str81977
Τιμημένος
- Εγγρ.
- 17 Απρ 2006
- Κριτικές
- 2
- Like
- 6
- Πόντοι
- 166
Δεν ξέρω τι θέλει να ακούσει ο καθένας αγαπητέ μου. Εγώ απλά ξέρω τι έζησα εκείνη την περίοδο:τον κάθε άσχετο να βάζει λεφτά στο χρηματιστήριο για να γίνει πλούσιος σε μία εβδομάδα και να λύσει διά βίου το οικονομικό του πρόβλημα. Και κανένα κράτος δε φταίει για τη μακακία που έδερνε κάποιους.
Ενδιαφέρουσα άποψη αλλά βαθύτατα νεοφιλελεύθερη...Και ολίγον τομαρίστικη...
Με το ίδιο σκεπτικό, στ' @@ μου τα δομημένα ομόλογα, το δικό μου ταμείο δεν επένδυσε...
Ή στ' @@ μου η ακρίβεια, αγοράζω μέσω ίντερνετ τα πάντα και ας πάνε να πνιγούνε οι μπαρμπαδες που πάνε ακόμη στις λαϊκές...
Ή στ' @@ μου η εγκληματικότητα, έχω μαύρη ζώνη στο ζίου ζίτσου και κατοικίδιο πιτ μπουλ...
Τα παραδείγματα είναι άπειρα....
Υπότίθεται όμως ότι ένα κράτος οφείλει να προστατέψει και τον πιο αδύναμο, το λίγότερο καβατζωμένο, το λιγότερο ευφυή αν θέλεις...
Η αποτυχία του θεσμικού πλαισίου στο ΧΑΑ δεν ήταν θέμα πόσοι έπαιζαν...
Ήδη από το 1997 υπήρχε κώδικας για τη λειτουργία των ΕΠΕΥ αναλυτικότατος και σαφέστατος που δεν εφαρμόστηκε ποτέ...
Και αρκετά άλλα νομοθετήματα, ελληνικά ή κοινοτικά που σκοπό έχουν την προστασία του αδαούς επενδυτή...
Ήταν καθαρά θέμα εφαρμογής του από τις αρμόδιες αρχές και την κυβέρνηση...
Η οποία βέβαια είχε φροντίσει να μετατρέψει ορισμένα εγγκλήματα σχετικά εμ το χρηματιστήριο από κακουργήματα σε πλημμελήματα, αν τυχόν κάτι πήγαινα στραβά...
Δεν έχει νόημα να το αρνούμαστε δέκα χρόνια μετά- ως και το πασοκ το έχει παραδεχθεί εμμέσως με την απομάκρυνση παπαντωνίου και την αποστασιοποίηση από την εποχή σημίτη...
Το να παραθέτεις εσύ ή εγώ τις προσωπικές μας ιστορίες ή παραδείγματα έχει περιορισμένη αξία...Μπράβο μας, είμαστε μάγκες και τσακάλια...
Αλλά δεν είμαστε μόνοι σε αυτήν τη χώρα...
Υ/γραφο: Επαναλαμβάνω..Ο παππούς καλά να πάθει που πούλησε το χωράφι...Μπορείς όμως να πεις το ίδιο και για αυτόν που επενδύοντας το περίσσευμά του, συμβουλεύτηκε δήθεν ειδικούς που δρούσαν ωσαν παπαγαλάκια, διάβασε έντυπα δήθεν ενημερωτικά, θεωρούσε ότι αν μια εταιρεία ήταν για τον πούστο η επιτροπή κεφαλαιοαγοράς θα την έστελνε εκτός ταμπλώ, διάβασε ισολογισμούς και έδωσε πίστη στο καλό κλίμα που είχε δημιουργηθεί από την κυβέρνηση, τεχνηέντως;