είχα πει κάποτε ότι το πρόβλημα στην ελλάδα είναι η μηχανογραφηση.
κανείς δεν την ήθελε γιατί χάλαγε το πάρτυ.
τώρα τελείωσαν αυτά.
όλοι θα είναι γουάν κλικ αγουέι.
και εκεί θα τελειώσουν όλα τα όμορφα.
καγιέν με 12 χιλιάρικα Ε1 και 5 σπίτια στο Ε9 σημαίνει αυτόφωρο.
τόσο απλό και εύκολο είναι.
ΟΚ, η μηχ/ση καλή είναι. Εϊναι όμως εργαλείο, πρέπει να υπάρχει και το σύστημα (οργανωτικό, θεσμικό, κτλ.) μέσα στο οποίο να λειτουργεί. Το γενικότερο σύστημα είναι που πρέπει να λειτουργεί καλά.
Από την άλλη, να στησεις ένα μεγάλο αδελφο, δεν ξέρω είμαι επιφυλακτικός. όλ' αυτά πρωτα απόλα τους έντιμους ταλαιπωρούν, δυσκολεύουν, επιβαρύνουν. Να μην τον αφήνεις τον άλλον να κουνηθεί... Δηλ. να φτιαξεις Σταζι ή Σεκουριμι (πως τα λέγανε αυτά)?
Εγώ πιστεύω ότι το εγγενες πρόβλημα είναι στο να μην έχεις το μικρόβιο, και σε αυτή τη χώρα κυκλοφορεί πολύ το μικρόβιο του να παραβιάζω τους κανόνες, να τους φέρνω στα μετρα μου, να ισχύουν για τους άλλους και όχι για μένα, πάντα έχω αφορμή και διακιολογία για να επιχειρηματολογήσω υπερ της ειδικής εφαρμογής υπέρ μου, γιατί οι άλλοι και όχι εγώ, κάνω το κοροιδο, κτλ.... Αυτά τα συναντάει κανείς πριν βγει από το σπίτι του κάθε μέρα, σε όλους τους χώρους, κλάδους, επίπεδα δουλειάς και κοινωνίας,... Εάν δεν καταλάβουμε ότι βλάπτουμε τηνν κοινωνία και αυτή η βλάβη γυρίζει πίσω σε μας με όλους τους τρόπους δεν διορθώνεται η κατάσταση.
Είμαστε σε εποχές κρίσης, έχουμε μνημόνιο και υπό αυτές τις συνθήκες η διαφθορά, η κατάπτωση, η δωροδοκία, οι συναλλαγές αυξάνονται εξορισμού. ΕΠικρατεί το ένστικτο τη επιβίωσης.
ΥΓ1. είμαστε οφ-τοπικ και σπαμάρουμε
ΥΓ2. Τα στοιχεία του περιουσιολογίου θα είναι αληθινά? Η συντήρηση των βδ δεν είναι απλό πραμα. Η αξιοπιστία των στοιχείων τους επίσης. Γιατί να τα δηλώσουν οι πονηροί? Θα μού πεις ακόμη και με την Ελβετία κάτι παίζει, αλλά θα δούμε.
ΥΓ3. Εδώ υπάρχει η μέγιστη διαστροφή έχω αμάξι, αλλά ανήεκι στη γιαγια μου, το ακίνητο είναι εξ αδιαιρέτου, ο λογαριασμός της ΔΕΗ είναι μαζί με 2 γειτονες, και δεν συμμαζεύεται. Για να μην σού πω για τις τροχαιες παραβάσεις (7 μέτρησα προχτες από τον ίδιο μέσα σε 300 μετρα).