Νέα

Προβλέψεις για την οικονομική κρίση

• Μέλος που άνοιξε το νήμα trikardos
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 3K
  • Εμφανίσεις 111K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Η οικονομική κατάσταση είναι αυτή που μας παρουσιάζουν;

• Είναι χειρότερη

Ψήφοι: 3 100,0%
  • Είναι καλύτερη

Ψήφοι: 0 0,0%
  • Είναι ακριβής

Ψήφοι: 0 0,0%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    3
OP
OP
T

trikardos

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
18 Σεπ 2008
Like
31
Πόντοι
166
ΑΦΩΝΟΣ ΑΦΩΝΟΣ "εγώ δεν ξέρω τίποτα, 50 ευρώ έβαζα, 50 ευρώ βάζω..." :rockon: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:
"Αχ βρε παλιομισοφορια
τι τραβαν για σας τα αγορια
τι τραβαν για σας τα αγορια"
Λατερνα ΦΤΩΧΙΑΑΑΑΑΑ και φιλοτιμο

black crow

Τιμημένος
Εγγρ.
12 Σεπ 2006
Κριτικές
258
Like
12.050
Πόντοι
19.505
εδώ ισχύει αυτό που λένε στις κάμερες κάποιοι όταν τους ρωτάνε
" τώρα που έχει ακριβύνει τόσο πολύ η βενζίνη τι κάνετε?"
απάντηση:
"εγώ δεν ξέρω τίποτα, 50 ευρώ έβαζα, 50 ευρώ βάζω..."  :helpplea: :dancing: :S

κάνε λοιπόν τις αναγωγές σου.... ;)
μου αρέσεις γιατί είσαι επστήμονας (στο είδος σου) :grin:

ZeroTolerance

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
7 Σεπ 2005
Κριτικές
492
Like
38.464
Πόντοι
42.697

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866
εδώ ισχύει αυτό που λένε στις κάμερες κάποιοι όταν τους ρωτάνε
" τώρα που έχει ακριβύνει τόσο πολύ η βενζίνη τι κάνετε?"
απάντηση:
"εγώ δεν ξέρω τίποτα, 50 ευρώ έβαζα, 50 ευρώ βάζω..."  :helpplea: :dancing: :S

κάνε λοιπόν τις αναγωγές σου.... ;)

δλδ τώρα εάν πας μασατζίδικο με τα μισά λεφτά γαμάς με τους μισούς πόντους πούτσα.......

OP
OP
T

trikardos

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
18 Σεπ 2008
Like
31
Πόντοι
166
χαχαχαχαχχααχαχχααχ πολυ καλο ερωτημα αυτο

Lastmoican

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Οκτ 2006
Κριτικές
3
Like
54
Πόντοι
166
δλδ τώρα εάν πας μασατζίδικο με τα μισά λεφτά γαμάς με τους μισούς πόντους πούτσα.......
όχι, τώρα (ή μάλλον σε λίγο καιρό) όταν θα πηγαίνεις να γαμήσεις με 50ρικο θα χαιδεύεις μόνο. Δεν θα τρως κρέας, μόνο σούπα, που έλεγε και το ανέκδοτο.

Lastmoican

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Οκτ 2006
Κριτικές
3
Like
54
Πόντοι
166
Ρε παιδιά, απλά πράγματα. Στην εποχή που έπρεπε η Ελλάδα να αναπ΄τυξει την επιχειρηματικότητα, όλοι φτιάξανε μικρομάγαζα και πουλούσανε πασατέμπο. Όλοι γίνανε αντιπρόσωποι και πωλητές ξένου προϊόντος. Ελληνικό προϊόν μηδέν. Ξένες επενδύσεις παραγωγής εδώ; Αστείο, με τέτοια φορολογική αστάθεια και σωματειακά συμφέροντα.
Τι μας έμεινε λοιπόν; Ήλιος και Θάλασσα. Τουρισμός και ναυτιλεία λοιπόν.
Τον τουρισμό μας είχαμε μια ευκαιρία να τον φτιάξουμε το 2004. Γερμανός συνάδελφος λοιπόν τότε ήταν τρισευτυχισμένος γιατί έκλεισε με 200 γιούρια δωμάτιο σε Ξενοδοχείο της Φυλής!!! Σιγά μην ξαναπάταγε Αθήνα. Κι αυτός και οι υπόλοιποι που αντί να γλυκαθούνε είδανε ακρίβεια. (αισχροκέρδια μην τυχόν και μας ξανάρθουνε)
Και φυσικά μετά ήρθανε φωτιές, αναταραχές επεισόδια ξανα φωτιές κλπ. Και μέσα σε όλα η Τουρκία και η Κροατία να κάνουνε σωσό προγραμματισμό και όχι σαν τους τεμπέληδες εδώ τους κουτόφραγκους. Οι τιμές τώρα για τους ξένους δεν είναι κακές. Για μας είναι! (για να μην ξεχνιόμαστε) Οι υπηρεσίες ομως είναι χάλια για όλους!

Μένει λοιπόν η ναυτιλία...μάλιστα...και αντί λοιπόν η χρυσοποίκιλντη κυβέρνηση της τελευταίας 40 ετίας (όλοι στο ίδιο κόμμα ανήκουνε) να μαζέψει όλη τη ναυτιλία και να κάνει στην Αθήνα ένα κέντρο ναυτιλιακό, που όλοι οι εφοπλιστές να επενδύουνε τα χρήματά τους εδώ στο Ελλαδιστάν (όπως έκανε το Λονδίνο π.χ), τους διώχνει εκτός. Και τους αφήνει να έχουνε τα χρήματά τους όπου γουστάρουνε.......πάει και η ναυτιλία.

Μας μείνανε τα ψάρια λοιπόν...
κι όταν λοιπόν έχουμε μόνο επιχειρήσεις που πουλάνε αλλά δεν παράγουνε, σε ποιους θα τα πουλήσουνε;;
τρέχτε όλοι να βρείτε καμιά θέση σε φαρμακευτική εταιρια, το μόνο σίγουρο είναι πως πολλοί θα αρρωσήσουνε και θα πεθάνουνε. Αυτό όμως που δυστυχώς είναι αβέβαιο ακόμα και σε αυτό είναι αν θα έχουνε λεφτά να πάρουνε φάρμακα.
Οι οικονομίες με παραγωγή θα ξανανιώσουν σε κανά 6μηνο. Οι οικονομίες όπως της Ελλάδας θα πουληθούν....αν δεν έχουνε ήδη ξεπουληθεί.

laonikos

Μέλος
Εγγρ.
3 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
6
Πόντοι
16
Ρε παιδιά, απλά πράγματα. Στην εποχή που έπρεπε η Ελλάδα να αναπ΄τυξει την επιχειρηματικότητα, όλοι φτιάξανε μικρομάγαζα και πουλούσανε πασατέμπο. Όλοι γίνανε αντιπρόσωποι και πωλητές ξένου προϊόντος. Ελληνικό προϊόν μηδέν. Ξένες επενδύσεις παραγωγής εδώ; Αστείο, με τέτοια φορολογική αστάθεια και σωματειακά συμφέροντα.
Τι μας έμεινε λοιπόν; Ήλιος και Θάλασσα. Τουρισμός και ναυτιλεία λοιπόν.
Τον τουρισμό μας είχαμε μια ευκαιρία να τον φτιάξουμε το 2004. Γερμανός συνάδελφος λοιπόν τότε ήταν τρισευτυχισμένος γιατί έκλεισε με 200 γιούρια δωμάτιο σε Ξενοδοχείο της Φυλής!!! Σιγά μην ξαναπάταγε Αθήνα. Κι αυτός και οι υπόλοιποι που αντί να γλυκαθούνε είδανε ακρίβεια. (αισχροκέρδια μην τυχόν και μας ξανάρθουνε)
Και φυσικά μετά ήρθανε φωτιές, αναταραχές επεισόδια ξανα φωτιές κλπ. Και μέσα σε όλα η Τουρκία και η Κροατία να κάνουνε σωσό προγραμματισμό και όχι σαν τους τεμπέληδες εδώ τους κουτόφραγκους. Οι τιμές τώρα για τους ξένους δεν είναι κακές. Για μας είναι! (για να μην ξεχνιόμαστε) Οι υπηρεσίες ομως είναι χάλια για όλους!

Μένει λοιπόν η ναυτιλία...μάλιστα...και αντί λοιπόν η χρυσοποίκιλντη κυβέρνηση της τελευταίας 40 ετίας (όλοι στο ίδιο κόμμα ανήκουνε) να μαζέψει όλη τη ναυτιλία και να κάνει στην Αθήνα ένα κέντρο ναυτιλιακό, που όλοι οι εφοπλιστές να επενδύουνε τα χρήματά τους εδώ στο Ελλαδιστάν (όπως έκανε το Λονδίνο π.χ), τους διώχνει εκτός. Και τους αφήνει να έχουνε τα χρήματά τους όπου γουστάρουνε.......πάει και η ναυτιλία.

Μας μείνανε τα ψάρια λοιπόν...
κι όταν λοιπόν έχουμε μόνο επιχειρήσεις που πουλάνε αλλά δεν παράγουνε, σε ποιους θα τα πουλήσουνε;;
τρέχτε όλοι να βρείτε καμιά θέση σε φαρμακευτική εταιρια, το μόνο σίγουρο είναι πως πολλοί θα αρρωσήσουνε και θα πεθάνουνε. Αυτό όμως που δυστυχώς είναι αβέβαιο ακόμα και σε αυτό είναι αν θα έχουνε λεφτά να πάρουνε φάρμακα.
Οι οικονομίες με παραγωγή θα ξανανιώσουν σε κανά 6μηνο. Οι οικονομίες όπως της Ελλάδας θα πουληθούν....αν δεν έχουνε ήδη ξεπουληθεί.
πολυ σωστή ανάλυση.
Στο τέλος να προσθέσω ένα ανέκδοτο Ελληνική Οικονομία...

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
304
Πόντοι
386

laonikos

Μέλος
Εγγρ.
3 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
6
Πόντοι
16
Aπό καταβολής ελληνικού κράτους... και φυσικά είναι στοιχείο συνέχειας με την Οθωμανική αυτοκρατορία
ΠΕΛΑΤΗΣ=ΠΟΛΙΤΗΣ=ΟΠΛΙΤΗΣ υπήρχε από την Αρχαία αθήνα και μετά στη Ρώμη λεγόντουσαν clientes.
Από τότε που φτιάχτηκε η Αθηναϊκή Δημοκρατία.

bazogamias

Μέλος
Εγγρ.
13 Ιαν 2008
Like
0
Πόντοι
1
Ρε παιδιά, εγώ δε ξέρω από αυτά πολλά πράγματα.

Λέτε να πεινάσουμε? Δηλαδή όπως οι παππούδες μας στη κατοχή? Λέτε να δούμε ανθρώπους να περνάνε από συσσίτιο? Λέτε να έχουμε τέτοια μπλεξίματα?

Και καλά, δε θα με χάλαγε να χάσω τη δουλειά μου (1220 καθαρά) αν ξέρω ο,τι θα μπορώ να βρω μια άλλη με 800, θα βρω όμως ή θα μείνω στο δρόμο??? Γενικά είμαι γεμάτος άγχος για αυτό το λόγο αυτή τη περίοδο.

Απόψεις?

Υ.Γ. Νόμιζα ο,τι είχα ήδη κάνει ένα ποστ σε αυτό το thread όμως δε το βρίσκω.

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
304
Πόντοι
386
ΠΕΛΑΤΗΣ=ΠΟΛΙΤΗΣ=ΟΠΛΙΤΗΣ υπήρχε από την Αρχαία αθήνα και μετά στη Ρώμη λεγόντουσαν clientes.
Από τότε που φτιάχτηκε η Αθηναϊκή Δημοκρατία.

Καμία σχέση το ένα με το άλλο...!!!

laonikos

Μέλος
Εγγρ.
3 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
6
Πόντοι
16
Sorry Chevalier αλλά η Οικονομική Ιστορία είναι η δουλειά μου...

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
304
Πόντοι
386
Ρε παιδιά, εγώ δε ξέρω από αυτά πολλά πράγματα.

Λέτε να πεινάσουμε? Δηλαδή όπως οι παππούδες μας στη κατοχή? Λέτε να δούμε ανθρώπους να περνάνε από συσσίτιο? Λέτε να έχουμε τέτοια μπλεξίματα?

Και καλά, δε θα με χάλαγε να χάσω τη δουλειά μου (1220 καθαρά) αν ξέρω ο,τι θα μπορώ να βρω μια άλλη με 800, θα βρω όμως ή θα μείνω στο δρόμο??? Γενικά είμαι γεμάτος άγχος για αυτό το λόγο αυτή τη περίοδο.

Απόψεις?

Υ.Γ. Νόμιζα ο,τι είχα ήδη κάνει ένα ποστ σε αυτό το thread όμως δε το βρίσκω.

δεν ξέρουμε τι ΘΑ γίνει. Ξέρουμε όμως κάποια δεδομένα του ΤΩΡΑ. Αυτά λοιπόν είναι:

Η χώρα τόσο καιρό ζούσε και κατανάλωνε πολύ πάνω από τις δυνατότητές της, ήτοι με δανεισμό. Όσο ήταν ο καιρός των "παχιών αγελάδων", δηλαδή ανοιχτή η κάνουλα του ρευστού, τότε ήταν καλά.
Τώρα όμως που υπάρχει ασφυκτική έλλειψη κεφαλαίων παγκοσμίως και μεγάλο οικονομικό κραχ ( αυτά δεν ήταν κάτι άγνωστα ή περίεργα το είχαν πάρει χαμπάρι ότι θα ερχόντουσαν οικονομικοί αναλυτές, μεταξύ άλλων ο Σόρος - βιβλίο " η κρίση του παγκόσμιου καπιταλισμού").

Μια χώρα λοιπόν που έχει ισχνή και καθστερημένη παραγωγική δομή για να υποστηρίξει όμως μια προωθημένη κατανάλωση συν έναν τεραστιο δεσποτικό γραφειοκρατικό - και κρατικοδίαιτο κρατικομονωπολιακό- παρασιτισμό, ε λογικό να φτάσει κάποτε στα όριά της ε?

laonikos

Μέλος
Εγγρ.
3 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
6
Πόντοι
16
Και από ότι φαίνεται έφτασε η ώρα...

OP
OP
T

trikardos

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
18 Σεπ 2008
Like
31
Πόντοι
166
Τιμιε Ιπποτα, δροσερο μου αγορι, σκεκω πισω σου στον εντιμο αγωνα μας :boff:

Στο ΦΩΣ ΟΛΑ :boobies:

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
304
Πόντοι
386
Sorry Chevalier αλλά η Οικονομική Ιστορία είναι η δουλειά μου...

Και λοιπόν? Αυτόείναι απάντηση στην αντίρρηση ότι ΑΛΛΟ οι πελατειακές σχέσεις οθωμανικού τύπου δλδ ψήφος έναντι ρουσφετιού στον πολιτικάντη-κοτζαμπάση και άλλο η έννοια του πολίτη στην Αρχαία Αθήνα???

bazogamias

Μέλος
Εγγρ.
13 Ιαν 2008
Like
0
Πόντοι
1
Ρε παίδες, είχα την εντύπωση ο,τι οι αμερικάνικες τράπεζες την κάναν την μαλακία και ο,τι οι άλλες χώρες π.χ. Αγγλία, την πληρώνουν επειδή είχαν πάρε δώσε με αυτές τις αμερικάνικες τράπεζες.

Εμείς όμως που δεν έχουμε, γιατί να την πληρώσουμε?

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom