ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ
Σε ελεύθερη πτώση?
Κύριε πρόεδρε,
Το κείμενο που ακολουθεί ανήκει σ? έναν από τους συντάκτες του «Π».
Το δημοσιεύω ως βασικό, γιατί νομίζω πως πρόκειται για την πιο ΚΑΘΑΡΗ σκέψη στο θέμα Ριβάλντο.
Και εκφράζει ΑΠΟΛΥΤΑ, νομίζω, ό,τι αισθάνεται το μεγαλύτερο μέρος των φίλων του Ολυμπιακού.
Γράφει ο καλός δημοσιογράφος:
«Ήμουν ανέκαθεν και παραμένω (ακόμα) θαυμαστής του Ριβάλντο. Λίγο η συμπάθειά μου στην Μπαρτσελόνα, λίγο τα όσα έκανε κατά καιρούς και με τη φανέλα της Βραζιλίας, με οδήγησαν να τον ανεβάσω ψηλά στην κλίμακα της προσωπικής μου εκτίμησης για τους ποδοσφαιριστές της ιστορίας του ποδοσφαίρου. Πολύ ψηλά?
Είναι περιττό, βεβαίως, να αναφέρω πόσο χάρηκα όταν πριν από τρία χρόνια επέλεξε να συνεχίσει την καριέρα του στον Ολυμπιακό. Ούτε χρειάζεται να σας πω πόσο χαιρόμουν κάθε φορά που έκανε τα μαγικά του με τα ερυθρόλευκα. Το βλέπατε, εξάλλου, κάθε φορά στα εξώφυλλα του ?Π?. Δυστυχώς, όμως, όλα τα ωραία στη ζωή έχουν ένα τέλος. Αυτό μπορούσα να το αντέξω και στην περίπτωση του Ριβάλντο.
Τα έχουμε ξαναπεί, ουδείς αναντικατάστατος. Εκείνο, όμως, που με ?χάλασε? πραγματικά είναι τα όσα ακολούθησαν του ?διαζυγίου? με τον Ολυμπιακό. Μόνο ένας τυφλός δεν θα μπορούσε να δει ότι ο Βραζιλιάνος ενεργεί με εκδικητικές τάσεις για τον Ολυμπιακό. Αφού κατέστρεψε τη φιέστα για το πρωτάθλημα, προσπάθησε να ?μουτζουρώσει?, με το έτσι θέλω, το όνομα των ?ερυθρολεύκων? διεθνώς, προτάσσοντας στη συνέντευξη Τύπου της αποχώρησής του ότι ο Ολυμπιακός του χρωστάει 390.000 ευρώ και ότι δεν κράτησε το λόγο του στους οικονομικούς όρους του νέου συμβολαίου.
Οι ποδοσφαιριστές στα δικά μου μάτια, που βλέπω το ποδόσφαιρο πρωτίστως ως χόμπι και δευτερευόντως ως επαγγελματικό αντικείμενο, μοιάζουν με ήρωες. Και ως τέτοιοι δεν δικαιούνται να έχουν ψεγάδια. Ακόμη κι αν δεν τα καταφέρουν σε κάποια ?αποστολή? τους, τους λατρεύω περισσότερο όταν βλέπω ότι τα έδωσαν όλα. Ψεγάδι στο χαρακτήρα του ήρωά μου, όμως, δεν μπορώ να το συγχωρήσω. Αν βρω με πονάει και ?πέφτει? στα μάτια μου. Έχω την εντύπωση πως ο Ριβάλντο βρίσκεται σε πτώση τελευταία? Ελεύθερη? Και ο ίδιος είναι που θα πρέπει να τη σταματήσει?».