Νέα

Προβλέψεις για την οικονομική κρίση

• Μέλος που άνοιξε το νήμα trikardos
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 3K
  • Εμφανίσεις 111K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Η οικονομική κατάσταση είναι αυτή που μας παρουσιάζουν;

• Είναι χειρότερη

Ψήφοι: 3 100,0%
  • Είναι καλύτερη

Ψήφοι: 0 0,0%
  • Είναι ακριβής

Ψήφοι: 0 0,0%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    3

str81977

Τιμημένος
Εγγρ.
17 Απρ 2006
Κριτικές
2
Like
6
Πόντοι
166
Τρίκαρδος με αυτή την αναφορά σου σε παλιότερο ποστ τι θες να μας πεις;Μήπως οι "χλιδάνεργοι" φταίνε για την "κρίση";

Για την ακρίβεια, οι χλιδάνεργοι σε όλες τους τις παραλλαγές ευθύνονται για τη φούσκα της κατανάλωσης...
Διότι είναι άτομα τα οποία παράγουν ελάχιστα έως και τίποτα και καταναλώνουν απεριόριστα, δανειζόμενοι κατά κανόνα...
Και κατ' εμέ, είναι συνυπεύθυνοι με τις τράπεζες για το χαμό που γίνεται στην καταναλωτική πίστη (προς θεού δεν τους κατηγορώ για την πτώση της λίρας)..
Όσο ένοχη είναι η τράπεζα που έδωσε κάρτες και δάνεια σε κάποιον που με χαμηλό εισόδημα, άλλο τόσο ένοχος είναι και αυτός που πήρε το δάνειο/ κάρτα για να πάει στη μυκονο, να αγοράσει λουί βιττόν στη γκόμενα, να κάνει το αμάξι καγκούρικο και να "κάνει ζημιά" στο μακρόπουλο γιατί είχε νταλκά (τον άφησε η γκόμενα για κάποιον που της πήρε τσάντα hermes)...

Το κακό είναι ότι αυτή τη συμπεριφορά την πληρώνουν όσοι θέλουν τώρα ένα δάνειο για πραγματικές ανάγκες και οι τράπεζες το παίζουν έμποροι της βενετίας...

Yorgos

Τιμημένος
Εγγρ.
21 Σεπ 2005
Κριτικές
22
Like
55
Πόντοι
4.095
σωστός...
συγκρίνεται η πόρσε με το αστέρι..;
:dancing: :dancing: :dancing: :dancing: :dancing:

:2funny: :2funny: :2funny: :2funny:

[size=8pt](Εύστοχο σχόλιο BTW, τα LV τα ξέρουν και τα μαυράκια, όπως και το αστέρι...τα H όμως και την Porsche....είναι για λιγότερους, πως να το κάνουμε δλδ)
(Θα φάμε πολύ ξύλο σε αυτό το thread)[/size]

pepe_le_pew

Μέλος
Εγγρ.
28 Μαΐ 2008
Like
0
Πόντοι
16
Σημερα το 80% των νεων στην Ελλαδα ειναι καβατζωμενοι...............

Συμφωνα με μετρησεις που πραγματοποιηθηκαν σε Αθηναικες πιστες, στο Mall , στο Ekali Club , στον ιστιοπλοικό Βουλιαγμενης, στο λιμανι του Πειραια εξω απο το πλοιο για Μύκονο  κλπ κλπ

kaytos

Μέλος
Εγγρ.
4 Ιαν 2007
Like
14
Πόντοι
66
Για την ακρίβεια, οι χλιδάνεργοι σε όλες τους τις παραλλαγές ευθύνονται για τη φούσκα της κατανάλωσης...
Διότι είναι άτομα τα οποία [size=12pt]παράγουν ελάχιστα έως και τίποτα [/size]και καταναλώνουν απεριόριστα, δανειζόμενοι κατά κανόνα...

Και κατ' εμέ, είναι συνυπεύθυνοι με τις τράπεζες για το χαμό που γίνεται στην καταναλωτική πίστη (προς θεού δεν τους κατηγορώ για την πτώση της λίρας)..
Όσο ένοχη είναι η τράπεζα που έδωσε κάρτες και δάνεια σε κάποιον που με χαμηλό εισόδημα, άλλο τόσο ένοχος είναι και αυτός που πήρε το δάνειο/ κάρτα για να πάει στη μυκονο, να αγοράσει λουί βιττόν στη γκόμενα, να κάνει το αμάξι καγκούρικο και να "κάνει ζημιά" στο μακρόπουλο γιατί είχε νταλκά (τον άφησε η γκόμενα για κάποιον που της πήρε τσάντα hermes)...

Το κακό είναι ότι αυτή τη συμπεριφορά την πληρώνουν όσοι θέλουν τώρα ένα δάνειο για πραγματικές ανάγκες και οι τράπεζες το παίζουν έμποροι της βενετίας...

Ακριβώς...
Κι όπως αναφέρεις φταίνε και για τη ΜΗΔΕΝΙΚΗ -σχεδόν- παραγωγικότητα της χώρας...

Και καλά έκανε η γκόμενα, συγκρίνεται τώρα LV με H?

Μην τρελαθούμε τελείως!!!  :dancing:

Μα φυσικά!!!!
Από τη στιγμή που βρήκε μαλ..., sorry, θύμα, θα ήτανε ηλίθια να μην το κάνει :grin:

LION-974

Μέγας
Εγγρ.
19 Ιουν 2008
Κριτικές
11
Like
3.610
Πόντοι
4.615
Διότι είναι άτομα τα οποία παράγουν ελάχιστα έως και τίποτα και καταναλώνουν απεριόριστα, δανειζόμενοι κατά κανόνα...

Συμφωνώ και επαυξάνω με τα παραπάνω. Και τα δάνεια με το πλαστικό χρήμα ευθύνονται σε μεγάλο βαθμό και για την ακρίβεια στη χώρα μαςς. Όταν υπήρχε ρευστό, δανεικό έστω μα ρευστό, οι τιμές ήταν σε υψηλά επίπεδα, αφού ο κάθε είδους έμπορος ή κατασκευαστής θα έπαιρνε την επομένη τα χρήματά του και θα έμενε το φέσι στην τράπεζα. Εις βάρος φυσικά εκείνου ο οποίος διέθετε πραγματικό ρευστό, που πλήρωνε στην ίδια τιμή με εκείνον που κυκλοφορούσε με δανεικό χρήμα. Πάντως, ασχέτως της ''ασφυξίας'' η οποία διατυμπανίζεται, δεν μπορώ να πω ότι έχω διαπιστώσει και καμία κάθετη πτώση τιμών στα προϊόντα και στις παρεχόμενες υπηρεσίες. Και η όποια πτώση υπάρχει είναι δυσανάλογη προς την έλλειψη ρευστότητας που υποτίθεται ότι υπάρχει. Και αυτό σημαίνει δύο τινά:
1)Είτε ότι δεν υπάρχει τόσο μεγάλη έλλειψη ρευστότητας, ΄
2)Είτε ότι υπάρχει μεν έλλειψη ρευστότητας, πλην όμως υπάρχει τέτοιο ''απόθεμα'' σε κάποιος που δεν τους νοιάζει να ρίξουν τις τιμές, και εκ παραλλήλου προσπαθούν να μειώσουν το κόστος τους όχι με πτώση τιμών αλλά με άλλους τρόπους, ως λ.χ. μείωση προσωπικού.

OP
OP
T

trikardos

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
18 Σεπ 2008
Like
31
Πόντοι
166
Καλά το έλεγα από το 2002 η σύνταξη ( αν πάρουμε) θα είναι σε δραχμούλες.
;)

imaginas.gr

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
9 Απρ 2008
Κριτικές
14
Like
5
Πόντοι
616

Μεγαλύτερη ευθύνη στον τομέα της ανεξέλεγκτης κατανάλωσης,έχουν τα "στελέχη" που αμοίβονται με υπέρογκα ποσά,που τις περισσότερες φορές ούτε τα αξίζουν,αλλά και οι επιχειρήσεις δεν μπορούν να αντέξουν,και σπαταλούν τεράστια ποσά.Οι "χλιδάνεργοι",ένας χαρακτηρισμός που προφανώς απέδωσαν οι βολεμένοι,δεν έχουν μεγάλη άνεση να δανείζονται.Η ικανότητα τους είναι περιορισμένη.Και μην ξεχνάμε ότι αυτοί που δίνουν τα δάνεια,ή καλύτερα έδιναν,ήταν αυτά τα ακριβοπληρωμένα στελέχη που προκειμένου να ικανοποιήσουν τις γ.σ και να αποκομίσουν μεγαλύτερα μπόνους,πούλαγαν δάνεια ανεξέλεγκτα.Από την εποχή του ΧΑΑ μέχρι πρόσφατα,"ξεπετάχτηκαν" πολλά "στελέχη" να αμοίβονται με 4-5000€ (δεν αναφέρομαι σε Διευθύνοντες συμβούλους που παίρνουν περισσότερα,αλλά σε "στελέχη" τμημάτων),να έχουν πιστωτικές κάρτες των επιχειρήσεων τους και ένα σωρό προνόμια,και να χρεώνουν στις επιχειρήσεις τους ακόμα και τα γαμήσια που έκαναν με τα C.T κάτι που η επιχείρηση μετακυλούσε στον καταναλωτή με αποτέλεσμα η Ελλάδα να είναι η πλέον ακριβή χώρα της Ευρώπης.Ένα μεταπτυχιακό από πανεπιστήμιο σε Αγγλικό χωριό,πληρωνόταν όπως σε άλλες χώρες πληρώνουν το μεταπτυχιακό του Harvard,της Σορβόνης κλπ.

LION-974

Μέγας
Εγγρ.
19 Ιουν 2008
Κριτικές
11
Like
3.610
Πόντοι
4.615
Μεγαλύτερη ευθύνη στον τομέα της ανεξέλεγκτης κατανάλωσης,έχουν τα "στελέχη" που αμοίβονται με υπέρογκα ποσά,που τις περισσότερες φορές ούτε τα αξίζουν,αλλά και οι επιχειρήσεις δεν μπορούν να αντέξουν,και σπαταλούν τεράστια ποσά.Οι "χλιδάνεργοι",ένας χαρακτηρισμός που προφανώς απέδωσαν οι βολεμένοι,δεν έχουν μεγάλη άνεση να δανείζονται.Η ικανότητα τους είναι περιορισμένη.Και μην ξεχνάμε ότι αυτοί που δίνουν τα δάνεια,ή καλύτερα έδιναν,ήταν αυτά τα ακριβοπληρωμένα στελέχη που προκειμένου να ικανοποιήσουν τις γ.σ και να αποκομίσουν μεγαλύτερα μπόνους,πούλαγαν δάνεια ανεξέλεγκτα.Από την εποχή του ΧΑΑ μέχρι πρόσφατα,"ξεπετάχτηκαν" πολλά "στελέχη" να αμοίβονται με 4-5000€ (δεν αναφέρομαι σε Διευθύνοντες συμβούλους που παίρνουν περισσότερα,αλλά σε "στελέχη" τμημάτων),να έχουν πιστωτικές κάρτες των επιχειρήσεων τους και ένα σωρό προνόμια,και να χρεώνουν στις επιχειρήσεις τους ακόμα και τα γαμήσια που έκαναν με τα C.T κάτι που η επιχείρηση μετακυλούσε στον καταναλωτή με αποτέλεσμα η Ελλάδα να είναι η πλέον ακριβή χώρα της Ευρώπης.Ένα μεταπτυχιακό από πανεπιστήμιο σε Αγγλικό χωριό,πληρωνόταν όπως σε άλλες χώρες πληρώνουν το μεταπτυχιακό του Harvard,της Σορβόνης κλπ.
Δε θα διαφωνήσω με τα παραπάνω. Πάντως από προσωπική εμπειρία, γνωρίζω άτομα τα οποία είχαν πενιχρότατα εισοδήματα και έκαναν τη μεγάλη ζωή με δανεικά και κάρτες, και τώρα είναι βουτηγμένα στο λαιμό. Η μόνη μου ένσταση είναι στο εξής:τα διάφορα ''στελέχη'' καλά έκαναν και μαγκιά τους ό,τι έκαναν. Οι μακάκες που χρεώθηκαν, ποιος τους φταίει που ήθελαν να πουλήσουν μούρη με αλλουνού λεφτά;

pet1

Σεβαστός
Εγγρ.
4 Ιαν 2008
Κριτικές
48
Like
5
Πόντοι
1.300
Το ''καλό'' που ακούς βέβαια από ανθρώπους της αγοράς(εννοώ εμπόρους κτλ) είναι το ότι δεν έχουμε δει ακόμα τίποτα και το έργο θα παιχτεί μετά το καλοκαίρι.Δηλαδή τι στο διάολο,θα κλείσουν τα πάντα? αφού οι πρώτοι που χάνουν με την όλη κατάσταση είναι αυτά τα λαμόγια,τράπεζες,κράτος κτλ.Πάντος αρκετές επιχειρήσεις όπως αυτή που εργάζομαιγια να επωφεληθούν της κατάστασης, ήδη ξεκίνησε διαδικασίες για κάποιες απολύσεις παρόλο που για να μην φτάσει σε αυτό το σημείο μας ανακοίνωσαν υποχρεωτική άδεια μήνα άνευ αποδοχών.....τι θα δούμε ακόμα?????

imaginas.gr

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
9 Απρ 2008
Κριτικές
14
Like
5
Πόντοι
616
Δε θα διαφωνήσω με τα παραπάνω. Πάντως από προσωπική εμπειρία, γνωρίζω άτομα τα οποία είχαν πενιχρότατα εισοδήματα και έκαναν τη μεγάλη ζωή με δανεικά και κάρτες, και τώρα είναι βουτηγμένα στο λαιμό. Η μόνη μου ένσταση είναι στο εξής:τα διάφορα ''στελέχη'' καλά έκαναν και μαγκιά τους ό,τι έκαναν. Οι μακάκες που χρεώθηκαν, ποιος τους φταίει που ήθελαν να πουλήσουν μούρη με αλλουνού λεφτά;

Τα δανεικά και τις κάρτες ποιος τους τα έδινε;Τα "στελέχη" που προκειμένου να πάρουν τα μπόνους,έδιναν αβέρτα.Μας έπριζαν τα αρχίδια να μας τηλεφωνούν για να πουλήσουν κάρτες και χωρίς εκκαθαριστικό της εφορίας.Αν αυτά τα "στελέχη" άξιζαν τα λεφτά που έπαιρναν,τότε να πληρώσουν αυτοί τις ζημίες και όχι ο λαός.Ο άλλος που έπαιρνε δανεικά να κάνει τη μεγάλη ζωή,θα πληρώσει για αυτά τα χρέη.Οι άχρηστοι "managers" θα πληρώσουν;

LION-974

Μέγας
Εγγρ.
19 Ιουν 2008
Κριτικές
11
Like
3.610
Πόντοι
4.615
Τα δανεικά και τις κάρτες ποιος τους τα έδινε;Τα "στελέχη" που προκειμένου να πάρουν τα μπόνους,έδιναν αβέρτα.Μας έπριζαν τα αρχίδια να μας τηλεφωνούν για να πουλήσουν κάρτες και χωρίς εκκαθαριστικό της εφορίας.Αν αυτά τα "στελέχη" άξιζαν τα λεφτά που έπαιρναν,τότε να πληρώσουν αυτοί τις ζημίες και όχι ο λαός.Ο άλλος που έπαιρνε δανεικά να κάνει τη μεγάλη ζωή,θα πληρώσει για αυτά τα χρέη.Οι άχρηστοι "managers" θα πληρώσουν;
Ναι, τα στελέχη τα έδιναν γιατί ήθελαν να κονομήσουν. Συμφωνούμε απόλυτα, έχουν κάποιο μερίδιο ευθύνης. Πλην όμως και οι μακάκες γιατί τις επαιρναν τις κάρτες και τα δάνεια για να το παίξουν ''κάποιοι'';;; Εάν δεν τα έπαιρναν οι μακάκες, τα ''στελέχη'' θα είχαν πάει στον αγύριστο λόγω έλλειψης αντικειμένου εργασίας. Προσωπικά δεν έχω πάρει ούτε ένα ευρώ δάνειο από τράπεζα και δεν είχα ποτέ μου πιστωτική κάρτα. Και μένα με είχαν ζαλίσει, πλην όμως δεν ενέδωσα στο κόλπο τους. Και δεν το έπαιξα κάποιος με δανεικά. Εάν είχα ξόδευα, εάν δεν είχα καθόμουν στους τέσσερις τοίχους του σπιτιού μου. Μα τώρα δε χρωστάω σε κανέναν κερατά.

imaginas.gr

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
9 Απρ 2008
Κριτικές
14
Like
5
Πόντοι
616
Αυτό που λες είναι μεγάλη συζήτηση.Όταν από το πρωί έως το βράδυ σε πρήζουν οι διαφημίσεις να αγοράσεις το τάδε και το δείνα,δεν είναι όλοι το ίδιο μυαλωμένοι να μην το κάνουν.Το ίδιο συνέβαινε και με το ΧΑΑ.Δεν υποχρέωσε κανείς κανεναν,αλλά όταν έβλεπαν και άκουγαν μερικοι κάποιους να κερδίζουν,πούλησαν σπίτια και χωράφια και τα έχασαν.

OP
OP
T

trikardos

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
18 Σεπ 2008
Like
31
Πόντοι
166
Τι ψάχνεται φίλοι μου, τα έχουμε ξαναπεί αγγλοσπουδαγμένες αδελφές, είδωλο τους ένας περαιώτης πρώην δήμαρχος-υπουργος υπεράνω κομμάτων κακάσχημη αδελφή.
Οικονομικος "Νεο-φιλελευθερισμός"  :jerking: πούστικες ονοματοδοσίες του στεγνού καπιταλισμού.

LION-974

Μέγας
Εγγρ.
19 Ιουν 2008
Κριτικές
11
Like
3.610
Πόντοι
4.615
Αυτό που λες είναι μεγάλη συζήτηση.Όταν από το πρωί έως το βράδυ σε πρήζουν οι διαφημίσεις να αγοράσεις το τάδε και το δείνα,δεν είναι όλοι το ίδιο μυαλωμένοι να μην το κάνουν.Το ίδιο συνέβαινε και με το ΧΑΑ.Δεν υποχρέωσε κανείς κανεναν,αλλά όταν έβλεπαν και άκουγαν μερικοι κάποιους να κερδίζουν,πούλησαν σπίτια και χωράφια και τα έχασαν.
Ναι, αυτοί κάνουν τη δουλειά τους. Και εγώ απλά κοιτάζω το συμφέρον μου. Οι μη μυαλωμένοι ας πρόσεχαν λίγο περισσότερο. Και ας μην κοίταγαν απλά να περάσουν καλά χωρίς να σκέφτονται τις όποιες συνέπειες. Και κακώς θεώρησαν κάποιοι τις τράπεζες ως μαγαζιά που απλά μοιράζουν λεφτά.

arcans

Μέλος
Εγγρ.
31 Ιαν 2009
Like
0
Πόντοι
16
κυριοι σε οσα ειπατε ολοι παραπανω εχετε δικιο.σε αυτο το σημειο ομως θα ηθελα να πω οτι και εμεις σαν καταναλωτες δεν καναμε και λιγες μαλακιες.και να εξηγησω τι θελω να πω.
παλια υπηρχε η νοοτροπια οταν ηθελες να αγορασεις κατι μαζευες τα λεφτα και πηγαινες να το παρεις,και επερνες οτι αντεχε η τσεπη σου,ειτε αυτο ηταν αυτοκινητο,σπιτι,ρουχα,ηλεκτρικες συσκευες κ.α.οταν αρχισε η ελευση των πολυεθνικων στην ελλαδα χαρηκαμε γιατι νομιζαμε οτι γινομαστε ευρωπη οτι θα εχουμε καλα μαγαζια και οτι θα μας δινουν τα προιοντα πιο φθηνα απο τον εμπορο τις γειτονια μας,τα βλεπαμε ολα θετικα,αργοτερα αρχισαν και οι τραπεζες να μοιραζουν τα δανεια ασυστολα και νομιζαμε οτι μας αγαπανε τοσο πολυ και δουλευουν ολοι για εμας.ξαφνικα αρχισαμε να αγοραζουμε ολοι σπιτια,να τα διακοσμουμε,να περνουμε τις ηλεκτρικες συσκευες,και μολις τελειωναμε με το σπιτι λεγαμε τωρα πρεπει να παρω και ενα καλο αυτοκινητο,αλλα επειδη και η γυναικα μας οδηγουσε την περναμε και αυτην ενα να εχουμε δυο για να μην μαλωνουμε,επισης επρεπε να προσεχουμε και την εμφανιση μας,και να και τα ρουχα και τα καλλυντικα,αλλα επρεπε να κανουμε και κανενα ταξιδακι που και που για ξεκουραση,και γενικα ολα ηταν ωραια.το μονο που δεν σκεφτηκαμε ηταν οτι ολα αυτα που καναμε σε 3-5 χρονια οι γονεις μας εκαναν 20-30 χρονια να τα αποκτησουνε,και ενω ειχαμε ενα κεφαλαιο 50000ευρω που δεν θα εφτανε ουτε για μισο σπιτι,βρεθηκαμε να τα εχουμε ολα και να χρωσταμε στην τραπεζα αλλα 300000 ευρω,αλλα λεγαμε ολα ειναι καλα αφου μπορουσαμε να πληρωνουμε την δοση μας καθε μηνα,και οτι λεφτα περισσευαν αγοραζε με και κατι.ξαφνικα ολη η ελλαδα γεμισε καινουργια αυτοκινητα,μερσεντες ο επιχειριματιας,μερσεντες και ο πακετας,μυκονο τα μοντελα μυκονο και οι φοιτητριες,και πολλες αλλες συναφης μαλακιες.αυτη ειναι η κριση που πληρωνουμε εμεις στην ελλαδα,κριση απο την μαλακια μας και το αχορταγο κεφαλι μας που τα θελει ολα.οταν ημουν πιτσιρικας και πηγαινα με τους γονεις μου για σαβνατοκυριακο στη θαλασσα,μολις φταναμε στη θαλασσα αφηναμε τη μανα μου με την αδερφη μου στην παραλια και ψαχναμε να βρουμε φθηνο ενοικιαζωμενο δωματιο(οι παλιοι θα θυμουντε τετοια πραγματα)και οταν βρισκαμε το μεσημερι η μανα μου μαγειρευε κανονικα οπως στο σπιτι,αλλα ο πατερας μου δεν ειχε παρει ποτε διακοποδανειο να μας παει στη θαλασσα,μας πηγαινε ομως καθε σαββατοκυριακο,και γενικα δεν μας ελειπε τιποτα.τωρα ολοι μας αμα δεν κλεισουμε ξενοδοχειο και μαλιστα καλο δεν ξεκιναμε καν να παμε.αυτη μας εφαγαν εμας φιλοι στην ελλαδα,και πολλες αλλες παρομοιες μαλακιες που αν τις πω πρεπει να γραφω μερες.οσο για τους manager τις καθε εταιριας στα παπαρια τους αυτοι εβλεπαν νουμερα και κατεγραφαν κερδη,για να περνουν τα bonus τους,δεν τους ενδιαφερει τι θα κανουμε εμεις.

OP
OP
T

trikardos

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
18 Σεπ 2008
Like
31
Πόντοι
166
Έχουμε τις ίδιες ακριβώς  μνήμες φιλέ μου arcans.
Ξέρεις όσες φορές έχω περιγράψει τις προσλαμβάνουσες εικόνες και μνήμες  μου εδώ μέσα, οι περισσότεροι με κορόιδευαν.
Δεν είμαι ένας νοσταλγός γιατί δεν μπορώ να δημιουργήσω μόνος μου. Ευτυχώς έχω αποτύχει αλλά και πετύχει σε αρκετά πράγματα στη ζωή μου.
Πότε μα ποτέ δεν πήρα δάνεια, με γραμμάτια ναι, με δανικά (και γυρισμένα) από φίλους ναι, αλλά να βάλω νταβάδες στον λώκο μου για 30-40 χρόνια για ένα κλουβί ΟΧΙ.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom