Νέα

Ρε μόνο η χανούμα

  • Μέλος που άνοιξε το νήμα ADMIRAL GR
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 117K
  • Εμφανίσεις 3M
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 16 άτομα (4 μέλη και 12 επισκέπτες)

DON GIOVANNI

Μέλος
Εγγρ.
21 Σεπ 2011
Μηνύματα
3.562
Like
6
Πόντοι
16
788793_ortasolencok.jpg

San Kanaryalar δηλαδή Καναρίνι βρε τζιέρι μου Διομήδη  *P ? Besiktas ρε  :rockon: :rockon: Μαύροι Αετοί Kara Kartallar  :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup: !!!!
 

Lastmoican

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Οκτ 2006
Μηνύματα
17.480
Κριτικές
3
Like
54
Πόντοι
166

Σωστά τα λέει αλλά το μόνο που θα μείνει είναι το οφσάιντ του ψηλού.
εκτός από μία μαλακία που λέει. Και τότε με τον Μπλάνκο γινότανε ολόκληρος ντόρος και για τα "ζοριλίκια" του αλλά και στην κίτρινη αυτή που είχε φάει πάλι ντόρος είχε γ΄νει ανάλογος.
Μην τα θυμόμαστε όπως θέμε.

και προσωπικά ξαναλέω...ο κανονισμός κανονισμός.
το αν ο Κάκκος είναι για τον πούτσο διαιτητής...προσωπική μου άποψη είναι πως στην Ελλάδα ΟΛΟΙ οι διαιτητές είναι για τον πούτσο.

Και αυτό είναι που δεν καταλαβαίνετε όσοι κλαίγεστε πως ο Ολυμπιακός παίρνει σφυρίγματα επειδή τα στήνει.
Πως απλά έχουμε κάκιστους διαιτητές.
Και απόδειξη αυτού είναι πως και έξω όταν βγαίνουνε, ίδιες παπαριές σφυρίζουν.
 

master21

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
3 Μαρ 2010
Μηνύματα
35.258
Κριτικές
1
Like
37
Πόντοι
366
εκτός από μία μαλακία που λέει. Και τότε με τον Μπλάνκο γινότανε ολόκληρος ντόρος και για τα "ζοριλίκια" του αλλά και στην κίτρινη αυτή που είχε φάει πάλι ντόρος είχε γ΄νει ανάλογος.
Μην τα θυμόμαστε όπως θέμε.

και προσωπικά ξαναλέω...ο κανονισμός κανονισμός.
το αν ο Κάκκος είναι για τον πούτσο διαιτητής...προσωπική μου άποψη είναι πως στην Ελλάδα ΟΛΟΙ οι διαιτητές είναι για τον πούτσο.

Και αυτό είναι που δεν καταλαβαίνετε όσοι κλαίγεστε πως ο Ολυμπιακός παίρνει σφυρίγματα επειδή τα στήνει.
Πως απλά έχουμε κάκιστους διαιτητές.
Και απόδειξη αυτού είναι πως και έξω όταν βγαίνουνε, ίδιες παπαριές σφυρίζουν.
Του μπλανκο καλα του εκαναν και για μενα κοκκινες επρεπε να τρωει ο μαλακας που εβαζε κατι ηλιθιες μασκες.Αυτο οντως ειναι γελοιοποιηση αθληματος.
Δεν κλαιγομαστε καθολου ειναι γεγονοτα και δεν μπορεις να τα αμφισβητησεις.απλα και μονο κοιτα το ματς γαυρος-πας ποσες αμφισβητουμενες φασεις υπαρχουν και ολες ΠΑΝΤΑ υπερ του γαυρου.Δες τες και ελα πες μου αν εχω λαθος.Και πες μου τωρα ειλικρινα στα παντελονια που φορας οσο κακη και να ειναι η διαιτησια ειναι δυνατον να δινουν παντα ολες τις φασεις υπερ της μιας ομαδες.ειναι τυχαιο;μη με τρελαινεις απογευματιακα.
 

διομήδης

Τιμημένος
Εγγρ.
26 Δεκ 2008
Μηνύματα
44.984
Like
30.417
Πόντοι
5.006
San Sarı Kanaryalar δηλαδή Καναρίνι βρε τζιέρι μου Διομήδη  *P ? Besiktas ρε  :rockon: :rockon: Μαύροι Αετοί Kara Kartallar   :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup: !!!!
:grin:
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




http://[URL unfurl="true"]www.sport24.gr/top-guns/article2094506.ece/ALTERNATES/w620/kentriko.jpg[/img[/URL]]


[u][b]Δύο λόγια για τον κυρ-Λευτέρη  που λατρεύει η Φενέρμπαχτσε[/b][/u]

Ο Γιάννης Γεωργόπουλος επισκέφθηκε τον ανδριάντα του Έλληνα «θρύλου» της Φενέρμπαχτσε, Λευτέρη Αντωνιάδη διαπιστώνοντας ιδίοις όμμασι την λατρεία των οπαδών της τουρκικής ομάδας για τον «Ρωμιό» που έγραψε ιστορία στην Τουρκία. Το χιλιοειπωμένο κλισέ «το ποδόσφαιρο ενώνει λαούς και ξεπερνά προκαταλήψεις» δεν ακούστηκε ποτέ πιο ευχάριστα…
“Ξέρω πως όταν πεθάνω θα τυλίξουν το φέρετρο μου με την ερυθρά ημισέληνο αλλά η καρδιά μου θα είναι γαλάζια με σταυρό”…

Στην Αργεντινή ο Ντιέγκο Μαραντόνα λατρεύεται ως θεός.
Στη Βραζιλία ο Πελέ θεωρείται «θρύλος». Στην Τουρκία, ένας Έλληνας, ο Λευτέρης (Λεφτέρ) Κιουτσουκαντωνιάδης αποτελεί τον ποδοσφαιριστή-σύμβολο, το εμβληματικό τοτέμ της Φενέρμπαχτσε και όχι μόνο. Λέγεται πως μεταξύ άλλων δεν αστόχησε ποτέ σε πέναλτι…

Τον περασμένο Δεκέμβριο, ο δρόμος με έφερε στο Καδικόι, στην ασιατική πλευρά της Πόλης και από εκεί συμπτωματικά στο «Σουκρού Σαράτσογλου» έδρα της Φενέρμπαχτσε.

Η Φενέρ αντιμετώπιζε την Σίβασπορ στο πλαίσιο του Κυπέλλου. Καλή ευκαιρία για ποδόσφαιρο παρά το τσουχτερό κρύο.

Λίγα μέτρα προτού φτάσω στην κύρια πύλη του «Σουκρού Σαράτσογλου» διέσχισα ένα μικρό πάρκο.

Εκεί με έκπληξη αλλά και δέος αντίκρισα τον ανδριάντα του σπουδαίου γκολτζή. Ο γιος του Έλληνα ψαρά κατάφερε στα μέσα του προηγούμενου αιώνα, άθελα του να διχάσει Έλληνες και Τούρκους.

[img]http://[URL unfurl="true"]www.sport24.gr/top-guns/article2094492.ece/BINARY/w460/agalma.JPG[/img[/URL]]

Υπηρέτησε τέσσερα χρόνια στον Τουρκικό στρατό (1943-1947) για να ξεκινήσει την ποδοσφαιρική σταδιοδρομία του από την Φενέρμπαχτσε. Το γεγονός, ότι αγωνίστηκε στην εθνική Τουρκίας και μάλιστα ως αρχηγός σκοράροντας κατά της Ελλάδας είχε ως συνέπεια πολλοί συμπατριώτες μας να μην τον δουν με καλό μάτι.

Μάλιστα ήταν ο μόνος διεθνής που τολμούσε να φορέσει σταυρό στο στήθος, όντας χριστιανός ορθόδοξος στο θρήσκευμα. Δεν διανοήθηκε να τον βγάλει ακόμη και κατά την ανάκρουση του εθνικού ύμνου της Τουρκίας

Ο Λευτέρης Αντωνιάδης ή Λεφτέρ Κιουτσουκαντωνιάδης σύμφωνα με τους Τούρκους (σ.σ.:κιουτσούκ σημαίνει μικρός) “έφυγε” από τη ζωή στις 13 Ιανουαρίου 2012 σε ηλικία 87 ετών. Ξεψύχησε στον «Ευαγγελισμό». Στην πατρίδα του όπως επιθυμούσε άλλωστε παρότι λίγοι Έλληνες γνώριζαν την ιστορία του.

Στην κηδεία του παρέστησαν δεκάδες χιλιάδες Τούρκοι πολίτες, προεξάρχοντος του πρωθυπουργού Ρετσέπ Ταγίπ Ερντογάν. Ακόμη και οι συντηρητικοί Τούρκοι μουσουλμάνοι έσπευσαν ν’ανάψουν ένα κεράκι στη μνήμη του “κυρ-Λευτέρη” στην ελληνορθόδοξη εκκλησία του Αγίου Δημητρίου αποδίδοντας του τιμές ήρωα.
Γνώριζα ότι πριν από κάθε ματς της Φενέρμπαχτσε οι φίλοι του συλλόγου περνούν από το σημείο που βρίσκεται η προτομή του θέλοντας ουσιαστικά να τον τιμήσουν. Φωτογραφίες, συνθήματα ακόμη και χειροκροτήματα. Έγινα αυτόπτης μάρτυρας της λατρείας. Φωτογραφήθηκα και εγώ. Συγκινήθηκα μολονότι δεν έζησα από κοντά το μεγαλείο του…

Υπάρχει άραγε μεγαλύτερη αναγνώριση για έναν ποδοσφαιριστή; Η τρανή απόδειξη ότι το ποδόσφαιρο ενώνει και αποτελεί θρησκεία δίχως άπιστους. Όλοι οι καλοί χωρούν…απ’όπου και αν προέρχονται.

Ο Κιουτσουκαντωνιάδης σφηνώθηκεε ανάμεσα σε δύο λαούς. Αρχικά δίχασε λόγω της καταγωγής του αλλά κατάφερε να ενώσει σε μία κρίσιμη εποχή για τα ελληνοτουρκικά με το σπάνιο ήθος του.

Στην μπουτίκ της Φενέρμπαχτσε, σε ξεχωριστό ράφι διακρίνεται η ογκώδης βιογραφία του. Δυστυχώς διατίθεται μόνο στα τουρκικά. Το εσωτερικό του «Σουκρού Σαράτσογλου» είναι διακοσμημένο με τεράστια πόστερ του παρελθόντος. Μονοπωλεί φυσικά η φιγούρα του Λεφτέρ.

Οι οπαδοί της Φενέρμπαχτσε στάζουν μέλι διηγούμενοι τα κατορθώματα του. Τα θεαματικά του γκολ έχουν λάβει πλέον διαστάσεις αστικού μύθου. Ακόμη και αμούστακα παιδιά γνωρίζουν από τους γονείς τους τον θαυματουργό «Ρωμιό». Είναι το λιγότερο που μπορούν να κάνουν…
Την δεκαετία του '50 συγκαταλέγονταν στους κορυφαίους στράικερ του κόσμου. Έγραψε ιστορία σκοράροντας με τη φανέλα της εθνικής Τουρκίας στο Μουντιάλ του 1954 στη Γερμανία δύο γκολ. Με τη Φενέρμπαχτσε, ο βραχύσωμος άσος έλαμψε στη δεκαετία του '50, μετρώντας συνολικά στην καριέρα του, 615 συμμετοχές και 423 γκολ!

Στα 39 του μεταπήδησε στην ΑΕΚ, ενώ το 1965 ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα από το Αιγάλεω. Ήταν τέτοια η επίδραση του Λεφτέρ στο τουρκικό ποδόσφαιρο όπου ακόμη και οι οπαδοί της Γαλατασαράι αλλά και της Μπεσίκτας υποκλίθηκαν στο μεγαλείο του

Ο “Προφέσορας” όπως τον αποκαλούσαν ήταν ο πρώτος ποδοσφαιριστής από το πρωτάθλημα της Τουρκίας που μεταπήδησε σε ομάδα του εξωτερικού, παίζοντας το 1951 στη Φιορεντίνα. Τη δεκαετία του ’60 χάρη στον Λεφτέρ πολλοί Τούρκοι γίνονταν οπαδοί της Φενέρμπαχτσε! Επρόκειτο για τον απόλυτο σταρ.
Κατά την διάρκεια των “Σεπτεμβριανών”, στο οργανωμένο  πογκρόμ της νύκτας της 6ης Σεπτεμβρίου 1955 όπου προκλήθηκαν βίαια επεισόδια κατά των περιουσιών Ελλήνων, το ποδόσφαιρο έσωσε τη ζωή του.

Το εξαγριωμένο πλήθος είχε φτάσει έξω από την οικεία του Κιουτσουκαντωνιάδη απειλώντας την ακεραιότητα του..Φανατικοί οπαδοί της Φενέρμπαχτσε κατάφεραν να αποτρέψουν τα χειρότερα υπερασπίζοντας το απόλυτο είδωλο τους.

Τότε πολλοί θεώρησαν ως δεδομένο πως ο Κιουτσουκαντωνιάδης θα επέστρεφε στην Ελλάδα, όμως παρά την ένταση που επικρατούσε εκείνη την εποχή στην Kωνσταντινούπολη επέλεξε να παραμείνει στην εστία του. Για τους Τούρκους αποτελεί το πραγματικό σύμβολο ήθους.

Είναι χαρακτηριστικό, πως όποιο κατάστημα και αν επισκέπτονταν δεν τον άφηναν να πληρώνει, ενώ άπαντες υποκλίνονταν μπροστά του.
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, τον είχε αποκαλέσει “Μπουγιούκ Αντωνιάδη” δηλαδή “μεγάλο Αντωνιάδη”.

Ο Χακάν Σουκούρ, ένας από τους σπουδαιότερους γκολτζήδες όλων των εποχών στην Τουρκία, τον επισκεπτόταν  συχνά προκειμένου να τον συμβουλευθεί, ενώ και ο Ντέμης Νικολαΐδης είχε έρθει σε επαφή με τον Λεφτέρ το 2004 όταν η ΑΕΚ ταξίδεψε στην Πόλη, για το φιλικό με την Γαλατασαράι
Ο Βραζιλιάνος Άλεξ, ο οποίος έγινε ο μόλις δεύτερος ποδοσφαιριστής της Φενέρμπαχτσε που απέκτησε την δική του προτομή δάκρυσε όταν τον συνάντησε.

Το όνομα του Λεφτέρ Κιουτσουκαντωνιάδη κοσμεί πλέον έναν κεντρικό δρόμο στην Πρίγκηπο. Κατάφερε να ξεπεράσει ακόμη και το ποδόσφαιρο. Larger than life…
[url=http://[URL unfurl="true"]www.sport24.gr/top-guns/duo_logia_gia_ton_kyr-leyterh_poy_latreuei_h_fenermpaxtse.2094489.html]http://www.sport24.gr/top-guns/duo_logia_gia_ton_kyr-leyterh_poy_latreuei_h_fenermpaxtse.2094489.html[/url[/URL]]
 

Hristidis 7

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
7 Μαρ 2009
Μηνύματα
13.053
Κριτικές
9
Like
469
Πόντοι
446
κανενα πουστρακι βρηκε δανεικα αρχιδια να παραδεχτει οτι σας ευνοησε η διαιτησια με τον αρη και κλεψατε το χου η ακομα επιμενετε οτι σας αδικησε κιολας;; :2funny:
γιατι ο δημητρελος πηγε στην επο για να παραπονεθει οτι τον αδικησε η διαιτησια  :2funny: :2funny:
γαμω τα παντελονια ρε...
ενας ρε να μου πει ενα ματς που εχει ευνοηθει η αεκ...ενας ρε πουστη...
χου κυλοτεεεεεεεεες....
 

gregory35

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
30 Ιουλ 2010
Μηνύματα
14.285
Κριτικές
25
Like
1.435
Πόντοι
966
ΤΙ ΔΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ;;;; Το μάτς μέχρι το 80 ήταν για 0-0. Από το 80 και μετά ΟΤΙ και αν σφυρίχτηκε ήταν ΛΑΘΟΣ. Το γκολ του Άρη ξεκινάει από φάουλ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ. Έπρεπε να αποβληθεί ο Πουλίδο και όχι ο Τσούπρο. Αποβολή του Αγκάνθο για τον πούτσο. Η αποβολή του Βλάχου για γέλια. Γκολάρα του Πέτρο αλλά οφ σαιντ όσο δε πάει. Εδώ έφαγε κίτρινη ο Κατίδης (και κανένας δε το λέει αυτό, όλοι μούγκα στη στρούγκα γαμώ τη παναγία τους) γιατί μπήκε στον αγωνιστικό χώρο ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΦΑΕΙ τ αντικείμενα που του πετούσαν.
Σ αυτό το ματς τόσο ο Άρης όσο και η ΑΕΚ ευννοήθηκαν όσο και αδικήθηκαν!!! (απίστευτο και όμως αληθινό)
 

master21

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
3 Μαρ 2010
Μηνύματα
35.258
Κριτικές
1
Like
37
Πόντοι
366
ΤΙ ΔΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ;;;; Το μάτς μέχρι το 80 ήταν για 0-0. Από το 80 και μετά ΟΤΙ και αν σφυρίχτηκε ήταν ΛΑΘΟΣ. Το γκολ του Άρη ξεκινάει από φάουλ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ. Έπρεπε να αποβληθεί ο Πουλίδο και όχι ο Τσούπρο. Αποβολή του Αγκάνθο για τον πούτσο. Η αποβολή του Βλάχου για γέλια. Γκολάρα του Πέτρο αλλά οφ σαιντ όσο δε πάει. Εδώ έφαγε κίτρινη ο Κατίδης (και κανένας δε το λέει αυτό, όλοι μούγκα στη στρούγκα γαμώ τη παναγία τους) γιατί μπήκε στον αγωνιστικό χώρο ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΦΑΕΙ τ αντικείμενα που του πετούσαν.
Σ αυτό το ματς τόσο ο Άρης όσο και η ΑΕΚ ευννοήθηκαν όσο και αδικήθηκαν!!! (απίστευτο και όμως αληθινό)
Ο Κατιδης καλως εφαγε την κιτρινη βασει κανονισμων.Και επρεπε να ειχε αποβληθει στην φαση του γκολ μας γιατι εκανε απρεπεις χειρονομιες.Στην φαση του "γκολ"του αρη υπαρχουν 3 λαθη.Πρωτον δεν υπηρξε φαουλ,δευτερον η φαση δεν επρεπε να υπαρξει καν καθως επρεπε να δωθει απευθειας κοκκινη στον Πουλιδο και επιθετικο φαουλ.Και τριτο φαινεται καθαρα να υπαρχει παιχτης μην καλυπτωμενος του αρη,οχι ο σκορερ που επηρεαζει καθαρα την φαση τραβωντας πανω του αμυντικο.Για την κιτρινη του Αγανθο,ηταν σωστη συμφωνα με τον κανονισμο αλλα οχι σωστη ηθικα.Αφου ομως ειναι τοσο λατρης των κανονισμων ο κακος ας μας πει γιατι στον προπερσινο τελικο δεν διεκοψε τον αγωνα εις βαρος της ομαδας μας οπως οφειλε να κανει.
 

FABOULOS

Μέλος
Εγγρ.
9 Οκτ 2007
Μηνύματα
3.791
Like
6
Πόντοι
16
Ο Κατιδης καλως εφαγε την κιτρινη βασει κανονισμων.Και επρεπε να ειχε αποβληθει στην φαση του γκολ μας γιατι εκανε απρεπεις χειρονομιες.Στην φαση του "γκολ"του αρη υπαρχουν 3 λαθη.Πρωτον δεν υπηρξε φαουλ,δευτερον η φαση δεν επρεπε να υπαρξει καν καθως επρεπε να δωθει απευθειας κοκκινη στον Πουλιδο και επιθετικο φαουλ.Και τριτο φαινεται καθαρα να υπαρχει παιχτης μην καλυπτωμενος του αρη,οχι ο σκορερ που επηρεαζει καθαρα την φαση τραβωντας πανω του αμυντικο.Για την κιτρινη του Αγανθο,ηταν σωστη συμφωνα με τον κανονισμο αλλα οχι σωστη ηθικα.Αφου ομως ειναι τοσο λατρης των κανονισμων ο κακος ας μας πει γιατι στον προπερσινο τελικο δεν διεκοψε τον αγωνα εις βαρος της ομαδας μας οπως οφειλε να κανει.
Στο μόνο που θα διαφωνήσω λίγο,είναι στην κίτρινη του Κατίδη,ακόμα και ο Βασιλάκης είπε ότι κακώς πήρε κάρτα.Βέβαια όπως πολύ σωστά αναφέρεις,έπρεπε να είχε αποβληθεί για τις χειρονομίες!!
Σ' όλα τα άλλα συμφωνώ και επαυξάνω!!!  :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup:
 

lavios

Σεβαστός
Εγγρ.
11 Αυγ 2012
Μηνύματα
2.567
Κριτικές
31
Like
554
Πόντοι
1.226
ΤΙ ΔΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ;;;; Το μάτς μέχρι το 80 ήταν για 0-0. Από το 80 και μετά ΟΤΙ και αν σφυρίχτηκε ήταν ΛΑΘΟΣ. Το γκολ του Άρη ξεκινάει από φάουλ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ. Έπρεπε να αποβληθεί ο Πουλίδο και όχι ο Τσούπρο. Αποβολή του Αγκάνθο για τον πούτσο. Η αποβολή του Βλάχου για γέλια. Γκολάρα του Πέτρο αλλά οφ σαιντ όσο δε πάει. Εδώ έφαγε κίτρινη ο Κατίδης (και κανένας δε το λέει αυτό, όλοι μούγκα στη στρούγκα γαμώ τη παναγία τους) γιατί μπήκε στον αγωνιστικό χώρο ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΦΑΕΙ τ αντικείμενα που του πετούσαν.
Σ αυτό το ματς τόσο ο Άρης όσο και η ΑΕΚ ευννοήθηκαν όσο και αδικήθηκαν!!! (απίστευτο και όμως αληθινό)
Φιλαράκι κάνε μου τη χάρη να μην του απαντάς μπας και σηκωθεί να φύγει. Αφού ούτως ή άλλως ότι θέλει βλέπει να μη συγχυζόμαστε κιόλας.
 

DON GIOVANNI

Μέλος
Εγγρ.
21 Σεπ 2011
Μηνύματα
3.562
Like
6
Πόντοι
16
:grin:
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




http://[URL unfurl="true"]www.sport24.gr/top-guns/article2094506.ece/ALTERNATES/w620/kentriko.jpg[/img[/URL]]


[u][b]Δύο λόγια για τον κυρ-Λευτέρη  που λατρεύει η Φενέρμπαχτσε[/b][/u]

Ο Γιάννης Γεωργόπουλος επισκέφθηκε τον ανδριάντα του Έλληνα «θρύλου» της Φενέρμπαχτσε, Λευτέρη Αντωνιάδη διαπιστώνοντας ιδίοις όμμασι την λατρεία των οπαδών της τουρκικής ομάδας για τον «Ρωμιό» που έγραψε ιστορία στην Τουρκία. Το χιλιοειπωμένο κλισέ «το ποδόσφαιρο ενώνει λαούς και ξεπερνά προκαταλήψεις» δεν ακούστηκε ποτέ πιο ευχάριστα…
“Ξέρω πως όταν πεθάνω θα τυλίξουν το φέρετρο μου με την ερυθρά ημισέληνο αλλά η καρδιά μου θα είναι γαλάζια με σταυρό”…

Στην Αργεντινή ο Ντιέγκο Μαραντόνα λατρεύεται ως θεός.
Στη Βραζιλία ο Πελέ θεωρείται «θρύλος». Στην Τουρκία, ένας Έλληνας, ο Λευτέρης (Λεφτέρ) Κιουτσουκαντωνιάδης αποτελεί τον ποδοσφαιριστή-σύμβολο, το εμβληματικό τοτέμ της Φενέρμπαχτσε και όχι μόνο. Λέγεται πως μεταξύ άλλων δεν αστόχησε ποτέ σε πέναλτι…

Τον περασμένο Δεκέμβριο, ο δρόμος με έφερε στο Καδικόι, στην ασιατική πλευρά της Πόλης και από εκεί συμπτωματικά στο «Σουκρού Σαράτσογλου» έδρα της Φενέρμπαχτσε.

Η Φενέρ αντιμετώπιζε την Σίβασπορ στο πλαίσιο του Κυπέλλου. Καλή ευκαιρία για ποδόσφαιρο παρά το τσουχτερό κρύο.

Λίγα μέτρα προτού φτάσω στην κύρια πύλη του «Σουκρού Σαράτσογλου» διέσχισα ένα μικρό πάρκο.

Εκεί με έκπληξη αλλά και δέος αντίκρισα τον ανδριάντα του σπουδαίου γκολτζή. Ο γιος του Έλληνα ψαρά κατάφερε στα μέσα του προηγούμενου αιώνα, άθελα του να διχάσει Έλληνες και Τούρκους.

[img]http://[URL unfurl="true"]www.sport24.gr/top-guns/article2094492.ece/BINARY/w460/agalma.JPG[/img[/URL]]

Υπηρέτησε τέσσερα χρόνια στον Τουρκικό στρατό (1943-1947) για να ξεκινήσει την ποδοσφαιρική σταδιοδρομία του από την Φενέρμπαχτσε. Το γεγονός, ότι αγωνίστηκε στην εθνική Τουρκίας και μάλιστα ως αρχηγός σκοράροντας κατά της Ελλάδας είχε ως συνέπεια πολλοί συμπατριώτες μας να μην τον δουν με καλό μάτι.

Μάλιστα ήταν ο μόνος διεθνής που τολμούσε να φορέσει σταυρό στο στήθος, όντας χριστιανός ορθόδοξος στο θρήσκευμα. Δεν διανοήθηκε να τον βγάλει ακόμη και κατά την ανάκρουση του εθνικού ύμνου της Τουρκίας

Ο Λευτέρης Αντωνιάδης ή Λεφτέρ Κιουτσουκαντωνιάδης σύμφωνα με τους Τούρκους (σ.σ.:κιουτσούκ σημαίνει μικρός) “έφυγε” από τη ζωή στις 13 Ιανουαρίου 2012 σε ηλικία 87 ετών. Ξεψύχησε στον «Ευαγγελισμό». Στην πατρίδα του όπως επιθυμούσε άλλωστε παρότι λίγοι Έλληνες γνώριζαν την ιστορία του.

Στην κηδεία του παρέστησαν δεκάδες χιλιάδες Τούρκοι πολίτες, προεξάρχοντος του πρωθυπουργού Ρετσέπ Ταγίπ Ερντογάν. Ακόμη και οι συντηρητικοί Τούρκοι μουσουλμάνοι έσπευσαν ν’ανάψουν ένα κεράκι στη μνήμη του “κυρ-Λευτέρη” στην ελληνορθόδοξη εκκλησία του Αγίου Δημητρίου αποδίδοντας του τιμές ήρωα.
Γνώριζα ότι πριν από κάθε ματς της Φενέρμπαχτσε οι φίλοι του συλλόγου περνούν από το σημείο που βρίσκεται η προτομή του θέλοντας ουσιαστικά να τον τιμήσουν. Φωτογραφίες, συνθήματα ακόμη και χειροκροτήματα. Έγινα αυτόπτης μάρτυρας της λατρείας. Φωτογραφήθηκα και εγώ. Συγκινήθηκα μολονότι δεν έζησα από κοντά το μεγαλείο του…

Υπάρχει άραγε μεγαλύτερη αναγνώριση για έναν ποδοσφαιριστή; Η τρανή απόδειξη ότι το ποδόσφαιρο ενώνει και αποτελεί θρησκεία δίχως άπιστους. Όλοι οι καλοί χωρούν…απ’όπου και αν προέρχονται.

Ο Κιουτσουκαντωνιάδης σφηνώθηκεε ανάμεσα σε δύο λαούς. Αρχικά δίχασε λόγω της καταγωγής του αλλά κατάφερε να ενώσει σε μία κρίσιμη εποχή για τα ελληνοτουρκικά με το σπάνιο ήθος του.

Στην μπουτίκ της Φενέρμπαχτσε, σε ξεχωριστό ράφι διακρίνεται η ογκώδης βιογραφία του. Δυστυχώς διατίθεται μόνο στα τουρκικά. Το εσωτερικό του «Σουκρού Σαράτσογλου» είναι διακοσμημένο με τεράστια πόστερ του παρελθόντος. Μονοπωλεί φυσικά η φιγούρα του Λεφτέρ.

Οι οπαδοί της Φενέρμπαχτσε στάζουν μέλι διηγούμενοι τα κατορθώματα του. Τα θεαματικά του γκολ έχουν λάβει πλέον διαστάσεις αστικού μύθου. Ακόμη και αμούστακα παιδιά γνωρίζουν από τους γονείς τους τον θαυματουργό «Ρωμιό». Είναι το λιγότερο που μπορούν να κάνουν…
Την δεκαετία του '50 συγκαταλέγονταν στους κορυφαίους στράικερ του κόσμου. Έγραψε ιστορία σκοράροντας με τη φανέλα της εθνικής Τουρκίας στο Μουντιάλ του 1954 στη Γερμανία δύο γκολ. Με τη Φενέρμπαχτσε, ο βραχύσωμος άσος έλαμψε στη δεκαετία του '50, μετρώντας συνολικά στην καριέρα του, 615 συμμετοχές και 423 γκολ!

Στα 39 του μεταπήδησε στην ΑΕΚ, ενώ το 1965 ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα από το Αιγάλεω. Ήταν τέτοια η επίδραση του Λεφτέρ στο τουρκικό ποδόσφαιρο όπου ακόμη και οι οπαδοί της Γαλατασαράι αλλά και της Μπεσίκτας υποκλίθηκαν στο μεγαλείο του

Ο “Προφέσορας” όπως τον αποκαλούσαν ήταν ο πρώτος ποδοσφαιριστής από το πρωτάθλημα της Τουρκίας που μεταπήδησε σε ομάδα του εξωτερικού, παίζοντας το 1951 στη Φιορεντίνα. Τη δεκαετία του ’60 χάρη στον Λεφτέρ πολλοί Τούρκοι γίνονταν οπαδοί της Φενέρμπαχτσε! Επρόκειτο για τον απόλυτο σταρ.
Κατά την διάρκεια των “Σεπτεμβριανών”, στο οργανωμένο  πογκρόμ της νύκτας της 6ης Σεπτεμβρίου 1955 όπου προκλήθηκαν βίαια επεισόδια κατά των περιουσιών Ελλήνων, το ποδόσφαιρο έσωσε τη ζωή του.

Το εξαγριωμένο πλήθος είχε φτάσει έξω από την οικεία του Κιουτσουκαντωνιάδη απειλώντας την ακεραιότητα του..Φανατικοί οπαδοί της Φενέρμπαχτσε κατάφεραν να αποτρέψουν τα χειρότερα υπερασπίζοντας το απόλυτο είδωλο τους.

Τότε πολλοί θεώρησαν ως δεδομένο πως ο Κιουτσουκαντωνιάδης θα επέστρεφε στην Ελλάδα, όμως παρά την ένταση που επικρατούσε εκείνη την εποχή στην Kωνσταντινούπολη επέλεξε να παραμείνει στην εστία του. Για τους Τούρκους αποτελεί το πραγματικό σύμβολο ήθους.

Είναι χαρακτηριστικό, πως όποιο κατάστημα και αν επισκέπτονταν δεν τον άφηναν να πληρώνει, ενώ άπαντες υποκλίνονταν μπροστά του.
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, τον είχε αποκαλέσει “Μπουγιούκ Αντωνιάδη” δηλαδή “μεγάλο Αντωνιάδη”.

Ο Χακάν Σουκούρ, ένας από τους σπουδαιότερους γκολτζήδες όλων των εποχών στην Τουρκία, τον επισκεπτόταν  συχνά προκειμένου να τον συμβουλευθεί, ενώ και ο Ντέμης Νικολαΐδης είχε έρθει σε επαφή με τον Λεφτέρ το 2004 όταν η ΑΕΚ ταξίδεψε στην Πόλη, για το φιλικό με την Γαλατασαράι
Ο Βραζιλιάνος Άλεξ, ο οποίος έγινε ο μόλις δεύτερος ποδοσφαιριστής της Φενέρμπαχτσε που απέκτησε την δική του προτομή δάκρυσε όταν τον συνάντησε.

Το όνομα του Λεφτέρ Κιουτσουκαντωνιάδη κοσμεί πλέον έναν κεντρικό δρόμο στην Πρίγκηπο. Κατάφερε να ξεπεράσει ακόμη και το ποδόσφαιρο. Larger than life…
[url=http://[URL unfurl="true"]www.sport24.gr/top-guns/duo_logia_gia_ton_kyr-leyterh_poy_latreuei_h_fenermpaxtse.2094489.html]http://www.sport24.gr/top-guns/duo_logia_gia_ton_kyr-leyterh_poy_latreuei_h_fenermpaxtse.2094489.html[/url[/URL]]

[/quote]

Φίλτατε Διομήδη απλά συγχαρητήρια για την παρουσίαση αυτής της μεγάλης προσωπικότητας που λεγόταν Λεφτέρ που τίμησε καί την φανέλα με τον δικέφαλο  :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup: ! έτσι να θυμώνται οί παλιοί καί να μαθαίνουν καί οί νεώτεροι  :headbang3: :headbang3: !
 

διομήδης

Τιμημένος
Εγγρ.
26 Δεκ 2008
Μηνύματα
44.984
Like
30.417
Πόντοι
5.006
Φίλτε Διομήδη απλά συγχαρητήρια για την παρουσίαση αυτής της μεγάλης προσωπικότητας που λεγόταν Λεφτέρ που τίμησε καί την φανέλα με τον δικέφαλο  :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup: ! έτσι να θυμώνται οί παλιοί καί να μαθαίνουν καί οί νεώτεροι  :rockon: :rockon: !
     
respect-062.gif
 

gatto

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Αυγ 2007
Μηνύματα
22.160
Like
32
Πόντοι
366
Φιλαράκι κάνε μου τη χάρη να μην του απαντάς μπας και σηκωθεί να φύγει. Αφού ούτως ή άλλως ότι θέλει βλέπει να μη συγχυζόμαστε κιόλας.
Βασικά αυτοί φταίνε που κάθονται και ξαναμαναπαντάνε στην ΚΟΜΠΛΕΞΙΚΙΑ ΑΔΕΛΦΗ...λες και αύριο δεν θα τους ξαναρωτήσει το ίδιο πράγμα!  :tooth:
 

master21

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
3 Μαρ 2010
Μηνύματα
35.258
Κριτικές
1
Like
37
Πόντοι
366
Βασικά αυτοί φταίνε που κάθονται και ξαναμαναπαντάνε στην ΚΟΜΠΛΕΞΙΚΙΑ ΑΔΕΛΦΗ...λες και αύριο δεν θα τους ξαναρωτήσει το ίδιο πράγμα!  :tooth:
Ο χριστιδης ειναι τυπος  :rockon:
 

master21

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
3 Μαρ 2010
Μηνύματα
35.258
Κριτικές
1
Like
37
Πόντοι
366
Συμφωνω αλλά ενίοτε, υπερβαίνει τα εσκαμμένα...... ;)
Ειναι αρρωστος με την ομαδα του και τα βλεπει ολα απο την δικη του οπτικη διασταση.Τετοια ατομα δεν ειναι για να τα βριζουμε αλλα να κανουμε χαβαλε.
 
OP
OP
ADMIRAL GR

ADMIRAL GR

Τιμημένος
Εγγρ.
27 Αυγ 2005
Μηνύματα
15.358
Κριτικές
3
Like
6.999
Πόντοι
1.486
Ειναι αρρωστος με την ομαδα του και τα βλεπει ολα απο την δικη του οπτικη διασταση.Τετοια ατομα δεν ειναι για να τα βριζουμε αλλα να κανουμε χαβαλε.
Εγω προσωπικά ποτέ δε βρίζω,αλλά κάπου με ενοχλεί και το συνεχές "πικάρισμα".....Όπως εμείς -η πλειοψηφία τουλάχιστον-δεν μπαίνουμε στα thread των άλλων για να πικάρουμε,το ίδιο επιθυμώ να κάνουν και οι άλλοι εδω..βέβαια το τι επιθυμώ εγω για καποιους ειναι αδιάφορο....
 

master21

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
3 Μαρ 2010
Μηνύματα
35.258
Κριτικές
1
Like
37
Πόντοι
366
Εγω προσωπικά ποτέ δε βρίζω,αλλά κάπου με ενοχλεί και το συνεχές "πικάρισμα".....Όπως εμείς -η πλειοψηφία τουλάχιστον-δεν μπαίνουμε στα thread των άλλων για να πικάρουμε,το ίδιο επιθυμώ να κάνουν και οι άλλοι εδω..βέβαια το τι επιθυμώ εγω για καποιους ειναι αδιάφορο....
Μην δινεις σημασια ρε.Κανα ευχαριστο για την ναυτιλια εχουμε.Και εκει κατα διαολου παμε.4 μηνες μεσα μας εχει ο Βαρδινογιαννης.
 

boobomastoras

Μέλος
Εγγρ.
16 Ιαν 2008
Μηνύματα
3.100
Κριτικές
8
Like
162
Πόντοι
16
Ειναι αρρωστος με την ομαδα του και τα βλεπει ολα απο την δικη του οπτικη διασταση.Τετοια ατομα δεν ειναι για να τα βριζουμε αλλα να κανουμε χαβαλε.
To να βλεπει καποιος απο αλλη οπτικη γωνια καποια πραγματα , ειναι φυσιολογικο και θεμιτο. Ο καθενας εχει το δικαιωμα της γνωμης του. Το να μπαινει συνεχεια σε ξενο θρεντ και να προκαλει με εκφρασεις τυπου , αδελφες , κοτες , δεν εχετε @@ κλπ κλπ , δεν τον κανει ουτε <<τύπο>>,  ουτε καν γραφικό.
Μια παροιμια λεει , ο όμοιος στον όμοιο και η κοπριά στα λάχανα.
Αφου εδω δεν ειναι οι όμοιοι του (ολυμπιακοί), μάλλον την κοπριά κανει.
 

boobomastoras

Μέλος
Εγγρ.
16 Ιαν 2008
Μηνύματα
3.100
Κριτικές
8
Like
162
Πόντοι
16
Εγω προσωπικά ποτέ δε βρίζω,αλλά κάπου με ενοχλεί και το συνεχές "πικάρισμα".....Όπως εμείς -η πλειοψηφία τουλάχιστον-δεν μπαίνουμε στα thread των άλλων για να πικάρουμε,το ίδιο επιθυμώ να κάνουν και οι άλλοι εδω..βέβαια το τι επιθυμώ εγω για καποιους ειναι αδιάφορο....
Σωστός ο ναύαρχος  :rockon: :rockon: :rockon:
 

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom