Νέα

Τι ήταν πραγματικά η 21 Απρίλη; Χούντα ή χούντα;

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Requiem7
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 4K
  • Εμφανίσεις 120K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Todok

Μέλος
Εγγρ.
21 Ιουλ 2006
Like
14
Πόντοι
16
Η ελλαδα εμεινε στασιμη γιατι οταν ολες οι χωρες πηραν την βοηθεια του σχεδιου μαρσαλ την χρησιμοποιησαν για να φτιαξουν την βιομηχανια τους κλπ.εμεις ειχαμε να κυνηγαμε τους κουμουνιστες στο βιτσι και στο γραμμο.

Η βοήθεια του σχεδίου μάρσαλ χρησιμοποιήθηκε για τις μάχες του γράμμου και του βίτσι ή για τίποτε άλλο;

Todok

Μέλος
Εγγρ.
21 Ιουλ 2006
Like
14
Πόντοι
16
ενω στην αμερικη και στην ευρωπη ζουσαν την εποχη της αμφισβητησης,των κινηματων για ελευθερια ,ισοτητα ,δικαιοσυνη ,στην ελλαδα ασχολιομασταν με την χουντα και τους ηλιθιους συνταγματαρχες!!ολες οι χωρες προχωρησαν και η ελλαδα εμεινε στασιμη!!

Ενώ με τον καραμανλή (αγαπημένο του κκ) όλα αυτά άλλαξαν;

troueno

Μέλος
Εγγρ.
14 Απρ 2006
Κριτικές
1
Like
931
Πόντοι
96
Bite εσυ εισαι ;  :rockon:
Για τους Βαλτικους και γενικα για ολους τους ανεξαρτητους τι να πω. Τους εκαναν οι Ρωσοι ανθρωπους τους εδωσαν ρωσικα εδαφη για να κανουν και αυτοι μια αυτονομη δημοκρατια μεσα στην CCCP και αυτοι εκλεψαν τα εδαφη και γιναν ανεξαρτητοι  :tickedoff:
Για παραδειγμα η γεννετειρα της Ρωσιας ειναι το Κιεβο 'Κιεβικη Ρωσια'  που τωρα ειναι στην Ουκρανια!  :idiot:

Εχοντας διαβασει καποιο βιβλιο για την επιχειρηση Μπαραμπαρόσσα (δυστυχως κολλησα και εγω όπως και οι Γερμανοι στι Σταλινγραντ) δεν ειναι οπως τα λες τα πραγματα.

Οι Ουκρανοι θεωρουνταν πιο Ευρωπαιο και ήταν πιο φιλογερμανοι. Οι Εσθονοι θεωρουσαν το ιδιο κατακτητες τους Ρωσους όσο και τους Γερμανους.Απο αλλο βιβλιο διαβασα οτι πριν το πολεμο υπηρχε ενα ξεκαρφωτο κομματι κοντα στην Πολωνια που ονομαζοταν ανατολικη Πρωσία το οποιο ηταν ανανταμ πανταμ Γερμανίκο και  με την υποχωρηση των Γερμανων στρατιωτων εδιωξαν και τους ντοπιους (κατι σαν την δικια μας Σμύρνη).

Τελος εχω την εντυπωση οτι ο Σταλιν ηταν Ουκρανος και οι Ουκρανοι σε ενα βαθμο τον θεωρουσαν προδότη!

Οσο για αυτα που λεει ο Lakis33 το ΚΚΕ τα αποκυρηξε μαζι με τον Ζαχαριαδη. Αν ο Βπριδης ελεγε τα ιδια αλλα πεταγε και κανα δικαιωμα του εργατη, συνταξη στα 55, και 1300 βασικος επιτιμο μ΄λος στο ΚΚΕ θα ήταν!!!

Ασχετο αλλα ΠΟΙΑ ΠΟΛΗ βομβαρδισαν οι Αγγλοι???

Επισκέπτης
τοντοκ μαλλον μπερδευεις το κ.κ με καποιο αλλο....!αθελα σου ελπιζω ...

astrikos

Μέλος
Εγγρ.
13 Μαρ 2006
Like
0
Πόντοι
0
Ασχετο αλλα ΠΟΙΑ ΠΟΛΗ βομβαρδισαν οι Αγγλοι???

Μιας και έπεσε το μάτι μου στην ερώτησή σου, οι Άγγλοι βομβάρδισαν τον Πειραιά, κατά τη διάρκεια της γερμανικής υποχώρησης.

Όσο για το κομμάτι που αναφέρεσαι είναι το Ντάτσιχ.

Και όντως οι Ουκρανοί στην αρχή αντιμετώπισαν τους Γερμανούς ως απελευθερωτές (για αυτό και κατατάχτηκαν πολλοί Ουκρανοί στον γερμανικό στρατό. Ωστόσο, ο υπεύθυνος γκαουλάιντερ της περιοχής έμεινε γνωστός για τη βαναυσότητά του με αποτέλεσμα οι Ουκρανοί να αλλάξουν γνώμη για τους Γερμανούς. Γεγονός αδιάφορο για τους Ρώσους που τους κατέσφαξαν όταν τους απελευθέρωσαν και πάλι. Άλλωστε και οι Τατάροι δεν πολυγούσταραν την κεντρική εξουσία του Πατερούλη, και πολέμησαν με τους γερμανούς.

troueno

Μέλος
Εγγρ.
14 Απρ 2006
Κριτικές
1
Like
931
Πόντοι
96
  Το εψαχνε οντως η μια πόλη ειναι το Νταντσιχ΄και μια αλλη ειναι το Μεμελ. Μιλαμε εφαγαν τρελλο κυνηγητο οι Γερμανοι
Ασε που "συνωστιζονταν" και αυτοι για να μπουν στα πλοια κατω απο βολες πυροβολικου , βυθηστηκαν και καποια πλοια με αμαχους.

Η ουσια ειναι αλλη καλο θα ηταν να διαβαζουμε την ιστορια αλλων λαων για να καταλάβουμε τη δικια μας. Δηλαδη στα γερμανικα σχολεια τους μαθανουνε για την "καταστροφη του Ντανσιχ και του Μεμελ" κοιτιδων Γερμανικου πολιτισμου και οτι οι Ρωσοι βιαζαν και εκαιγαν παιδακια?

Επειδη η Ευρωπη εχει μπλεχτει σε 50,000 πολέμους υπαρχει η ταση να αμβλυνονται και να ωραιοποιουνται παλια παθη τουλάχιστον στα σχολικά βιβλια για να φτασουμε στην Ενωμένη Ευρωπη. Για αυτο βγηκε αυτο το ρημαδιαμσενο βιβλιο της ΣΤ Δημοτικου που μεχρι και ο ΣΥΝ καταδίκασε.

Δεν ειμαστε ο μονος Ευρωπαικος λαος με "χαμενες πατριδες"! Η ανταλαγη πλυθησμων ειναι πρωτογνωρο φαινομενο για την Ευρωπη αλλα για αυτο δεν συζηταει κανένας!!

Και για να ολοκληρωσω δεν μπορουμε το 2007 να συζηταμε για το πραξικοπημα/επανασταση όπως θες πέστο του 1967 ουτε για τον Εμφυλιο και τα 2 πρεπει να τα αφησουμε στους ΙΣΤΟΡΙΚΟΥΣ.

Η Ιστορια όμως εχει διαφορες ερμηνειες δεν ειναι ουτε Φυσικη ουτε Μαθηματικα οποτε η συζητηση και με ιστορικα στοιχεια δεν θα καταλήξει πουθενα!!!

Επισκέπτης
Στην Εσθονία τιμούνταν οι Εσθονοί που πολέμησαν ενάντια στους Σοβιετικούς. Υπήρχε Εθνική Εορτή αφιερωμένη στη μνήμη τους και αγάλματά τους. Τα αγάλματα καταστράφηκαν το 2002 και η εθνική εορτή καταργήθηκε το 2002 κατόπιν απαιτήσεως του Ισραήλ και απειλής ότι θα σταματήσει η Αμερικάνικη βοήθεια στη χώρα.

mc90606

Μέλος
Εγγρ.
31 Μαρ 2006
Like
1
Πόντοι
1
Καταρχην θα ηθελα να κανω καποιες διευκρινισεις στους προ λαλησαντες
1)Ο Σταλιν ηταν Γεωργιανος πιθανοτατα ευραικης καταγωγης οπως προκυπτη απο το ονομα που σε ελευθερη μεταφραση ειναι Ιωσηφ ευραιοπουλος η αλλιως Ιωσης ο γιος του ευραιου (Τσουκασβιλι) παρολα αυτα εκανε ακρετες εκκαθαρισεις εναντιων ευραιων και μαλιστα νωριτερα και με μεγαλυτερη σφοδροτητα απο τον Χιτλερ (να τα βλεπουν οι ΚΚΕΔΕΣ) Ο σταλιν κατα την προσωπικη μου γνωμη δεν ηταν κομμουνιστης με την εννοια του διεθνιστη αλλα ηταν εθνικηστης (πχ εθνικος υμνος, εθνικιστικα μυνηματα να ενωσει τους ρωσους, ιμπεριαλιστικη πολιτικη μετα το 45 κτλ)
2) Χαρηκα ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ οταν καποιοι οχι φιλοναζι οπως κατηγορησαν εμενα το προηγουμενο σαββατο ο stavros51 και οι συν αυτω, αναφερθηκαν στους Γερμανους της Πολωνιας.
Πραγματι σε μεγαλες πολωνικες περιοχες οπως Ανατολικη Πρωσια (ασχετη περιοχη με το Νταντσιχ), Πομερανια, ο θυλακας του Νταντσιχ στη θαλασσα, καθως και πολλες αλλες ηταν αμιγως ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ.
Εμειναν στην πολωνια μετα τις αδικες συνθηκες του Α Παγκοσμιου πολεμου. Εδω θυμιζω οτι στο τελος του Α πολεμου ειπωθηκε οτι αυτες δεν ειναι συνθηκες ειρηνης αλλα συμβολαια για τον επομενο πολεμο. Οι Γερμανοι που κατοικουσαν εκει καταπιεζονταν φοβερα απο τους Πολωνους και ως προς την παιδεια αλλα ακομα και ως προς την θρησκεια (οι πολωνοι ειναι καθολικοι φανατικοι) λοιπον το συνθημα του Χιτλερ πριν τον πολεμο ηταν ενα κρατος ενα εθνος. Δηλαδη το πολιτικο του οραμα ηταν να απελευθερωσει και να ενωσει τους γερμανους κατω απο μια ενιαια γερμανια. θεμιτο νομιζω και εμεις επρεπε να νιωθουμε ετσι για την κυπρο την βορ ηπειρο κτλ. Ο χιτλερ ειχε προσεγγισει επανελειμενως τις πολωνικες αρχες με σκοπο την εξευρεση μιας λυσης βιωσιμης. Οι πολωνοι τον αντιμετωπισαν με ... αλλαζονια. θεωρησαν οτι η Γερμανια ηταν ευκολος αντιπαλος. θυμιζω οτι ακομα δεν ηταν καλα εξοπλισμενη. Αλλαζονια λοιπον και κλιμακωση της πιεσης προς τους Αμιγως Γερμανικους πλυθησμους ολης της νοτιας και δυτικης προς τη Γερμανια πολωνιας. Τη συνεχεια την ξερετε η προπαγανδα του Goebels σε συνδυασμο με καποιες προβοκατσιες των Γερμανων στα Γερμανο-πολωνικα συνορα εδωσαν την αφορμη στη Γερμανια να εισβαλει και να απελευθερωσει για μια εξαετια τα εδαφη που της ανηκαν ετσι κιαλλιως. Χερομαι λοιπον που καποιοι τα ανεφεραν αυτα γιατι προσπαθησα να τα πω το προηγουμενο σαββατο και σχεδον με χλευασαν. Η εικονα του Χιτλερ ως ενος ψυχανωμαλου ερωτικα ανικανου τρελου που ηθελε να κατακτησει το κοσμο επειδη δεν εκανε σεξ ειναι πολι βολικη για καποιους γιατι πολυ απλα κρυβει ευκολα και ανωδυνα τα πραγματικα αιτια του μεγαλου πολεμου. Μη μασατε ομως με μελετη και αναλυτικη σκεψη βγαζει κανεις συμπερασματα
2)

Επισκέπτης
Πραγματι σε μεγαλες πολωνικες περιοχες οπως Ανατολικη Πρωσια (ασχετη περιοχη με το Νταντσιχ), Πομερανια, ο θυλακας του Νταντσιχ στη θαλασσα, καθως και πολλες αλλες ηταν αμιγως ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ.
Εμειναν στην πολωνια μετα τις αδικες συνθηκες του Α Παγκοσμιου πολεμου.

Ο Manfred von Richthofen, εθνικός ήρωας της Γερμανίας του 1ου Παγκοσμίου Πολέμου, γνωστός ως "Κόκκινος Βαρώνος" είχε γεννηθεί στο Schweidnitz της Σιλεσίας, το οποίο ανήκει στην Πολωνία σήμερα.

Επισκέπτης
  Και για να ολοκληρωσω δεν μπορουμε το 2007 να συζηταμε για το πραξικοπημα/επανασταση όπως θες πέστο του 1967 ουτε για τον Εμφυλιο και τα 2 πρεπει να τα αφησουμε στους ΙΣΤΟΡΙΚΟΥΣ.

Λες τα ίδια για το πολύ μεγάλο ποσοστό Ελλήνων που ασχολούνται με την Ιστορία της Κουβανικής Επανάστασης , τους Σαντινίστας και άλλους πολέμους που αφορούν λαούς ινδιάνων, κάφρων και λοιπών υπανθρώπων; Ή σε ενδιαφέρει να πάψουμε να ασχολούμαστε με την Ελληνική Ιστορία , αλλά να συνεχίσουμε να ασχολούμαστε με το Λένιν, το Μπακούνιν και τον Πλεχάνωβ ;

Επισκέπτης
Στην Κατοχή ήμουν Γερμανοτσολιάς
Στην Χούντα ήμουν στα έξω-και-στα-μέσα
Ο γυιός μου υπηρετούσε στην ΕΣΑ!
Έχω νομιμομοποιήσει και το παράνομο εξοχικό στο Καβούρι
Η αγαπημένη μου τραγουδιάρα είναι η Μαντώ
Με τα κλεμμένα από το ΧΑΑ, απέκτησα πρώτης τάξης αγαθά
Στα gay bar θέλω να σε βάλω
Και τα λεφτά μου στην Ελβετία φυσικά θα τα βγάλω…

andreoug

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
1 Σεπ 2005
Κριτικές
22
Like
390
Πόντοι
6.055
Αγαπητοι, να σας κανουμε ενα thread να σκοτωνεστε μεταξυ σας? Ο Μπακουνιν διπλα στην Lucie που κανει OWO, ουτε στα πιο τρελα ονειρα του Λενιν.

Todok

Μέλος
Εγγρ.
21 Ιουλ 2006
Like
14
Πόντοι
16
Λες τα ίδια για το πολύ μεγάλο ποσοστό Ελλήνων που ασχολούνται με την Ιστορία της Κουβανικής Επανάστασης , τους Σαντινίστας και άλλους πολέμους που αφορούν λαούς ινδιάνων, κάφρων και λοιπών υπανθρώπων; Ή σε ενδιαφέρει να πάψουμε να ασχολούμαστε με την Ελληνική Ιστορία , αλλά να συνεχίσουμε να ασχολούμαστε με το Λένιν, το Μπακούνιν και τον Πλεχάνωβ ;

Η κουβανική επανάσταση δεν είναι "πόλεμος κάφρων"...

Αλλά και το να μελετά κανείς διανοητές, από όπου κι αν προέρχονται, δε βλέπω σε τι βλάπτει...

Τώρα για αυτό που είπε ο trueno, αυτό που μας καίει αυτή τη στιγμή είναι το τι γίνεται τώρα!

Επισκέπτης
Αγαπητοι, να σας κανουμε ενα thread να σκοτωνεστε μεταξυ σας? Ο Μπακουνιν διπλα στην Lucie που κανει OWO, ουτε στα πιο τρελα ονειρα του Λενιν.

Βασικά εγώ το είχα πει προ πολλού (έχοντας ... βαθιά αυτογνωσία) ότι τα θέματα πολιτικής δεν έχουν θέση σε αυτό το φόρουμ. Και μου απάντησαν ταυτόχρονα 20 άτομα, ότι άμα δεν γουστάρω , να μην μπαίνω στον τομέα "Πολιτική" & "Γενική Συζήτηση".

Ε λοιπόν τώρα ... γουστάρω και μπαίνω! Εσείς φταίτε που δεν τα αφαιρέσατε από το φόρουμ. Εφόσον υπάρχει ο τομέας "πολιτικά" κάποιοι θα γράφουν αντίστοιχα θέματα. Αν δεν υπήρχε θα γράφαμε αποκλειστικά για CT , CG και εντυπώσεις από τη ... Φ4.

Έχω ξαναγράψει , ότι όταν ήμουν γύρω στα 25, οι δικοί μου αποφάσισαν να μου ζητήσουν να πάνω να μείνω μόνος μου, γιατί δεν άντεχαν άλλο να βλέπουν βιβλία πολιτικής ιστορίας και βιβλία για το συμμοριτοπόλεμο και τα εγκλήματα των κομμουνιστών;

Επισκέπτης
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ
«Οχι» στη χούντα, «ναι» στα ... διατάγματά της!

Ο Σταύρου, ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ έστελνε το 1967 υμνητήριες επιστολές στη χούντα, για να δοξάσει το πουλί της Επαναστάσεως.

Αλλά, όπως λένε οι ομοϊδεάτες του, τι να κάνουμε, ήταν μικρός τότε ο κ. Σταύρου, μόλις 23 ετών, δεν ήξερε...

*

Ο Χριστόδουλος, κι αυτός προ ετών μάς είχε πει ότι δε διαμαρτυρήθηκε επί χούντας, γιατί δεν είχε πολυκαταλάβει τι γινόταν, επειδή διάβαζε...

*

Πριν μερικά χρόνια, ήταν ο Φλωρίδης του ΠΑΣΟΚ, που ως υφυπουργός Οικονομικών εισηγήθηκε - λίγο προ των δημοτικών εκλογών του 2002 - να περάσει εκείνη η τροπολογία για τη συνταξιοδότηση όσων είχαν υπηρετήσει τη χούντα ως δήμαρχοι, κοινοτάρχες, κλπ.

*

Κατά τα λοιπά όλοι τους, όλοι (!), είναι ορκισμένοι εχθροί των «σταγονιδίων» που επιπλέουν στην πολιτική ζωή. Ιδού και η απόδειξη:

Είναι οι ίδιοι, όλοι τους (!), που ανασύρουν κατά καιρούς τα χουντικά διατάγματα που τους είναι χρήσιμα, για να χτυπήσουν το λαό.

* Το έκανε το 1997 ο κ. Σημίτης όταν ανέσυρε ακόμα και το χουντικό διάταγμα 269/72 (περί «διαλύσεως δημοσίων συναθροίσεων»), για να ΜΑΤοκυλήσει τα αγροτικά συλλαλητήρια!
    * Το έκανε το 1991 η κυβέρνηση του Μητσοτάκη, όταν ανέσυρε χουντικό διάταγμα, για να απαγορεύσει τις διαδηλώσεις εναντίον του υψηλού προσκεκλημένου του, του πατέρα Μπους.
    * Το επανέλαβε η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, το 1999, όταν και πάλι ανέσυρε το ίδιο χουντικό διάταγμα που είχε αξιοποιήσει και ο Μητσοτάκης, για να απαγορεύσει τη διαδήλωση ενάντια στον Κλίντον, αυτή τη φορά.

Αυτοί είναι οι δημοκράτες και αγωνιστές, που σήμερα τσακώνονται στα κανάλια για το ποιος είναι ο «σημαιοφόρος» του ...αντιδικτατορικού αγώνα.

mc90606

Μέλος
Εγγρ.
31 Μαρ 2006
Like
1
Πόντοι
1
Εχουν μολυνθει με το μικροβιο του μαρξισμου οι δικοι σου?

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom