κυριοι σε οσα ειπατε ολοι παραπανω εχετε δικιο.σε αυτο το σημειο ομως θα ηθελα να πω οτι και εμεις σαν καταναλωτες δεν καναμε και λιγες μαλακιες.και να εξηγησω τι θελω να πω.
παλια υπηρχε η νοοτροπια οταν ηθελες να αγορασεις κατι μαζευες τα λεφτα και πηγαινες να το παρεις,και επερνες οτι αντεχε η τσεπη σου,ειτε αυτο ηταν αυτοκινητο,σπιτι,ρουχα,ηλεκτρικες συσκευες κ.α.οταν αρχισε η ελευση των πολυεθνικων στην ελλαδα χαρηκαμε γιατι νομιζαμε οτι γινομαστε ευρωπη οτι θα εχουμε καλα μαγαζια και οτι θα μας δινουν τα προιοντα πιο φθηνα απο τον εμπορο τις γειτονια μας,τα βλεπαμε ολα θετικα,αργοτερα αρχισαν και οι τραπεζες να μοιραζουν τα δανεια ασυστολα και νομιζαμε οτι μας αγαπανε τοσο πολυ και δουλευουν ολοι για εμας.ξαφνικα αρχισαμε να αγοραζουμε ολοι σπιτια,να τα διακοσμουμε,να περνουμε τις ηλεκτρικες συσκευες,και μολις τελειωναμε με το σπιτι λεγαμε τωρα πρεπει να παρω και ενα καλο αυτοκινητο,αλλα επειδη και η γυναικα μας οδηγουσε την περναμε και αυτην ενα να εχουμε δυο για να μην μαλωνουμε,επισης επρεπε να προσεχουμε και την εμφανιση μας,και να και τα ρουχα και τα καλλυντικα,αλλα επρεπε να κανουμε και κανενα ταξιδακι που και που για ξεκουραση,και γενικα ολα ηταν ωραια.το μονο που δεν σκεφτηκαμε ηταν οτι ολα αυτα που καναμε σε 3-5 χρονια οι γονεις μας εκαναν 20-30 χρονια να τα αποκτησουνε,και ενω ειχαμε ενα κεφαλαιο 50000ευρω που δεν θα εφτανε ουτε για μισο σπιτι,βρεθηκαμε να τα εχουμε ολα και να χρωσταμε στην τραπεζα αλλα 300000 ευρω,αλλα λεγαμε ολα ειναι καλα αφου μπορουσαμε να πληρωνουμε την δοση μας καθε μηνα,και οτι λεφτα περισσευαν αγοραζε με και κατι.ξαφνικα ολη η ελλαδα γεμισε καινουργια αυτοκινητα,μερσεντες ο επιχειριματιας,μερσεντες και ο πακετας,μυκονο τα μοντελα μυκονο και οι φοιτητριες,και πολλες αλλες συναφης μαλακιες.αυτη ειναι η κριση που πληρωνουμε εμεις στην ελλαδα,κριση απο την μαλακια μας και το αχορταγο κεφαλι μας που τα θελει ολα.οταν ημουν πιτσιρικας και πηγαινα με τους γονεις μου για σαβνατοκυριακο στη θαλασσα,μολις φταναμε στη θαλασσα αφηναμε τη μανα μου με την αδερφη μου στην παραλια και ψαχναμε να βρουμε φθηνο ενοικιαζωμενο δωματιο(οι παλιοι θα θυμουντε τετοια πραγματα)και οταν βρισκαμε το μεσημερι η μανα μου μαγειρευε κανονικα οπως στο σπιτι,αλλα ο πατερας μου δεν ειχε παρει ποτε διακοποδανειο να μας παει στη θαλασσα,μας πηγαινε ομως καθε σαββατοκυριακο,και γενικα δεν μας ελειπε τιποτα.τωρα ολοι μας αμα δεν κλεισουμε ξενοδοχειο και μαλιστα καλο δεν ξεκιναμε καν να παμε.αυτη μας εφαγαν εμας φιλοι στην ελλαδα,και πολλες αλλες παρομοιες μαλακιες που αν τις πω πρεπει να γραφω μερες.οσο για τους manager τις καθε εταιριας στα παπαρια τους αυτοι εβλεπαν νουμερα και κατεγραφαν κερδη,για να περνουν τα bonus τους,δεν τους ενδιαφερει τι θα κανουμε εμεις.