Νέα

Θέλω να φύγω από αυτή τη σκατοχώρα!

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Todok
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 3K
  • Εμφανίσεις 151K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Μεταναστεύουμε... αλλά που;

• Δυτ. Ευρώπη

Ψήφοι: 66 19,5%
  • Αν. Ευρώπη

Ψήφοι: 23 6,8%
  • Αμερική

Ψήφοι: 50 14,8%
  • Ασία

Ψήφοι: 23 6,8%
  • Αφρική

Ψήφοι: 33 9,8%
  • Αυστραλία

Ψήφοι: 61 18,0%
  • Καναδάς

Ψήφοι: 28 8,3%
  • Βορ. Ευρώπη (Σκανδιναυϊα)

Ψήφοι: 54 16,0%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    338

TurboThor

Σπουδαίος
Εγγρ.
26 Ιουλ 2010
Κριτικές
22
Like
322
Πόντοι
2.287
πωσ μπαινεις στη αγορα αυτη και τι πληρωνει?

άκουσα πως σε παίρνουν πιο εύκολα εαν ανακαλύψεις είτε σε προωθήσει καμιά μουνάρα νεοεισερχόμενη και τους πει να παίξει μαζί σου...

bordelman

Μέλος
Εγγρ.
2 Απρ 2007
Κριτικές
2
Like
16
Πόντοι
16
ευχαριστω σασ αφηνω τωρα γιατι παω να

γαμησω!

Dino Velvet

Μέλος
Εγγρ.
14 Νοε 2009
Like
0
Πόντοι
16
σαν πτυχιουχος εχεις καλες προοπτικες εξελιξης..τα ενοικια ειναι ακριβα..αλλα στους αλλους τομεις ρουχα φαγητο κτλ ειναι πολυ πιο φθηνα.
απο θεμα δουλειας ναι μεν θα κανεις δουλειες του κωλου κατι σαν την κωλλαδα αλλα καλυτερα λεφτα...η αδεια παραμονης ειναι το πακετο...
αλλα το ξαναλεω αμα εισαι πτυχιουχος η επιστημονας εχεις καλες προοπτικες εκει...το ξερω απο τον αδερφο μου που μεσα σε 2 χρονια η εξελιξη που ειχε δεν υπηρχε περιτπωση να την ειχε εδω.

stam_90

Τιμημένος
Εγγρ.
8 Οκτ 2009
Κριτικές
158
Like
450
Πόντοι
2.046
Eγω ειμαι πρωτοετης ακομα και δεν μπορω να εκφέρω αποψη σε αυτο αλλα πολλα ατομα απο την σχολη ειδικα στα τει αθηνας εχουν σχεδια μετα της σπουδές να πανε εξωτερικο για μια καλύτερη ζωι μια αξιπρεπη ζωι, κανεις δεν ζητάει βιλες και κότερα αλλα ζωη με αξιπρεπεια που πλέον σε αυτην την χώρα μονο οι πλουσιοι που με βρωμικο κατα 80% χρήμα εχουν φτάσει εκει που είναι....

Θελω μερικές συμβουλες απο μεγαλύτερους επειδη σπουδάζω στο τμημα τουριστικών σπουδων θα ηθελα να μου πει καποιος εαν στο εξωτερικο αυτος ο κλάδος εχει αναπτυξη.....

helios747

Μέλος
Εγγρ.
4 Ιουν 2009
Like
0
Πόντοι
16
Λοιπον αλανια τα πραγματα πανε κατα διαολου,η οικονομια καταρεει γρηγορα και σταθερα!!!μονο και μονο στην πολη μου 7 μαγαζια (φαγαδικα)σε 2 τετραγονα!!! εχουν πωλητιριο και πανε για λουκετο.
Τωρα επι του θεματος,εγω θα την κανω για αμερικα..μην ακουσω μαλακιες του τυπου <<ναι καλλα εκει χαριζουν λευτα>> ξερω οτι για να παρεις το χρημα σε γαμανε!! Αλλα υπαρχουν δουλειες και εχεις τι δυνατοτιτα αν δεν εισαι τεμπελης να κονομισεις.

Θελω λοιπον πληροφοριες,πεζουν 3 προορισμοι οπου εχω και ακρες..Α)νεα υορκη Β)σαν ντιεγκο Γ)πενσιλβανια.

Απο οτι λενε το σκηνικο εχει ως εξης,μισθος εργατη 10-12 δολαρια ενοικιο ενος μεσου σπιτιου 500δολ ειδι πρωτης αναγκης<φαι ρουχα κτλ κτλ> σχεδον τσαμπα και απο δουλεια,ορεξη να εχεις και δουλευεις οσο θες!!

Ξερεις κανεις αν τα παραπανω υσχιουν??

Καθε γνωμη σεβαστη..αλλα μην το γαμισουμε γιατη πραγματικα με ενδιαφερει το θεμα.
  φιλε  μου,  ωρα  καλη, και  ολα  να  σου  πανε  καλα  ευχομαι

pescatore

Μέλος
Εγγρ.
24 Απρ 2006
Κριτικές
2
Like
24
Πόντοι
0
αμα θελεις να δουλευεις σε κανα φαστφουνταδικο-να μενεις σε κωλοπεριοχη σε 25 τμ και να θελεις να αποταμιευσεις πχ σε ενα χρονο ενα ΜΙΚΡΟ ΠΟΣΟ καντο!απλα στις προυποθεσεις αυτες ειναι και οτι δε θα μπορεις να απολαυσεις τιποτα γιατι λεφτα για ποιοτητα ζωης δε θα μενουν!

Στην Ελλάδα αμα θελεις να δουλευεις σε κανα φαστφουνταδικο-να μενεις σε κωλοπεριοχη σε 25 τμ μπορεί να αποταμιευσεις πχ σε ενα χρονο και ενα ΜΕΤΡΙΟ ΠΟΣΟ  !!!!!

Άντε ρε τεμπέληδες που επειδή δε μπορείτε πια να διοριστείτε όπως παλιά στο δημόσιο χωρίς κανένα προσόν για να κάθεστε, θέλετε να πάτε να κάνετε τις δουλειές των μαύρων και ισπανόφωνων στην Αμερική.
Τέτοιες δουλειές στην Ελλάδα ΝΝΑΑΑ... Μόνο που εδώ δεν καταδέχεστε....
Καλά να πάθετε...

helios747

Μέλος
Εγγρ.
4 Ιουν 2009
Like
0
Πόντοι
16
Στην Ελλάδα αμα θελεις να δουλευεις σε κανα φαστφουνταδικο-να μενεις σε κωλοπεριοχη σε 25 τμ μπορεί να αποταμιευσεις πχ σε ενα χρονο και ενα ΜΕΤΡΙΟ ΠΟΣΟ  !!!!!

Άντε ρε τεμπέληδες που επειδή δε μπορείτε πια να διοριστείτε όπως παλιά στο δημόσιο χωρίς κανένα προσόν για να κάθεστε, θέλετε να πάτε να κάνετε τις δουλειές των μαύρων και ισπανόφωνων στην Αμερική.
Τέτοιες δουλειές στην Ελλάδα ΝΝΑΑΑ... Μόνο που εδώ δεν καταδέχεστε....
Καλά να πάθετε...
  σιγα  ρε  μαγκα!  που  θα  τους  πεις  ολους  τεμπεληδες!  εσυ  εισαι  ο  ελληνας  του  μοχθου :jerking:

be_red

Μέλος
Εγγρ.
6 Νοε 2009
Like
0
Πόντοι
0
Απλά να έχετε υπ'όψη σας ότι σε όποια αναπτυγμένη χώρα σκέφτεστε να πάτε, με το που ακούνε Έλληνας πιάνουν τις τσέπες τους για να μην τους κλέψει κανα ψιλό...

Δύσκολα τα πράγματα μέσα έξω..

θάνατος

Μέλος
Εγγρ.
1 Μαρ 2009
Like
5
Πόντοι
6
κάτι για την υπόθεση της μετανάστευσης.

φίλος καλός παλαιός συμμαθητής μου, σοβαρός και εργατικός. Έχει σαν όνειρο να γίνει αμερικάνος-να πάει στην Αμερική και να μείνει εκεί, να δουλέψει εκεί και να διμιουργηθεί εκεί (αλλά μιλάμε για όνειρο!απο μικρό παιδί το έλεγε)

ένα καλοκαίρι στο χωριό του γνωρίζει μια ομογενή-ελληνοαμερικάνα 8 χρόνια μεγαλύτερη του που ήρθε για καλοκαιρινές διακοπές. Ο φίλος αφήνει πίσω γονείς συγγενείς φίλους, τα πάντα! αρραβωνιάζονται και φεύγουν για Νέα Υόρκη που έμενε η κοπέλα, μέχρι εδώ όλα καλά διότι πάνε για γάμο πλέον και έτσι θα μπορέσει να μείνει μόνιμα στο ''αμέρικα'' μιας και θα είχε παντρευτεί αμερικανίδα υποίκοο.

Σε λίγο καιρό χωρίζουν και η κοπέλα επέστρεψε στον πρώην άντρα της, έτσι ο φίλος παραμένει ΝΥ κοντά στην ομογένεια και άλλους Έλληνες εκεί, αλλά χωρίς άδεια παραμονής δουλεύοντας μπογιατζής στις οικοδομές αλλά με καλά λεφτά. Έτσι περνάνε 2 χρόνια μένοντας διαρκώς παράνομα εκεί, μέχρι που φτάνουμε στο 2006.

Πίσω στη πατρίδα μας προκυρήσονται δημοτικές εκλογές το έτος αυτό(2006), όμως ο φίλος δε μπορεί να έρθει να ψηφίσει διότι δε θα μπορεί μετά να επιστρέψει στη ΝΥ και λέει δε βαριέσαι καλά είμαι και ας μη ψηφίσω. Ένα μήνα πριν τις ελληνικές δημοτικές εκλογές σκάει μύτη η αμερικανική υπηρεσία μετανάστευσης στην οικοδομή που δούλευε, το τσουβαλιάζει με συνοπτικές διαδικασίες και μέχρι τη πόρτα του αεροπλάνου που θα τον έφερνε στην Ελλάδα τον είχαν με χειροπέδες και με αφάνταστη ψυχολογική βία. Γύρισε Ελλάδα με το κεφάλι κατεβασμένο διότι δεν έχει πλέον τη δυνατότητα να πάει αμερική ουτε καν σαν επισκέπτης-τουρίστας.

Τι είχε γίνει, έμαθαν οι ομογενείς-συχωριανοί του στη ΝΥ ότι δε θα πήγαινε στη πατρίδα να ψηφίσει κ οτι θα χανόταν μια απλή ψήφος και τον κάρφωσαν με ελαφρά τη καρδία! Από την υπηρεσία μετανάστευσης έμαθε και το όνομα αυτού που τον έδωσε και μάλιστα ήταν μακρινός εξάδελφος του.   

Ο φίλος αυτός είναι δυστυχισμένος γιατί του στέρησαν το μεγαλύτερο όνειρο που είχε και όποτε βρεθούμε να πιούμε καφέ το λέει με πικρία και πως θα έδινε τα πάντα αρκεί να μπορούσε να ξαναπαεί στις ΗΠΑ.

όλο αυτό είναι αλήθινη ιστορία που την έχω ζήσει από κοντά και την ανέφερα έτσι για το φίλο που θέλει να φύγει.
ευχαριστώ

majestic69

Μέλος
Εγγρ.
8 Σεπ 2009
Κριτικές
4
Like
277
Πόντοι
36
Παντως η  kim  kardashian ψαχνει γαμπρο.οποιος το ψηνει θα κανει ζωαρα..........

A_re_Koula

Μέλος
Εγγρ.
12 Αυγ 2009
Like
3
Πόντοι
16
Εγω παντως λεω να παω Σαλονικα να μεινω μονιμα βαρεθηκα την κωλοαθηνα

majestic69

Μέλος
Εγγρ.
8 Σεπ 2009
Κριτικές
4
Like
277
Πόντοι
36
κ τι θα κανεις σαλονικα θα πλενεις πιατα??

stam_90

Τιμημένος
Εγγρ.
8 Οκτ 2009
Κριτικές
158
Like
450
Πόντοι
2.046
Λοιπον ολοι στο πακισταν να πολεμησουμε τους κωλοαμερικάνους  :ak: :ak: :ak: :ak: :ak: :ak: :ak:

A_re_Koula

Μέλος
Εγγρ.
12 Αυγ 2009
Like
3
Πόντοι
16
λεω για ταξι στην αρχη και μετα βλεπω

antipa

Μέλος
Εγγρ.
15 Αυγ 2010
Like
2
Πόντοι
16
....

όλο αυτό είναι αλήθινη ιστορία που την έχω ζήσει από κοντά και την ανέφερα έτσι για το φίλο που θέλει να φύγει.
ευχαριστώ

Γι αυτο καλύτερα ο διμιτριςνιβα να φύγει μετά τις δημοτικές εκλογές τον Νοέμβρη  :2funny: :2funny: :2funny:

Πάντως τραγική ιστορία.
Εχω κι εγω αρκετές παρόμοιες απο συγγενείς που πήγαν Αμερική πριν κάτι 10ετίες
ψαχνανε καραβι να κάνει δρομολόγια σε αμερικάνικα λιμάνια, βγαιναν έξω κι έμεναν τα καραβια χωρίς πλήρωμα,
μέχρι να ρθουν αντικαταστάτες....
κρυβόντουσαν σε παταρια, σε σοφίτες μέχρι να βρουν καμιά ελληνοαμερικάνα να παντρευτουν....
Αλλους τους μάζεψε το ιμιγκρειτιον και τους έστειλε πίσω
άλλοι ήταν πιο τυχεροί και προλάβανε
μερικοί άλλοι πήγαν καναδά που τότε η νομοθεσία ήταν πιο χαλαρή και μετα πέρασαν στις ΗΠΑ...
Αλλα χρόνια τότε.... αλλά να που ξαναήρθαν...  :(

A_re_Koula

Μέλος
Εγγρ.
12 Αυγ 2009
Like
3
Πόντοι
16
Πλακα θα ειχε να φευγαμε ολοι απο την ελλαδα και να εμεναν οι πολιτικαντηδες να βγαζουν ομιλιες στους πακιστανους

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom