Νέα

Προβλέψεις για την οικονομική κρίση

• Μέλος που άνοιξε το νήμα trikardos
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 3K
  • Εμφανίσεις 111K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

Η οικονομική κατάσταση είναι αυτή που μας παρουσιάζουν;

• Είναι χειρότερη

Ψήφοι: 3 100,0%
  • Είναι καλύτερη

Ψήφοι: 0 0,0%
  • Είναι ακριβής

Ψήφοι: 0 0,0%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    3

pristine

Μέλος
Εγγρ.
26 Νοε 2007
Like
8
Πόντοι
66
Μαλάκες ήταν - φυσικά. Πολλά κιλά μάλιστα.  :jerking:

Ας πρόσεχαν...

LION-974

Μέγας
Εγγρ.
19 Ιουν 2008
Κριτικές
11
Like
3.681
Πόντοι
4.615
Ρε φιλαράκι, για μισό λεπτό! Πιστεύεις ότι ο εξαναγκασμός γίνεται μόνο με το πιστόλι στον κρόταφο ή το μαχαίρι στο λαιμό???Εξαναγκασμός δεν είναι και η πλύση εγκεφάλου (ότι δηλαδή μπορείς να αυγατίσεις την περιουσία σου σε ελάχιστο χρόνο), όταν μάλιστα χρησιμοποιούνται και "βιολογικά ένζυμα", όπως ο Διοικητής της Τραπέζης Ελλάδος, ο υπουργός Οικονομικών, ο πρόεδρος των μικροεπενδυτών (ο αλήστου μνήμης Καραγκούνης...), ο πρόεδρος του ΧΑΑ, ο οικονομικός τύπος και άλλοι ων ουκ έστι αριθμός?Πώς έγινε και μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα έπιασε αμόκ 1,5 εκατομμύριο Έλληνες κι έτρεχαν στο "Ελντοράντο" της Σοφοκλέους να τα κονομήσουν???Μύγα τους τσίμπησε όλους αυτούς?Την "ψώνισαν" ομαδικά?
Το "ας πρόσεχαν!" το λες τώρα, 10 χρόνια μετά και υπό το φως των εξελίξεων.Ως "μετά Χριστόν προφήτης"...Τότε όμως, μέσα στη φουρτούνα...?
Και στο θέμα των πιστωτικών καρτών: απ' τη μια σε "καυλώνουν" συστηματικά και μεθοδικότατα με τη μεγάλη ζωή, τη χλίδα, τις μεζονέτες, τις αμαξάρες, τα σκάφη, τα ταξίδια, τις διακοπές στα εξωτικά όλοι οι μηχανισμοί του "life-style", απ' την άλλη σου δείχνουν τον "δρόμο" οι Τράπεζες (κρατικές και μη)με τις διαφημισάρες τους ("-έλα κι εσύ κακομοίρη να γευθείς τα όμορφα της ζωής, εδώ είμαστε εμείς!")κι όταν μασήσεις και μείνεις στον άσο, τότε..."ΑΣ ΠΡΟΣΕΧΕΣ, ρε μαλάκα!"
Αμ δεν είναι έτσι, φιλαράκι!Αυτή τη δουλειά κάνει το marketing (και μετά -όπως κάνεις κι εσύ-νίπτει τας χείρας του:"εγώ σε εξανάγκασα?")...
Φίλε μου, ακριβώς επειδή γράφω μετά από δέκα χρόνια είναι πιο καθαρά τα πράγματα. Και επειδή θυμάμαι το τότε κλίμα και το αμόκ το οποίο είχε κυριεύσει τους πάντες με το θέμα του Χρηματιστηρίου. Ναι, καλλιεργήθηκε από διαφόρους, κυβερνητικούς και μη, ένα κλίμα υπέρ του Χρηματιστηρίου τότε. Πιστεύει κανείς σοβαρά πως εάν έβγαινε ο πρωθυπουργός λ.χ. και συνιστούσε μέσα στο χαμό αυτοσυγκράτηση, θα τον άκουγε κανείς από όσους είναι στο αίμα τους ο εύκολος πλουτισμός; άντε το 1% των όσων επένδυσαν τότε να την γλίτωνε, άντε το 5%, παραπάνω όχι.
Όσον αφορά το life-style,δεν διαφωνώ ότι προβάλλει ένα πρότυπο. Και αυτό τι σημαίνει; ότι εάν εγώ παίρνω 700-800 ευρώ το μήνα θα πρέπει να ζήσω όπως εκείνος που λαμβάνει 10000; και εάν την πατήσω, φταίει το όλο σύστημα του life-style και όχι το μυαλό μου το κλούβιο; νομίζεις πως εγώ δε θα ήθελα να ζω σε μεζονέτα, με τζιπ και να κάνω διακοπές σε ξενοδοχεία 5 αστέρων; φυσικά και θα το ήθελα, μα ξέρω πάρα πολύ καλά ότι δεν έχω μία τέτοια δυνατότητα. Και ποτέ δεν θα πάω να δανειστώ για να πουλήσω σε εφήμερη βάση μούρη και να κλαίω μετά. Δε νομίζω ότι θέλει και μεγάλη σοφία να το καταλάβει κάποιος αυτό.

pristine

Μέλος
Εγγρ.
26 Νοε 2007
Like
8
Πόντοι
66
Αφού το λες εσύ, ρε φίλε, έτσι θάναι...Έχεις και το μαλακοζύγι, άλλωστε!
Αν είσαι απ' αυτούς που τον ήπιαν, εντάξει καταλαβαίνω την πίκρα σου.

Κάνε καμιά βόλτα όμως στο site να δεις τι έχουμε γράψει ορισμένοι εδώ μέσα και μετά έλα να μου μιλήσεις ατομάκι με τα 20 posts.

jhonny64

Σεβαστός
Εγγρ.
31 Μαρ 2007
Like
2.739
Πόντοι
1.306
περσινα ξυνα σταφυλια τα σημερινα χαλια δεν τα βλεπετε???

ioan4591

Μέλος
Εγγρ.
14 Δεκ 2008
Like
0
Πόντοι
0
Αν είσαι απ' αυτούς που τον ήπιαν, εντάξει καταλαβαίνω την πίκρα σου.

Κάνε καμιά βόλτα όμως στο site να δεις τι έχουμε γράψει ορισμένοι εδώ μέσα και μετά έλα να μου μιλήσεις ατομάκι με τα 20 posts.
Άσε τις προσωπικές επιθέσεις, γελοίε υποκείμενο, μη σε πάρει και σε σηκώσει!Και μόνο το γεγονός ότι αυτοκαταξιώνεσαι με τα..post πούγραψες στο site, τα λέει όλα!Παρεμβαίνω με επιχειρήματα πάντα και όχι με μαγκιές του πληκτρολογίου!Που θες να συμμετάσχεις και σε συζήτηση για την οικονομική κρίση, καρμίρη του παλιοκερατά!

pristine

Μέλος
Εγγρ.
26 Νοε 2007
Like
8
Πόντοι
66
Δεν καταξιώνω τίποτα - εσύ έχεις πάθει παράκρουση πρωί πρωί.

Κοίτα επειδή είσαι καινούργιος και δεν έχεις καταλάβει ότι με το να βρίζεις πίσω από το keyboard δε λέει τίποτα, είσαι ελεύθερος να πεις ότι θες.

axaxouxas

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Απρ 2007
Κριτικές
2
Like
8
Πόντοι
366
Συγνωμη που παρεμβαινω αλλα καπου ξεφυγατε

τι παθατε βρε εσεις Πρω'ι'νιατικα?

Ο πριστινε καλα σου λεει να διαβασεις τα ποσταρισματα .....
θα βγαλεις συμπερασματα και θα λαβεις μια εικονα απο το ολο σκηνικο

γιατι του επιτιθεσαι ?

ioan4591

Μέλος
Εγγρ.
14 Δεκ 2008
Like
0
Πόντοι
0
Συγνωμη που παρεμβαινω αλλα καπου ξεφυγατε

τι παθατε βρε εσεις Πρω'ι'νιατικα?

Ο πριστινε καλα σου λεει να διαβασεις τα ποσταρισματα .....
θα βγαλεις συμπερασματα και θα λαβεις μια εικονα απο το ολο σκηνικο

γιατι του επιτιθεσαι ?
Ρίξε αν θες μια ματιά να δεις ποιός επιτίθεται σε ποιόν....Εγώ παρακολουθώ τον διάλογο από χθες και καταθέτω την άποψή μου...Δεν με απασχολεί ούτε ο πρίστινε, ούτε έχω καμμιά διάθεση να χαλαστώ τέτοια μέρα...

Carlos78

Μέλος
Εγγρ.
22 Ιουλ 2007
Like
0
Πόντοι
1
Για πειτε καμία γνώμη για το χρηματιστήριο. Εγώ που αγόρασα Εθνική στα 12 θα βγάλω τίποτα έστω και μετα απο 2 χρόνια ή να αρχίσω να τα ξεχνάω αυτά τα λεφτα???

axaxouxas

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Απρ 2007
Κριτικές
2
Like
8
Πόντοι
366
Δεν με απασχολεί ούτε ο πρίστινε, ούτε έχω καμμιά διάθεση να χαλαστώ τέτοια μέρα...

ΘΑ ΜΕΙΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ....

Μην με παρεξηγησετε αλλα ειναι ασχημο να τσακωνωμαστε
για διαφορετικες αποψεις .....

Υπαρχει ο ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ ....... για ολα

Υγ.  Αυτη στο αβαταρ σου τα σπαει .....
τι πιπινι ειναι αυτο ρε παιδακι μου .......
ΑΠΑ ΠΑ ΠΑ ΠΑ ΠΑ ΣΩΣΤΗ ΚΟΛΑΣΗ

axaxouxas

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Απρ 2007
Κριτικές
2
Like
8
Πόντοι
366
Για πειτε καμία γνώμη για το χρηματιστήριο. Εγώ που αγόρασα Εθνική στα 12 θα βγάλω τίποτα έστω και μετα απο 2 χρόνια ή να αρχίσω να τα ξεχνάω αυτά τα λεφτα???

εχουμε ειδικο γιαυτα και λεγεται NOKIA .....

Εγω προσωπικα πιστευω οτι θα πεσει κι αλλο
και θα παει γυρω στα 6-8 ευρω και επειτα θα κανει ραλι μεχρι τα 15-18 πριν παει στο χωμα

Κοιτα να δεις ολοι μπορουμε να λεμε το κοντο μας και το μακρυ μας

αμα ξεραμε δεν θα δουλευαμε και θα καθομασταν ετσι δεν ειναι ?

ΜΗΝ ΛΑΜΒΑΝΕΙΣ στα σοβαρα τις οποιες υποδηξεις για τοσο σοβαρα θεματα .....

Σου ευχωμαι καλα κερδη και ΥΓΕΙΑ ......

str81977

Τιμημένος
Εγγρ.
17 Απρ 2006
Κριτικές
2
Like
6
Πόντοι
166
Φίλε μου, ακριβώς επειδή γράφω μετά από δέκα χρόνια είναι πιο καθαρά τα πράγματα. Και επειδή θυμάμαι το τότε κλίμα και το αμόκ το οποίο είχε κυριεύσει τους πάντες με το θέμα του Χρηματιστηρίου. Ναι, καλλιεργήθηκε από διαφόρους, κυβερνητικούς και μη, ένα κλίμα υπέρ του Χρηματιστηρίου τότε. Πιστεύει κανείς σοβαρά πως εάν έβγαινε ο πρωθυπουργός λ.χ. και συνιστούσε μέσα στο χαμό αυτοσυγκράτηση, θα τον άκουγε κανείς από όσους είναι στο αίμα τους ο εύκολος πλουτισμός; άντε το 1% των όσων επένδυσαν τότε να την γλίτωνε, άντε το 5%, παραπάνω όχι.
Όσον αφορά το life-style,δεν διαφωνώ ότι προβάλλει ένα πρότυπο. Και αυτό τι σημαίνει; ότι εάν εγώ παίρνω 700-800 ευρώ το μήνα θα πρέπει να ζήσω όπως εκείνος που λαμβάνει 10000; και εάν την πατήσω, φταίει το όλο σύστημα του life-style και όχι το μυαλό μου το κλούβιο; νομίζεις πως εγώ δε θα ήθελα να ζω σε μεζονέτα, με τζιπ και να κάνω διακοπές σε ξενοδοχεία 5 αστέρων; φυσικά και θα το ήθελα, μα ξέρω πάρα πολύ καλά ότι δεν έχω μία τέτοια δυνατότητα. Και ποτέ δεν θα πάω να δανειστώ για να πουλήσω σε εφήμερη βάση μούρη και να κλαίω μετά. Δε νομίζω ότι θέλει και μεγάλη σοφία να το καταλάβει κάποιος αυτό.

Ίσως να έχεις και δίκιο...
Ίσως τελικά η φούσκα τόυ χρηματιστηρίου να ήταν αποτέλεσμα μιας αιφνίδιας και άνευ προηγουμένου συλλογικής παράκρουσης του 20% του οικονομικά ενεργού πληθυσμού της χώρας, πλέον επιχειρήσεων, νπιδ και νπδδ, το οποίο, χωρίς καμία παρακίνηση, παρότρυνση ή ενθάρυνση, αποφάσισε ταυτόχρονα να επενδύσει στο χρηματιστήριο...
Φυσικά οι θεσμοί λειτούργησαν τέλεια, δεν έγινε καμια χειραγώγηση της αγοράς, δεν υπήρξε παραπληροφόρηση, δεν υπήρξαν ποινικές ευθύνες (και οι καταδίκες αρκετών που ενεπλάκησαν ήταν μάλλον δικαστική πλάνη) και φυσικά δεν φταίει κανείς πολιτικός...
Τη χασούρα άλλωστε, την προκάλεσαν οι ίδιοι οι επενδυτές που πανικοβλήθηκαν πάλι αιφνίδια και άρχισαν να πουλάνε...

Αντίστοιχα, για τη σημερινή κρίση φταίνε μόνο αυτοί που δανείστηκαν αλόγιστα...
Τράπεζες, εποπτικές αρχές αυτών και κυβερνήσεις, ουδεμία ευθύνη έχουν...

Σωστά;

Υ/γραφο: Για να μην απομονώνεις πάλι ποσταρίσματά μου, επαναλαμβάνω: Κανένας πολιτικός, καμία τράπεζα και καμία επευ δεν ευθύνεται για ακραίες συμπεριφορές..

LION-974

Μέγας
Εγγρ.
19 Ιουν 2008
Κριτικές
11
Like
3.681
Πόντοι
4.615
Ίσως να έχεις και δίκιο...
Ίσως τελικά η φούσκα τόυ χρηματιστηρίου να ήταν αποτέλεσμα μιας αιφνίδιας και άνευ προηγουμένου συλλογικής παράκρουσης του 20% του οικονομικά ενεργού πληθυσμού της χώρας, πλέον επιχειρήσεων, νπιδ και νπδδ, το οποίο, χωρίς καμία παρακίνηση, παρότρυνση ή ενθάρυνση, αποφάσισε ταυτόχρονα να επενδύσει στο χρηματιστήριο...
Φυσικά οι θεσμοί λειτούργησαν τέλεια, δεν έγινε καμια χειραγώγηση της αγοράς, δεν υπήρξε παραπληροφόρηση, δεν υπήρξαν ποινικές ευθύνες (και οι καταδίκες αρκετών που ενεπλάκησαν ήταν μάλλον δικαστική πλάνη) και φυσικά δεν φταίει κανείς πολιτικός...
Τη χασούρα άλλωστε, την προκάλεσαν οι ίδιοι οι επενδυτές που πανικοβλήθηκαν πάλι αιφνίδια και άρχισαν να πουλάνε...

Αντίστοιχα, για τη σημερινή κρίση φταίνε μόνο αυτοί που δανείστηκαν αλόγιστα...
Τράπεζες, εποπτικές αρχές αυτών και κυβερνήσεις, ουδεμία ευθύνη έχουν...

Σωστά;

Υ/γραφο: Για να μην απομονώνεις πάλι ποσταρίσματά μου, επαναλαμβάνω: Κανένας πολιτικός, καμία τράπεζα και καμία επευ δεν ευθύνεται για ακραίες συμπεριφορές..
Υπάρχει μία ελαφρά αντίφαση στα παραπάνω. Ναι μεν δεν υπάρχει ευθύνη κανενός για ακραίες συμπεριφορές, πλην όμως φταίνε οι τράπεζες, η κυβέρνηση και η κακούργα η κοινωνία για τα λεφτά που έχασαν κάποιοι και για τα ''φέσια'' τα οποία έχουν αυτοί χρεωθεί. Μα το Χρηματιστήριο ήταν μία ακραία συμπεριφορά. Και το 20% είναι όσοι στην Ελλάδα επιθυμούν σε μία εβδομάδα να γίνουν πλούσιοι καθήμενοι στο σπίτι τους.Εάν αύριο πάω και χάσω τα λεφτά μου στο Χρηματιστήριο, που δεν έχω καμία σχέση, και αφού με έχουν ενημερώσει σχετικά, όπως προβλέπει η νομοθεσία, δε θα φταίω; θα μου φταίνε οι ''θεσμοί'' και το κράτος; εάν αύριο αποφασίσω να το παίξω ο γιος του μπρούκλη, θα μου φταίνε τα γκόλντεν μπόις των τραπεζών. Όταν υπογράφω τη σύμβαση με την τράπεζα, δε βλέπω τι διαβάζω; και εάν δεν ξέρω, ας πάρω ένα δικηγόρο στην τελική.Για αυτό υπάρχουν σε αυτήν την κοινωνία. Αλλά δεν μπορεί να μας φταίει για όλα το κράτος. Και επαναλαμβάνω:μιλώ ασχέτως κυβερνήσεων.
Ναι, μπορεί να υπήρχε μία πολιτική ευθύνη για το Χρηματιστήριο, αλλά τότε ποιος  θα άκουγε κάποιες σώφρονες φωνές μέσα στο γενικό πυρετό που κάποιοι νόμιζαν ότι εκεί μοιράζονται τζάμπα λεφτά; και η τότε ''αντιπολίτευση'', η ''εν δυνάμει κυβέρνηση'' όπως λες, τι έκανε;;;;; γιατί για την παρούσα αντιπολίτευση και το ''έργο'' της κόπτεσαι πάρα πολύ.......

laonikos

Μέλος
Εγγρ.
3 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
6
Πόντοι
16
Αυτό με τη συμφωνία Αμερικής-Κίνας για αγορά γης από τους Κινέζους στις ΗΠΑ το ακούσατε?
Τι παίζει δεν έχω καταλάβει...

streetwalker

Μέλος
Εγγρ.
16 Μαρ 2007
Κριτικές
3
Like
201
Πόντοι
66

Έχω καταλήξει στο συμπέρασμα ότι φταίει η ΕΥΔΑΠ και το νερό που πίναμε...

Enforcer

Μέλος
Εγγρ.
17 Μαΐ 2007
Like
9
Πόντοι
66
Τι έγινε τελικα με την υπόσχεση του κόμματος της ΝΔ ότι θα τιμωρήσει τους φταιχτες του χαα όταν παρει την εξουσια;

δε θυμαμαι να εγινε κάτι

Ειναι ανίκανοι; Είναι ψεύτες; Μήπως λειτουργησε τέλεια η ομερτά;

arcans

Μέλος
Εγγρ.
31 Ιαν 2009
Like
0
Πόντοι
16
ενας απο αυτους που τα οικονομισανε χοντρα απο το χρηματηστηριο ειναι και ο θειος του πρωθυπουργου.λες να κανει ελεγχο?

Enforcer

Μέλος
Εγγρ.
17 Μαΐ 2007
Like
9
Πόντοι
66
Το σχόλιό μου, όπως αυτό καταγράφεται στο ποστ #737, απευθύνεται κυρίως στο μέλος που δίνει τη μάχη χαρακωμάτων για λογαριασμό του κόμματος που προς το παρόν έχει την εξουσία (και που φυσικά ουδέποτε υπήρξε κυβέρνηση)

Προς αποφυγή παρεξηγήσεων, δεν αναφέρομαι στον str8.

arcans

Μέλος
Εγγρ.
31 Ιαν 2009
Like
0
Πόντοι
16
ενταξει τωρα.τα κομματοσκυλα μια ζωη θα υπαρχουνε,αυτη ειναι η δουλεια τους,μαι ζωη στρατιωτακια του κομματος.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom