στην αγια πετρουπολη ειχα την τυχη να μεινω 2,5 χρονια ....σα πολη μου αρεσε παρα πολυ και φυσικα δεν αφησα τιποτα που να μην πηγα και να μην ειδα .....το κεντρο της πολης ειναι οντως η Βενετια του βορρα οπως την αποκαλουν....με ολα τα μεγαλα εμπορικα καταστηματα και μαγαζια.....επισης ολα τα κτηρια που εχει ειναι παλαιοκλασσικα ,οπου εμεναν οι αυλικοι του τσαρου γυρω απο το ερμιταζ....το επιπεδο διαβιωσης ειναι υψηλο πλεον και απλησιαστο για τον μεσο ελληνα πια.....εγω εδινα ενοικιο μεχρι το 2008 500δολλαρια usd τον μηνα για ενα απλο συμπαθητικο δυαρακι....τα σπιτια τους και γενικα στις πολυκατοικιες ,κατι τεραστια μπλοκια, εκλεινες την μυτη σου απο την βρωμα ωσπου να παρεις το ασανσερ να πας στο διαμερισμα σου......γενικα η πολη ειναι μια βιτρινα και τιποτα παραπανω.....ναι μες ζουν οι πλουσιοι νεορωσοι εκει ,αλλα εξω απο το κεντρο τα πραγματα ειναι δυσαρεστα και παραεξω στην εξοχη τους ειναι τραγικα και δραματικα .....στο κεντρο βλεπεις την χλιδα με τις αμαξαρες και τα μοντελα ντυμενα με D&G και moshcino ...με κινητα τελευταιας λεξης τεχνολογιας ....αλλα η μαζα η περισσοτερη δεν ζει ετσι...στα ξενοδοχεια σχεδον ολα με το καταλληλο πουρ μπουαρ,ολο και καποια κοπελα σου στελνουν αμα θελεις(για τον φιλο που ρωταει αν παιζει κατι τετοιο) ....αλλα και να μην ειναι απο το λομπυ τους ,σε αφηνουν ...αλλα εξαρταται βεβαια σε τι ξενοδοχειο θα πας....αν ειναι κανενα μετριο ...δεν θα εχεις θεμα καθολου να την πας στο δωματιο σου......ενα σχετικα καλο ξενοδοχειο ,οχι στο κεντρο ομως ,αλλα πολυ κοντα στο κεντρο με τα μετρό ,ειναι το πριβαλτισκαγια στο νησι βαλισεφσκι.....υπαρχει και στο ιντερνετ μεσα και αρκετα καλο ξενοδοχειο ,τελευταια φορα επαιζε 100 δολλαρια τη βραδια και η προσβαση στο κεντρο ειναι ευκολη φιλε -Βασίλης Αμερικάνος-.........στο κεντρο εχει πολυ πιο ακριβα και δεν αξιζει να δωσεις παραπανω.......τωρα αμα νικιασεις αμαξι,θελει μεγαλη προσοχη με τους μπατσους ......σε κοβουν απο μακρια οτι εισαι ξενος και σε σταματουν....πρπει να λαδωσεις οτι και να γινει...φταις δε φταις αν σε δουν οτι δεν δινεις φραγκα....θα σε τρεχουν για κατι αλκοοτεστ σε νοσοκομεια ,θα φας ολο το βραδυ εκει να περιμενεις και στο τλεος θα σου κανουν δικασιμη να περασεςι απο κανα δικαστηριο για να πληρωσεις προστιμο...εγω την πατησα και το περασα ολο αυτο περνωντας δικη μετα απο κανα μηνα βεβαια ...και εμπλεξα με μεταφραστες εξουσιοδοτημενους να πληρωνω γιατι η δικαστινα δεν δεχοταν οτι καταλαβαινα τι ελεγαν,αν και ηξερα ρωσικα οχι καλα,αλλα καταλαβαινα κανονικα μετα απο 2 χρονια......τεσπα......αν πας θα περασεις καλα ,και πιστευω οτι στην αγια πετρουπολη ,οι γυναικες που κυκλοφορουν ειναι οι πιο ωραιες σε ολη την ρωσια και εχουν και κουλτουρα και ειναι και χριστιανες ορθοδοξες και κανουν το σταυρο τους ..... εσυ παντως αμα τις δεις ,θα θες εξομολογηση μετα ,με αυτα που θα τους κανεις!!!εγω ακομη δεν πηγα να εξομοληθω και ας εχουν περασει 4 χρονια!!!!! Ωραια εμπειρια η αγια πετροπολη.......