Βασικά μοϊκανε στη περίπτωση του Καραϊσκάκη το δημόσιο ΕΧΕΙ έσοδα. Και εξηγούμαι. Το λαμόγιο Κόκκαλης όταν έφτιαξε το Καραϊσκάκηη έφτιαξε και μια Α.Ε την Καραϊσκάκης Α.Ε. Απ αυτή όταν ήταν στις κουβέντες για τον ΟΣΦΠ έπεσε και το θέμα του Καραϊσκάκη. Ο ΜΕΓΑΣ λαμογιοπουστας Λαυρεντιάδης πήρε τελικά το 50% της Καραϊσκάκης. Όταν ξέσπασε το ΥΠΕΡσκάνδαλο με τη τράπεζα το 50% της Καραϊσκάκης πέρασε στο δημόσιο. Άρα στη περίπτωση του Καραϊσκάκη το δημόσιο ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ κατά 50%. Βέβαια από την άλλη από τη στιγμή που πήρε το δημόσιο το 50% της Καραϊσκάκης ΑΕ για κάποιο περίεργο λόγο έχει ΜΟΝΟ ζημιές (
)
οκ
δεν ξέρω αν όντως ισχύει αυτό, αλλά και πάλι κανείς δεν το περίμεε πως θα εξελισσόταν έτσι αυτό όταν φτιαχνόταν το γήπεδο.
Το γιατί έχει ζημίες δεν μπορώ να το ξέρω.
Από την άλλη...@lavio
δεν σου μίλησα για τον ιδιοκτήτη μιας εταιρίας αλλά για την εταιρία την ίδια.
Το αν κερδίζουνε οι ιδιοκτήτες τους με άλλους τρόπους μου είναι προσωπικά αδιάφορο.
Εφόσον δεν τους συμφέρει, ας μην ασχολούνται.
Κι εγώ είμαι στη διοίκηση ερασιτεχνικού σωματείου και από κει που δίναμε μόνο για το καλό των παιδιών, τώρα παλεύουμε να το φέρουμε ισα βάρκα ίσα νερά για να μπορέσουμε να το κάνουμε κερδοφόρο σιγά σιγά.
Επίσης κάποια στιγμή πρέπει να αποφασίσουνε όσοι μιλάνε (δεν αναφέρομαι προσωπικά για σένα γιατί δεν ξέρω αν το έχεις πει)
Ή ο Κόκκαλης (και ο Μαρινάκης) βγάζανε λεφτά από το τσουλου και τις μεταγραφές παικτων (αφού κάποιοι λένε πως δεν βάζουνε λεφτά), οποτε κερδοφορούνε, ή δεν βγάζουνε και χάνουνε οπότε για ποιο λόγο φωνάζουνε για μεταγραφές οι φίλαθλοι αφού μπαίνουνε μέσα οι πρόεδροι....
Συμφωνώ μαζί σου πως είναι ιδιαίτερη περίπτωση η ΠΑΕ ή ΚΑΕ, αλλά αυτό έχει γίνει ακριβώς επειδή υπάρχουνε διαφορετικοί νόμοι.
Ξαναλέω, το οτι γίνεται η νοητική, λογική, τεχνική, δικονομική ντρίπλα για να λέμε πως το στάδιο ανήκει στον ερασιτέχνη και όχι στην επαγγελματική ομάδα δεν μου λέει προσωπικά κάτι. Γιατί στην ουσία ξέρω πού πάνε τα λεφτά.
Αν είναι έτσι, ας χτίζει ένα γήπεδο η Πολιτεία (ακόμα και με προδιαγραφές των ομάδων), αλλά να πληρώνουνε οι ομάδες ενοίκιο για να το χρησιμοποιούνε, όχι να ανήκει στις ομάδες. Θα ανήκει σε αυτούς που το πληρώνουνε....στους φορολογούμενους δηλαδή.
Ναι, συμφωνώ για τις υποδομές, για δρόμους, για πάρκα, για πάρκινγκ κλπ, εφόσον είναι ανοικτά και ΔΕΝ τα εκμεταλλεύεται κανείς. Δηλαδή, μη μου πει κάποιος πως για να βάλω το αυτοκίνητό μου στο πάρκινγκ που έχτισα με τα λεφτά μου πρέεπι να ξαναπληρώσω σε ιδιώτη.
Αυτή είναι η γνώμη μου. Αν τη θεωρείς χαζή όπως είπες, με γεια σου με χαρά σου.
Προσωπικά βέβαια δεν χαρακτήρισα αλλά οκ.
Για μένα κάποια στιγμή πρέπει να καταλάβει ο φίλαθλος πως είναι πελάτης μιας ιδιωτικής εταιρίας. Ασχέτως χρώματος.