kontolagnos
Ανώτερος
- Εγγρ.
- 2 Μαρ 2007
- Κριτικές
- 1
- Like
- 35.946
- Πόντοι
- 6.256
Ευκαιρια για διχασμόαντε να δουμε και τους αρνητες ταυτοτητας, οι οποιο θα προτιμουν να κουβαλανε χαρτουρες αντι για ενα barcode στο κινητο
Ευκαιρια για διχασμόαντε να δουμε και τους αρνητες ταυτοτητας, οι οποιο θα προτιμουν να κουβαλανε χαρτουρες αντι για ενα barcode στο κινητο
αυτη ειναι η διαφορα, σημερα μπορεις να εχεις απλο κινητο με κουμπια χωρις ιντερνετ, αυριο θα μπορεις?δεν ειναι το επομενο σταδιο αυτο αλλα το πολυ πολυ πολυ επομενο. Και ναι, καποια στιγμη αναποφευκτα θα γινει κι αυτο. Ισως να μην το προλαβουμε εμεις.
αλλα τι διαφορα νομιζεις θα εχει; ηδη οποιος εχει κινητο, ουσιαστικα απο μονος του δινει προσβαση στα παντα. Αμα κανεις μαλακια ξεσκονιζουν οτι κληση,μηνυμα,κινηση,website, τσοντα οτι οτι κι αν εκανες το προηγουμενο εξαμηνο εισαι φακελωμενος, σε ενα τηλεφωνο που ειναι συνδεδεμενο με ιντερνετ και gps. Λοιπον, μεχρι στιγμης απο μονοι μας εχουμε φυτεψει ενα κινητο που δεν παμε ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΧΕΣΙΜΟ χωρις αυτο.
Ο μονος που μπορει να το παιξει υπευθυνα οτι δεν γουσταρει την ολη φαση ειναι μονο οποιος δεν χρησιμοποιει smartphone και ιντερνετ.
γαμωχοτελια εννοεις (α ρε χορνυ τιτανα δασκαλε)ξεχαστε εννοειται ταγαμοχοτελια
οχι παντα παιχτη.Ότι γράφει ο @paparotriftoulas παραπάνω, χρόνια τώρα κυκλοφορούν οι τέλειοι ρουφιάνοι, τα smartphones.
Ξεχάστε θεωρείες συνωμοσίας, ξεχάστε αγίους που προφήτεψαν και όλα τα ωραία.
Με δική του πρωτοβουλία αγοράζει ενας το "τσιπάκι" του, δεν χρειάζεται να κάνει τίποτα ο μεγάλος αδερφός.
Στα λίντλ πάλι αν θές να έχεις κάρτα λίντλ πρέπει να έχεις σμαρτφόουν και να κατεβάσεις την εφαρμογή , εδω και πολύ καιρό το έχουν αυτό κάπου 2 χρόνια ; Ενώ ως τώρα ξέραμε τις κάρτες άλλων σούπερ μάρκετ πχ Μασούτη η ΑΒ Βασιλόπουλος που ήταν κανονικές κάρτες.οχι παντα παιχτη.
εγω ας πουμε δεν εχω σμαρτφοουν.
μου δωσανε στην εταιρεια και οταν φυγω, θα το δωσω πισω.
αλλα...
σε πανε αναγκαστικα εκει, αρα δεν υπαρχει δικη μου πρωτοβουλια ακριβως.
αλλο παραδειγμα, η καρτα πληρωμης.
ποτε δεν ειχα καρτες μεχρι το 2018 και παντα πληρωνα κας.
δεν ειχα, δεν εβγαινα... απλα και ωραια.
τωρα ομως που κανανε τις πληρωμες προσωπικου μεσω καρτας, αναγκαστικα μου εβγαλε η εταιρεια... ΧΩΡΙΣ ΔΙΚΙΑ ΜΟΥ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ, ΑΛΛΑ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ.
το πιασες ?
για να μη πω την τραπεζικη προμηθεια-νταβατζιλικι, στις συναλλαγες με τα μουνοτρυπιδια.
Και να το χάσεις τι έγινε σε cloud ταχςι; ολα. Κ να το χάσει; στα μπεγλέρια σου. Αλλάζει; το password και τέλοςεμενα η ολη φαση που γινονται ολα ηλεκτρονικα δεν με εχει χαλασει καθολου. θεατρο σινεμα εκδηλωσεις; ολα τα εισιτηρια στο κινητο. Αεροπορικα εισιτηρια, πολυσελιδα αρχεια ή φωτογραφιες δουλειας κτλ. Ακομα και πληρωμες με καρτα τις κανεις με app πλεον.
Απλα παιρνεις ενα καλο αξιοπιστο κινητο που το προσεχεις, και καθαρισες με ολες τις χαρτουρες.
Αμα εισαι μαλακας και το χασεις ή στο κλεψουν κακο του κεφαλιου σου. Εχω αλλαξει στη ζωη μου πανω απο 10 συσκευες κινητων, και μονο 2 καταφερα να χαλασω, και η μια ηταν επειδη εφυγε σε εναν τοιχο με δυναμη λογω μεθυσιου και νευρων
ετσι ακριβως. Απλα το cloud το αφηνω στην ακρη γιατι οπως καταλαβαινεις καποιος θα πεταχτει να μας πει για φακελωμα ή για θεματα ασφαλειας, αλλα και γιατι καποιοι παλαιοτεροι ισως να μην ειναι τοσο εξοικιωμενοι ωστε να το χρησιμοποιουν.Και να το χάσεις τι έγινε σε cloud ταχςι; ολα. Κ να το χάσει; στα μπεγλέρια σου. Αλλάζει; το password και τέλος
Και για αυτα υπαρχει λυση.........
Αμα εισαι μαλακας και το χασεις ή στο κλεψουν κακο του κεφαλιου σου. ...
ξερω για ολα υπαρχει λυση, ενας γνωστος ειχε χασει τηλεφωνο της πουτσας αλλα με πολλα πραγματα μεσα, αφου καναμε πολλα απο τα παραπανω που λες, τελικα πηγαμε στην εταιρεια κινητης, και μας ειπαν οτι εφοσον εχουμε το ΙΜΕΙ και αποδειξη αγορας μπορουμε να αχρηστεψουμε πληρως το τηλεφωνο (απτην αποψη σηματος/wifi φανταζομαι), οπως και καναμε. Τωρα αν εγινε οντως δεν θα μαθουμε ποτε.Και για αυτα υπαρχει λυση..
Κατ αρχη να φροντισεις να υπάρχει κλειδωμα με δακτυλικο αποτυπωμα,που πολυ δυσκολα σπαει.
Μετα υπαρχει η εφαρμογη
"find my device".
Τη βρισκεις σαν app απο το Play Store η σε αντιστοιχο site στο Ίντερνετ.
Με αυτή μπορείς απο αλλο τηλεφωνο η ταμπλετ η και υπολογιστή, να κλειδωσεις το τηλεφωνο που εχει χαθει η κλαπει.(αν δεν το εχεις κανει απο πριν).Μπορεις να δεις σε χάρτη που βρίσκεται το τηλέφωνο.
Μπορεις να στείλεις του μήνυμα ακομη και αν το τηλεφωνο είναι κλειστό ( του στυλ,"φερτο στη δ/νση... και θα παρεις.." η στο πιο αγριο αν προτιματε..).
Αν τιποτα δεν αποδίδει,μπορειτε να διαγράψετε τα παντα απ το τηλέφωνο για την προστασια προσωπικων σας δεδομενων.
Απαραίτητη προυποθεση, να εχεις λογαριασμο της Google συγχρονισμένο σε ολες τις συσκευές.
Βιάζεσαι τυπε?ρε τυποι παω να μπω με κωδικους taxis και μου λεει δεν εχεις δικαιωμα προσβασης, δεν ανοιξε ακομη ?
αραξε ρε ειπαμε σημερα ανοιγει η πλατφορμα. Απο βδομαδα θα δουλεψει κιολαςρε τυποι παω να μπω με κωδικους taxis και μου λεει δεν εχεις δικαιωμα προσβασης, δεν ανοιξε ακομη ?
ε οχι και b class το ΕΠΟΣυπαρχει ενα εργακι, mid90's, που λεγεται ολικη διαγραφη/eraser.
παιζει ο αρνολντ σβαρτζενεγκερ και η βανεσα γουϊλιαμς.
b' movie παντελως, αλλα εχει ενα μηνυματακι τρελιαρικο.
με ενα κουμπακι και με ολα τα στοιχεια μας μαζεμενα, μπορουν να μας "εξαφανισουν" απο παντου.
για εκει βαδιζουμε ολοταχως χρονο με το χρονο, οσοι δεν πανε με το ¨συστημα¨.
και ενα απλο παραδειγμα.
ολη η καμπανια για ντιτζιταλ πληρωμες μεσω καρτας π.χ.
αν γινει ομως μια στραβη απο την τραπεζα, προβλημα με το "συστημα¨της και καλα, δε μπορεις να αγορασεις ουτε κουλουρι 50σεντς, αν δεν εχεις κασερακι τσεπατο
ολα με κινητο γινονται, μεχρι και σεξακιΜακάρι, θα είμαι από τους πρώτους που θα παει
Ούτε κινητά ούτε μαλακίες
πολλοι το ειχαν φανταστει, δεν ειναι η πρωτη πανδημια ο κοβιντ, απλα ειναι η πρωτη δυνατη πανδημια σε μια τεχνολογικα εξελιγμενη περιοδο που η πληροφορια (και η παραπληροφορηση) ταξιδευει κυριολεκτικα ακαριαια.Αλλα αν τα πεις σε καποιον, θα σε πει και ψεκα, λες και αυτο που ζουμε εδω και 3 χρονια με κοβιντ μπορουσε να το φανταστει κανεις
αφμ που τελειωνουν στον αριθμο 1 εχουν προσβαση σημεραρε τυποι παω να μπω με κωδικους taxis και μου λεει δεν εχεις δικαιωμα προσβασης, δεν ανοιξε ακομη ?
ωραιος τυπε , thanksαφμ που τελειωνουν στον αριθμο 1 εχουν προσβαση σημερα