You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an alternative browser.
You should upgrade or use an alternative browser.
peloponisios
Μέλος
- Εγγρ.
- 1 Σεπ 2005
- Like
- 3
- Πόντοι
- 16
Όποιος εμπιστεύεται άλλους να του διαμορφώσουν άποψη, είναι σύγχρονος?
- Εγγρ.
- 1 Σεπ 2005
- Κριτικές
- 22
- Like
- 390
- Πόντοι
- 6.055
Οποιος δεν θεωρει την δικη του αποψη ιερο θεσφατο αλλα συμβουλευεται και αλλους που εχουν περισσοτερο χρονο διαθεσιμο στην μελετη ενος αντικειμένου, ώστε να αποκτησει ευρυτερη γνωση και εικονα στα θεματα που τον ενδιαφερουν ειναι παντως κερδισμενος.
To οι ζωές των άλλων μου άρεσε πάρα πολύ. Ήταν καταπληκτική ταινία (ακόμα και για ένα περίττωμα των εξαρχείων σαν εμένα) που οποιαδήποτε σύγκριση με το Χάνιμπαλ θα ταν αστεία. Αλλά αυτή θα αποτελούσε κάποιο ξεχωριστό θρεντ. Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι τι είδους ασυλία απολαμβάνουν μερικοί ψυχοπαθείς που αποκαλούν άλλα μέλη ως περιττώματα και κοπρίτες κατ εξακολούθησιν καθώς και σε τι ακριβώς αποσκοπούν τα δεκάδες θέματα συζητήσεων σε ένα σάιτ για μπορδέλα, τα οποία ανοίγονται από τους ιδιους γραφικούς χρήστες και στα οποία παραθέτουν πράγματα γελοία για τη μεση νοημοσύνη.
peloponisios
Μέλος
- Εγγρ.
- 1 Σεπ 2005
- Like
- 3
- Πόντοι
- 16
Ειδικότερα όσον αφορά την 7η τέχνη όμως? Σε μια ταινία τι ευρύτερο να αποκομίσεις? Είτε σου αρέσει για κάποιους λόγους, είτε δεν σου αρέσει για κάποιους άλλους λόγους. Δεν είναι αυτοκίνητο.Οποιος δεν θεωρει την δικη του αποψη ιερο θεσφατο αλλα συμβουλευεται και αλλους που εχουν περισσοτερο χρονο διαθεσιμο στην μελετη ενος αντικειμένου, ώστε να αποκτησει ευρυτερη γνωση και εικονα στα θεματα που τον ενδιαφερουν ειναι παντως κερδισμενος.
Καλό απόγευμα.
voltaire45
Ενεργό Μέλος
- Εγγρ.
- 1 Δεκ 2005
- Κριτικές
- 1
- Like
- 1.906
- Πόντοι
- 366
Ρε παιδιά, ήμαρτον, τί άλλο θα ακούσουμε εδώ μέσα; Δε μένουμε στις πουτάνες μόνο λέω εγώ...
Πρώτον, επειδή η δουλειά μου μέχρι πρότεινος είχε τον τίτλο "κριτικός κιν/φου" νομίζω οτι μπορώ να μιλήσω επ'αυτού καθαρά και τίμια. Αφησα αυτό το επάγγελμα, όχι επειδή έδινε λίγα λεφτά (ίσα-ίσα, έκανες και τα κονέ σου, έκανες και τα ταξιδάκια σου, γνώριζες και φίρμες, όλα κομπλάν) αλλά επειδή, σαν άνθρωπος που ζεί για την τέχνη του σινεμά, δεν άντεχα απο ενα σημείο και μετά να κρίνω ανθρώπους, ταινίες και καταστάσεις επειδή έτυχε να αποτυπώνω στο φύλλο ενός περιοδικού ή μιας εφημερίδας τη γνώμη μου. Οταν συνάντησα τον Σωτήρη Γκορίτσα (τον σκηνοθέτη του ΒΑΛΚΑΝΙΖΑΤΕΡ) τις προάλλες τυχαία στην πρεμιέρα της νέας ταινίας του Περάκη, μου είχε πεί οτι τον είχε πειράξει ενα άρθρο που είχε γράψει κάποιος γνωστός κριτικός για το ΜΠΡΑΖΙΛΕΡΟ. Οχι επειδή έθαβε την ταινία, κάτι που είναι δικαίωμα του καθενός να το κάνει, αλλά επειδή έθιγε κατά τρόπο στυγνό και αντιεπαγγελματικό τις σκηνοθετικές γνώσεις και το φιλότιμο αυτού του ανθρώπου.
Παιδιά, κακά τα ψέματα. Αυτοί που λέγονται κριτικοί δεν ξέρουν ΠΩΣ κάνει κάποιος σινεμά. Εγώ τώρα αποφάσισα να μάθω. Καμία σχέση με αυτό που νομίζουν οτι ξέρουν. Ψωρο-περήφανοι είναι, κομπλεξικοί και ανασφαλείς άνθρωποι. Δεν έχουν ούτε καν κάποιες επιαφανειακές γνώσεις που έχουν οι περισσότεροι σινεφίλ αυτού του κόσμου που δεν αρθρογραφούν.
Συμβουλή: Μην τους δίνετε σημασία. Σταματήστε να τους διαβάζετε, αποκηρρύξτε τους, σηκώστε μπαϊράκι μπας και σταματήσουν να ταλαιπωρούν τους δημιουργούς, τους θεατές και την ίδια την τέχνη. Είναι στο χέρι σας. Μην τους δίνετε αξία στη μιζέρια τους.
Δεύτερον, αναφέρομαι στο Λάκη και αυτά που είπε για το πολιτικό backround του HANNIBAL RISING. Ελεος! Μόνο το Δανίκα θα είχα ικανό να λέει τέτοια πράγματα και να βουτά το κεφάλι του στα σκατά της παγκόσμιας αριστερής συνωμοσίας! Ελεος! Ακου αγόρι μου, ο φίλος σου ο Λιακόπουλος, ο Αδωνις, ο Χίτλερ, ο Γκέμπελς και δεν ξέρω εγώ ποιός άλλος, ίσως και να έχαυε τις μαλακίες σου, αλλά επειδή θεωρώ οτι ο περισσότερος κόσμος (εδώ μέσα τουλάχιστον) έχει λίγο σώας τας φρένας, πήγαινε να πουλήσεις τρέλα αλλού.
Υ.Γ. Οι ΖΩΕΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ αποθεώθηκαν απο την ελληνική κριτική. Το 0/10 που λες μάλλον είναι προϊόν της φαντασίας σου...
ΠΑΝΟS
Εγώ βασικά διαφωνώ με την ιδέα ότι για να κρίνει κάποιος (ακόμη και ένας επαγγελματίας κριτικός κινηματογράφου) μία ταινία θα πρέπει να ξέρει πως φτιάχνεται ένα φιλμ.
Αλλά τι σημαίνει το πως φτιάχνεται μία ταινία;
Ο κινηματογράφος, δεν πρέπει να ξεχνάμε, ότι είναι μία συλλογική τέχνη. Δεν αρκεί ο σκηνοθέτης, που οι περισσότεροι νομίζουν ότι είναι ο μοναδικός υπεύθυνος για μία ταινία. Υπάρχουν πάρα πολλοί άλλοι συντελεστές.
Επομένως, θα πρέπει κάποιος εκτός από σκηνοθεσία να γνωρίζει μοντάζ, φωτογραφία, φωτισμό, ενδυματολογία, special effects, μουσική απο τεχνικής πλευράς πριν κρίνει μία ταινία;
Και επειδή ξεχνάν πολλοί ότι η πρώτη βάση της ταινίας είναι το σενάριο, θα πρέπει να γνωρίζει κάποιος και θεωρία της λογοτεχνίας;
Από την άλλη μεριά, κάποιος πρέπει να υπάρχει που να ελέγχει την "παντοδυναμία του σκηνοθέτη" που πολλές φορές νομίζει ότι έχει έναν ρόλο ανάλογο του θεού. Πάντα με εξέπλησσε η αδυναμία πολλών ελλήνων σκηνοθετών να δεχτούν την κριτική του κοινού και του απλού κόσμου. Αν υπάρχει ασχετοσύνη από την πλευρά των ελλήνων κριτικών κινηματογράφου, υπάρχουν και πολλοί μέτριοι έλληνες σκηνοθέτες που έχουν καβαλήσει το καλάμι.
Ας μην είμαστε βιαστικοί και τους βάζουμε όλους σε ένα τσουβάλι.
Ας μην ξεχνάμε ότι ο Τρυφώ και ο Γκοντάρ έγραφαν στα Cahiers. Υπάρχουν αξιολόγοι κριτικοί με διεισδυτικό μάτι όπως η Pauline Kael ή ο μακαρίτης ο Χρήστος Βακαλόπουλος.
Ας κρίνουμε και τους κριτικούς κινηματογράφου με βάση τις ιδέες τους και τα γραφόμενα τους και όχι με προκατάληψη.
Επισκέπτης
1) Ακου αγόρι μου, ο φίλος σου ο Λιακόπουλος, ο Αδωνις, ο Χίτλερ, ο Γκέμπελς και δεν ξέρω εγώ ποιός άλλος, ίσως και να έχαυε τις μαλακίες σου, αλλά επειδή θεωρώ οτι ο περισσότερος κόσμος (εδώ μέσα τουλάχιστον) έχει λίγο σώας τας φρένας, πήγαινε να πουλήσεις τρέλα αλλού.
2)Υ.Γ. Οι ΖΩΕΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ αποθεώθηκαν απο την ελληνική κριτική. Το 0/10 που λες μάλλον είναι προϊόν της φαντασίας σου...
2) Η ταινία "Οι ζωές των άλλων" πήρε 0/5 από το ΑΘΗΝΟΡΑΜΑ, αν θυμάμαι καλά από τη Μήτση.
1)Ανέφερα κάτι συγκεκριμένο. Όπως είπα "Οι ζωές των άλλων" πήραν 0/5 από το Αθηνόραμα και το HANNIBAL RISING πήρε 1/5. Τη βαθμολογία αυτή θεωρώ ότι την έβαλαν με πολιτικά κίνητρα, γιατί σπάνια βάζουν τόσο κακές βαθμολογίες. Ακόμη και σε μαλακίες όπως το "Μια Μελίσσα τον Αύγουστο" ,έβαλαν συμπαθητική βαθμολογία 3-4/5.Οπότε κατέθεσα μια άποψη τεκμηριωμένη με στοιχεία.Την οποία δεν αντικρούεις, αλλά προσπαθείς να με προσβάλεις προσωπικά.Το να προσπαθείς να με προσβάλεις, να μου λες ότι λέω μαλακίες και ότι είμαι φίλος του Λιακόπουλου μέσω ενός φόρουμ, είναι πανεύκολο και δεν αντικρόύει τίποτε από όσα γράφω.
Αν υποστηρίζεις ότι είχαν βάλει πάνω από 0 στο "Οι ζωές των άλλων" στο Αθηνόραμα, είναι εύκολο να τσεκαριστεί.
Επισκέπτης
To οι ζωές των άλλων μου άρεσε πάρα πολύ. Ήταν καταπληκτική ταινία που οποιαδήποτε σύγκριση με το Χάνιμπαλ θα ταν αστεία.
Το ότι οι "ειδικοί" του ΑΘΗΝΟΡΑΜΑΤΟΣ έβαζαν το απόλυτο ΜΗΔΕΝ στο "Οι ζωές των άλλων" ενώ στο Hannibal Rising ένα κλικ πάνω από το μηδέν σου λέει κάτι;
Κάνε μας κόπι πέηστ τα λινκ. Εγω σου λέω τη γνώμη μου που τα δα και τα δύο. Και στοιχηματίζω ότι για άλλους λόγους άρεσε σε μένα και για άλλους σε σένα. Εγώ κρίνω την ταινία ως τέτοια και όχι για να βγάλω τα πολιτικά μου κόμπλεξΤο ότι οι "ειδικοί" του ΑΘΗΝΟΡΑΜΑΤΟΣ έβαζαν το απόλυτο ΜΗΔΕΝ στο "Οι ζωές των άλλων" ενώ στο Hannibal Rising ένα κλικ πάνω από το μηδέν σου λέει κάτι;
Επισκέπτης
Μήπως ο φίλος Λάκης έχει δει ποτέ Σοβιετικό Κινηματογράφο?
έχεις δει ποτέ Αϊζενστάιν το Αλεξάντερ Νιέφσκι??? να μιλήσουμε για ΑΡΙΣΤΟΥΡΓΗΜΑΤΑ???? και μιλας με τοσο ΜΙΣΟΣ για κατι που εισαι ΑΣΧΕΤΟΣ????
μπερδευεις τους κουλτουριαρεους αριστεριζοντες με τον Κομμουνισμο και τα κανεις ολα ΣΑΛΑΤΑ!!!!
Μια ερώτηση. Έχεις δει ποτέ ναζιστικό κινηματογράφο;
Έχεις δει το "Triumph des Willens" της Leni Riefenstahl;
Δεν παίζεται βέβαια σε αυτοδιαχειριζόμενα στέκια, οπότε είναι λίγο δυσεύρετο.
Κι αυτό έχει αποσπάσει καλές κριτικές!
Λοιπόν , βγαίνει κάποιο συμπέρασμα από αυτό;
Έχει σχέση με το θέμα που έθεσα εδώ;
Επισκέπτης
Ξέχασα και άλλο χτυπητό παράδειγμα !!!
Μήτσης και ΑΘΗΝΟΡΑΜΑ είχαν βάλει ΜΗΔΕΝ και στους 300 , το οποίο πήρε στο IMDB 8/10 (από 140.000 ψήφους) ...
Μήτσης και ΑΘΗΝΟΡΑΜΑ είχαν βάλει ΜΗΔΕΝ και στους 300 , το οποίο πήρε στο IMDB 8/10 (από 140.000 ψήφους) ...
Επισκέπτης
Για τις ζωές των άλλων μπέρδεψα το Αθηνόραμα με το Δανίκα.
Για τους 300 δεν έκανα λάθος , ρίξε μια ματιά ...
Δεν βάζει κανένα αστέρι, αλλά το τετράγωνο που αναφέρει ξεκάθαρα ότι σημαίνει ΚΑΚΗ.
Καλά το ότι είσαι γενικώς μπερδεμένος είναι γνωστό...από μένα τέλος. Αν οι υπόλοιποι έχουν εφοδιαστεί με ηρεμιστικά συνεχίζουν τη συζήτηση.Για τις ζωές των άλλων μπέρδεψα το Αθηνόραμα με το Δανίκα.
Για τους 300 δεν έκανα λάθος , ρίξε μια ματιά ...
Επισκέπτης
Ενδεχομένως να συμφωνούν πολλοί με την κριτική Μήτση/Αθηνοράματος! Να εξυμνούνται Έλληνες που νίκησαν τους υπάνθρωπους Πέρσες και έσωσαν την Ευρώπη από την εισβολή των Ασιατών, ακούγεται πολύ φασιστικό από πολλούς Πακιστανό-λάγνους "προοδευτικούς" που συναντά κανείς στα πέριξ των Εξαρχείων ...
Ενδεχομένως να συμφωνούν πολλοί με την κριτική Μήτση/Αθηνοράματος! Να εξυμνούνται Έλληνες που νίκησαν τους υπάνθρωπους Πέρσες και έσωσαν την Ευρώπη από την εισβολή των Ασιατών, ακούγεται πολύ φασιστικό από πολλούς Πακιστανό-λάγνους "προοδευτικούς" που συναντά κανείς στα πέριξ των Εξαρχείων ...
Να σαι καλά ρε φίλε...
Επισκέπτης
Να σαι καλά ρε φίλε...
Ξέρεις ... αναφέρομαι στους "προοδευτικούς" των Εξαρχείων που ενδιαφέρονται μόνο για τους Πακιστανούς-Αφγανούς επιβήτορες που ενδεχομένως απήχθησαν από τη χώρα μας και άφησαν μεγάλο κενό ... από πίσω από τους "προοδευτικούς" που είναι ως γνωστόν και "αντι-ομοφοβικοί" ...
- Εγγρ.
- 1 Σεπ 2005
- Κριτικές
- 22
- Like
- 390
- Πόντοι
- 6.055
Είναι γνωστό ότι το Αθηνόρμα χρόνια τώρα χρηματοδοτείται από τον Αλαβάνο, σιωνιστικά κέντρα με υπόγειες βάσεις κάτω από το ναό του σολομώντος καθώς και από την τουρκική πρεσβεία και τον ουτσεκά.
Εχω δει με τα ματια μου τον Δανικα να βγαινει απο τον Περισσο και να πηγαινει καρφι στην συναγωγη. Γνωστος συνωμοτης μαζι με τον Στρατηγο Ανεμο, νομιζω απο το Αλφα του Κενταυρου. Ο δε Τιμογιαννακης αναγκαζεται να κυκλοφορει με σωματοφυλακες για να υποστηριξει τον αμερικανικο κινηματογραφο.
Οταν δε πηγα να δω τους 300, μια αορατη δυναμη μ εμποδιζε να βγαλω εισιτηριο γιατι ο Μητσης ειχε συνωμοτησει με τους Εξωγήινους κι εριχναν μαγικες ακτινες στο Village. Οταν δε πηγα να κανω download το ιδιο. Για αυτο η ταινια δεν εκανε εισιτηρια. Αν ειχε καλη κριτικη αντι για το εκατομμυριο που εκοψε θα το βλεπαν αλλοι 5.
Άλλα thread (τυχαίες επιλογές)
- Απαντήσεις
- 272
- Εμφανίσεις
- 28K
- Απαντήσεις
- 323
- Εμφανίσεις
- 30K
- Απαντήσεις
- 24
- Εμφανίσεις