Κύριε ΠΡΟΕΔΡΕ
Κάποιοι λειτουργούν εντελώς αντιεπαγγελματικά
Κύριε πρόεδρε,
Το αστείο νομίζω ότι παρατράβηξε. Σας έλεγα και προχθές, με αφορμή το φιλικό-παρωδία απέναντι στον Λεβαδειακό, ότι σε κάποιους έπεσε βαρύ το γλέντι μετά τη φιέστα και φαίνεται ότι δεν μπορούσαν να πάρουν τα πόδια τους. Η πλάκα, όμως, συνεχίζεται. Και μοιάζουν ορισμένοι να μην έχουν αντιληφθεί ότι μπροστά του ο Ολυμπιακός έχει έναν τελικό Κυπέλλου, όπου διεκδικεί κάτι περισσότερο από ένα τρόπαιο! Στην προπόνηση της Πέμπτης, ο Σεγκούρα έβαλε γκάζια στους παίκτες του, με αφορμή την απόδοσή τους στο φιλικό με τον Λεβαδειακό. Και η στενοχώρια των ποδοσφαιριστών ήταν προφανώς τόσο μεγάλη, που είπαν να βγουν το βράδυ να ξεσκάσουν! Ναι, δεν κάνω πλάκα. Θα τα διαβάσατε και στο ρεπορτάζ. Οι περισσότεροι απ’ τους παίκτες βγήκαν προχθές το βράδυ έξω και γύρισαν… χθες το πρωί στα σπίτια τους! Κι όλα αυτά, μόλις μία εβδομάδα πριν απ’ τον τελικό!!!
Δε λέω ότι πρέπει να κλειδαμπαρωθούν μέσα. Ούτε είμαι αντίθετος στις συνευρέσεις και στις πρωτοβουλίες που μπορεί να φέρουν τους παίκτες ακόμα πιο κοντά. Μπορούσαν, όμως, να πάνε για φαγητό και να γυρίσουν μια φυσιολογική ώρα στα σπίτια τους. Είναι δυνατόν, τη στιγμή που θα ’πρεπε στο μυαλό τους να μη βρίσκεται τίποτα άλλο πέραν του μεγάλου αγώνα που έρχεται, να κάνουν έξοδο σε νυχτερινό κλαμπ, να προσέρχονται σ’ αυτό στις 12-1 το βράδυ και να φεύγουν ξημερώματα; Μιλάμε για αδιανόητα πράγματα!
Δεν έχει σημασία ποιος το διοργάνωσε. Μπορούσε την πρόσκληση να την απευθύνει ο καθένας. Aυτό που ενοχλεί είναι ότι ορισμένοι –και, δυστυχώς, είναι πολλοί αυτοί…- λειτουργούν εντελώς αντιεπαγγελματικά!
Αν εξαιρέσεις, άλλωστε, τον Γκαλέτι, ο οποίος πήγε, ήπιε ένα ποτήρι χυμό και έφυγε σχεδόν μία ώρα αργότερα, οι υπόλοιποι ξεφάντωσαν! Γλέντησαν, λες και είχαν πάρει το νταμπλ. Κι αυτά τα ξενύχτια και τα πανηγύρια εκ των προτέρων γνωρίζετε, ασφαλώς, πού καταλήγουν συνήθως…
Ειλικρινά, κύριε πρόεδρε, αδυνατώ να διανοηθώ τον τρόπο σκέψης τους.
· Δεν παίρνουν χαμπάρι, άραγε, τι συμβαίνει γύρω τους;
· Δεν έχουν αντιληφθεί πόσο πολύ θέλουν η διοίκηση και ο κόσμος του Ολυμπιακού αυτό το Κύπελλο;
· Δεν γνωρίζουν πως, παρά τη χαρά για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, οι φίλαθλοι ελάχιστα ικανοποιήθηκαν απ’ το θέαμα που παρακολούθησαν φέτος από εκείνους;
Δεν μπορώ να πιστέψω ότι ζουν σε άλλον κόσμο. Απ’ την άλλη, δεν μπορεί να συλλάβει το μυαλό μου ότι είναι πιθανόν να γράφουν τις αντιδράσεις των φιλάθλων στα παλιά τους τα παπούτσια. Κι απ’ ό,τι έμαθα, τέτοιες αντιδράσεις υπήρξαν και σ’ εκείνο το μαγαζί που πήγαν να γλεντήσουν προχθές…
Αυτό που ΣΙΓΟΥΡΑ δεν έχουν καταλάβει, είναι τη σπουδαιότητα και τη δυσκολία του αγώνα του ερχόμενου Σαββάτου. Δεν είναι μόνο ότι σ’ ένα ενενηντάλεπτο κρίνεται ένας τίτλος. Είναι και ότι η ομάδα που θα βρουν απέναντί τους, ο Άρης, βρίσκεται σε πολύ καλύτερη αγωνιστική κατάσταση από εκείνους, έχοντας συνεχή παιχνίδια και, μάλιστα, αρκετά δύσκολα.
Αφήστε που θα ’πρεπε και οι πιο παλιοί να μιλήσουν στους ξένους και για την παράμετρο Μπάγεβιτς. Πάντοτε, όταν παίζει απέναντι στον Ολυμπιακό, έχει ένα κίνητρο παραπάνω. Το θυμάστε κι απ’ τον τελικό Κυπέλλου στη Νέα Φιλαδέλφεια με τον ΠΑΟΚ, που όλοι πήγαιναν για σίγουρο νταμπλ κι έφυγαν με κατεβασμένα κεφάλια και τέσσερα γκολ στην πλάτη. Δεν πιστεύω να το ξέχασαν οι πιο παλιοί; Αλλά τι να λέμε τώρα. Εδώ κανονίζουν βραδινές εξόδους, αυτά θα θυμούνται…
Ο τελικός του Κυπέλλου κρίνει πολλά. Για πολλούς. Ή, πιο σωστά, για ΟΛΟΥΣ. Κι όσο πιο γρήγορα το καταλάβουν οι παίκτες, όσο πιο γρήγορα μαζευτούν και φροντίσουν ν’ αυτοσυγκεντρωθούν και να προετοιμαστούν σοβαρά για το ματς αυτό, τόσο πιο πολλές ελπίδες θα ’χουν να κάνουν το νταμπλ.
Και μαζί, να κάνουν καλές διακοπές…
Με σεβασμό
ΥΓ. 1: Κύριε πρόεδρε, κάποιος με είχε... προϊδεάσει εδώ και καιρό. Και εγώ είχα φροντίσει, με τη σειρά μου, να σας ενημερώσω τις πολύ... πρώτες μέρες του Απρίλη με το εξής κείμενο: «Είχα μια συνομιλία με έναν άνθρωπο του ποδοσφαίρου που μιλά άπταιστα την ισπανική γλώσσα, αλλά δεν είναι Ισπανός, ούτε καν από ισπανόφωνη χώρα. Μου είπε κάποια πράγματα για ένα πρόσωπο που βρίσκεται καθημερινά στα πρωτοσέλιδα της ελληνικής ποδοσφαιρικής επικαιρότητας, πράγματα τα οποία, όσο και να ήθελα να πιστέψω, δεν μπορούσα. Μου φάνηκαν τόσο τραβηγμένα που άρχισα να πονηρεύομαι. Το έψαξα το θέμα γιατί μου κίνησε την περιέργεια στο μέγιστο βαθμό. Μου την κίνησε, επειδή το συγκεκριμένο άτομο έχει κάνει δουλειές -όχι δουλειά, αλλά δουλειές- με το πρόσωπο που κατηγορούσε και ψάχτηκα να βρω αν τα σπάσανε και τώρα βγάζει… χολή. Ρώτησα και έμαθα ότι οι σχέσεις τους είναι καλύτερες από ποτέ. Γιατί, όμως, υπήρξε το θάψιμο; Για ποιο λόγο; Δεν ξέρω… Ίσως ο “κατήγορος” βγήκε εκτός ρούχων από την πολιτική τού “κατηγορουμένου”. Ποια είναι αυτή; Όπως χαρακτηριστικά μου ειπώθηκε από τον καταγγέλλοντα “ο κ. Τάδε έχει ως προτεραιότητα το χρήμα και μετά την ομάδα, αντί να έχει ως προτεραιότητα την ομάδα και μετά το χρήμα”. Σας δίνω τροφή για προβληματισμό; Ίσως. Μπορεί, όμως και να σας προαναγγέλλω την κατάληξη του φιλοχρήματου». Αυτά σας είχα μεταφέρει πριν από ένα μήνα και κάτι μέρες. Δικαίωση της πηγής μου; Πείτε το κι έτσι...
ΥΓ. 2: Ρε συ, Ρίμπο, πες μου πώς το κάνεις αυτό…
ΥΓ. 3: Έχει πολλά νέα παιδιά αυτή τη στιγμή στο ρόστερ του ο Ολυμπιακός. Και καλό θα είναι, κύριε πρόεδρε, να καταλάβουν από τώρα ποιος είναι ο σωστός δρόμος. Αργότερα, ίσως να είναι αργά και για τους ίδιους, και για τον Ολυμπιακό…
ΥΓ. 4: Λύνεται, απ’ ό,τι μαθαίνω, το πρόβλημα που είχε δημιουργηθεί με την ασφαλή και έγκαιρη μετάβαση στο Καυταντζόγλειο των οπαδών του Ολυμπιακού που θα ταξιδέψουν με ιδιωτικά μέσα για τη Θεσσαλονίκη. Μακάρι να είναι έτσι τα πράγματα, διότι αν ψάχνουμε μετά να βρούμε ποιος… έφταιγε, δεν θα υπάρχει νόημα. Το θέμα είναι να υπάρχει προνοητικότητα και όχι μόνο από τον Ολυμπιακό, αλλά απ’ όλους…
ΥΓ. 5: Δεν ξέρω αν ο Βραζιλιάνος κατέβηκε να υπογράψει στην ΑΕΚ ή αν κατέβηκε στην Αθήνα για τίποτε άλλο. Αυτό που ξέρω είναι ότι εθεάθη σε μπουζούκια της Αθήνας με γνωστό ρεπόρτερ Παναθηναϊκού και άλλους γνωστούς Παναθηναϊκούς να τα πίνει μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες!!! Και όσοι τον είδαν, τρόμαξαν με το ουίσκι που κατέβασε.
ΥΓ. 6: Υπομονή, προηγείται το ματς με τον Άρη.
ΥΓ. 7: Ρίμπο, πες μου πώς το κάνεις αυτό… Πες μου, γιατί θα σκάσω…
ΥΓ. 8: Θυμάστε τι είχα γράψει, την Τετάρτη, για το ματς του Κυπέλλου Ιταλίας, Κατάνια – Ρόμα; Ότι έπεσε η απόδοση στο «διπλό» της Ρόμα (από το 2,00 στο 1,80), μετά τη φήμη που κυκλοφόρησε ότι δεν θα «σκοτωνόταν» για την πρόκριση η Κατάνια, επειδή ενδιαφέρεται περισσότερο για το ματς πρωταθλήματος κόντρα στη Ρόμα, που θα γίνει την τελευταία αγωνιστική. Κι είχα επισημάνει ότι οι «μπουκ» δεν αποκλείουν την… τράμπα. Να δώσει την πρόκριση η Κατάνια, για να κερδίσει το ματς της τελευταίας αγωνιστικής. Και κατέληγα, με την εξής φράση: «Βέβαια, η Ρόμα περνάει και με ισοπαλία».
ΥΓ. 9: Ακριβώς έτσι έγιναν τα πράγματα. Η Κατάνια είχε το… μυαλό της στο πρωτάθλημα και αποκλείστηκε. Όχι όμως με ήττα, αλλά με ισοπαλία, αφού το πρώτο ματς είχε λήξει με 1-0 υπέρ της Ρόμα. Προηγήθηκε στο σκορ η Ρόμα και μετά από δύο λεπτά ισοφάρισε η Κατάνια. Με το «Χ», η Ρόμα πήρε την πρόκριση και οι «μπουκ» μάζεψαν όλο το χρήμα, που είχε πονταριστεί στο «διπλό».
ΥΓ. 10: «Βλέπει» και Αναστόπουλο ο Σπανός…
Απο το Χθεσινο (100508) φυλο του Πρωταθλητη
(Το site του "Πρωταθλητη")