You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an alternative browser.
You should upgrade or use an alternative browser.
Προβλέψεις για την οικονομική κρίση
- Μέλος που άνοιξε το νήμα trikardos
- Ημερομηνία ανοίγματος
- Απαντήσεις 3K
- Εμφανίσεις 111K
- Tagged users Καμία
- Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)
black crow
Τιμημένος
- Εγγρ.
- 12 Σεπ 2006
- Κριτικές
- 258
- Like
- 12.050
- Πόντοι
- 19.505
μου αρέσεις γιατί είσαι επστήμονας (στο είδος σου)εδώ ισχύει αυτό που λένε στις κάμερες κάποιοι όταν τους ρωτάνε
" τώρα που έχει ακριβύνει τόσο πολύ η βενζίνη τι κάνετε?"
απάντηση:
"εγώ δεν ξέρω τίποτα, 50 ευρώ έβαζα, 50 ευρώ βάζω..." :S
κάνε λοιπόν τις αναγωγές σου.... ;)
- Εγγρ.
- 7 Σεπ 2005
- Κριτικές
- 492
- Like
- 38.464
- Πόντοι
- 42.697
Λατερνα ΦΤΩΧΙΑΑΑΑΑΑ και φιλοτιμο
ετσι φίλε μου...
μόνο που έχουμε χάσει το τελευταίο, δυστυχώς, δεν υπάρχει πλέον στους περισσότερους
- Εγγρ.
- 7 Σεπ 2005
- Κριτικές
- 492
- Like
- 38.464
- Πόντοι
- 42.697
μου αρέσεις γιατί είσαι επστήμονας (στο είδος σου)
αμοιβάια τα αισθήματα...
και εσύ κορυφή στο είδος σου (τακούνια, ζαρτιερες, καλτσες,στουντιος κτλ)
1personanongrata
Ενεργό Μέλος
- Εγγρ.
- 10 Δεκ 2007
- Like
- 13
- Πόντοι
- 866
εδώ ισχύει αυτό που λένε στις κάμερες κάποιοι όταν τους ρωτάνε
" τώρα που έχει ακριβύνει τόσο πολύ η βενζίνη τι κάνετε?"
απάντηση:
"εγώ δεν ξέρω τίποτα, 50 ευρώ έβαζα, 50 ευρώ βάζω..." :S
κάνε λοιπόν τις αναγωγές σου.... ;)
δλδ τώρα εάν πας μασατζίδικο με τα μισά λεφτά γαμάς με τους μισούς πόντους πούτσα.......
amjik
Τιμημένος
- Εγγρ.
- 12 Μαΐ 2008
- Κριτικές
- 61
- Like
- 43.654
- Πόντοι
- 22.785
ιδες πουθενα καμια κρισι......... λεοχαχαχαχαχχααχαχχααχ πολυ καλο ερωτημα αυτο
Lastmoican
Ενεργό Μέλος
- Εγγρ.
- 16 Οκτ 2006
- Κριτικές
- 3
- Like
- 54
- Πόντοι
- 166
όχι, τώρα (ή μάλλον σε λίγο καιρό) όταν θα πηγαίνεις να γαμήσεις με 50ρικο θα χαιδεύεις μόνο. Δεν θα τρως κρέας, μόνο σούπα, που έλεγε και το ανέκδοτο.δλδ τώρα εάν πας μασατζίδικο με τα μισά λεφτά γαμάς με τους μισούς πόντους πούτσα.......
Lastmoican
Ενεργό Μέλος
- Εγγρ.
- 16 Οκτ 2006
- Κριτικές
- 3
- Like
- 54
- Πόντοι
- 166
Ρε παιδιά, απλά πράγματα. Στην εποχή που έπρεπε η Ελλάδα να αναπ΄τυξει την επιχειρηματικότητα, όλοι φτιάξανε μικρομάγαζα και πουλούσανε πασατέμπο. Όλοι γίνανε αντιπρόσωποι και πωλητές ξένου προϊόντος. Ελληνικό προϊόν μηδέν. Ξένες επενδύσεις παραγωγής εδώ; Αστείο, με τέτοια φορολογική αστάθεια και σωματειακά συμφέροντα.
Τι μας έμεινε λοιπόν; Ήλιος και Θάλασσα. Τουρισμός και ναυτιλεία λοιπόν.
Τον τουρισμό μας είχαμε μια ευκαιρία να τον φτιάξουμε το 2004. Γερμανός συνάδελφος λοιπόν τότε ήταν τρισευτυχισμένος γιατί έκλεισε με 200 γιούρια δωμάτιο σε Ξενοδοχείο της Φυλής!!! Σιγά μην ξαναπάταγε Αθήνα. Κι αυτός και οι υπόλοιποι που αντί να γλυκαθούνε είδανε ακρίβεια. (αισχροκέρδια μην τυχόν και μας ξανάρθουνε)
Και φυσικά μετά ήρθανε φωτιές, αναταραχές επεισόδια ξανα φωτιές κλπ. Και μέσα σε όλα η Τουρκία και η Κροατία να κάνουνε σωσό προγραμματισμό και όχι σαν τους τεμπέληδες εδώ τους κουτόφραγκους. Οι τιμές τώρα για τους ξένους δεν είναι κακές. Για μας είναι! (για να μην ξεχνιόμαστε) Οι υπηρεσίες ομως είναι χάλια για όλους!
Μένει λοιπόν η ναυτιλία...μάλιστα...και αντί λοιπόν η χρυσοποίκιλντη κυβέρνηση της τελευταίας 40 ετίας (όλοι στο ίδιο κόμμα ανήκουνε) να μαζέψει όλη τη ναυτιλία και να κάνει στην Αθήνα ένα κέντρο ναυτιλιακό, που όλοι οι εφοπλιστές να επενδύουνε τα χρήματά τους εδώ στο Ελλαδιστάν (όπως έκανε το Λονδίνο π.χ), τους διώχνει εκτός. Και τους αφήνει να έχουνε τα χρήματά τους όπου γουστάρουνε.......πάει και η ναυτιλία.
Μας μείνανε τα ψάρια λοιπόν...
κι όταν λοιπόν έχουμε μόνο επιχειρήσεις που πουλάνε αλλά δεν παράγουνε, σε ποιους θα τα πουλήσουνε;;
τρέχτε όλοι να βρείτε καμιά θέση σε φαρμακευτική εταιρια, το μόνο σίγουρο είναι πως πολλοί θα αρρωσήσουνε και θα πεθάνουνε. Αυτό όμως που δυστυχώς είναι αβέβαιο ακόμα και σε αυτό είναι αν θα έχουνε λεφτά να πάρουνε φάρμακα.
Οι οικονομίες με παραγωγή θα ξανανιώσουν σε κανά 6μηνο. Οι οικονομίες όπως της Ελλάδας θα πουληθούν....αν δεν έχουνε ήδη ξεπουληθεί.
Τον τουρισμό μας είχαμε μια ευκαιρία να τον φτιάξουμε το 2004. Γερμανός συνάδελφος λοιπόν τότε ήταν τρισευτυχισμένος γιατί έκλεισε με 200 γιούρια δωμάτιο σε Ξενοδοχείο της Φυλής!!! Σιγά μην ξαναπάταγε Αθήνα. Κι αυτός και οι υπόλοιποι που αντί να γλυκαθούνε είδανε ακρίβεια. (αισχροκέρδια μην τυχόν και μας ξανάρθουνε)
Και φυσικά μετά ήρθανε φωτιές, αναταραχές επεισόδια ξανα φωτιές κλπ. Και μέσα σε όλα η Τουρκία και η Κροατία να κάνουνε σωσό προγραμματισμό και όχι σαν τους τεμπέληδες εδώ τους κουτόφραγκους. Οι τιμές τώρα για τους ξένους δεν είναι κακές. Για μας είναι! (για να μην ξεχνιόμαστε) Οι υπηρεσίες ομως είναι χάλια για όλους!
Μένει λοιπόν η ναυτιλία...μάλιστα...και αντί λοιπόν η χρυσοποίκιλντη κυβέρνηση της τελευταίας 40 ετίας (όλοι στο ίδιο κόμμα ανήκουνε) να μαζέψει όλη τη ναυτιλία και να κάνει στην Αθήνα ένα κέντρο ναυτιλιακό, που όλοι οι εφοπλιστές να επενδύουνε τα χρήματά τους εδώ στο Ελλαδιστάν (όπως έκανε το Λονδίνο π.χ), τους διώχνει εκτός. Και τους αφήνει να έχουνε τα χρήματά τους όπου γουστάρουνε.......πάει και η ναυτιλία.
κι όταν λοιπόν έχουμε μόνο επιχειρήσεις που πουλάνε αλλά δεν παράγουνε, σε ποιους θα τα πουλήσουνε;;
τρέχτε όλοι να βρείτε καμιά θέση σε φαρμακευτική εταιρια, το μόνο σίγουρο είναι πως πολλοί θα αρρωσήσουνε και θα πεθάνουνε. Αυτό όμως που δυστυχώς είναι αβέβαιο ακόμα και σε αυτό είναι αν θα έχουνε λεφτά να πάρουνε φάρμακα.
Οι οικονομίες με παραγωγή θα ξανανιώσουν σε κανά 6μηνο. Οι οικονομίες όπως της Ελλάδας θα πουληθούν....αν δεν έχουνε ήδη ξεπουληθεί.
πολυ σωστή ανάλυση.Ρε παιδιά, απλά πράγματα. Στην εποχή που έπρεπε η Ελλάδα να αναπ΄τυξει την επιχειρηματικότητα, όλοι φτιάξανε μικρομάγαζα και πουλούσανε πασατέμπο. Όλοι γίνανε αντιπρόσωποι και πωλητές ξένου προϊόντος. Ελληνικό προϊόν μηδέν. Ξένες επενδύσεις παραγωγής εδώ; Αστείο, με τέτοια φορολογική αστάθεια και σωματειακά συμφέροντα.
Στο τέλος να προσθέσω ένα ανέκδοτο Ελληνική Οικονομία...
Chevalier Fidèle
Τιμημένος
- Εγγρ.
- 1 Ιαν 2007
- Κριτικές
- 1
- Like
- 304
- Πόντοι
- 386
Ο όρος ΠΕΛΑΤΕΙΑΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ μεταξυ βουλευτών και πολιτων προυπάρχει από την εποχή του Βενιζέλου....
Aπό καταβολής ελληνικού κράτους... και φυσικά είναι στοιχείο συνέχειας με την Οθωμανική αυτοκρατορία
ΠΕΛΑΤΗΣ=ΠΟΛΙΤΗΣ=ΟΠΛΙΤΗΣ υπήρχε από την Αρχαία αθήνα και μετά στη Ρώμη λεγόντουσαν clientes.Aπό καταβολής ελληνικού κράτους... και φυσικά είναι στοιχείο συνέχειας με την Οθωμανική αυτοκρατορία
Από τότε που φτιάχτηκε η Αθηναϊκή Δημοκρατία.
bazogamias
Μέλος
- Εγγρ.
- 13 Ιαν 2008
- Like
- 0
- Πόντοι
- 1
Ρε παιδιά, εγώ δε ξέρω από αυτά πολλά πράγματα.
Λέτε να πεινάσουμε? Δηλαδή όπως οι παππούδες μας στη κατοχή? Λέτε να δούμε ανθρώπους να περνάνε από συσσίτιο? Λέτε να έχουμε τέτοια μπλεξίματα?
Και καλά, δε θα με χάλαγε να χάσω τη δουλειά μου (1220 καθαρά) αν ξέρω ο,τι θα μπορώ να βρω μια άλλη με 800, θα βρω όμως ή θα μείνω στο δρόμο??? Γενικά είμαι γεμάτος άγχος για αυτό το λόγο αυτή τη περίοδο.
Απόψεις?
Υ.Γ. Νόμιζα ο,τι είχα ήδη κάνει ένα ποστ σε αυτό το thread όμως δε το βρίσκω.
Λέτε να πεινάσουμε? Δηλαδή όπως οι παππούδες μας στη κατοχή? Λέτε να δούμε ανθρώπους να περνάνε από συσσίτιο? Λέτε να έχουμε τέτοια μπλεξίματα?
Και καλά, δε θα με χάλαγε να χάσω τη δουλειά μου (1220 καθαρά) αν ξέρω ο,τι θα μπορώ να βρω μια άλλη με 800, θα βρω όμως ή θα μείνω στο δρόμο??? Γενικά είμαι γεμάτος άγχος για αυτό το λόγο αυτή τη περίοδο.
Απόψεις?
Chevalier Fidèle
Τιμημένος
- Εγγρ.
- 1 Ιαν 2007
- Κριτικές
- 1
- Like
- 304
- Πόντοι
- 386
ΠΕΛΑΤΗΣ=ΠΟΛΙΤΗΣ=ΟΠΛΙΤΗΣ υπήρχε από την Αρχαία αθήνα και μετά στη Ρώμη λεγόντουσαν clientes.
Από τότε που φτιάχτηκε η Αθηναϊκή Δημοκρατία.
Καμία σχέση το ένα με το άλλο...!!!
Chevalier Fidèle
Τιμημένος
- Εγγρ.
- 1 Ιαν 2007
- Κριτικές
- 1
- Like
- 304
- Πόντοι
- 386
Ρε παιδιά, εγώ δε ξέρω από αυτά πολλά πράγματα.
Απόψεις?
δεν ξέρουμε τι ΘΑ γίνει. Ξέρουμε όμως κάποια δεδομένα του ΤΩΡΑ. Αυτά λοιπόν είναι:
Η χώρα τόσο καιρό ζούσε και κατανάλωνε πολύ πάνω από τις δυνατότητές της, ήτοι με δανεισμό. Όσο ήταν ο καιρός των "παχιών αγελάδων", δηλαδή ανοιχτή η κάνουλα του ρευστού, τότε ήταν καλά.
Τώρα όμως που υπάρχει ασφυκτική έλλειψη κεφαλαίων παγκοσμίως και μεγάλο οικονομικό κραχ ( αυτά δεν ήταν κάτι άγνωστα ή περίεργα το είχαν πάρει χαμπάρι ότι θα ερχόντουσαν οικονομικοί αναλυτές, μεταξύ άλλων ο Σόρος - βιβλίο " η κρίση του παγκόσμιου καπιταλισμού").
Μια χώρα λοιπόν που έχει ισχνή και καθστερημένη παραγωγική δομή για να υποστηρίξει όμως μια προωθημένη κατανάλωση συν έναν τεραστιο δεσποτικό γραφειοκρατικό - και κρατικοδίαιτο κρατικομονωπολιακό- παρασιτισμό, ε λογικό να φτάσει κάποτε στα όριά της ε?
Chevalier Fidèle
Τιμημένος
- Εγγρ.
- 1 Ιαν 2007
- Κριτικές
- 1
- Like
- 304
- Πόντοι
- 386
Sorry Chevalier αλλά η Οικονομική Ιστορία είναι η δουλειά μου...
Και λοιπόν? Αυτόείναι απάντηση στην αντίρρηση ότι ΑΛΛΟ οι πελατειακές σχέσεις οθωμανικού τύπου δλδ ψήφος έναντι ρουσφετιού στον πολιτικάντη-κοτζαμπάση και άλλο η έννοια του πολίτη στην Αρχαία Αθήνα???
bazogamias
Μέλος
- Εγγρ.
- 13 Ιαν 2008
- Like
- 0
- Πόντοι
- 1
Ρε παίδες, είχα την εντύπωση ο,τι οι αμερικάνικες τράπεζες την κάναν την μαλακία και ο,τι οι άλλες χώρες π.χ. Αγγλία, την πληρώνουν επειδή είχαν πάρε δώσε με αυτές τις αμερικάνικες τράπεζες.
Εμείς όμως που δεν έχουμε, γιατί να την πληρώσουμε?
Εμείς όμως που δεν έχουμε, γιατί να την πληρώσουμε?
Άλλα thread (τυχαίες επιλογές)
- Απαντήσεις
- 154
- Εμφανίσεις
- 26K
- Ψηφοφορία
- Απαντήσεις
- 231
- Εμφανίσεις
- 12K
- Απαντήσεις
- 417