Νέα

Θέλω να φύγω από αυτή τη σκατοχώρα!

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Todok
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 3K
  • Εμφανίσεις 153K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Μεταναστεύουμε... αλλά που;

• Δυτ. Ευρώπη

Ψήφοι: 66 19,5%
  • Αν. Ευρώπη

Ψήφοι: 23 6,8%
  • Αμερική

Ψήφοι: 50 14,8%
  • Ασία

Ψήφοι: 23 6,8%
  • Αφρική

Ψήφοι: 33 9,8%
  • Αυστραλία

Ψήφοι: 61 18,0%
  • Καναδάς

Ψήφοι: 28 8,3%
  • Βορ. Ευρώπη (Σκανδιναυϊα)

Ψήφοι: 54 16,0%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    338

azaas

Ανώτερος
Εγγρ.
13 Μαΐ 2006
Κριτικές
11
Like
8
Πόντοι
5.765
Ξέχασα να δώσω και την ευχή μου σε αυτούς που εδώ παίρνουν 1000€ (και δεν τους φτάνουν) και θα πάνε έξω για να βγάλουν χρήμα με τη σέσουλα : παιδιά, μη μας ξεχάσετε, να στέλνετε κανα γράμμα να μας λέτε πώς τα περνάτε.

always horny

Μέλος
Εγγρ.
20 Μαΐ 2008
Like
0
Πόντοι
0
Υπερβολές εκατέρωθεν.... Το ίδιον της φυλής μας σε όλο του το μεγαλείο.
Γνώμη μου : Όσοι έχετε πραγματικό πρόβλημα επιβίωσης ή δεν διαβλέπετε βελτίωση στον τρόπο ζωής, στην ποιότητα ζωής σας εδώ στην Ελλάδα, κάντε την με ελαφρά πηδηματάκια στο εξωτερικό να βρείτε την υγειά σας. Ούτως ή άλλως, και στην Ελλάδα αν κάποιος δεν έχει την δυνατότητα να απολαύσει αυτά που του προσφέρει ως χώρα,είναι δώρον άδωρον να παραμείνει.
Όσοι πάλι έχετε ήδη μια ικανοποιητική ποιότητα ζωής εδώ, καθίστε εδώ που είστε και προσπαθείστε να αλλάξετε τα κακώς κείμενα όσο είναι βέβαια εφικτό. Δεν έχουμε κανένα σημείο σύγκλισης στην νοοτροπία με τους ξένους, είναι πολύ δύσκολο να προσαρμοστούμε στον μηχανικό τρόπο ζωής των ξένων, πολλώ δε μάλλον μην έχοντας κανένα κοινωνικό σημείο αναφοράς, όπως οικογένεια ή φίλους.
Επίσης, καλώς ή κακώς, ακόμη και στην πολιτισμένη δύση, οι μεταναστάτες τείνουν να περιθωριοποιούνται από τις τοπικές κοινωνίες.

Σε κάθε περίπτωση βέβαια, καθένας μας θα πρέπει να αποσαφηνίσει για τον εαυτό του τι θεωρεί ο ίδιος ποιότητα ζωής και ζητούμενο για να την διασφαλίσει.
Θα μιλήσω για τον εαυτό μου σε συνάρτηση με αυτά που έγραψαν κάποιοι φίλοι για το Άμστερνταμ πιο πάνω. Ήμουν στο Άμστερνταμ 2 μέρες τον Ιανουάριο που μας πέρασε. Ε, λοιπόν, 10.000 ευρώ τον μήνα να μου έδιναν, δεν καθόμουν να δουλέψω εκεί. Είναι από τα πιο καταθλιπτικά μέρη που έχω επισκεφτεί τον χειμώνα. 2 μέρες δεν σταμάτησε να βρέχει. Μετά τις 7-8 το βράδι μόνο τουρίστες κυκλοφορούσαν έξω. Αρκεί να κάνει κάποιος ένα google weather in amsterdam, για να καταλάβει για τι ποιότητα ζωής μιλάμε, χωρίς ζέστη, ηλιοφάνεια και θάλασσα το καλοκαίρι.
Τα χρήματα δεν σου εξασφαλίζουν ποιότητα ζωής αν δεν μπορείς και να τα αξιοποιήσεις ανάλογα, πόσο δε μάλλον τον ελεύθερο χρόνο σου, όταν επιστρέφεις από την εργασία σου. Ούτε είναι τυχαίος ο υψηλός δείκτης αυτοκτονιών στις χώρες της κεντρικής και δυτικής Ευρώπης.
Αλλά σε τελική ανάλυση,όπως προείπα, είναι αμιγώς θέμα προσωπικής αντίληψης των κριτηρίων που συναπαρτίζουν την κοινή συνισταμένη της ποιότητας ζωής.........

φιλε εμεινα στο Λονδινο 5 χρονια.Δεν με πειραζε που εβρεχε συνεχεια ,η ποιοτητα ζωης ειναι αλλης κλασης.Αλλα για μενα ηλιος ,θαλασσα δεν κανουν ποιοτητα ζωης.Και η Αφρικη τα εχει αυτα!!!!!τι παει να πει αυτο.

xristos1000

Μέλος
Εγγρ.
14 Απρ 2007
Κριτικές
1
Like
7
Πόντοι
16
Με τα λεφτα που παιρνεις εδω ενα Suzuki swift του 91' στη Γερμανια παιρνεις
2 mercedes 300ce και με 10000+ ευρω εδω παιρνεις ενα αμαξακι ενω εκει παιρνεις απο porche boxter,hummer κλπ.

OXIA

Μέλος
Εγγρ.
9 Ιαν 2008
Like
8
Πόντοι
16
Αφιερωμένο στην ΟΧΙΑ μου 
:smitten: :smitten: :smitten: :smitten: :smitten: :smitten: :smitten: :smitten: :smitten: :smitten: :smitten: :smitten: :smitten: :smitten: :smitten: :smitten:

Όπου πάμε θάβρουμε πατρίδες...
θά φωλιάσουμε στή Βενετία...
θά μας αγκαλιάζει η Φλωρεντία
τ’ άλπεια τά βουνά θά δροσκελίσουμε...
θά χυθούμε σά μαγιάπριλα του νου...

...........................................
Περσόνα μου προτιμώ να το αφήσω χωρίς σχόλια......... ξέρεις εσύ........
:smitten: :smitten: :smitten: :smitten: :smitten: :smitten: :smitten: :smitten: :smitten: :smitten:

scockfield

Μέλος
Εγγρ.
20 Ιαν 2008
Κριτικές
2
Like
2
Πόντοι
1
Νομίζω ότι το ρεζουμε είναι και εδώ το μουνί...Αν γαμάς ένα ωραιότατο μουνί και περνας καλά με αυτό, τότε και στο ρεκιαβικ να ζείς τρώγοντας λειχήνες δεν θα σε πολυπειράζει..εχω άδικο?

pepe_le_pew

Μέλος
Εγγρ.
28 Μαΐ 2008
Like
0
Πόντοι
16
Υπαρχει μια παροιμια οτι το κακο δεν ερχεται μονο!! η δυσκολια φερνει συνηθως την πτωση ηθικου και την απομονωση ωραιο το "καν'υπομονη και ο ουρανος θα γινει πιο γαλανος" αλλα για ταινια με την Βιουγιουκλάκη. Συνηθως ισχυει το "οταν παιρνω φορα φορα κατηφορα και ο θεος  ιδιος δεν με σταματα"!!

Στα προβληματα πρωτα την κανουν οι γνωστοι, μετα οι φιλοι και ισως η οικογένεια!!

Οποις μπορει να φυγει να το κανει κλεινοντας ως αλλος Οδυσσεας σε τραγουδια τυπου Καζαντζιδη!! Στην μανα σας να πειτε "και ο αλλος μενει 2 συνοικιες μακρια και εχει να δει τη μανα του 3 μήνες και δεν βγαζει και μια"!!

καλυτερα να ΗΜΟΥΝ μεταναστης αλλου παρα να με ΠΕΡΝΑΝΕ για μεταναστη εδω!!!! (σημερα δεν αληθευει αλλα σε 10 χρονια μπορει)

Μακαρι να βρεθει και ενα γραφειο εργασιας να κανει απο εδω αυτη την δουλεια για εξω !! (Για εσας τους νεους- οι 35ρηδες νεαροι της Ελλαδας εξω ειναι τελειωμενοι)

Τελος απο το 1996 εως το 2004 υπηρχαν ενα καρο μαλακιες  εεεε προσδοκιες Ευρω, Ολυμπιακοι Αγωνες, ΟΝΕ και ΟΟχι, Ευρωπαικη εκτονωσουλα ολοκληρωση, Κοινοτικα Πακέτα που δυστυχως δεν μας τα εφερνε η Χατζηβασιλειου σημερα ποιες ειναι οι προσδκιες???
Μονο μια προσδοκια εχουμε οτι αν εχουμε καταθεσεις 10,000€ τον οκτωβριο θα εχουμε 7000€ και αν χρωταμε 5000€ το Οκτωβριο θα χρωσταμε 7000€!!!

ΥΓ Βεβαια αν οι γονεις εχουν κανα πακετο ΜΕΤΡΗΤΟ (οχι σε 10 χρονια ΑΝ και ΑΝ) καθηστε η Ελλαδα ειναι ωραια αν εχεις λεφτα για ξοδεμα-πας και κανα ταξιδακι εξω για οικονομία!

ΥΓ2 Για να σου ερθει το μουνι πρεπει να εισαι ΟΚ να νιωθεις οτι πας καπου!! Αν εισαι σε τελμα με τι ψυχολογια να ριξεις το μουνί???

always horny

Μέλος
Εγγρ.
20 Μαΐ 2008
Like
0
Πόντοι
0
Νομίζω ότι το ρεζουμε είναι και εδώ το μουνί...Αν γαμάς ένα ωραιότατο μουνί και περνας καλά με αυτό, τότε και στο ρεκιαβικ να ζείς τρώγοντας λειχήνες δεν θα σε πολυπειράζει..εχω άδικο?

Θα πειραζει όμως το μουνι φιλαρακο!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

always horny

Μέλος
Εγγρ.
20 Μαΐ 2008
Like
0
Πόντοι
0

Θα πειραζει ομως το Μουνι φιλε μου !!!!!!!!!!!!!1

dimitrakis29

Τιμημένος
Εγγρ.
19 Νοε 2007
Κριτικές
13
Like
2.355
Πόντοι
4.765
Πρώτα απ' όλα να εξηγηθώ! Είμαι πατριώτης μέχρι τα μπούνια! Έχω πλακωθεί στο εξωτερικό με Τούρκους που μου την είπαν για την Ελλάδα! Έζησα πολλά χρόνια έξω (σπουδές + δουλειά + περιπλανήσεις) και πάντα ένοιωθα μια καψούρα στην ψυχή μου για την Ελλάδα!

Αυτή η καψούρα με έκανε πριν λίγα χρόνια να επιστρέψω στην Ελλάδα, με πρόθεση να εγκατασταθώ οριστικά εδώ. Σήμερα έχω συνειδητοποιήσει ότι έκανα τη μεγαλύτερη μαλακία της ζωής μου! Σε επαγγελματικό επίπεδο, ενώ είχα πολύ καλή θέση έξω υποβαθμίστηκα 3 επίπεδα κάτω! Και αυτό κατάλαβα ότι δεν ισχύει μόνο στη δική μου περίπτωση, αφού γενικά βλέπω γύρω μου να επικρατούν εδώ οι τσάτσοι και τα λαμόγια, ενώ οι (αντικειμενικά) άξιοι άνθρωποι να παραγκωνίζονται και να εξωθούνται από τα "κυκλώματα" με πλάγιους τρόπους στη διαρκή υποβάθμιση και στον εξευτελισμό! Αντί για τις ανθρώπινες αξίες βλέπω να επικρατούν στη χώρα μου η πονηριά, η λαμογιά και το χρήμα, το χρήμα που εξαγοράζει εδώ στην Ελλάδα τα πάντα και κάνει τον κάθε κλεφταρά κύριο και νοικοκύρη!

Σε νοσοκομεία, εφορίες, πολεοδομίες, ελεγκτικές και γενικά δημόσιες υπηρεσίες τα αρπάζουν όλοι σαν τρελοί και αν δεν έχεις να τους τα σκάσεις τρως μόνιμα κωλοδάκτυλο από παντού και από όλους (όπως τρως εξαιτίας των ίδιων λαμογίστικων διαδικασιών καρκινογόνα τρόφιμα, νερωμένη βενζίνη, μαιμουδιασμένα προιόντα κ.λ.π.)! Μισθοί για τον περισσότερο κοσμάκη της πείνας και οι τιμές των βασικών προιόντων από τις υψηλότερες παγκοσμίως! Μία κοινωνία τριγύρω μου που μεταλλάσσεται όλο και περισσότερο σε τριτοκοσμική, μία κοινωνία καρα-αγχωμένη , άθλια καταναλωτική, ατομικιστική, μίζερη, χαιρέκακη! Γυναίκες που έχουν χάσει το μπούσουλα, εγωπαθείς, εκδικητικές, χωρίς αληθινό ερωτισμό πάνω τους!

Δεν θέλει πολύ ρε παιδιά! Τα βλέπω όλα αυτά καθημερινά και τρελαίνομαι! Γι' αυτό και λέω να επανορθώσω την προ ετών μαλακία και να την κάνω με ελαφρά από αυτή τη χώρα! Εδώ περνάνε καλά μόνο τα λαμόγια, οι τσάτσοι και οι (περισσότεροι) δημόσιοι υπάλληλοι!
κανε μια προσπαθεια να φυγεις.αφου εχεις ζησει στο εξωτερικο δεν θα σου ειναι δυσκολο να προσαρμοστης

mounakiasgr

Μέλος
Εγγρ.
5 Αυγ 2006
Like
9
Πόντοι
6
Με τα λεφτα που παιρνεις εδω ενα Suzuki swift του 91' στη Γερμανια παιρνεις
2 mercedes 300ce και με 10000+ ευρω εδω παιρνεις ενα αμαξακι ενω εκει παιρνεις απο porche boxter,hummer κλπ.

Πού τα είδες αυτά τα όνειρα, ρε συ; Με 10000 ευρώ Πόρσε; Μπράβο!!!
Πάντως εγώ πιστεύω ότι οι περισσότεροι από τους πιτσιρικάδες που θα ήθελαν θεωρητικά να την έκαναν για έξω, θα ήταν οι πρώτοι που θα κλαίγονταν στο τρίμηνο για το πόσο τους λείπει η πατρίδα. Έχετε δει Έλληνες φοιτητές στην Αγγλία; Η πλειοψηφία, παρείτσα μεταξύ τους, ΝΟΒΑ για να βλέπουν ελληνική τηλεόραση, μπινελίκια για το πόσο μαλάκες είναι δήθεν οι Άγγλοι και οι υπόλοιποι δυτικοί και τσαρτεράκι για Ελλάδα με την πρώτη ευκαιρία. Και μόλις επιστρέψουν στην Ελλάδα πτυχιούχοι και τελειώσει η γκρίνια για τους ξενέρωτους ξένους, αρχίζει η γκρίνια για την σκατοχώρα την Ελλάδα και για την μαλακία που γύρισαν πίσω. Μετά αρχίζει η γκρίνια για τις μαλακισμένες τις Ελληνίδες και μετά έρχεται ο γάμος. Μετά φυσικά έρχεται η γκρίνια για τη μαλακία που έκανε να παντρευτεί κλπ κλπ.
Επειδή λόγω δουλειάς μένω στο εξωτερικό κάποια χρόνια, σας λέω να σταματήσετε τη γκρίνια και να την κάνετε για εξωτερικό για να έχετε αληθινή άποψη. Όχι με κουβέντες καφενείου του στυλ "αν μου έκαναν μια καλή πρόταση και αν έβρισκα μια καλή δουλειά και αν χτυπούσα μια μουνάρα -από Ελβετία κιόλας- και λοιπές τρίχες. Χτύπα χώρα, μάζεψε βαλίτσα και λεφτάκαι για το ρπώτο ξεκίνημα και κάντην. Θα βρεις δουλειά εκεί. Τι κάθεσαι; Για να λες ανέξοδες μαλακίες στην καφετέρια με τους κολλητούς σου και στο κάθε φόρουμ; Τι θα πει αν δεν είχα την επιχείρηση (που προφανώς ο μπαμπάς την έφτιαξε) θα την έκανα για Ολλανδία; Κάντην και στήσε τη δικά σου επιχείρηση εκεί. Και γύρνα πίσω νικητής με την Πόρσε των 10000 ευρώ και με την Ολλανδέζα μουνάρα που σε περιμένει, να την ποζάρεις στις Ελεεινίδες όπως τις αποκαλείς. Να σου υπενθυμίσω μόνο ότι κάπως έτσι βλέπουν τις Ελληνίδες και οι εδώ μετανάστες. Μουνάρες, απελευθερωμένες, με τα ντεκολτέ και τα σορτς. Και όπως βλέπεις όλες τον μετανάστη περιμένουν! Το ίδιο και οι Ολλανδέζες, Ελβετίδες, Σουηδέζες. Τον μετανάστη περιμένουν.
Εν κατακλείδι, χαλαρώστε, αφήστε τις πολλές κουβέντες και αν έχετε κότσια κάντε την για έξω. Αν έχετε κότσια, θα επιτύχετε κιόλας. Τα υπόλοιπα είναι μαλακίες να περνάτε την ώρα σας σε διάφορα φόρουμ και καφετέριες αντί να δουλεύετε.
Χαιρετίσματα από το εξωτερικό

dimitrakis29

Τιμημένος
Εγγρ.
19 Νοε 2007
Κριτικές
13
Like
2.355
Πόντοι
4.765
Αδερφε τα λες αυτα γιατι δεν βρεθηκε κανεις να σου δινει 10.00 ευρω το μηνα.Αν στα εδιναν δεν θα ενοιαζε ουτε ο καιρος ουτε το καταθλιπτικο μερος οπως λες ουτε ο δεικτης αυτοκτονιων.Απο την αλλη βεβαια συμφωνα μαζι σου στο οτι καλυτερα να αλλαξουμε τα κακως κειμενα της χωρας μας απο το να ξενιτευομαστε.
εγω προτιμαω 1200-1500 ευρω και στη Ρωσσια που ειμαι παρα 10.000 και Ελλαδα και Φυλης!!!!!

dimitrakis29

Τιμημένος
Εγγρ.
19 Νοε 2007
Κριτικές
13
Like
2.355
Πόντοι
4.765
Πού τα είδες αυτά τα όνειρα, ρε συ; Με 10000 ευρώ Πόρσε; Μπράβο!!!
Πάντως εγώ πιστεύω ότι οι περισσότεροι από τους πιτσιρικάδες που θα ήθελαν θεωρητικά να την έκαναν για έξω, θα ήταν οι πρώτοι που θα κλαίγονταν στο τρίμηνο για το πόσο τους λείπει η πατρίδα. Έχετε δει Έλληνες φοιτητές στην Αγγλία; Η πλειοψηφία, παρείτσα μεταξύ τους, ΝΟΒΑ για να βλέπουν ελληνική τηλεόραση, μπινελίκια για το πόσο μαλάκες είναι δήθεν οι Άγγλοι και οι υπόλοιποι δυτικοί και τσαρτεράκι για Ελλάδα με την πρώτη ευκαιρία. Και μόλις επιστρέψουν στην Ελλάδα πτυχιούχοι και τελειώσει η γκρίνια για τους ξενέρωτους ξένους, αρχίζει η γκρίνια για την σκατοχώρα την Ελλάδα και για την μαλακία που γύρισαν πίσω. Μετά αρχίζει η γκρίνια για τις μαλακισμένες τις Ελληνίδες και μετά έρχεται ο γάμος. Μετά φυσικά έρχεται η γκρίνια για τη μαλακία που έκανε να παντρευτεί κλπ κλπ.
Επειδή λόγω δουλειάς μένω στο εξωτερικό κάποια χρόνια, σας λέω να σταματήσετε τη γκρίνια και να την κάνετε για εξωτερικό για να έχετε αληθινή άποψη. Όχι με κουβέντες καφενείου του στυλ "αν μου έκαναν μια καλή πρόταση και αν έβρισκα μια καλή δουλειά και αν χτυπούσα μια μουνάρα -από Ελβετία κιόλας- και λοιπές τρίχες. Χτύπα χώρα, μάζεψε βαλίτσα και λεφτάκαι για το ρπώτο ξεκίνημα και κάντην. Θα βρεις δουλειά εκεί. Τι κάθεσαι; Για να λες ανέξοδες μαλακίες στην καφετέρια με τους κολλητούς σου και στο κάθε φόρουμ; Τι θα πει αν δεν είχα την επιχείρηση (που προφανώς ο μπαμπάς την έφτιαξε) θα την έκανα για Ολλανδία; Κάντην και στήσε τη δικά σου επιχείρηση εκεί. Και γύρνα πίσω νικητής με την Πόρσε των 10000 ευρώ και με την Ολλανδέζα μουνάρα που σε περιμένει, να την ποζάρεις στις Ελεεινίδες όπως τις αποκαλείς. Να σου υπενθυμίσω μόνο ότι κάπως έτσι βλέπουν τις Ελληνίδες και οι εδώ μετανάστες. Μουνάρες, απελευθερωμένες, με τα ντεκολτέ και τα σορτς. Και όπως βλέπεις όλες τον μετανάστη περιμένουν! Το ίδιο και οι Ολλανδέζες, Ελβετίδες, Σουηδέζες. Τον μετανάστη περιμένουν.
Εν κατακλείδι, χαλαρώστε, αφήστε τις πολλές κουβέντες και αν έχετε κότσια κάντε την για έξω. Αν έχετε κότσια, θα επιτύχετε κιόλας. Τα υπόλοιπα είναι μαλακίες να περνάτε την ώρα σας σε διάφορα φόρουμ και καφετέριες αντί να δουλεύετε.
Χαιρετίσματα από το εξωτερικό
ετσι ειναι.μου θυμησες οτι ολοι οι Ελληνες κλεγονταν ποτε θα γυρισουνε Ελλαδα.εγω πηγαινω μια 2 φορες το χρονο απο 7-8 μερες.τωρα θα παω αν η μανα μου μου σκασει 2000 ευρω συν αγορες αλλα τοσα περιπου!!!!!!αλλιως ουτε με σφαιρες!!!!!!εδω που ειμαι ειναι ο παραδισος!!!!!

Sverige1975

Μέλος
Εγγρ.
9 Απρ 2008
Like
1
Πόντοι
0

Φίλη μου Σουηδέζα  ήρθε να ζήσει  το όνειρο ...στην Ελλάδα..(Σερβιτόρα ) ..

Ανασφάλιστη... με 700€ ... με νοίκιο  350 € .. ...

¨Επαιρνε  14,000 SEK.(560,000 ΔΡΧ)/1640 € ώς υπάλληλος στην Σουηδία....και  9,000 SEK
   1050 euro  ως άνεργη....

Τώρα δεν τολμάει ουτε να βγει έξω για  καφέ...

Αυτά...

Sverige1975

Μέλος
Εγγρ.
9 Απρ 2008
Like
1
Πόντοι
0
Ξέχασα να δώσω και την ευχή μου σε αυτούς που εδώ παίρνουν 1000€ (και δεν τους φτάνουν) και θα πάνε έξω για να βγάλουν χρήμα με τη σέσουλα : παιδιά, μη μας ξεχάσετε, να στέλνετε κανα γράμμα να μας λέτε πώς τα περνάτε.

Μεγάλε... Είμαι  κάτοικος  Στοκχόλμης  απο το  1998 ....  

Είμαστε    30 χρόνια πίσω απο τους Σουηδούς...  

Πέρνω  2,500€  /μήνα και ζώ αξιοπρεπώς .. (ΕΛΛΑΔΑ  θα έπαιρνα 900€ ??)

Δεν έχω ανάγκη   να έχω αμάξι  ..Χρησιμποποιώ τρένο ..

Παρόλα αυτά έχω στο γκαράζ  ένα SAAB VIGGEN 225 HP..για weekend..(μεταχ)

Οι Σουηδέζες μάς πάνε με τα 1000 !!!!!   Μιλάς σε όποια γκόμενα θέλεις  με φοβερά ποσοστά
επιτυχίας.. ..

Στην Ελλάδα ΄βλέπω  όλο ξυνόφατσες (ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ) ..άθλιο service(ποτά μπόμπες ..κτλ)
και μαγκιές...

Οι Σουηδικοί δρόμοι,  Το Σουηδικό Δημόσιο , Τα Πανεπιστήμια είναι πολυ μπροστά...

Εμεις στην Ελλάδα ..μίζες .. και διαφθορά...

ΑΥΤΑ!!

xristos1000

Μέλος
Εγγρ.
14 Απρ 2007
Κριτικές
1
Like
7
Πόντοι
16
   Φίλη μου Σουηδέζα  ήρθε να ζήσει  το όνειρο ...στην Ελλάδα..(Σερβιτόρα ) ..

Ανασφάλιστη... με 700€ ... με νοίκιο  350 € .. ...

¨Επαιρνε  14,000 SEK.(560,000 ΔΡΧ)/1640 € ώς υπάλληλος στην Σουηδία....και  9,000 SEK
   1050 euro  ως άνεργη....

Τώρα δεν τολμάει ουτε να βγει έξω για  καφέ...

Αυτά...

Εγινες και ρεζιλι ως Ελληνας στην Κοπελαρα.........???
η.......ενταξει.......

pepe_le_pew

Μέλος
Εγγρ.
28 Μαΐ 2008
Like
0
Πόντοι
16
 Αν θυμαστε την εκπομπη του Κουλογλου υπάρχει και κατι που ΚΑΝΕΙΣ δεν παρατηρησε!! Ο "τυπας" που την εκανε για Ολλανδια δουλευει ΑΥΣΤΗΡΑ 9-5 επαναλαμβανω Εννεα με πέντε  (working 9-5
που λεει και η Ντολλλυ ελα Παρτον)

Επάναλαμβανβω ΟΚΤΑΩΡΟ μια ακόμη φορα οκτω ωρες και βουταει το 2χιλιαρο και χτυπάει εναν καφεδάκο ή αν εχει αναγκη χτυπάει και μια part time δουλεα το ΣΚ!!!

Τωρα αν καποιος πει σε εναν "ειδες αυτος εφυγε και κουτσα κουτσα τα φερνει βόλτα" θα του πουν ναι "αλλα αυτουνου του εφυγε ο ΠΑΤΟΣ"!! ισως το οκταωρο εξω να ειναι πιο κουραστικο απο το 10ωρο στην Ελλαδα!!

Βλεπεις εδω κανεις ενα διαλειμα (απο την σημαια ενω οι Δυτικοι εχουν επίσημο διαλειμα) στον ΗΛΙΟ και το νεφος χαζευοντας την μαυρισμενη πολυκατοικια απο τα καυσαερια (οι μαλακες οι Βρεττανοι βγαινουν εξω να καπνισουν ενω ο Ελληνας με 3 τζουρες καταλύτη φτιαχνεται και φτηνα και καλά). Επισης οταν ο ηλιος πεφτει στις 7 και εσυ σχολας παρα τεταρτο εχεις ενα ολοκληρο ΤΕΤΑΡΤΟ να χαρεις τις αγαπημενες ακτινες του ηλίου.

Τελος ο "του εφυγε ο πατος" μετα απο 10 χρονια δουλειας ΑΓΟΡΑΖΕΙ σπίτι ενω ο "δουλευω 10 ωρες αραχτος" ΠΟΥΛΑΕΙ ενα ακινητο για να καλυψει τα χρεη!!!

Εδω φιλε μου εχουμε ηλιο θαλασσα διασκεδαση τωρα αν εσυ εισαι busy ή αφραγκος  για να τα χαρεις τραβα πηδήξου που μας χάλας το κεφι!! Αυτα

ΥΓ Ανταλασεται Msc με δίπλωμα για μηχανακι-πληροφορίες εντος!!

ΥΓ2 Η Σουηδία ειναι μιλια μπροστα και απο αλλες ανεπτυγμενες χωρες!! Η Σουηδεζα ήλιο ηθελε κατσε τωρα πάνω στην ηλιακτιδα!!

Επισκέπτης
Εγω παντως θελω να ζησω στην Τζαμαικα ή στην στην Κοστα Ρικα. Εχει παει καποιος να μου πει πως ειναι εκει η ζωη ?

Enforcer

Μέλος
Εγγρ.
17 Μαΐ 2007
Like
9
Πόντοι
66
Μεγάλε... Είμαι  κάτοικος  Στοκχόλμης  απο το  1998 .... 

Είμαστε    30 χρόνια πίσω απο τους Σουηδούς... 

Φίλος καλός παντρεύτηκε κοπέλα απο Σκανδιναβική χώρα. Γνωρίστηκαν εκτός ελλάδος όπου ειχαν παει για ένα μεγάλο εργο.

η κοπέλα πράγματι πολύ ομορφη, ξανθιά με μπλε μάτια, ψηλή, λεπτή αλλα όχι στεγνή.

Μετα το γάμο επέμενε ο φίλος μου να έρθουν ελλάδα. Ηλιος, θάλασσα, σουβλάκι,φραπές...την έπεισε οτι αυτα ειναι ουσιωδη στοιχεία μιας ευτυχισμένης ζωής.

Η κοπελα επέστρεψε σουηδία μετά απο 3 μήνες έχοντας πάθει νευρικό κλονισμό (στην κυριολεξία). Ο γιατρός της συστησε ξεκούραση. Ηταν και έγκυος.

Μετακόμισαν και οι 2 σουηδία 8 μήνες αφότου ήρθαν στο ελλάντα απο το εξωτερικό.

Τωρα δεν έρχονται ούτε για διακοπές - υπάρχουν και αλλού ήλιος και θάλασσα.

Οσοι μπορουν να φυγουν, φεύγουν. Σε λίγο θα ειμαι ένας απο αυτούς

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom