Νέα

Προβλέψεις για την οικονομική κρίση

• Μέλος που άνοιξε το νήμα trikardos
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 3K
  • Εμφανίσεις 111K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Η οικονομική κατάσταση είναι αυτή που μας παρουσιάζουν;

• Είναι χειρότερη

Ψήφοι: 3 100,0%
  • Είναι καλύτερη

Ψήφοι: 0 0,0%
  • Είναι ακριβής

Ψήφοι: 0 0,0%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    3

nikospireas

Τιμημένος
Εγγρ.
24 Δεκ 2007
Κριτικές
49
Like
81
Πόντοι
3.945
παιδια για να  μη σας δουλευουνε και να μπορειτε να συγκρινετε δανεια και καταθεσεις να ζητατε να σας λενε το σ.ε.π.ε. η αλλιως ε.π.ε. δηλαδη το πραγματικο επιτοκιο.αυτα που λετε ειναι νομιζω ονομαστικα.εσας σας ενδιαφερει ποσα χρηματα θα βγαλετε η βαλετε στις τσεπες σας .οποτε ζητατε το επε που δειχνει το πραγματικο(περιλαμβανει εξοδα κλπ).
αποφευγουνε να το λενε αλλα ζητηστε το,ειναι υποχρεωμενοι να σας πουν.
δυσκολο να εχεις στεγαστικο με μονο 2.9% φιλε . ριξε μια ματια στη συμβαση δανειου που εχεις και ισως καπου στα ψιλα γραμματα να δεις το επε.αυτο πληρωνεις. μη συγκρινετε τραπεζες μεταξυ τους σε δανεια η καταθεσεις με το ονομαστικο επιτοκιο.παντα να ζητατε το πραγματικο,μονο ετσι γινεται ..καποια σωστη εστω συγκριση!

OP
OP
T

trikardos

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
18 Σεπ 2008
Like
31
Πόντοι
166
Γι΄αυτό και γω ο αμαθής και αμόρφωτος λέω να αγοράσω γη (όχι οικόπεδα)

voltaire45

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Δεκ 2005
Κριτικές
1
Like
1.906
Πόντοι
366
Ρε μάγκες, γιατί γκρινιάζετε για τα "Golden boys";

Σκεφτείτε να ήταν "Golden Eleino-girls".

OP
OP
T

trikardos

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
18 Σεπ 2008
Like
31
Πόντοι
166
ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ Βολτερο καλοοοοοοο!!!!!!!!!

kaytos

Μέλος
Εγγρ.
4 Ιαν 2007
Like
14
Πόντοι
66
Ρε μάγκες, γιατί γκρινιάζετε για τα "Golden boys";

Αυτές δε χρειάζεται να γίνουν Golden...
Περιμένουν να παντρευτούν κανένα από τα Golden boys να τους χώνει ράβδους χρυσού στο μουνί....

voltaire45

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Δεκ 2005
Κριτικές
1
Like
1.906
Πόντοι
366
παιδια για να  μη σας δουλευουνε και να μπορειτε να συγκρινετε δανεια και καταθεσεις να ζητατε να σας λενε το σ.ε.π.ε. η αλλιως ε.π.ε. δηλαδη το πραγματικο επιτοκιο.αυτα που λετε ειναι νομιζω ονομαστικα.εσας σας ενδιαφερει ποσα χρηματα θα βγαλετε η βαλετε στις τσεπες σας .οποτε ζητατε το επε που δειχνει το πραγματικο(περιλαμβανει εξοδα κλπ).
δυσκολο να εχεις στεγαστικο με μονο 2.9% φιλε . ριξε μια ματια στη συμβαση δανειου που εχεις και ισως καπου στα ψιλα γραμματα να δεις το επε.αυτο πληρωνεις. μη συγκρινετε τραπεζες μεταξυ τους σε δανεια η καταθεσεις με το ονομαστικο επιτοκιο.παντα να ζητατε το πραγματικο,μονο ετσι γινεται ..καποια σωστη εστω συγκριση!

Γιατί είναι δύσκολο να έχει 2,9%;
Εγώ γιατί έχω 2,5%;

Σε αυτά τα επιτόκια που λέμε όλοι καταλαβαίνουν ότι ΔΕΝ περιλαμβάνεται:

Ο φόρος 10% για την προθεσμιακή.
Η εισφορά 0,12% του Ν. 128/1975 στους τόκους του στεγαστικού.

Εσύ ποιές άλλες χρεώσεις ξέρεις;

str81977

Τιμημένος
Εγγρ.
17 Απρ 2006
Κριτικές
2
Like
6
Πόντοι
166

΄Ασε φιλαράκι...
Όταν εγώ ήξερα τί σημαίνει ΣΕΠΕ και πώς υπολίζεται, το 95% κατόχων πιστωτικών καρτών νόμιζε ότι η ελάχιστη καταβολή είναι καλό πράγμα και τόσα πρέπει να δίνουμε...

Το 2,9% είναι πράγματι το ονομαστικό επιτόκιο...
Όπως στην προθεσμιακή και το 5,8% πάλι ονομαστικό είναι (έχει 10% φόρο επί των τόκων)...

Αλλά στα στεγαστικά η ΣΕΠΕ είναι πολύ χαμηλή λόγω μεγάλης διάρκειας και μικρής αναλογίας εξόδων και επιβαρύνσεων επί του ποσού...Αν πχ στη μηναία δόση μου, η εισφορά του Ν.128/75 και τα έξοδα αναλογικα (τα οποία είχαν καταβληθεί εφάπαξ) και επιμερισμένα είναι 8€ στα 500€ (και πολλά λέω) η συνολική ετήσια επιβάρυνση είναι 96 € ...

Εννοείται ότι τα λαμβάνω υπόψη αλλά αυτά είναι αντικειμενικοί παράγοντες που δεν μπορείς να αποφύγεις...
Στην τελική δεν θα χαλάσω και τον κόσμο για λίγα ευρουλάκια...
Τί είμαι, γύφτος τραπεζίτης;;;;;;

Όσο για το αν πράγματι έχω 2,9% ονομαστικό επιτόκιο, ας πούμε ότι διαπραγματεύτηκα το δάνειο μόνος μου χωρίς να ακούσω παπαγαλάκια και χωρίς να πάω στην τράπεζα που θα με έστελνε ο μεσίτης ή ο εργολάβος όπως ο μέσος κρετίνος...
Και φυσικά συνέχισα να διαπραγματευομαι και μετά την υπογραφή πάντα με την απειλή της μεταφοράς σε άλλη τράπεζα...

Ελλεεινίδα γυναίκα μάνατζερ- διευθυντικό στέλεχος...
Σκέφεται με το μουνί και γαμιέται με το μυαλό...
Με λίγες εξαιρέσεις, οι περισσότερες είναι απλά επικίνδυνες όχι τόσο λόγω ασχετοσύνης (συναντάται και στα 2 φύλα) αλλά διότι είναι αδίστακτες και νομίζουν ότι όλος ο κόσμος τους χρωστάει...

Enforcer

Μέλος
Εγγρ.
17 Μαΐ 2007
Like
9
Πόντοι
66
Με λίγες εξαιρέσεις, οι περισσότερες είναι απλά επικίνδυνες όχι τόσο λόγω ασχετοσύνης (συναντάται και στα 2 φύλα) αλλά διότι είναι αδίστακτες και νομίζουν ότι όλος ο κόσμος τους χρωστάει...

Το είδος αυτό έχει ένα κοινό χαρακτηριστό: Την καταγωγή απο επαρχία. Βλαχάκια που ήρθαν στην πόλη για να γίνουν κάποιες. Γεμάτες κόμπλεξ κατωτερότητος, φτάνουν στο άλλο άκρο.

Συμφωνώ με το αδίστακες. Ουτε για πήδημα δεν κάνουν. Ουτε καν για φτύσιμο.

voltaire45

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Δεκ 2005
Κριτικές
1
Like
1.906
Πόντοι
366

Ααααααααα, με κολάζεις τώρα.

Για πρώην γνωστές και φίλες δεν μπορώ να μιλάω (ΟΧΙ ΓΚΟΜΕΝΕΣ ΡΕ, δεν είμαι σαβουρογάμης).

Βάζω φωτογραφίες όμως.
5.gif

3.jpg

OP
OP
T

trikardos

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
18 Σεπ 2008
Like
31
Πόντοι
166
+10000000 για την Ελλεεινίδα γυναίκα μάνατζερ- διευθυντικό στέλεχος...

Όμως ξεφεύγουμε από το θέμα

Και νομίζω οτι έχει περισσότερη αξια να μιλησουμε για την οικονομικη κριση :tickedoff:

Enforcer

Μέλος
Εγγρ.
17 Μαΐ 2007
Like
9
Πόντοι
66
Ο αλμούνια είπε οτι πιο πολύ τον προβληματίζει η εξαιρετικά μικρή φερεγγυότητα της ελλάδος, γεγονός που αυξάνει το κόστος δανεισμού

Αλήθεια, με τι όρους δανείζεται η Τουρκία; Εχουμε μεγάλη διαφορά; Με ποια χώρα έχουμε συγκρίσιμους όρους δανεισμου;

nikospireas

Τιμημένος
Εγγρ.
24 Δεκ 2007
Κριτικές
49
Like
81
Πόντοι
3.945
Γιατί είναι δύσκολο να έχει 2,9%;
Εγώ γιατί έχω 2,5%;

Σε αυτά τα επιτόκια που λέμε όλοι καταλαβαίνουν ότι ΔΕΝ περιλαμβάνεται:

Ο φόρος 10% για την προθεσμιακή.
Η εισφορά 0,12% του Ν. 128/1975 στους τόκους του στεγαστικού.

Εσύ ποιές άλλες χρεώσεις ξέρεις;
penalties σε καθυστερησεις...η αμα σπας το δανειο πιο πριν κλπ...θα υπαρχουνε και αλλες ,αμα βρεις κανα τραπεζικο φιλο σου θα σου πει πιο πολλα.διαφερει απο μαγαζι σε μαγαζι. και δε θα συμφωνησω γαι σεπε κλπ οτι αυτα τα ξερουνε ολοι.δε ξερω εδω μεσα στο σιτε ισως.εξω ομως που ερχομαι σε επαφη με απλο κοσμο και μιλαμε σπανια συναντω καποιον να ξερει.ειναι normal να μη ξερει καποιος κιολας,δεν ειναι η δουλεια του.
με το ασε ρε φιλε που ειπε καποιος...δε παρεξηγουμαι...αλλα για να ξηγιομαστε...ουτε expert το παιζω ουτε μαγκια πουλαω,ουτε με ενδιαφερει.απλα εδω μεσα ανταλλασσσουμε αποψεις και ιδεες και γνωσεις και αν ξερω κατι το λεω μηπως βοηθησω και εγω απο τη πλευρα μου.οποις ειναι μαγκας και ωραιος αυτο φενεται εξω στη πραγματικη ζωη.εδω μεσα να αρπαζομαστε εστω και καμια μαλακια να μας ξεφυγει που και που δε νομιζω να εχει και κανα νοημα

masterjim1976

Μέλος
Εγγρ.
30 Οκτ 2008
Like
0
Πόντοι
0
αυτοι που εχουν θα εχουν και οι αλλοι απλα απλα δε θα εχουν,ειναι διαχρονικο βλεπεις :jerking:

str81977

Τιμημένος
Εγγρ.
17 Απρ 2006
Κριτικές
2
Like
6
Πόντοι
166
penalties σε καθυστερησεις...η αμα σπας το δανειο πιο πριν κλπ...θα υπαρχουνε και αλλες ,αμα βρεις κανα τραπεζικο φιλο σου θα σου πει πιο πολλα.διαφερει απο μαγαζι σε μαγαζι.

Τί σχέση έχουν οι ποινές σε καθυστερήσεις με την πραγματική επιβάρυνση του συνεπούς δανειολήπτη;;;;;;;;;;;;;

Αν καθυστερείς να πληρώσεις, οι τόκοι υπερημερίας θα είναι το τελευταίο που θα σε απασχολήσει...
Εισπρακτικές εταιρείες (τα waffen ss των τραπεζών), διαταγές πληρωμής, πλειστηριασμοί, δικαστικά έξοδα και η μαύρη λίστα του Τειρεσία είναι αρκετά πιο σοβαρά...

Όσο για το κόστος πρόωρης εξόφλησης, δεν με αφορά, όπως δεν αφορά όποιον έχει κυμαινόμενο επιτόκιο..Το λέει η σύμβασή μου..Το λέει και ο Άρειος Πάγος (ο οποίος κάνει δεκτό το κόστος αυτό μόνο σε δάνεια σταθερού επιτοκίου)...

και δε θα συμφωνησω γαι σεπε κλπ οτι αυτα τα ξερουνε ολοι.δε ξερω εδω μεσα στο σιτε ισως.εξω ομως που ερχομαι σε επαφη με απλο κοσμο και μιλαμε σπανια συναντω καποιον να ξερει.ειναι normal να μη ξερει καποιος κιολας,δεν ειναι η δουλεια του.

Δηλαδή για να ξέρεις τί πληρώνεις πρέπει να είναι η δουλειά σου;;;;
Ή θα περιμένεις το.. τραπεζικό στέλεχος (ευφημισμός για τον πωλητή δανείων) να σου τα πει, αν και είναι υποχρεωμένος από το νόμο;;;΄

με το ασε ρε φιλε που ειπε καποιος...δε παρεξηγουμαι...αλλα για να ξηγιομαστε...ουτε expert το παιζω ουτε μαγκια πουλαω,ουτε με ενδιαφερει.απλα εδω μεσα ανταλλασσσουμε αποψεις και ιδεες και γνωσεις και αν ξερω κατι το λεω μηπως βοηθησω και εγω απο τη πλευρα μου.οποις ειναι μαγκας και ωραιος αυτο φενεται εξω στη πραγματικη ζωη.εδω μεσα να αρπαζομαστε εστω και καμια μαλακια να μας ξεφυγει που και που δε νομιζω να εχει και κανα νοημα

Αμφισβήτησες το επιτόκιο του δανείου που είπα..
Πέταξες μια πατάτα περί ΣΕΠΕ για να το δικαιολογήσεις...
Μετά άρχισες να λες για πένταλντυ καθυστερήσεων και κόστη προεξοφλήσεων λες και αυτά επηρρεάζουν το κόστος δανεισμού συνεπούς δανειολήπτη (διότι αν είσαι ασυνεπής, τα ήθελες και τα ' παθες, αν και η πείρα με έχει διδάξει ότι οι τράπεζες λατρεύουν τους εν μέρει ασυνεπείς δανειολήπτες με τις διαρκείς αναχρηματοδοτήσεις)..
Κάπου το έχασες στην πορεία...

Το "άσε ρε φιλαράκι" δεν είναι ούτε μαγκιά ούτε τσαμπουκάς...
Είναι αμφισβήτηση αυτών που λες...Καλοπροαίρετη εννοείται...
Όπως καλοπροαίρετα αμφισβήτησες την ειλικρίνειά μου...

str81977

Τιμημένος
Εγγρ.
17 Απρ 2006
Κριτικές
2
Like
6
Πόντοι
166
Ααααααααα, με κολάζεις τώρα.

Για πρώην γνωστές και φίλες δεν μπορώ να μιλάω (ΟΧΙ ΓΚΟΜΕΝΕΣ ΡΕ, δεν είμαι σαβουρογάμης).

Βάζω φωτογραφίες όμως.
5.gif

3.jpg

Κάπου τις ξέρω αυτές αλλά δεν μπορώ να συνδέσω φωτό με ονόματα...

Εκτός όμως από τα βλαχαδερά ππυ ανέφερε ορθότατα ο ένφο και που κάνουν θραύση κυρίως σε κατώτερες και μεσαίες θέσεις, υπάρχει και η κατηγορία της κόρης/ συζύγου/ γκόμενας που συναντάται και σε υψηλόβαθμα κλιμάκια...
Αν μάλιστα συνδυάζεται με το βλαχαδερό (κυρίως σύζυγος και γκόμενα) τα αποτελέσματα είναι ολέθρια...

Και στο τοπ της "τροφικής" αλυσίδας βέβαια, είναι η gay  εκδοχή των ανωτέρω...

voltaire45

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Δεκ 2005
Κριτικές
1
Like
1.906
Πόντοι
366

Εκτός όμως από τα βλαχαδερά ππυ ανέφερε ορθότατα ο ένφο και που κάνουν θραύση κυρίως σε κατώτερες και μεσαίες θέσεις, υπάρχει και η κατηγορία της κόρης/ συζύγου/ γκόμενας που συναντάται και σε υψηλόβαθμα κλιμάκια...
Αν μάλιστα συνδυάζεται με το βλαχαδερό (κυρίως σύζυγος και γκόμενα) τα αποτελέσματα είναι ολέθρια...

Μεγάλη κινητκότης.

Μεγάλη σταθερότης.

Και τώρα φεύγω για την Ουκρανία για να κρυφτώ μαζί με τον Ιωσήφ.

nikospireas

Τιμημένος
Εγγρ.
24 Δεκ 2007
Κριτικές
49
Like
81
Πόντοι
3.945
Τί σχέση έχουν οι ποινές σε καθυστερήσεις με την πραγματική επιβάρυνση του συνεπούς δανειολήπτη;;;;;;;;;;;;;

Αν καθυστερείς να πληρώσεις, οι τόκοι υπερημερίας θα είναι το τελευταίο που θα σε απασχολήσει...
Εισπρακτικές εταιρείες (τα waffen ss των τραπεζών), διαταγές πληρωμής, πλειστηριασμοί, δικαστικά έξοδα και η μαύρη λίστα του Τειρεσία είναι αρκετά πιο σοβαρά...

Όσο για το κόστος πρόωρης εξόφλησης, δεν με αφορά, όπως δεν αφορά όποιον έχει κυμαινόμενο επιτόκιο..Το λέει η σύμβασή μου..Το λέει και ο Άρειος Πάγος (ο οποίος κάνει δεκτό το κόστος αυτό μόνο σε δάνεια σταθερού επιτοκίου)...

Δηλαδή για να ξέρεις τί πληρώνεις πρέπει να είναι η δουλειά σου;;;;
Ή θα περιμένεις το.. τραπεζικό στέλεχος (ευφημισμός για τον πωλητή δανείων) να σου τα πει, αν και είναι υποχρεωμένος από το νόμο;;;΄

Αμφισβήτησες το επιτόκιο του δανείου που είπα..
Πέταξες μια πατάτα περί ΣΕΠΕ για να το δικαιολογήσεις...
Μετά άρχισες να λες για πένταλντυ καθυστερήσεων και κόστη προεξοφλήσεων λες και αυτά επηρρεάζουν το κόστος δανεισμού συνεπούς δανειολήπτη (διότι αν είσαι ασυνεπής, τα ήθελες και τα ' παθες, αν και η πείρα με έχει διδάξει ότι οι τράπεζες λατρεύουν τους εν μέρει ασυνεπείς δανειολήπτες με τις διαρκείς αναχρηματοδοτήσεις)..
Κάπου το έχασες στην πορεία...

Το "άσε ρε φιλαράκι" δεν είναι ούτε μαγκιά ούτε τσαμπουκάς...
Είναι αμφισβήτηση αυτών που λες...Καλοπροαίρετη εννοείται...
Όπως καλοπροαίρετα αμφισβήτησες την ειλικρίνειά μου...
το επιτοκιο που ειπες ναι μου φανηκε χαμηλο,δεν αμφισβητησα,απλα θελοντας να βοηθησω ειπα σε καποιον εδω να κοιταξει το σεπε για να δει ποσο βγαινει το πραγματικο κοστος.και σιγουρα δε το ξερουνε πολλοι,ερχομαι σε επαφη με αρκετο κοσμο καθε μερα λογω δουλειας και δε το γνωριζουνε,μη κρινουμε μονο απο τους εαυτους μας.
οι πωλητες οπως τους  λες, τους κανουμε σεμιναρια το τι θα λενε στον πελατη.συχνα λενε τη μιση αληθεια ειτε επειδη τοσα ξερουνε ειτε επειδη ετσι ειναι οι εντολες απο πανω.
καλο ειναι οσο πιο πολλα ξερεις νομιζω,σε καθε τι, αν και αδυνατο, για να ξερεις τι σου γινεται η να εχεις καποιον καλο συμβουλο(μιλαω γενικα). π.χ. εχω αυτοκινητο και οδηγω οπως ολοι μας,ο καθε μηχανικος ομως που ειναι της δουλειας μπορει να με δουλεψει πιθανον και να μη το καταλαβω,δεν ειναι θεμα εξυπναδας καμια φορα.
ισως εχεις δικιο οτι καπου εχασα το νοημα η το δρομο.δουλευω ταυτοχρονα και κλεβω λιγο χρονο που και που να ριξω μια γρηγορη ματια στο σιτε.πιθανον καπου να ξεφυγα και να μην απαντησα σωστα,ζητω συγγνωμη αν παρεσυρα καποιον,μη με παιρνετε απο τα μουτρα pls:)
εχω σπουδασει και τραπεζικη διοικηση επισης , αλλα ασχολιομαστε με συγκεκριμενα κομματια ,οποτε αρκετα πρακτικα καθημερινα δε τα ξερω.φαντασου στη τραπεζα που ειμαι αυτη τη εβδομαδα δεν εχω ιδεα τι επιτοκια εχουνε.αυτα τα ξερουνε στους αλλους οροφους,ειναι αλλα τμηματα.θα μπορεσω να διαβασω απο αυριο βραδυ μαλλον πιο προσεχτικα το ποστ.προεξοφλητικο κοστος υπαρχει μονο σε σταθερα πλεον λει ο νομος?αυτο δε το ηξερα, thanks

nikospireas

Τιμημένος
Εγγρ.
24 Δεκ 2007
Κριτικές
49
Like
81
Πόντοι
3.945

η δευτερη στη φοτο ειναι η μιραντα ξαφα,εχει παει και στο δντ τωρα.ειναι πολυ καλη στη δουλεια της .οπου βρειτε αρθρα της ριχτε μια ματια,αξιζει το κοπο η αποψη της

str81977

Τιμημένος
Εγγρ.
17 Απρ 2006
Κριτικές
2
Like
6
Πόντοι
166

Τη κα Σούλα δεν την ξέρω αλλά όπου πάει κάτι στραβώνει...Η Άλτεκ πέθανε, η ΟΝ πνέει τα λοίσθια και εγώ δεν αισθάνομαι καλά τελευταία..Να φωνάξω την κα Σούλα να με αποτελειώσει;;;

Πάντως έχω δει αρκετές φορές αποτυχημένα στελέχη της μις εταιρείας να πηγαίνουν ως σωτήρες σε άλλη...Και φυσικά συνεχίσουν να είναι αποτυχημένα και στα νέα τους πόστα...
Μάλλον έπειθαν τους μετόχους ότι για όλα έφταιγε η δημοσιουπαλληλική νοοτροπία των υπαλλήλων, η έλλειψη οράματος και η πίστη στο όραμα του ιδρυτή και ότι οι συνεργάτες της στην προηγούμεη εταιρεία δεν ήταν σε θέση να αντιληφθούν τις προχωρημένες αντιλήψεις τους ειδικά στην επιλογή μηχανής εσπρέσσο...

Όσο για την Ξάφα, δε λέω, ωραία τα αρθράκια της αλλά μου θυμίζει ελαφρά παραφρασμένο ένα παλιό ρητό: Η οικονομία είναι πολύ σοβαρή υπόθεση για να την αφήσουμε στους οικονομολόγους...
Ειδικά αυτούς με έντονα νεοφιλελεύθερο παρελθόν.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom