Νέα

Προβλέψεις για την οικονομική κρίση

• Μέλος που άνοιξε το νήμα trikardos
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 3K
  • Εμφανίσεις 111K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Η οικονομική κατάσταση είναι αυτή που μας παρουσιάζουν;

• Είναι χειρότερη

Ψήφοι: 3 100,0%
  • Είναι καλύτερη

Ψήφοι: 0 0,0%
  • Είναι ακριβής

Ψήφοι: 0 0,0%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    3

nikospireas

Τιμημένος
Εγγρ.
24 Δεκ 2007
Κριτικές
49
Like
81
Πόντοι
3.945
Εγω εχω μια απορια παιδες και οποιος γνωριζει ας μου απαντησει.Αν βγητε αποψε εξω τα διαφορα μπαρακια ειναι γεματα,σε πολλα θεατρα πρεπει να κλεισεις 1-2 εβδομαδες πριν για να βρεις θεση ,τα μπουζουκια και τα εστιατορια ειναι γεματα.Που ειναι λοιπον η κριση.Και πως ο κοσμος εχει και ξοδευει?
    η φτωχεια θελει καλοπεραση και η πουτανια φτιασιδι.. :sunglasses:

thanoss

Μέλος
Εγγρ.
26 Φεβ 2007
Like
22
Πόντοι
66
Ομολογω οτι τα τελευταια χρονια, λογο οικογενειακων υποχρεοσεων απεχω απο την νυχτα, ομως επειδη ξυπναω πολυ νωρις (5πμ) και παω για υπηρεσια ακομη και τα περισσοτερα ΣΚ. Αυτο που παρατειρω ειναι οτι η νυχτερινη διασκεδαση στην Αθηνα σε λιγο θα ειναι μυθος, οπως στην Ρωμη η dolce vita καποτε. Πηγα στις γιορτες σε ρεμπεταδικο ( στον θειο Γκολε) και ηταν 4 παρεες, εκει που λιγα χρονια γινονταν χαμος.
Δεν νομιζω ομως οτι αν λειτουργουνε καποια νυχτομαγαζα αυτο σημενει οτι δεν εχουμε οικονομικη κριση. Οσο για τα ΜΜΕ που αναβαθμιζουν το γεγονος, μαλον οι δημοσιογραφοι λενε πρωτη φορα την αληθεια (τρομαρατους) αφου ηδη εχουνε περικοπες στους μισθους τους.
πλεον εχει μειωθει σε πολυ μεγαλο βαθμο η κινηση στα νυχτερινα μαγαζια.....
αυτο φενεται οταν πας καπου και σαν πελατης και βλεπεις γυρω σου οτι δεν ειναι η πηχτρα που γινοτανε καποτε και απο ατομα που δουλευουνε νυχτα!!!!πλεον τα μαγαζια (μπουζουκια π.χ) δουλευουνε πεμπτη-παρασκευη-σαββατο ενω μεχρι πριν 3 χρονακια ειτανε απο τεταρτη εως κυριακη!!!
τι προσφορες εχουνε βγαλει οι αντιπροσωπιες?

pepe_le_pew

Μέλος
Εγγρ.
28 Μαΐ 2008
Like
0
Πόντοι
16
  βασικα τελος η "αναπτυξη" οπως την ξεραμε (αν οι καφετεριες και τα σουβλατζιδικα θεωρουνται αναπτυξη) !! Απο σημερινη βολτα σε πλουσιο σχετικα προαστιο

1 καφετερια κλειστη (οκ εχει παμπολλες γύρω)
  1 σουβλατζιδικο κλειστο επειδη εκανε μυνηση ο ιδιοκτητης
  1 νετ καφε κλειστο (αλλα μαλλον πήγε αλλου)
  3-4 ενοικιατηρια περιμενουν το κοροιδο!!!

Στην Ελλαδα παντως οι ανεργοι θα μπαινουν στο Δημόσιο (μεχρι να ξαναγινουν ανεργοι ΧΩΡΙΣ επίδομα  :uglystupid:) θα δωσουν και κανα χιλιαρικο για σοκολατες.
  Μια παροιμια καποιου ηλιθιου λαου λεει
  "καλυτερα να μαθεις σε καποιον να ψαρευει απο το να του πηγαινεις ψαρια"

αλλα τι ξερουν αυτοι εμεις γαννησαμε την Δημοκρατια (βασικα ΜΟΝΟ την φιλοσοφια γεννησαμε  και το παρακλαδι της την Λογικη αλλα σκοτωσαμε την κοινη λογικη στην Νεα Ελλάδα αρα ειμαστε πάτσι)

ΖΗΤΟ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟ

OP
OP
T

trikardos

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
18 Σεπ 2008
Like
31
Πόντοι
166
ΔΕΝ εχω γνωσεις οικονομιας (ενα χρονο καθησα στα ΤΕΙ Πειραια ΣΔΟ) αλλα με την παροδο των χρονων ολο και κατι καταλαβενω.
Τωρα ειμαι δημοσιος υπαλληλος αλλα υπηρξα ελευθερος επαγγελματιας για 8 χρονια, αρα νοιοθω και το αγχος τους.
Αυτο που εμπειρικα μπορω να καταλαβω ειναι οτι αρκετα χρονια τωρα ειναι που σταδιακα υποχωρει οποιαδιποτε μορφη παραγωγης. Ολοι μα ςτοεχουμε καταλαβει πλεον οτι δεν παραγουμε τιποτα. Αλλα και οι υπηρεσιες μας (πρωτα το δημοσιο) ειναι για τα κλαματα- γαματα.
Πλουτοπαραγωγηκες πηγες τιποτα, πρωτογεννη παραγωγη τιποτα, μεταποιηση τιποτα, υπηρεσιες μη ανταγωνιστηκες, που παμε? Στον γκρεμο.
Ολα παραμυθεια, χαβαλε και ψεματα. Καλη ζωη και καταναλωση χωρις να σκεφτομαστε τιποτα.
Δανεια καρτες και λουλουδια. Ακριβα σπιτια ακριβα αυτοκινητα κλπ.
Εχω ζησει εξω μερικα χρονια και ταξιδευω συνεχεια. Μερικες χωρες εχουνε λυσει αρκετα βασικα προβληματα, που εδω ουτε τα εχουμε ακουμπισει ακομα.
Νοιοθω στρεσαρισμενος πλεον και πεσιμιστης. Το ξερω, οπως ολοι μας αλλωστε, οτι βασικα φταινε οι πολιτικοι μας αλλα και εμεις που τους εκλεξαμε.
Τωρα τι γινεται ομως?
Ο εξωτερικος δανεισμος σε λιγο δεν θα υπαρχει αφου δεν μπορουμε να δωσουμε εγγυησεις πλεον.

OP
OP
T

trikardos

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
18 Σεπ 2008
Like
31
Πόντοι
166
Μηδενική ανάπτυξη προβλέπουν για το 2009 κάποια σοφά αγόρια, με μισθό 15000 ευρώ τον μήνα, ενώ κάποιοι άσχετοι αλλα παιδιά της πιάτσας προβλέπουν Βατερλό της εθνικής μας οικονομίας

:think: δεν ξέρω ποιούς να πιστέψω;

pepe_le_pew

Μέλος
Εγγρ.
28 Μαΐ 2008
Like
0
Πόντοι
16
φιλε παντα θεσμικοι επενδυτες μονο συμμετεχουν στις δημοπρασιες που κανει το δημοσιο.μικρος επενδυτης δεν εχει τη δυνατοτητα να εχει αμμεση συμμετοχη......

Εννοουσα εγχωριος θεσμικος γιατι αν παιρνουν τα εντοκα Ελληνικες τραπεζες ειναι λιγο φαυλος κυκλος !!  Το σχεδιο χρηματοδότησης δεν το ηξερα και κατα τα αλλα συμφωνω και εδω η απόδειξη
κατα τα αλλα στην Ελλαδα που δεν υπαρχει κριση χρεωκοπουν εταιρειες www.euro2day.gr/news/enterprises/122/articles/434975/Article.aspx]όπως η Αλτεκ[/url] και θα φυτοζήσει μονο και μονο επειδη ".....διαθέτει σημαντικές συμβάσεις με το δημόσιο"

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866
Μηδενική ανάπτυξη προβλέπουν για το 2009 κάποια σοφά αγόρια, με μισθό 15000 ευρώ τον μήνα, ενώ κάποιοι άσχετοι αλλα παιδιά της πιάτσας προβλέπουν Βατερλό της εθνικής μας οικονομίας

χρειάζεται και σκέψη;

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866
κατα τα αλλα στην Ελλαδα που δεν υπαρχει κριση χρεωκοπουν εταιρειες www.euro2day.gr/news/enterprises/122/articles/434975/Article.aspx]όπως η Αλτεκ[/url] και θα φυτοζήσει μονο και μονο επειδη ".....διαθέτει σημαντικές συμβάσεις με το δημόσιο"

όταν έτρωγε με χρυσά κουτάλια απ τα δημόσια έργα τα λεφτά βέβαια γίνονταν Καγιέν κότερα και καταθέσιες στας Ελβετίας......

str81977

Τιμημένος
Εγγρ.
17 Απρ 2006
Κριτικές
2
Like
6
Πόντοι
166
όταν έτρωγε με χρυσά κουτάλια απ τα δημόσια έργα τα λεφτά βέβαια γίνονταν Καγιέν κότερα και καταθέσιες στας Ελβετίας......

Ανάπτυξη αλα Γκρέκα...
Και για να συμπληρώσω, όταν οι τράπεζες σημείωναν υπερ- κέρδη, όσα από αυτά δεν γίνονταν "μπόνους" στα golden boys τους και προμήθειες στους "συνεργάτες" που τους πήγαιναν πρόβατα για σφαγ...ε, πελάτες εννοώ, τα επένδυαν εκτός ελλάδος στην επέκταση του "δικτύου" στα βαλκάνια...Ακόμη και στη Φυρομ...Γνωστές εύρωστες οικονομίες...
Τώρα που τα μπίζνες πλανς έπεσαν έξω, έκβιάζουν το κράτος να τους "καλύψει" ειδάλλως θα κλείσουν τελείως τις στρόφιγγες του δανεισμού...

Και το κράτος, φυσικά απευθύνει εκκλήσεις για υπέυθυνη πολιτική δανεισμού από τις τράπεζες μπας και κινηθεί η αγορά...

Λες και ποτέ λιοντάρι ή ύαινα άκουσε τις εκκλήσεις γαζέλας πριν την κατασπαράξει (παράδειγμα βγάλμένο από ντοκυμανταιρ του Σκάι)...

Υ/γραφο: Δεν ξέρω πόσο θα κρατήσει, δεν θέλω να το χρουσουζέψω αλλά αυτή τη στιγμή έχω επιτόκιο στεγαστικού 2,9% (άρα ο βολταίρος θα έχει τώρα 2,6%, σωστά; ) και καταθέσεων 5,8% στην αυτή τράπεζα...Με απλά ελληνικά τους δανείζω με περιθώριο 2,9%...Pas mal!

nikospireas

Τιμημένος
Εγγρ.
24 Δεκ 2007
Κριτικές
49
Like
81
Πόντοι
3.945
  Εννοουσα εγχωριος θεσμικος γιατι αν παιρνουν τα εντοκα Ελληνικες τραπεζες ειναι λιγο φαυλος κυκλος !!  Το σχεδιο χρηματοδότησης δεν το ηξερα και κατα τα αλλα συμφωνω και εδω η απόδειξη
δεν ειναι φαυλος κυκλος,ετσι δουλευει το συστημα.οι τραπεζες μπορουν μετα να τα μεταπωλησουν και να βγαλουν καποιο κερδος.συμμετεχουν και επενδυτικες και αμοιβαια κεφαλαια και ασφαλιστικα ταμεια κλπ και μεγαλοι ιδιωτες επενδυτες(για το τελευταιο δεν ειμαι σιγουρος,παλια συμμετειχαν ομως).σορρυ δε διαβασα το αρθρο που εβαλες,εχω κοψει να ριχνω ματιες στο euro2day εδω και καιρο για ευνοητους λογους...
παμε τωρα για κουτσομπολιο(δηλαδη πληροφοριες που δεν μπορουν να επιβεβαιωθουν) επειδη δε γινεται και αλλιως....δε ξερω για συμβασεις με το δημοσιο,δε παιζει κατι τετοιο μαλλον...η altec εχει προβληματα οπως εχει ολος ο κλαδος που ανηκει τα τελευταια χρονια,φουσκωσε και αυτος ο κλαδος πολυ εκει καπου το 2000, και διεθνως και δυσκολευεται να συνελθει.απο οσο ξερω η altec ειναι τελιωμενη υποθεση...απλα για να μη χασουνε οι τραπεζες πολλα δανεια που της ειχαν δωσει προσπαθουν να της δωσουν καμια ανασα να ζησει παραπανω ωστε να μην εχουνε μεγαλυτερες ζημιες . στις προμηθειες που λες παιζουνε πολιτικα παιχνιδια,δενε χει να κανει με το ποσο καλη ειναι μια εταιρεια συνηθως. π.χ. altec= αθανασουλης=βασουλα=πασοκ.καπου το 95(λιγα χρονια πριν η λιγα μετα δε θυμαμαι , ας με διοθωσει καποιος) ηταν μια εταιρεια των 3 εκατ. ευρω....πηρε γρηγορα τα πανω της κα εφτασε αξια 1 δις ευρω.αλλαξε κυβερνηση,οποτε bye bye altec kai Κε πουλιαδη κλπ και καλως ηρθες Κε φεσσα  με infoquest κλπ κλπ.καπως ετσι ειναι αυτα τα παιχνιδια.

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866
Υ/γραφο: Δεν ξέρω πόσο θα κρατήσει, δεν θέλω να το χρουσουζέψω αλλά αυτή τη στιγμή έχω επιτόκιο στεγαστικού 2,9% (άρα ο βολταίρος θα έχει τώρα 2,6%, σωστά; ) και καταθέσεων 5,8% στην αυτή τράπεζα...Με απλά ελληνικά τους δανείζω με περιθώριο 2,9%...Pas mal!

όλα αυτά μέχρι να βάλει λουκέτο το κατάστημα έτσι;
και προβλέπω μετά τις εκλογές το ΜΑΗ να έχουμε γλέντια.......
Ασε που προβλέπω την Τήνο το καλοκαίρι να βουλιάξει απ τα τάματα.......

nikospireas

Τιμημένος
Εγγρ.
24 Δεκ 2007
Κριτικές
49
Like
81
Πόντοι
3.945
και μονο αυτο φιλε..? το χειροτερο ειναι πως ορισμενοι απλοι ανθρωποι(οπως για την εταιρεια που μιλαμε...αλλα και τις υπολοιπες) αποκτησαν ξαφνικα υφος και συμπεριφορες 100 καρδιναλιων....αλλα οι αγορες ειναι σκληρες,επιβραβεβουν(γαμω την ορθογραφια μου) και τιμωρουν.ειναι απλα θεμα χρονου να γινουνε ...διορθωσεις

gatto

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Αυγ 2007
Like
32
Πόντοι
366

Δίνουν πάνω από 300 εκατομμύρια ευρώ για «δύο πόδια»
17 Ιανουαρίου 2009, 11:09

Όταν ο Ρομάν Αμπράμοβιτς αγόρασε την Τσέλσι και άρχισε να σκορπά πακτωλό χρημάτων παγκοσμίως για να καταστήσει την λονδρέζικη ομάδα ανταγωνιστική- μετά από δεκαετίες αφάνειας- οι παράγοντες της οικονομικής αγοράς στο Σίτι του Λονδίνου αισθάνθηκαν να χάνουν ένα κομμάτι από τα κεκτημένα τους.

Η παγκόσμια οικονομική κρίση όμως και η πτώση της διεθνούς τιμής του πετρελαίου έφεραν οικονομική στενότητα στον «Ρομάν τον τρομερό» σε σημείο που ακόμη και πάγιες ανάγκες του προσωπικού του να καλύπτονται μετά βίας - δεν δόθηκε δώρο όπως συνηθίζεται στο πλήρωμα της υπερπολυτελούς θαλαμηγού- και ο ίδιος να αισθάνεται σαν «έκπτωτος αυτοκράτορας».

Επόμενο ήταν τα απόνερα της κρίσης να πλήξουν την Τσέλσι που από οικονομική υπερδύναμη του βρετανικού ποδοσφαίρου να πέσει και πάλι στα επίπεδα μιας αξιοπρεπούς ποδοσφαιρικής δύναμης, αλλά με μειωμένο οικονομικό πορτοφόλι το οποίο δεν ανοίγει εύκολα για να αγοράσει ότι κινείται στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο.

Θα έλεγε  κανείς ότι το οικονομικό Σίτι θα ανακουφιζόταν. Λογάριασαν όμως χωρίς τα διάσημα πετροδόλαρα.  

Αίφνης – και σχεδόν εξαφανίζει τον Αμπράμοβιτς από το προσκήνιο- εμφανίζεται ένας νέος οικονομικός κολοσσός από την Σαουδική Αραβία που μετρώντας τα δολάρια σαν «πλατανόφυλλα» είναι έτοιμος να ξοδέψει δις για να ανορθώσει μια πεσμένη παραδοσιακή δύναμη. Την Μάντσεστερ Σίτι.

Τα χρήματα που ακούγονται ότι μπορεί να πληρώσει  για να φέρει τον βραζιλιάνο Κακά στο «City of Manchester stadium» αγγίζουν τη σφαίρα της φαντασίας. Ακόμη και σε καιρούς οικονομικής άνθησης 300 εκατομμύρια ευρώ για την αγορά «δυο ποδιών» θα ήταν ανήκουστο γεγονός.

Πόσο μάλλον σήμερα που η οικονομική κρίση απολύει εκατομμύρια ανθρώπους αφήνει κρατικές οντότητας χωρίς παρόν και μέλλον και αναγκάζει εκατομμύρια πολίτες να ζουν με τη δαμόκλειο σπάθη της ανασφάλειας.

Συγκεκριμένα, η αγγλική ομάδα θα ξοδέψει 243 εκατ. λίρες(περίπου 350 εκατ. ευρώ), όπως αναφέρει η εφημερίδα «Sun».

Αν ο βραζιλιάνος ποδοσφαιριστής μεταγραφεί στην ομάδα του Μάντσεστερ (άκουσον-άκουσον) θα έχει βδομαδιάτικο περίπου 255.000 λίρες την εβδομάδα. Κάπου 370 χιλιάδες ευρώ.

Ο Ρομάν...Βασιλάκης Καίλας! :2funny:
Υπάρχουν όμως και κάποιοι που δεν τους αγγίζει η κρίση...

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866
και μονο αυτο φιλε..? το χειροτερο ειναι πως ορισμενοι απλοι ανθρωποι(οπως για την εταιρεια που μιλαμε...αλλα και τις υπολοιπες) αποκτησαν ξαφνικα υφος και συμπεριφορες 100 καρδιναλιων....αλλα οι αγορες ειναι σκληρες,επιβραβεβουν(γαμω την ορθογραφια μου) και τιμωρουν.ειναι απλα θεμα χρονου να γινουνε ...διορθωσεις

αυτό είναι το μεγαλύτερο κακό που έφερε το ΠΑΣΟΚ στην Ελλάδα.
Ο κάθε απαίδευτος, αμόρφωτος και αστοιχείωτος παπάρας νόμιζε ότι είναι κάποιος επειδή ήξερε τον ΠΑΣΟΚόπουλο και τον ΠΑΣΠίδη σε θέσεις κλειδιά......

nikospireas

Τιμημένος
Εγγρ.
24 Δεκ 2007
Κριτικές
49
Like
81
Πόντοι
3.945

να σε διορθωσω καπου φιλε και σορρυ κιολας...
Μηδενική ανάπτυξη ( μειωση του ρυθμου αναπτυξηςειναι πιο σωστο και δε θα ειναι μηδενικος,απλα μειωμενος.αλλα και 1% πιο κατω να ειναι ας φαινεται σαν νουμερο μικρο.επηρεαζει την οικονομια σε μεγαλο βαθμο)
σοφά αγόρια( σοφα αγορια δεν υπαρχουνε στη πιατσα αυτη,σοφοι γεροντες ναι υπαρχουνε) και παμε στο πιο σημαντικο...
ενώ κάποιοι άσχετοι αλλα παιδιά της πιάτσας προβλέπουν Βατερλό της εθνικής μας οικονομίας( στα οικονομικα οπως σε ολες τις επιστημες υπαρχουνε διαφορετικες αποψεις,μεθοδοι κλπ, δηλαδη "σχολες σκεψης") .ειδικα οταν εχουμε να κανουμε με προβλεψεις ,υπαρχουνε πολλες. η καθε μια φτιαχνει τα σεναρια της,δινει τα τεκμηρια και διαλεγεις.σιγουρια σε προβλεψη δε μπορει να υπαρξει, με πιθανοτητες αποφασιζει καποιος για το τι θα συμβει στο μελλον και καθε τοσο της αναθεωρει αναλογα με τα στοιχεια που εχει. ειναι αυτο που λεμε "κανε με προφητη να σε κανω πλουσιο" ! υπαρχουνε ειδικοι που μιλανε με διπλωματικη γλωσσα για βατερλω της οικονομιας μας και δεν ειναι ασχετοι σιγουρα π.χ. γκλεζακος..καθηγητης στο παν πειραια(finance & banking). βαμβουκας...καθηγητης στο παν αθηνων(μακρο..) κλπ κλπ. τα 15.000 μη τα κατηγορουμε , πολλοι αξιζουνε πολλα περισσοτερα,υπαρχουνε πολλα ικανα ατομα που στο εξωτερικο θα εβγαζαν πολλαπλασια,απλα εδω ειμαστε μικρη χωρα και οι αμοιβες ειναι χαμηλες.

nikospireas

Τιμημένος
Εγγρ.
24 Δεκ 2007
Κριτικές
49
Like
81
Πόντοι
3.945

Δίνουν πάνω από 300 εκατομμύρια ευρώ για «δύο πόδια»
17 Ιανουαρίου 2009, 11:09

Όταν ο Ρομάν Αμπράμοβιτς αγόρασε την Τσέλσι και άρχισε να σκορπά πακτωλό χρημάτων παγκοσμίως για να καταστήσει την λονδρέζικη ομάδα ανταγωνιστική- μετά από δεκαετίες αφάνειας- οι παράγοντες της οικονομικής αγοράς στο Σίτι του Λονδίνου αισθάνθηκαν να χάνουν ένα κομμάτι από τα κεκτημένα τους.

Η παγκόσμια οικονομική κρίση όμως και η πτώση της διεθνούς τιμής του πετρελαίου έφεραν οικονομική στενότητα στον «Ρομάν τον τρομερό» σε σημείο που ακόμη και πάγιες ανάγκες του προσωπικού του να καλύπτονται μετά βίας - δεν δόθηκε δώρο όπως συνηθίζεται στο πλήρωμα της υπερπολυτελούς θαλαμηγού- και ο ίδιος να αισθάνεται σαν «έκπτωτος αυτοκράτορας».

Επόμενο ήταν τα απόνερα της κρίσης να πλήξουν την Τσέλσι που από οικονομική υπερδύναμη του βρετανικού ποδοσφαίρου να πέσει και πάλι στα επίπεδα μιας αξιοπρεπούς ποδοσφαιρικής δύναμης, αλλά με μειωμένο οικονομικό πορτοφόλι το οποίο δεν ανοίγει εύκολα για να αγοράσει ότι κινείται στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο.

Θα έλεγε  κανείς ότι το οικονομικό Σίτι θα ανακουφιζόταν. Λογάριασαν όμως χωρίς τα διάσημα πετροδόλαρα.  

Αίφνης – και σχεδόν εξαφανίζει τον Αμπράμοβιτς από το προσκήνιο- εμφανίζεται ένας νέος οικονομικός κολοσσός από την Σαουδική Αραβία που μετρώντας τα δολάρια σαν «πλατανόφυλλα» είναι έτοιμος να ξοδέψει δις για να ανορθώσει μια πεσμένη παραδοσιακή δύναμη. Την Μάντσεστερ Σίτι.

Τα χρήματα που ακούγονται ότι μπορεί να πληρώσει  για να φέρει τον βραζιλιάνο Κακά στο «City of Manchester stadium» αγγίζουν τη σφαίρα της φαντασίας. Ακόμη και σε καιρούς οικονομικής άνθησης 300 εκατομμύρια ευρώ για την αγορά «δυο ποδιών» θα ήταν ανήκουστο γεγονός.

Πόσο μάλλον σήμερα που η οικονομική κρίση απολύει εκατομμύρια ανθρώπους αφήνει κρατικές οντότητας χωρίς παρόν και μέλλον και αναγκάζει εκατομμύρια πολίτες να ζουν με τη δαμόκλειο σπάθη της ανασφάλειας.

Συγκεκριμένα, η αγγλική ομάδα θα ξοδέψει 243 εκατ. λίρες(περίπου 350 εκατ. ευρώ), όπως αναφέρει η εφημερίδα «Sun».

Αν ο βραζιλιάνος ποδοσφαιριστής μεταγραφεί στην ομάδα του Μάντσεστερ (άκουσον-άκουσον) θα έχει βδομαδιάτικο περίπου 255.000 λίρες την εβδομάδα. Κάπου 370 χιλιάδες ευρώ.

Ο Ρομάν...Βασιλάκης Καίλας! :2funny:
Υπάρχουν όμως και κάποιοι που δεν τους αγγίζει η κρίση...

300 για 2 ποδια? πω ρε πουστη μου !!!! ειναι κανεις μεσα να παμε να του απαγαγουμε..... 1-2 νυχια μονο?????? :dancing:

nikospireas

Τιμημένος
Εγγρ.
24 Δεκ 2007
Κριτικές
49
Like
81
Πόντοι
3.945
οποιος ενδιαφερεται για τα ...νυχια..να στειλει pm να οργανωθουμε :dancing:

voltaire45

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Δεκ 2005
Κριτικές
1
Like
1.906
Πόντοι
366
Ανάπτυξη αλα Γκρέκα...
Και για να συμπληρώσω, όταν οι τράπεζες σημείωναν υπερ- κέρδη, όσα από αυτά δεν γίνονταν "μπόνους" στα golden boys τους και προμήθειες στους "συνεργάτες" που τους πήγαιναν πρόβατα για σφαγ...ε, πελάτες εννοώ, τα επένδυαν εκτός ελλάδος στην επέκταση του "δικτύου" στα βαλκάνια...Ακόμη και στη Φυρομ...Γνωστές εύρωστες οικονομίες...
Τώρα που τα μπίζνες πλανς έπεσαν έξω, έκβιάζουν το κράτος να τους "καλύψει" ειδάλλως θα κλείσουν τελείως τις στρόφιγγες του δανεισμού...

Και το κράτος, φυσικά απευθύνει εκκλήσεις για υπέυθυνη πολιτική δανεισμού από τις τράπεζες μπας και κινηθεί η αγορά...

Λες και ποτέ λιοντάρι ή ύαινα άκουσε τις εκκλήσεις γαζέλας πριν την κατασπαράξει (παράδειγμα βγάλμένο από ντοκυμανταιρ του Σκάι)...

2,5 % στην Marfin το στεγαστικό
6% στην FBB η προθεσμιακή

Τώρα θα μου πεις FBB;
Αλλά: η Αγροτική έχει το 49%.
Για τον Ρέστη που έχει το 51% δεν ξέρω. Ψάξε βρες δηλαδή, έχει 500 δραστηριότητες, μέχρι και στο "Ποντίκι" λένε ότι έχει ποσοστό μέσω δανείου που χορήγησε η FBB.

Τσπα, για ένα περίεργο λόγο εγώ πιστεύω στην εγγύηση των καταθέσεων μέχρι 100k. Εδώ είμαστε, ο Κωστάκης θα κρατήσει τον λόγο του (ρε γμτο, ο Αλογοσκούφης είχε ωραίο όνομα για να του τα χώνεις, τώρα τι να πεις για τον Παπαθανασίου).
Ε βέβαια, η προϋπόθεση είναι να έχει το Κράτος ρευστό για να μου δώσει άμα γίνει το κακό.
Γιατί μπορεί να του έρθουν όλα μαζεμένα: κάποιο παλιό ομολογιακό που λήγει, κανένα δώρο Πάσχα, τίποτε συντάξεις, τίποτε ενισχύσεις για την ΕΘΕΛ για να έχουν βενζίνη τα λεωφορεία και στον ΟΣΕ τα τραίνα, τίποτε έργα που πρέπει να προχωρήσουν. Και παράλληλα να μην έχει μαζέψει φράγκο από την περαίωση, τα σημειώματα του ΕΤΑΚ να μην έχουν βγεί (τα ρημάδια, τόσο δύσκολο είναι πια), από ΦΠΑ πάπαλα λόγω πτώσης της οικονομικής δραστηριότητας.
Οπότε εμένα θα κοιτάξει;

Αλλά άσε, το ρισκάρουμε.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom