Νέα

Προβλέψεις για την οικονομική κρίση

• Μέλος που άνοιξε το νήμα trikardos
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 3K
  • Εμφανίσεις 110K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

Η οικονομική κατάσταση είναι αυτή που μας παρουσιάζουν;

• Είναι χειρότερη

Ψήφοι: 3 100,0%
  • Είναι καλύτερη

Ψήφοι: 0 0,0%
  • Είναι ακριβής

Ψήφοι: 0 0,0%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    3

mabillon

Μέλος
Εγγρ.
17 Φεβ 2007
Like
8
Πόντοι
1
1200 παιρνω συν τα τυχερα  :dancing:
Με βριζεις,  αλλα ,  ουτε αγχος αν θα χασω την δουλεια μου εχω  εγω ,
ουτε αν θα παρω  συνταξη.
θα παρω και ενα ωραιοτατο εφαπαξ . 

Γνώμη μου, και χωρίς να έχω πρόβλημα με τους δημοσιους υπαλλήλους και τα 1000 -1200 ευρώ τους,
πιστεύω ότι μακροπρό8εσμα η κρίση 8α επηρεάσει κυρίως αυτους.

Αύτο που περιγράφει ο φίλος είναι η ελληνική πραγματικότητα τα τελευταία 30 χρόνια.

Πλεόν όμως το ταμείο είναι απελπιστικά μειόν και οι πιεσεις απο την ευρωπαική ένωση για περικοπες
δαπανών είναι μεχρι εκει που δεν παέι άλλο.

Το να δουλευεις αυτήν την στιγμη στο δημοσιο είναι σαν να δουλεύεις σε φαληριμενη εταιρεία.

Ηδη βλέπουμε τα προβλήματα στα ταμεια υγειας των δημοσιων, φανταστείτε στα επομενα χρόνια.

Βεβαια ο δημοσιος κοιμαται το υπνο το δικαιου, λεει 8α κανω μια απεργια και 8α τα παρω.

Επιγραμματικά γιατι βαριεμαι να γράφω.

Για να ξεπεραστει η κρίση πρέπει να κοπει πολυ χρήμα, ηδη γίνεται αλλά έχουν να κοπουν πολλοι τόνοι ακομα.

τι σημαινεί αυτό ? μετα απο μια περιοδο ενας -δύο χρόνων αποπλη8ωρισμού 8α περάσουμε σε περιοδο υπερπλυθωρισμού.

πως 8α αντιμετωπιστει το δημοσιονομικο πρόβλημα της Ελλάδος και δεδομενου οτι οι περισσευουμενοιδημοσιοι
δεν γίνεται να απολυ80υν ?

Πολυ απλα, δεν 8α ξαναπαρουν αύξηση η 8α παιρνουν πολυ μικρές, και να 8ελει να δώσει η κυβερνηση δεν 8α αφηνει
ο ευρωπαιος επίτροπος.
Οπότε  τα 1200 ευρω του σήμερα 8α αξίζουν 500 ευρω σε βαθος 5- 10 χρόνων και αντιστοιχου υπερπλη8ωρισμου.

Ετσι πολυ απλα τα κράτος 8α έχει μικρότερες δαπανες και 8α μπορει έτσι να έχει ισοσκελισμενους ισολογισμους που

απαιτει η ευρώπη αλλά είναι και απαραίτητο για να λειτουργει ενα κρατος.

επισης οπως χοντρικα συμβαινει σε όλο τον κοσμο οι νεοι 8α βλεπουν οτι δημοσιο σημαινει φτώχια και οποιος 8έλει
να ζήσει 8α πρέπει να δουλεψει και να παράγει.

καποιες σκέψεις κάνω γιατι οπως το έχω στο μυαλο μου τα παραπάνω μου φαίνονται μονοδρομος για την χώρα.

Αλλα όπως λέει και το γνωμικο η Ελλάδα ποτε δεν πε8αινει ..

arcans

Μέλος
Εγγρ.
31 Ιαν 2009
Like
0
Πόντοι
16
Αν καποιος ειναι τεμπελης και ανικανος ο ιδιωτικος τομεας τον αποβαλει αργα ή γρηγορα.

Την  αποτελεσματικοτητα του ιδιωτικου τομεα την εχει γαμησει η γραφειοκρατια του Δημοσιου.
τι εγινε μεγαλε ? το γυρισες το παραμυθι τωρα?ξεχνας μηπως οτι εισαι εν ατεμπελοσκυλο που σε ταιζουμε και εσενα?τι εγινε σε επιασε τελικα η κριση>πριν λιγο ησουν στα αρχιδια σου.

imaginas.gr

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
9 Απρ 2008
Κριτικές
14
Like
5
Πόντοι
616
μετα απο μια περιοδο ενας -δύο χρόνων αποπλη8ωρισμού 8α περάσουμε σε περιοδο υπερπλυθωρισμού.

Η Ελλάδα δεν κινδυνεύει από αποπληθωρισμό.Από στασιμοπληθορισμό περισσότερο!Βλέπεις καμιά πρόθεση να μειωθουν τιμές;Κάθε μήνα αύξηση έχουμε στα προϊόντα.Πάνε να κάνουν αρπαχτές...

Η κατανάλωση μπορεί να μειώνεται,αλλά οι τιμές σταθερές.Πρωτιά και σε αυτό η Ελλάδα.

arcans

Μέλος
Εγγρ.
31 Ιαν 2009
Like
0
Πόντοι
16
Τις ασφαλιστικές εισφορές τις καταβάλλεις στο ακέραιο ή κάποια ένσημα πάνε υπέρ βωμών και εστιών;Σε ρωτάω γιατί σε προηγούμενο ποστ σου είπες ότι κάποια ένσημα δεν τα πληρώνεις.Αν τα πληρώνεις όλα,ΜΠΡΑΒΟ σου αν όχι όμως....
φιλε τις εισφορες μου τις δινω κανονικα θελωντας και μη.για τους ανασφαλιστους που ειπα να ξερεις ειναι οσους απασχολω σαν δευτερη δουλεια και ερχοντε εν γνωση τους για εξτρα μεροκαματο.

zlatan

Μέλος
Εγγρ.
28 Ιουλ 2008
Like
0
Πόντοι
6
αφηστε που η ελλαδα δεν εχει και βιομηχανια (5%)

imaginas.gr

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
9 Απρ 2008
Κριτικές
14
Like
5
Πόντοι
616
φιλε τις εισφορες μου τις δινω κανονικα θελωντας και μη.για τους ανασφαλιστους που ειπα να ξερεις ειναι οσους απασχολω σαν δευτερη δουλεια και ερχοντε εν γνωση τους για εξτρα μεροκαματο.

Τώρα το διευκρίνησες,διότι σε προηγούμενο ποστ σου άφησες να εννοηθεί ότι κλέβεις ένσημα.

samy

Μέλος
Εγγρ.
9 Φεβ 2008
Κριτικές
2
Like
4
Πόντοι
6
Θα παρετε δανειο και θα μας πληρωνετε.

Εκλογες ερχονται μην το ξεχνας.

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866

για να πάρεις δάνειο ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΣΟΥ ΔΩΣΕΙ...........
ξύπνα παλλικάρι μου έρχονται δύσκολες μέρες.
θα ψάχνεις τα λεφτά στο λογαριασμό της εθνικής και θα νομίζεις ότι έκαναν λάθος..........

arcans

Μέλος
Εγγρ.
31 Ιαν 2009
Like
0
Πόντοι
16

εσυ  εισαι μαλακας και καλα θα κανεις,μονο να διαβαζεις μηπως μαθεις και τιποτα, ελλεηνο τσιμπουρι του κρατους.

axaxouxas

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Απρ 2007
Κριτικές
2
Like
8
Πόντοι
366
Δεν ξερω αν το εχετε συνηδητοποιησει ......

Η ΜΟΝΙΜΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ

Καλο θα ειναι να λαβετε μετρα οσο προλαβαινετε .....

Σε λιγον καιρο θα ανακαλυψετε οτι το δημοσιο ειναι μια ΦΟΥΣΚΑ που αντι για αερα εχει ΕΣΑΣ μεσα ......

LION-974

Μέγας
Εγγρ.
19 Ιουν 2008
Κριτικές
11
Like
3.592
Πόντοι
4.615
Δεν ξερω αν το εχετε συνηδητοποιησει ......

Η ΜΟΝΙΜΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ

Καλο θα ειναι να λαβετε μετρα οσο προλαβαινετε .....

Σε λιγον καιρο θα ανακαλυψετε οτι το δημοσιο ειναι μια ΦΟΥΣΚΑ που αντι για αερα εχει ΕΣΑΣ μεσα ......
Χρήσιμη διευκρίνιση για την έννοια της μονιμότητας στο Δημόσιο, γιατί είναι παρεξηγημένη:όταν λέμε μονιμότητα, εννοούμε ότι ο δημόσιος υπάλληλος δεν μπορεί να απολυθεί λόγω κατάργησης διά νόμου της οργανικής θέσης την οποία καλύπτει. Αυτό και μόνο είναι η μονιμότητα στο Δημόσιο. Από εκεί και έπειτα, υπάρχουν προβλέψεις για απόλυση του υπαλλήλου σε περίπτωση τέλεσης πειθαρχικών παραπτωμάτων και υπηρεσιακής ανεπάρκειας νομίζω. Απλά, πολύ δύσκολα εφαρμόζονται στην πράξη και έτσι στην ουσία υπάρχει μία οιονεί μονιμότητα ό,τι και αν κάνει κάποιος.

str81977

Τιμημένος
Εγγρ.
17 Απρ 2006
Κριτικές
2
Like
6
Πόντοι
166
Αν καποιος ειναι τεμπελης και ανικανος ο ιδιωτικος τομεας τον αποβαλει αργα ή γρηγορα.

Για αυτό και εσύ έγινες ΔΥ, για να μην διατρέχεις κίνδυνο;

Την  αποτελεσματικοτητα του ιδιωτικου τομεα την εχει γαμησει η γραφειοκρατια του Δημοσιου.

Αυτό να το εκλάβουμε ως αυτοκριτική;

arcans

Μέλος
Εγγρ.
31 Ιαν 2009
Like
0
Πόντοι
16
ειδες πολλους να απολυσουν απο το δημοσιο?

str81977

Τιμημένος
Εγγρ.
17 Απρ 2006
Κριτικές
2
Like
6
Πόντοι
166
Χρήσιμη διευκρίνιση για την έννοια της μονιμότητας στο Δημόσιο, γιατί είναι παρεξηγημένη:όταν λέμε μονιμότητα, εννοούμε ότι ο δημόσιος υπάλληλος δεν μπορεί να απολυθεί λόγω κατάργησης διά νόμου της οργανικής θέσης την οποία καλύπτει. Αυτό και μόνο είναι η μονιμότητα στο Δημόσιο. Από εκεί και έπειτα, υπάρχουν προβλέψεις για απόλυση του υπαλλήλου σε περίπτωση τέλεσης πειθαρχικών παραπτωμάτων και υπηρεσιακής ανεπάρκειας νομίζω. Απλά, πολύ δύσκολα εφαρμόζονται στην πράξη και έτσι στην ουσία υπάρχει μία οιονεί μονιμότητα ό,τι και αν κάνει κάποιος.

Άλλη μια μεγάλη επιτυχία του συνδικαλιστικού κινήματος του '70 και του '80....

LION-974

Μέγας
Εγγρ.
19 Ιουν 2008
Κριτικές
11
Like
3.592
Πόντοι
4.615
ειδες πολλους να απολυσουν απο το δημοσιο?
Όχι, δεν είδα πολλούς, όπως έχω δει και πολλούς άχρηστους να κονομάνε τα άντερα τους και να μην τους κουνάει κανένας στον ιδιωτικό τομέα γιατί είναι οι ''έτσι'' του ''έτσι''.

axaxouxas

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Απρ 2007
Κριτικές
2
Like
8
Πόντοι
366
συμφωνω με τα οσα λες αλλα θα εχεις παρατηρησει οτι
τωρα πια οι συμβασεις ειναι ορισμενου χρονου και σιγα σιγα
καταργουνται οι συμβασεις αοριστου .....

απο εκει και περα θα πρεπει η καθε κυβερνηση να σταματησει τις αθροες προσληψεις αναξιοπαθουντων χασομερηδων και τεμπεληδων και να δωσει ΣΟΒΑΡΑ ΚΙΝΗΤΡΑ δημιουργιας επιχειρησεων (κυριως τουριστικες και βιοτεχνικες) σε επαρχια ετσι ωστε να ξεκινησει και η αποκεντρωση στην ΑΘΗΝΑ

LION-974

Μέγας
Εγγρ.
19 Ιουν 2008
Κριτικές
11
Like
3.592
Πόντοι
4.615
Δε νομίζω ότι και πριν το συνδικαλιστικό κίνημα όπως λες ότι υπήρχε κάποια μεγάλη διαφορά πάντως. Αυτή η κατάσταση είναι εδώ και έναν αιώνα που θεσπίστηκε η μονιμότητα στο Δημόσιο.

imaginas.gr

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
9 Απρ 2008
Κριτικές
14
Like
5
Πόντοι
616

Ακόμα και αν απολύσουν κάποιον,έχει το δικαίωμα να προσφυγει στη δικαιοσύνη και καλά κρασά.Σκέψου μόνο,ότι σε μια Δ.Υ που η κάθε κυβέρνηση βάζει τους δικούς της,τι θα γινόταν κάθε τετραετία με απολύσεις "λόγω χαμηλής παραγωγικότητας".Αυτό δε νομίζω ότι θα ήταν δίκαιο.

samy

Μέλος
Εγγρ.
9 Φεβ 2008
Κριτικές
2
Like
4
Πόντοι
6
Δε νομίζω ότι και πριν το συνδικαλιστικό κίνημα όπως λες ότι υπήρχε κάποια μεγάλη διαφορά πάντως. Αυτή η κατάσταση είναι εδώ και έναν αιώνα που θεσπίστηκε η μονιμότητα στο Δημόσιο.

Νομιζω οτι παλιοτερα δεν υπηρχε αυτο το χάλι.

Η νοοτροπια   αλλαξε αρδην  μετα το:

'' Ειπαμε να κανει και ενα δωρακι στον εαυτό του , αλλα οχι και 300 εκατομυρια.''

απο τοτε αποθρασυνθήκε ολος ο Δημοσιος τομέας.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom