Νέα

Ταυτότητα και δίπλωμα στο κινητό

• Μέλος που άνοιξε το νήμα LION7
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 350
  • Εμφανίσεις 21K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

paparotriftoulas

Ανώτατος
Εγγρ.
13 Σεπ 2014
Κριτικές
67
Like
29.267
Πόντοι
10.336
Πήγα να το χρησιμοποιήσω πρόσφατα μετά από πολύ καιρό και μου ζήτησε να έχω ενεργοποιημένο το κλείδωμα οθόνης στο τηλέφωνο μου. Δεν παίζει τέτοιο ενδεχόμενο διότι ποτέ δεν κλείδωνα να κινητά μου. Ψιλοάχρηστη εφαρμογή τελικά.
αμα σου κλεψουν το κινητο δηλαδη θα εχουν απευθειας προσβαση στα παντα; και για αυτο ειναι αχρηστη η εφαρμογη;

Καταλαβαινεις οτι αν πεσει το κινητο στα χερια τριτου και δεν εχεις κλειδωμενη την εφαρμογη, εκεινος μπορει να παριστανει εσενα και να κανει.... τα παντα; Η εφαρμογη αντικαθιστα την ταυτοτητα στις περισσοτερες αν οχι σε ολες τις υπηρεσιες. Θεωρεις σωστο να ειναι ξεκλειδωτη για καθε κλεμμενο κινητο εκει εξω; :confused:

Καλα κανανε και το εχουν ετσι, το ελαχιστο μετρο ασφαλειας που μπορουσαν να εχουν ειναι.

• Like
Αντιδράσεις: ZoReN

kontolagnos

Ανώτερος
Εγγρ.
2 Μαρ 2007
Κριτικές
1
Like
35.968
Πόντοι
6.256
αμα σου κλεψουν το κινητο δηλαδη θα εχουν απευθειας προσβαση στα παντα; και για αυτο ειναι αχρηστη η εφαρμογη;

Καταλαβαινεις οτι αν πεσει το κινητο στα χερια τριτου και δεν εχεις κλειδωμενη την εφαρμογη, εκεινος μπορει να παριστανει εσενα και να κανει.... τα παντα; Η εφαρμογη αντικαθιστα την ταυτοτητα στις περισσοτερες αν οχι σε ολες τις υπηρεσιες. Θεωρεις σωστο να ειναι ξεκλειδωτη για καθε κλεμμενο κινητο εκει εξω; :confused:

Καλα κανανε και το εχουν ετσι, το ελαχιστο μετρο ασφαλειας που μπορουσαν να εχουν ειναι.
Λογικο να το συνδυαζουν με κλειδωμα κινητου, εγω παντως αν θελουν να με ελεγξουν θα βαλω ενα πιν και θα τα ανοιξω να τα δουν, ας περιμενουν οι μπατσοι, βεβαια αν βιαζονται τα χω και σε φωτο.

Ας μας φυτευαν ενα τσιπακι να τελειωναμε.

sex volcano

Γλομπεο-Μύστης
Εγγρ.
15 Οκτ 2012
Κριτικές
184
Like
45.073
Πόντοι
22.266

Θα μπορούσε απλώς να σε υποχρέωνε να έχεις κλειδωμένη με pin την εφαρμογή κ όχι την οθόνη δλδ κάθε φορά που έμπαινες στην εφαρμογή να ζητάει pin

ZoReN

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
24 Μαΐ 2013
Κριτικές
8
Like
3.171
Πόντοι
506
Πήγα να το χρησιμοποιήσω πρόσφατα μετά από πολύ καιρό και μου ζήτησε να έχω ενεργοποιημένο το κλείδωμα οθόνης στο τηλέφωνο μου. Δεν παίζει τέτοιο ενδεχόμενο διότι ποτέ δεν κλείδωνα να κινητά μου. Ψιλοάχρηστη εφαρμογή τελικά.
Άχρηστη εφαρμογή για εσένα που δεν κλειδώνεις το κινητό σου ή για ανθρώπους που δεν το έχουν - φοβούνται με την τεχνολογία μπορεί. Για εμάς όμως που έχουμε ξεχάσει τι είναι το πορτοφόλι γιατί πλέον τα κάνεις όλα μέσου κινητού η εφαρμογή είναι μια χαρά

kachaplias

Σπουδαίος
Εγγρ.
20 Δεκ 2017
Κριτικές
1
Like
6.071
Πόντοι
2.356
Άμα ασχοληθείς και διαβάσεις γινεται χωρίς Microsoft. Εγώ θα προσπαθήσω ένα μου κινητό να το τρέξω σε Linux. Χωρίς καθόλου android. Με περιηγητή και τερματικό. Θέλει διάβασμα και ώρα να ασχοληθεί κανείς.
και γιατι να το κανεις? αν θες αναβε εσυ φωτια με τσακμακοπετρα στο σπιτι σου. εγω θελω με αναπτηρα bic

kontolagnos

Ανώτερος
Εγγρ.
2 Μαρ 2007
Κριτικές
1
Like
35.968
Πόντοι
6.256

Man-With-No-Name

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
18 Μαΐ 2011
Κριτικές
2
Like
2.106
Πόντοι
456
Μία απορία έχω...
Όταν έχεις το κινητό σου στην τσέπη, ακόμα και με κατάλληλη θήκη, πως εμποδίζεις την οθόνη απο το να σου έχει ανοίξει ένα σκασμό εφαρμογές;

Man-With-No-Name

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
18 Μαΐ 2011
Κριτικές
2
Like
2.106
Πόντοι
456
ένα pin απο μόνο του, πλέον θεωρείται ανεπαρκής μέθοδος προστασίας λογαριασμού. Keyloggers υπάρχουν εδώ και ΠΟΛΛΑ χρόνια, τόσο για περιβάλλον windows, όσο και android και, αν και όχι τόσο διαδεδομένα, iOS. Σε περιπτώσεις instagram, facebook ή όποια εφαρμογή δεν αποθηκεύει σημαντικά δεδομένα σου, μπορείς να το ρισκάρεις. Αλλά σε περιπτώσεις όπως ψηφιακά επίσημα έγγραφα, e-banking, και δημόσιες υπηρεσίες, ένα ξερό pin απλά δεν αρκεί

κωλο-γερος

Ανώτατος
Εγγρ.
7 Οκτ 2008
Κριτικές
36
Like
38.760
Πόντοι
19.795
Εκτος απο το πιν της οθονης υπαρχει η δυνατοτητα να βαλεις κωδικο στις εφαρμογες γκοβ.γουολετ και πορτοφολι;

ZoReN

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
24 Μαΐ 2013
Κριτικές
8
Like
3.171
Πόντοι
506

κωλο-γερος

Ανώτατος
Εγγρ.
7 Οκτ 2008
Κριτικές
36
Like
38.760
Πόντοι
19.795
Έχω την εντύπωση όχι αλλά γιατί να βάλεις εκεί?
Για να βαλω εναν πολυ πιο πολυπλοκο κωδικο, αφου αυτα δεν τα χρησιμοποιω συχνα, ενω την οθονη την ξεκλειδωνω συνεχεια.
Σκεφτητε οτι στην οθονη συνηθως βαζουμε 4ψηφιο κωδικο, δηλ. ο αλλος με 1000 προσπαθειες δηλ. σε 3-4ωρες στο εχει ξεκλειδωσει.

Man-With-No-Name

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
18 Μαΐ 2011
Κριτικές
2
Like
2.106
Πόντοι
456
Εκτος απο το πιν της οθονης υπαρχει η δυνατοτητα να βαλεις κωδικο στις εφαρμογες γκοβ.γουολετ και πορτοφολι;
Αναλόγως την εφαρμογή, μπορεί να χρειάζεται ΚΑΙ να μπείς με κωδικούς taxis, αλλά αυτό εξαρτάται απο την ίδια την εφαρμογή.
Το myErgani, για παράδειγμα, απαιτεί κωδικούς taxis, το gov.gr wallet αποτύπωμα
Για να βαλω εναν πολυ πιο πολυπλοκο κωδικο, αφου αυτα δεν τα χρησιμοποιω συχνα, ενω την οθονη την ξεκλειδωνω συνεχεια.
Σκεφτητε οτι στην οθονη συνηθως βαζουμε 4ψηφιο κωδικο, δηλ. ο αλλος με 1000 προσπαθειες δηλ. σε 3-4ωρες στο εχει ξεκλειδωσει.
πλέον όλα τα κινητά, ακόμα και τα χαμηλής κατηγορίας, έχουν μια κάποια μορφή αισθητήρα αποτυπώματος, οπότε, ενεργοποίησε την αναγνώριση δαχτυλικού αποτυπώματος και γλυτώνεις το να σπάσει τον κωδικό κάποιος

gnnakos

Γλομπεο-Μύστης
Εγγρ.
13 Απρ 2019
Κριτικές
101
Like
14.882
Πόντοι
25.186
ένα pin απο μόνο του, πλέον θεωρείται ανεπαρκής μέθοδος προστασίας λογαριασμού. Keyloggers υπάρχουν εδώ και ΠΟΛΛΑ χρόνια, τόσο για περιβάλλον windows, όσο και android και, αν και όχι τόσο διαδεδομένα, iOS. Σε περιπτώσεις instagram, facebook ή όποια εφαρμογή δεν αποθηκεύει σημαντικά δεδομένα σου, μπορείς να το ρισκάρεις. Αλλά σε περιπτώσεις όπως ψηφιακά επίσημα έγγραφα, e-banking, και δημόσιες υπηρεσίες, ένα ξερό pin απλά δεν αρκεί
Keyloggers δηλαδη πρέπει καποιος να εχει απομακρυσμενη προσβαση στο κινητο σου η υπολογιστη,να δει το pin κλπ λιγο δυσκολο

Καλη εφαρμογη παντως,μονο ενας μ@λάκας μου ειπε "Δεν την δεχομαι γιατι μπορει να εχασες το πλαστικό και να μου δειχνεις τωρα απο το κινητο την ταυτότητα ενω ειναι χαμενη ή ακυρωμενη".

Και κατι ακομα,η ταυτοποίηση μεσω ebanking δεν ειναι απαράδεκτη?Τι ειναι οι τράπεζες δηλαδή,δημοσιοι οργανισμοι,ΚΕΠ ή δημόσιες Αρχες.κράτος εν κράτει?

Termin

Σπουδαίος
Εγγρ.
9 Φεβ 2018
Like
7.740
Πόντοι
2.306
ναι κωλογερε, αναλογα τι μαρκα εχεις. πας ρυθμισεις καπου έχει κλειδωμα app μπορεις για καθε app να βάλεις αλλο κωδικό ή gesture ή δακτυλο για την ταυτοτητα βαζεις το κωλοδαχτυλο για το διπλωμα το μικρο.

xenitemenos

Μέγας
Εγγρ.
14 Οκτ 2018
Κριτικές
15
Like
11.863
Πόντοι
3.846
και γιατι να το κανεις? αν θες αναβε εσυ φωτια με τσακμακοπετρα στο σπιτι σου. εγω θελω με αναπτηρα bic
Έλα ντε
Εδώ θέλουμε να κάνουμε τη ζωή μας ευκολότερη και χρησιμοποιούμε smart assistants και smart home και ο άλλος επειδή ξέρει 5 εντολές στο Linux την έχει δει χακερ και περηφανεύεται πώς μπορείς να κάνεις τα πράγματα πιο πολύπλοκα.

Ε οκ, ας παρατήσει το κινητό και ας επικοινωνεί με περιστέρια από εδώ και περα. :confused:

• Like
Αντιδράσεις: ZoReN

Man-With-No-Name

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
18 Μαΐ 2011
Κριτικές
2
Like
2.106
Πόντοι
456
Keyloggers δηλαδη πρέπει καποιος να εχει απομακρυσμενη προσβαση στο κινητο σου η υπολογιστη,να δει το pin κλπ λιγο δυσκολο

Καλη εφαρμογη παντως,μονο ενας μ@λάκας μου ειπε "Δεν την δεχομαι γιατι μπορει να εχασες το πλαστικό και να μου δειχνεις τωρα απο το κινητο την ταυτότητα ενω ειναι χαμενη ή ακυρωμενη".

Και κατι ακομα,η ταυτοποίηση μεσω ebanking δεν ειναι απαράδεκτη?Τι ειναι οι τράπεζες δηλαδή,δημοσιοι οργανισμοι,ΚΕΠ ή δημόσιες Αρχες.κράτος εν κράτει?
Ένας keylogger στέλνει, είτε σε μορφή email, είτε σε μορφή bluetooth data, είτε σε κάποια σχεδόν απαρχαιωμένη ftp μορφή, τα δεδομένα που πληκτρολογείς. Δε χρειάζεται καν απομακρυσμένη πρόσβαση, πέρα απο τη διαδικασία εγκατάστασης, εαν δεν έρθει σαν batch file ή autoexec, και εγκατασταθεί αυτόματα

Για την ταυτοποίηση μέσω e-banking... όχι, δεν είναι απαράδεκτη. Είναι, στην χειρότερη αναγκαίο κακό. Βλέπεις, η ταυτοποίηση μέσω e-banking έχει τρία χαρακηριστικά ασφαλείας, απαραίτητα για να μειωθεί η πιθανότητα να σου κλέψει κάποιος το κινητό και να κάνει ότι γουστάρει. Η ταυτοποίηση μέσω e-banking σε πετάει στη σελίδα της τράπεζας, για να κάνεις log in, ή (ανάλογα την τράπεζα) στην εφαρμογή για να κάνεις log in. Γνωρίζοντας τον πολυψήφιο web banking κωδικό που απαιτείται, ή χρησιμοποιόντας το δαχτυλικό σου αποτύπωμα, ουσιαστικά αποδεικνύεις την ταυτότητά σου. Και, χρησιμοποιείται μόνο μία φορά, για να καταχωρηθεί ο αριθμός με τα στοιχεία σου στο σύστημα.

kachaplias

Σπουδαίος
Εγγρ.
20 Δεκ 2017
Κριτικές
1
Like
6.071
Πόντοι
2.356
Έλα ντε
Εδώ θέλουμε να κάνουμε τη ζωή μας ευκολότερη και χρησιμοποιούμε smart assistants και smart home και ο άλλος επειδή ξέρει 5 εντολές στο Linux την έχει δει χακερ και περηφανεύεται πώς μπορείς να κάνεις τα πράγματα πιο πολύπλοκα.

Ε οκ, ας παρατήσει το κινητό και ας επικοινωνεί με περιστέρια από εδώ και περα. :confused:
και εμεις ξερουμε λινουξ. τι σημαινει αυτο οτι αντι να κανουμε τη ζωη μας ευκολη και απλη θα πρεπει να φαω εργατοωρες για να μη με "παρακολουθει" ο γκουγκλ? λες και παλι δε θα περασουν οι αναζητησεις σου μεσα απο εκει η δε θα καρφιτσωνει cookies που αποδεχεσαι αλλιως δε μπαινεις στη σελιδα.

ας κανει καμια εμβαθυνση στο πως να κρυβει τις αναζητησεις του για αρχη και απο ποια δικτυα και πως να μπαινει για μεγαλυτερη "ασφαλεια" και μη στεναχωριεται. αν θελει ο μητσοτακης θα δει και τι εγραφε ο προπαππους του στο τσατ.

Skorpio93

Σεβαστός
Εγγρ.
14 Ιουλ 2023
Κριτικές
13
Like
2.282
Πόντοι
1.191
4-ψήφιος κωδικός, σημαίνει 10000 (δέκα χιλιάδες) πιθανούς συνδυασμούς, όχι 1000 (χίλιους) που είπες. Αν θεωρήσουμε πως μπορείς να πληκτρολογείς συνεχώς διαδοχικούς συνδυασμούς (να υποθέσουμε μια προσπάθεια κάθε 10sec?) αρχίζοντας από το 0000 μέχρι το 9999, κι αν δεχτούμε πως το τηλέφωνο δεν θα κλειδώσει (?) μετά από ένα συγκεκριμένο αριθμό αποτυχημένων προσπαθειών, απαιτείται χρόνος - ανάλογα πόσο τυχερός είσαι - από μόλις 10 δευτερόλεπτα minimum έως περίπου 28 ώρες maximum συνεχούς δοκιμής πιθανών συνδυασμών κωδικού

Τελευταία τροποποίηση:

Man-With-No-Name

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
18 Μαΐ 2011
Κριτικές
2
Like
2.106
Πόντοι
456
4-ψήφιος κωδικός, σημαίνει 10000 (δέκα χιλιάδες) πιθανούς συνδυασμούς, όχι 1000 (χίλιους) που είπες. Αν θεωρήσουμε πως μπορείς να πληκτρολογείς συνεχώς διαδοχικούς συνδυασμούς (να υποθέσουμε μια προσπάθεια κάθε 10sec?) αρχίζοντας από το 0000 μέχρι το 9999, κι αν δεχτούμε πως το τηλέφωνο δεν θα κλειδώσει (?) μετά από ένα συγκεκριμένο αριθμό αποτυχημένων προσπαθειών, απαιτείται χρόνος - ανάλογα πόσο τυχερός είσαι - από μόλις 10 δευτερόλεπτα minimum έως περίπου 28 ώρες maximum συνεχούς δοκιμής πιθανών συνδυασμών κωδικού
Δεν υπάρχει πλέον brute force σπάσιμο κωδικών, τουλάχιστον όχι σε συσκευές με λειτουργικό Windows Vista και νεότερο, iOS (δε γνωρίζω απο ποιά έκδοση και μετά) και android 4.0 και νεότερο.
Μιλάμε δηλαδή για συσκευές των τελευταίων δεκαπέντε ετών, πάνω κάτω. Αν έχεις κάτι παιλότερο, μάλλον κανένας δε θα ασχοληθεί να σου κάνει brute force σπάσιμο, γιατί σε retail επίπσδο συσκευών, δεν είναι συμβατή με τις εφαρμογές που θα ενδιέφεραν κάποιον χάκερ.

kronos

Μέγας
Εγγρ.
28 Δεκ 2006
Κριτικές
3
Like
12.497
Πόντοι
3.506
Οι τετραψήφιοι κωδικοί,στις 5 λανθασμένες προσπάθειες κλειδώνουν.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom