1200 παιρνω συν τα τυχερα
Με βριζεις, αλλα , ουτε αγχος αν θα χασω την δουλεια μου εχω εγω ,
ουτε αν θα παρω συνταξη.
θα παρω και ενα ωραιοτατο εφαπαξ .
Γνώμη μου, και χωρίς να έχω πρόβλημα με τους δημοσιους υπαλλήλους και τα 1000 -1200 ευρώ τους,
πιστεύω ότι μακροπρό8εσμα η κρίση 8α επηρεάσει κυρίως αυτους.
Αύτο που περιγράφει ο φίλος είναι η ελληνική πραγματικότητα τα τελευταία 30 χρόνια.
Πλεόν όμως το ταμείο είναι απελπιστικά μειόν και οι πιεσεις απο την ευρωπαική ένωση για περικοπες
δαπανών είναι μεχρι εκει που δεν παέι άλλο.
Το να δουλευεις αυτήν την στιγμη στο δημοσιο είναι σαν να δουλεύεις σε φαληριμενη εταιρεία.
Ηδη βλέπουμε τα προβλήματα στα ταμεια υγειας των δημοσιων, φανταστείτε στα επομενα χρόνια.
Βεβαια ο δημοσιος κοιμαται το υπνο το δικαιου, λεει 8α κανω μια απεργια και 8α τα παρω.
Επιγραμματικά γιατι βαριεμαι να γράφω.
Για να ξεπεραστει η κρίση πρέπει να κοπει πολυ χρήμα, ηδη γίνεται αλλά έχουν να κοπουν πολλοι τόνοι ακομα.
τι σημαινεί αυτό ? μετα απο μια περιοδο ενας -δύο χρόνων αποπλη8ωρισμού 8α περάσουμε σε περιοδο υπερπλυθωρισμού.
πως 8α αντιμετωπιστει το δημοσιονομικο πρόβλημα της Ελλάδος και δεδομενου οτι οι περισσευουμενοιδημοσιοι
δεν γίνεται να απολυ80υν ?
Πολυ απλα, δεν 8α ξαναπαρουν αύξηση η 8α παιρνουν πολυ μικρές, και να 8ελει να δώσει η κυβερνηση δεν 8α αφηνει
ο ευρωπαιος επίτροπος.
Οπότε τα 1200 ευρω του σήμερα 8α αξίζουν 500 ευρω σε βαθος 5- 10 χρόνων και αντιστοιχου υπερπλη8ωρισμου.
Ετσι πολυ απλα τα κράτος 8α έχει μικρότερες δαπανες και 8α μπορει έτσι να έχει ισοσκελισμενους ισολογισμους που
απαιτει η ευρώπη αλλά είναι και απαραίτητο για να λειτουργει ενα κρατος.
επισης οπως χοντρικα συμβαινει σε όλο τον κοσμο οι νεοι 8α βλεπουν οτι δημοσιο σημαινει φτώχια και οποιος 8έλει
να ζήσει 8α πρέπει να δουλεψει και να παράγει.
καποιες σκέψεις κάνω γιατι οπως το έχω στο μυαλο μου τα παραπάνω μου φαίνονται μονοδρομος για την χώρα.
Αλλα όπως λέει και το γνωμικο η Ελλάδα ποτε δεν πε8αινει ..