Νέα

Τι ήταν πραγματικά η 21 Απρίλη; Χούντα ή χούντα;

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Requiem7
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 4K
  • Εμφανίσεις 118K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Anal_Hunter

Τιμημένος
Εγγρ.
12 Αυγ 2005
Κριτικές
10
Like
17
Πόντοι
5.775
εξαρχεια αυτονομο κρατος  :rockon: :rockon: :rockon: :rockon: :rockon: :rockon: :rockon: :rockon: :rockon: :rockon: :rockon: :rockon: :rockon: :rockon: :rockon:

Φωτια στα εξαρχεια με ολους τους αναρχικους και τους χρυσαυγιτες μεσα να γλιτωσουμε απο τις λερες. Και σε δευτερη φαση εμπρησμο σε ολες τις εκκλησιες με τους πιστους μεσα και εξω  :rockon: :rockon: :rockon: :rockon:

OP
OP
R

Requiem7

Μέλος
Εγγρ.
22 Ιουλ 2007
Like
1
Πόντοι
0
Εγώ θα θέλα να ρωτήσω κάτι άλλο.Κλείνουμε τις σχολές και τα σχολεία και κάνουμε γιορτές  σε κάθε επέτειο του Πολυτέχνειου,για το κάψιμο της Σμύρνης η για την γενοκτονία των Ποντίων τπτ????Εδω το Καποδίστρειο δεν γιορτάζει τον Καποδίστρια...ΕΛΕΟΣΣΣΣΣΣ 

god_gr

Μέλος
Εγγρ.
26 Ιουλ 2007
Like
4
Πόντοι
6
Δυστυχώς ή ευτυχώς στο σύμπαν ισχύει η αρχή διατήρησης της ενέργειας αλλά και η διατήρηση της ισορροπίας. Όταν πάει κάτι να ξεφύγει υπάρχουν μηχανισμοί που επαναφέρουν την ισορροπία.
Και για να γίνω πιο ακριβής...
Όσο καλή και να ήταν η επταετία (κατά τη γνώμη μου ίσως ήταν η καλύτερη περίοδος της ελλάδας όσον αφορά την ανάπτυξη και την πρόοδο) δεν μπορούσε να την δεχθεί ο κόσμος.

hantok

Μέλος
Εγγρ.
9 Μαΐ 2006
Like
0
Πόντοι
1
Φωτια στα εξαρχεια με ολους τους αναρχικους και τους χρυσαυγιτες μεσα να γλιτωσουμε απο τις λερες. Και σε δευτερη φαση εμπρησμο σε ολες τις εκκλησιες με τους πιστους μεσα και εξω  :rockon: :rockon: :rockon: :rockon:
πεστα μεγαλε στιν φοτια χριστιανοι ναιζτες φασισες και κομουνιστες

AssFiller

Μέλος
Εγγρ.
11 Ιουλ 2007
Κριτικές
4
Like
26
Πόντοι
66
Δυστυχώς ή ευτυχώς στο σύμπαν ισχύει η αρχή διατήρησης της ενέργειας αλλά και η διατήρηση της ισορροπίας. Όταν πάει κάτι να ξεφύγει υπάρχουν μηχανισμοί που επαναφέρουν την ισορροπία.
Και για να γίνω πιο ακριβής...
Όσο καλή και να ήταν η επταετία (κατά τη γνώμη μου ίσως ήταν η καλύτερη περίοδος της ελλάδας όσον αφορά την ανάπτυξη και την πρόοδο) δεν μπορούσε να την δεχθεί ο κόσμος.

όποτε μπορείς εξήγησε τι εννοείς πρόοδο,ανάπτυξη και σχετικοί μηχανισμοί ολικής επαναφοράς ??? :think:

god_gr

Μέλος
Εγγρ.
26 Ιουλ 2007
Like
4
Πόντοι
6
Ο "πρωτεργάτης" της κίνησης αυτής, ο Αείμνηστος Γεώργιος Παπαδόπουλος ήταν καλώς ή κακώς ένας άνθρωπος οραματιστής. Οραματιζόταν μια άλλη μεγάλη Ελλάδα. Προσέξτε όμως. Το πίστευε αυτό. Σε αντίθεση με τους σημερινούς ΜΑΣΩΝΟΥΣ που οραματίζονται μόνο μια μεγάλη τσέπη!!!. Την εποχή εκείνη η Ελλάδα προόδευε στην πραγματικότητα. Η Θράκη και συγκεκριμένα ο Έβρος (μιλάω κυρίως για τα χωριά και όχι για τις πόλεις της περιοχής)δεν γνώριζαν τι θα πει Ηλεκτρικό Ρεύμα. Δεν υπήρχαν δρόμοι. Ζούσαν σε κατάσταση προπολεμικής αλλά και πολεμικής περιόδου. Έχοντας υπηρετήσει στην περιοχή και γνωρίζοντας τα εκεί προβλήματα προσέφερε πολλά.
Τον έχουν κατηγορήσει πολλάκις για Φιλοαμερικανισμό. Να σας πώ μόνο ότι ήταν ο πρώτος που άσκησε βέτο στην προμήθεια αμερικανικών οπλικών συστημάτων αγοράζοντας τα γαλλικά Mirage...
Επίσης στις 29 Μαρτίου 1968 ανακοίνωσε τη Διαγραφή των Αγροτικών Χρεών.
Ακόμη ίσως είναι ο μόνος που δεν έφταιγε για το πραξικόμηνα της Κύπρου, καθότι είχε ήδη παραδώσει την πρωθυπουργία στον Μαρκεζίνη, είχε "εκλεγεί" και ορκισθεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας, είχε ορίζει ημερομηνία εκλογών αλλά και είχε ανατραπεί με Στρατιωτικό Πραξικόπημα από τον Δ. Ιωαννίδη.
Τον "κατηγορώ" στο γεγονός ότι πήρε αυθαίρετα την εξουσία στα χέρια του και όχι δημοκρατικά (...Θυμηθείτε: Ο Αδ.Χίτλερ εξελέγη δημοκρατικά και με εκλογές !!!) αλλά και γιατί μετέφερε όλο τον Στρατιωτικό Κανονισμό στην Κοινωνία όπως π.χ. απαγόρευση κυκλοφορίας κατά τη νύχτα, λογοκρισία, κ.α.
Ο Έλληνας έχει άλλα γονίδια... δεν μπορεί να αντέξει κάποια πράγματα... έτσι δεν μπόρεσε να αντέξει και στη συνείδησή του όλα αυτά...
ΠΡΟΣΟΧΗ: Με το post αυτό σε καμία περίπτωση δεν θέλω να εξυπηρετήσω κάποια συμφέροντα. Αποτελεί προσωπική άποψη στα πλαίσια "δημοκρατικής" συζήτησης που λαμβάνει χώρα μεταξύ "δημοκρατικών" πολιτών σε μια "δημοκρατική" χώρα...

Ευχαριστώ.

SinBarr

Ανώτερος
Εγγρ.
12 Ιαν 2007
Κριτικές
18
Like
199
Πόντοι
5.775
Είδατε τα χουντόπαιδα;

Διαβασμένα...
Με "δημοκρατικές" ευαισθησίες...
Με το "σεις"... με το "σας"...

...ρε μπας και κάνανε μαλακία και διώξανε τη χούντα το '74;

:jerking: :uglystupid: :jerking:

god_gr

Μέλος
Εγγρ.
26 Ιουλ 2007
Like
4
Πόντοι
6
Φίλτατε SinBarr δεν μπορείς να με πεις "χουντοπαιδο" μιας και είμαι γενημμενος κατά τη μεταπολίτευση και επειδή δεν γνωρίζεις τα πιστεύω μου !!! Το μόνο που έχω να πω είναι ότι εαν τότε δεν υπήρχε δημοκρατία μια φορά τώρα δεν υπάρχει δέκα. Εξέφερα την άποψή μου και εσύ αμέσως με αποκάλεσες "χουντόπαιδο" !!! Αυτό είναι λογοκρισία ή δεν είναι ;;;
Α! και όσο για το "σεις" και το "σας" είναι θέμα ανθρώπου και επιπέδου και οχι πολιτικών πεποιθήσεων...

SinBarr

Ανώτερος
Εγγρ.
12 Ιαν 2007
Κριτικές
18
Like
199
Πόντοι
5.775
Βεβαίως και σήμερα υπάρχει λιγότερη δημοκρατία. Χθες περνούσα έξω από τη Γ.Α.Δ.Α. και ακούγονταν μέχρι τη λεωφόρο Αλεξάνδρας τα ουρλιαχτά από τα βασανιστήρια μέσα...

Γιατι θεώρησες ότι η λέξη "χουντόπαιδο" σε αφορά προσωπικά; Μάλλον (σύμφωνα με όσα λες) αφορά εμένα, που γεννήθηκα επί επταετίας...

Εκεί που θα συμφωνήσω μαζί σου είναι ότι οι ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΚΕΣ ευγένειες δεν εξαρτώνται από πολιτικές πεποιθησεις.

Εξαρτώνται, όμως οι ΠΡΑΞΕΙΣ!

god_gr

Μέλος
Εγγρ.
26 Ιουλ 2007
Like
4
Πόντοι
6
Γιατι θεώρησες ότι η λέξη "χουντόπαιδο" σε αφορά προσωπικά; Μάλλον (σύμφωνα με όσα λες) αφορά εμένα, που γεννήθηκα επί επταετίας...

Εγώ δεν μπορώ να πω "δυδτυχώς" ή "ευτυχώς" δεν έζησα την περίοδο εκείνη και ούτε μπορώ να πω αν θα ήθελα ή όχι. Απλά σαν σκεπτόμενο άτομο μπορώ να κρίνω κάποια γεγονότα και να βγάλω τα συμπεράσματά μου.
Και πες μου φίλε μου, και πιστεύω ότι θα συμφωνήσεις μαζί μου, που είναι η Δημοκρατία? Η εναλλαγή Καραμανλή-Παπανδρέου είναι Δημοκρατία?
Όχι αλλα δεν είναι και Μοναρχία!!! Ολιγαρχία ίσως ? ε, από το να είσαι τυφλός, καλύτερα μονόφθαλμος!!! από την άλλη, υπάρχει μεγαλύτερη μορφή δικτατορίας από τον κομμουνισμό ? Ένας (να τρώει) για όλους και όλοι (να δουλεύουν) για έναν ???

SinBarr

Ανώτερος
Εγγρ.
12 Ιαν 2007
Κριτικές
18
Like
199
Πόντοι
5.775
Ασφαλώς το "πινγκ πονγκ" του δικομματισμού, σε ένα πολιτικό σύστημα από καιρό αποσαθρωμένο από τη διαφθορά και το νεποτισμό, αποτελεί μια κουτσή δημοκρατία, αλλά πάντως ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ. Δεν μας φταίει κανείς για τους κυβερνήτες που εμείς οι ίδιοι επιλέγουμε.

Τουλάχιστον ΤΟΥΣ ΕΠΙΛΕΓΟΥΜΕ.
Τουλάχιστον υπάρχουν κάποιες ασφαλιστικές δικλίδες. Κάποια όρια.

Εσύ νοσταλγείς (χωρίς καν να την έχεις ζήσει, όπως λες) μια κοινωνία χωρις επιλογές. Χωρίς νόμο, εκτός από εκείνον του δυνατού. Μια κοινωνία αυθαιρεσίας και, εν τέλει, βίας.

Μια "τακτοποιημένη" ζούγκλα.

Σε μια καλομαθημένη κοινωνία, όπως η δική μας, που δεν έχει γνωρίσει ζόρια (ή έχει ξεχάσει πώς ήταν), οι νοσταλγοί αυτής της ζούγκλας φορούν ωραία κοστούμια, διαλέγουν προσεκτικά τις λέξεις τους και εκμεταλλεύονται την απογοήτευση των όποιων αφελών, διακηρύσσοντας ότι η λύση στα προβλήματα της δημοκρατίας είναι Η... ΚΑΤΑΛΥΣΗ ΤΗΣ!

Είναι αυτό που λέμε "ψαρεύουν" σε θολά νερά.

Σκέψου αν είσαι η "ψαρία" τους...

Καλό βράδυ σε όλους.

Επισκέπτης
Ο Ιός αποτελεί πραγματικά μια εξαιρετική ιστορική πηγή αναμφισβήτητου κύρους! Όλοι οι αλήτες αναρχικοί που πίνουν χασίσι στα Εξάρχεια το γνωρίζουν αυτό!

Ρε Λακη και εγω "την πινω" σε καθημερινη βαση και αν και <<αναρχιζων>> σε αποψεις δεν γουσταρω την αγρια νεολαια των Εξαρχειων, εχεις προβλημα?

Tsar

Μέλος
Εγγρ.
18 Μαρ 2007
Like
1
Πόντοι
1
Αγαπητέ god_gr Θέλω να αναφερθώ κυρίως στην καταχώρησή σου 88/19:34
Γεννήθηκα το '60 και οι αναμνήσεις μου την περίοδο της χούντας ήταν,όπως καταλαβαίνεις,αυτές ενός παιδιού.Περισσότερες βέβαια έχω μετά το '74.
Αναφέρεσαι με ημερομηνίες σε κάποια γεγονότα που προφανώς έχεις διαβάσει ή σου έχουν ειπωθεί,αναρωτήθηκες μήπως η ενημέρωσή σου είναι επιλεκτική ?
Σχετικά με την Κύπρο,γιά να μην επεκταθώ στά άλλα που αναφέρεις,γνωρίζεις ότι τμηματικά από το 1962 (επί Γ.Παπανδρέου) και ώς το 1965 είχε μεταφερθεί μία ολόκληρη μεραρχία στην Κύπρο,που αποτελούσε αγκάθι γιά τους τούρκους ?
Αυτήν τη μεραρχία το Δεκέμβριο τού 1967 την απέσυρε ο Παπαδόπουλος μετά από τεχνητή κρίση που προκλήθηκε εκ μέρους των τούρκων,ανοίγοντας έτσι το δρόμο γιά ότι ακολούθησε μετέπειτα.
Δείχνεις να νοσταλγείς κάτι που δέν έζησες ποτέ,τότε πώς το αναζητάς ?
Σήμερα,παρ'όσα μπορείς να καταλογίσεις στίς σημερινές κυβερνήσεις,έχεις τη δυνατότητα να εκφράσεις όποια άποψη κι άν έχεις,νομίζεις ότι θα μπορούσες να το κάνεις επί χούντας ? Η μανούλα σου θά έκανε πολύ καιρό να σε ξαναδεί.Ρώτα αυτούς που είχαν δεχθεί τίς "θωπείες" τών οργάνων της πόσο ελεύθερα έλεγαν την άποψή τους.
Όσο γιά σήμερα,εκλογές έρχονται,άς αποδείξουμε οι πολίτες πόσο ώριμοι ήμαστε γι'αυτήν την ταλαίπωρη δημοκρατία πού μερικοί χλευάζουν,νοσταλγόντας δικτατορίες που δέν έζησαν, δικαιολογόντας την θέση τους προφασιζόμενοι την κακή χρήση του δημοκρατικού πολιτεύματος από κάποιους επιτήδιους.

oneofus

Μέλος
Εγγρ.
7 Μαρ 2006
Κριτικές
7
Like
0
Πόντοι
1
...(δεν υπάρχουν Έλληνες κομμουνιστές, από τη στιγμή που γίνεσαι ενσυνείδητος κομμουνιστής παύεις να είσαι Έλληνας όπως έγραψε ο Μυριβήλης)

ΈΛληνες έπαψαν να είναι οι συνεργάτες των Γερμανών και αυτοί που τους εξυμνούν ακόμα και εξήντα χρόνια μετά.
Και επό τη στιγμή που γίνεσαι ενσυνείδητος ΝΑΖΙ παύεις να είσαι άνθρωπος...

Επισκέπτης
ΈΛληνες έπαψαν να είναι οι συνεργάτες των Γερμανών και αυτοί που τους εξυμνούν ακόμα και εξήντα χρόνια μετά.
Και επό τη στιγμή που γίνεσαι ενσυνείδητος ΝΑΖΙ παύεις να είσαι άνθρωπος...

Οι λογικοί άνθρωποι κρίνουν με βάση τα γεγονότα και όχι τα συνθήματα που τους πλασάρουν οι ινστρούχτορές τους. Οι λογικοί άνθρωποι για να κρίνουν μια ιστορική περίοδο που δεν την έχουν ζήσει πρέπει να μελετήσουν τα γεγονότα που συνέβησαν τη συγκεκριμένη ιστορική περίοδο.

π.χ. αν κάποιος λογικός άνθρωπος θέλει να βγάλει λογικά συμπεράσματα για την περίδο 1943-1944 θα πρέπει να μάθει ποιοί σκότωσαν περισσότερους Έλληνες εκείνη την εποχή. Οι Γερμανοί ή οι κομμουνιστές; Από την καταγραφή των γεγονότων και τα στοιχεία που υπάρχουν , είναι ξεκάθαρο ότι τις χρονιές 1943-1944 οι κομμουνιστές σκότωσαν πολύ περισσότερους Έλληνες από όσους σκότωσαν οι Γερμανοί.

Ακούγεται αδιανόητο για κάποιον που γνωρίζει μόνο τη σχολική ιστορία που γράφεται από καθήκια του ΣΥΡΙΖΑ τύπου Ρεπούση & Σια και την "ιστορία" που διδάσκουν διάφορα ιστορικά ένθετα σε εφημερίδες των εργολάβων, αλλά είναι αλήθεια.

Όταν οι κομμουνιστές σου σκότωναν τον πατέρα/αδελφό/μάνα το 1943 μόνο και μόνο επειδή δεν γούσταρε το ΚΚΕ και τα μαγαζάκια του ή επειδή δεν γούσταρε κάποια κάποιο βρωμύλο κομμουνιστή, τότε σαφώς δεν θα είχες πρόβλημα να πάρεις ένα από τα όπλα του Ελληνικού Στρατού που είχαν ως λάφυρα οι Γερμανοί από τους Γερμανούς και να ενταχθείς στα Τάγματα Ασφαλείας προκειμένου να τους ξεπληρώσεις το κακό που σου έκαναν.

Προσοχή όμως , μιλάμε πάντα για λογική και λογικούς ανθρώπους! Καμία σχέση με τον υπόκοσμο των Εξαρχείων και τους αποχαυνωμένους που συναντά κανείς στις ... ΚΟΒΕΣ...

GIORGOSK

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
14 Σεπ 2005
Κριτικές
4
Like
2.361
Πόντοι
506

Συνημμένα

• skatas.jpg
    skatas.jpg
    70,8 KB · Εμφανίσεις: 69

Επισκέπτης

Τψηλού επιπέδου διάλογος, με επιχειρήματα, εκφραστική ικανότητα αξιοζήλευτη και πασιφανή πλούσια γνώση της Ιστορίας.

Θα μπορούσε να εντυπωσιάσει τους πάντες , παντού:

Στην Πλατεία Εξαρχείων, στην Καλλιδρομίου, στο Λόφο του Στρέφη, στη Βίλλα Αμαλίας αλλά και σε κάθε ... αυτοδιαχειριζόμενο στέκι!

GIORGOSK

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
14 Σεπ 2005
Κριτικές
4
Like
2.361
Πόντοι
506
Τα Καλάβρυτα π.χ. οι κουμουνιστές τα κάψανε...; ή τα φιλαράκια σου οι ΝΑΖΙ

Το δικό σου το επίπεδο που μιλάς για καθήκια του ΣΥΡΙΖΑ...

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom