Μάιος 6, 2008...2:32 μ.μ
Σωκράτη εσύ σουπερ σταρ!!!!!
Jump to Comments
Εμένα πάντως μου άρεσε το όλο σκηνικό που στήθηκε στην αίθουσα τύπου του σταδίου Καραϊσκάκη. Ο Σωκράτης, ο λατρεμένος μου πρόεδρος, με γυαλακι Αριστοτέλη Ωνάση και αρχοντιά Σικελιανού αρχιμαφιόζου είπε αυτά που ο γνήσιος οπαδός λατρεύει να ακούει. Ανασηκώνει τους ώμους γελαει με νόημα και αραδιάζει οπαδικες ατάκες για να θρέψη το φιλοθεάμων κοινό και να δώσει πάτημα στον τύπο για πιασαρικα πρωτοσέλιδα.
Είναι γνωστό ότι λατρεύω Πρόεδρο Κοκκαλη Τον λατρεύω γιατί συνδυάζει αυτό που ο έλληνας είναι μαθημένος να αγαπά. Έναν λαϊκιστή που κινείται στα όρια του οπαδού και έναν ισχυρό άνδρα που ξέρει το τρόπο να κάνει επίδειξη δύναμης. Έναν Πρόεδρο που στην αρένα των ποδοσφαιρικών συζητήσεων , το καφενείο, ο μέσος οπαδός του γαυρου θα αναφωνεί ως την προεδραρα που αποδεδειγμένα προσφέρει το μόνο που εκείνος ζητά….το αποτέλεσμα (με θεμιτό ή αθέμιτο τρόπο.. λίγο τον ενδιαφέρει). Γιατί στο αλμανάκ του ελληνικού ποδόσφαιρου ύστερα από χρόνια κανένας δεν θα θυμάται πως και γιατί έπαιρνε τα πρωταθλήματα ο Ντον Σωκρατιους. Το μόνο που θα βλέπει είναι απέραντο κόκκινο χρώμα σε τίτλους και διακρίσεις. Ο Σωκράτης ξέρει καλά ότι ο έλληνας οπαδός που υποτίθεται ότι ασχολείται με την μπάλα και γνωρίζει από ποδόσφαιρο λίγα σκαμπαζει από ευρωπαϊκή οργάνωση ποδοσφαιρικού τμήματος και οράματα για ευρωπαϊκές διακρίσεις . Ατ δι εντ οφ δε ντει που λένε και οι άγγλοι αυτό που τον νοιάζει είναι να πηγαίνει στους συναδέλφους στο γραφείο και να επιδεικνύει νούμερα με κύπελλα και πρωταθλήματα. Μοναδικός στόχος η πρωτιά στο χωριό για να συνεχίσουμε να θρεβουμε τον κόκκινο λαό με ψυχωτική λατρεία για την προεδραρα και να του δίνουμε το δικαίωμα να απαντά με «υψωμένα δάχτυλα» στις προκλήσεις των αντιπάλων. Αυτή η ψύχωση είναι πράγμα ιερό για τον γαύρο και κανένας προπονητής δεν θα την αμφισβητήσει ακόμα και αν προέρχεται από τους κόλπους της ίδιας της ομάδας. Το είπε καθαρά ο Σωκράτης. Ο δρόμος για την επικράτηση είναι δεδομένος , ο οδηγός προς αυτήν λίγο μας ενδιαφέρει ποιος θα είναι.
Εκείνο όμως που με εξιτάρει στον Ντον Σωκρατιους είναι ότι έχει καταφέρει η αγάπη και η αποδοχή του ερυθρόλευκου κόσμου προς το πρόσωπο του να είναι αδιαπραγμάτευτη. Χειρίζεται άριστα το επικοινωνιακό παιχνίδι και ξέρει να μιλά στην καρδιά του Οπαδού όταν και όποτε πρέπει. Το άτομο δηλώνει ευθαρσώς στα μούτρα του γαυρου ότι προπονηταρα με όραμα και σχέδιο ποτέ δε θα ζήσει στο πάγκο του θρύλου παρά μόνο φερέφωνα του προέδρου και εκείνος μέσα στο μεθύσι του μονό που δεν τον σηκώνει στο ουρανό. Στο πανηγύρι του τίτλου και της παιδικής αντιπαράθεσης με τον εχθρό ριμπο όλα συγχωρούνται. Ακόμα και η απουσία πραγματικού σχεδίου για κάτι το αληθινά υψηλό. Εξάλλου αυτό που μας ενδιαφέρει τώρα σαν ερυθρόλευκος λαός είναι λίγο δόση από επίδειξη μαγκιάς και αλαζονείας στον αντίπαλο που τόλμησε να αμφισβητήσει τα πρωτεία μας.
Προσέξτε πως σε κάθε οπαδικη ατάκα του προέδρου όλη η αίθουσα σειέται από γέλωτα σαν να σιγοντάρει την παράσταση του Σωκράτη. Γελανε ακόμα και αυτοί που σε λίγο θα βγουν από την αίθουσα να γράψουν λίβελους κατά του αλαζόνα και γελοίου προέδρου. Κανένας δεν αμφισβητεί ότι κυρίαρχος στην κοζα νοστρα του ελληνικού ποδόσφαιρου είναι η φαμίλια του Κοκκαλή. Απόδειξη ότι η πράσινη φαμίλια κινείται σε διαπραγματεύσεις με άλλες ισχυρές οικογένειες για να βρει διέξοδο και να προβάλει αντίσταση στη κόκκινη λαίλαπα. Όλα για την γαμημένη ψύχωση του πρωταθλητισμού με φόντο ένα σάπιο ντεκόρ.
Τα φώτα στην αίθουσα σβήνουν και ο Κοκκαλης γελαει για τελευταία φορά στο πρόσωπο εχθρών και φίλων . Πάλι τους ξεγέλασε ο μπαγάσας, πάλι στο δικό του παιχνίδι παίζουν , πάλι θα τον προσκυνήσουν.
Προεδραρα Κοκκαλη, εγω ο ειδημων της μπαλας δηλώνω πιστός ακόλουθος σου
Υ.Σ Ριμπο να σε διαβεβαιώσω ότι η χάρη του Σωκράτη δεν έχει ξεπεράσει τα ελληνικά όρια. Ρώτησα έναν άγγλο φίλο μου και μου είπε ότι το μόνο Σωκράτη που γνωρίζει είναι αυτόν που ήπιε το κονιο. Κοιμήσου ήσυχος