Νέα

Το αναμενόμενο θάψιμο μιας ταινίας!

• Μέλος που άνοιξε το νήμα -
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 132
  • Εμφανίσεις 8K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Επισκέπτης
Οι εξυπνάδες των αριστερών περιορίζονται σε απλές επαναλήψεις γραμμάτων της αλφαβήτου! Δεν είναι να απορεί με άτομα άτομα που βρίσκουν θαυμάσια ταινία μόνο τα "ημερολόγια μοτοσυκλέτας" και είναι θαυμστές του ... Ενβέρ Χότζα!
και όταν πεθάνω να με νεκροτομήσεις για να με θάψουν γελαστό.

eskiya

Μέλος
Εγγρ.
14 Σεπ 2007
Like
8
Πόντοι
16
Είναι 03.52. Το σάιτ το παρακολουθούν 7 μέλη και 2 επισκέπτες. Απευθύνομαι στους 2 επισκέπτες και τα 5 (ίσως λιγότερα στην ουσια) μέλη: Ρε μαγκες κάντε έναν κόπο να ψάξετε σοβαρές κριτικές στο νετ γιατί αυτός είναι κλινική περίπτωση...

Επισκέπτης
Προσέξτε ότι αυτό
κι αυτό
αναφέρονται ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΑΙΝΙΑ!!!!

Καταλαβαίνετε τη σοβαρότητα του ατόμου και της άποψης που διατυπώνει για τη συγκεκριμένη ταινία.
δικαστής -- τι επάγγελμα κάνετε?

πατακός -- οικιακά.

Todok

Μέλος
Εγγρ.
21 Ιουλ 2006
Like
12
Πόντοι
16
Η συγκεκριμένη ταινία όντως επικρίθηκε άδικα από τους κουλτουριαραίους κριτικούς (και δεν απορώ που ο eskiya είναι κι αυτός ένας από αυτούς). Αν και δε νομίζω ότι οι λόγοι ήταν η παρουσίαση του κομουνισμού, αλλά απλώς ότι οι κριτικοί θάβουν όποια ταινια δεν ανταποκρίνεται σε συγκεκριμένες προδιαγραφές (οι οποίες συνήθως είναι ότι θέλουν να το παίξουν ψαγμένοι).

Αυτό ισχύει και για άλλες ταινίες που οι κριτικοί έθαψαν με αστεία επιχειρήματα, αντί να πουν απλά ότι τη βρίσκουν αλλιώς.

Επισκέπτης
Είναι 03.52. Το σάιτ το παρακολουθούν 7 μέλη και 2 επισκέπτες. Απευθύνομαι στους 2 επισκέπτες και τα 5 (ίσως λιγότερα στην ουσια) μέλη: Ρε μαγκες κάντε έναν κόπο να ψάξετε σοβαρές κριτικές στο νετ γιατί αυτός είναι κλινική περίπτωση...
αν αυτή η ταινία μετριόταν με βαθμούς κελσίου  θα της έβαζαν 273  βαθμούς υπό το μηδέν δηλαδή απόλυτο μηδέν.

eskiya

Μέλος
Εγγρ.
14 Σεπ 2007
Like
8
Πόντοι
16
Η συγκεκριμένη ταινία όντως επικρίθηκε άδικα από τους κουλτουριαραίους κριτικούς (και δεν απορώ που ο eskiya είναι κι αυτός ένας από αυτούς). Αν και δε νομίζω ότι οι λόγοι ήταν η παρουσίαση του κομουνισμού, αλλά απλώς ότι οι κριτικοί θάβουν όποια ταινια δεν ανταποκρίνεται σε συγκεκριμένες προδιαγραφές (οι οποίες συνήθως είναι ότι θέλουν να το παίξουν ψαγμένοι).

Αυτό ισχύει και για άλλες ταινίες που οι κριτικοί έθαψαν με αστεία επιχειρήματα, αντί να πουν απλά ότι τη βρίσκουν αλλιώς.
Με ξέρεις κια από χτες εσύ ρε που δεν απορείς κιόλας;

Todok

Μέλος
Εγγρ.
21 Ιουλ 2006
Like
12
Πόντοι
16
είναι από το προσεχές έργο εδώ με θέμα πως ξύριζε την καράφλα του ο πατακός.

Ο πατακός δεν πλούτισε από την ενασχόλησή του με τα κοινά, ούτε έστειλε την κόρη του στο πανεπιστήμιο της μόσχας :dancing:

Todok

Μέλος
Εγγρ.
21 Ιουλ 2006
Like
12
Πόντοι
16
Το ποιές κομματοσκυλες αντιπαθώ νομίζω πως είναι γνωστό  :dancing:

COMMANDER

Μέλος
Εγγρ.
29 Νοε 2005
Like
24
Πόντοι
6
Παντως η ταινια ΔΕΝ βλεποτανε.Δυστυχως, μετα τις δυο ταινιες που ηταν καλες, αυτη ηταν πολυ λιγη.Αλλωστε, ο Χαρις,πλεον γραφει κατα παραγγελια τα βιβλια με θεμα τον Χανιμπαλ.
Το τι γραφουν οι κριτικοι με αφηνει παγερα αδιαφορο. Αλλωστε οταν ειδα για πρωτη φορα τις "Ζωες των Αλλων",την δευτερη εβδομαδα προβολης της ,στο Πλαζα, στην αιθουσα ηταν 10 ανθρωποι.Μετα βεβαια αρχισε η κοσμοπλημμυρα.

Επισκέπτης
Παντως η ταινια ΔΕΝ βλεποτανε.Δυστυχως, μετα τις δυο ταινιες που ηταν καλες, αυτη ηταν πολυ λιγη.Αλλωστε, ο Χαρις,πλεον γραφει κατα παραγγελια τα βιβλια με θεμα τον Χανιμπαλ.
Το τι γραφουν οι κριτικοι με αφηνει παγερα αδιαφορο. Αλλωστε οταν ειδα για πρωτη φορα τις "Ζωες των Αλλων",την δευτερη εβδομαδα προβολης της ,στο Πλαζα, στην αιθουσα ηταν 10 ανθρωποι.Μετα βεβαια αρχισε η κοσμοπλημμυρα.
ευχαριστώ για την πληροφορία για να μην κάνω τον κόπο να την κατεβάσω από το ιντερνέτ και γεμίζω τον δίσκο.
πάντως θέλω να κάνω μια παρατήρηση είναι άτοπο για ψύλλου πήδημα να ανοίγουμε θέμα μόνο και μόνο όχι γιατί μας πιάνει ο πόνος για την συγκεκριμένη ταινία για να εκφράσουμε την ιδεολογική μας αντιπαράθεση την στιγμή που έχουμε τόσα θέματα με πολιτικό περιεχόμενο άλλο κριτική για ταινία και άλλο πολιτική αντιπαράθεση και ιδικά οι ταινίες αν είναι γραμμένες      πάνω σε κάτι υπαρκτό που έγινε δεν παύει τουλάχιστον το 90% αυτής να είναι μύθος και το μόνο που κάνει εκφράζει στην ουσία της ιδεολογικές απόψεις αυτού που την έκανε.

andreoug

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
1 Σεπ 2005
Κριτικές
22
Like
390
Πόντοι
6.055
Ειμαι φανατικος του Harris, διαβασα το βιβλιο μολις βγηκε και δεν ηταν παρα συνεχεια της φαμπρικας. Η ταινια ηταν το λιγοτερο αστεια, ενω το 6/10 στο IMDB ειναι ασφαλες μετρο μετριας προς κακης ταινιας.

Η κριτικη ειναι υποκειμενικη και συνυφασμενη με τον κριτικο. Δεν υποχρεωνουν καποιον να τους διαβασει ή να συμφωνησει μαζι τους. Ως φανατικος του σινεμα ο μονος που διαβαζοντάς τον, ηξερα ΑΚΡΙΒΩΣ τι θα δω ήταν ο μακαριτης ο Ακτσογλου.

alexandros1976

Μέλος
Εγγρ.
30 Ιαν 2007
Like
0
Πόντοι
16
Eχετε μπερδέψει την πιάτσα με την βούρτσα.....
τι δουλεία έχει ο Κομμουνισμός με το Hannibal?
Πόσο άρρωστος πρέπει να είσαι για να τα μπερδέψεις???
Μήπως ο φίλος Λάκης έχει δει ποτέ Σοβιετικό Κινηματογράφο?
έχεις δει ποτέ Αϊζενστάιν το Αλεξάντερ Νιέφσκι??? να μιλήσουμε για ΑΡΙΣΤΟΥΡΓΗΜΑΤΑ???? και μιλας με τοσο ΜΙΣΟΣ για κατι που εισαι ΑΣΧΕΤΟΣ????
μπερδευεις τους κουλτουριαρεους αριστεριζοντες με τον Κομμουνισμο και τα κανεις ολα ΣΑΛΑΤΑ!!!!
για ολα φταινε οι Κομμουνιστες ε??? που να ειχαν κερδισει και τον εμφυλιο τι θα ελεγες ρε μεγαλε....
επισκεψου κανα γιατρο(ψυχο)

peloponisios

Μέλος
Εγγρ.
1 Σεπ 2005
Like
3
Πόντοι
16
τι δουλεία έχει ο Κομμουνισμός με το Hannibal?
έχεις δει ποτέ Αϊζενστάιν το Αλεξάντερ Νιέφσκι??? να μιλήσουμε για ΑΡΙΣΤΟΥΡΓΗΜΑΤΑ????

Δεν νομίζω ότι πρέπει να πάμε πολύ μακριά για να θυμηθούμε αριστουργήματα με ιδεολογικό περιεχόμενο.
Αυτά να δει κάποιος, έγινε(α και ο Δανίκας τα εκθειάζει, δεν παύουν να είναι αριστουργήματα, btw δεν είναι ομό ο άνθρωπος, τρελός είναι και τι λ7 να παίρνει από τον ΔΟΛ για δύο στήλες??? )

fkmenace

Μέλος
Εγγρ.
16 Ιαν 2006
Like
14
Πόντοι
6
To μόνο που μπορεί να κρατήσει κανείς από 7 σελίδες περί πηχτών, κριτικών κινηματογράφου, βρισιδιών, Εξαρχείων, μιας πραγματικά κακής ταινίας (κατά τη γνώμη μου βεβαίως) και του κομμουνισμού στην Ελλάδα, είναι η "Ζωή των Άλλων".

Για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους, πρόκειται για την ταινία "Das Leben der Anderen" (και όχι οι χαμένες ζωές, όπως αναφέρθηκε κάπου στην πορεία). Η συγκεκριμένη ταινία είναι ένα από τα μεγαλύτερα κομψοτεχνήματα των τελευταίων ετών στον χώρο του κινηματογράφου, με μεγάλης δύναμης ανθρώπινες εικόνες, συναισθήματα τα οποία φωνάζουν μόνα τους μέσα στη σιωπή και καταπληκτικές ερμηνείες.
Και για να προλάβω όλους τους κακόβουλους, δεν έχει σημασία πώς και πότε διαδραματίζεται. Ο κινηματογράφος είναι πολλές φορές στρατευμένος, αλλά η συγκεκριμένη ταινία δεν αποτελεί κατά παραγγελία προπαγάνδα κανενός. Το παρελθόν γράφτηκε, καλώς ή κακώς, και το σκηνικό της ταινίας θα μπορούσε να είναι στο μεταπολεμικό Βερολίνο, σε οποιαδήποτε άλλη πόλη , πραγματική ή φανταστική. Η μόνη διαφορά που προσθέτει ο παραλληλισμός είναι ότι χρησιμοποιώντας μια εποχή τόσο πρόσφατη γίνεται το νόημα πολύ πιο έντονο για όλους.

Την ταινία αυτή την είδα στη Γερμανία, πολύ πριν την "εξυμνήσει" ο οποιοσδήποτε κριτικός, και ενώ δεν ήταν ούτε μισογεμάτη η αίθουσα. Η γνώμη των κριτικών είναι αυτό που λέει η λέξη : γνώμη. Ούτε νόμος, ούτε μέρος της ταινίας. Γνωρίζοντας λίγα πράγματα για αυτόν που τη γράφει παίρνουμε απλώς μία ελάχιστη ιδεά για την υπόθεση της και το κλίμα της. Από εκεί και πέρα επιλέγουμε αυτό που μιλάει στην καρδιά μας και στις ευαισθησίες μας.

Από τα φιλοκομμουνιστικά των κριτικών κινηματογράφου εμένα με απασχολεί πολύ περισσότερο ότι στο Seven δεν μπορώ να βρω το Chinatown και το Underground, αλλά μπορώ να βρώ οποιαδήποτε μαλακία έχει δημιουργηθεί περί της "αιώνιας μάχης" βαμπίρ και λυκανθρώπων την τελευταία 5ετία.

Και για να μην ξεχνιόμαστε.. "Berlin Alexanderplatz" του Φασμπίντερ αύριο βράδυ όσοι πιστοί και έχουν μια μέρα να αφιερώσουν, προσέλθετε..

Burtoniac

Μέλος
Εγγρ.
22 Ιαν 2006
Κριτικές
7
Like
0
Πόντοι
0
Ρε παιδιά, ήμαρτον, τί άλλο θα ακούσουμε εδώ μέσα; Δε μένουμε στις πουτάνες μόνο λέω εγώ...  :headbang:

Πρώτον, επειδή η δουλειά μου μέχρι πρότεινος είχε τον τίτλο "κριτικός κιν/φου" νομίζω οτι μπορώ να μιλήσω επ'αυτού καθαρά και τίμια. Αφησα αυτό το επάγγελμα, όχι επειδή έδινε λίγα λεφτά (ίσα-ίσα, έκανες και τα κονέ σου, έκανες και τα ταξιδάκια σου, γνώριζες και φίρμες, όλα κομπλάν) αλλά επειδή, σαν άνθρωπος που ζεί για την τέχνη του σινεμά, δεν άντεχα απο ενα σημείο και μετά να κρίνω ανθρώπους, ταινίες και καταστάσεις επειδή έτυχε να αποτυπώνω στο φύλλο ενός περιοδικού ή μιας εφημερίδας τη γνώμη μου. Οταν συνάντησα τον Σωτήρη Γκορίτσα (τον σκηνοθέτη του ΒΑΛΚΑΝΙΖΑΤΕΡ) τις προάλλες τυχαία στην πρεμιέρα της νέας ταινίας του Περάκη, μου είχε πεί οτι τον είχε πειράξει ενα άρθρο που είχε γράψει κάποιος γνωστός κριτικός για το ΜΠΡΑΖΙΛΕΡΟ. Οχι επειδή έθαβε την ταινία, κάτι που είναι δικαίωμα του καθενός να το κάνει, αλλά επειδή έθιγε κατά τρόπο στυγνό και αντιεπαγγελματικό τις σκηνοθετικές γνώσεις και το φιλότιμο αυτού του ανθρώπου.
Παιδιά, κακά τα ψέματα. Αυτοί που λέγονται κριτικοί δεν ξέρουν ΠΩΣ κάνει κάποιος σινεμά. Εγώ τώρα αποφάσισα να μάθω. Καμία σχέση με αυτό που νομίζουν οτι ξέρουν. Ψωρο-περήφανοι είναι, κομπλεξικοί και ανασφαλείς άνθρωποι. Δεν έχουν ούτε καν κάποιες επιαφανειακές γνώσεις που έχουν οι περισσότεροι σινεφίλ αυτού του κόσμου που δεν αρθρογραφούν.
Συμβουλή: Μην τους δίνετε σημασία. Σταματήστε να τους διαβάζετε, αποκηρρύξτε τους, σηκώστε μπαϊράκι μπας και σταματήσουν να ταλαιπωρούν τους δημιουργούς, τους θεατές και την ίδια την τέχνη. Είναι στο χέρι σας. Μην τους δίνετε αξία στη μιζέρια τους.

Δεύτερον, αναφέρομαι στο Λάκη και αυτά που είπε για το πολιτικό backround του HANNIBAL RISING. Ελεος! Μόνο το Δανίκα θα είχα ικανό να λέει τέτοια πράγματα και να βουτά το κεφάλι του στα σκατά της παγκόσμιας αριστερής συνωμοσίας! Ελεος! Ακου αγόρι μου, ο φίλος σου ο Λιακόπουλος, ο Αδωνις, ο Χίτλερ, ο Γκέμπελς και δεν ξέρω εγώ ποιός άλλος, ίσως και να έχαυε τις μαλακίες σου, αλλά επειδή θεωρώ οτι ο περισσότερος κόσμος (εδώ μέσα τουλάχιστον) έχει λίγο σώας τας φρένας, πήγαινε να πουλήσεις τρέλα αλλού.

Υ.Γ. Οι ΖΩΕΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ αποθεώθηκαν απο την ελληνική κριτική. Το 0/10 που λες μάλλον είναι προϊόν της φαντασίας σου...

ΠΑΝΟS

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom