Νέα

Προβλέψεις για την οικονομική κρίση

• Μέλος που άνοιξε το νήμα trikardos
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 3K
  • Εμφανίσεις 111K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Η οικονομική κατάσταση είναι αυτή που μας παρουσιάζουν;

• Είναι χειρότερη

Ψήφοι: 3 100,0%
  • Είναι καλύτερη

Ψήφοι: 0 0,0%
  • Είναι ακριβής

Ψήφοι: 0 0,0%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    3

pepe_le_pew

Μέλος
Εγγρ.
28 Μαΐ 2008
Like
0
Πόντοι
16
Φίλε μου, κρίση-κρίση λέμε, εγώ δεν βλέπω πουθενά και καμία ουσιαστική μείωση τιμών πάντως. Οπότε τα ακίνητα γιατί να αποτελέσουν εξαίρεση;
:headbang: :headbang: :headbang: :banghead 

Η κριση προηλθε απο το σκασιμο της φουσκας των ακινητων  και επειδη οι τραπεζεσ αντι να επενδυουν σε επιχειρησεις αποφασισαν να δωσουν λεφτα στα σπίτια τον εφαγαν και αρχισε το ξεπουλημα.

Αρα ΛΟΓΙΚΑ θα επρπε να πεσουν πρωτα οι τιμες των ακινητων και δια της πτωσηξς των ενοικιων -βεβαια πολλες μεγαλοεταιρειες δνειστηκαν με εγγυηση τα οικοπεδα και κτηρια τους- να ερθει η μειωση τιμων !!1

Εμεις βεβαια στο γκρισ (το μιουζικαλ youre the one that I want ooh ooh ooooh) ειμαστε στον κόσμο μας και περιμενουμε μειωση τιμων  σεαγορα με μικροτερο τζιρο  :uglystupid: :uglystupid:

Μειωση τιμων θα ερθει ΜΟΝΟ με μειωση ποιοτητας και μειωση συσκευασιων!!!

ΥΓ "Για αυτό πάρτε καταναλωτικά και ξεσκίστε ότι CT κυκλοφορεί στην Ευρώπη." 
  Σε αυτο συμφωνω . Η αποταμιευση απλα θα χρηματοδοτησει τις μαυρες τρυπες των τραπεζων

G.G.XXX

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Σεπ 2007
Κριτικές
2
Like
1.202
Πόντοι
216
Κύριοι στην Ελλάδα και σκατά να πουλήσουν θα τα πουλήσουν ακριβά τέρμα και τελείωσε και δεν θα τους μιλήσει κανένας, για πια μείωση μιλάμε όταν χωρίς λόγο η βενζίνη έχει πάρει πάλι τον ανήφορο και οι τιμές προϊόντων καθημερινής διατροφής συνεχώς ανεβαίνουν,
κάθε μείωση έχει επιπτώσεις και στα έσοδα του κράτους λόγο μικρότερης είσπραξης ΦΠΑ, είναι πολλά τα λεφτά, (Αρη), που χάνονται από τα ταμεία του κράτους σε οποιαδήποτε μείωση, όπως καταλαβαίνετε μόνοι μας πρέπει να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας και να αγοράζουμε τα απολύτως απαραίτητα, να κάνουμε έρευνα αγοράς και να εκμεταλλευόμαστε τις ποσφορές, στην ανάγκη και μποϋκοτάζ,
δεν είναι κακό........ τα απολύτως απαραίτητα.........

Οσο για την τεχνολογία τους ας την κάνουν "μασούρι", νισάφι πια, δεν χρειαζόμαστε ούτε κινητά, ούτε τηλεοράσεις, ούτε στερεοφωνικά που να κάνουν καφέ, για τον καφέ έχουμε μπρίκι να τον φτιάχνουμε,
όπως μας έμαθε η γιαγιά μας.........ΑΪ ΣΙΧΤΙΡΙ ΠΙΑ..........

azaas

Ανώτερος
Εγγρ.
13 Μαΐ 2006
Κριτικές
11
Like
8
Πόντοι
5.765
Κύριοι στην Ελλάδα και σκατά να πουλήσουν θα τα πουλήσουν ακριβά τέρμα και τελείωσε και δεν θα τους μιλήσει κανένας, για πια μείωση μιλάμε όταν χωρίς λόγο η βενζίνη έχει πάρει πάλι τον ανήφορο και οι τιμές προϊόντων καθημερινής διατροφής συνεχώς ανεβαίνουν,
κάθε μείωση έχει επιπτώσεις και στα έσοδα του κράτους λόγο μικρότερης είσπραξης ΦΠΑ, είναι πολλά τα λεφτά, (Αρη), που χάνονται από τα ταμεία του κράτους σε οποιαδήποτε μείωση, όπως καταλαβαίνετε μόνοι μας πρέπει να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας και να αγοράζουμε τα απολύτως απαραίτητα, να κάνουμε έρευνα αγοράς και να εκμεταλλευόμαστε τις ποσφορές, στην ανάγκη και μποϋκοτάζ,
δεν είναι κακό........ τα απολύτως απαραίτητα.........

Οσο για την τεχνολογία τους ας την κάνουν "μασούρι", νισάφι πια, δεν χρειαζόμαστε ούτε κινητά, ούτε τηλεοράσεις, ούτε στερεοφωνικά που να κάνουν καφέ, για τον καφέ έχουμε μπρίκι να τον φτιάχνουμε,
όπως μας έμαθε η γιαγιά μας.........ΑΪ ΣΙΧΤΙΡΙ ΠΙΑ..........

Ωραίος ο αγανακτισμένος συνάδελφος ...

laonikos

Μέλος
Εγγρ.
3 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
6
Πόντοι
16
Ο Ιουνιος παντως ειναι σημαντικός μήνας

Εκει θα φανει που θα παει ο τουρισμός. Αν κλάψουν μανουλες τον Ιουνιο, θα κλάψουν πολύ περισσότερες το φθινόπωρο
Ακριβώς, πολύ κλάμααααα

thanoss

Μέλος
Εγγρ.
26 Φεβ 2007
Like
22
Πόντοι
66
Ο Ιουνιος παντως ειναι σημαντικός μήνας

Εκει θα φανει που θα παει ο τουρισμός. Αν κλάψουν μανουλες τον Ιουνιο, θα κλάψουν πολύ περισσότερες το φθινόπωρο
εγω γιατι νομιζω οτι ο τιουρισμος θα μειωθει αλλα θα υπαρξουνε πακετα απο το εξωτερικο που ειναι κλεισμενα απο τωρα!!
τωρα ποιος αφηνει λεφτα? αν αφηνει ο ξενος ή ο ελληνας και αν θα παει ο μεσος ελληνας αυτο ειναι αλουνου παπα ευαγγελιο

LION-974

Μέγας
Εγγρ.
19 Ιουν 2008
Κριτικές
11
Like
3.654
Πόντοι
4.615
εγω γιατι νομιζω οτι ο τιουρισμος θα μειωθει αλλα θα υπαρξουνε πακετα απο το εξωτερικο που ειναι κλεισμενα απο τωρα!!
τωρα ποιος αφηνει λεφτα? αν αφηνει ο ξενος ή ο ελληνας και αν θα παει ο μεσος ελληνας αυτο ειναι αλουνου παπα ευαγγελιο
Έχω ζήσει στο παρελθόν σε τουριστικό μέρος, με μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες, οι οποίες δούλευαν κατά κανόνα με ''πακέτα'' από το εξωτερικό. Αυτές οι ξενοδοχειακές μονάδες βρίσκονταν λίγο έξω από το ''χωριό'', και προσέφεραν τα πάντα για τους τουρίστες:από πρωϊνό μέχρι ντίσκο για νυχτερινή διασκέδαση. Και το κουφό ήταν ότι για τους ξένους οι διακοπές στην Ελλάδα στοίχιζαν εξαιρετικά φθηνότερα από ό,τι για τους Έλληνες. Στο χωριό δεν έβλεπες τουρίστα, και να τον έβλεπες απλά ερχόταν καμία βόλτα και έφευγε,ούτε καφέ δεν έπινε,και ουσιαστικά δεν άφηνε ΜΙΑ στο χωριό και στα καταστήματά του.  Η όποια κίνηση υπήρχε λόγω τουριστικής περιόδου ήταν από τους Έλληνες, οι οποίοι έρχονταν μεμονωμένα και έμεναν στα μικρότερα ξενοδοχεία της περιοχής, οι οποίοι και για να φάνε έβγαιναν και για διασκέδαση. Γενικώς, την όποια κίνηση την έκαναν οι Έλληνες και όχι οι ξένοι. Και οι ντόπιοι κοίταγαν να ''γδύσουν'' τους Έλληνες, δουλεύοντας δύο μήνες το χρόνο και πίνοντας καφεδιά τους άλλους δέκα. Σημειωτέον ότι οι προμήθειες των ξενοδοχειακών μονάδων που δούλευαν με ξένους δεν γίνονταν από τα τοπικά καταστήματα αλλά από την πρωτεύουσα κατ'ευθείαν, σε μαζικές ποσότητες. Επομένως, τζίφος και από εκεί για τους ντόπιους καταστηματάρχες.
Δεν μπορώ να ξέρω εάν το ίδιο ισχύει στο σύνολο των τουριστικών περιοχών. Εάν ισχύει όμως και υπάρξει κάμψη του εσωτερικού τουρισμού, τόσο αριθμητικά όσο και σε διάρκεια διακοπών και περιστολή δαπανών κατά τη διάρκειά τους, όντως θα κλάψουν μανούλες......

