήσει. Απλά
είναι τόσοι πολλοί άντρες που έχουν τα ίδια ακριβώς ερωτήματα. Τα ίδια
ακριβώς. Ψάχνουν απαντήσεις που συνήθως δεν βρίσκουν. Ξέρεις γιατί?
Γιατί η απάντηση που ψάχνεις γύρω σου, στην
πραγματικότητα είναι μέσα σου!!
Θα καταλάβεις πιο κάτω τι εννοώ με αυτό. Προς το παρόν επέτρεψε
μου να σου μιλήσω λίγο για μένα.
Ποτέ δεν ήμουν αντικοινωνικός. Είχα και έχω πολλούς φίλους. Έχω
κάνει κάτι με αρκετές κοπέλες, ακόμα και πριν από το παιχνίδι αν και πέρασα
κάποια διαστήματα χωρίς να κάνω κάτι με κάποια κοπέλα, είχα αρκετές
εμπειρίες. Όμως κάτι ένιωθα ότι δεν έκανα καλά. Κάπου υπήρχε πρόβλημα. [4]
Τις περισσότερες φορές δεν είχα αυτό που ήθελα. Τις περισσότερες φορές που
ήθελα κάτι, δεν το είχα. Άφηνα τα πράγματα στην τύχη και ευτυχώς που η
τύχη κάποιες φορές μου χαμογελούσε.
Αφού λοιπόν πέρασα καλά, απογοητεύτηκα, στεναχωρήθηκα, κάποια
στιγμή έμαθα για το παιχνίδι. Ασχολήθηκα, διάβασα πειραματίστηκα.
Κατάλαβα ότι οι γυναίκες είναι τόσο διαφορετικές, αλλά και τόσο ίδιες
ταυτόχρονα.
Όχι δεν κατάφερα να αποκωδικοποιήσω τον τρόπο με τον οποίο
σκέφτονται οι γυναίκες, αλλά κατάλαβα τον τρόπο που ΠΡΕΠΕΙ να
σκέφτομαι εγώ! Τον τρόπο που πρέπει να ενεργώ εγώ και σίγουρα αυτός ο
τρόπος, αυτός ο τύπος άντρα, είναι αυτός που γοητεύει τις γυναίκες.
Σήμερα, είμαι σε ένα σημείο που έχω μάθει πια το παιχνίδι καλά. Λέω
κάτι σε μια γυναίκα και ξέρω από πριν όλες τις πιθανές αντιδράσεις. Ξέρω
πως θα χειριστώ τις αντιδράσεις αυτές. Ξέρω ποιος είμαι και τι ζητάω από τις
γυναίκες. Δεν κάθομαι να στεναχωρηθώ για γυναίκες που δεν το αξίζουν.
Είμαι καλύτερος από αυτές. Και εσύ είσαι.
Το παιχνίδι το γνωρίζω καλά και σκοπεύω να σε πάρω από το χέρι και
να στο μάθω και σένα. Δεν με νοιάζει αν δεν έχεις μιλήσει ποτέ σε κοπέλα.
Δεν με νοιάζει αν δεν έχεις πάει ποτέ με κάποια ή αν έχεις πάει με 10! Το
παιχνίδι είναι για όλους. Μάλλον όχι. Το παιχνίδι είναι για όσους έχουν την
θέληση να το μάθουν. Γιατί εγώ μπορώ μόνο να σου δείξω την πόρτα. Δεν
μπορώ να σε σπρώξω να την περάσεις. Αυτό είναι κάτι που πρέπει να το
κάνεις μόνος σου..


Ξεχασες να αναφερεις απο που εχεις κανει copy paste
ειναι του ΣΠΥΡΟΥ ΚΟΝΤΗ εγω ασχοληθηκα με το θεμα γυρω στα δυομιση χρονια χωρις
κανενα αποτελεσμα
 

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Μηνύματα
21.594
Κριτικές
1
Like
304
Πόντοι
386
ισως τον βρει ο δηματρακης εκει μεσα.

ο γιουρι ειναι φαλακρος-μαυριδερος-αξυριστος και καζανοκεφαλος? :think: :think: :think: :think:

Ναι αλλα μη λες οσα σε συμφερουν . Ξεχνας το τουμπανος .
 
OP
OP
A

arcans86

Μέλος
Εγγρ.
28 Οκτ 2012
Μηνύματα
2.082
Like
467
Πόντοι
36
Ναι αλλα μη λες οσα σε συμφερουν . Ξεχνας το τουμπανος .
σιγα ρε μαλακα.
δεν θα κοιμηθουμε το βραδυ. :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:

το βουλωσε ο γιουρι τωρα που τον εκανες ρομπα.
ντρεπετε για την ρατσα του μηπως?
 

komis diablo

Μέγας
Εγγρ.
22 Ιουλ 2007
Μηνύματα
600
Κριτικές
7
Like
205
Πόντοι
3.983
Α και κατι αλλο αυτα στην ελλαδα δεν παιζουν με τιποτα η παιζουν πολυ δυσκολα ο τυπος εχει κανει
αντιγραφη καποιο αμερικανο και το εχει δηθεν προσαρμοσει στην ελληνικη πραγματικοτητα το μονο
που κανει ειναι να παραμυθιαζει τον κοσμο φουσκονοντας του τα μυαλα με ψευτικη αισιοδοξια και
πραγματα τα οποια δεν ισχυουν και δεν ανταποκρινονται στην ελλαδα
 

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom