Υπερβολές εκατέρωθεν.... Το ίδιον της φυλής μας σε όλο του το μεγαλείο.
Γνώμη μου : Όσοι έχετε πραγματικό πρόβλημα επιβίωσης ή δεν διαβλέπετε βελτίωση στον τρόπο ζωής, στην ποιότητα ζωής σας εδώ στην Ελλάδα, κάντε την με ελαφρά πηδηματάκια στο εξωτερικό να βρείτε την υγειά σας. Ούτως ή άλλως, και στην Ελλάδα αν κάποιος δεν έχει την δυνατότητα να απολαύσει αυτά που του προσφέρει ως χώρα,είναι δώρον άδωρον να παραμείνει.
Όσοι πάλι έχετε ήδη μια ικανοποιητική ποιότητα ζωής εδώ, καθίστε εδώ που είστε και προσπαθείστε να αλλάξετε τα κακώς κείμενα όσο είναι βέβαια εφικτό. Δεν έχουμε κανένα σημείο σύγκλισης στην νοοτροπία με τους ξένους, είναι πολύ δύσκολο να προσαρμοστούμε στον μηχανικό τρόπο ζωής των ξένων, πολλώ δε μάλλον μην έχοντας κανένα κοινωνικό σημείο αναφοράς, όπως οικογένεια ή φίλους.
Επίσης, καλώς ή κακώς, ακόμη και στην πολιτισμένη δύση, οι μεταναστάτες τείνουν να περιθωριοποιούνται από τις τοπικές κοινωνίες.
Σε κάθε περίπτωση βέβαια, καθένας μας θα πρέπει να αποσαφηνίσει για τον εαυτό του τι θεωρεί ο ίδιος ποιότητα ζωής και ζητούμενο για να την διασφαλίσει.
Θα μιλήσω για τον εαυτό μου σε συνάρτηση με αυτά που έγραψαν κάποιοι φίλοι για το Άμστερνταμ πιο πάνω. Ήμουν στο Άμστερνταμ 2 μέρες τον Ιανουάριο που μας πέρασε. Ε, λοιπόν, 10.000 ευρώ τον μήνα να μου έδιναν, δεν καθόμουν να δουλέψω εκεί. Είναι από τα πιο καταθλιπτικά μέρη που έχω επισκεφτεί τον χειμώνα. 2 μέρες δεν σταμάτησε να βρέχει. Μετά τις 7-8 το βράδι μόνο τουρίστες κυκλοφορούσαν έξω. Αρκεί να κάνει κάποιος ένα google weather in amsterdam, για να καταλάβει για τι ποιότητα ζωής μιλάμε, χωρίς ζέστη, ηλιοφάνεια και θάλασσα το καλοκαίρι.
Τα χρήματα δεν σου εξασφαλίζουν ποιότητα ζωής αν δεν μπορείς και να τα αξιοποιήσεις ανάλογα, πόσο δε μάλλον τον ελεύθερο χρόνο σου, όταν επιστρέφεις από την εργασία σου. Ούτε είναι τυχαίος ο υψηλός δείκτης αυτοκτονιών στις χώρες της κεντρικής και δυτικής Ευρώπης.
Αλλά σε τελική ανάλυση,όπως προείπα, είναι αμιγώς θέμα προσωπικής αντίληψης των κριτηρίων που συναπαρτίζουν την κοινή συνισταμένη της ποιότητας ζωής.........