laonikos

Μέλος
Εγγρ.
3 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
6
Πόντοι
16
βρε παιδιά είναι φυσιολογικό για τους Έλληνες να περιορίσουν τις ημέρες διακοπών και να ξοδέψουν λιγότερα. Άρα έχουμε το πρώτο κλάμα.
Επίσης οι ξένοι που έρχονται μαζικά θα πάνε Τουρκία οπότε θα συνδυαστεί το κλάμα.

str81977

Τιμημένος
Εγγρ.
17 Απρ 2006
Κριτικές
2
Like
6
Πόντοι
166
Υπάρχει μία ελαφρά αντίφαση στα παραπάνω. Ναι μεν δεν υπάρχει ευθύνη κανενός για ακραίες συμπεριφορές, πλην όμως φταίνε οι τράπεζες, η κυβέρνηση και η κακούργα η κοινωνία για τα λεφτά που έχασαν κάποιοι και για τα ''φέσια'' τα οποία έχουν αυτοί χρεωθεί. Μα το Χρηματιστήριο ήταν μία ακραία συμπεριφορά. Και το 20% είναι όσοι στην Ελλάδα επιθυμούν σε μία εβδομάδα να γίνουν πλούσιοι καθήμενοι στο σπίτι τους.Εάν αύριο πάω και χάσω τα λεφτά μου στο Χρηματιστήριο, που δεν έχω καμία σχέση, και αφού με έχουν ενημερώσει σχετικά, όπως προβλέπει η νομοθεσία, δε θα φταίω; θα μου φταίνε οι ''θεσμοί'' και το κράτος; εάν αύριο αποφασίσω να το παίξω ο γιος του μπρούκλη, θα μου φταίνε τα γκόλντεν μπόις των τραπεζών. Όταν υπογράφω τη σύμβαση με την τράπεζα, δε βλέπω τι διαβάζω; και εάν δεν ξέρω, ας πάρω ένα δικηγόρο στην τελική.Για αυτό υπάρχουν σε αυτήν την κοινωνία. Αλλά δεν μπορεί να μας φταίει για όλα το κράτος. Και επαναλαμβάνω:μιλώ ασχέτως κυβερνήσεων.
Ναι, μπορεί να υπήρχε μία πολιτική ευθύνη για το Χρηματιστήριο, αλλά τότε ποιος  θα άκουγε κάποιες σώφρονες φωνές μέσα στο γενικό πυρετό που κάποιοι νόμιζαν ότι εκεί μοιράζονται τζάμπα λεφτά; και η τότε ''αντιπολίτευση'', η ''εν δυνάμει κυβέρνηση'' όπως λες, τι έκανε;;;;; γιατί για την παρούσα αντιπολίτευση και το ''έργο'' της κόπτεσαι πάρα πολύ.......

Αυτό το οποίο δεν φαίνεται να κατανοείς, είναι ότι η ευθύνη είναι διαφορετική για τον καθέναν...
Και το κυριότερο, ότι εκτός του ότι ο καθένας πρέπει να είναι προσεκτικός, κάποιος πρέπει να προσέχει το σύνολο διότι σε μια κοινωνία και οικονομία όπου τα "παντα όλα" αλληλεπιδρούν και αλληλοεπηρρεάζονται, ο συνετός πολλές φορές πληρώνει τις λανθασμένες επιλογές του μαλάκα...

Και γίνομαι σαφέστερος: Όπως και εσύ, έτσι και εγώ, δεν ανοίχθηκα, δεν έκανα μαλακίες, κινήθηκα "συντηρητικά" και δεν χρωστάω σε κανέναν (έχω ένα στεγαστικό δάνειο το οποίο μπορώ να ξεπληρώσω και αύριο αλλά δεν το κάνω διότι ακριβώς επειδή κινήθηκα σωστά και με λίγη τύχη, το επιτόκιο καταθέσών μου είναι μεγαλύτερο από αυτό του δανείου)...
Ωστόσο, επειδή πολλοί συμπεριφέρθηκαν μαλακισμένα, αυτή τη σιγμή υπάρχει κρίση, μειώνεται ο τζίρος μου και ίσως αντιμετωπίσω και εγώ πρόβλημα στο μέλλον και ας ήμουν απόλυτα σωστός...
Εμένα ποιος θα με προστατεύσει αν όχι το κράτος;
Όχι φυσικά με ελεημοσύνες αλλά θεσπίζοντας κανόνες και - κυρίως- εφαρμόζοντάς τους ώστε καμία τράπεζα να μη δίνει 15 πιστωτικές σε μπατίρηδες όχι φυσικά για να προστατύετεί ο μπατίρης αλλά εγώ...
Και εννοείται ότι ο μπατίρης πρέπει να υποστεί τις συνέπειες των πράξεών του..Να χάσει σπίτι, να πεινάσει...
Αλλά επειδή εμένα θα κατσαβιδιάσει για να πάρει το πορτοφόλι μου, μήπως το κράτος και η τράπεζα έπρεπε να φροντίσουν να μη δημιουργηθεί αυτός ο μπατίρης;
Όπως ακριβώς συμβαίνει σήμερα, κατόπιν εορτής που οι τράπεζες δεν δίνουν δάνεια στον αέρα απλά για να πιάσουν στόχο...Και αν δώσουν, η ΤτΕ, πάλι κατόπιν εορτής, θα τους κόψει τον κώλο...

Αυτή είναι η ευθύνη κράτους και τραπεζών...
Όχι για τον μαλάκα που πήγε και το έπαιζε μάγκας με δανεικά...
Αλλα για αυτόν που ήταν σωστός...

Το ίδιο ισχύει και για το χαα.
Στ' @@ ο παππούς από το ζευγολατιό...Καλά να πάθει....Αυτός που πήγε να επενδύσει σοβαρά και βρέθηκε να πληρώνει τις μαλακίες του παππού και τις ανεπάρκειες του κράτους, ποιός θα τον προστατεύσει;

LION-974

Μέγας
Εγγρ.
19 Ιουν 2008
Κριτικές
11
Like
3.654
Πόντοι
4.615
Αυτό το οποίο δεν φαίνεται να κατανοείς, είναι ότι η ευθύνη είναι διαφορετική για τον καθέναν...
Και το κυριότερο, ότι εκτός του ότι ο καθένας πρέπει να είναι προσεκτικός, κάποιος πρέπει να προσέχει το σύνολο διότι σε μια κοινωνία και οικονομία όπου τα "παντα όλα" αλληλεπιδρούν και αλληλοεπηρρεάζονται, ο συνετός πολλές φορές πληρώνει τις λανθασμένες επιλογές του μαλάκα...

Και γίνομαι σαφέστερος: Όπως και εσύ, έτσι και εγώ, δεν ανοίχθηκα, δεν έκανα μαλακίες, κινήθηκα "συντηρητικά" και δεν χρωστάω σε κανέναν (έχω ένα στεγαστικό δάνειο το οποίο μπορώ να ξεπληρώσω και αύριο αλλά δεν το κάνω διότι ακριβώς επειδή κινήθηκα σωστά και με λίγη τύχη, το επιτόκιο καταθέσών μου είναι μεγαλύτερο από αυτό του δανείου)...
Ωστόσο, επειδή πολλοί συμπεριφέρθηκαν μαλακισμένα, αυτή τη σιγμή υπάρχει κρίση, μειώνεται ο τζίρος μου και ίσως αντιμετωπίσω και εγώ πρόβλημα στο μέλλον και ας ήμουν απόλυτα σωστός...
Όχι φυσικά με ελεημοσύνες αλλά θεσπίζοντας κανόνες και - κυρίως- εφαρμόζοντάς τους ώστε καμία τράπεζα να μη δίνει 15 πιστωτικές σε μπατίρηδες όχι φυσικά για να προστατύετεί ο μπατίρης αλλά εγώ...
Και εννοείται ότι ο μπατίρης πρέπει να υποστεί τις συνέπειες των πράξεών του..Να χάσει σπίτι, να πεινάσει...
Αλλά επειδή εμένα θα κατσαβιδιάσει για να πάρει το πορτοφόλι μου, μήπως το κράτος και η τράπεζα έπρεπε να φροντίσουν να μη δημιουργηθεί αυτός ο μπατίρης;
Όπως ακριβώς συμβαίνει σήμερα, κατόπιν εορτής που οι τράπεζες δεν δίνουν δάνεια στον αέρα απλά για να πιάσουν στόχο...Και αν δώσουν, η ΤτΕ, πάλι κατόπιν εορτής, θα τους κόψει τον κώλο...

Στ' @@ ο παππούς από το ζευγολατιό...Καλά να πάθει....Αυτός που πήγε να επενδύσει σοβαρά και βρέθηκε να πληρώνει τις μαλακίες του παππού και τις ανεπάρκειες του κράτους, ποιός θα τον προστατεύσει;
Στην ουσία δε διαφωνούμε. Όντως, τα πάντα σε μία οικονομία λειτουργούν ως συγκοινωνούντα δοχεία και δεν υπάρχουν ''αποστειρωμένοι σωλήνες''. Από εκεί και έπειτα, το θέμα είναι πως καλώς ή κακώς ζούμε σε ελεύθερη οικονομία. Και οι όποιες μακακίες ενός μέρους του κοινωνικού συνόλου επιδρούν και στους ''υγιείς''. Από εκεί και έπειτα όμως, οι όποιες κρατικές επεμβάσεις θα έχουν ένα μέτρο. Διότι εάν μπουν αυστηρότατοι κανόνες λ.χ. στο χρηματιστήριο,όπου να αποκλείεται το 95% του πληθυσμού να παίξει, αυτό μπορεί να δημιουργεί και νομικά προβλήματα. Και εάν υπάρξει ένα κράτος απόλυτα παρεμβατικό, δεν θα πρέπει να είναι μόνον στο θέμα του πως χαλάς τα χρήματά σου, μα και σε άλλα επίπεδα, όπως λ.χ. να τεθεί το σύνολο των αγαθών και υπηρεσιών σε διατίμηση. Και αυτό για την προστασία της αγοράς δεν θα είναι; και του γενικότερου κοινωνικού συνόλου; δεν πιστεύω ότι θα συμφωνούσες με ένα τέτοιο μέτρο. Εάν βγει κάποιος και πει το τελευταίο, θα τον πάρουν με τις σάπιες ντομάτες. Εφόσον επομένως υπάρχει ελεύθερη αγορά, τα μέτρα περιορισμού των κινήσεων των πολιτών θα είναι κατά κανόνα περιορισμένα. Για ποιο λόγο π.χ. να μου περιορίσει το κράτος να παίξω στο ΧΑΑ; και για ποιο λόγο το κράτος να μου περιορίσει τις πιστωτικές κάρτες; λόγω του IQ μου; και ποιος θα κρίνει το IQ μου; μήπως θα συσταθεί κάποια ειδική επιτροπή αξιολόγησης εγκεφάλων; και γιατί να μη γίνει το ίδιο π.χ. και στα καζίνο; και εκεί χάνονται περιουσίες, άρα να τεθούν κανόνες για το ποιοι θα παίζουν και ποιοι θα αποκλείονται.
Τι θέλω να πω: η όποια ευθύνη και δυνατότητα παρέμβασης του κράτους θα είναι ΠΑΝΤΑ περιορισμένη. Και η μεγαλύτερη ευθύνη θα είναι για εμάς τους πολίτες. Να μπορούμε και να ξέρουμε πώς και τι θα κάνουμε τα χρήματά μας. Και εάν δεν ξέρουμε, να πληρώσουμε ένα δικηγόρο, ένα λογιστή, κάποιον ειδικότερο ημών τέλος πάντων. Και να μην το παίζουμε παντογνώστες και πολύξεροι, χαρακτηριστικό ιδίωμα του Έλληνα.
Και τονίζω και πάλι:τα παραπάνω ισχύουν για εμένα ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ. Και με την παρούσα κυβέρνηση, όσο και να διαφωνώ μαζί της, τα ίδια πιστεύω.
Τέλος, δεν είδα να μου σχολιάσεις τη στάση της τότε αντιπολίτευσης στο θέμα του ΧΑΑ. Και για να μη θεωρηθώ προκατειλημμένος, προφανώς και πιστεύω πως η τότε αντιπολίτευση (δλδ η ΝΔ) δεν μπορούσε να κάνει ΤΙΠΟΤΕ ΑΠΟΛΥΤΩΣ, και δεν έχει καμία απολύτως ευθύνη ως αντιπολίτευση (άσχετα με το εάν πλούτισαν τυχόν στελέχη της στο ΧΑΑ, όπως και στελέχη ΚΑΘΕ ΑΠΟΧΡΩΣΗΣ). Έργο παράγει η κυβέρνηση, η εκάστοτε κυβέρνηση, αυτή έχει την τράπουλα και μοιράζει τα χαρτιά. Και η κυβέρνηση ΠΑΝΤΑ έχει την ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΥΘΥΝΗ, και για τα καλά και για τα άσχημα. Απλά, το τονίζω γιατί πολλοί και διάφοροι κόπτονται πλέον (ενώ κυβερνά η ΝΔ) για το ''έργο'' της αξιωματικής αντιπολίτευσης και τις ''προτάσεις'' της, λες και κυβερνάται η χώρα με τις ''προτάσεις'' της αντιπολίτευσης, και όχι με τα πεπεγραγμένα της κυβέρνησης......

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866

μ αρέσει που μόλις έδωσες τον ορισμό του τρόπου σκέψης του Αμέρικαν Ντριμ.......
Ευτυχώς που έχουμε σαφή εικόνα που οδήγησε ο συγκεριμένος τρόπς σκέψης.
Περαστικά σε όλους που κοιτάνε μόνο τον κώλο τους και όχι την κοινωνία σαν σύνολο.
Ερχονται και γι αυτούς ακόμα πιο δύσκολες μέρες.

Υ.Γ.
Το ότι γεννήθηκες κωλόφαρδος και δεν κατσαβιδιάζεις, ΔΕ σημαίνει ότι δεν μπορεί να συμβεί κάποια στιγμή στη ζωή σου για λόγους που δεν ελέγχεις.
Και τότε αρχίζουν οι δικαιολογίες και οι κλαψομουνιάσεις.

thanoss

Μέλος
Εγγρ.
26 Φεβ 2007
Like
22
Πόντοι
66
Eπειδη ακουω συνεχως για τις πιστωτικες καρτες!
1ον για μενα πιστωτικες καρτες βγαζουνε 2 κατηγοριες ανθρωπων....οι πολλοι πλουσιοι που θα πανε καπου και δεν μπορουνε να κουβαλανε 5.000 ευρα μαζι τους!
και αυτοι που δεν εχουνε λεφτα και θελουνε σονι και καλα να αγορασουνε με πλαστικο χρημα και να ξεχρεωνουνε μετα!
(αποψη μου)
προσωπικα δεν συμφωνω με τις πιστωτικες και καλο θα ηταν να παριοριστουνε λιγο!
απ την αλλη ολλα ειναι θεμα χρησης και καταχρησης!
θα μου πει καποιος και αν την γαμησεις τυην πιστωτικη? και το κινητο σου με συμβολαιο μπορεις να γαμησεις αν θελεις και να σου ρθει ο λογαριασμος 500 ευρα αλλα δεν το κανεις!
μπορει το παραδειγμα να μην ειναι ομοιο αλλα καπως ετσι ειναι!

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866
λέοντα....
Είναι κακό πράμα η αλαζονεία στον άνθρωπο. Ανεξαρτήτως ιδεολογίας.
Είμαι ο καλύτερος ο εξυπνότερος, ο πιο μαγκιόρος, ο πιο σωστός....Να πάνε να γαμηθούνε οι υποδεέστεροι....
Και μετά που βρίσκονται πιο καλοί, πιο έξυπνοι και πιο μαγιόροι και πιο σωστοί....και πρέπει να πάω να γαμηθώ εγώ........
ΤΟ ΜΠΟ ΛΑ...........  :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes:

LION-974

Μέγας
Εγγρ.
19 Ιουν 2008
Κριτικές
11
Like
3.654
Πόντοι
4.615
λέοντα....
Είναι κακό πράμα η αλαζονεία στον άνθρωπο. Ανεξαρτήτως ιδεολογίας.
Είμαι ο καλύτερος ο εξυπνότερος, ο πιο μαγκιόρος, ο πιο σωστός....Να πάνε να γαμηθούνε οι υποδεέστεροι....
Και μετά που βρίσκονται πιο καλοί, πιο έξυπνοι και πιο μαγιόροι και πιο σωστοί....και πρέπει να πάω να γαμηθώ εγώ........
ΤΟ ΜΠΟ ΛΑ...........  :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes:
Καμία σχέση με αλαζονεία ανεπιθύμητο πρόσωπο. Ίσως δίδεται εσφαλμένη εντύπωση λόγω έλλειψης προσωπικής επαφής. Από την άλλη πλευρά, έχω βιώσει την αλαζονεία ουκ ολίγων ''φεσατζήδων''..... Αλλά αυτό είναι μία άλλη ιστορία.....

str81977

Τιμημένος
Εγγρ.
17 Απρ 2006
Κριτικές
2
Like
6
Πόντοι
166
μ αρέσει που μόλις έδωσες τον ορισμό του τρόπου σκέψης του Αμέρικαν Ντριμ.......
Ευτυχώς που έχουμε σαφή εικόνα που οδήγησε ο συγκεριμένος τρόπς σκέψης.
Περαστικά σε όλους που κοιτάνε μόνο τον κώλο τους και όχι την κοινωνία σαν σύνολο.
Ερχονται και γι αυτούς ακόμα πιο δύσκολες μέρες.

Υ.Γ.
Το ότι γεννήθηκες κωλόφαρδος και δεν κατσαβιδιάζεις, ΔΕ σημαίνει ότι δεν μπορεί να συμβεί κάποια στιγμή στη ζωή σου για λόγους που δεν ελέγχεις.
Και τότε αρχίζουν οι δικαιολογίες και οι κλαψομουνιάσεις.

Ποιο αμέρικαν ντρημ ρε κολετζ- μπόυ;
Δεν λέω σαφέστατα ότι το ζητούμενο είναι να μη δημιουργούνται μπατίρηδες και ότι το κράτος πρέπει να θεσπίζει κανόνες για να προστατεύονται όλοι (και οι σωστοί και οι μαλάκες από τις ίδιες τους τις μαλακίες; )
Δε λέω ότι τελικά δεν υπάρχουν στεγανά σε μια κοινωνία και κανείς δεν είναι ασφαλής;
Δεν λέω ότι το κράτος έχει μια αντικειμενική ευθύνη;

Και ξέρω καλά ότι είμαστε όλοι εν δυνάμει μπατίρηδες...
Ξέρεις πόσους τέτοιους έχω κυνηγήσει;  :grin:

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866
ρε δε θα μπω στο τρυπάκι να ξανακάνω στο μπου ημερήσιες αναλύσεις με άτομα που σέβομαι απεριόριστα όπως ο ίσιος και ο λιόντος......

εγώ απλά κάνω το δικηγόρο του διαβόλου......
γιατί διαπιστώνοντας ότι όσο ΟΛΟΙ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟΥΣ πάει να πει ότι πρέπει να αλλαχθούν ΟΛΑ ΞΥΛΛΗΒΔΗΝ.

Και συ έχεις τα δίκια σου και ο ίσιος και γω...
Και εκεί είναι το πρόβλημα.
Οτι το σημείο που έχει φτάσει η ελληνικη κοινωνία είναι μηδενικό γιατί η πλειοψηφία αυτών που γκρινιάζουν έχουν δίκιο...............
Με απλά λόγια. ΤΙΠΟΤΑ ΔΕ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΛΕΟΝ ΣΩΣΤΑ, ή τουλάχιστον ΔΟΜΗΜΕΝΑ.
Κοινώς μπορεί ένας νόμος να είναι άδικος, αλλά αφού είναι νόμος θα πρέπει να εφαρμοστεί ΠΑΡΑΥΤΑ, ή να αλλάξει σε μια σωστά λειτουργούμενη κοινωνία......
Στην Ελλάδα ΔΕ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΟΥΤΕ ΤΟ ΕΝΑ ΟΥΤΕ ΤΟ ΑΛΛΟ εδώ και καιρό..
:rolleyes: :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes:

samy

Μέλος
Εγγρ.
9 Φεβ 2008
Κριτικές
2
Like
4
Πόντοι
6
Στ' @ρχιδι μου η οικονομική κρίση.

[move] Είμαι Δημόσιος Υπάλληλος   :sleeping: [/move]

arcans

Μέλος
Εγγρ.
31 Ιαν 2009
Like
0
Πόντοι
16
μπραβο σου ωραια.εσεις γαμησατε την ελλαδα ομως να ξερεις,κατσε να περνεις τοτε 1000ευρω το μηνα και να χρωστας ολο το κσσμο ανοητε,μακαρι να καταργηθη η μονημοτητα και κατι τεμπελοσκυλα σαν εσενα να εξαφανιστουν απο το δημοσιο.αν μας πεις και ποσους κολους εγλυψες για να μπεις στο δημοσιο θα ειναι καλα.

samy

Μέλος
Εγγρ.
9 Φεβ 2008
Κριτικές
2
Like
4
Πόντοι
6
1200 παιρνω συν τα τυχερα  :dancing:
Με βριζεις,  αλλα ,  ουτε αγχος αν θα χασω την δουλεια μου εχω  εγω ,
ουτε αν θα παρω  συνταξη.
θα παρω και ενα ωραιοτατο εφαπαξ . 

arcans

Μέλος
Εγγρ.
31 Ιαν 2009
Like
0
Πόντοι
16
μπραβο σου ωραια ονειρα εχεις γιατι ζωη σου.οταν θα παρεις το εφαπαξ σου μονο να μην εχεις κανενα ανεργο παιδι τοτε να του το δωσεις να κανει δουλεια δικη του.τοτε θα καταλαβεις ποσο αχρηστος ησουνα σε ολη σου τη ζωη.ολα καποτε πληρωνωντε να ξερεις.

hunter1000

Μέλος
Εγγρ.
21 Απρ 2007
Κριτικές
3
Like
2
Πόντοι
16
χαιρομε που διαβαζω ολες τις σπουδαιες οικονομολογικες - παπαρολογιες αλλα απο οτι φενετε παρα πολυ εχουν τις ιδιες ιδεες με αυτους του μαλακες που γαμισανε το συμπαν , μηπως θα ηταν καλυτερα να μην γραφετε τιποτα , γιατι εχουμε κουραστη και να γραφετε για κωλους που μαλον ξερετε καλυτερα απο τα οικονομικα , και βεβαια αυτοι που τα γαμισανε ολα ειναι ελευθεροι για να τα γαμισουν ολα ξανα σας παραθετω και μια επιστολη για αξιωλογιση

ΟΙ ΑΝΙΕΡΕΣ ΣΥΜΜΑΧΙΕΣ ΚΑΙ Η ΑΡΠΑΓΗ ΤΗΣ ΚΟΥΤΑΛΑΣ
Αθήνα, 19 Οκτωβρίου 2008
Κύριο Κάρολο Παπούλια
Πρόεδρο της Δημοκρατίας
Κύριε Πρόεδρε της Δημοκρατίας, ο ηθικός εκπεσμός κορυφαίων μελών του εθνικού μας κοινοβουλίου καθώς και στενών συνεργατών τους που παρατηρείται τα τελευταία χρόνια, μολύνει τον πολιτικό και κοινωνικό βίο της χώρας μας και επιδρά αρνητικά στους δημοκρατικούς θεσμούς μας.
Το άνθος της ελληνικής νεότητας ζει, ως εκ τούτου, και αναπτύσσεται μέσα σε κλίμα έντονης κοινωνικής δυσοσμίας, απαξίωσης, απάθειας, αδιαφορίας, απέχθειας προς την ενασχόληση με τα κοινά, έλλειψης ιδανικών και οραμάτων. Γιατί να κατηγορούνται σήμερα οι νέοι για έλλειψη αγωνιστικότητας και άρνηση για δημιουργικότητα όταν οι ταγοί ενδιαφέρονται πρωτίστως για τον προσωπικό τους πλουτισμό, εκμεταλλευόμενοι τη θέση που τους εμπιστεύτηκε η πολιτεία;
Οι σκληρά εργαζόμενοι πολίτες παρακολουθούν με πικρία και απογοήτευση την αδιαψεύστως φημολογούμενη διαρπαγή του δημόσιου χρήματος εκ μέρους των ισχυρών της ημέρας, οι οποίοι στη σκιά των άνομων συμφερόντων τους έχουν συνάψει ανίερες συμμαχίες με προβεβλημένα πολιτικά πρόσωπα. Δικαίως δε δυσανασχετούν οι πολίτες για τα επιπρόσθετα, δυσβάσταχτα, φορολογικά βάρη, τα οποία εναποτίθενται στους ασθενικούς ώμους τους.
Οι Ελληνες πολίτες, άναυδοι και άφωνοι παρακολουθούν τις αλλεπαλλήλως εκτοξευόμενες κατηγορίες από και προς πολιτικά πρόσωπα για σωρεία σκανδάλων, παρανομιών, εγκληματικών πράξεων, για τις οποίες ουδείς τιμωρείται.
Αποτέλεσμα αυτής της άσφαιρης, αλλά υπονομευτικής της Δημοκρατίας μας διαμάχης είναι να συμπεραίνουμε όλοι μας ότι και οι δύο αντίπαλες πλευρές είναι εξίσου βαρύτατα ένοχες και ότι το μόνο που τις ενδιαφέρει είναι η αρπαγή της κουτάλας!
Ως έντονα πολιτικοποιημένη Ελληνίδα αισθάνομαι επιτακτική την ανάγκη να απευθυνθώ σε εσάς, κύριε Πρόεδρε της Δημοκρατίας, και να σας ζητήσω, λόγω του μεγάλου ηθικού κύρους σας, αλλά και της ιδιότητάς σας ως πρώτου πολίτη της Ελλάδας, να προβείτε δημοσίως σε αποκήρυξη και στηλίτευση της προαναφερόμενης νοσηρής κατάστασης. Με αυτή σας την ενέργεια θα εκφράζετε την αποδοκιμασία σας για τα προαναφερόμενα φαινόμενα, αλλά και την έντονη και δικαιολογημένη ανησυχία σας για το παρόν και το μέλλον των δημοκρατικών μας θεσμών που υποσκάπτονται από μία μειοψηφία, θέλω να πιστεύω, ασυνείδητων και παμπόνηρων πολιτικών.
Μετά τιμής
Μαριάννα Ντούβλη

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom