Ρε παιδιά, ήμαρτον, τί άλλο θα ακούσουμε εδώ μέσα; Δε μένουμε στις πουτάνες μόνο λέω εγώ...
Πρώτον, επειδή η δουλειά μου μέχρι πρότεινος είχε τον τίτλο "κριτικός κιν/φου" νομίζω οτι μπορώ να μιλήσω επ'αυτού καθαρά και τίμια. Αφησα αυτό το επάγγελμα, όχι επειδή έδινε λίγα λεφτά (ίσα-ίσα, έκανες και τα κονέ σου, έκανες και τα ταξιδάκια σου, γνώριζες και φίρμες, όλα κομπλάν) αλλά επειδή, σαν άνθρωπος που ζεί για την τέχνη του σινεμά, δεν άντεχα απο ενα σημείο και μετά να κρίνω ανθρώπους, ταινίες και καταστάσεις επειδή έτυχε να αποτυπώνω στο φύλλο ενός περιοδικού ή μιας εφημερίδας τη γνώμη μου. Οταν συνάντησα τον Σωτήρη Γκορίτσα (τον σκηνοθέτη του ΒΑΛΚΑΝΙΖΑΤΕΡ) τις προάλλες τυχαία στην πρεμιέρα της νέας ταινίας του Περάκη, μου είχε πεί οτι τον είχε πειράξει ενα άρθρο που είχε γράψει κάποιος γνωστός κριτικός για το ΜΠΡΑΖΙΛΕΡΟ. Οχι επειδή έθαβε την ταινία, κάτι που είναι δικαίωμα του καθενός να το κάνει, αλλά επειδή έθιγε κατά τρόπο στυγνό και αντιεπαγγελματικό τις σκηνοθετικές γνώσεις και το φιλότιμο αυτού του ανθρώπου.
Παιδιά, κακά τα ψέματα. Αυτοί που λέγονται κριτικοί δεν ξέρουν ΠΩΣ κάνει κάποιος σινεμά. Εγώ τώρα αποφάσισα να μάθω. Καμία σχέση με αυτό που νομίζουν οτι ξέρουν. Ψωρο-περήφανοι είναι, κομπλεξικοί και ανασφαλείς άνθρωποι. Δεν έχουν ούτε καν κάποιες επιαφανειακές γνώσεις που έχουν οι περισσότεροι σινεφίλ αυτού του κόσμου που δεν αρθρογραφούν.
Συμβουλή: Μην τους δίνετε σημασία. Σταματήστε να τους διαβάζετε, αποκηρρύξτε τους, σηκώστε μπαϊράκι μπας και σταματήσουν να ταλαιπωρούν τους δημιουργούς, τους θεατές και την ίδια την τέχνη. Είναι στο χέρι σας. Μην τους δίνετε αξία στη μιζέρια τους.
Δεύτερον, αναφέρομαι στο Λάκη και αυτά που είπε για το πολιτικό backround του HANNIBAL RISING. Ελεος! Μόνο το Δανίκα θα είχα ικανό να λέει τέτοια πράγματα και να βουτά το κεφάλι του στα σκατά της παγκόσμιας αριστερής συνωμοσίας! Ελεος! Ακου αγόρι μου, ο φίλος σου ο Λιακόπουλος, ο Αδωνις, ο Χίτλερ, ο Γκέμπελς και δεν ξέρω εγώ ποιός άλλος, ίσως και να έχαυε τις μαλακίες σου, αλλά επειδή θεωρώ οτι ο περισσότερος κόσμος (εδώ μέσα τουλάχιστον) έχει λίγο σώας τας φρένας, πήγαινε να πουλήσεις τρέλα αλλού.
Υ.Γ. Οι ΖΩΕΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ αποθεώθηκαν απο την ελληνική κριτική. Το 0/10 που λες μάλλον είναι προϊόν της φαντασίας σου...
ΠΑΝΟS