Δεν είμαι ειδικός του χρηματιστηρίου. Δεν ξέρω τι γίνεται εκεί μέσα, και ως εκ τούτου επειδή είμαι απολύτως αδαής δεν έπαιξα ούτε μία δραχμή. Από την άλλη όμως, πιστεύω πως η χειραγώγηση, η ανεξέλεγκτη δράση κέντρων παραπληροφόρησης και τα ''παπαγαλάκια'', πολιτικοί ή μη προϋπήρχαν της εποχής της ''δόξας'' του χρηματιστηρίου, υπάρχουν με κάποια μορφή και σήμερα και θα υπάρχουν και στο μέλλον, ασχέτως κυβερνήσεως. Περιουσίες χάθηκαν και στο παρελθόν στο χρηματιστήριο, περιουσίες χάνονται και περιουσίες θα χάνονται εις τους αιώνες των αιώνων εκεί μέσα. Απλά, επειδή είναι λιγότερες τον αριθμό δεν παίρνει δημοσιότητα το φαινόμενο. Όσοι έπαιξαν εκεί μέσα στην περίοδο της ''δόξας'' του χρηματιστηρίου έπαιξαν γιατί νόμιζαν ότι σε ένα μήνα θα γίνουν πλούσιοι, δλδ το κίνητρό τους ήταν ο εύκολος και άκοπος πλουτισμός και τίποτε περισσότερο. Και κανένας δεν τους φταίει. Τα ήθελαν τα έπαθαν. Πολλοί έλληνες δεν έπαιξαν μία, γιατί αυτοί δεν έπεσαν στη φάκα;Εννοείται ότι δεν φταίει ο Παπαντωνίου που ο μπάρμπας από το ζευγολατιό κορινθίας πουλούσε το βιος του για να αγοράσει λαναρά και ο κυρ- βάγγος ο ταρίφας το ταξί του για να αγοράσει ό,τι του είπε ο ξάδελφος που είναι μέσα στα κόλπα...
Ωστόσο στο χρηματιστήριο δεν έχασαν λεφτά μόνο γραφικοί παππούδες αλλά και σοβαροί άνθρωποι και επενδυτές.
Το σκάνδαλο με το χρηματιστήριο συνίστατο στη χειραγώγηση της αγοράς για πολιτικούς λόγους, τη διακίνηση μαύρου χρήματος, την έλλειψη ελεγκτικών μηχανισμών, την ανεξέλεγκτη δράση κέντρων παραπληφόρησης και την δράση ορισμένων πολιτικών ωσαν παπαγαλάκια...
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an alternative browser.
You should upgrade or use an alternative browser.
Προβλέψεις για την οικονομική κρίση
- Μέλος που άνοιξε το νήμα trikardos
- Ημερομηνία ανοίγματος
- Απαντήσεις 3K
- Εμφανίσεις 111K
- Tagged users Καμία
- Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)
Η μαλάκυνση είναι παγκόσμιο φαινόμενο. Στο ντοκυμαντέρ του Αυγερόπουλου για την κρίση στην Αμερική έδειχνε τον μαύρο 50+ που δούλευε στο μετρό με μισθό πείνας και πήρε με στεγαστικό 2ώροφο και στο σαλόνι είχε 46άρα οθόνη για να βλέπει baseball.
Έλεγε ο καλλιτέχνης ότι αυτό ήταν όνειρο ζωής - yeah right. Μετά το break έδειξε τον ίδιο τύπο να πακετάρει ότι δεν του πήραν (δηλ ότι δεν είχε αξία - κουβέρτες κλπ) και να τα φορτώνει στο αυτοκίνητο. Στο καλό μπάρμπα - merry crisis buddy.
Έλεγε ο καλλιτέχνης ότι αυτό ήταν όνειρο ζωής - yeah right. Μετά το break έδειξε τον ίδιο τύπο να πακετάρει ότι δεν του πήραν (δηλ ότι δεν είχε αξία - κουβέρτες κλπ) και να τα φορτώνει στο αυτοκίνητο. Στο καλό μπάρμπα - merry crisis buddy.
streetwalker
Μέλος
- Εγγρ.
- 16 Μαρ 2007
- Κριτικές
- 3
- Like
- 201
- Πόντοι
- 66
Εννοείται ότι δεν φταίει ο Παπαντωνίου ...
Συμφωνώ σε αυτά που λές, αλλά μην ξεχνάς την ΔΕΚΑ.
Εγω απορώ γιατί ανησυχειτε όταν η στιβαρή ηγεσία της χώρας σας διαβεβαιώνει οτι ολα θα πανε καλά
- Εγγρ.
- 7 Σεπ 2005
- Κριτικές
- 492
- Like
- 38.461
- Πόντοι
- 42.697
ποιά ηγεσία?Εγω απορώ γιατί ανησυχειτε όταν η στιβαρή ηγεσία της χώρας σας διαβεβαιώνει οτι ολα θα πανε καλά
Ο Κωστάκης έχει τελειώσει...
Ηρθε η ώρα της Ντόρας!
str81977
Τιμημένος
- Εγγρ.
- 17 Απρ 2006
- Κριτικές
- 2
- Like
- 6
- Πόντοι
- 166
Συμφωνώ σε αυτά που λές, αλλά μην ξεχνάς την ΔΕΚΑ.
Είπαμε, χειραγώγηση της αγοράς και δημιουργία κλίματος...
Αυτή είναι η ευθύνη του πολιτικού (που την έχει αποδεχθεί και ο Γκιόργκο και κρατά εκτός τον παπαντωνίου και μπράβο του)...
Ωστόσο, δεν φταίει ο πολιτικός για εμφανώς ακραίες επιλογές του κάθε μαλάκα...
Δεν είμαι ειδικός του χρηματιστηρίου. Δεν ξέρω τι γίνεται εκεί μέσα, και ως εκ τούτου επειδή είμαι απολύτως αδαής δεν έπαιξα ούτε μία δραχμή. Από την άλλη όμως, πιστεύω πως η χειραγώγηση, η ανεξέλεγκτη δράση κέντρων παραπληροφόρησης και τα ''παπαγαλάκια'', πολιτικοί ή μη προϋπήρχαν της εποχής της ''δόξας'' του χρηματιστηρίου, υπάρχουν με κάποια μορφή και σήμερα και θα υπάρχουν και στο μέλλον, ασχέτως κυβερνήσεως. Περιουσίες χάθηκαν και στο παρελθόν στο χρηματιστήριο, περιουσίες χάνονται και περιουσίες θα χάνονται εις τους αιώνες των αιώνων εκεί μέσα. Απλά, επειδή είναι λιγότερες τον αριθμό δεν παίρνει δημοσιότητα το φαινόμενο. Όσοι έπαιξαν εκεί μέσα στην περίοδο της ''δόξας'' του χρηματιστηρίου έπαιξαν γιατί νόμιζαν ότι σε ένα μήνα θα γίνουν πλούσιοι, δλδ το κίνητρό τους ήταν ο εύκολος και άκοπος πλουτισμός και τίποτε περισσότερο. Και κανένας δεν τους φταίει. Τα ήθελαν τα έπαθαν. Πολλοί έλληνες δεν έπαιξαν μία, γιατί αυτοί δεν έπεσαν στη φάκα;
Μπράβου σου και μπράβο που δεν παίξαμε όπως μπράβο σου και μπράβο μου που δεν χρωστάμε σε κανέναν και ας μην έχουμε αμφότεροιψοικονομική παιδεία αλλά απλή λογική...
Ωστόσο, όταν έχει παίξει περίπου 1.000.000 κόσμος (σχεδόν το 20% του ενεργού οικονομικά πληθυσμού της χώρας) χώρια οι επιχειρήσεις και τα ταμεία και έχουν υποστεί ζημιά, κάτι δεν πήγε καλά...
Και το πρόβλημα είναι ότι τη χασούρα τους την πληρώνουμε και εμείς όπως πληρώνουμε και την αλόγιστη πίστωση και ας μην χρωστάμε...
Για αυτό θέλουμε το κράτος να θεσπίζει κάποιους κανόνες και να μην δρα ως μεσάζων ή παπαγαλάκι...
ξεκολιστε απο το κρατος.το κρατος κανει τη δουλεια του,τη δουλεια μας πρεπει να κανουμε και εμεις.δηλαδη πρεπει να ακουμε την μαλακια του καθενος σε αυτη τη χωρα?προσωπικη κριση δεν εχει κανενας μας ρε πουστη μου?πρεπει να αλλαξουμε πρωτα εμεις για να αλλαξει και χωρα αυτη,και η πρωτη αλλαγη ειναι στην ψηφο μας.δεν μπορει να ψηφιζουμε οτι και οι πατεραδες μας πριν 20 χρονια.ΞΕΚΟΛΙΣΤΕ ΚΑΙ ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΤΗΝ ΔΙΚΙΑ ΜΑΣ.και το κρατος θυματα ψαχνει να ξερετε.
streetwalker
Μέλος
- Εγγρ.
- 16 Μαρ 2007
- Κριτικές
- 3
- Like
- 201
- Πόντοι
- 66
Είπαμε, χειραγώγηση της αγοράς και δημιουργία κλίματος...
Αυτή είναι η ευθύνη του πολιτικού (που την έχει αποδεχθεί και ο Γκιόργκο και κρατά εκτός τον παπαντωνίου και μπράβο του)...
Ωστόσο, δεν φταίει ο πολιτικός για εμφανώς ακραίες επιλογές του κάθε μαλάκα...
Από απλό ενδιαφέρον, τίνος λεφτά διαχειριζόταν η εταιρεία;
Μα το κράτος είμαστε όλοι εμείς. Με την ψήφο περιμένεις να αλλάξει η χώρα? Όχι αν αλλάξουμε όλοι προς το καλύτερο? ;)ξεκολιστε απο το κρατος.το κρατος κανει τη δουλεια του,τη δουλεια μας πρεπει να κανουμε και εμεις.δηλαδη πρεπει να ακουμε την μαλακια του καθενος σε αυτη τη χωρα?προσωπικη κριση δεν εχει κανενας μας ρε πουστη μου?πρεπει να αλλαξουμε πρωτα εμεις για να αλλαξει και χωρα αυτη,και η πρωτη αλλαγη ειναι στην ψηφο μας.δεν μπορει να ψηφιζουμε οτι και οι πατεραδες μας πριν 20 χρονια.ΞΕΚΟΛΙΣΤΕ ΚΑΙ ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΤΗΝ ΔΙΚΙΑ ΜΑΣ.και το κρατος θυματα ψαχνει να ξερετε.
Συμφωνώ με τα παραπάνω, και ιδίως ως προς το να ξεκολλήσουμε από το κράτος. Είπαμε λ.χ. για το Χρηματιστήριο και τι έκανε το κράτος. Μα κανέναν δεν τον πήρε από το χέρι να πάει να πουλήσει το σπίτι του να το χάσει εκεί μέσα. Και κανένα κράτος δεν πήρε κανέναν από το χέρι να πάει να φεσωθεί με δάνεια και κάρτες, και κανέναν δεν έστειλε σε κανένα καζίνο να χάσει την περιουσία του. Το θέμα είναι εμείς τι κάνουμε για τους δικούς μας εαυτούς πρωτίστως.ξεκολιστε απο το κρατος.το κρατος κανει τη δουλεια του,τη δουλεια μας πρεπει να κανουμε και εμεις.δηλαδη πρεπει να ακουμε την μαλακια του καθενος σε αυτη τη χωρα?προσωπικη κριση δεν εχει κανενας μας ρε πουστη μου?πρεπει να αλλαξουμε πρωτα εμεις για να αλλαξει και χωρα αυτη,και η πρωτη αλλαγη ειναι στην ψηφο μας.δεν μπορει να ψηφιζουμε οτι και οι πατεραδες μας πριν 20 χρονια.ΞΕΚΟΛΙΣΤΕ ΚΑΙ ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΤΗΝ ΔΙΚΙΑ ΜΑΣ.και το κρατος θυματα ψαχνει να ξερετε.
Μεταξύ χριστιανο-ακροδεξιάς τύπου GWB και κεντροδεξιάς Obama, συμφωνώ.Η ψήφος μπορει να κανει σημαντική διαφορά
Αν όμως εννοείς ΠΑΣΟΚ - ΝΔ του Γιώργαρου & του Κωστάκη και της κάθε Ντόρας, επέτρεψέ μου ν' αμφιβάλω.
Αλλα αμα του ελεγες ....
....
δεν βγαινουμε για τοσο καλα του λεω ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ και του κουναω τα χρηματα παω στην ΕΞΠΕΡΤ λοιπον και τους λεω εχω 1000 ευρω τα θελετε η οχι ?
μα δεν βγαινουμε και τετοιες μαλακιες .....
Θα φυγω κανω εγω και παω στην πορτα κρατωντας τα λεφτα στο χερι ....
βγαινει ο υπευθυνος και μου λεει ενταξη παρτην
....ΕΤΣΙ ΘΕΛΟΥΝ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ
Ξέρεις όμως ποιό είναι το πρόβλημα φίλε?
Στα μαγαζιά αυτά τα μεγάλα, όλοι όσοι δουλεύουν μέσα είναι υπάλληλοι, δεν είναι κανένας αφεντικό.
Και οι υπάλληλοι έχουν περιορισμένη δυνατότητα κινήσεων, τους έχουν ανακοινώσει την εμπορική πολιτική, και μέσα σε αυτά τα πλαίσια (μόνο) μπορούν να κινηθούν.
Δεν είναι όπως παλιά (ή τώρα σε άλλου τύπου μαγαζιά). όπου στο μαγαζί ήταν το αφεντικό, και on the spot μπορούσε να αποφασίσει αν έκρινε ότι τον συτνέφερε, να υποχωρήσει σε κάτι, για να μη χάσει τον πελάτη.
Τώρα, ακόμα κι αν ο υπάλληλος φιλοτιμηθεί να το κάνει (για να μην χάσει τον πελάτη το μαγαζί που δουλεύει), δεν μπορεί. Για να το κάνει, πρέπει να βρεί τον προϊστάμενο, κι αν μπορεί κι αυτός, αλλιώς να πάνε παραπάνω (στον εμπορικό διευθυντή) που δεν είναι πάντα εκεί, που έχει πει "μη με ενοχλείτε με τέτοια θέματα", κλπ κλπ κλπ.
Θα σου φέρω ένα πιό απλό παράδειγμα, π.χ θέλεις να αγοράσεις μια αντλία νερού που κάνει €1.000 στο Praktiker. Το ίδιο κάνει και στο μαγαζί με τις αντλίες στην Αθηνάς.
Αν πεις στον Αθηνάς "κάνε μου μια καλύτερη τιμή μετρητοίς να την πάρω", είναι ο ίδιος που αποφασίζει. Στο Praktiker ποιός θα αποφασίσει? Ο πιτσιρικάς τως 700 το μήνα που είναι εκεί για να λέει πως συνδέεις τα καλώδια? Οι μέτοχοι του Praktiker (τα αφεντικά δηλαδή) είναι στο Γερμανικό χρηματιστήριο, ο αποφασίζων την εμπορική πολιτική μάλλον τρώει ψάρι στο Καστελλόριζο με τον προμηθευτή του την ώρα που εσύ ψωνίζεις, άρα αυτό το σύστημα είναι ανίκανο (και ανήμπορο) να προσαρμοστεί (όταν χρειάζεται) στην κάθε εξειδικευμένη περίπτωση.
Μη τον παραβλέπουμε και αυτό τον παράγοντα.
Μεταξύ χριστιανο-ακροδεξιάς τύπου GWB και κεντροδεξιάς Obama, συμφωνώ.
Αν όμως εννοείς ΠΑΣΟΚ - ΝΔ του Γιώργαρου & του Κωστάκη και της κάθε Ντόρας, επέτρεψέ μου ν' αμφιβάλω.
Υπάρχει και η ψήφος διαμαρτυρίας. Ψήφος αφαιρεσης δυναμης απο τους 2 μεγαλους.
street_of_dreams
Μέλος
- Εγγρ.
- 1 Φεβ 2009
- Like
- 0
- Πόντοι
- 0
Εννοείται ότι δεν φταίει ο Παπαντωνίου που ο μπάρμπας από το ζευγολατιό κορινθίας πουλούσε το βιος του για να αγοράσει λαναρά και ο κυρ- βάγγος ο ταρίφας το ταξί του για να αγοράσει ό,τι του είπε ο ξάδελφος που είναι μέσα στα κόλπα...
Ωστόσο στο χρηματιστήριο δεν έχασαν λεφτά μόνο γραφικοί παππούδες αλλά και σοβαροί άνθρωποι και επενδυτές.
Το σκάνδαλο με το χρηματιστήριο συνίστατο στη χειραγώγηση της αγοράς για πολιτικούς λόγους, τη διακίνηση μαύρου χρήματος, την έλλειψη ελεγκτικών μηχανισμών, την ανεξέλεγκτη δράση κέντρων παραπληφόρησης και την δράση ορισμένων πολιτικών ωσαν παπαγαλάκια...
Το ζητούμενο είναι κάποια στιγμή να καταλάβουμε ότι δεν φταίνε για όλα οι άλλοι αλλά έχουμε και εμείς μερίδιο ευθύνης σε ό,τι συμβαίνει γύρω μας...
Όσο για την ψήφο, ασφαλώς και μιλάω σοβαρά! Άνθρωποι που καταναλώνουν έτσι είναι δυνατόν να ψηφίζουν σωστά;
Καταρχήν για το θέμα της ψήφου:συμπεραίνω ότι δεν με κατάλαβες.Εννοώ ότι δεν αποτελεί επιχείρημα, τη στιγμή που το 80-85% του εκλογικού σώματος επί 35 χρόνια ψηφίζει όπως ψηφίζει...Αυτό πια είναι χιλιοειπωμένο...Το "δικαίωμα ψήφου" στην τελική δεν αποτελεί ένδειξη ωριμότητας...δυστυχώς!
Το ξεκαθάρισα από την πρώτη στιγμή ότι όλοι (και οι δανειολήπτες και οι κάτοχοι καρτών και οι καταναλωτές και οι "λαϊκοί καπιταλιστές" του ΧΑΑ)έχουν τις ευθύνες τους!Προσοχή όμως: ο καθένας έχει το ποσοστό ευθύνης που του αναλογεί!Άλλο το μερτικό ευθύνης του γεράκου απ' το Ζευγολατιό (είναι ο δικός μας, φαίνεται Τζο ο υδραυλικός..), άλλο της ..φυσικής ξανθιάς που οι ίδιοι οι γονείς της την τρέχουν στα καλλιστεία και στα ξεβρακώματα της TV για να κάνει καριέρα και άλλο της ομάδας των επιχειρηματιών, Τραπεζών & πολιτικών που σχεδίασαν, μεθόδευσαν και εκτέλεσαν το τεράστιο σκάνδαλο του χρηματιστηρίου, έχοντας στα χέρια τους πανίσχυρα όπλα (γνωστά, να μην τα αναμασούμε..)!
Και κανείς δεν μίλησε για το κράτος.Το κράτος δεν είναι παρά ένα "εργαλείο" που οι οικονομικά ισχυροί χρησιμοποιούν για να ασκούν την εξουσία τους πάνω στους πολλούς...
Ταύτα και μένω...
streetwalker
Μέλος
- Εγγρ.
- 16 Μαρ 2007
- Κριτικές
- 3
- Like
- 201
- Πόντοι
- 66
Ναι όντως το κράτος δεν μπορεί να ελέγχει τον καθένα μας, για ότι μαλακία κάνει.
Στην περίπτωση του Χρηματιστηρίου, όμως, για παράδειγμα, θα μπορούσε και να πληροφορίσει το κοινό για το τι μαλακία πάει να κάνει, και να βάλει τους ελεγκτικούς μηχανισμούς για να αποτρέψει τα φαινόμενα χειραγώγησης.
Το έκανε;
Στην περίπτωση του Χρηματιστηρίου, όμως, για παράδειγμα, θα μπορούσε και να πληροφορίσει το κοινό για το τι μαλακία πάει να κάνει, και να βάλει τους ελεγκτικούς μηχανισμούς για να αποτρέψει τα φαινόμενα χειραγώγησης.
Το έκανε;
Όταν έγινε η ιστορία του Χρηματιστηρίου, υπήρχε ένα Χ προϋπάρχον θεσμικό πλαίσιο. Που μέσα σε αυτό το Χ πλαίσιο κινούνταν το χρηματιστήριο, και πολύ πιθανόν προ της μεγάλης ιστορίας να είχαν χάσει πολλοί στο χρηματιστήριο τα λεφτά τους, απλά όχι σε τόσο μαζικό βαθμό και κανείς δεν ασχολήθηκε μαζί τους. Η διαφορά με τι μεγάλη ιστορία ποια ήταν; ότι απλά και η κουτσή Μαρία έτρεξε και έπαιξε,χωρίς να έχει καμία απολύτως ιδέα για το τι είναι χρηματιστήριο, και διεφάνη στο μέγιστο βαθμό το πρόβλημα του μέχρι τότε ισχύοντος θεσμικού πλαισίου. Εάν δεν είχαν παίξει τόσοι πολλοί τόσα πολλά λεφτά, το ίδιο θεσμικό πλαίσιο θα ίσχυε ακόμη πιστεύω.Ναι όντως το κράτος δεν μπορεί να ελέγχει τον καθένα μας, για ότι μαλακία κάνει.
Το έκανε;
Άλλα thread (τυχαίες επιλογές)
- Απαντήσεις
- 154
- Εμφανίσεις
- 26K
- Ψηφοφορία
- Απαντήσεις
- 231
- Εμφανίσεις
- 12K
- Απαντήσεις