Τα δινουμε κανονικοτατα εκει που θα μεταφερθουν .....
ΔΕΝ ΧΑΡΙΖΟΝΤΑΙ
Μεγάλη αυτό.
Συμπέρασμα: Δεν ξεχρεώνουμε ποτέ
Τα δινουμε κανονικοτατα εκει που θα μεταφερθουν .....
ΔΕΝ ΧΑΡΙΖΟΝΤΑΙ
Για τα 28δις γραφω..τα εδωσαν οπως τα εδωσαν.............δεν το διαβασες.....?
Μηπως ξερεις να μου πεις ολες οι πολυεθνικες και αυτοκινιτοβιομηχανιες απο ποιους ελεγχονται?
Ναι οι αμερικανοι τα φτωχαδακια.........ξερεις ποσα λεφτα χαλανε για το στρατο τους?
2) κανω μια χαζη σκεψη,αμπελοφιλοσοφιες μαλλον ...το κομμουνιστικο συστημα εχει καταρρευσει...πιθανον καταρρει και το καπιταλιστικο τωρα...μηπως εχει διαβασει καποιος το "κεφαλαιο" του μαρξ? λεγεται οτι ειπε πως το μελλοντικο συστημα θα ειναι κομμουνιστικο(δεν αναφεροταν στο προηγουμενο μαλλον).υπαρχει καποιος να μας διαφωτισει?
τα αγοραζει αλλος και σε κυνηγαει.Το κακό είναι πως δεν μας έχει μείνει τίποτα στις άκρη. Δηλαδή στις τράπεζες
Αν κυρήξουν πτώχευση οι τράπεζες, τα χρέη που έχουμε στις πιστωτικές και τα καταναλωτικά δάνεια τα δίνουμε ή, μας χαρίζονται Ξέρει κανείς?
Πολύ καλό ποστ με εύστοχα ερωτήματα...
Για το Κεφάλαιο δίνεις μια πολύ καλή πάσα και αφορμή. Το κεφάλαιο πουθενά δε γράφει αυτό που αναφέρεις και δεν κάνει πουθενά καμιά πρόβλεψη. Αυτό που κάνει το κεφάλαιο είναι να αναλύει τον καπιταλισμό ΛΟΓΙΚΑ, δηλαδή κάνει μια αφαιρετική προσέγγιση της λογικής της λειτουργίας του καπιταλιστικού συστήματος παραγωγής. Δε θα πω άλλες λεπτομέρειες ( για όποιον θέλει με pm ή σε κάποιο άλλο θρεντ). Με πινελιές όμως, αφού έχει αναλύσει τη διαδικασία παραγωγής και τις έννοιες αξίας και υπεραξίας, διατυπώνει κάποιους νόμους ( περί πτωτικής ΤΑΣΗΣ του ποσοστού κέρδους) και εντοπίζει τις αντιφάσεις που διέπουν αυτό το σύστημα. Εν ολίγοις διαπιστώνει το εξής : ότι το καπιταλιστικό σύστημα αναπαράγεται "τρώγοντας τις σάρκες του". Και αυτό γίνεται ΑΝΑΓΚΑΙΑ. Δηλαδή εκ της λογικής του και της δομής του το καπιταλιστικό σύστημα διέπεται από αναπόδραστες αντιφάσεις. Όταν αυτές προχωρήσουν και βγουν στην επιφάνεια, τότε υπάρχουν παρεμβάσεις. Σε βάθος χρόνου όμως οι παρεμβάσεις αυτές εσωτερικεύουν και αυτές τις θεμελιώδεις αντιφάσεις του καπιταλισμού. Γιατί σε αυτόν στηρίζονται άλλωστε. Το τι θα γίνει στο τέλος ο Μαρξ δε το πρόβλεψε. Όποιος θέλει προβλέψεις μπορεί να πάει σε... χαρτορίχτρα ή καφετζού
Πολύ καλό ποστ με εύστοχα ερωτήματα...
Για το Κεφάλαιο δίνεις μια πολύ καλή πάσα και αφορμή. Το κεφάλαιο πουθενά δε γράφει αυτό που αναφέρεις και δεν κάνει πουθενά καμιά πρόβλεψη. Αυτό που κάνει το κεφάλαιο είναι να αναλύει τον καπιταλισμό ΛΟΓΙΚΑ, δηλαδή κάνει μια αφαιρετική προσέγγιση της λογικής της λειτουργίας του καπιταλιστικού συστήματος παραγωγής. Δε θα πω άλλες λεπτομέρειες ( για όποιον θέλει με pm ή σε κάποιο άλλο θρεντ). Με πινελιές όμως, αφού έχει αναλύσει τη διαδικασία παραγωγής και τις έννοιες αξίας και υπεραξίας, διατυπώνει κάποιους νόμους ( περί πτωτικής ΤΑΣΗΣ του ποσοστού κέρδους) και εντοπίζει τις αντιφάσεις που διέπουν αυτό το σύστημα. Εν ολίγοις διαπιστώνει το εξής : ότι το καπιταλιστικό σύστημα αναπαράγεται "τρώγοντας τις σάρκες του". Και αυτό γίνεται ΑΝΑΓΚΑΙΑ. Δηλαδή εκ της λογικής του και της δομής του το καπιταλιστικό σύστημα διέπεται από αναπόδραστες αντιφάσεις. Όταν αυτές προχωρήσουν και βγουν στην επιφάνεια, τότε υπάρχουν παρεμβάσεις. Σε βάθος χρόνου όμως οι παρεμβάσεις αυτές εσωτερικεύουν και αυτές τις θεμελιώδεις αντιφάσεις του καπιταλισμού. Γιατί σε αυτόν στηρίζονται άλλωστε. Το τι θα γίνει στο τέλος ο Μαρξ δε το πρόβλεψε. Όποιος θέλει προβλέψεις μπορεί να πάει σε... χαρτορίχτρα ή καφετζού
Τώρα την πάτησες. Μόλις ανέλαβες ερευνητική εργασία.
Δηλαδή να βρεις και να μας εκθέσεις περιληπτικά τι είπε ο Μαρξ για τις κρίσεις υπερπαραγωγής. Και κυρίως να εξετάσεις αν πιστεύει ότι όλες οι κρίσεις του καπιταλισμού είναι κρίσεις υπερπαραγωγής.
Καλή τύχη και περιμένουμε γρήγορα τα αποτελέσματα.
Τώρα την πάτησες. Μόλις ανέλαβες ερευνητική εργασία.
Δηλαδή να βρεις και να μας εκθέσεις περιληπτικά τι είπε ο Μαρξ για τις κρίσεις υπερπαραγωγής. Και κυρίως να εξετάσεις αν πιστεύει ότι όλες οι κρίσεις του καπιταλισμού είναι κρίσεις υπερπαραγωγής.
Καλή τύχη και περιμένουμε γρήγορα τα αποτελέσματα.
Mάλιστα κύριε καθηγητά! ( φτου γαμώ το είχα δεν είχα το τσίμπησα το χωσίδι! )
καλά αυτό είναι εύκολο. Δες το απο εδώ σε απλά ελληνικά.
Το πετραδάκι μου και την καλημέρα μου σε όλους.
Καλά βρε Ιππότα μου μην μασάς και εσύ, ως γνωστόν ο φίλος Βολτέρος εινα δεξιός του κερατά και όπως ξέρεις οι δεξιοί ειναι αδιάβαστοι στον μαρξισμό, άντε κανένα αντιμαρξιστικό άρθρο του Μαλεβίτση-Παπανούτσου ή Γεωργαντά έχουν διαβάσει.
...και η τρίτη χειρότερη της ευρωζώνης, η Σλοβενία, καταβάλλει 5,30%.
...Συνολικά, το 54% της έκδοσης καλύφθηκε από εγχώριους επενδυτές
2) Πραγματικά θα ήθελα να ήξερα ποιοί είναι αυτοί οι εγχώριοι που έριξαν €3-4 δις και κάλυψαν το δάνειο... Είναι φωστήρες, ή απλώς μαλάκες?
1) H Σλοβενία όμως, παράγει δρυ (εξάγει ξύλο για παρκέτα σε όλο τον κόσμο - και σε μας). Εμείς, ΤΙ παράγουμε?
2) Πραγματικά θα ήθελα να ήξερα ποιοί είναι αυτοί οι εγχώριοι που έριξαν €3-4 δις και κάλυψαν το δάνειο... Είναι φωστήρες, ή απλώς μαλάκες?
καλά αυτό είναι εύκολο. Δες το απο εδώ σε απλά ελληνικά.
Το πετραδάκι μου και την καλημέρα μου σε όλους.
ΕΥΓΕ ΣΟΥ ευγενή μου ιππότα
Ο Μαρξ δεν ήταν "χρυσό αγόρι" να κάνει προβλέψεις.