Νέα

Σεισμός 6,5 ρίχτερ στην Β.Δ. Πελοπόννησο!

• Μέλος που άνοιξε το νήμα psaxnw(1)
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 161
  • Εμφανίσεις 7K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)
OP
OP
P

psaxnw(1)

Μέλος
Εγγρ.
11 Απρ 2006
Κριτικές
5
Like
31
Πόντοι
16
τι συζηταμε ρε μαγκες για πυρινο και για σεισμο?λετε το κτηριο να παει να το χτησει κανας απ τη γειτονια μας με τσιμεντολυθους?πλακα κανουμε?
εδω μπενουμε στο μετρο χωρις να φοβομαστε σε μια σεισμογενη χωρα οπως η Ελλαδα....

talos43

Μέλος
Εγγρ.
7 Φεβ 2006
Like
9
Πόντοι
66
Όσο για το "δεν ήταν σεισμός" που λες, μια πτώση μεγάλου μετεωρίτη, φέρνει ΚΑΙ σεισμό, αλλά δεν ήταν (πράγματι) αυτός ο λόγος που θανατώθηκαν τα τεράστια ζώα.
Ο λόγος ήταν ο "πυρηνικός χειμώνας", δηλαδή η κάλυψη του ουρανού επί πολλά χρόνια (ίσως και δεκαετίες) από τη σκόνη της πτώσης, με αποτέλεσμα τη δραματική αλλαγή των κλιματολογικών συνθηκών (ψύξη), οπότε τα ζώα δεν έβρισκαν να φάνε και ψόφησαν.

Κάτι αντίστοιχο (αλλά σε πολύ μικρότερη κλίμακα βέβαια) συνέβη και τη δεκαετία του 1980 (έκκρηξη ηφαιστείου Pinatubo αν θυμάμαι καλά το όνομα), του οποίου η σκόνη έκανε 4 χρόνια να "κατακάτσει".
σωστότατα.......

geo33(1)

Μέλος
Εγγρ.
23 Ιαν 2006
Like
14
Πόντοι
6
SORRY ρε παιδιά αλλά μήπως λέω εγώ μήπως είσαστε λίγο off topic ?

21 Grams

Μέλος
Εγγρ.
12 Απρ 2008
Like
0
Πόντοι
16
Εξακολουθείτε να συγκρίνετε ανόμοια πράγματα. Άλλη η κλίμακα κινδύνου ενός πυρηνικού ατυχήματος άλλη η κλίμακα κινδύνου ενός ατυχήματος στο μετρό, στο λεωφορείο, στο κότερο, στο αεροπλάνο κ.λπ.

talos43

Μέλος
Εγγρ.
7 Φεβ 2006
Like
9
Πόντοι
66
δεν έχεις και άδικο..απλά παρασυρθήκαμε απο διαφορα γεωλογικά φαινόμενα...

OP
OP
P

psaxnw(1)

Μέλος
Εγγρ.
11 Απρ 2006
Κριτικές
5
Like
31
Πόντοι
16
Εξακολουθείτε να συγκρίνετε ανόμοια πράγματα. Άλλη η κλίμακα κινδύνου ενός πυρηνικού ατυχήματος άλλη η κλίμακα κινδύνου ενός ατυχήματος στο μετρό, στο λεωφορείο, στο κότερο, στο αεροπλάνο κ.λπ.
αν κι εχεις ενα μερη δικιο νομιζω οτι τους περισσοτερους και στις 2 περιπτωσεις μας νοιαζει η ζωουλα μας...ειτε πας απο πυρηνικο ειτε απο μετρο...

SORRY ρε παιδιά αλλά μήπως λέω εγώ μήπως είσαστε λίγο off topic ?
+1.....

21 Grams

Μέλος
Εγγρ.
12 Απρ 2008
Like
0
Πόντοι
16
Και κάτι άλλο.

Οι περισσότεροι από αυτούς που λένε ναι στη χρήση της πυρηνικής ενέργειας είναι τεχνοκράτες - εργολάβοι. Οι επιστήμονες είναι περισσότερο επιφυλακτικοί και μετριοπαθείς. Γιατί άραγε;

Yorgos

Τιμημένος
Εγγρ.
21 Σεπ 2005
Κριτικές
22
Like
55
Πόντοι
4.095
Και κάτι άλλο.
Οι περισσότεροι από αυτούς που λένε ναι στη χρήση της πυρηνικής ενέργειας είναι τεχνοκράτες - εργολάβοι. Οι επιστήμονες είναι περισσότερο επιφυλακτικοί και μετριοπαθείς. Γιατί άραγε;

Καλό! Τι εννοείς ακριβώς τεχνοκράτες-εργολάβοι? Μέσα σε αυτούς δεν υπάρχουν επιστήμονες?

geo33(1)

Μέλος
Εγγρ.
23 Ιαν 2006
Like
14
Πόντοι
6
Ξεκινήσαμε για τον χτεσινό σεισμό στις 15.25 και καταλήξαμε κάπου αλλού .
Εαν θέλουμε να αναφερθούμε για τις επιστημονικές έρευνες να ανοίξουμε ένα άλλο τόπικ.
Άλλωστε το λέει και η επικεφαλίδα 6.5 ρίχτερ στην Β.Δ Πελλοπόνησο!
Εδώ πάντως που ήμουνα στο Σχοίνο Κορινθίας αριστερά από το Αλεποχώρι για όσους γνωρίζουν κουνηθήκαμε αρκετά μέχρι σε σημείο να σηκωθώ να πιάσω την τηλεόραση να μην πέσει από το έπιπλο.
Σημειωτέον ότι είμαι από τους σεισμόπληκτους του 1981 στις Αλκυονίδες Νήσους για όσους γνωρίζουν που καταστράφηκε η Κορινθία και  οι γύρω περιοχές και μου έπεσε το 1ο σπίτι και τώρα σε αυτό που μένω είναι αντισεισμικής κατασκευής,έβλεπα το σπίτι ΧΩΡΙΣ ΥΠΕΡΒΟΛΕΣ ! να παλινδρομείται με το σεισμό χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα  :grin:

OP
OP
P

psaxnw(1)

Μέλος
Εγγρ.
11 Απρ 2006
Κριτικές
5
Like
31
Πόντοι
16
χαρας το κουραγιο σου ρε φιλε να γαμιεται το συμπαν και να σε νοιαζει μην πεσει η τηλεοραση απ το επιπλο...οσο αντισεισμικο κι αν ειναι εγω νομιζω θα την πουλευα... ;)

stavros51

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
4 Νοε 2005
Like
60
Πόντοι
66
Και κάτι άλλο.

Αναρωτιέμαι από που βγάζεις τα στατιστικά σου, 21Grams.

Από εδώ πάντως αποκλείεται, γιατί εδώ διατηρούμε την ανωνυμία μας.

Θέλω να πω, ότι εγώ δε μπορείς να ξέρεις τι είμαι.
Μπορεί να είμαι τεχνοκράτης.
Μπορεί εργολάβος.
Μπορεί επιστήμονας.
Μπορεί γιδοβοσκός.
Μπορεί παπάς.
Μπορεί Γενικός Γραμματέας Υπουργείου.
Μπορεί χορεύτρια σε στριπτιζάδικο.
Όλα μπορεί.

Ομοίως, δε μπορώ και εγώ να ξέρω τι είσαι εσύ.

21 Grams

Μέλος
Εγγρ.
12 Απρ 2008
Like
0
Πόντοι
16
Καλό! Τι εννοείς ακριβώς τεχνοκράτες-εργολάβοι? Μέσα σε αυτούς δεν υπάρχουν επιστήμονες?

Ο τρόπος σκέψης του επιστήμονα είναι διαφορετικός από τον τρόπο σκέψης του μηχανικού - τεχνοκράτη (εργολάβου). Αυτό λέω.

fethry

Μέλος
Εγγρ.
15 Ιαν 2008
Like
6
Πόντοι
66
Σημειωτέον ότι είμαι από τους σεισμόπληκτους του 1981 στις Αλκυονίδες Νήσους για όσους γνωρίζουν που καταστράφηκε η Κορινθία και  οι γύρω περιοχές και μου έπεσε το 1ο σπίτι και τώρα σε αυτό που μένω είναι αντισεισμικής κατασκευής,έβλεπα το σπίτι ΧΩΡΙΣ ΥΠΕΡΒΟΛΕΣ ! να παλινδρομείται με το σεισμό χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα  :grin:

Το αντισεισμικό σπίτι που λες, συναγωνιστή, είναι μια κουβέντα.
Γιατί σε κάθε σεισμό -και δη ισχυρό- το σπίτι καταπονείται, δοκιμάζεται, φθείρεται.
Μην είσαι και τόσο σίγουρος (σε βάθος χρόνου) οτι θα άντεχε ΔΕΚΑ σεισμούς που να έχουν τέτοια ένταση ώστε να κινδυνεύει να πέσει η τηλεόραση απο το τραπεζάκι!    :birdman:

Χτυπάω ξύλο, φυσικά.

fethry

Μέλος
Εγγρ.
15 Ιαν 2008
Like
6
Πόντοι
66

Μπορεί εργολάβος.
Μπορεί επιστήμονας.
Μπορεί γιδοβοσκός.
Μπορεί παπάς.
Όλα μπορεί.

Παπάς, Γενικός Γραμματέας σε Υπουργείο και χορεύτρια σε στριπτιζάδικο ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ πάντως Σταύρο!            :dancing:

~ Buddha

Μέλος
Εγγρ.
13 Απρ 2008
Like
0
Πόντοι
16
Γιωργο
θα μας εξηγησεις για την ενταση των σεισμων?

21 Grams

Μέλος
Εγγρ.
12 Απρ 2008
Like
0
Πόντοι
16

Μπορεί εργολάβος.
Μπορεί επιστήμονας.
Μπορεί γιδοβοσκός.
Μπορεί παπάς.
Όλα μπορεί.

Σίγουρα.

Το θέτω λίγο γενικότερα, όχι κατ' ανάγκη με βάση το τι λέμε εδώ μέσα.

21 Grams

Μέλος
Εγγρ.
12 Απρ 2008
Like
0
Πόντοι
16
Συμπληρώνω...

και δεν μπορείς να ξέρεις τι σχέση μπορεί να έχω ή να μην έχω με το θέμα.

geo33(1)

Μέλος
Εγγρ.
23 Ιαν 2006
Like
14
Πόντοι
6
Συμφωνώ μαζί σου αλλά λόγω της φύσης της δουλειάς μου μπορώ να (ισχυριστώ) ότι το new home έγινε με κάποιες προδιαγραφές αντοχής.
Τώρα εαν γυρίσει ο κόσμος ανάποδα τπτ δεν μένει όρθιο αγαπητέ μου φίλε

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom