Νέα

Θέλω να φύγω από αυτή τη σκατοχώρα!

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Todok
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 3K
  • Εμφανίσεις 152K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 4 άτομα (0 μέλη και 4 επισκέπτες)

Μεταναστεύουμε... αλλά που;

• Δυτ. Ευρώπη

Ψήφοι: 66 19,5%
  • Αν. Ευρώπη

Ψήφοι: 23 6,8%
  • Αμερική

Ψήφοι: 50 14,8%
  • Ασία

Ψήφοι: 23 6,8%
  • Αφρική

Ψήφοι: 33 9,8%
  • Αυστραλία

Ψήφοι: 61 18,0%
  • Καναδάς

Ψήφοι: 28 8,3%
  • Βορ. Ευρώπη (Σκανδιναυϊα)

Ψήφοι: 54 16,0%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    338

dimitrisniva

Μέλος
Εγγρ.
8 Ιουλ 2009
Like
3
Πόντοι
16
πλακα πλακα, νομιζω οτι ειναι πολυ δυσκολο να παρεις αμεα στο αμερικα.

*ωχ εχει οντως προβλημα και πεταξα μαλακια? :S
συγγνωμη μητσο :-
Ο.κ ασ μου πει καποιος τι ειναι τα αμεα??

moutsos13

Μέλος
Εγγρ.
30 Μαρ 2006
Like
213
Πόντοι
36
μην τα πιστευεται αυτα
μεταναστης ειναι μεταναστης
εκτος αν πας να εργαστεις σε κανονικη δουλεια με προοπτικες,σαν πτυχιουχος εννοω
ο Αλβανος της Αμερικης και της Γερμνιας θα ειστε,ξεκολλατε
Στην Γερμανια ναι. Στην Αμερικη δεν ακριβως ειναι ετσι τα πραγματα. Συγκεκριμενα για το Μαϊμι που ξερω ολο το κουμαντο το κανουν οι λατινοι (κουβανοι, κολομβιανοι, μεξικανοι, βραζιλιανοι κτλ...) οι αμερικανοι ειναι η μειοψηφια. Ειναι η πιο πολιτισμικη χωρα στο κοσμο και δεν εχει τετοιες μαλακιες. Βεβαια εξαρταται τι δουλεια θα κανεις. Τωρα αν πας πχ για πλυστης ειτε ειναι εδω ειτε στη γερμανια ειτε στην αμερικη δεν αλλαζει τιποτα παραπανω ως προς τη δουλεια και την ιδιοτητα σου ;)  

Belisarius

Μέλος
Εγγρ.
22 Αυγ 2010
Like
0
Πόντοι
0
Λοιπον αλανια τα πραγματα πανε κατα διαολου,η οικονομια καταρεει γρηγορα και σταθερα!!!μονο και μονο στην πολη μου 7 μαγαζια (φαγαδικα)σε 2 τετραγονα!!! εχουν πωλητιριο και πανε για λουκετο.
Τωρα επι του θεματος,εγω θα την κανω για αμερικα..μην ακουσω μαλακιες του τυπου <<ναι καλλα εκει χαριζουν λευτα>> ξερω οτι για να παρεις το χρημα σε γαμανε!! Αλλα υπαρχουν δουλειες και εχεις τι δυνατοτιτα αν δεν εισαι τεμπελης να κονομισεις.

Θελω λοιπον πληροφοριες,πεζουν 3 προορισμοι οπου εχω και ακρες..Α)νεα υορκη Β)σαν ντιεγκο Γ)πενσιλβανια.

Απο οτι λενε το σκηνικο εχει ως εξης,μισθος εργατη 10-12 δολαρια ενοικιο ενος μεσου σπιτιου 500δολ ειδι πρωτης αναγκης<φαι ρουχα κτλ κτλ> σχεδον τσαμπα και απο δουλεια,ορεξη να εχεις και δουλευεις οσο θες!!

Ξερεις κανεις αν τα παραπανω υσχιουν??

Καθε γνωμη σεβαστη..αλλα μην το γαμισουμε γιατη πραγματικα με ενδιαφερει το θεμα.

Εγώ έμενα San Diego και έφυγα τον Σεπτέμβρη του 2009. Ενοίκειο με 500 $ βρίσκεις μόνο με συγκατοικο. Η Καλιφόρνια είναι καταχρεωμένη απ'την κρίση, κάνανε κ debate στην τηλεόραση μάλιστα εάν είναι πιο χρεωμένη απ'την Ελλάδα. Οι επιχειρήσεις (restaurants, bars, clubs) κλείνουν η μια μετά την άλλη. Γενικώς βλέπεις πολλές ταινίες!

Αν δεν πας για καμιά δουλειά που προϋποθέτει να έχεις κ κάποιο πτυχείο κ δεν την κλείσεις από πριν θα απομείνεις αξεπόλυτος που λέει κ ο παπούς μου! Κ το κυριότερο: με την VISA τι θα κάνεις; Το Visa Waiver Program δεν σου επιτρέπει να εργάζεσαι μόνιμα εκεί. Εγώ έιχα μεγάλο θέμα, Visa για εργασία δίνουν με διαγωνισμό σε ~64000 άτομα το χρόνο οι οποίοι είναι επιφανείς επιστήμονες, πολιτικοί, στρατιωτικοί, κτλ Η διαδικασία αιτήσεως είναι ολόκληρος κυκεώνας, άσε που στα σύνορα σε περνάνε από ναζιστική εξέταση. Υπάρχουν εκατομμυρια σαν εσένα στον κόσμο που θέλουν να ζήσουν το american dream, αν όλοι τα καταφέρνανε να μπουν η αμερική θα είχε καταρρεύσει.

dimitrisniva

Μέλος
Εγγρ.
8 Ιουλ 2009
Like
3
Πόντοι
16
Εγώ έμενα San Diego και έφυγα τον Σεπτέμβρη του 2009. Ενοίκειο με 500 $ βρίσκεις μόνο με συγκατοικο. Η Καλιφόρνια είναι καταχρεωμένη απ'την κρίση, κάνανε κ debate στην τηλεόραση μάλιστα εάν είναι πιο χρεωμένη απ'την Ελλάδα. Οι επιχειρήσεις (restaurants, bars, clubs) κλείνουν η μια μετά την άλλη. Γενικώς βλέπεις πολλές ταινίες!

Αν δεν πας για καμιά δουλειά που προϋποθέτει να έχεις κ κάποιο πτυχείο κ δεν την κλείσεις από πριν θα απομείνεις αξεπόλυτος που λέει κ ο παπούς μου! Κ το κυριότερο: με την VISA τι θα κάνεις; Το Visa Waiver Program δεν σου επιτρέπει να εργάζεσαι μόνιμα εκεί. Εγώ έιχα μεγάλο θέμα, Visa για εργασία δίνουν με διαγωνισμό σε ~64000 άτομα το χρόνο οι οποίοι είναι επιφανείς επιστήμονες, πολιτικοί, στρατιωτικοί, κτλ Η διαδικασία αιτήσεως είναι ολόκληρος κυκεώνας, άσε που στα σύνορα σε περνάνε από ναζιστική εξέταση. Υπάρχουν εκατομμυρια σαν εσένα στον κόσμο που θέλουν να ζήσουν το american dream, αν όλοι τα καταφέρνανε να μπουν η αμερική θα είχε καταρρεύσει.
Ναι καλα τα λες αλλα εγω δεν ειπα για καλιφορνια,το εχω σαν επιλογη αλλα κατα 90%θα παω η νεα υορκη η πενσιλβανια.εκει εχει η ακρη τα μαγαζια και εκει θελει να φτιαξει και το καινουργιο,πεζει ομως και σε μικρο ποσοστο να το φτιαξει και καλιφορνια και γιαυτο το λεω..αλλα μαλλον χλωμο το βλεπω για εκει/

DEPP

Μέλος
Εγγρ.
16 Ιαν 2010
Κριτικές
3
Like
0
Πόντοι
0
Αντε να αδειαζουμε σιγα σιγα

Γιατι δεν πας Ευρωπη θα πας στην ακρη του κοσμου για να πλενεις πιατα? Και εδω τα ιδια πιατα εχουν

dimitrisniva

Μέλος
Εγγρ.
8 Ιουλ 2009
Like
3
Πόντοι
16
Αντε να αδειαζουμε σιγα σιγα

Γιατι δεν πας Ευρωπη θα πας στην ακρη του κοσμου για να πλενεις πιατα? Και εδω τα ιδια πιατα εχουν
Ποιος σου ειπε οτι θα πλενω πιατα??? αλλα και πιατα να πλενεις που θα σε πληροσουν με 10δολ την ωρα??

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
304
Πόντοι
386
Είχες πει ότι είναι μέσα στις επιλογές σου το Σαν Ντιέγκο. Εν πάσει περιπτώσει, είναι αρκετά δύσκολο να πας. Τώρα οι άκρες τι είδους είναι ? Συγγενείς πολύ κοντινού βαθμού ίσως μπορούν να κάνουν πρόσκληση. Μπορείς να πάρεις τη δεκάχρονη βίζα και να πηγαινοέρχεσαι όποτε θες για αρχή

dimitrisniva

Μέλος
Εγγρ.
8 Ιουλ 2009
Like
3
Πόντοι
16
Είχες πει ότι είναι μέσα στις επιλογές σου το Σαν Ντιέγκο. Εν πάσει περιπτώσει, είναι αρκετά δύσκολο να πας. Τώρα οι άκρες τι είδους είναι ? Συγγενείς πολύ κοντινού βαθμού ίσως μπορούν να κάνουν πρόσκληση. Μπορείς να πάρεις τη δεκάχρονη βίζα και να πηγαινοέρχεσαι όποτε θες για αρχή
θειος μου και 6 ξαδερφια...το σαν ντιεγκο μου το ειπε σαν ιδεα για το καινουργιο μαγαζι που θελει να κανει αλλα απο οτι λεει και οπο οτι λετε και εσεις δυσκολο...τα αλλα μαγαζια τα εχουν νεα υορκη και πενσιλβανια αλλα θελει λεει να πεξει και προς καλιφορνια γιατη ειναι απο εκει η πεθερα του και γουσταρει η θεια το μερος..

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
304
Πόντοι
386
θειος μου και 6 ξαδερφια...το σαν ντιεγκο μου το ειπε σαν ιδεα για το καινουργιο μαγαζι που θελει να κανει αλλα απο οτι λεει και οπο οτι λετε και εσεις δυσκολο...τα αλλα μαγαζια τα εχουν νεα υορκη και πενσιλβανια αλλα θελει λεει να πεξει και προς καλιφορνια γιατη ειναι απο εκει η πεθερα του και γουσταρει η θεια το μερος..

Είναι ωραίο σαν μέρος το Σαν Ντιέγκο γενικά. Ότι κρίση και να υπάρχει, η Αμερική είναι Αμερική και έχει τους μηχανισμούς να τους ξεπεράσει. Μη σε φοβίζει το " δύσκολο". Πιο δύσκολο από την Ελλάδα δεν υπάρχει! Αν πας θα πεις τι μαλάκας ήμουνα που ξόδευα τα χρόνια μου στην Ελλάδα! Και ας πλένεις πιάτα!

dimitrisniva

Μέλος
Εγγρ.
8 Ιουλ 2009
Like
3
Πόντοι
16
Είναι ωραίο σαν μέρος το Σαν Ντιέγκο γενικά. Ότι κρίση και να υπάρχει, η Αμερική είναι Αμερική και έχει τους μηχανισμούς να τους ξεπεράσει. Μη σε φοβίζει το " δύσκολο". Πιο δύσκολο από την Ελλάδα δεν υπάρχει! Αν πας θα πεις τι μαλάκας ήμουνα που ξόδευα τα χρόνια μου στην Ελλάδα! Και ας πλένεις πιάτα!
Δεν ξερω ρε φιλε αυτο ακριβως εγινε με τα ξαδερφια μου,βλεπω που μενουν και πως ζουν και μου τρεχουν τα σαλια...

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom