Λέτε να είναι τυχαίο; Και να είναι πραγματικά του γουστάρω πολύ... Τρελά όμως! Είναι να μη σε κάνει να φτιάχνεσαι... Ωχ, γράφω χωρίς να εξηγώ τι εννοώ. Απαράδεκτος και ζητώ συγνώμη για αρχή και προχωράω στο... παρασύνθημα.
Ενημερώθηκα κι εγώ, όπως όλοι, ότι η νέα σελίδα στην ιστορία της ΑΕΚ επισήμως και με παρουσία ΜΜΕ και κόσμου, θα γίνει στον Πειραιά και στο Μικρολίμανο. Ε, τι να κάνω ο άνθρωπος, φτιάχτηκα. Η πρώτη αντίδραση ήταν ένα διάπλατο χαμόγελο... Καθόμουν στην Νέα Φιλαδέλφεια με τον Χρηστάρα και γέλαγα μόνος μου.
Γιατί φτιάχτηκα; Διότι στον Πειραιά είναι κατά την ταπεινή προσωπική μου άποψη οι πιο γνήσιοι ΑΕΚτσήδες στις δυνατές πειραιώτικες γειτονιές... Περισσότερο και από την Νέα Φιλαδέλφεια. Ειλικρινά το λέω. Πιο ΑΕΚάρα είναι εκεί! Και θαρρώ πως συμφωνούμε όλοι στο σκεπτικό μου για τους ΑΕΚτσήδες του Πειραιά, για τις πειραιώτικες – προσφυγικές σούπερ γειτονιές...
Ολο αυτό μου έφερε στο μυαλό μία ανάμνηση πιτσιρικάς που ήμουν. Επαιζε η ΑΕΚ μπάσκετ στο Παπαστράτειο με αντίπαλο τον Ολυμπιακό και ο πατέρας μου με πήρε από τον Κορυδαλλό που είναι το σόι μας να πάμε μία βόλτα να δούμε το ματς. Μιλάμε για πιτσιρίκι, ήμουν δεν ήμουν 7-8 χρονών. Τον ρώτησα τότε: «Μα ρε μπαμπά δεν θα είναι τίγκα στους Ολυμπιακούς;» και μου απάντησε: «Οχι αγόρι μου, θα δεις».
Πράγματι πήγαμε και ήταν γεμάτο το γήπεδο από οπαδούς της ΑΕΚ και υπήρχαν περί τους 100 φίλους τους Ολυμπιακού. Μπορεί να λέω και περισσότερους. Τότε οι αντίπαλοι οπαδοί δεν ασχολούνταν με το μπάσκετ. Ηταν χαρακτηριστικό πως γελούσαμε διότι φώναζαν «γκολ» στο καλάθι και οι οπαδοί μας για να τους πικάρουν φώναζαν: «Ηταν οφσάιντ». Χαχαχαχα ωραία ήταν!
Τέλος πάντων και για να μην σας κουράζω, με έφτιαξε πολύ η ιδέα πως θα πάμε ξανά Πειραιά. ΑΕΚ ξανά, ξανά στον Πειραιά. Τι ωραία... Με κάθε επισημότητα η νέα εποχή στην Ενωση μπαίνει από τον Πειραιά, έτσι για να γουστάρουμε ακόμη περισσότερο. Οχι για τους Ολυμπιακούς φίλους αλλά για τους γνήσιους ΑΕΚτσήδες του λιμανιού. Προς Θεού, μην παρεξηγηθώ σας παρακαλώ, δεν εννοώ ότι είναι τίγκα Ενωσίτες η περιοχή, προφανώς και είναι απόλυτα «ερυθρόλευκη». Αλλά υπάρχουμε κι εκεί, γιατί ΕΙΜΑΣΤΕ ΛΙΓΟΙ, ΑΛΛΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΜΕΤΡΗΤΟΙ!
Απίστευτο αν το καλοσκεφτείς όμως το όλο θέμα με τον Δημήτρη Μελισσανίδη και του αξίζει τεράστια υπόκλιση για τη σημασία των επιλογών του, μας έφτιαξε κάργα! Τι εννοώ; Η νέα μέρα της Μάνας ΑΕΚ, της ερασιτεχνικής ντε, ήρθε από την Λεωφόρο Αλεξάνδρας (στο ξενοδοχείο President) που είναι η βάση του Παναθηναϊκού και η νέα μέρα της ποδοσφαιρικής ΑΕΚ έρχεται από τον Πειραιά, την βάση του Ολυμπιακού... Τόσο απλά, τόσο υπέροχα, τόσο ΑΕΚτσήδικα... Ραντεβού, λοιπόν, την Τρίτη και πρέπει να είμαστε ΟΛΟΙ εκεί.