Εχω τρελλαθει με αυτα που διαβαζω. Ειμαι σιγουρος πως οι πιο πολλοι απο εσας που λετε ο,τι λετε, σημερα δεν εισασταν καν στο γηπεδο. Ο φιλος Liakoss και αλλοι λενε πραγματα που δεν ισχυουν.
Να πω πως δεν ειμαι της Original ουτε πια οργανωμενος. Μιλαω σαν απλος οπαδος της ΑΕΚ και βλεπω την ΑΕΚ σχεδον 30 χρονια τωρα.
Λοιπον για αρχη να πω πως ολα οσα λεει ο Χατζηχρηστος δεν με βρισκουν καθολου συμφωνο.Εχθες ομως στο γηπεδο οι μοναδικοι που προσπαθουσαν να φωναξουν και να βοηθησουν την ομαδα ηταν τα παιδια στο πεταλο. Το υπολοιπο γηπεδο παρακολουθουσε αποσβωλομενο το θεαμα που του παρουσιαζε η ομαδα. Η λεξη αθλιο δεν μπορει να περιγραψει αυτο που βλεπαμε.Μετα το 5λεπτο η ομαδα εξεφανιστηκε απο το γηπεδο.Ο κοσμος ειχε μεινει μουδιασμενος να βλεπει ενα πραγμα που σιγουρα δεν ηταν ποδοσφαιρο.Απο τα πιο βαρετα και αποκρουστικα θεαματα που εχω δει ποτε μου. Να φανταστειτε το πρωτο ημιχρονο με τη Λαρισα που καναμε στο οακα, φανταζε διαστημικο μπροστα στο χτεσινο.Καναμε προσπαθειες να υψωσουμε φωνη συμπαραστασης στην ομαδα και απο την λυπηση και απογοητευση δεν εβγαινε λεξη.
Και ομως το πεταλο τραγουδουσε οσο μπορουσε πιο δυνατα. Ο Αστερας εκανε παρτυ, θα μπορουσε και δυο γκολ να ειχε βαλει στο πρωτο. Γυρω στο 30'' λοιπον ξεκινησανε οι πρωτες αποδοκιμασιες. Και μην ακουω αηδιες για μη υποστηρηξη προς την ομαδα. Οταν επι 30,35 λεπτα δεν υπαρχεις,οι παικτες ειναι ανικανοι για πασα στο μισο μετρο,ποσο μαλλον για δημιουργια υποψια ευκαιριας και ο (φετινος ειδικα)Αστερας πιεζει απο παντου και να το φας μοιαζει θεμα χρονου...ε ρε γαμωτο δεν γινεται. Ο κοσμος ξεσπασε αυθορμητα. Δεν το ξεκινησε καποιος το σκηνικο. Ολοι μαζι πεταχτηκαμε πανω και τα χωσαμε.
Οταν η ομαδα ξαναβγηκε στο γηπεδο για το Β ημιχρονο, ο κοσμος την υποδεχτηκε ζεστα. Ουτε γιουχα, μονο χειροκροτημα πηρε. Για 20 λεπτα μεχρι να φαμε το γκολ η ΑΕΚ εδειξε σημαδια ζωης. Μην νομιζουμε πως παιξαμε μπαλλαρα απλα η διαθεση για προσπαθεια ανεβηκε και καναμε 4 φασεις χωρις ομως να εντυπωσιασουμε. Ο Τζιμπουρ εδωσε λιγο ποιοτητα στην επιθεση. Ο κοσμος στο διαστημα αυτο παροτρυνε και βοηθουσε και κουβεντα δεν λεγαμε για τον Χουαν Φραν που δεν μπορουσε να τρεξει στο ελαχιστο για τον Γεωργεα που ειχε παραδωσει ψυχη, για τον Μαϊστοροβιτς που δεν ηξερε τι να κανει την μπαλα και ηταν μονινη πηγη κινδυνων,για τον Ζορμπα που νομιζει οτι παιζει σε αλανα και παει να τους περασει ολους με τη μια, για τον Σκοκο που εξαφανιστηκε απο το χορταρι για,για,για...
Και ερχεται το 65' που το ρουφαει ο Σαχας. Παλι δεν γιουχαρουμε. Περιμενουμε αντιδραση απο την ομαδα και την ειδαμε... παραλιγο σε δυο φασεις να φαει και το δευτερο! Ο κοσμος απο εκεικαι περα το παιρνει στην πλακα. Τραγουδαμε το ενα μπουρδελο ειμαστε,πεσανε και δυο συνθηματα για τον Ντεμη και ολα καλα. Μενουμε και με 10, συνεχιζουμε να βλεπουμε κατι σαν μπαλα και περιμενουμε ομορφα και ωραια την ληξη του ντερμπυ...
Και ερχεται στο 90' ο Σουηδος και βαζει το μπαλακι. Ο ΚΟΣΜΟΣ ΠΑΝΥΓΥΡΙΣΕ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΤΟ ΓΚΟΛ. Οχι με τρελλο παθος αλλα το πανηγυρισαμε. Και ξαφνικα βλεπουμε τον Μαϊστοροβιτς να τρεχει με τετοια ταχυτητα (που σε ολοκληρο τον αγωνα ποτε δεν την ανεπτυξε)στο παγκο και να πανυγηριζει σα τρελλος το γκολ. Ο Κορδονουρης του εργοτελη να εβαζε γκολ στο 90 και να ισοφαριζε σε 1-1 η πρωτη του κινηση θα ηταν να τρεξει να παρει τη μπαλα απο τα διχτυα μηπως και προλαβει ενα δευτερο ακομα.
Ο κοσμος λοιπον πανυγηρισε το γκολ, αλλα τρελαθηκε οταν ειδε το Σουηδο να συμπεριφερεται σαν μα μην ξερει σε ποια ομαδα παιζει(που σιγουρα δεν ξερει γιατι κανενας δεν μπηκε στον κοπο να του εξηγησει).
Ολο το γηπεδο δεν γιουχαρε το γκολ, γιουχαρε την αντιδραση.
Οπως βεβαια ειναι γελοιο να λεγεται οτι γιουχαραμε στο δευτερο γκολ του Τζιμπουρ. Εχω να πανυγηρισω ετσι γκολ πολυ καιρο. Χτυπιομασταν, φιλιομασταν,χοροπηδαγαμε στα καθισματα.
Με το που σφυριξε τη ληξη το κορακι ο πιο πολυς κοσμος αυθορμητα γιουχαρε για ολο αυτο που ειχε δει, οχι γαι τα γκολ της ομαδας. Γιουχαρε γιατι αυτο δεν ηταν ΑΕΚ. Αυτη η ομαδα δεν εχει την νοοτροπια της ΑΕΚ, μιας μεγαλης ομαδας,γιουχαρε γιατι βλεπει πως καθε αγωνιστικη δεν υπαρχει καμια βελτιωση,γιουχαρε γιατι ειδε παλι αδιαφορους παικτες,ειδε παλι πολλους αταλαντους παικτες.Και καταλαβε πως αυτη η ομαδα δεν εμπνεει καμια εμπιστοσυνη,μοιαζει τραγικα αδουλευτη,ασυνδετη και καζα τυπου Θρασυβουλου,Λαρισας κτλ. θα ειναι μεσα στο προγραμμα αν δεν αλλαξει κατι. Η κατακραυγη μας ηταν για να κανουνε κατι,να αλλαξουνε κατι,να ξυπνησουμε κανεναν τους αν γινεται.
Ο Ντεμης που μου ειναι πολυ συμπαθης και πιστευω οτι αγαπαει την ομαδα, ειμαι σιγουρος οτι χθες βρηκε την καλυτερη δικαιολογια για να την κανει με αλαφρα. Κουραστηκε ο ανθρωπος και εγω μπορει να κουραζομουνα στη θεση του. Αλλα η τελευταια εντυπωση που μου αφηνει ειναι πικρη, Δεν μπορεις Ντεμη να λες πως φευγεις επειδη γιουχαραμε τους παικτες στα γκολ γιατι απλα ειναι ψεμματα. Η μεγαλη γιουχα επεσε με τη ληξη του αγωνα. Πες μας κουραστηκα,βαρεθηκα,ο,τι αλλο θες οχι ομως αυτο το ψεμμα.
Επειδη παλια τρωγαμε και κοψιδια μαζι και με αλλους ΑΕΚτζηδες οταν ησουν ακομα παικτης, παντα ελεγες για το αλαθητο του κοσμου. Δεν μπορει χθες 15.000 κοσμος να ηταν λαθος,ουτε να εχουμε ολοι μας προβλημα ποιοτητας σαν οπαδοι.Κριμα
Σορυ αν κουρασα, τα ειπα και ξαλαφρωσα...