Νέα

Προβλέψεις για την οικονομική κρίση

• Μέλος που άνοιξε το νήμα trikardos
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 3K
  • Εμφανίσεις 111K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 4 άτομα (0 μέλη και 4 επισκέπτες)

Η οικονομική κατάσταση είναι αυτή που μας παρουσιάζουν;

• Είναι χειρότερη

Ψήφοι: 3 100,0%
  • Είναι καλύτερη

Ψήφοι: 0 0,0%
  • Είναι ακριβής

Ψήφοι: 0 0,0%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    3

pristine

Μέλος
Εγγρ.
26 Νοε 2007
Like
8
Πόντοι
66
Υπάρχει και η ψήφος διαμαρτυρίας. Ψήφος αφαιρεσης δυναμης απο τους 2 μεγαλους.
Το έχω κάνει την περίοδο Κωνσταντόπουλου (2-3 φορές). Και λοιπόν - και τι έγινε?  :think: Λαϊκιστής του κερατά ήταν κι εκείνος.  :helpplea:

Ο λόγος που τον ψήφιζα ήταν αν μη τι άλλο είχε δουλέψει και 20 χρόνια στα δικαστήρια σα δικηγόρος. Όχι σαν τα τσουτσέκια τα σημερινά (Κώστας - Γιώργος - Alex  :jerking:).

Εντάξει θα μου πεις ίσως τους Πράσινους. Αν ήταν πραγματικά Πράσινο κίνημα, ναι θα το σκεφτόμουνα. Δεν είναι όμως, αλλά τέλος πάντων - κουβέντα να γίνεται.

arcans

Μέλος
Εγγρ.
31 Ιαν 2009
Like
0
Πόντοι
16
φιλε σταυρο εχεις δικιο.αλλα επειδη δουλεψα παλια σε τετοιες εταιριες ξερω τι παιζει.συνηθως ο πωλητης εχει μια κλιμακα να παιξει την τιμη αλλα παιζουν αναλογα και τα μπονους του.συνηθως στις μεγαλες εταιριες αν σου δωσει την χαμηλωτερη τιμη που μπορει δεν θα παρει μπονους και γιαυτο δεν τον ενδιαφερει να θα πουληση,εκτος αν ειναι κανενας γνωστος του.

Enforcer

Μέλος
Εγγρ.
17 Μαΐ 2007
Like
9
Πόντοι
66
pristine φίλε μου, λυπαμαι που στο λεω αλλα

1. Συμφωνώ μαζί σου
2. Η ζωη ειναι εκτός ελλαδας

Enforcer

Μέλος
Εγγρ.
17 Μαΐ 2007
Like
9
Πόντοι
66
Οσον αφορά στο θέμα του θρεντ, με ανησυχεί ιδιαίτερα το οτι η ελλαδα δεν εχει κυβέρνηση. Αυτό θα πολλαπλασιάσει τις επιπτώσεις και φοβαμαι πως τη νυφη θα την πληρώσουν οι γνωστοι μαλάκες

streetwalker

Μέλος
Εγγρ.
16 Μαρ 2007
Κριτικές
3
Like
201
Πόντοι
66
Όταν έγινε η ιστορία του Χρηματιστηρίου, υπήρχε ένα Χ προϋπάρχον θεσμικό πλαίσιο. Που μέσα σε αυτό το Χ πλαίσιο κινούνταν το χρηματιστήριο, και πολύ πιθανόν προ της μεγάλης ιστορίας να είχαν χάσει πολλοί στο χρηματιστήριο τα λεφτά τους, απλά όχι σε τόσο μαζικό βαθμό και κανείς δεν ασχολήθηκε μαζί τους. Η διαφορά με τι μεγάλη ιστορία ποια ήταν; ότι απλά και η κουτσή Μαρία έτρεξε και έπαιξε,χωρίς να έχει καμία απολύτως ιδέα για το τι είναι χρηματιστήριο, και διεφάνη στο μέγιστο βαθμό το πρόβλημα του μέχρι τότε ισχύοντος θεσμικού πλαισίου. Εάν δεν είχαν παίξει τόσοι πολλοί τόσα πολλά λεφτά, το ίδιο θεσμικό πλαίσιο θα ίσχυε ακόμη πιστεύω.

Δεν μου απάντησες βέβαια για το τι έκανε το κράτος τότε.
Μάλλον τίποτα, γιατί το πρόδωσε το... θεσμικό πλαίσιο.

Πάντως γράφεις κάτι ενδιαφέρον: ξαφνικά και η κουτσή μαρία έτρεξε να μπει στο Χρηματιστήριο.
Τυχαίο ήταν αυτό;

arcans

Μέλος
Εγγρ.
31 Ιαν 2009
Like
0
Πόντοι
16
αν περιμενετε να σας λθσει το κρατος τα προβληματα ΚΑΗΚΑΤΕ να ξερετε.

LION-974

Μέγας
Εγγρ.
19 Ιουν 2008
Κριτικές
11
Like
3.610
Πόντοι
4.615
Δεν μου απάντησες βέβαια για το τι έκανε το κράτος τότε.
Μάλλον τίποτα, γιατί το πρόδωσε το... θεσμικό πλαίσιο.

Πάντως γράφεις κάτι ενδιαφέρον: ξαφνικά και η κουτσή μαρία έτρεξε να μπει στο Χρηματιστήριο.
Τυχαίο ήταν αυτό;
Μήπως δλδ το κράτος τους πήρε από το χέρι και τους πήγε να παίξουν;;;;;
:2funny: :2funny: :2funny:

LION-974

Μέγας
Εγγρ.
19 Ιουν 2008
Κριτικές
11
Like
3.610
Πόντοι
4.615
Αφου ξέρεις τι θελει να ακουσει, κανεις οτι δεν καταλαβαινεις;

γιατι ξεφεύγεις, ε;
Δεν ξέρω τι θέλει να ακούσει ο καθένας αγαπητέ μου. Εγώ απλά ξέρω τι έζησα εκείνη την περίοδο:τον κάθε άσχετο να βάζει λεφτά στο χρηματιστήριο για να γίνει πλούσιος σε μία εβδομάδα και να λύσει διά βίου το οικονομικό του πρόβλημα. Και κανένα κράτος δε φταίει για τη μακακία που έδερνε κάποιους.

streetwalker

Μέλος
Εγγρ.
16 Μαρ 2007
Κριτικές
3
Like
201
Πόντοι
66
Μήπως δλδ το κράτος τους πήρε από το χέρι και τους πήγε να παίξουν;;;;;
:2funny: :2funny: :2funny:

Δεν νομίζω να είπα κάτι τέτοιο. Μια αθώα ερώτηση έκανα.

Το ότι το Χρηματιστήριο ήταν μια αγορά για μυημένους, πάντα, είναι γεγονός. Απλά, ακόμα και τώρα, δέκα χρόνια μετά, με εντυπωσιάζει το πόσο εύκολα και πόσο μαζικά, χώθηκαν όλες οι κουτσές μαρίες της Ελλάδος μέσα. Και όχι επενδυτικά: κερδοσκοπικά και με τις μπάντες.

Είμαι σίγουρος ότι φταίει το θεσμικό πλαίσιο.

(Ερώτηση κρίσεως: το θεσμικό πλαίσιο ποιος το ορίζει; )

LION-974

Μέγας
Εγγρ.
19 Ιουν 2008
Κριτικές
11
Like
3.610
Πόντοι
4.615
Δεν νομίζω να είπα κάτι τέτοιο. Μια αθώα ερώτηση έκανα.

Το ότι το Χρηματιστήριο ήταν μια αγορά για μυημένους, πάντα, είναι γεγονός. Απλά, ακόμα και τώρα, δέκα χρόνια μετά, με εντυπωσιάζει το πόσο εύκολα και πόσο μαζικά, χώθηκαν όλες οι κουτσές μαρίες της Ελλάδος μέσα. Και όχι επενδυτικά: κερδοσκοπικά και με τις μπάντες.

Είμαι σίγουρος ότι φταίει το θεσμικό πλαίσιο.

(Ερώτηση κρίσεως: το θεσμικό πλαίσιο ποιος το ορίζει; )
Και από την τράπεζα μπορείς να καταστραφείς εάν δανειστείς αλόγιστα, και από το καζίνο μπορείς να χάσεις την περιουσία σου σε ένα βράδυ. Και σε μπουρδέλο μπορείς να πας και να κολλήσεις κάτι και να πεθάνεις. Για όλα τα προηγούμενα υπάρχει ένα ''θεσμικό πλαίσιο'', καλό ή κακό. Που διαμορφώνεται αναλόγως των εκάστοτε συνθηκών. Από εκεί και έπειτα, κανένα ''θεσμικό πλαίσιο'' δεν είναι τέλειο. Και πάντα, είτε στο χρηματιστήριο μπεις, είτε στην τράπεζα, είτε στο καζίνο είτε και στο μπουρδέλο, αναλαμβάνεις και τους όποιους κινδύνους πέραν της όσης κάλυψης σου παρέχει το ''θεσμικό πλαίσιο''. Είναι απλά τα πράγματα.

arcans

Μέλος
Εγγρ.
31 Ιαν 2009
Like
0
Πόντοι
16
δηλαδη για να καταλαβω.σας μπαινει μια μαλακια στο κεφαλι και ξερεις οτι ειναι μαλακια.περιμενεις το θεσμικο πλαισιο να σε προστατεψει?καλα πλακα κανετε τωρα?

LION-974

Μέγας
Εγγρ.
19 Ιουν 2008
Κριτικές
11
Like
3.610
Πόντοι
4.615
δηλαδη για να καταλαβω.σας μπαινει μια μαλακια στο κεφαλι και ξερεις οτι ειναι μαλακια.περιμενεις το θεσμικο πλαισιο να σε προστατεψει?καλα πλακα κανετε τωρα?
Εάν δεν κατάλαβες καλά φίλε μου, λέμε το ίδιο πράγμα.

voltaire45

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Δεκ 2005
Κριτικές
1
Like
1.906
Πόντοι
366
Επειδή ακούγονται διάφορα και επειδή το θέμα είναι πολυσυζητημένο ας πω και εγω:

1) Ο Γιάννος Παπαντωνίου και η κυβέρνηση Σημίτη ποτέ δεν προέτρεψαν άμεσα τον κόσμο να αγοράσει μετοχές. Πλην όμως εμμέσως ανέχθηκαν και καλλιέργησαν ένα κλίμα εφορίας, ένα κλίμα γενικευμένων προσδοκιών.
Και θα γίνω σαφής. Σαν τώρα, θυμάμαι εκείνο το καλοκαίρι του 99 ραδιοφωνική συνέντευξη του Γιάννου για το χρηματιστήριο. Δεν θυμάμαι το ραδιόφωνο, δεν θυμάμαι την ακριβή διατύπωση, αλλά η ουσία της κουβέντας έχει χαραγχθεί στην μνήμη μου. Ο Γιάννος είπε ότι γενικά το χρηματιστήριο είναι καλό πράγμα ιδιαίτερα για τις εταιρείες που  μπορούν και αντλούν κεφάλαια χωρίς να καταφεύγουν σε δανεισμό και ότι γενικά η άνοδος του είναι θετικό γεγονός.
Ποτέ δεν είπε πάντε παίξτε (δεν είναι τόσο βλάκας άλλωστε), αλλά ποτέ δεν είπε ότι υπάρχει πιθανότητα και να πέσει.

2) Στελέχη του ΠΑΣΟΚ ωφελήθηκαν άμεσα από την άνόδο στο χρηματιστήριο, ωφελήθηκαν υπέρμετρα και σκανδαλωδώς. Γνωστά έγιναν τα ονόματα των "οδοντιάτρων" Νεονάκη και Μανίκα, αλλά υπήρχαν και άλλοι. Οι οποίοι τζίραραν δις και το παίζαν και "επενδυτές". Βέβαια κάποια στιγμή τους έδιωξε ο Σημίτης, αλλά το στίγμα των συντρόφων που στο όνομα του σοσιαλισμού "επένδυαν" στο ΧΑΑ παραμένει και θα παραμένει για πάντα.

3) Τα ανωτέρω 1 και 2 αποτελούν μελανά σημεία της εποχής Σημίτη και του ίδιου προσωπικά. Ώφειλε να πάρει αποστάσεις από τον πυρετό του χρηματιστηρίου, οικονομολόγος είναι, θα είχε διαβάσει και για άλλες φούσκες σε άλλες χώρες και σε άλλες εποχές. Επίσης το ότι ανέχθηκε και στηρίχθηκε σε κομματικά στελέχη όπως οι "οδοντίατροι" αποτελεί λάθος του και προσωπική του αποτυχία.

4) Η ΔΕΚΑ με αγορές μετοχών σε κρίσιμες στιγμές σαφώς διαμόρφωσε το κλίμα και ώθησε τον Γενικό Δείκτη προς τα πάνω. Δεν ξέρω αν μπορεί να αποδειχθεί χειραγώγηση. Δεν ξέρω επίσης αν μπορεί να αποδειχθεί ότι από τις αγορές αυτές μετά την κατάρρευση ζημιώθηκε το Ελληνικό Δημόσιο. Πάντως γεγονός παραμένει ότι η ΔΕΚΑ προ των εκλογών και γενικά σε κρίσιμα κομβικά στοιχεία έδρασε με καθαρά πολιτικά κριτήρια, δηλαδή στήριξε επιλεγμένες μετοχές και να σημειώσει άνοδο ο γενικό δείκτης και να μην υπάρξει χασούρα και δυσαρέσκεια της μαρίδας, δηλαδή σημαντικού αριθμού ψηφοφόρων.

5) Το θεσμικό πλαίσιο ήταν διάτρητο, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς αστεία υπόθεση. Εταιρείες εισήχθηκαν με τρελλές κεφαλαιοποιήσεις, τελείως αυθαίρετες. Αντλήθηκαν κεφάλαια από εταιρείες κελύφη τα οποία στην κυριολεξία εξαϋλώθηκαν. Inser trading, χειραγωγήσεις μετοχών και άλλα πολλά. Πόσοι πήγαν φυλακή;
Αν θυμάμαι καλά μόνον η Μπουρμπούλια που υποτίθεται έκανε την δικαστική έρευνα για το σκάνδαλο του Χρηματιστήριου.

Αυτά.

Και καλή τύχη αύριο στον Κωστάκη στην έκτακτη σύνοδο κορυφής της ΕΕ. Κυρίως να ελπίζει ότι δεν έχει στραβοκοιμηθεί η Μέρκελ.

arcans

Μέλος
Εγγρ.
31 Ιαν 2009
Like
0
Πόντοι
16
ο κωστακης στη συνοδο με την πουτσα στο χερι θα παει,ακι με την πουτσα στο κολο θα φυγει.κατα4ρχην ο ανθρωπος εχει αγνοια εντελως,απλα παει για να παει,αλλα τον χαρταετο θα τον πεταξει παντος και λογο ημερας.ασχετα που τον πεταει ολο το χρονο.

LION-974

Μέγας
Εγγρ.
19 Ιουν 2008
Κριτικές
11
Like
3.610
Πόντοι
4.615
Επειδή ακούγονται διάφορα και επειδή το θέμα είναι πολυσυζητημένο ας πω και εγω:

1) Ο Γιάννος Παπαντωνίου και η κυβέρνηση Σημίτη ποτέ δεν προέτρεψαν άμεσα τον κόσμο να αγοράσει μετοχές. Πλην όμως εμμέσως ανέχθηκαν και καλλιέργησαν ένα κλίμα εφορίας, ένα κλίμα γενικευμένων προσδοκιών.
Και θα γίνω σαφής. Σαν τώρα, θυμάμαι εκείνο το καλοκαίρι του 99 ραδιοφωνική συνέντευξη του Γιάννου για το χρηματιστήριο. Δεν θυμάμαι το ραδιόφωνο, δεν θυμάμαι την ακριβή διατύπωση, αλλά η ουσία της κουβέντας έχει χαραγχθεί στην μνήμη μου. Ο Γιάννος είπε ότι γενικά το χρηματιστήριο είναι καλό πράγμα ιδιαίτερα για τις εταιρείες που  μπορούν και αντλούν κεφάλαια χωρίς να καταφεύγουν σε δανεισμό και ότι γενικά η άνοδος του είναι θετικό γεγονός.
Ποτέ δεν είπε πάντε παίξτε (δεν είναι τόσο βλάκας άλλωστε), αλλά ποτέ δεν είπε ότι υπάρχει πιθανότητα και να πέσει.

2) Στελέχη του ΠΑΣΟΚ ωφελήθηκαν άμεσα από την άνόδο στο χρηματιστήριο, ωφελήθηκαν υπέρμετρα και σκανδαλωδώς. Γνωστά έγιναν τα ονόματα των "οδοντιάτρων" Νεονάκη και Μανίκα, αλλά υπήρχαν και άλλοι. Οι οποίοι τζίραραν δις και το παίζαν και "επενδυτές". Βέβαια κάποια στιγμή τους έδιωξε ο Σημίτης, αλλά το στίγμα των συντρόφων που στο όνομα του σοσιαλισμού "επένδυαν" στο ΧΑΑ παραμένει και θα παραμένει για πάντα.

3) Τα ανωτέρω 1 και 2 αποτελούν μελανά σημεία της εποχής Σημίτη και του ίδιου προσωπικά. Ώφειλε να πάρει αποστάσεις από τον πυρετό του χρηματιστηρίου, οικονομολόγος είναι, θα είχε διαβάσει και για άλλες φούσκες σε άλλες χώρες και σε άλλες εποχές. Επίσης το ότι ανέχθηκε και στηρίχθηκε σε κομματικά στελέχη όπως οι "οδοντίατροι" αποτελεί λάθος του και προσωπική του αποτυχία.

4) Η ΔΕΚΑ με αγορές μετοχών σε κρίσιμες στιγμές σαφώς διαμόρφωσε το κλίμα και ώθησε τον Γενικό Δείκτη προς τα πάνω. Δεν ξέρω αν μπορεί να αποδειχθεί χειραγώγηση. Δεν ξέρω επίσης αν μπορεί να αποδειχθεί ότι από τις αγορές αυτές μετά την κατάρρευση ζημιώθηκε το Ελληνικό Δημόσιο. Πάντως γεγονός παραμένει ότι η ΔΕΚΑ προ των εκλογών και γενικά σε κρίσιμα κομβικά στοιχεία έδρασε με καθαρά πολιτικά κριτήρια, δηλαδή στήριξε επιλεγμένες μετοχές και να σημειώσει άνοδο ο γενικό δείκτης και να μην υπάρξει χασούρα και δυσαρέσκεια της μαρίδας, δηλαδή σημαντικού αριθμού ψηφοφόρων.

5) Το θεσμικό πλαίσιο ήταν διάτρητο, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς αστεία υπόθεση. Εταιρείες εισήχθηκαν με τρελλές κεφαλαιοποιήσεις, τελείως αυθαίρετες. Αντλήθηκαν κεφάλαια από εταιρείες κελύφη τα οποία στην κυριολεξία εξαϋλώθηκαν. Inser trading, χειραγωγήσεις μετοχών και άλλα πολλά. Πόσοι πήγαν φυλακή;
Αν θυμάμαι καλά μόνον η Μπουρμπούλια που υποτίθεται έκανε την δικαστική έρευνα για το σκάνδαλο του Χρηματιστήριου.

Αυτά.

Και καλή τύχη αύριο στον Κωστάκη στην έκτακτη σύνοδο κορυφής της ΕΕ. Κυρίως να ελπίζει ότι δεν έχει στραβοκοιμηθεί η Μέρκελ.
Πολύ ενδιαφέρουσα ανάλυση της τότε εποχής. Και η λέξη ''πυρετός'' νομίζω ότι απεικονίζει ανάγλυφα την τότε πραγματικότητα, ώστε σήμερα, μετά από δέκα χρόνια, οι όποιες ψύχραιμες αντιδράσεις και αναλύσεις να μην ''πιάνουν'' τον παλμό της τότε εποχής. Όντως υπήρξε ''πυρετός'' και συρροή μικροεπενδυτών που είδαν το Χρηματιστήριο ως την κότα με τα χρυσά αυγά και έναν τρόπο μέσω του οποίου θα έλυναν διά παντός το οικονομικό τους πρόβλημα. Και όντως πλούτισαν στελέχη του ΠΑΣΟΚ, ως και άλλων κομμάτων (το χρήμα δεν έχει κόμμα). Και όντως ο τότε πρωθυπουργός φέρει την πολιτική ευθύνη, διότι καλλιεργήθηκε και ένα κλίμα ευφορίας. Από την άλλη πλευρά, ποιος θα άκουγε τον πρωθυπουργό εάν έλεγε ''μην αγοράζετε μετοχές'';;; Ή ακόμη περισσότερο, ποιος θα τον άκουγε εάν απλά ''εφιστούσε την προσοχή των αδαών'';;; Φοβάμαι ούτε το 1% των τότε επενδυτών από το πουθενά. Και προχωρώντας ακόμη πιο κάτω, μήπως με το να αποτρέψει επίσημα η κυβέρνηση τότε την αγορά μετοχών, κάτι τέτοιο θα ήταν ακόμη πιο επιζήμιο και θα δημιουργούσε ένα κλίμα οικονομικής ανασφάλειας;
Τα όποια λάθη του ΠΑΣΟΚ έγιναν τότε, κρίθηκαν από το λαό. Και ίσως καλώς έκρινε ο λαός. Από την άλλη πλευρά, μια που όλοι τώρα κόπτονται για το ''έργο'' της αντιπολίτευσης, και για τις ''προτάσεις'' της αντιπολίτευσης και στην ουσία εξισώνουν κυβέρνηση και αντιπολίτευση λες και είναι το ίδιο πράγμα, ποιο ήταν το ''έργο'' της τότε αντιπολίτευσης πάνω σε αυτό το θέμα; εάν διαφωνούσε κάθετα και θεωρούσε σκάνδαλο το Χρηματιστήριο, γιατί δεν κινητοποιούσε το μηχανισμό της, ώστε ο μπάρμπα-Γιώργος από τα Καλάβρυτα να μην παίξει στο Χρηματιστήριο; Ειδικά στην επαρχία, οι τοπικοί βουλευτές έχουν αρκετή επιρροή......

Φυλήςυχος Πολίτης

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
18 Μαρ 2008
Like
0
Πόντοι
166
Φίλοι μου γεια χαρά. Χαίρω ιδιαιτέρως που υπάρχουν νηφάλιοι άνθρωποι με τους οποίους μοιράζομαι τις ίδιες απόψεις. Παπαντωνίου (και Χριστοδουλάκης αργότερα), Σημίτης και φυσικά Παπαδήμος έκαναν μεγάλο καλό στην Ελλάδα. Μπόρεσαν να το κάνουν αρνούμενοι φυσικά την ιδεολογία του κόμματός τους (τα κομματικά στελέχη). Αρκεί που το έκαναν όμως. Φαντάζεστε να είχαμε δραχμή τώρα;
Όσον αφορά στο χρηματιστήριο όντως επέτρεψαν (μην πω αβάνταραν) την καλλιέργια κλίματος ευφορίας. Ότι αυτό που γίνεται τώρα (άνοδος) θα συνεχίσει να γίνεται ες αεί! Ακόμη προεκλογικά είπαν ότι η πτώση έχει ημερομηνία λήξεως εννοώντας ότι εάν ο κόσμος ψηφίσει Πα.Σο.Κ, αυτή θα σταματήσει.
Τέλος, για το Νεονάκη με τον οποίο τα έβαλε η Αυριανή (άρμα δημαγωγίας, ψευτιάς, παραπλάνησης και δημοσιογραφικής αλητείας) ένα θα πω. Εάν έχεις 50 εκ δραχμές και κάνεις αγοροπωλησίες ενεργά, μέσα σε 2-3 μήνες θα έχεις τζιράρει 1 δισεκατομμύριο δραχμές. Πως; Πουλώντας και αγοράζοντας με τα ίδια χρήματα μετοχές. Δεκα φορές να το κάνεις να 500 εκ. Άλλες 10 να άλλα 500 εκ. Πρόσθεσέ τα και σου κάνουν ένα δις. Αυτά ήταν τα δις του Νεονάκη. Η πρόσθεση όλων των πινακίων. Που στο διάβολο τα βρήκε, με τι τρόπο τα πήρε και με τι δικαίωμα τι δημοσίευσε η Αυριανή ένας Θεός ξέρει.

streetwalker

Μέλος
Εγγρ.
16 Μαρ 2007
Κριτικές
3
Like
201
Πόντοι
66

LOL. Κοίτα να δεις που απ' όλη την συζήτηση θα μείνει το... θεσμικό πλαίσιο.
Συμφωνώ μαζί σου πάντως σε αυτό, η αναφορά μου ήταν ενδεικτική, μιας και το ανέφερε πρώτος ο LION.

Η άποψη σου όμως έχει λάθος. Οι άνθρωποι αυτοί δεν ήξεραν.
Όφειλαν να γνωρίζουν, αλλά αυτό είναι τελείως διαφορετικό.
(Εκτός και αν δεχτούμε ότι ήξεραν και επίτηδες μπήκαν μέσα να χάσουν τα λεφτά τους).
Το γιατί και πως έμαθαν, κατόπιν εορτής, είναι θέμα άλλης συζήτησης.

Εκτός όμως από αυτό, και επειδή μιλάμε για το Χρηματιστήριο, και για ένα φαινόμενο που δεν αφορούσε εσένα και εμένα, αλλά εκατομμύρια κόσμου, και ακόμα περισσότερα εκατομμύρια ευρώ, δεν θα έπρεπε το κράτος προληπτικά να αντιδράσει; Είπαμε, δεν μπορείς να ελέγχεις την συμπεριφορά του καθένα, ούτε να τον νταντεύεις, όταν όμως μιλάμε για τόσους πολλούς, μπορείς να κάθεσαι με σταυρωμένα χέρια;

Απ' ότι κατάλαβα από τα γραπτά του LION, πρόκειται για ένα φαινόμενο, που συνέβαινε διαρκώς, απλώς γιγαντώθηκε όταν συμπτωματικά έπεσαν μέσα εκατομμύρια κόσμου, και εκεί φάνηκε η αστοχία του... θεσμικού πλαισίου. Φυσικά αυτά τα φαινόμενα συμβαίνουν στην ζωή, η (τότε) πολιτική ηγεσία δεν έχει καμία ευθύνη ωστόσο, γιατί τι να κάνει όταν ξαφνικά εμφανίζονται στην χώρα εκατομμύρια μαλάκες; Ας πρόσεχαν...

(Μόνο που οι μαλάκες είναι και μνησίκακοι και έκτοτε την έχουν στείλει στην αντιπολίτευση)

arcans

Μέλος
Εγγρ.
31 Ιαν 2009
Like
0
Πόντοι
16
φιλοι μου το χρηματιστηριο δεν ειναι για τον καθενα να ξερετε.υπαρχουν ατομα που παιζουν 20 χρονια και συνεχιζουν να παιζουν,τωρα ο καθε βλακας που ηθελα να τα οικονομη σε 1 χρονο καλαεπαθε οτι επαθε.οταν δηλαδη ο καθε κουτοπονηρος παει και τρωει την καθε δασικη εκταση να την κανει οικοπεδο καλυτερα ειναι?και αυριο να οτυ πουν του ελληνα οτι το χρηματιστιριο θα ανεβει θα τα χωσει τα λεφτα του,αλλα αν φαει την πουτσα παλι το κρατος θα του φταιει.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom