Μάλιστα. Για σένα το λοιπόν ιστορική έδρα είναι ο χώρος που πήρε το πρώτο σου πρωτάθλημα. ΔΕΝ είναι ο χώρος όπου έχεις συνεχή παρουσία (έστω και με μικρά διαλείματα).
Κύττα ξέρω πολύ καλύτερα από σένα (λόγω ηλικίας) που τρέχαμε και παίζαμε μέχρι το 1969. Ιστορική έδρα το χαρακτηρίζω γιατί η πρώτες γενιές ποδοσφαιριστών του συλλόγου μου ανδρώθηκαν και δοξάστηκαν εκεί. Φυσικά και περιπλανόμουν σαν τσιγγάνος για 20 περίπου χρόνια, καθώς το Καραϊσκάκη ήταν ακατάλληλο σαν γήπεδο. Αλλά καλώς ή κακώς καθιερώθηκε στη συνείδηση των φιλάθλων ως έδρα μας και μετά το 1969 είχαμε συνεχή και συστηματική παρουσία. Ιστορική έδρα μας ΔΕΝ είναι ο Ρέντης, άσχετο αν αποκτήθηκε για να στεγάσει γήπεδο. Ποτέ δεν έγινε επίσημος αγώνας εκεί άρα δεν μιλάμε για έδρα.
Για επιχορηγήσεις δωρεές κλπ που αναφέρεις θα σε παραπέμψω στο παρταπάνω σαϊτ (φυσικά καραολυμπιακό όπως λες, αλλά τεκμηριώνει τα γραφόμενά του με ντοκουμέντα και αναφορές στον τύπο της εποχής κλπ), όπου έχει την απάντηση. Δεν επανέρχομαι.
Και σε παρακαλώ μην βάζεις στο στόμα μου (στο χέρι μου ορθότερα
) πράγματα που δεν είπα (έγραψα). Δεν είπα ότι θέλω να μου χαρίσουν (ή χειρότερα να έχω την απαίτηση να μας χαρίσουν) το Καραϊσκάκη και δεν νομίζω ότι το εγραψε και κανένας άλλος εδώ μέσα. Συμφωνώ με αυτά που λες, χώρο έχουμε, συνειδητά και ορθώς επιλέξαμε να τον κάνουμε `προπονητικό κέντρο και όχι γήπεδο. Γιατί δεν προχώρησε ως γήπεδο είναι γνωστό. Ο Ρέντης για να φιλοξενούσε γήπεδο του Ολυμπιακού θα έπρεπε να γκρεμιστεί και να φτιαχτεί ξανά με δερόμους, σταθμούς μετρό, προαστιακού κλπ με κόστος 5 φορές και πάνω από την αξία κατασκευής του γηπέδου. Καμιά κυβέρνηση δεν δεσμευόταν να αναλάβει τα απαραίτητα υποστηρικτικά έργα και ο Πρόεδρος βρήκε την ευκαιρία με τους ΟΑ και προχώρησε στη μακροχρόνια μίσθωση του γηπέδου.
Πριν από αυτό υπήρχε πρόταση και μάλιστα εξαιρετικά συμφέρουσα . Η περιοχή του πρώην εργοστασίου λιπασμάτων της Δραπετσώνα, που η τότε Δημοτική αρχή παρακάλαγε τον ΟΣΦΠ να του την παραχωρήσει με μακροχρόνια μίσθωση για να στεγάσει ΟΛΑ τα τμήματα του συλλόγου. Αν και καλή η πρόταση προτιμήθηκε η λύση Κόκκαλη ως ταχύτερη.
Τώρα στο ζουμί, στα περί σκανδάλου (άσχετο αν θα μείνει στα λόγια ή όχι). Είναι ντροπή σε τέτοιες δυσμενείς οικονομικά εποχές να δίνονται αυτά τα κονδύλια (που όντως υπάρχουν και προορίζονται για συγκεκριμένους σκοπούς) για τέτοια έργα. Το κονδύλι των 55.000.000 προορίζεται πρώτιστα για κοινωνικούς σκοπούς. Ας φτιαχτούν λοιπόν παιδικοί, σταθμοί, σχολεία και εγώ δεν ξέρω τι άλλο που θα βοηθήσει τους κατοίκους της περιοχής αλλά προς Θεού όχι για να φτιαχτεί γήπεδο (όχι μόνο στην ΑΕΚ, σε κανένα).
Και όπως είπα ας φτιάξει η ΑΕΚ γήπεδο και ας διαθέσει η περιφέρεια ΟΛΑ τα υπ΄αριθμ. 4,5 και 7 κονδύλια για τις απαραίτητες υποδομές (δρόμους κλπ. Συμφωνώ.).
Υπάρχει και ένα μικρότερο σκανδαλάκι που έχει περάσει ακόμα απαρατήρητο. Από τα 301.000.000 της Περιφέρειας τα 249.000.000 προέρχονται από την πρώην περιφέρεια Αθηνών. Δηλ. κανονικά θα έπρεπε να πάνε σε αναπτυξιακά έργα στην περιοχή της τ. περιφέρειας Αθηνών και όχι στη Ν.Φιλαδέλφεια, Ιλιον, Χαλκηδώνα κλπ. Και να το δεις, ότι θάναι και ο κυριότερος λόγος που δεν θα εγκριθούν τα κονδύλια από το Ελεγκτικό Συνέδριο.