Νέα

Θεωρείτε υποτιμητικό το επάγγελμα των ιεροδούλων;

• Μέλος που άνοιξε το νήμα badi
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 2K
  • Εμφανίσεις 48K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Vrikolakas

Μέλος
Εγγρ.
19 Δεκ 2007
Κριτικές
4
Like
8
Πόντοι
16
αφέντη....
δεν φταίει η κατσαρίδα που πολλαπλασιάζεται όταν το σπίτι σου έχεις να το καθαρίσεις και να το αερίσεις μήνες...........
Αδερφέ δυστυχώς στην Ελλάδα τις 'κατσαρίδες' τις έχουμε 'οικόσιτα'  :-

Pitsirikos1

Σπουδαίος
Εγγρ.
2 Νοε 2008
Κριτικές
109
Like
75
Πόντοι
2.227
κατά την γνώμη μου, η ελληνική κοινωνία και κατ'επέκταση εμείς οι ίδιοι που την αποτελούμε περιθωριοποιούμε και βάζουμε ταμπέλες σε ορισμένα επαγγέλματα. Υποτιμητικό=κατώτερο δεν θα έπρεπε να θεωρείτε κανένα επάγγελμα (επάγγελμα δηλωμένο εννοώ, μην παρεξηγηθώ) εφόσον γίνεται τίμια, ξεκάθαρα και επιτελεί αυτό το οποίο δηλώνει. Οι ιερόδουλες, είναι τουλάχιστον ειλικρινείς σε αυτό που κάνουν, τώρα αν αισθανονται οι ίδιες άσχημα δικό τους θέμα αλλά εν μέρη και δικό μας γιατι αποτελούμε τον κοινωνικό περίγυρό τους. Αλλά πιστεύω πως "υποτιμημένοι άνθρωποι", δηλαδή κακοί επαγγελματίες δίνουν ταμπέλες όπως "υποτιμημενο επάγγελμα". Όλα ξεκινούν απο τον καθένα μας...

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866
Αδερφέ δυστυχώς στην Ελλάδα τις 'κατσαρίδες' τις έχουμε 'οικόσιτα'  :-

ναι αλλά δεν φτάνει να το λέμε...
Λιγη χλωρίνη και μπαιγκόν δεν κάνει κακό...........
αλλιώς μας φταίνε οι πιτσιρικάδες που καίνε το κέντρο.........Κανένας όμως από αυτούς που ζητάει τέτοιες λύσεις ΔΕ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΟΤΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΕΙΔΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΙΒΙΩΣΕΙ ΕΝΟΣ ΠΥΡΗΝΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΚΑΤΣΑΡΙΔΕΣ.

Παολα

Ιερόδουλη
Εγγρ.
21 Μαΐ 2007
Like
0
Πάολα εγώ είμαι 1000 τοις εκατό μαζί σου....
Ομως πολλές φορές άτομα που ξεχωρίζουνμ για τις επιλογές τους αποκόπτονται από την κοινωνικότητα. Ο άνθρωπος είναι ΟΝ κοινωνικό και δυστυχώς όσο μεγαλώνει έχει ακόμα μεγαλύτερη την ανάγκη της συνύπαρξης...
Κάποτε θα σου πω πόσοι άνθρωποι ξεχωριστοί ο καθένας για τους λόγους του κατέληξαν σε ψυχιατρείο, αυτοκτόνησαν, έπαθαν ανίατες ασθένειες κ.α. , όχι γιατί ήταν δική τους επιλογή αλλά γιατί η κοινωνία όντας συντηριτική προσπαθεί να τους εξοντώσει.
Ξέρω ότι έχεις δίκιο...Αλλά πες μου εσύ που είσαι χύμα, δεν μασάς τα λόγια σου κάνεις φαντάζομαι ότι θέλεις να κάνεις δεν είσαι πιο καλά μέσα σου από άλλους που κρύβονται πίσω από το δάχτυλό τους? Θα μου πεις δεν σε πάνε κάποιοι... αλλά ανάμεσα στους 10 υπάρχουν και 3 που στηρίζουν αυτό που είσαι...(κι εγώ μέσα.. :grin:)... και στο κάτω κάτω της γραφής όποιος δεν γουστάρει ώρα καλή στην πρύμνη τους...

koproni65

Ανώτερος
Εγγρ.
12 Μαρ 2006
Κριτικές
21
Like
366
Πόντοι
5.795
Το μόνο που θέλω να προσθέσω είναι ότι μακάρι πολλές κυρίες (του κώλου) να είχαν τον χαρακτήρα, το ήθος και τον επαγγελματισμό της Πάολας.

Προσωπικά όχι μόνο δεν θα είχα πρόβλημα, αλλά θα ήμουν περήφανος αν ένας τέτοιος ΑΝΘΡΩΠΟΣ ήταν συγγενής μου.
πολύ σωστό αλλά είμαι σίγουρος ότι η μεγάλη πλειοψηφία αυτών πού τό παίζουν φιλαράκι τής πάουλας η οποιασδήποτε κοπέλας ..όταν αποσυρθούν από τό επάγγελμα θά πάψουν νά είναι φίλοι..δέν θά τής κάνουν αποδεκτές στή παρέα σάν φίλους διότι ουσιαστικά δέν ηταν ποτέ φίλοι ήταν κόλακες πού θέλαν μέσω τής φιλίας νά εξασφαλίσουν λίγο καλύτερες υπηρεσίες..γιά νά μήν παρεξηγηθώ δέν εννοώ τά άτομα πού συμμετέχουν στήν συζήτηση..

Vrikolakas

Μέλος
Εγγρ.
19 Δεκ 2007
Κριτικές
4
Like
8
Πόντοι
16
ναι αλλά δεν φτάνει να το λέμε...
Λιγη χλωρίνη και μπαιγκόν δεν κάνει κακό...........
αλλιώς μας φταίνε οι πιτσιρικάδες που καίνε το κέντρο.........Κανένας όμως από αυτούς που ζητάει τέτοιες λύσεις ΔΕ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΟΤΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΕΙΔΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΙΒΙΩΣΕΙ ΕΝΟΣ ΠΥΡΗΝΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΚΑΤΣΑΡΙΔΕΣ.
Μακάρι να βρεθεί η 'χλωρίνη' και το 'μπαϊγκόν' και απο την πλειοψηφία.Μακάρι...
Εδώ για τον 'καλόγερο' τον Εφραίμ όπως είδαμε βγήκανε γυναίκες υπερήλικες στις κάμερες και τον αποκαλούσανε 'ΑΓΙΟ'.Ύστερα αυτός δήλωσε όποιος τα βάζει εναντίων του χτυπάει την ορθοδοξία και τους θεσμούς της χώρας.Και να σου κάτι γερόντια να μιλάνε για την 'αγιότητά του'.Μεγάλο το πρόβλημα.Πολύ μεγάλο και γι'αυτό φταίει ο ίδιος ο Ελληνικός λαός.

Pitsirikos1

Σπουδαίος
Εγγρ.
2 Νοε 2008
Κριτικές
109
Like
75
Πόντοι
2.227
Ξέρω ότι έχεις δίκιο...Αλλά πες μου εσύ που είσαι χύμα, δεν μασάς τα λόγια σου κάνεις φαντάζομαι ότι θέλεις να κάνεις δεν είσαι πιο καλά μέσα σου από άλλους που κρύβονται πίσω από το δάχτυλό τους? Θα μου πεις δεν σε πάνε κάποιοι... αλλά ανάμεσα στους 10 υπάρχουν και 3 που στηρίζουν αυτό που είσαι...(κι εγώ μέσα.. :grin:)... και στο κάτω κάτω της γραφής όποιος δεν γουστάρει ώρα καλή στην πρύμνη τους...
Δυστυχώς ή ευτυχώς, Πάολα ο 1personanongrata έχει δίκιο. δεν μπορείς όμως να ποντάρεις μόνο σε 2 ή 3 που σε στηρίζουν ή αλλιώς σε γουστάρουν. Εγώ έτσι την πάτησα και ομολογώ είμαι μόνος (δεν μετρώ την οικογένειά μου) από φίλους.

Παολα

Ιερόδουλη
Εγγρ.
21 Μαΐ 2007
Like
0
καλώς ή κακώς ζούμε μέσα σε κάποιο κοινωνικό περιβάλλον. Εάν έχεις τη δυνατότητα να επιβάλλεις τον εαυτό σου αυτό είναι καλό. Ειδάλλως τα προβλήματα θα έρχονται βροχή από κει που δεν τα περιμένεις.
Το τι ρατσισμο, ξεφτίλα και ταλαιπωρία/εκμετάλλευση έχω ζήσει από κοντά σε μετανάστριες συναδέλφισσες του χώρου σου ΔΕΝ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΤΑΙ. Καμμιά φορά να ξέρεις είναι και θέμα τύχης που θα γεννηθείς, ή που θα μεγαλώσεις.....
Εγώ ίσως να είμαι από τις τυχερές γιατί η εποχή που επέλεξα να κάνω την δουλειά είναι λίγο πιο λάιτ....Αν και σε ξεφτιλίζουν όταν αφήνεις τα περιθώρια να στο κάνουν... Προσωπικά μόνο σεβασμό έχω πάρει μέσα από την δουλειά γιατί αυτό (πιστεύω) προσφέρω...

μαρουλιας

Μέλος
Εγγρ.
1 Ιουλ 2007
Κριτικές
1
Like
93
Πόντοι
66
Περσόνα έχεις δίκιο αλλά καμιά φορά σκέφτομαι...όταν θα έρθει η ώρα να το αντιμετωπίσω μπορώ να γίνω σκληρή ακόμα και με τους δικούς μου ανθρώπους... Αν δεν μπορούν να σεβαστούν τις επιλογές μου να τους κάνω τι? Οι επιλογές μου είμαι εγώ... αν όντως κάποιος με αγαπά δεν πρέπει να με αγαπά με ότι είμαι? Συγνώμη αλλά οι γονείς, τα παιδιά, ο περίγυρος δεν είναι εκεί να κρίνει... είναι για άλλους λόγους...

Δυστυχώς, Πάολα κρίνουμε και κρινόμαστε καθημερινά. Όχι για το τι κάνουμε μέσα στο σπίτι μας αλλά για την κοινωνική μας συμπεριφορά. Ίσως να εννοείς να μην δικάζουμε και να καταδικάζουμε επιλογές;;; Για σκέψου τι θα γινόταν αν ο καθένας από μας έλεγε "Δεν πρέπει να με κρίνετε και ας είμαι εγκληματίας;;;" ;) ;) ;) ;) :2funny:

Παολα

Ιερόδουλη
Εγγρ.
21 Μαΐ 2007
Like
0
πολύ σωστό αλλά είμαι σίγουρος ότι η μεγάλη πλειοψηφία αυτών πού τό παίζουν φιλαράκι τής πάουλας η οποιασδήποτε κοπέλας ..όταν αποσυρθούν από τό επάγγελμα θά πάψουν νά είναι φίλοι..δέν θά τής κάνουν αποδεκτές στή παρέα σάν φίλους διότι ουσιαστικά δέν ηταν ποτέ φίλοι ήταν κόλακες πού θέλαν μέσω τής φιλίας νά εξασφαλίσουν λίγο καλύτερες υπηρεσίες..γιά νά μήν παρεξηγηθώ δέν εννοώ τά άτομα πού συμμετέχουν στήν συζήτηση..
Κοίτα αυτοί που έχω κάνει φίλους, δεν είναι πια "πελάτες", οπότε δεν χρειάζονται πια τις καλές μου υπηρεσίες...και βγαίνω μαζί τους και ποτέ δεν μου έχουν δείξει ότι έχουν πρόβλημα με αυτό...

Παολα

Ιερόδουλη
Εγγρ.
21 Μαΐ 2007
Like
0
Δυστυχώς, Πάολα κρίνουμε και κρινόμαστε καθημερινά. Όχι για το τι κάνουμε μέσα στο σπίτι μας αλλά για την κοινωνική μας συμπεριφορά. Ίσως να εννοείς να μην δικάζουμε και να καταδικάζουμε επιλογές;;; Για σκέψου τι θα γινόταν αν ο καθένας από μας έλεγε "Δεν πρέπει να με κρίνετε και ας είμαι εγκληματίας;;;" ;) ;) ;) ;) :2funny:
Βρε μαρούλια να κρίνει ποιός? Αυτός που καθημερινά εκμεταλλεύεται ανθρώπους? Αυτός που σου μιλάει για ηθική και είναι ο βασιλιάς της ανηθικότητας...και αν κρίνουν τι να κάνουμε? Να πω ότι έχουν δίκιο...? Κανέναν δεν κρίνω, ούτε τον εγκληματία... ο καθένας για τους λόγους του, κάνει τις επιλογές του και ποια είμαι εγώ που θα του πω το σωστό...

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866
Πάολα....
Ο πόλεμος που υπέστην για να κάνω αποδεκτό τον κύκλο των γυναικών της νύχτας που συναναστράφηκα για μεγάλο διάστημαπίστεψέ με ήταν μεγαλύτερος από αυτόν που υπέστησαν οι ίδιες οι εν λόγω κυρίες......
Το συναισθηματικό κόστος τεράστιο, αλλά και το κοινωνικό και το οικογενειακό.
Εγώ αντέχω γιατί είναι μέσα στο κύτταρό μου αυτό. Αλλά δεν ξέρω για πόσο καιρό και για πόσο ακόμα θα έχω τις ίδιες αντοχές......
Η κοιωνία έχει συνοχές και δομές που άλλοτε σε χτυπούν σα χταπόδι και άλλοτε σου σιγοτρώνε τα σωθικά όπωε το αλκοόλ....
Είναι πολύ δύσκολο αυτό το παίγνιο και θέλει αντοχές πρωταθλητή...
Υπήρξαν πολλές φορές που παρέδωσα πνεύμα για αρκετό διάστημα. Αλλο εάν συνεχίζω ακόμα......

coral

Μέλος
Εγγρ.
24 Ιουν 2008
Like
4
Πόντοι
6
Koproni...αν εξαιρέσω τους γονείς μου (που πιθανόν να το καταλαβαίνουν και να μην θέλουν να το δεχτούν), όλος ο περίγυρος μου ξέρει ποια είμαι και τι κάνω... Από εκέι και πέρα όποιος δεν το δέχτηκε και την έκανε δεν μου λείπει καθόλου...
  Ποτέ δεν δέχτηκα να ζω με τα πρέπει και τα δήθεν και ούτε πρόκειται... Δεν θέλω να ξυπνήσω μια μέρα και να είμαι γεμάτη απωθημένα.. κοινώς ένας δυστυχισμένος άνθρωπος που με κατεύθυναν οι δήθεν σαν μαριονέτα...
Η Πάολα δείχνει (και δεν έχω λόγους να πιστεύω πως δεν είναι) συνειδητοποιημένη, μορφωμένη, καλλιεργημένη γυναίκα με ήθος (δεν το συνδέω τη δραστηριότητα)  που επιπλέον της αρέσει το σεξ και δεν έχει πρόβλημα με τον σεξουαλικό της παρτενέρ. Το επάγγελμά της είναι Επιλογή της. Η Πάολα όμως δεν είναι το μέσο δείγμα των κοριτσιών που ασχολούνται με τπ pay sex. Η πλειοψηφία όμως αποτελείται από κοπέλες χαμηλού συνολικά επιπέδου. Μορφωτικού, σεξουαλικού, χωρίς αγωγή κλπ.
Αυτό πιστεύω πως οφείλεται πως η Πάολα μπορούσε να επιλέξει επάγγελμα, ενώ για άλλες είναι σχεδόν μονόδρομος, είτε γιατί δεν έχουν κανένα άλλο εφόδιο, είτε γιατί οι παραστάσεις από το οικογενειακό/κοινωνικό περιβάλλον ήταν τέτοιες, είτε, είτε, είτε. Δεν αναφέρομαι στα κορίτσια από άλλες χώρες τα οποία έρχονται στην ελλάδα γι αυτό το σκοπό -αποτελεί σχεδόν μονόδρομο- ώστε σε σχετικά μικρό χρονικό διάστημα να αποκτήσουν χρήματα και βοηθούν και τις οικογένειές τους στην πατρίδα τους. Οι περισσότερες ελληνίδες του χώρου δεν την πλησιάζουν καν. Δεν αναφέρομαι σε cg που μπορεί να ασχολούνται περιστασιακά μέχρι να ... οτιδήποτε άλλο θέλουν, ή μόνο όταν τους λείπουν χρήματα. Είμαι off topic, αλλά δεν μπορώ παρά να σχολιάσω θετικά την Πάολα, την οποία άλλωστε γνωρίζω μόνο από τη συμμετοχή της στο site.

Επισκέπτης
Κοίτα αυτοί που έχω κάνει φίλους, δεν είναι πια "πελάτες", οπότε δεν χρειάζονται πια τις καλές μου υπηρεσίες...και βγαίνω μαζί τους και ποτέ δεν μου έχουν δείξει ότι έχουν πρόβλημα με αυτό...
έρχεσαι στα λογια μου για αυτά που ζητάω σαν άνθρωπος στη ζωή μου.φιλία είναι κάτι πολιτιμο που όποιος δεν την έχει μαραζώνει. μπορεί να μου πεις καλά εσύ άλλα κανεις και συμπεριφέρεσαι, αλλά όταν ξέρεις τον φίλο σου τον στηρίζεις και σε στηρίζει.

Vrikolakas

Μέλος
Εγγρ.
19 Δεκ 2007
Κριτικές
4
Like
8
Πόντοι
16
Είσαι μη μασάς.
Υπήρξαν πολλές φορές που παρέδωσα πνεύμα για αρκετό διάστημα. Αλλο εάν συνεχίζω ακόμα......
Πάντα ο πολεμιστής 'ξαποσταίνει' λιγάκι  :rockon: Μετά βούρ στον πατσά  :rockon: Το έγραψες είναι στο κύτταρο αυτό  ;)

Παολα

Ιερόδουλη
Εγγρ.
21 Μαΐ 2007
Like
0
Πάολα....
Ο πόλεμος που υπέστην για να κάνω αποδεκτό τον κύκλο των γυναικών της νύχτας που συναναστράφηκα για μεγάλο διάστημαπίστεψέ με ήταν μεγαλύτερος από αυτόν που υπέστησαν οι ίδιες οι εν λόγω κυρίες......
Το συναισθηματικό κόστος τεράστιο, αλλά και το κοινωνικό και το οικογενειακό.
Εγώ αντέχω γιατί είναι μέσα στο κύτταρό μου αυτό. Αλλά δεν ξέρω για πόσο καιρό και για πόσο ακόμα θα έχω τις ίδιες αντοχές......
Η κοιωνία έχει συνοχές και δομές που άλλοτε σε χτυπούν σα χταπόδι και άλλοτε σου σιγοτρώνε τα σωθικά όπωε το αλκοόλ....
Βρε δεν μασάς εσυ...keep going :rockon: :rockon: :rockon:...

koproni65

Ανώτερος
Εγγρ.
12 Μαρ 2006
Κριτικές
21
Like
366
Πόντοι
5.795
Υποτιμητικά επαγγέλματα εγώ προσωπικά θεωρώ του ιερέα,του αστυνομικού,του στρατιωτικού,του μαστρωπού,του 'προστάτη',του επιχειρηματία,του πολιτικού,του εισαγγελέα,του ρουφιάνου,του δημοσίου υπαλλήλου και των διαφόρων 'διευθυντάδων' και 'προϊσταμένων' σε διάφορες επιχειρήσεις του κρατικού και ιδιωτικού φορέα.
Τις ιερόδουλες της γουστάρω με τα χίλια και δεν θεωρώ ότι κάνουν κάτι 'υποτιμητικό' όπως οι παραπάνω κατηγορίες που ανέφερα.
Εξάλλου οι ιερόδουλες είναι οι μοναδικές γυναίκες που με ένα προσυμφωνημένο ποσό θα πάρουν τον οποιοδήποτε για να τον κάνουν να χύσει ακόμα και αυτούς που η κοινωνία τους έχει αποκλείσει με χλευασμό και ρατσισμό (όπως άσχημους,χοντρούς,μικρόφαλλους,κοντούς,καραφλούς ακόμα και ψυχολογικά ασταθείς).Μην πούμε και για τους παραφιλικούς και τα βίτσια τους (φετιχιστές,ουρόλαγνους, κλπ).Οπότε οι ιερόδουλες προσφέρουν στην κοινωνία και ήταν πάντα εύκολος στόχος ρατσιστικών επιθέσεων απο 'ηθικοθρησκευτικά'  :jerking: στοιχεία.Δεν τις 'αγιοποιώ' σε καμία περίπτωση και προς αποφυγήν παρεξηγήσεων είναι άτομα τυχοδιωκτικά,φιλάργυρα και πολλές φορές με ψεύτικο εαυτό (όπως και ο κάθε έμπορας που εμπορεύεται κάτι) αλλά πιστεύω ότι η προσφορά τους στην κοινωνία είναι μεγάλη.Και μόνο του ότι είναι 'κοινωνικό περιθώριο' απο ηθικοσυντηρητικούς κύκλους  :jerking: δεν κάνουν τίποτα που να θεωρείται υποτιμητικό κατα την άποψή μου πάντα.  :rockon:
φίλε εδώ δέν συμφωνώ διότι τό νά βάζεις σέ ένα σακί όλα τά επαγγέλματα είναι ρατσισμός ..σέ όλα τά επαγγέλματα υπάρχουν καλόι καί κακοί υπάρχουν καί ιερείς καλοί καί αξιωματικοί καί αστυνομικοί όπως καί ιερόδουλοι καλόι.. καλοί άνθρωποι υπάρχουν παντού ..καί έχω γνωρίσει στά επαγγέλματα πού αναφέρεις καί καλούς..όπως καί ιερόδουλες πού είναι καλές..φυσικά είναι δύσκολο νά ξεχωρίζεις καί μερικές φορές επιρεαζόμαστε από αυτά πού λένε οί άλλοι

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom