Νέα

Ταυτότητα και δίπλωμα στο κινητό

• Μέλος που άνοιξε το νήμα LION7
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 350
  • Εμφανίσεις 21K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)
Εγγρ.
9 Μαρ 2008
Κριτικές
4
Like
16.688
Πόντοι
3.936
γελασα με αυτο που ειπε, αμα δω να βριζει Ελληνες θα τον κραξω και αυτον. δεν κανω και background check πριν κανω like ρε μαν
εσυ το Ελλαντα το εγραψες υποτιμητικα μπρος τα ματια μου
Με λέει ανθέλληνα ο καθυστερημένος επειδή τον ξεφτιλίζω συνέχεια και τον φωνάζω πουστροκαλαμαρά, όπως δηλαδή τον φωνάζουν όλη την ώρα οι Κυπραίοι εκεί στην ΞΕΝΙΤΙΑ....:confused::confused::confused:

antep

Μέλος
Εγγρ.
29 Σεπ 2013
Κριτικές
5
Like
216
Πόντοι
1
Πως το κάνουμε αυτό;

με τον κωδικο του ταξις, πας εδω:

και στις "Αδειες Οδηγησης", επιλεγεις το 2:Ενεργοποίηση ψηφιακών υπηρεσιών για Άδειες Οδήγησης χωρίς καταχωρισμένο ΑΦΜ

kontolagnos

Ανώτερος
Εγγρ.
2 Μαρ 2007
Κριτικές
1
Like
35.968
Πόντοι
6.256
Προσθηκη στο wallet και quick scan και προβολη κωδικου τι τα κανουμε;

OP
OP
LION7

LION7

Ανώτερος
Εγγρ.
26 Ιουλ 2007
Κριτικές
16
Like
10.297
Πόντοι
8.645
Προσθηκη στο wallet και quick scan και προβολη κωδικου τι τα κανουμε;
5. Πώς αποθηκεύω τα ψηφιακά έγγραφα στο κινητό μου;
Αφού ταυτοποιηθείτε στην εφαρμογή μέσω των κωδικών TaxisNet ή των κωδικών web banking και επιβεβαιώσετε τον αριθμό κινητού τηλεφώνου σας με το σχετικό OTP SMS, μπορείτε να δημιουργήσετε και αποθηκεύσετε τα σχετικά έγγραφα απλά και γρήγορα: πατώντας σε κάθε έγγραφο, εισάγετε αμέσως μετά τον σχετικό κωδικό επιβεβαίωσης τον οποίο θα λάβετε μέσω OTP SMS

Σε περίπτωση που ανακαλέσετε το ψηφιακό έγγραφο (δηλαδή το διαγράψετε), μπορείτε να επαναλάβετε τη διαδικασία δημιουργίας του ψηφιακού εγγράφου και πάλ

Σε συσκευές iOS, μπορείτε να αποθηκεύσετε τα έγγραφα και στο Wallet της συσκευής / λειτουργικού συστήματος.

6. Ποιοι και πώς θα μπορούν να ελέγξουν τη γνησιότητα των ψηφιακών πιστοποιητικών;
Το ψηφιακό δελτίο ταυτότητας και η ψηφιακή άδεια οδήγησης είναι πλήρως ισάξια ως προς την ισχύ τους με τα φυσικά έγγραφα σύμφωνα με το άρθρο 80 του Ν.4954/2022, ως εκ τούτου, όποιος ή όποια ελεγκτής δικαιούται να ελέγξει τα φυσικά έγγραφά σας, μπορεί επίσης να ελέγξει και να επαληθεύσει τα ψηφιακά.

Ο έλεγχος εγκυρότητας του εγγράφου πραγματοποιείται δείχνοντας στον ελεγκτή το QR code του εκάστοτε εγγράφου. Αφού ο ελεγκτής «σκανάρει» με τη δική του συσκευή το QR code σας, τότε θα πρέπει να δώσετε (ή όχι) έγκριση για τον έλεγχο αυτό μέσα από την εφαρμογή του Gov.gr Wallet. Εφόσον δώσετε έγκριση, τότε θα εμφανιστεί ένας 6-ψήφιος κωδικός τον οποίο μπορείτε να αναφέρετε ή δείξετε στον ελεγκτή σας. Μόνο - και μόνον τότε - όταν ο ελεγκτής εισάγει επιτυχώς τον κωδικό αυτό, θα μπορεί να δει τα στοιχεία του ψηφιακού δελτίου ταυτότητας ή της άδειας οδήγησης σας.

12. Τι είναι η διαδικασία Quick Scan και γιατί να τη χρησιμοποιήσω;

Η λειτουργία Quick Scan είναι ένας τρόπος γρηγορότερης και απλούστερης επαλήθευσης των εγγράφων σας κρατώντας πάντα το ίδιο επίπεδο ασφάλειας και ιδιωτικότητας. Σε περιπτώσεις που η ταχύτητα είναι απαραίτητη ή υπάρχει συνωστισμός, για παράδειγμα κατά τη διάρκεια επιβίβασης σε αεροσκάφος ή εισόδου σε συναυλιακό χώρο, ενεργοποιώντας το Quick Scan δίνετε «προέγκριση» μόνο για τον αμέσως επόμενο έλεγχο εντός των επόμενων πέντε λεπτών από τη στιγμή ενεργοποίησης της λειτουργίας. Έτσι, κατά τον έλεγχο του QR code δεν απαιτείται η έγκριση της σχετικής ειδοποίησης ξανά και ο ελεγκτής βλέπει απευθείας τα στοιχεία του ψηφιακού σας εγγράφου.

deflight

Μέλος
Εγγρ.
10 Ιαν 2012
Like
477
Πόντοι
21
κλασικά όλη η χρησιμότητα του νήματος χάνεται κάπου μέσα στους λεονταρισμούς και τους χαρακτηρισμούς

kontolagnos

Ανώτερος
Εγγρ.
2 Μαρ 2007
Κριτικές
1
Like
35.968
Πόντοι
6.256
Δε μου βγαζει τα εγγραφα η εφαρμογη, για δοκιμαστε να δουμε

ss4gogeta

Μέλος
Εγγρ.
21 Ιαν 2008
Like
9
Πόντοι
0
παιδιά ότι και να λετε βολεύει...

kontolagnos

Ανώτερος
Εγγρ.
2 Μαρ 2007
Κριτικές
1
Like
35.968
Πόντοι
6.256
Πως τα πατε με το ψηφιακο πορτοφολι;
Προσωπικα το θεωρω αναξιοπιστο.
Εφαρμογη που δεν λειτουργει συχνα.
Απαιτει κλειδωματα οθονης.
Ιντερνετ παντα ,διασταυρωσεις με ταξις κλπ.
Αποτυχια το βρισκω .
Εκτος και αν κανω εγω λαθος χρηση.
Μονο τα barcode των εγγραφων σε φωτο αρκουν για τον ελεγχο των εγγραφων απο τα οργανα του κρατους.

Για πειτε εμπειριες

kiss-my-feet

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
6 Αυγ 2023
Like
1.558
Πόντοι
206
Βολικοτατο. Αφού μας αρέσουν όλα τα καλούδια του διαδικτύου συμπεριλαμβανομένου και αυτού του φορουμ, τσόντες κλπ το gov. gr είναι το λιγότερο που θα πρέπει να μας απασχολεί. Αυτό λέγεται εξέλιξη. Με τα καλά και τα άσχημα της. Εμένα αυτό που με προβληματίζει πιο πολύ είναι η αυτοκρατορία της Google. Γίνεται χωρίς καθόλου google;
Το smartphone μια συσκευή είναι.

paparotriftoulas

Ανώτατος
Εγγρ.
13 Σεπ 2014
Κριτικές
67
Like
29.267
Πόντοι
10.336
Πως τα πατε με το ψηφιακο πορτοφολι;
Προσωπικα το θεωρω αναξιοπιστο.
Εφαρμογη που δεν λειτουργει συχνα.
Απαιτει κλειδωματα οθονης.
Ιντερνετ παντα ,διασταυρωσεις με ταξις κλπ.
Αποτυχια το βρισκω .
Εκτος και αν κανω εγω λαθος χρηση.
Μονο τα barcode των εγγραφων σε φωτο αρκουν για τον ελεγχο των εγγραφων απο τα οργανα του κρατους.

Για πειτε εμπειριες
αν και εχουν περασει μηνες, ναι κατι κανεις (εκανες) λαθος εσυ.

εγω μολις ανοιγω το app, βαζω απλα pattern και μου ανοιγει τα εγγραφα. Νομιζω μπορω να βαλω και δακτυλικο για ακομη πιο γρηγορα αλλα εχω δει πολλες ταινιες που κοβουν χερια, οποτε προτιμω να ειναι κωδικος ετσι ωστε να με απειλησουν οτι θα μου κοψουν το χερι, και να τους πω τον κωδικο, αντι να μου το κοψουν χωρις να με ρωτησουν :tooth:

Μου το εμφανιζει ως "γρηγορη συνδεση".

paparotriftoulas

Ανώτατος
Εγγρ.
13 Σεπ 2014
Κριτικές
67
Like
29.267
Πόντοι
10.336
Εμένα αυτό που με προβληματίζει πιο πολύ είναι η αυτοκρατορία της Google. Γίνεται χωρίς καθόλου google;
Την ημερα που θα πεσει το γκουγκλ (πιθανοτατα δεν θα γινει ποτε με τοσα backups κτλ), θα γινει παγκοσμιος πολεμος.

Man-With-No-Name

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
18 Μαΐ 2011
Κριτικές
2
Like
2.106
Πόντοι
456
Βολικοτατο. Αφού μας αρέσουν όλα τα καλούδια του διαδικτύου συμπεριλαμβανομένου και αυτού του φορουμ, τσόντες κλπ το gov. gr είναι το λιγότερο που θα πρέπει να μας απασχολεί. Αυτό λέγεται εξέλιξη. Με τα καλά και τα άσχημα της. Εμένα αυτό που με προβληματίζει πιο πολύ είναι η αυτοκρατορία της Google. Γίνεται χωρίς καθόλου google;
Χωρίς καθόλου Microsoft, γίνεται;
Και οι υπολογιστές, συσκευές ξερές είναι, αλλά πάρε έναν χωρίς λειτουργικό, ή με μια ξερή έκδοση FreeDOS, να δείς πόσο εξωγήινο πράμα θα σου φανεί.
Η πραγματικότητα είναι απλή... επιλέγουμε αν θέλουμε πλήρη ανεξαρτησία απο έναν πολυεθνικό γίγαντα, ή την ευκολία που μας παρέχει. Και, στη σημερινή εποχή που ακόμα και το πληκτρολόγιο πάει να γίνει απομεινάρι του παρελθόντος, και τα πάντα να γίνονται σε οθόνη αφής, μάλλον κανένας δεν πρόκειται να επιλέξει μια πλήρη ανεξαρτησία...
και, καλά θα κάνουν, στην τελική.
Πόσοι άραγε ξέρουν να τρέξουν γραμμή εντολών, είτε σε windows, είτε σε linux/unix; Πόσοι έχουν τη γνώση να κάνουν χειροκίνητη εγκατάσταση drivers για κάρτες γραφικών, ήχου, περιφερειακά, και να κλειδώσουν IRQ address για κάθε μία απο αυτές; Ακόμα χειρότερα, πόσοι ξέρουν να κάνουν εγκατάσταση μιας αποκεντρωμένης έκδοσης android σε smartphone ή tablet;
Ο μέσος υπάλληλος σε ένα γραφείο, ακόμα και ο διευθυντής μιας πολυεθνικής, θέλει τα εργαλεία που ξέρει να χειρίζεται, όχι την επιστήμη πίσω τους. Αυτό το ρόλο παίζουν πλέον οι πλήρως αυτοματοποιημένες μορφές λειτουργικών του σήμερα, είτε τα λέμε windows, είτε iOS, είτε android.

kiss-my-feet

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
6 Αυγ 2023
Like
1.558
Πόντοι
206
Χωρίς καθόλου Microsoft, γίνεται;
Και οι υπολογιστές, συσκευές ξερές είναι, αλλά πάρε έναν χωρίς λειτουργικό, ή με μια ξερή έκδοση FreeDOS, να δείς πόσο εξωγήινο πράμα θα σου φανεί.
Η πραγματικότητα είναι απλή... επιλέγουμε αν θέλουμε πλήρη ανεξαρτησία απο έναν πολυεθνικό γίγαντα, ή την ευκολία που μας παρέχει. Και, στη σημερινή εποχή που ακόμα και το πληκτρολόγιο πάει να γίνει απομεινάρι του παρελθόντος, και τα πάντα να γίνονται σε οθόνη αφής, μάλλον κανένας δεν πρόκειται να επιλέξει μια πλήρη ανεξαρτησία...
και, καλά θα κάνουν, στην τελική.
Πόσοι άραγε ξέρουν να τρέξουν γραμμή εντολών, είτε σε windows, είτε σε linux/unix; Πόσοι έχουν τη γνώση να κάνουν χειροκίνητη εγκατάσταση drivers για κάρτες γραφικών, ήχου, περιφερειακά, και να κλειδώσουν IRQ address για κάθε μία απο αυτές; Ακόμα χειρότερα, πόσοι ξέρουν να κάνουν εγκατάσταση μιας αποκεντρωμένης έκδοσης android σε smartphone ή tablet;
Ο μέσος υπάλληλος σε ένα γραφείο, ακόμα και ο διευθυντής μιας πολυεθνικής, θέλει τα εργαλεία που ξέρει να χειρίζεται, όχι την επιστήμη πίσω τους. Αυτό το ρόλο παίζουν πλέον οι πλήρως αυτοματοποιημένες μορφές λειτουργικών του σήμερα, είτε τα λέμε windows, είτε iOS, είτε android.
Άμα ασχοληθείς και διαβάσεις γινεται χωρίς Microsoft. Εγώ θα προσπαθήσω ένα μου κινητό να το τρέξω σε Linux. Χωρίς καθόλου android. Με περιηγητή και τερματικό. Θέλει διάβασμα και ώρα να ασχοληθεί κανείς.

jim28

Ανώτερος
Εγγρ.
7 Ιαν 2007
Κριτικές
27
Like
2.411
Πόντοι
6.955
Πήγα να το χρησιμοποιήσω πρόσφατα μετά από πολύ καιρό και μου ζήτησε να έχω ενεργοποιημένο το κλείδωμα οθόνης στο τηλέφωνο μου. Δεν παίζει τέτοιο ενδεχόμενο διότι ποτέ δεν κλείδωνα να κινητά μου. Ψιλοάχρηστη εφαρμογή τελικά.

Man-With-No-Name

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
18 Μαΐ 2011
Κριτικές
2
Like
2.106
Πόντοι
456
Άμα ασχοληθείς και διαβάσεις γινεται χωρίς Microsoft. Εγώ θα προσπαθήσω ένα μου κινητό να το τρέξω σε Linux. Χωρίς καθόλου android. Με περιηγητή και τερματικό. Θέλει διάβασμα και ώρα να ασχοληθεί κανείς.
Φράση κλειδί "θα προσπαθήσω".
Το κατά πόσο θα είσαι ικανοποιημένος με το αποτέλεσμα, είναι άλλη ιστορία.
Ναι, θέλει χρόνο, ενέργεια, δουλειά και μελέτη, αλλά αν δεν έχεις σκοπό να κάνεις τα πάντα "χειροκίνητα" δεν θα παραμείνεις σε μια mobile linux επιλογή

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom