Νέα

Σεισμός 6,5 ρίχτερ στην Β.Δ. Πελοπόννησο!

• Μέλος που άνοιξε το νήμα psaxnw(1)
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 161
  • Εμφανίσεις 7K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

stavros51

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
4 Νοε 2005
Like
60
Πόντοι
66
Κάντε τώρα και μια υπόθεση εργασίας και θεωρήστε ότι στην περιοχή εκείνη υπήρχε πυρηνικός σταθμός. Ξέρετε, σαν κι εκείνους που μερικοί προτείνουν να φτιάξουμε για να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα ενεργειακής επάρκειας της χώρας και να γίνουμε όσο το δυνατόν ανεξάρτητοι, ενεργειακά.

Τι θα συζητούσαμε τώρα, άραγε;

Θα συνητούσαμε ακριβώς τα ίδια, 21grams.
Πόσοι είναι οι νεκροί στα χαλάσματα, αν πήγε η ΕΜΑΚ, και τι έγινε με το παιδάκι.

Ο πυρηνικός σταθμός θα είναι υπολογισμένος να αντέχει σε 10 ρίχτερ, να μην πω σε 12.

Μπορεί να γκερμιζόταν η πινακίδα στην Εθνική οδό που λέει: 
>Προς Πυρηνικό Σταθμό>>>
αλλά ο ίδιος ο σταθμός δε θα πάθαινε τίποτα.

Βρες κανένα καλύτερο επιχείρημα.

21 Grams

Μέλος
Εγγρ.
12 Απρ 2008
Like
0
Πόντοι
16
Ο πυρηνικός σταθμός θα είναι υπολογισμένος να αντέχει σε 10 ρίχτερ, να μην πω σε 12.

Πολύ αισιόδοξος...

Δεν υπάρχουν 10 ρίχτερ. Μέχρι 9,9 πάει η κλίμακα αλλά κι αυτό το μέγεθος, είναι θεωρητικό (ευτυχώς).

Εγώ πάντως δεν θα κοιμόμουν ήσυχος.

Yorgos

Τιμημένος
Εγγρ.
21 Σεπ 2005
Κριτικές
22
Like
55
Πόντοι
4.095
Κάντε τώρα και μια υπόθεση εργασίας και θεωρήστε ότι στην περιοχή εκείνη υπήρχε πυρηνικός σταθμός. Ξέρετε, σαν κι εκείνους που μερικοί προτείνουν να φτιάξουμε για να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα ενεργειακής επάρκειας της χώρας και να γίνουμε όσο το δυνατόν ανεξάρτητοι, ενεργειακά.

Τι θα συζητούσαμε τώρα, άραγε;

Και ο πιο καταστροφικός σεισμός της Ελλάδας ever να γινότανε, ένα από τα ελάχιστα κτίρια που θα έμενε όρθιο, θα ήταν αυτό του πυρηνικού σταθμού.

Να μην σου πω ότι θα τρέχαμε να μείνουμε εκεί από το φόβο μας για μετασεισμούς.

Το ίδιο ισχύει και για άλλα κτίρια ιδιαίτερης σημασίας.

21 Grams

Μέλος
Εγγρ.
12 Απρ 2008
Like
0
Πόντοι
16
Και ο πιο καταστροφικός σεισμός της Ελλάδας ever να γινότανε, ένα από τα ελάχιστα κτίρια που θα έμενε όρθιο, θα ήταν αυτό του πηρινικού σταθμού.

Να μην σου πω ότι θα τρέχαμε να μείνουμε εκεί από το φόβο μας για μετασεισμούς.

Το ίδιο ισχύει και για άλλα κτίρια ιδιαίτερης σημασίας.

Το ότι θα έμενε όρθιο ΔΕΝ σημαίνει ότι δεν θα υπήρχε κίνδυνος ατυχήματος, διαρροής κ.λπ. Εγώ πάντως δεν θα πήγαινα. Θα προτιμούσα καμιά πλατεία.

~ Buddha

Μέλος
Εγγρ.
13 Απρ 2008
Like
0
Πόντοι
16
Γιωργο,
η διαρροη ποτε συμβαινει?

stavros51

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
4 Νοε 2005
Like
60
Πόντοι
66

Συνημμένα

• Valium.jpg
    Valium.jpg
    24,8 KB · Εμφανίσεις: 24

fethry

Μέλος
Εγγρ.
15 Ιαν 2008
Like
6
Πόντοι
66
Ούτε εγώ πάντως θα πήγαινα να κοιμηθώ κοντά σε πυρηνικό σταθμό αν -κούφια η ώρα- γινόταν ο μεγάλος σεισμός.
Να με συμπαθάτε.

Yorgos

Τιμημένος
Εγγρ.
21 Σεπ 2005
Κριτικές
22
Like
55
Πόντοι
4.095
OK, ορθή η παρατήρηση. Να διευκρινήσω λοιπόν. Δεν θα υπήρχε κανένα θέμα επικινδυνότητας.

stavros51

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
4 Νοε 2005
Like
60
Πόντοι
66
Μην το ειρωνεύεσαι Σταύρο.
Και θυμήσου τους κατοίκους που έμεναν κοντά στο Τσερνομπίλ.
Κι αυτοί "αϋπνίες" είχανε;

Αν δε κάνω λάθος, μιλάμε για σεισμό.

Έγινε σεισμός στο Τσερνομπιλ?

21 Grams

Μέλος
Εγγρ.
12 Απρ 2008
Like
0
Πόντοι
16
OK, ορθή η παρατήρηση. Να διευκρινήσω λοιπόν. Δεν θα υπήρχε κανένα θέμα επικινδυνότητας.

Αυτό πώς μπορείς να το εξασφαλίσεις; Πρόσφατα, στην Ιαπωνία μετά από σεισμό υπήρξε πρόβλημα σε πυρηνικό σταθμό.

dimitrakis29

Τιμημένος
Εγγρ.
19 Νοε 2007
Κριτικές
13
Like
2.355
Πόντοι
4.765
Πολύ αισιόδοξος...

Δεν υπάρχουν 10 ρίχτερ. Μέχρι 9,9 πάει η κλίμακα αλλά κι αυτό το μέγεθος, είναι θεωρητικό (ευτυχώς).

Εγώ πάντως δεν θα κοιμόμουν ήσυχος.
νομιζω ειχε γινει στη Χιλη 12,4 ριχτερ!μου ελεγε ενας φιλος μου Χιλιανος οτι ηταν στο δρομο και ο σεισμος τον εριξε κατω και δεν μπορουσε ουτε να σηκωθει την ωρα του σεισμου!

Yorgos

Τιμημένος
Εγγρ.
21 Σεπ 2005
Κριτικές
22
Like
55
Πόντοι
4.095
Γιωργο,
η διαρροη ποτε συμβαινει?

Δεν είμαι ειδικός για να σου απαντήσω, αλλά σαν τεχνοκράτης έχω εμπιστοσύνη στους ειδικούς.

Άλλωστε, δεν θα ανακαλύπταμε τον τροχό, περιπτώσεις ανάλογων εργοστασίων παραγωγής ενέργειας σε περιοχές με έντονη σεισμική δραστηριότητα,συναντάει κανείς σε αρκετά σημεία της υφηλίου.

dimitrakis29

Τιμημένος
Εγγρ.
19 Νοε 2007
Κριτικές
13
Like
2.355
Πόντοι
4.765
παιδια τωρα βλεπω και ενα αλλο πλεονεκτημα του να ζει κανεις στην Ρωσσια!!!!!!εδω στην Αγια Πετρουπολη δεν γινονται ποτε σεισμοι!!!!!και ουτε προκειται να γινουν!!!!η μονη φορα ηταν το 1974 στον μεγαλο σεισμο στο Βουκουρεστι.στο Βασιλεφσκι Οστροφ κοντα στη θαλασσα στους τελευταιους οροφους(στα 24οροφα κτηρια)κουνηθηκαν λιγο οι λαμπες!!!!

Yorgos

Τιμημένος
Εγγρ.
21 Σεπ 2005
Κριτικές
22
Like
55
Πόντοι
4.095
Αυτό πώς μπορείς να το εξασφαλίσεις; Πρόσφατα, στην Ιαπωνία μετά από σεισμό υπήρξε πρόβλημα σε πυρηνικό σταθμό.

Define πρόβλημα.

Κανένας δεν μπορεί να σου εξασφαλίσει ότι ένα αεροπλάνο δεν θα πέσει. Να καταργήσουμε την πτήση?

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom