Συμφωνώ απόλυτα με τα παραπάνω. Και εγώ μεγάλωσα με τις ίδιες προσλαμβάνουσες παραστάσεις, και έχω απολύτως τον ίδιο τρόπο ζωής. Και επιμένω ότι δεν φταίνε οι τράπεζες κατά κύριο λόγο αλλά το μυαλό ορισμένων που ήθελαν να κάνουν τη μεγάλη ζωή με δανεικά.Έχουμε τις ίδιες ακριβώς μνήμες φιλέ μου arcans.
Ξέρεις όσες φορές έχω περιγράψει τις προσλαμβάνουσες εικόνες και μνήμες μου εδώ μέσα, οι περισσότεροι με κορόιδευαν.
Δεν είμαι ένας νοσταλγός γιατί δεν μπορώ να δημιουργήσω μόνος μου. Ευτυχώς έχω αποτύχει αλλά και πετύχει σε αρκετά πράγματα στη ζωή μου.
Πότε μα ποτέ δεν πήρα δάνεια, με γραμμάτια ναι, με δανικά (και γυρισμένα) από φίλους ναι, αλλά να βάλω νταβάδες στον λώκο μου για 30-40 χρόνια για ένα κλουβί ΟΧΙ.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an alternative browser.
You should upgrade or use an alternative browser.
Προβλέψεις για την οικονομική κρίση
- Μέλος που άνοιξε το νήμα trikardos
- Ημερομηνία ανοίγματος
- Απαντήσεις 3K
- Εμφανίσεις 111K
- Tagged users Καμία
- Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)
τρικαρδε φιλε πολλοι απο εδω μεσα εχουν τις ιδιες μνημες με εμας,αλλα βλεπεις το χαιλικι και η μαλακια δυσκολα φευγουν απο πανω τους,τωρα λογο δουλειας μενω στα καλυτερα ξενοδοχεια σε οποιο μερος παω,ξερεις ποσους τετοιους βλεπω,αλλα τι να κανεις?ειπαμε σημασια εχει τι δειχνεις,οχι τι εισαι.
str81977
Τιμημένος
- Εγγρ.
- 17 Απρ 2006
- Κριτικές
- 2
- Like
- 6
- Πόντοι
- 166
Τα δανεικά και τις κάρτες ποιος τους τα έδινε;Τα "στελέχη" που προκειμένου να πάρουν τα μπόνους,έδιναν αβέρτα.Μας έπριζαν τα αρχίδια να μας τηλεφωνούν για να πουλήσουν κάρτες και χωρίς εκκαθαριστικό της εφορίας.Αν αυτά τα "στελέχη" άξιζαν τα λεφτά που έπαιρναν,τότε να πληρώσουν αυτοί τις ζημίες και όχι ο λαός.Ο άλλος που έπαιρνε δανεικά να κάνει τη μεγάλη ζωή,θα πληρώσει για αυτά τα χρέη.Οι άχρηστοι "managers" θα πληρώσουν;
Τις προάλλες με πήρε ένας τυπάκος στο τηλέφωνο να μου πουλήσει "πρόγραμμα μεταφοράς υπολοίπων"...
Δεν φαντάζεσαι την ικανοποίηση που πήρα όταν του απάντησα εμφατικά "δεν χρωστάω τίποτα και σε κανέναν"...
Τα στελέχη έχουν το δικό τους ποσοστό ευθύνης στην κρίση και πίστεψέ με, έχουν αρχίσει να το πληρώνουν, κυρίως τα χαμηλόβαθμα και τα μεσαία...Τα υψηλόβαθμα ως συνήθως θα την βγάλουν καθαρή αλλά αυτό συνέβαινε πάντα..Δυστυχώς.
Αυτό όμως δεν αναιρεί τις ευθύνες εκείνων που θέλησαν να κάνουν τη μεγάλη ζωή με δανεικά και δυστυχώς δεν είναι λίγοι...
Ο "λαός" είναι άξιος της μοίρας του διότι έπεσε στη φάκα όπου δεν υπήρχε καν τυρί αλλά υπόσχεση τυριού...
Ναι, τα στελέχη τα έδιναν γιατί ήθελαν να κονομήσουν. Συμφωνούμε απόλυτα, έχουν κάποιο μερίδιο ευθύνης. Πλην όμως και οι μακάκες γιατί τις επαιρναν τις κάρτες και τα δάνεια για να το παίξουν ''κάποιοι'';;; Εάν δεν τα έπαιρναν οι μακάκες, τα ''στελέχη'' θα είχαν πάει στον αγύριστο λόγω έλλειψης αντικειμένου εργασίας. Προσωπικά δεν έχω πάρει ούτε ένα ευρώ δάνειο από τράπεζα και δεν είχα ποτέ μου πιστωτική κάρτα. Και μένα με είχαν ζαλίσει, πλην όμως δεν ενέδωσα στο κόλπο τους. Και δεν το έπαιξα κάποιος με δανεικά. Εάν είχα ξόδευα, εάν δεν είχα καθόμουν στους τέσσερις τοίχους του σπιτιού μου. Μα τώρα δε χρωστάω σε κανέναν κερατά.
+1...
Εκτός του ότι συμφωνώ με τα παραπάνω, θέλω να πω και το εξής:εκτός από όσους φεσώθηκαν με τις τράπεζες, οι οποίες τη δουλειά τους έκαναν, έμμεσα επήλθε γενικότερη κοινωνική και οικονομική βλάβη και στους λοιπούς. Και ποια είναι αυτή; η ακρίβεια. Και είναι απολύτως φυσιολογικό το ότι ανέβαιναν οι τιμές των προϊόντων και των υπηρεσιών όσο χρησιμοποιούνταν δανεικά στην αγορά, αφού είτε με δανεικά είτε όχι, χρήμα έτρεχε και οι τιμές ανέβαιναν αφού υπήρχε. Και το να ξανανοίξει η στρόφιγγα των δανείων, πάλι γενικότερη βλάβη στον οικονομικό και κοινωνικό ιστό θα προκαλέσει. Διότι εάν προκαλέσουμε πάλι τεχνητή ζήτηση, η ακρίβεια καλά θα κρατήσει και πάλι. Οικονομολόγος δεν είμαι πλην όμως βάζω κάτω την απλή λογική μου.Τις προάλλες με πήρε ένας τυπάκος στο τηλέφωνο να μου πουλήσει "πρόγραμμα μεταφοράς υπολοίπων"...
Δεν φαντάζεσαι την ικανοποίηση που πήρα όταν του απάντησα εμφατικά "δεν χρωστάω τίποτα και σε κανέναν"...
Τα στελέχη έχουν το δικό τους ποσοστό ευθύνης στην κρίση και πίστεψέ με, έχουν αρχίσει να το πληρώνουν, κυρίως τα χαμηλόβαθμα και τα μεσαία...Τα υψηλόβαθμα ως συνήθως θα την βγάλουν καθαρή αλλά αυτό συνέβαινε πάντα..Δυστυχώς.
Αυτό όμως δεν αναιρεί τις ευθύνες εκείνων που θέλησαν να κάνουν τη μεγάλη ζωή με δανεικά και δυστυχώς δεν είναι λίγοι...
Ο "λαός" είναι άξιος της μοίρας του διότι έπεσε στη φάκα όπου δεν υπήρχε καν τυρί αλλά υπόσχεση τυριού...
+1...
Τον περασμένο Σεπτέμβριο πήγα στον Κωτσόβολο να αγοράσω ένα φορητό. Είχε μία τιμή 500 ευρώ με δόσεις στην πιστωτική κάρτα. Ρώτησα την υπάλληλο πόσο έχει ο ίδιος φορητός τοις μετρητοίς, και μου απάντησε φυσικώ τω τρόπω ότι είχε επίσης 500 ευρώ. Τον αγόρασα φυσικά, αφού ήταν ο φθηνότερος, σκάζοντας 500 ευρώ στο χέρι και κοιτώντάς με σαν εξωγήινο στο ταμείο. Ποιο είναι το συμπέρασμα; είτε τα έχεις στο χέρι είτε φεσώνεσαι, είναι η ίδια τιμή. Ειλικρινά χαλάστηκα πάρα πολύ. Κάποτε, πού δουλεύαν τα γραμμάτια, εάν κάτι έκανε 100 με γραμμάτια, πλήρωνες 90 τοις μετρητοίς. Επομένως, δεν επήλθε γενικότερη βλάβη με το ''πλαστικό'' χρήμα και τα μετρητά;
str81977
Τιμημένος
- Εγγρ.
- 17 Απρ 2006
- Κριτικές
- 2
- Like
- 6
- Πόντοι
- 166
Εκτός του ότι συμφωνώ με τα παραπάνω, θέλω να πω και το εξής:εκτός από όσους φεσώθηκαν με τις τράπεζες, οι οποίες τη δουλειά τους έκαναν, έμμεσα επήλθε γενικότερη κοινωνική και οικονομική βλάβη και στους λοιπούς. Και ποια είναι αυτή; η ακρίβεια. Και είναι απολύτως φυσιολογικό το ότι ανέβαιναν οι τιμές των προϊόντων και των υπηρεσιών όσο χρησιμοποιούνταν δανεικά στην αγορά, αφού είτε με δανεικά είτε όχι, χρήμα έτρεχε και οι τιμές ανέβαιναν αφού υπήρχε. Και το να ξανανοίξει η στρόφιγγα των δανείων, πάλι γενικότερη βλάβη στον οικονομικό και κοινωνικό ιστό θα προκαλέσει. Διότι εάν προκαλέσουμε πάλι τεχνητή ζήτηση, η ακρίβεια καλά θα κρατήσει και πάλι. Οικονομολόγος δεν είμαι πλην όμως βάζω κάτω την απλή λογική μου.
Τον περασμένο Σεπτέμβριο πήγα στον Κωτσόβολο να αγοράσω ένα φορητό. Είχε μία τιμή 500 ευρώ με δόσεις στην πιστωτική κάρτα. Ρώτησα την υπάλληλο πόσο έχει ο ίδιος φορητός τοις μετρητοίς, και μου απάντησε φυσικώ τω τρόπω ότι είχε επίσης 500 ευρώ. Τον αγόρασα φυσικά, αφού ήταν ο φθηνότερος, σκάζοντας 500 ευρώ στο χέρι και κοιτώντάς με σαν εξωγήινο στο ταμείο. Ποιο είναι το συμπέρασμα; είτε τα έχεις στο χέρι είτε φεσώνεσαι, είναι η ίδια τιμή. Ειλικρινά χαλάστηκα πάρα πολύ. Κάποτε, πού δουλεύαν τα γραμμάτια, εάν κάτι έκανε 100 με γραμμάτια, πλήρωνες 90 τοις μετρητοίς. Επομένως, δεν επήλθε γενικότερη βλάβη με το ''πλαστικό'' χρήμα και τα μετρητά;
Σωστή επισήμανση...
Η ψευδαίσθηση ευμάρειας γύρισε μπούμερανγκ στον καταναλωτή αφού όσο διευκολυνόταν ο δανεισμός τόσο ακρίβαιναν οι τιμές, αφού οι μαγαζάτορες είχαν έτοιμη την απάντηση : "δεχόμαστε και πιστωτικές"...
Και φυσικά κανείς δεν ξεχνά τα καραούλια τραπεζών, ή ακόμη χειρότερα, επιχειρήσεων που "συνεργάζονταν" με τράπεζες για την έκδοση πιστωτικών καρτών (μιλάμε για μεγάλους απατεώνες) στα διάφορα καταστήματα όπου πουλούσαν κάρτες με συνοπτικές διαδικασίες και ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑΝ έλεγχο για την πιστοληπτική ικανότητα των θυμάτ..,ε , των πελατών...
Και αν κάπου έγινε πιο ορατό αυτό, ήταν στα ακίνητα, όπου η entente cordiale κατασκευαστών- μεσιτών- τραπεζών (ό,τι ζητήσω εσύ θα το δώσεις και θα μου δώσεις και προμήθεια αν σου στείλω τον πελάτη) εκτίναξε τις τιμές στον αέρα αν και εν προκειμένω την πλήρωσαν έστω και μερικά και οι κατασκευαστές και οι τράπεζες που τώρα βαράνε μύγες, εκτός από τα τμήματα που κυνηγάνε καθυστερήσεις και επισφάλειες...
Στα ακίνητα έγινε το όργιο της ''φούσκας''. Τέτοια υπερτίμηση είναι σαφώς αδικαιολόγητη, ιδίως με τέτοια προσφορά που υπήρχε. Η έμφαση από πλευράς κράτους, θα πρέπει να δοθεί στη διευκόλυνση αποπληρωμής των όποιων δανείων υπάρχουν από μέρους των οφειλετών, εάν θέλει το κράτος να λάβει μέτρα ''κοινωνικού'' χαρακτήρα. Δλδ να προβεί σε ρύθμιση με μακρότερο χρόνο εξόφλησης, για να μην μείνει κόσμος στο δρόμο, είτε λόγω στεγαστικών δανείων είτε λόγω κλεισίματος επιχειρήσεων. Η διευκόλυνση της ''ρευστότητας'' την οποία ακούω από όλους,το μόνο το οποίο θα καταφέρει είναι να διαιωνίσει τον φαύλο κύκλο στον οποίο βρισκόμαστε, να διατηρήσει την επίφαση ευμάρειας και τελικώς να γιγαντώσει την ακρίβεια που ταλανίζει τους πάντες, φεσωμένους και μη.Σωστή επισήμανση...
Η ψευδαίσθηση ευμάρειας γύρισε μπούμερανγκ στον καταναλωτή αφού όσο διευκολυνόταν ο δανεισμός τόσο ακρίβαιναν οι τιμές, αφού οι μαγαζάτορες είχαν έτοιμη την απάντηση : "δεχόμαστε και πιστωτικές"...
Και φυσικά κανείς δεν ξεχνά τα καραούλια τραπεζών, ή ακόμη χειρότερα, επιχειρήσεων που "συνεργάζονταν" με τράπεζες για την έκδοση πιστωτικών καρτών (μιλάμε για μεγάλους απατεώνες) στα διάφορα καταστήματα όπου πουλούσαν κάρτες με συνοπτικές διαδικασίες και ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑΝ έλεγχο για την πιστοληπτική ικανότητα των θυμάτ..,ε , των πελατών...
Και αν κάπου έγινε πιο ορατό αυτό, ήταν στα ακίνητα, όπου η entente cordiale κατασκευαστών- μεσιτών- τραπεζών (ό,τι ζητήσω εσύ θα το δώσεις και θα μου δώσεις και προμήθεια αν σου στείλω τον πελάτη) εκτίναξε τις τιμές στον αέρα αν και εν προκειμένω την πλήρωσαν έστω και μερικά και οι κατασκευαστές και οι τράπεζες που τώρα βαράνε μύγες, εκτός από τα τμήματα που κυνηγάνε καθυστερήσεις και επισφάλειες...
street_of_dreams
Μέλος
- Εγγρ.
- 1 Φεβ 2009
- Like
- 0
- Πόντοι
- 0
Καλησπέρα σε όλους!Παρακολουθώ τη συζήτηση και θέλω να παρέμβω.Δεν είναι άμοιροι ευθυνών οι καταναλωτές, καμμιά αντίρρηση! Μην υποτιμούμε όμως τους μηχανισμούς marketing ή όπως μου αρέσει να τους αποκαλώ "ιδεολογικού αποπροσανατολισμού" (και χειραγώγησης...):τηλεόραση, περιοδικά lifestyle, γιγαντοαφίσες, "happenings",βιτρίνες...Και πού νάβρει τις αντιστάσεις ο Έλληνας;Μήπως τούδωσαν την παιδεία ή ΄του δίδαξαν την σωστή καταναλωτική συμπεριφορά;15 χρόνια ακριβώς πέρασαν από την απελευθέρωση της καταναλωτικής και στεγαστικής πίστης κι η Ελλάδα γέμισε υπερχρεωμένους καταναλωτές, που τώρα με τις απολύσεις και την εκμηδένιση των εισοδημάτων θα γίνουν βορά των αετονύχηδων!
Να θυμόμαστε και την τεράστια απάτη του χρηματιστηρίου του 1998-99: οι ίδιοι μηχανισμοί καλλιέργησαν το όνειρο του λαϊκού καπιταλισμού (sic), έρριξαν το ελκυστικότατο δόλωμα, άπλωσαν τα δίχτυα και η μεγαλύτερη αναδιανομή εισοδήματος-με αντίστροφη όμως φορά, απ' τους πολλούς στους λίγους-στην ιστορία του τόπου είχε συντελεστεί!Κι εκεί που πήγαινε για τα κόττερα και τα λίαρ-τζετ ο δόλιος ο Έλλην, βρέθηκε με "κόκκινους κωδικούς" στην ΕΛΔΕ κι έτρεξε για γιαλαντζί επισκευαστικό δάνειο στους ίδιους που τον είχαν στεγνώσει, στους τραπεζίτες και τους χρηματιστές!
Τώρα, για την διάρκεια της κρίσης; Η οικονομία γενικά είναι "κλίμα", ψυχολογία.Είμαστε ουσιαστικά απληροφόρητοι και έρμαια στις διαθέσεις αυτών που την προκάλεσαν την κρίση και ...την διαχειρίζονται (οι ίδιοι, ναι!).Οι επιπτώσεις είναι σε κάποιο βαθμό ανεξέλεγκτες, λόγω του πανικού, η διάρκεια όμως της "ύφεσης" θα εξαρτηθεί πάλι απ' τ' αφεντικά του πλανήτη και τα συμφέροντά τους, τους οικονομικά ισχυρούς...
Να θυμόμαστε και την τεράστια απάτη του χρηματιστηρίου του 1998-99: οι ίδιοι μηχανισμοί καλλιέργησαν το όνειρο του λαϊκού καπιταλισμού (sic), έρριξαν το ελκυστικότατο δόλωμα, άπλωσαν τα δίχτυα και η μεγαλύτερη αναδιανομή εισοδήματος-με αντίστροφη όμως φορά, απ' τους πολλούς στους λίγους-στην ιστορία του τόπου είχε συντελεστεί!Κι εκεί που πήγαινε για τα κόττερα και τα λίαρ-τζετ ο δόλιος ο Έλλην, βρέθηκε με "κόκκινους κωδικούς" στην ΕΛΔΕ κι έτρεξε για γιαλαντζί επισκευαστικό δάνειο στους ίδιους που τον είχαν στεγνώσει, στους τραπεζίτες και τους χρηματιστές!
Τώρα, για την διάρκεια της κρίσης; Η οικονομία γενικά είναι "κλίμα", ψυχολογία.Είμαστε ουσιαστικά απληροφόρητοι και έρμαια στις διαθέσεις αυτών που την προκάλεσαν την κρίση και ...την διαχειρίζονται (οι ίδιοι, ναι!).Οι επιπτώσεις είναι σε κάποιο βαθμό ανεξέλεγκτες, λόγω του πανικού, η διάρκεια όμως της "ύφεσης" θα εξαρτηθεί πάλι απ' τ' αφεντικά του πλανήτη και τα συμφέροντά τους, τους οικονομικά ισχυρούς...
axaxouxas
Ενεργό Μέλος
- Εγγρ.
- 8 Απρ 2007
- Κριτικές
- 2
- Like
- 8
- Πόντοι
- 366
η φαση ειναι οπως με τα ναρκωτικα,μολις σε κανει πρεζονι ο εμπορος μετα σου πουλαει οτι θελει.
Ακριβως .... +1
Αλλα αμα του ελεγες ....
φιλε σου δινω 440 και τον παιρνω τωρα η φευγω θα ειχες 80% πιθανοτητα να τον παρεις .....
Εγω αγορασα μια lg scarlet 37'' foul οταν πρωτοβγηκε .....
ειχε τοτε το τελος καλοκαιριου 1399 ευρω
παω στον κωτσοβολο του λεω 1200 μετρητοις θες ?
οχι μου λεει δοσεις στην ιδια τιμη 1399
ΟΧΙ του απανταω δεν γουσταρω .....
παω ηλεκρονικη αθηνων και τους λεω ο κωτσοβολος την δινει 1200 μετρητοις εσεις ποσο ?
το ιδιο μου λεει......και με δοσεις
οχι δοσεις λεω εγω καντε μου κατι καλυτερο να την αγορασω τωρα
1150 ευρω τελικη μου απαντουν......
καλα λεω θα το σκεφτω
παω εξπερτ μου δινουν την lg scarlet 37'' 1130 ευρω τους λεω εσεις ποσο την δινετε μετρητοις ?
1100 μου απαντουν.....
φευγω λοιπον και παω στον κωτσοβολο που δεν εκοβε τιποτα και του λεω φερε τον υπευθυνο πωλησεων να τα βρω μαζι του ....
ερχετε ο τυπας ολο υφος και του λεω 1080 ευρω για την LG SCARLET 37'' εχω προσφορα εσεις γιατι δεν την δινετε τοσο ?
θα με χασεις απο πελατη .....
δεν βγαινουμε για τοσο καλα του λεω ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ και του κουναω τα χρηματα παω στην ΕΞΠΕΡΤ λοιπον και τους λεω εχω 1000 ευρω τα θελετε η οχι ?
μα δεν βγαινουμε και τετοιες μαλακιες .....
Θα φυγω κανω εγω και παω στην πορτα κρατωντας τα λεφτα στο χερι ....
βγαινει ο υπευθυνος και μου λεει ενταξη παρτην
και την πηρα 1000 ευρω οταν πολλοι αλλοι την επαιρναν 1400 ευρω
+ τοκους απο τις δοσεις.....
ΕΤΣΙ ΘΕΛΟΥΝ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ
Αδελφέ ωραία όλα τα παραπάνω για τους ''μηχανισμούς''και τα συναφή. Πλην όμως βλέπω από τον εαυτό μου πως δεν έχω πάρει ούτε ένα ευρώ δάνειο, ποτέ δεν είχα πιστωτική κάρτα και ουδέποτε έπαιξα έστω και μία δραχμή στο χρηματιστήριο. Και δεν έπαιξα απλούστατα διότι δε γνωρίζω τι είναι το χρηματιστήριο για να πάω να παίξω εκεί τις όποιες οικονομίες μου τις οποίες βγάζω κυριολεκτικά με κόπο. Και δεν έχω καμία ιδιαίτερη παιδεία, απλή λογική νομίζω ότι διαθέτω και τίποτε περισσότερο. Και με την απλή μου λογική, χωρίς να έχω οικονομικές γνώσεις, σκέφτηκα πως για να κερδίζουν κάποιοι, κάποιοι άλλοι χάνουν. Όταν παίζει Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός, και νικά ο πρώτος, χάνει ο δεύτερος. Δεν νικάνε και οι δύο. Και δεν νομίζω πως δεν είναι φεσωμένοι ή χαμένοι στο χρηματιστήριο άνθρωποι με ''παιδεία''.Καλησπέρα σε όλους!Παρακολουθώ τη συζήτηση και θέλω να παρέμβω.Δεν είναι άμοιροι ευθυνών οι καταναλωτές, καμμιά αντίρρηση! Μην υποτιμούμε όμως τους μηχανισμούς marketing ή όπως μου αρέσει να τους αποκαλώ "ιδεολογικού αποπροσανατολισμού" (και χειραγώγησης...):τηλεόραση, περιοδικά lifestyle, γιγαντοαφίσες, "happenings",βιτρίνες...Και πού νάβρει τις αντιστάσεις ο Έλληνας;Μήπως τούδωσαν την παιδεία ή ΄του δίδαξαν την σωστή καταναλωτική συμπεριφορά;15 χρόνια ακριβώς πέρασαν από την απελευθέρωση της καταναλωτικής και στεγαστικής πίστης κι η Ελλάδα γέμισε υπερχρεωμένους καταναλωτές, που τώρα με τις απολύσεις και την εκμηδένιση των εισοδημάτων θα γίνουν βορά των αετονύχηδων!
street_of_dreams
Μέλος
- Εγγρ.
- 1 Φεβ 2009
- Like
- 0
- Πόντοι
- 0
Φίλε μου, τα λες εξαιρετικά!Πόσοι όμως νομίζεις ότι διαθέτουν αυτό το πολύτιμο αγαθό που λέγεται κοινή λογική;Αποτελείς την εξαίρεση και μπράβο σου!Μη μου πείς όμως ότι τα πράγματα δεν έγιναν έτσι όπως σου τα περιγράφω;βλέπω από τον εαυτό μου πως δεν έχω πάρει ούτε ένα ευρώ δάνειο, ποτέ δεν είχα πιστωτική κάρτα και ουδέποτε έπαιξα έστω και μία δραχμή στο χρηματιστήριο. Και δεν έπαιξα απλούστατα διότι δε γνωρίζω τι είναι το χρηματιστήριο για να πάω να παίξω εκεί τις όποιες οικονομίες μου τις οποίες βγάζω κυριολεκτικά με κόπο. Και δεν έχω καμία ιδιαίτερη παιδεία, απλή λογική νομίζω ότι διαθέτω και τίποτε περισσότερο. Και με την απλή μου λογική, χωρίς να έχω οικονομικές γνώσεις, σκέφτηκα πως για να κερδίζουν κάποιοι, κάποιοι άλλοι χάνουν. . Και δεν νομίζω πως δεν είναι φεσωμένοι ή χαμένοι στο χρηματιστήριο άνθρωποι με ''παιδεία''.
str81977
Τιμημένος
- Εγγρ.
- 17 Απρ 2006
- Κριτικές
- 2
- Like
- 6
- Πόντοι
- 166
Καλησπέρα σε όλους!Παρακολουθώ τη συζήτηση και θέλω να παρέμβω.Δεν είναι άμοιροι ευθυνών οι καταναλωτές, καμμιά αντίρρηση! Μην υποτιμούμε όμως τους μηχανισμούς marketing ή όπως μου αρέσει να τους αποκαλώ "ιδεολογικού αποπροσανατολισμού" (και χειραγώγησης...):τηλεόραση, περιοδικά lifestyle, γιγαντοαφίσες, "happenings",βιτρίνες...Και πού νάβρει τις αντιστάσεις ο Έλληνας;Μήπως τούδωσαν την παιδεία ή ΄του δίδαξαν την σωστή καταναλωτική συμπεριφορά;15 χρόνια ακριβώς πέρασαν από την απελευθέρωση της καταναλωτικής και στεγαστικής πίστης κι η Ελλάδα γέμισε υπερχρεωμένους καταναλωτές, που τώρα με τις απολύσεις και την εκμηδένιση των εισοδημάτων θα γίνουν βορά των αετονύχηδων!
Και εσύ καλά τα λες..
Απλά με εκνευρίζει λίγο το ιδεολόγημα του μονίμως ανεύθυνου καταναλωτή που είναι πάντα θύμα λες και δεν μιλάμε για ενήλικες πολίτες με δικαίωμα ψήφου...
Το φαινόμενο πάντως δεν είναι μόνο ελληνικό ούτε είναι πιο σοβαρό στην ελλάδα...
Το κάψιμο που έχουν φάει αμερικάνοι και άγγλοι καταναλωτές (και λιγότερο στην ηπειρωτική ευρώπη) δεν το έχουμε φάει εμείς- θα το είχαμε υποστεί όμως αν η κρίση καθυστερούσε αλλά 3-4 χρονάκια και επεκτεινόταν και άλλο η διείσδυση της καταναλωτικής πίστης...
Η κρίση, αν δεν διαρκεσεί πολύ βέβαια, θα είναι ευκαιρία να αναθεωρήσουμε κάποια πράγματα σε προσωπικό και συλλογικό επίπεδο και η συνεπακόλουθη μείωση της κατανάλωσης θα έχει και αρκετά θετικά, όπως η σωστή ιεράρχηση των αναγκών και η συναίσθηση ότι δεν θα έχω πίσω μου μια μαμ'α/ άνδρα ή τράπεζα να με καλύπτει όταν κάνω μαλακίες...
Φίλε μου δε νιώθω ότι είμαι κανένας πάνσοφος, ούτε εξαίρεση είμαι. Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι με λογική σε αυτή τη χώρα. Φυσικά και δεν διαφωνώ με την περιγραφή σου, αντιθέτως συμφωνώ απόλυτα. Απλά, ίσως στην Ελλάδα επικρατεί τελικά η παράνοια ως γενικευμένη εικόνα, χωρίς κατ' ανάγκην παρανοϊκοί να είναι η πλειοψηφία των Ελλήνων.Φίλε μου, τα λες εξαιρετικά!Πόσοι όμως νομίζεις ότι διαθέτουν αυτό το πολύτιμο αγαθό που λέγεται κοινή λογική;Αποτελείς την εξαίρεση και μπράβο σου!Μη μου πείς όμως ότι τα πράγματα δεν έγιναν έτσι όπως σου τα περιγράφω;
Καθόλου απάτη δεν ήτανε - παιδάκια ήτανε? Δεν κατάλαβα - όσο άπληστοι είναι οι τραπεζίτες και τα hedge funds και τ' αρχίδια μας κουνιούνται - άλλο τόσο ήταν και ο μπάρμπας από το Ζευγολατιό Κορινθίας ή από τον Παλαιοφάρσαλο που έπαιξε τα 50 μύρια δραχμές που μάζευε μια ζωή και τα έβαλε σε κάθε απίθανη μετοχούλα τύπου ΓΚΑΛΗΣ.Να θυμόμαστε και την τεράστια απάτη του χρηματιστηρίου του 1998-99: οι ίδιοι μηχανισμοί καλλιέργησαν το όνειρο του λαϊκού καπιταλισμού (sic), έρριξαν το ελκυστικότατο δόλωμα, άπλωσαν τα δίχτυα και η μεγαλύτερη αναδιανομή εισοδήματος-με αντίστροφη όμως φορά, απ' τους πολλούς στους λίγους-στην ιστορία του τόπου είχε συντελεστεί!Κι εκεί που πήγαινε για τα κόττερα και τα λίαρ-τζετ ο δόλιος ο Έλλην, βρέθηκε με "κόκκινους κωδικούς" στην ΕΛΔΕ κι έτρεξε για γιαλαντζί επισκευαστικό δάνειο στους ίδιους που τον είχαν στεγνώσει, στους τραπεζίτες και τους χρηματιστές!
Που πας ρε καραμήτρο....
Δεν είμαι ΠΑΣΟΚ, οπότε μην αρχίσετε - OK?
Συμφωνώ και επαυξάνω με τα παραπάνω. Νόνισαν κάποιοι ότι το χρηματιστήριο είναι κάποιο φιλανθρωπικό σωματείο που μοιράζει χρήματα ακόπως......Καθόλου απάτη δεν ήτανε - παιδάκια ήτανε? Δεν κατάλαβα - όσο άπληστοι είναι οι τραπεζίτες και τα hedge funds και τ' αρχίδια μας κουνιούνται - άλλο τόσο ήταν και ο μπάρμπας από το Ζευγολατιό Κορινθίας ή από τον Παλαιοφάρσαλο που έπαιξε τα 50 μύρια δραχμές που μάζευε μια ζωή και τα έβαλε σε κάθε απίθανη μετοχούλα τύπου ΓΚΑΛΗΣ.
Που πας ρε καραμήτρο....
street_of_dreams
Μέλος
- Εγγρ.
- 1 Φεβ 2009
- Like
- 0
- Πόντοι
- 0
Δεν είναι "ιδεολόγημα", δυστυχώς χειροπιαστή πραγματικότητα είναι ο καταναλωτής-θύμα στη χώρα μας!Απόδειξη;Ούτε ένα μποϋκοτάζ της προκοπής δεν αξιωθήκαμε να κάνουμε κόντρα στην αισχροκέρδεια στα βασικά αγαθά ή/και στα καύσιμα!Το Πάσχα ζυγώνει και πάλι σαν μαλάκες θα παρακολουθούμε τον σκυλοκαυγά ανάμεσα στον Τσιρώνη της Βαρβακείου και τον Στεργίου, τον κρεατέμπορα απ' τα Γιάννενα και θ' αγοράζουμε το σήμα-κατατεθέν της Λαμπρής, την τομάτα, σε τιμές αστακού!Όσο για το "δικαίωμα ψήφου", αδερφέ, αυτό για επιχείρημα το αναφέρεις;;;;Απλά με εκνευρίζει λίγο το ιδεολόγημα του μονίμως ανεύθυνου καταναλωτή που είναι πάντα θύμα λες και δεν μιλάμε για ενήλικες πολίτες με δικαίωμα ψήφου...
φιλε καλα να παθουνε με το χρημαστηριο οσοι παιξανε.ο καθε τσοπανης αγοραζε μετοχες χωρις να εχει ιδεα τι κανει,ας παιξει και τωρα.δεν φταιει το κρατος για οσες μαλακιες κανει ο καθενας μας.στο κατω κατω δεν σου ειπε κανεις να παιξεις με το ζορι.μου θυμιζει τους μαλακες που χανουν στο καζινο και φταιει το καζινο .ολα στη ζωη αυτη υπαρχουνε, το θεμα ειναι εσυ τη θελεις,και ποσο επηρεπεις εισαι.δηλαδη αν πλακωθεις στην πρεζα και καταστραφεις σου φταιει το κρατος?αν χασεις στο καζινο φταιει το κρατος?αν καψουρευτεις καμια γκομενα και σου φαει τα φραγκα φταιει το κρατος?μην ακουε δικαιολογιες τις πουτσας.
Ακριβως .... +1
Αλλα αμα του ελεγες ....
φιλε σου δινω 440 και τον παιρνω τωρα η φευγω θα ειχες 80% πιθανοτητα να τον παρεις .....
Εγω αγορασα μια lg scarlet 37'' foul οταν πρωτοβγηκε .....
ειχε τοτε το τελος καλοκαιριου 1399 ευρω
παω στον κωτσοβολο του λεω 1200 μετρητοις θες ?
οχι μου λεει δοσεις στην ιδια τιμη 1399
ΟΧΙ του απανταω δεν γουσταρω .....
παω ηλεκρονικη αθηνων και τους λεω ο κωτσοβολος την δινει 1200 μετρητοις εσεις ποσο ?
το ιδιο μου λεει......και με δοσεις
οχι δοσεις λεω εγω καντε μου κατι καλυτερο να την αγορασω τωρα
1150 ευρω τελικη μου απαντουν......
καλα λεω θα το σκεφτω
παω εξπερτ μου δινουν την lg scarlet 37'' 1130 ευρω τους λεω εσεις ποσο την δινετε μετρητοις ?
1100 μου απαντουν.....
φευγω λοιπον και παω στον κωτσοβολο που δεν εκοβε τιποτα και του λεω φερε τον υπευθυνο πωλησεων να τα βρω μαζι του ....
ερχετε ο τυπας ολο υφος και του λεω 1080 ευρω για την LG SCARLET 37'' εχω προσφορα εσεις γιατι δεν την δινετε τοσο ?
θα με χασεις απο πελατη .....
δεν βγαινουμε για τοσο καλα του λεω ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ και του κουναω τα χρηματα παω στην ΕΞΠΕΡΤ λοιπον και τους λεω εχω 1000 ευρω τα θελετε η οχι ?
μα δεν βγαινουμε και τετοιες μαλακιες .....
Θα φυγω κανω εγω και παω στην πορτα κρατωντας τα λεφτα στο χερι ....
βγαινει ο υπευθυνος και μου λεει ενταξη παρτην
και την πηρα 1000 ευρω οταν πολλοι αλλοι την επαιρναν 1400 ευρω
+ τοκους απο τις δοσεις.....
ΕΤΣΙ ΘΕΛΟΥΝ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ
Τέτοια τους κάνεις Πρόεδρε κ.Αχαχούχα και έχουνε κλασει μέντες.
Τους εργολάβους δύο-δύο τους τρώς;;;;;
Βρε κ.Αχαχούχα αυτά που γράφουνε σ'αυτό το θρεντ τα λέγαμε 5 μήνες πριν στο δικό μας
str81977
Τιμημένος
- Εγγρ.
- 17 Απρ 2006
- Κριτικές
- 2
- Like
- 6
- Πόντοι
- 166
Καθόλου απάτη δεν ήτανε - παιδάκια ήτανε? Δεν κατάλαβα - όσο άπληστοι είναι οι τραπεζίτες και τα hedge funds και τ' αρχίδια μας κουνιούνται - άλλο τόσο ήταν και ο μπάρμπας από το Ζευγολατιό Κορινθίας ή από τον Παλαιοφάρσαλο που έπαιξε τα 50 μύρια δραχμές που μάζευε μια ζωή και τα έβαλε σε κάθε απίθανη μετοχούλα τύπου ΓΚΑΛΗΣ.
Που πας ρε καραμήτρο....
Εννοείται ότι δεν φταίει ο Παπαντωνίου που ο μπάρμπας από το ζευγολατιό κορινθίας πουλούσε το βιος του για να αγοράσει λαναρά και ο κυρ- βάγγος ο ταρίφας το ταξί του για να αγοράσει ό,τι του είπε ο ξάδελφος που είναι μέσα στα κόλπα...
Ωστόσο στο χρηματιστήριο δεν έχασαν λεφτά μόνο γραφικοί παππούδες αλλά και σοβαροί άνθρωποι και επενδυτές.
Το σκάνδαλο με το χρηματιστήριο συνίστατο στη χειραγώγηση της αγοράς για πολιτικούς λόγους, τη διακίνηση μαύρου χρήματος, την έλλειψη ελεγκτικών μηχανισμών, την ανεξέλεγκτη δράση κέντρων παραπληφόρησης και την δράση ορισμένων πολιτικών ωσαν παπαγαλάκια...
Βλέποντας όμως τί γίνεται σήμερα σε πολύ πιο προηγμένες αγορές, αρχίζω να βλέπω με μεγαλύτερη συμπάθεια τους αλογομούρηδες των late 90s...
Δεν είναι "ιδεολόγημα", δυστυχώς χειροπιαστή πραγματικότητα είναι ο καταναλωτής-θύμα στη χώρα μας!Απόδειξη;Ούτε ένα μποϋκοτάζ της προκοπής δεν αξιωθήκαμε να κάνουμε κόντρα στην αισχροκέρδεια στα βασικά αγαθά ή/και στα καύσιμα!Το Πάσχα ζυγώνει και πάλι σαν μαλάκες θα παρακολουθούμε τον σκυλοκαυγά ανάμεσα στον Τσιρώνη της Βαρβακείου και τον Στεργίου, τον κρεατέμπορα απ' τα Γιάννενα και θ' αγοράζουμε το σήμα-κατατεθέν της Λαμπρής, την τομάτα, σε τιμές αστακού!Όσο για το "δικαίωμα ψήφου", αδερφέ, αυτό για επιχείρημα το αναφέρεις;;;;
Ασφαλώς και είναι υπαρκτή πραγματικότητα- το ιδεολόγημα συνίσταται στην προσπάθεια μεγάλου μέρους του τύπου να περάσει την ιδέα "δεν φταις εσύ που ήθελες καγιέν με € 1000 το μήνα, φταίει το κακό κράτος και το κεφάλαιο που σου την στερεί" και φυσικά βρίσκει απήχηση σε μια χώρα ανευθυνουπεύθυνων...
Το ζητούμενο είναι κάποια στιγμή να καταλάβουμε ότι δεν φταίνε για όλα οι άλλοι αλλά έχουμε και εμείς μερίδιο ευθύνης σε ό,τι συμβαίνει γύρω μας...
Και στην τελική τί μου φταίει η wall street αν έβαλα υποθήκη το σπίτι του πατέρα μου για να πάω διακοπές με τη μαιρούλα;
Όσο για την ψήφο, ασφαλώς και μιλάω σοβαρά! Άνθρωποι που καταναλώνουν έτσι είναι δυνατόν να ψηφίζουν σωστά;
Άλλα thread (τυχαίες επιλογές)
- Απαντήσεις
- 154
- Εμφανίσεις
- 26K
- Ψηφοφορία
- Απαντήσεις
- 231
- Εμφανίσεις
- 12K
- Απαντήσεις
- 417